|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Zakorzenienie
|
virginia okazje Ci się trafiły nieziemskie
![]() ja właśnie poprasowałam ubranka ![]() miałam je jeszcze schować do siatki ale kurcze szkoda ich tam bo się pogniotą a ja się tak namęczyłam żeby w szpitalu sie na mnie dziwnie nie patrzyli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Wtajemniczenie
|
Uff, ale dostałam powera dzisiaj. Właśnie sprzątnęłam też Antkowe zabawki. I zrobiłam dosyć ostrą selekcję, część zapakowałam do wywalenia do czerwonego krzyża, część schowałam, żeby nie miał dostępu do wszystkiego cały czas. Przejaśniało
![]() Jedziemy też niedługo zobaczyć leżaczek dla Niuni. Wylicytowaliśmy hamaczek do przyczepki i podstawkę dla Antka do wózka. Całkiem sporo udało się oszczędzić tym sposobem ![]() Virginia, gratuluje udanych zakupów!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Zadomowienie
|
Mam już kanapę i kuchnię
![]() ![]() ![]() ![]()
#4025 |
Zadomowienie
|
Justi oj ma malutki uśmiech słodka
![]() Teqiba misie są super ![]() Martorka ![]() Side ja kupilam woreczki z paclan'a ![]() ![]() Virginia ![]() ![]() ![]() Ja kupiłam dzisiaj Bebiko tak wrazie W jak Stasiowi nie spasuje to mój zdziecinniały pies zje ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ślicznotka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wczoraj po spotkaniu z koleżankami Zosia dostała śliczny kocyk a ja trochę rozrywki ![]() ![]() ![]() ciężki to był dzień.
![]() |
#4027 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4028 | |||||||
Raczkowanie
|
Dziewczyny przechodzę chyba jakiś kryzys
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Elu cudna ta twoja Oleńka ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Zakorzenienie
|
Gianna dziękuję za polecenie koperku!
![]() ![]() Agunia proszę o dopisanie danych syna 3720 g 58 cm ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4030 | |
Zakorzenienie
|
pola_m agunia4ever
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() A kombinezon jeden tez przeprasowalam a drugiego nie bo byl na polarku i balam sie ze sie przypali. Cytat:
Mnie samo podmywanie sie i masci nigdy nie pomagaly - zawsze musialam cos wetknac do srodka zeby poczuc ulge. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4032 | |
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za komplementy
![]() Co do koszul ja śmigałam w nich 4 dni ![]() Frogutka Ola wygląda na grzeczną, bo taka jest ![]() ![]() Mariola ![]() ![]() JustiLbn słodka malutka ![]() ![]() Elunka ja ciągle się wzruszam ![]() ![]() side85 woreczków nie kupuję. Raz dziennie wynosimy śmieci, a pampy trzymamy w zamykanym koszu na śmieci. Tylko te pampy jeszcze nie śmierdzą, później będziemy się martwić ![]() zsypy na śmiecie mój tż miał jak mieszkał z rodzicami. Zamknęli je, bo szczury po tym zsypie właziły nawet na 11 piętro ![]() Woreczki chyba fajne są na wyjścia. Dzisiaj jak byliśmy u lekarza i przebrałam pieluchę to nie mieliśmy gdzie ją dać, a tak tobym wsadziła w woreczek i w sumie tż szedł z pieluchą i wyrzucił do kosza na zewnątrz ![]() ![]() Virginia ![]() agunia4ever ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4033 |
Zadomowienie
|
Szybko was przeleciałam bo cały dzień mam zalatany.
Ale mamy ładne wątkowe dzieciaczki ![]() wewill - pytałaś o przeżycia tuż przed "tą" chwilą. No cóż, narazie staram się nie myśleć. Tłumaczę sobie, że nie będzie źle, że jakoś przeżyję. Nie dociera jeszcze do mnie, że już za kilka dni nasze dziecko będzie po drugiej stronie brzucha. Ba! nie dociera do mnie, że ja w ogóle będę mieć dziecko ![]() mona - co do tego wiaderka na zużyte pieluchy to zastanawiam się też nad nim ale w końcu zrezygnowałam. Weź pod uwagę że do niego trzeba kupować specjalne wkłady, które pakują te pieluchy w takie jakby "kiełbasy". I potem jak się kosz zapełni to wyrzucasz ciąg połączonych ze sobą popakowanych w "kiełbasy" pieluch. Dość drogie są te wkłady i po przeliczeniu w ogóle się to nie opłaca. Koleżanka ma też w żłobku takie wiaderka i mówiła, że też z nich śmierdzi trochę. Kupiłam w końcu na próbę te woreczki na pieluchy z gemini (odpowiednik tych PAKLANEK). Ale myślę że podobny rezultat spełni zwykły woreczek foliowy dobrze zamknięty i wrzucony do kosza. agunia - fajnie że się urządzacie, już z górki ![]() A u mnie dzisiaj zalatany dzień, rano z psem u weterynarza, popołudniu wybrałam się do skarbówki oddać PITa i wiecie co - pierwszy raz w tej ciąży zostałam przepuszczona w kolejce! ![]() ![]() A potem jeszcze wizyta w Rossmanie i Pepco i padłam. Ciekawy artykuł na wyborczej http://wyborcza.pl/piatekekstra/1,13...pod_dywan.html
#4034 |
Zakorzenienie
|
I miałam jeszcze dodać, że moje wyobrażenie co do ubrań dla niemowlaka się zmieniło
![]() Ogromnie się cieszę, że kupiłam tak mało ciuszków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4035 |
Zadomowienie
|
Ela - a jak Ty się goisz po cc? Wstajesz już, chodzisz normalnie? Bo pisałaś wtedy że pierwsze dni były ciężkie - z powodu bólu czy ogólnego zmęczenia organizmu?
#4036 |
Zakorzenienie
|
Slicznosci
![]()
#4037 | |||||||
Zadomowienie
|
Ela ja wiedziałam że Oleńka jest śliczna ale na tym zdjęciu to aż zbyt śliczna. Istnieje ryzyko, że Ci ją porwę
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też bym chciała już zobaczyć oczy mojego Mikołajka ![]() Ale nie, poczekam, jeszcze nie chcę rodzić. Mimo, że czuję się ciężko i nieporadnie, nogi puchną, źle się oddycha, nie przespałam calej nocy od nie wiem jak dawna, mam hemoroidy i zgagę, i nie mogę jeść niczego co kocham, a co może podnieść glikemię ![]() Większość mam na końcówce nie może się doczekać porodu, a ja chyba jestem dziwna-i w poprzedniej ciąży tak miałam i teraz czuję, jakby zaraz miało się skończyć coś wspaniałego. Prawdopodobnie jestem ostatni raz w tym przedziwnym stanie, chciałabym się nim nacieszyć do oporu, tak by już potem nie tęsknić za obecnością małego człowieczka w moim brzuchu ![]() Przeciez nigdy już nie będę aż tak blisko z maluszkiem. Teraz jesteśmy jednością, potem oczywiście też będzie mój, ale czasem nie będę potrafiła go zrozumieć. Myślę, że jemu też tam jest dobrze ![]() Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-02-28 o 17:54 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
Opis porodu, może ktoś zechce przeczytać.
Trafiłam na patologię dzień wcześniej z powodu zbyt wysokich cukrów. Początkowo nie wiedzieli co ze mną zrobić, ale w końcu zadzwonili do mojego lekarza i ten powiedział, że zrobi cięcie następnego dnia, bo będzie miał dyżur (tutaj wyszło, że dobrze zrobiłam wybierając lekarza, który pracuje w szpitalu, w którym zamierzam rodzić). Nie stresowałam się w ogóle ![]() ![]() Na cięcie szłam jako pierwsza, ok 9 tż przyjechał do mnie i akurat mnie położna wzięła do zabiegowego. Założyła mi cewnik, bez znieczulenia,ale nie bolało bardzo. Dziwne i nie przyjemne uczucie, jednak do przezycia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dwa razy podczas operacji miałam spadek ciśnienia, zrobiło mi sie słabo, od razu mówiłam, że mi słabo, podali eficośtamcośtam :P i przeszło, drugi raz już mnie zaczęło dźwigać na wymioty, wiecie o co chodzi? Nie miałam czym wymiotować ale odruch wymiotny miałam cały czas. Podali znowu eficośtamcośtam i po minucie przeszło. Podczas zszywania cały czas mną szarpało ![]() ![]() Wiem, że mój opis troszkę pomerdany, ale tak właśnie było. Cieszę się, że już po wszystkim. ![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-02-28 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4040 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ma ktoras wozek mutsy?? jak one sie prowadza z cala osia skretna? bo skretne kola to wiem ale cala os ![]()
![]() |
#4041 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy nasz watkowy rozrabiaka Piotrus to potwierdzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj położna ściągnęła mi szwy, w ogóle nie bolało ![]() ![]()
![]() |
#4043 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc Side niech urodzi i powie jak jest naprawdę ![]()
![]() |
#4045 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Side - tylko szybciutko bo przed swoim porodem jeszcze bym chciala wiedziec ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]() Ja przeczytalam i jestem przerazona. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ela - aż się poryczałam, podziwiam za ten spokój przed i na sali operacyjnej. ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4047 |
Zakorzenienie
|
Elu piękny opis
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4048 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ela wcale nie pomerdane, napisane prosto z serca Oczywiscie nie musze chyba pisac, ze sie poryczalam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Raczkowanie
|
Chyba nie ma nikogo kto rodziłby w Zduńskiej no i dobrze!
A ja po wizycie...z pozytywnych wiesci mały przystopował waży 38tc3dn 3700 g proszę o dopisanie. A z mniej optymistycznych porodu nie widać, szyja długa twarda zamknięta taka jak na początku ciąży ![]() ![]() ![]() no i co zrobić, przechodzę termin jak nic ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- jednym się skracają szyjki i są zgładzone bez bólu czemu ja tak nie mogę mieć ![]() chyba mój poród zapowiada się ciężki bo ile potrwa samo skracanie ...
#4050 | |
Zadomowienie
|
straszny ten artykuł, przeczytałam i uspokoić się nie mogę
![]() Ela piękny opis ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.