|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
![]() Witam wieczornie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
tez dzis.zauwazylam,ze mam kilka,siniakow,a nigdzie sie nie uderzylam Cytat:
Lubieolowki u nas tez z drzemkami roznie.np oststnio ustalila,sie nam poranna. ale zazwyczaj mala jest zmeczona 1,5 godz-2 godz. po ostatnim spaniu.tylko z uspieniem tez jest problem,najlepiej wyjsc na spacer...albo przy cycu,ale wtedy krocej pospi,chyba,ze leze z nia:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
Jaka ona jest drobinka <3 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi co do 5 10 15. Ide do mężula bo o dziwo dzisiaj wcześniej w domu,a jutro znowu od rana do pracy idzie ![]() Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#1115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1116 |
Zadomowienie
|
Iga słodko, Kubuś musi być bardzo zakochany w siostrzyczce
![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Zakorzenienie
|
De - łacze się w bòlu.
Moja mała też chora, rano miała ponad 38 stopni. Oczywiscie super extra lekarz zalecił cudowny lek o nazwie paracetamol ! A no I osłuchał ja , szkoda że przez body ![]() Cały dzien bidulka moja przespała praktycznie, I to bez usypiania, bez cyca bez niczego, poprostu zasypiła. Ciekawe jaka bedzie noc, byle bez goraczki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1118 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() Jakoś ostatnio mam spadek formy...nie mam weny ani na forum ani na nic.Coś czuję że to przez konflikt z mężem tak na mnie działa.Od dawna nie człam się tak smutna i samotna.Mam ochotę ryczeć.Ale co to to nie! Śliczne te nasze forumowe dzieciaczki ![]() De.trele- dużo zdrówka dla dzieciaczków niech te choróbska idą precz! Dizi u nas również różnie z drzemkami.Wszystko zależy od tego jaki humorek ma moje dziecko ![]() Dobranoc kobietki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od czasu do czasu Was podczytuję ![]() ![]() Mój skarb 13 marca skończy 4 miesiące. Jak to leci! ![]() Prawie codziennie korzystamy z pięknej pogody i spacerujemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | ||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Byłam dziś małej zrobić fotkę do paszportu i grzeczna niunia ładnie współpracowała ![]() ![]() Zaszłam też do apteki po nowe smoki i przy okazji wzięłam żel na dziąsełka i kubek niekapek z TT. Podałam malej herbatkę w nim i trochę popiła trzymając sobie jedną ręką ale więcej zabawy było ![]() De, Trele - dużo zdròweczka dla maluchów ![]() Kyte - ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Same powroty dziś ![]() Cytat:
![]() Jak spędzasz czas, żeby się tak nie dłużyło?? Ale misia śliczna ![]() Mamy taką samą biedronkę do smokusia tylko, że żółtą ![]() Cytat:
![]() miętkie serce matki ![]() Miki - Amelcia jaka słodzinka luziowa ![]() Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2014-02-28 o 23:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u nas w nocy tylko jedno karmienie, chyba o 5. zapomniałam spojrzec na zegarek maz dzisiaj w pracy ja troche musze ogarnac w domu i wybiore sie na kawe do rodzicow, tylko nie wiem co na obiad zrobic, popołudniu jedziemy z tesciowa na urodziny heh zostawiłam Hanie na naszym łóżku. główka ponizej poduszek. w koncu oznajmiła ze juz pospała. wchodze do pokoju i co zastaje? głowa Hani tam gdzie miała nogi. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
Witaaaam sie z rana ;D
U nas nocka super. mały zasnął w końcu o 22;30 i spał do 5 ![]() ![]() dzisiaj łądną pogodę zapowiadali to pewnie pójdziemy w trójeczkę na spacer ![]() A mam pytanie.bo ogólnie Kacper uż w spacerówce, a moge mu ją podwyższyć do siedzenia tak jak w bujaczku? czli nie całkiem siedziec tylko tak pół leżeć a pół siedziec? bo poszlibyśmy gdzies dalej, do jakiegoś parku zeby mógł se pooglądać, a na leżąco i tak g..no widzi. ![]() De,Trele- zdrówka dla Maluchów ![]()
#1123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas nocka pół na pół. Bo poszłam z Ulka na spacer o 17, wprowadziłam faktury w pracy, a ona dalej spala. Wrócilam o 19.30 do domu a ona spala. Obudzila się na szamke i spala do 20.30... Wykapalam ja, potem dostawala wścieklizny ze zmęczenia i Tz do 1 ja zabawial ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zakorzenienie
|
odslaniam, ale na plasko to on zobaczy ino niebo i kawalek drzewa ;d
mamy duzą bude ;p
#1125 |
Zadomowienie
|
Kurde same problemy
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- A właśnie miałam jeszcze pisać, bo nadrabiam zawsze i potem na tel nie chce mi się pisać... De współczuję Christiankowej choroby ![]() Niunia20 to TYLKO 8 tygodni, będzie na pewno dobrze! Akcja ze smoczkiem super hahaha:d a zdjęcia na kompie później zobaczę bo nie lubię na Tz laptopie a mój nadal u naprawy. Swoją drogą jedyne 300 zł naprawa nawiasow i wymiana obudowy... Jupki...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie zjadła 120 ml kaszki i tworzy kupsko :p Dzisiaj pogoda śliczna, pościel się już wietrzy, aż chce się wstać z łóżka jak taka pogoda za oknem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
a kaszke dajesz lyzeczka?;>
#1128 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Majka dziś pobiła rekord bo spała od 22.30 do 7.45 ![]() ![]() Idę dziś z Majką do koleżanki kosmetyczki, brwi mi zrobi, kawki się napijemy...w sumie pierwszy raz idę do kogoś z małą ![]() Małżon zaraz jedzie do lidla po świeże pieczywko ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas nocka dupna...czu moje dziecko zacznie przesypiac choc 4 godziny kiedys? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Wyłapałam małego jak się przewraca z brzuszka na plecki ![]() http://www.youtube.com/watch?v=PRD2d...ature=youtu.be
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1132 |
Rozeznanie
|
Witam
U mnie nadal tak samo... Ale chyba się przeziebilam, boli mnie gardło i zaczynam kaszlec... Maz kupił mi pastylki do ssania prenalen i pewnie pozniej jakiś syrop mi przywiezieni. Najgorszy ten kaszel bo się brzuch napina... Maz przynosi mi gazety, krzyżówki, gazetki reklamowe ze sklepów i jakoś czas leci. Zaczelam czytać serie książek na podstawie których zrobiono serial Czysta Krew ( Trud Blood) i tak mnie wciagnely ze szok. Tylko nie mam dalszych części, na allegro tez nie ma. Pewnie wyśle Meza do empiku. Dziś jest 19t1d. Jutro USG i CRP i czekam na wyniki posiewu. Maz rozmawiał z lekarzem i ten mu powiedział ze przesunęła się granica między poronieniem a porodem. Teraz poród traktuja od 22 tyg a wcześniej było od 24. I mówił ze w sumie najbardziej obawiają się jakiegoś zakażenia, bo niestety dziecka juz nie chroni pęcherz... Pozdrawiam
![]() |
#1133 | |
Wtajemniczenie
|
Tak łyżeczką
![]() Cytat:
![]() U nas od poniedziałku będzie nauka spania samodzielnie, nie tak dawno pisałam że zacznę Zuze uczyć jak będzie starsza, że nie przeszkadza mi to że zasypia na rękach, no i owszem to mi nie przeszkadza bo w dalszym ciągu ona zasypia w 5 minut tylko wrócił problem odkładania. Wszystko było super, spała po 40 minut, teraz zasypia i nie da się jej odłożyć bo się od razu zrywa a nawet jak podłoże to śpi 5 minut max i się zrywa, cały czas odkładam tak samo i nagle taka zmiana. A jest to męczące bo nie będę z nią siedziała 40 minut żeby się wyspała i teraz tak wychodzi że jej jedyna drzemka to 2,5 godziny wtedy kiedy wypada drugie spanie. Więc niestety mimo że lubię ja lulac to będzie się musiała nauczyć sama zasypiać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1134 | |||
Zakorzenienie
|
Słuchamy piosenek dziecięcych, Majka w bujaczku gryzie żyrafę
![]() Dziewczyny próbowałyście Pampersy Active Fit?? Bo u nas jest promo kup 1 + 1 free i nie wiem czy one fajne a bym na później wzięła trochę ![]() ![]() A rajstopki z H&M to jakaś porażka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli masz zajęcie ![]() ![]() A wiadomo już jaka płeć maluszka?? Cytat:
Kupiłam wczoraj kaszkę i tak za tydzień myślę podać ale nie wiem jak się za to zabrać ![]() ![]() To kciuki, żeby szybko się nauczyła ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Wtajemniczenie
|
Niunia bardzo za Was zaciskam kciuki
Dzieciaki wszystkie cudne my dziś spałtśmy do 10.20 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podaje łyżeczką od początku. A proporcje są proste, na 30 ml wody jedna łyżka stołowa kaszki Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#1137 | |
Zakorzenienie
|
Jednak nie idziemy do znajomej... trochę później jej pasuje ale mi już nie
![]() ![]() ![]() Mała zjadła mleko z kleikiem, teraz położyłam ją na macie i się bawi a niedługo wychodzimy na spacer ![]() Cytat:
![]() ![]() A bardzo gęsta jest ta kaszka po zrobieniu? bo nie wiem czy zaczynać od butelki czy od razu z miseczki....zamówiłam specjalne smoczki do kaszek i kleików. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1139 |
Wtajemniczenie
|
Ta kaszka to tam wodę jakby podpływa w miarę stygnięcia. Ja mam taką fajną miskę z podwójnym dnem i tam się wlewa gorącej wody i jedzOnko cały czas trzyma temperaturę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | ||
Zakorzenienie
|
wRóciliśmy własnie z 2h spaceru ;D ale mały cały przespał i nic mu nie zdążyłam poopowiadać. A my z mężem troche pogadaliśmy o naszych planach i jestem w szoku .
![]() ![]() Teraz czekam na obiadek, potem mąż jedzie do kumpli ![]() Maly o 12 zjadł "delikatne jarzynki" i poki co nie woła mleka ![]() ![]() ![]() Póki co nie chce wprowadzać mu żadnych nowych warzyw bo brokuły i kalafori i groszku sie obawiam, Co najwyżej za 2-3 tygodnie podam ziemniaczek+szpinak za po 6 miesiacu albo w okolicy moze sie skusze na brokula;p No a z owoców póki co gruszka, jabłko odpadło i dopiero za 3 tyg spróbuje a co sądzicie o bananach, one tez zatwardzają,nie?? OOoo a dzisaj taka ładna pogoda ze mój maluszek był bez kurtki, w cieńszej [ale nadal zimowej ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
tak jak po mleku? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() NIUNIA- a kto sie chowa w brzuszku? wiesz juz ? ![]()
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-03-01 o 13:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.