|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Dobrze ze komentujecie bo jakims cudem nie zauwazylam opisu porodu Eli
![]() Ela - czytalam to i mialam szklanki w oczach, pieknie to opisalas ![]() ![]() Ja tez nie wiedzialam ze mozna sobie wybrac znieczulenie ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-02-28 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4053 |
Rozeznanie
|
co kupiłaś? poka, poka
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- ![]() ![]() asialll nie nakręcaj się tak! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.google.pl/search?q=mutsy...gdii=_&imgrc=_ Jak się igo sprawdzi ...zobaczymy. Jest śłiczny i zwinny, ale życie przyniesie minusy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ela87: piękny opis ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Wtajemniczenie
|
Ela cudownie to opisałaś! wzruszyłam się
![]() przypomniał mi się odrazu mój poród! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam Mutsy Urban Rider-i ma skrętną oś, nie ma skrętnych kółek. Używałam go 4 lata przy pierwszym synku i byłam tak bardzo zadowolona, że teraz też go mam ![]()
![]() |
#4057 |
Zakorzenienie
|
Szybko melduje po wizycie.. Była krótka. Hemoglobina lekko podskoczla:
![]() ![]() ![]() Elu piękny opis.. Znowu sie wzruszyłam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4058 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A nic ciekawego, chyba że zainteresują Cię wkładki laktacyjne z rossmanna i koszyk wiklinowy z pepco ![]() ![]() Asia - nie nakręcaj się, nie znam się na szyjkach, ale do terminu masz jeszcze trochę czasu.
![]() |
#4059 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się dzisiaj z tego nabijałam, ale nie miałam z kim ![]() Cytat:
![]() Ja nic nie prasowałam z tego co wymieniłaś ![]() Ela miałaś piękny poród ![]() Przeczytałam go tż. To jego pierwszy opis i wcale się nie przeraził ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4061 | ||
Zadomowienie
|
Agunia, brawo za dostawy
![]() ![]() Ela,... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Byłam dzisiaj u koleżanki - jej siostra pojechała na wizytę kontrolną do ginekologa kilka dni przed terminem i miała 5 centymetrów rozwarcia! ![]() ![]() ![]() Jem ananasa - może też coś pomoże ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja sama siebie nie poznaje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chociaż dziewczyny, które miały na drugi dzień cc podobno miały jakiegoś anestezjologa konowała. Nic nie mówił i burczał, ale reszta ekipy i tak fajna ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() Ale szybka akcja, takiej to tylko pozazdrościć ![]()
![]() |
#4063 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. W ostatnim tygodniu zupełnie nie miałam czasu i się nie odzywałam, ale czytałam na bieżąco.
Na początku serdeczne gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamuś! I ich cudnych dzieciaczków!
Ja niestety mam dosyć ciężki okres i nie zapowiada się, żeby coś się poprawiło. No cóż, głowa do góry i jakoś trzeba dać radę. Z pozytywnych informacji- kupiłam wózek Navington Galeon i fotelik maxi cosi cabriofix. Teraz zastanawiam się czy dokupić do niego bazę isofix czy nie. Pomalowaliśmy też łóżeczko, złożyliśmy meble. Kupiłam też koszulę do porodu w textil markecie. Jutro kończę zamówienie na gemini i na allegro. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będę miała już wszystko dla małego. i w końcu będę mogła spokojnie czekać na poród =) Dzisiaj koleżanka mi powiedziała, że bardzo mi się brzuch obniżył. Chyba trochę to za szybko, co? Dzisiaj 33t3d, do porodu jeszcze hoho. Ostatnio byłam na zakupach z mężem i mówię mu że muszę koniecznie brokuły zjeść bo to nasza wątkowa maskotka a ja już zapomniałam jak one smakują. I tym oto sposobem na obiad miałam zapiekankę makaronową z brokułami ![]()
#4064 | |
Moderator
|
![]() Ale taki charakterny Piotrus w brzuszku ze ciekawa jestem jak to bedzie poza brzuszkiem ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Zakorzenienie
|
witam sie i ja dzis krótko bo nawet nie mam głowy
dzis po wizycie niezbyt wyniki dobre wody niby tez ale Juleczka malutka ![]() moze sie okazac ze 2 córka poprostu urodzi sie mniejsza , ale ja paia tak do 18 marca nie moge zostawic wole sprawdzic czy nie dzieje sie nic złego mała dzis na usg miała 2600gram , mam liczyc ruchy i jakby co kierowac sie na szpital ... na ostatniej wizycie mowił ze mała mniejsza ale ilosc wód itp było ok ... ciagle trzymam sie mys;i ze ami tez nie miala miec 3000gram a urodzilam ja 3220 ja urodziłam sie z waga 2750 i 9 pkt , moja kuzynka tez urodziła córke 2800 chyba i 49 cm i to poród z ciazy przenoszonej ja nie wiem jak ja do srody wytrzymam , dlaczego zawsze mi sie cos zdarza
![]() |
#4066 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brawo za zakupy - Navingtony to super bryki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4068 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Jak tylko znajdę aparat gdzieś w pudłach ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4069 |
Zadomowienie
|
Martyna dziękuje
![]() Tequillla dziękuję ![]() Ela po tym opisie sama się popłakałam, niesamowite przeżycia. ![]() Asialll ![]() ![]() Czbasia ![]() Edzia będzie wszystko dobrze, musisz być silna tym bardziej, że dzieci male się rodziły ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
Edzia nie martw sie, widocznie mala bedzie kruszynka.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4071 |
Zadomowienie
|
mhym wrzucę oczywiście, ale dopiero jak wszystko skończę. mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będzie już wszystko dopięte.
Stresy związane są sprawami poza ciążowymi, chociaż trochę zmartwiła mnie też konieczność mocnego oszczędzania się przez skracającą się szyjkę. Mimo, że mały na ostatniej wizycie ważył troszkę poniżej 50centyla to mam wrażenie, że jest malutki a ja niestety mam wrażenie że nie donoszę tej ciąży. Modlę się, żeby mały poczekał jeszcze chociaż miesiąc. Wizytę mam dopiero za 16 dni... magduś a dokupujesz bazę? Bo ja nie wiem co zrobić. trochę przeraża mnie cena, pewnie wzięłabym tę bazę do której pasuje następny fotelik ale i tak cena trochę powala. Mam nadzieję, że wózek sprawdzi się na moich leśnych drogach ![]() Postanowiłam kupić na razie tylko prześcieradło do łóżeczka, rożek, kocyk womara. Chciałabym jeszcze kocyk minky, ale chyba poproszę kogoś z rodziny, żeby kupił go ewentualnie na prezent. Nie wiem też czy potrzebna jest od razu ta karuzela do łóżeczka i leżaczek. Kupowałyście je od razu? Potrzeba mi jest jeszcze jakaś lampka która będzie przy łóżeczku. Postawić na klasyczną, czy polecacie jakąś dzieciową?
#4072 |
Zakorzenienie
|
Nie mam ani lezaczka, ani karuzeli
![]() Nie odczuwam na razie takiej potrzeby. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() warto takie wspomnienia kolekcjonowac dlatego tez pisze wszystko o Marco, bo wiem, ze z czasem wspomnienia juz sie zamazuja
![]() |
#4074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
37 i 3 dzien ... waga 2600.... w 32 tyg miała niecałe 1500 fakt gin mówił ze mała troche mniejsza niz wymiary z usg ale 7 lutego jak byłam było wszystko ok , lekarz nie powiedział ze ewidentnie jest cos nie tak ... tylko powiedział ze musi to sprawdzic bo mała jest mała a ze mam termin 18 marca musi byc pewny ze wszystko jest ok dzis to by była ostatnia wizyta u niego... gin mnie tylko pytał kiedy i z jaka waga sie 1 córa urodziła
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2014-02-28 o 22:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw sie, wszystko bedzie dobrze :przytul; Cytat:
![]() moze taka wasza uroda Cytat:
karuzela i lezaczek nie sa potrzebne od razu, spokjnie mozna pozniej chociaz ja kupilam, karuzela jest zamontowana, bo Marco ma juz 8 tygodni i bardzo sie juz rozglada, rusza glowa na strony itp, lubi tez muzyke
![]() |
#4076 |
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny , najgorsze jest to ze połowe tej ciazy przezywam w niepewnosci , mojej 1 córce w 26 tyg znaleziono torbielke która po urodzeniu musielismy kontrolowac w CZD przez 4 dni do niej jezdziłam bo na badaniach była... teraz myslałam ze nie bedzie niepodzianek bo juz 37 tyg człowiek oddech robi ze nic sie nie dzieje a tu prosze
![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2014-02-28 o 23:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My tez mamy takie tereny ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4078 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ele przecudowny opis, czytałam i płakałam, nie pomyślałam, ze cesarkę można tak pięknie opisać ![]() jedynie ten fragment o tym co było "po" trochę smutny i daje wiele do myślenia, że cesarka to nie takie hop-siup że wyciągną dziecko z brzucha i po sprawie, potem jednak trzeba się okrutnie nacierpieć ![]() i napiszę to jeszcze raz Ola jest śliczna, ona ma takie ciemne rzęsy czy thlko na zdjęciu wyglądają jak pomalowane ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Reszty nie dam rady, nawet nie chcę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Zadomowienie
|
Edzia koleżanka właśnie urodziła córeczkę 2800. Tydzień przed terminem. Maleńka jest śliczna i zdrowa. Także nie tylko ty masz malutką córeczkę. Pamiętaj też że usg może się trochę mylić. Skoro lekarz nie podniósł natychmiastowego alarmu to chyba nie jest tak źle.
magduś ja wzięłam ten czarno szary- tahiti czy jakoś tak. Skrętne koła jakoś mnie nie przekonują, może w mieście tak, ale na wsi niekoniecznie. Samochód mam na tyle duży że wózka w ogóle nie muszę składać. Gondola nie jest jakaś najmniejsza więc mam nadzieję, że następne dziecię nawet urodzone w zimę bez problemu w niej trochę pojeździ. mariolasl ale twój Marco to już duży chłopak! Codziennie wchodzę na twój blog sprawdzić jak twój synek. Bardzo szybko się zmienia, wręcz z każdym kolejnym zdjęciem. Nawet jak dzwonię do męża to mówię mu jak tak postępy u Marco. Także cała rodzina jest zaangażowana ![]()
#4080 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.