Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-01, 02:37   #1921
lamorela
Raczkowanie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII

Cytat:
Napisane przez patycek Pokaż wiadomość
Mnie też mimo że jak go zobaczyłam to zaczęłam sobie wmawiać że przecież nie może mnie obrzydzać palec, wystarczą stopy ale jednak, obrzydza mnie i palec. Czas na jakąś psychoterapię czy cuś
Szczerze mówiąc to większość części ciała w wielkim zbliżeniu wygląda mało apetycznie.
lamorela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 02:47   #1922
patycek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lamorela Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc to większość części ciała w wielkim zbliżeniu wygląda mało apetycznie.
Niby tak ale stopa widziana z odległości metra też mnie będzie przerażała, nie przepadam za tą częścią ciała, delikatnie mówiąc
patycek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 05:30   #1923
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Serio sądzisz, że za tą furę kosmetyków i szmatek z Chin ona płaci? 3/4 dostaje za darmo
A jeszcze musi od tego odprowadzic podatek - to juz jest w ogole zrujnowana

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 08:00   #1924
bold12
Raczkowanie

Koleżanka zmalowanej spełniła swoje marzenie i została wodzianką

https://www.facebook.com/DonDonatan

cytat: Z nową Wodzianką w gustownej spódniczce

bold12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 08:24   #1925
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bold12 Pokaż wiadomość
Koleżanka zmalowanej spełniła swoje marzenie i została wodzianką

https://www.facebook.com/DonDonatan

cytat: Z nową Wodzianką w gustownej spódniczce

Wyglądają jakby miały kłopoty z błędnikiem

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 08:37   #1926
dolinka881
Zadomowienie

Hmmm.. trochę dziwne takie myślenie, że ludzie biorą ślub kościelny dla prezentów i kasy.Najczęściej i tak muszą sporo do zabawy dopłacać, więc to chyba nie jest tak
Faktycznie sporo niepraktykyjacych katolików bierze ślub kościelny , ale to np. dla rodziny której na tym zależy.
Nie uwierzę, że żadna z Was, przeciwniczek ślubu kościelnego, nie zasiada do wigilijnego stołu i nie obdarowuje się z rodziną prezentami.
Mała różnica; )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 08:51   #1927
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Hmmm.. trochę dziwne takie myślenie, że ludzie biorą ślub kościelny dla prezentów i kasy.Najczęściej i tak muszą sporo do zabawy dopłacać, więc to chyba nie jest tak
Faktycznie sporo niepraktykyjacych katolików bierze ślub kościelny , ale to np. dla rodziny której na tym zależy.
Nie uwierzę, że żadna z Was, przeciwniczek ślubu kościelnego, nie zasiada do wigilijnego stołu i nie obdarowuje się z rodziną prezentami.
Mała różnica; )

Nie rozumiem dlaczego porównujesz miłe spędzenie czasu z rodziną do: kłamstwa podczas spowiedzi, przyjmowania komuni gdy jest się niewierzącym lub obciążonym ciężkim grzechem czy zwykłego nieposzanowania sakramentu.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 09:06   #1928
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość

Nie rozumiem dlaczego porównujesz miłe spędzenie czasu z rodziną do: kłamstwa podczas spowiedzi, przyjmowania komuni gdy jest się niewierzącym lub obciążonym ciężkim grzechem czy zwykłego nieposzanowania sakramentu.
Miłe chwile z rodziną można spędzać również np. 27 grudnia, gdzie większość i tak ma urlop, wiec nie trzeba wyczekiwać akurat Bożego Narodzenia.
Nie chciałam nikogo rozzłościć moim postem, chodziło mi o to, że ślub kościelny i wesele jest już w Polsce raczej tradycją. Poza tym w kraju katolickim łatwiej wychowywać dziecko "nie żyjąc w grzechu". Znam parę, która slub kościelny wzięła po paru latach, bo żaden ksiądz nie chciał ochrzcić ich dziecka. Takie czasy!

dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 09:20   #1929
Ciemna163
Kociara

Cytat:

?? Nie trzeba byc wierzacym aby moc uczestniczyc w ceremonii wigilii. U mnie w domu sa ssieta ale bez modlitwy, oplatka itp. Ceeremonia a obrzed to co innego. Obchodzenie swiat to nie to samo co sakramenty
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 09:24   #1930
ladymln
Zadomowienie

Dla niektórych ślub kościelny brany przez średnio wierzących jest obłudą,a dla innych uczestniczenie w wigilii przez niewierzących. Będziecie teraz przez kilkanaście stron udowadniać sobie kto ma rację? Ostatnio coś dużo tu offtopów :/

I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry.
ladymln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 09:25   #1931
Bellitudoo
Zakorzenienie

Też trochę nie rozumiem idei brania ślubu kościelnego, kiedy się w Boga nie wierzy. Wesele można zrobić i po cywilnym. No ale to już kwestia indywidualna sumienia pary, ja tam nikogo nie potępiam. Ja przyznam się, ze może nie traktuję cywilnego ślubu jako gorszy, ale nie wyobrażam sobie nie brać ślubu kościelnego. Cywilny to dla mnie kwestia prawna, a kościelny to DLA MNIE takie jakby "dopełnienie" całości.
Stary 2014-03-01, 09:26   #1932
kustraczek
-ist

Cytat:
Znam parę, która slub kościelny wzięła po paru latach, bo żaden ksiądz nie chciał ochrzcić ich dziecka. Takie czasy!

Co w tym dziwnego, bo nie rozumiem? To jest to, o czym pisała (jeśli pomyliłam osoby, to bardzo przepraszam) bentkuff, nie da się mieć i zjeść tego samego ciastka - jeśli zależało im na sakramencie chrztu dla dziecka, to powinno im też zależeć na własnym sakramencie małżeństwa, a skoro ślub kościelny był zbyteczny, to dlaczego chrzest nie był taki? (Plus - trzeba było dać księdzu w łapę i po krzyku, taniej niż ślub kościelny )
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 09:30   #1933
Bellitudoo
Zakorzenienie

Cały ten wątek to offtop

A co do zaręczyn to mnie zawsze dziwi jak niektórzy traktują zaręczyny jako takie niewiadomo co. Są zaręczyny, a potem jeszcze kilka lat nie planowania niczego, ślub kiedyś weźmiemy, ale niewiadomo kiedy. No, ale żyjemy w czasach gdzie niektóre tradycje się zacierają, niekoniecznie jest to złe/ nienormalne, ot MNIE akurat dziwi i JA bym tak nie chciała. Na szczęście natrafiłam na Tż, który ma podobne poglądy na ten temat więc my sobie zrobimy jak chcemy i będziemy szczęśliwi i niechaj wszyscy zakochani tacy szczęśliwi będą.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Śmieszyło mnie oburzenie mojej mamy jak kiedyś zaczęła temat zaręczyn i myślała, że zrobimy spotkanie z rodzicami i teściami, z butelką wódki na stole i takie będą nasze zaplanowane zaręczyny. To też tradycja, ale my jej na pewno nie będziemy kontynuować.

Edytowane przez Bellitudoo
Czas edycji: 2014-03-01 o 09:28
Bellitudoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 09:31   #1934
ladymln
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bellitudoo Pokaż wiadomość
Cały ten wątek to offtop

Wiem,sama popierałam możliwość offtopów,ale można by stosować się do zasady szarego koloru,zwłaszcza,jak offtop tyle się ciągnie.

I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry.
Stary 2014-03-01, 09:32   #1935
Bellitudoo
Zakorzenienie

W sumie teraz, gdzie byśmy się nie pojawili w rodzinie, to jesteśmy zasypywani pytaniami "kiedy ślub?", co zaczyna mnie trochę irytować. No kurczę, to nasza sprawa, ja rozumiem, ze jesteśmy ze sobą już dosyć długo, ale jestem na drugim roku studiów dopiero!
Stary 2014-03-01, 09:40   #1936
susuanne
Wtajemniczenie

Obawiam się powoli, że z tematu ślubów offtop zjedzie na temat wiary szeroko pojętej i wtedy będzie cyrk
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 09:47   #1937
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Mała różnica; )

No faktyczne, dobrowolne zorganizowanie uroczystości religijnej i przyjęcie sakramentu przez osoby niewierzące stawiasz na równi z tradycją .

Moja rodzina wie, że jestem niewierząca, ale nie przyszło mi do głowy, żeby na siłę zostawać w domu podczas świąt: i oni byli by smutni i ja. Oni troszeczkę inaczej święta przeżywają (bo jest też kościół i modlitwa przy stole - ciekawe ile 'wierzących niepraktykujących' przeżywa święta religijnie, a tak samo siada do stołu), ja gotuję i po prostu cieszę się z możliwości spotkania przy uroczystej kolacji.

Moim zdaniem w polskich świętach Bożego Narodzenia jest więcej zwyczajów niekościelnych (choinka, opłatek - chociaż tu nie jest do końca jasne, np mnie w szkole uczyli, że to tradycja wywodząca się z pogańskich zwyczajów, 25 grudnia to tylko data umowna, zastepująca pogańskie święto), ja traktuje je jako tradycję.
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 09:48   #1938
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bellitudoo Pokaż wiadomość
W sumie teraz, gdzie byśmy się nie pojawili w rodzinie, to jesteśmy zasypywani pytaniami "kiedy ślub?", co zaczyna mnie trochę irytować. No kurczę, to nasza sprawa, ja rozumiem, ze jesteśmy ze sobą już dosyć długo, ale jestem na drugim roku studiów dopiero!
Przynajmniej faceta masz, a i tak pytania głupie. Ja od roku jestem sama i dalej mnie pytają jakieś ciotki i wujki. Ja wtedy pytam- "A z kim?", to walą teksty "No kogos tam sobie znajdziesz". Slub i wesele najważniejsze. I w ogóle mają mnie chyba za ofiarę losu bo mnie facet rzucił, a ja na pewno chciałam spędzić z nim resztę życia. Spotyka mnie to od rodziny ze strony matki która pochodzi z Lublina, tam jest chyba mocno tradycyjnie w tych sprawach.

Kajam się, że rozpętałam ten offtop, który niepotrzebnie zaczepia kwestie wiary i miłości w związku, mi chodzilo tylko i wyłącznie o to, o czym wymieniłyśmy pare pierwszych postów z bentkuff.

Edytowane przez rickybobby
Czas edycji: 2014-03-01 o 09:58
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 09:51   #1939
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Owszem, może i chamski, ale uważam, że zamiast fundować sobie tatuaże i furę kosmetyków i ścierek z Chin, mogłaby zrobić coś dla swojego zdrowia (bo zęby to już nie kwestia wyglądu tylko). Zresztą, doprawdy, mało chamskich komentarzy na tym wątku, akurat mnie się dostało no

Ty już jej życia nie organizuj ;p

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Ja chyba mam odwrotnie... Ale to ze względu na to, że nie przepadam za religią dominującą w naszym kraju W sumie za żadną, więc jestem skazana na cywilny Ale za to będzie po naszemu

i to jest najważniejsze
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 10:44   #1940
Adamantium01
Karo

OFFTOPY NA SZARO, nie róbcie bałaganu
Adamantium01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 11:05   #1941
anja415
Zadomowienie

co do zębów Olgi, no nie są ładne i widać że wada jest duża ale wszystko się da i ciężko mi jest uwierzyć że w pierwszym etapie leczenia ortodoncyjnego (czyli aparat) jest konieczne łamanie szczęki! też mi tak powiedzieli i oczywiście byłam przestraszona, ponosiłam aparat 2,5 roku zdjęłam wreszcie i żadne łamanie czegokolwiek nie jest konieczne no chyba że chce miec super mega ekstra idealny uśmiech (a różnica jest w kilku milimietrach)

Olga po prostu woli wydać mnóstwo kasy na sprzęt który jest niezbędny - taki jak tablet czy nowy laptop a oszczędza poniekąd na zdrowiu
anja415 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 11:17   #1942
babcia_miecia
Zadomowienie

Cieszę się, że Kiediska wróciła.
Dziwię się, że w czasach, gdy można zarabiać dobre pieniądze na nagrywaniu filmików, ona praktycznie nic nie nagrywa. Nie wiem czy jest taka niegospodarna, czy po prostu nie chce robić ze swojego kanału bloku reklamowego.
babcia_miecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 11:26   #1943
ladymln
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez babcia_miecia Pokaż wiadomość
Cieszę się, że Kiediska wróciła.
Dziwię się, że w czasach, gdy można zarabiać dobre pieniądze na nagrywaniu filmików, ona praktycznie nic nie nagrywa. Nie wiem czy jest taka niegospodarna, czy po prostu nie chce robić ze swojego kanału bloku reklamowego.

Może nie ma nic ciekawego do zaoferowania,brak jej pomysłu albo traktuje to czysto hobbystycznie?

Stary 2014-03-01, 11:49   #1944
dacn
Zakorzenienie

Albo rybka albo akwarium.
Po co chrzcie dziecko jak się jest niewierzącym?
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 12:38   #1945
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość

Okiełznaj trochę chamstwo.
Masz racje

Ogólnie mam wrażenie , ze ten watek ostatnio zrobił się straszny przy okazji ostatnich afer jakiś nowy narybek (nickami sypać nie zamierzam) się pojawił i leca z chamskim hejtem, aż się tego czytać nie da.

Czy tak cieżko odróżnic krytyke od zwykłego chamstwa Rozumiem można sobie krytykować, sama to wielokrotnie robiłam, ale ostatnio zostały przekroczone granice "smacznego" hejtu.
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 12:50   #1946
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Albo rybka albo akwarium.
Po co chrzcie dziecko jak się jest niewierzącym?
bo rodzina naciska, bo potem 'łatwiej' takiemu dziecku w życiu... różne mają ludzie pobudki. Dla mnie osobiście to takie obłudne jest, tak samo tak te wielkie ślubne fety z białą suknią i imprezą na 200 osób, gdzie państwo młodzi zgodnie z wiarą nie żyją, a w kościele byli ostatni raz podczas bierzmowania albo jeszcze wcześniej
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 12:57   #1947
Beata28Mys
Rozeznanie

na stylowotv oleska pokazuje jak spersonalizowac kubek http://www.youtube.com/watch?v=io1-f...gqmS4ZcUIzx_jQ
Beata28Mys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 12:59   #1948
OhDarling
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, czytam was od dawna ale dziś postanowiałm w końcu założyć konto i ujawnić się jako kolejny hejter.

Widzę, że na tapecie temat Oleśki, ja nie moge przepatrzeć na te jej całe diy, wszystkie pomysły żywce zerznięte z zagranicznych kanałów czy blogów. Jak się już rzuca na takie tematy to mogła by wymyślić coś swojego. :|
OhDarling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 13:07   #1949
Neva_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Masz racje

Ogólnie mam wrażenie , ze ten watek ostatnio zrobił się straszny przy okazji ostatnich afer jakiś nowy narybek (nickami sypać nie zamierzam) się pojawił i leca z chamskim hejtem, aż się tego czytać nie da.

Czy tak cieżko odróżnic krytyke od zwykłego chamstwa Rozumiem można sobie krytykować, sama to wielokrotnie robiłam, ale ostatnio zostały przekroczone granice "smacznego" hejtu.
Jako wielowątkowy podczytywacz muszę się w pełni zgodzić. Zawsze lubiłam ten wątek, bo był dla mnie niczym wentyl spuszczający powietrze z nadętego do granic możliwości światka YT. I nawet jeśli pojawiała się bardzo ostra krytyka, to była to krytyka (raczej zjawiska niż osoby) konstruktywna, a nie krytykanctwo. Od jakiegoś czasu widzę typowy hejt dla samego hejtu i ogólnie jakąś chlewikową tendencję… Wielka szkoda, że zniknęły i znikają osoby, które potrafiły skomentować coś w sposób dosadny, ale zawsze inteligentny, dowcipny i po prostu na poziomie, a pojawia się coraz więcej zwyczajnego chamstwa. Niektórzy chyba naprawdę uwierzyli w zasadność złej sławy tego wątku i stwierdzili, że to znakomite miejsce do leczenia własnych frustracji. Tyle ode mnie - idę sobie dalej podczytywać…
Neva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 13:11   #1950
Jagoda_w6
Zaczytana online

Cytat:
Napisane przez OhDarling Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, czytam was od dawna ale dziś postanowiałm w końcu założyć konto i ujawnić się jako kolejny hejter.

Widzę, że na tapecie temat Oleśki, ja nie moge przepatrzeć na te jej całe diy, wszystkie pomysły żywce zerznięte z zagranicznych kanałów czy blogów. Jak się już rzuca na takie tematy to mogła by wymyślić coś swojego. :|
DIY rzeczywiście nieciekawy, lubię serię Facet w kuchni i Dekorujemy (mam nadzieję,że prowadząca zmierza w stronę prostoty i przydatnych rozwiązań). Nawet jeśli nie wykorzystam tych inspiracji, to i tak mi się podoba,bo lubię tę tematykę.

Piąta pora roku - miłość ♥

Edytowane przez Jagoda_w6
Czas edycji: 2014-03-01 o 13:20
Jagoda_w6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości