Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-01, 11:19   #4501
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
S

A jaki Ty miałaś?

k:
Raczej nic co by Ci odpowiadalo.
Zwykla wizyta w urzedzie, nie mialam typowo slubnej sukienki, tylko zwykla i nie biala, zadnego welonu ani bukietu.Potem obiad dla najblizszej rodziny w domu
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 11:21   #4502
mariiasia
Zadomowienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
moj tz na☠☠☠*l sie jak swinia, wyzwal mnie, kazal spier****c, a teraz spi mi w nogach, pojechal po calosci. nie chce go znac, kazalam mu jutro sie wynosic z domu !!!! nie sadzilam, ze jest zdolny do czegosc takiego
Cytat:
Tassia : przylazl i cos do mnie mowil, ja nie zrozumialam i zapytalam co i uslyszalam gowno i ze jestem poje***a. poszlam sie polozyc a ten za mna i kladzie sie w nogi ,to mowie zeby normalnie sie polozyl a ten, ze mam spierd***c . nie mam pojecia co mu odbilo i chwile temu obrzygal nam lozko. czeka nas jutro powazna rozmowa...
o żesz ty....
przypuszczam, że po wytrzeźwieniu będzie miał czarną dziurę w głowie, więc tak jak tassia pisała ja bym mu pojechała po całości, postraszyła itd

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
moich chwilowo nie znalazlam na zadnej aukcji ale mam te: klik i maja atesty

papuga ma inne, ale chyba tez z atestami i tez wygladaja fajowsko

moje mi sie podobaja bo jednak nie sa tylko matą; ale to kwestia gustu
mega fajne te puzzle, chyba zamówię Szymkowi

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
a tak w ogole dostalam druga @ i jestem cala zalana.... a mowili ze bedzie lepiej z kazda @
ciekawe kiedy ja dostanę, oby nie na basenie
Cytat:
trzymajcie dzis kciuki bo jade oddac Klare.
staram sie byc silna bo to smutne wydarzenie dla mnie

a co do niewyspania to ja tez.
dziecko cala noc meczylo kupe
i umeczyl bobka wielkosci 3mm
obstawialismy z tz ze zrobi kupe w basenie
jeszcze 15 minut

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
motyl u nas tak bylo po glutenie po 5 dniach

Psa oddaje poniewaz od dwoch lat ucze ja zostawac sama w domu bez zadnego skutku. Nie ma juz sposobu ktorego nie probowalam . Jestem wiezniem psa, smialam sie ze jak mi sie skonczy macierzynski na Macka to powinnam dostac na Klare
pies nie radzi sobie emocjonalnie i odkad jest maciek staje sie coraz bardziej lekowa. wiec nie chce jej dluzej krzywdzic.
jestem zalamana ta decyzja. ale probowalam ja od roku podjac. ale to jedyna rozsadna rzecz jaka moge zrobic.

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
ja miałam suczkę, która żyła prawie 14 lat i ani na pół godziny w ciągu swojego żywota nie umiała zostać sama

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
moje rady będą przestarzałe bo brałam ślub prawie 15 lat temu

trzymam kciuki, bądź silna

Znalazłam wózek jaki chciałam, ale cena mnie powala http://www.babyonlineshop.de/shopart...Cosmo_5135.htm
wózek rzeczywiście fajny ale cena powala

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
idę chatę ogarniać
jak Wy sprzątacie przy dziecku/z dzieckiem? ja tego nie umiem ogarnąć...

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 11:41   #4503
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Helol.
Odebralsm Fifka morfologie i tak jak 2,5 mca temu ma zdecydowanie zq duzo LYM% norma 30-60 wynik 72,6 i zdecydowanie za malo NEU% norma 35-55 a on ma 15,2 zrlazo dalej ponizej mimo mm, miesa, warzyw, owocow

Cytat:
Czaszka, Kasiunia - pierwsza morfologie mielisny w szpitalu w listopadzie jak bylismy z podejrzeniem zapalenia pluc. Tam juz wyszlo zelazo ponizej i inne ale ze jest infekcja to inaczej, pozniej w grudniu z zalecenia do szpitala robilismy i tez wszystko zle ale pediatra mowila ze malo czasu uplynelo i dala kolejne skierowanie zeby zrobic pod koniec lutego bo 5.03 mamy u niej wizyte szxzepienna. Pewnie zelazo juz przepisze i bedzie meksyk z kupa... a na to reszte da skietowanie do jakiejs tam poradni od krwi tak ustalilysmy jak zle sie powtorza.. eh czytalam w necie o czym to moze swiadczyc i juz nie czytam..

Cytat:
Matal wizyte mamy 05-03.

Chyba z siusiaka łatwiej 100 razy ja Filipowi zlapałam 2 razy do pojemniczka bez problemu, ale dziewczynce to sobie nie wyobrazam

Matal widziałaś te wyniki En?

Tassia
jak znajdziesz taką floterkę to daj znać

Mamy 3 zęba na górze jeden się wykluł.. w sumie takie ząbkowanie póki co to mi się podoba
Gratki za zęba! U bas nie ma ani jednego, a u Was już 3

A co do wyników to powiem Ci, że u nas Alicja ma anemie od urodzenia i podajemy cały czas żelazo (actiferol 7mg) i poprawa jest, wyniki bardzo dobre, ale mimo tego pediatra Izaaka podawać żelazo do czasu aż mała skończy rok. U nie wiem czym się tak przejmujesz w związku z kupami? U nas nie było z tego powodu, że podajeny żelazo żadnych problemów. Jedynie gdy zmieniło się opakowanie z tego zelaza (skład się nie zmienił) to młoda zaczęła robić czarne kupy. Ale to potrwalo jakieś 2 tygodnie, chyba nawet krócej i wróciły do normalnego koloru

Cytat:
Karolson, co do tego żelaza, to chyba najbardziej prawdopodobne jest to, co miałam z Julkiem. Kiedy był w szpitalu to codziennie robili mu szczegółową morfologię i właśnie to żelazo było w dolnej granicy normy. Bardzo dobra lekarka tłumaczyła nam, że to dlatego, że malutki bardzo gwałtownie rośnie, krwinki nie ogarniają żeby nadganiać produkcję Z innej paki, to ja miałam w ciąży i po porodzie anemię, niewykluczone, że Julo nie pobrał sobie ode mnie tyle żelaza żeby starczyło mu na te piorunująco duże skoki wzrostu i wagi.

Fifi to duży chłopaczek, może u Was też o to chodzi. Jak już malutki zaczął jeść mięso, to powinno być coraz lepiej. Na tym etapie kończą się zapasy żelaza z życia płodowego.
Nie czytaj w necie, bo zwariujesz.

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Zapytałam dziś niewinnie tż czy w 2015 mamy wesele i okazało się, że tak
Opowiadał mi na rauszu w Sylwestra, że wszystko przekalkulował i żebyśmy nie brali kredytu, to uwiniemy się z oszczędnościami na lato 2015. No więc to nie pijackie majaki i faktycznie plan się nie zmienił

Zależało mi na dość wypasionym ślubie kościelnym, pięknej sukni, paradzie motocyklowej itd - także świnka skarbonka trochę musi wejść w grę
Z kolei tż opowiadał, że zawsze marzył żeby to jego synek przyniósł mu do ołtarza obrączki - i takie marzenie było na długo zanim zaszłam w ciążę

No, ciekawa sprawa

super sprawy związane ze ślubem to fajny czas choć i stresujacy. Ale zazdraszczam!!!

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Odnalazła się zguba
Rusałko dziękuję za linka do forum!

Maja dziś kończy 5 miesiąc!

Cytat:
takze... czekamy razem z toba ;D

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

jestem mega zadowolona bo dzisiaj w koncu odebralam swoj prezent z rossne i dostalam zestaw z nivei oliwke krem do buzi i krem na odparzenia
bylam przekonana ze bedzie to cos dorbneo a tu taka niespodzianka

ej a z jakiej okazji ten prezent tak w ogóle? Ja jeszcze nic takiego nie ddostałam, Ale też nie nazbierało jeszcze na kolejny % rabatu może ma to z tym związek?

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
My nie śpimy od 4. Jest fajnie

spoko, my od 5

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
No super, moje dziecko zaczęło dzień o 3h. Ale z uśmiechem. No przynajmniej jego

O widzę jeszcze lepiej niż my

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

A tak w ogóle to witam się

moje dziecko dzisiaj nawet dobrze spalo, zasnęła o 19:30, karmienie było o 22:30, 2:30, i później o 5 ale to już była pobudka

Zastanawia mnie co mogę jeszcze zrobić żeby ona chciała pospać chociaż do 6-7 ona już koło 19-20 zasypia i budzi się zazwyczaj o 5 nawet jak śpi koło 16:30-17 to nie ma bata około 19 zaczynają jej się oczy kleić do snu i koniec, nie Da się jej już do 20 przetrzymac, Max do 19:30

Poradzcie coś.

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 11:48   #4504
czaszka_
Zakorzenienie

Witam się w kolejnym dniu jękolenia zeświruje chyba heheh
Hmmmm..... moze skok nam sie zaczal ? bo jutro zaczynamy 22 tydzien...sama nie wiem

dziecko mi jęczy i placze od rana na zmiane. byla spiaca wiec uspilam ją o 10 i obudzila sie o 10:30 i oczy jak 5 zł i na twarzy banan wiec wzielam ja bo widze chęc do zabawy.A tu od razu wrzask jak by ja obdzierano ze skory, nosze ją po domu to jękolenia 1o min ciag dalszy odkladam na kocyk to wrzask straszny, biore na ręce jękolenia ciąg dalszy widze ze niedospana i trze oczka wiec szybko bach do kolyski i ją bujam zeby pospala jeszcze to ja ją bujam a ona oczy zamknięte i mi jękoli z 10 min.W koncu niby usnela a tu slysze znowu placz wiec przyszlam ją bujac to znowu jęczy i tak łaze w tą i w tą chyba juz z 15 raz i wez tu zrozum dziecko

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 12:03   #4505
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Hmmmm..... moze skok nam sie zaczal ? bo jutro zaczynamy 22 tydzien...sama nie wiem

dziecko mi jęczy i placze od rana na zmiane. byla spiaca wiec uspilam ją o 10 i obudzila sie o 10:30 i oczy jak 5 zł i na twarzy banan wiec wzielam ja bo widze chęc do zabawy.A tu od razu wrzask jak by ja obdzierano ze skory, nosze ją po domu to jękolenia 1o min ciag dalszy odkladam na kocyk to wrzask straszny, biore na ręce jękolenia ciąg dalszy widze ze niedospana i trze oczka wiec szybko bach do kolyski i ją bujam zeby pospala jeszcze to ja ją bujam a ona oczy zamknięte i mi jękoli z 10 min.W koncu niby usnela a tu slysze znowu placz wiec przyszlam ją bujac to znowu jęczy i tak łaze w tą i w tą chyba juz z 15 raz i wez tu zrozum dziecko
Straszne to jest jak jęczy o jęczy,nie wiadomo o co chodzi.Ja po pięciu miesiącach nadał nie potrafię w wielu przypadkach odczytać o co jej chodzi,a to chyba źle o mnie świadczy.

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

A co do wyników to powiem Ci, że u nas Alicja ma anemie od urodzenia i podajemy cały czas żelazo (actiferol 7mg) i poprawa jest, wyniki bardzo dobre, ale mimo tego pediatra Izaaka podawać żelazo do czasu aż mała skończy rok. U nie wiem czym się tak przejmujesz w związku z kupami? U nas nie było z tego powodu, że podajeny żelazo żadnych problemów. Jedynie gdy zmieniło się opakowanie z tego zelaza (skład się nie zmienił) to młoda zaczęła robić czarne kupy. Ale to potrwalo jakieś 2 tygodnie, chyba nawet krócej i wróciły do normalnego koloru

super sprawy związane ze ślubem to fajny czas choć i stresujacy. Ale zazdraszczam!!!

ej a z jakiej okazji ten prezent tak w ogóle? Ja jeszcze nic takiego nie ddostałam, Ale też nie nazbierało jeszcze na kolejny % rabatu może ma to z tym związek?

spoko, my od 5

O widzę jeszcze lepiej niż my

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

A tak w ogóle to witam się

moje dziecko dzisiaj nawet dobrze spalo, zasnęła o 19:30, karmienie było o 22:30, 2:30, i później o 5 ale to już była pobudka

Zastanawia mnie co mogę jeszcze zrobić żeby ona chciała pospać chociaż do 6-7 ona już koło 19-20 zasypia i budzi się zazwyczaj o 5 nawet jak śpi koło 16:30-17 to nie ma bata około 19 zaczynają jej się oczy kleić do snu i koniec, nie Da się jej już do 20 przetrzymac, Max do 19:30

Poradzcie coś.

Raczej nic nie zrobisz,tak mi się wydaje,już się tak przyzwyczaiła

Stary 2014-03-01, 12:03   #4506
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Psa oddaje poniewaz od dwoch lat ucze ja zostawac sama w domu bez zadnego skutku. Nie ma juz sposobu ktorego nie probowalam . Jestem wiezniem psa, smialam sie ze jak mi sie skonczy macierzynski na Macka to powinnam dostac na Klare
pies nie radzi sobie emocjonalnie i odkad jest maciek staje sie coraz bardziej lekowa. wiec nie chce jej dluzej krzywdzic.
jestem zalamana ta decyzja. ale probowalam ja od roku podjac. ale to jedyna rozsadna rzecz jaka moge zrobic.

ale ja glutenu nie daję już półtorej tygodnia:9

kochana to jest najlepsze wyjście dla was i dla Klary

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 12:09   #4507
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

Panna ma dzień marudy

Jak mój włącza jęczenie, a jest już na ostatnich nogach, praktycznie zasypia a rozbudza go własne jęczenie to zaczynam mu nucić/mruczeć w kółko tą samą krótką melodię aż uśnie z nudów Albo pierwszy takt "Aaaa, kotki dwa" albo "Marry had a little lamb" Zasłucha się, przestanie jęczeć i łatwiej mu usnąć.
Stary 2014-03-01, 12:20   #4508
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wpadam tylko napisać, że mocz ok, także czekamy na wysypkę, żeby odetchnąć, że to tylko trzydniówka.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Lepiej się kieruje niż jedzie jako pasażer

Siostra mojego tż miała jednego razu jechać z nim na taką jedną moto-imprezę, to dała radę przejechać jakieś 500m i spanikowana uciekała. A przedtem cały poranek dobierała trampki i dżinsy żeby dobrze wyglądać Już pomijam, że bez pytania wzięła moją kurtkę i kask.

Po prostu na siodełku pasażera jest niewygodnie, nie widzisz dobrze tego co się dzieje.

Do zdjęć do super fajny motyw, ale tak już na serio, z kościoła, to faktycznie może niekoniecznie Ja jechałam kiedyś takim ruskiem, ubaw na maksa Te motocykle mają moc jak czołg, zasuwają przez kartofliska jak kombajn

Oj, to Wy jak stare dobre małżeństwo już od dawna Teraz jeszcze tylko wisienka na torcie

Nie wiadomo czy będę, może zbrzydnę

A słuchaj, powiedz mi trochę o tym Twoim prezencie z Rossa (ekstra Ci dali!). Ty już uzbierałaś podwyższenie rabatu? Już wcześniej dostałaś jakiś prezent? Ja dopiero teraz uzbierałam sobie podwyższenie o 1% i zastanawiam się czy jakoś mnie za to nagrodzą

No to Twój małż nie jest jeszcze ciężkim przypadkiem
Mój by miał ubaw i gadał, że może do tego jeszcze dorzucić koszulkę - bo bardzo lubi się z naszym sąsiadem Fakt, fajny chłopak

Dziś już nie będzie pamiętał, że miał nakaz ewakuacji. Przeanalizuj dobrze co chcesz powiedzieć i w 2-3 dobitnych zdaniach pojedź mu tak, że mu w pięty pójdzie.
ja kiedys strasznie byłam zajarana motocyklami chcialam robic prawko itd ale po co skoro nie mam na czym jezdzic i gdzie itd

bedziesz bedziesz

hmm ja przeszlam na 4% i weszlam na stronke patrze a tu prezent do odbioru, cos czytalam kiedys ze ktoras dziewczyna pisala ze gazetke dostala wiec nie liczylam ze taki fajny prezent bedzie, mozliwe ze sie pomylili ;D skoro zapakowany byl jak nagrody za jakis konkurs, no nei wiem, zobacze jak bede na 5%

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 12:21   #4509
Madziuchna27
Zakorzenienie

Matall, dobrze, że wyniki ok

Znów mamy problem pryszczykowy Pomóżcie! Doradźcie! Od jakiegoś czasu Julek miał takie pryszczyki koło noska (skórka w tym miejscu lekko zaczerwieniona). Zaczęłam dawać słoiczki i jakby po marchewce nic się nie zmieniło, ale odkąd Julek je marchewkę z ziemniakiem pryszczyków zrobiło się więcej, tak pod noskiem, wokół ust i trochę na policzku
Dziś mieliśmy ruszyć ziemniaka z dynią i nie wiem, czy podawać, czy zrobić jakąś przerwę? Czy tak wygląda uczulenie? Brzuszek go nie boli, bączki są mniejsze niż wcześniej, ale po marchewce była kupa raz na trzy dni (poprawiło się, bo wcześniej raz na tydzień), a teraz już czwarty dzień nie ma

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 12:23   #4510
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Panna ma dzień marudy

Jak mój włącza jęczenie, a jest już na ostatnich nogach, praktycznie zasypia a rozbudza go własne jęczenie to zaczynam mu nucić/mruczeć w kółko tą samą krótką melodię aż uśnie z nudów Albo pierwszy takt "Aaaa, kotki dwa" albo "Marry had a little lamb" Zasłucha się, przestanie jęczeć i łatwiej mu usnąć.
Zaszalałam, kupiłam puzzle (od tego sprzedającego co Papuga, teraz jakby troszkę inne wystawił, ale też z atestami i też ładne - http://allegro.pl/szok-72szt-edukacy...989886037.html ). Oballa i jeszcze jakąś tam grająco-szeleszczącą, uciekającą biedronkę do nauki raczkowania

No i moja ukochana kategoria - ubranka
Takie coś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3941309122.jpg (69,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3941311230.jpg (47,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3962304374.jpg (144,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3967970111.jpg (65,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3960798372.jpg (59,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3960801531.jpg (86,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3960802162.jpg (67,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3960815020.jpg (88,0 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3977302133.jpg (80,1 KB, 4 załadowań)
Stary 2014-03-01, 12:25   #4511
Madziuchna27
Zakorzenienie

Endżi, poszalałaś

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 12:29   #4512
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
jak Wy sprzątacie przy dziecku/z dzieckiem? ja tego nie umiem ogarnąć...
młody jak śpi (ok godzinkę) lub lezy pod karuzelą to ja zdążę (z motorkiem w 4 lietrach ) posprzątać górną łazienkę i dwa pokoje (kurze, odkurzanie plus mycie podłóg) co jakis czas jak jęczy to mu się pokazuję że jestem, dam smoka...

Cytat:
Zaszalałam, kupiłam puzzle (od tego sprzedającego co Papuga, teraz jakby troszkę inne wystawił, ale też z atestami i też ładne - http://allegro.pl/szok-72szt-edukacy...989886037.html ). Oballa i jeszcze jakąś tam grająco-szeleszczącą, uciekającą biedronkę do nauki raczkowania

Takie coś

o jakie fajne zakupki

chciałam zrobić młodemu sama marchewkę, kupiłam wczoraj od pani i tz od T przywiózł, po obraniu na surowo smak ok, po ugotowaniu to az mnie cofnęło... chyba jednak na razie słoiczki będą nie dam mu tego i jakoś się nie do końca zblendowało...
Stary 2014-03-01, 12:37   #4513
your Angel
czyli Endżi

Tassia, bardzo współczuję sytuacji z pieskiem. Wierzę, że serce się kraje, ale trzeba myśleć przede wszystkim o tym, co najlepsze dla wszystkich. Na pewno wszystko przeanalizowałaś i decyzja jest najlepsza z możliwych.
Stary 2014-03-01, 12:39   #4514
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Takie coś
super tez musze kupic te puzzle w koncu :P
a ubranka jak zwykle czadowe , superman rzadzi

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 12:41   #4515
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Endżi, poszalałaś
No, bez kitu, może troszkie

Cytat:
o jakie fajne zakupki

chciałam zrobić młodemu sama marchewkę, kupiłam wczoraj od pani i tz od T przywiózł, po obraniu na surowo smak ok, po ugotowaniu to az mnie cofnęło... chyba jednak na razie słoiczki będą nie dam mu tego i jakoś się nie do końca zblendowało...
Hm, a to nie jest kwestia tego, że spodziewałaś się czegoś smaczniejszego wdg Twojego smaku Tj ja uwielbiam gotowaną marchewkę, ale z solą, cukrem i masełkiem. Taka bez niczego to faktycznie ble, ale dzieciaczkom smakuje - bo nie są "skrzywione" przyprawami
Jeśli nie jest w smaku jakieś nieświeże, podgniłe, podejrzane, to ja bym chyba spróbowała podać. Tym bardziej, że chyba jakieś źródełko sprawdzone było, co?
Stary 2014-03-01, 12:51   #4516
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
No, bez kitu, może troszkie

Hm, a to nie jest kwestia tego, że spodziewałaś się czegoś smaczniejszego wdg Twojego smaku Tj ja uwielbiam gotowaną marchewkę, ale z solą, cukrem i masełkiem. Taka bez niczego to faktycznie ble, ale dzieciaczkom smakuje - bo nie są "skrzywione" przyprawami
Jeśli nie jest w smaku jakieś nieświeże, podgniłe, podejrzane, to ja bym chyba spróbowała podać. Tym bardziej, że chyba jakieś źródełko sprawdzone było, co?

źródełko sprawdzone bo od T, ale obrałam teraz kolejną z tych co tż przywiózł i w smaku okropna, w środku jakaś dziwnie biała, chyba trochę przymroziło warzywa w piwnicy... a taka dobra była jesienią jak T dała

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-03-01 o 13:00
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 13:03   #4517
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć.

To była najgorsza noc ever, moje dziecko po raz pierwszy wymiotowało, dwa razy. raz po zjedzeniu, a drugi jakoś 1,5 godziny później, jak spała. Dobrze,że miałam ją w łóżku i leżała ook mnie, bo ale dwa koce brudne, dwa śpiworki, dwa pajace...ale mieliśmy przebieranki.
Najlepsze,że nie mam bladego pojęcia czemu tak się stało, nigdy tak nie było...

Tak czytam o waszych sposobach na bałaganiących TŻ, hehehe zainspirowałyście mnie

Dzisiaj mam w planie porządki generalne i mycie okien, a małż przejmuje młodą
biedna niunia
kurcze a moze cos zjadlas co by jej zaszkodzilo?? pamietam Jak moja Julka strasznie ulewala kiedys i nie wiedzialam ze to ulewanie czy wymioty bo straszne ilosci...i sie pozniej okazalo ze ja cos zjadlam na sylwestra i jej cos zaszkodzilo i zwracala.Dopiero jak odstawilam na chwile piers to jej przeszlo
Cytat:
Wpadam tylko napisać, że mocz ok, także czekamy na wysypkę, żeby odetchnąć, że to tylko trzydniówka.
to super ze mocz czysty zeby juz wszystko bylo dobrze z Elenka
Cytat:
Tassia : przylazl i cos do mnie mowil, ja nie zrozumialam i zapytalam co i uslyszalam gowno i ze jestem poje***a. poszlam sie polozyc a ten za mna i kladzie sie w nogi ,to mowie zeby normalnie sie polozyl a ten, ze mam spierd***c . nie mam pojecia co mu odbilo i chwile temu obrzygal nam lozko. czeka nas jutro powazna rozmowa...
spoko......tylko ze alkohol nie usprawiedliwia takiego zachowania
tak jak pisaly dziewczyny, jak wytrzezwieje to mu nagadaj. Ty masz teraz przewage bo mu mozesz jeszcze duzo nazmyslac co jeszcze niby robil tak ze mu bedzie glupio, bedzie mial nauczke i moralniaka
Cytat:
K
Zapytałam dziś niewinnie tż czy w 2015 mamy wesele i okazało się, że tak
Opowiadał mi na rauszu w Sylwestra, że wszystko przekalkulował i żebyśmy nie brali kredytu, to uwiniemy się z oszczędnościami na lato 2015. No więc to nie pijackie majaki i faktycznie plan się nie zmienił

Zależało mi na dość wypasionym ślubie kościelnym, pięknej sukni, paradzie motocyklowej itd - także świnka skarbonka trochę musi wejść w grę
Z kolei tż opowiadał, że zawsze marzył żeby to jego synek przyniósł mu do ołtarza obrączki - i takie marzenie było na długo zanim zaszłam w ciążę

No, ciekawa sprawa
super zazdroszcze slubu!
dla mnie cale przygotowania i slub byly piekne i przezylabym to jeszcze raz
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Maja dziś kończy 5 miesiąc!
gratki
Cytat:

Mamy 3 zęba na górze jeden się wykluł.. w sumie takie ząbkowanie póki co to mi się podoba
gratki
Cytat:
Czaszka, Kasiunia - pierwsza morfologie mielisny w szpitalu w listopadzie jak bylismy z podejrzeniem zapalenia pluc. Tam juz wyszlo zelazo ponizej i inne ale ze jest infekcja to inaczej, pozniej w grudniu z zalecenia do szpitala robilismy i tez wszystko zle ale pediatra mowila ze malo czasu uplynelo i dala kolejne skierowanie zeby zrobic pod koniec lutego bo 5.03 mamy u niej wizyte szxzepienna. Pewnie zelazo juz przepisze i bedzie meksyk z kupa... a na to reszte da skietowanie do jakiejs tam poradni od krwi tak ustalilysmy jak zle sie powtorza.. eh czytalam w necie o czym to moze swiadczyc i juz nie czytam..
dokladnie, nie ma tego co analizowac. W necie mozna znalesc takie rzeczy ze sie mozna tylko podłamac
trzymam kciuki!! mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
Cytat:
Panna ma dzień marudy

i to dzien marudy chyba 3 z kolei

sprobuje tak zrobic jak napisalas moze zadziala
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Straszne to jest jak jęczy o jęczy,nie wiadomo o co chodzi.Ja po pięciu miesiącach nadał nie potrafię w wielu przypadkach odczytać o co jej chodzi,a to chyba źle o mnie świadczy.
nie martw sie, mysle ze nie jedna tak ma a nawet pewnie i większosc a niemowle ciezko czasami zrozumiec bo ono sie uczy nowych dzwiekow i je wykorzystuje wiec do konca pewnie nigdy nie bedziemy wiedziec o co chodzi dopoki nie zaczną mowic

pocytalam wiecej ale mi usunelo

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:

Znów mamy problem pryszczykowy Pomóżcie! Doradźcie! Od jakiegoś czasu Julek miał takie pryszczyki koło noska (skórka w tym miejscu lekko zaczerwieniona). Zaczęłam dawać słoiczki i jakby po marchewce nic się nie zmieniło, ale odkąd Julek je marchewkę z ziemniakiem pryszczyków zrobiło się więcej, tak pod noskiem, wokół ust i trochę na policzku
Dziś mieliśmy ruszyć ziemniaka z dynią i nie wiem, czy podawać, czy zrobić jakąś przerwę? Czy tak wygląda uczulenie? Brzuszek go nie boli, bączki są mniejsze niż wcześniej, ale po marchewce była kupa raz na trzy dni (poprawiło się, bo wcześniej raz na tydzień), a teraz już czwarty dzień nie ma
no wlasnie ja mojej tez daje 3 dzien z rzedu marchewke z ziemniaczkiem i tez widze wysypke i zaczerwienienie na policzkach

Stary 2014-03-01, 13:14   #4518
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
super tez musze kupic te puzzle w koncu :P
a ubranka jak zwykle czadowe , superman rzadzi
Mam nadzieję, że puzzle się sprawdzą.
Nie mogę się doczekać aż mały mi dorośnie do tego dresiku Supermana. Trochę przegięłam, wzięłam na 92cm i naprawdę duży wychodzi

Cytat:
źródełko sprawdzone bo od T, ale obrałam teraz kolejną z tych co tż przywiózł i w smaku okropna, w środku jakaś dziwnie biała, chyba trochę przymroziło warzywa w piwnicy... a taka dobra była jesienią jak T dała
A, no widzisz, może coś z przechowywaniem było nie halo. Przy dziecku bym nie ryzykowała.

Ja ostatnio dałam plamę z marchewką Ugotowałam filet z indyka, dodałam surowej, potartej marchewki do smaku i tak pomroziłam w słoiczkach. No i mama mnie oświeciła wczoraj, że surowej marchewki się nie mrozi, słoiczki do dupy Nawet nie zrobię z tego jakichś kotlecików dla nas, bo podobno to nieco niebezpieczne.
Ech, masakra, człowiek uczy się na błędach. A filet z indyka drogi, narobiłam się z tym przygotowywaniem

Cytat:

Kurczę, nie wiem czy to uczulenie

A co do kupy, to powiedz czy dopajasz Julka wodą czy jakąś herbatką albo soczkiem? To też istotne.
Stary 2014-03-01, 13:15   #4519
bojatoja
Zakorzenienie

hej
Cytat:

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
u nas piękna pogoda czekam aż pranie się skończy, wstawiam następne, jak zdążę i lecimy na spacerek
U nas z rana była piękna, teraz zaczęło padać
Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Podobno im później wyjdą tym lepiej
Cytat:

Takie coś
Super zakupy Zaszalałaś

Pisałam wczoraj, że Filip ma katar, a dzisiaj już lekko kaszle :/
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 13:16   #4520
MsLullaby
Zakorzenienie

Po ponad 3h walki i płaczu Bartek zasnął. A ja chyba zaraz zwymiotuje z tych nerwów, moje ostatnie dni to koszmar, nie radzę sobie. W domu syf, trzeci dzień bez obiadu, kiedy to minie ja się pytam

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 13:30   #4521
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Panna ma dzień marudy

Hahaha czyli nie tylko ja tak próbuje dziecko zanudzic

Cytat:

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Raczej nic nie zrobisz,tak mi się wydaje,już się tak przyzwyczaiła

ja nie wiem kurde

Ona w ogóle jest udana. Najpierw chodziła spać 21-22, później hulala do 12-1, później budziła się o 3 i koniec spania, teraz zasypia ładnie, ale budzi się o 5 już nic z tego nie rozumiem

Cytat:

a co do niewyspania to ja tez.
dziecko cala noc meczylo kupe
i umeczyl bobka wielkosci 3mm
obstawialismy z tz ze zrobi kupe w basenie
jeszcze 15 minut

kochana to na pewno najlepsza decyzja jaka mogłaś podjąć wiem, że to ciężka sprawa tak oddać komuś swojego pieska, ale dasz radę

Cytat:
jestem z mackiem.na basenie. tzn tz plywa
a ja troche zawiedziona jestem bo cala grupa nowych dzieci. Maciej jest najstarszy
sa dwa dzieciaczki co maja 2miesiace. jezuuuu jakie to malenstwa
i jest dziewczynka co ma 3miesiace i wazy 3.5kg
kosmos

ahhh jak ten czas leci
za dwa tygodnie Macius idzie do wyzszej grupy

apropo takich dzueci małych, to jak byłam z Ala u okulisty to facet czekał z chłopcem 3 miesięcznym, który wyglądał jak moja Alicja zaraz po urodzeniu, był taki melenki! Ale jak się później dowiedziałam to chyba z 2 miesiące wcześniej się urodził

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć.

To była najgorsza noc ever, moje dziecko po raz pierwszy wymiotowało, dwa razy. raz po zjedzeniu, a drugi jakoś 1,5 godziny później, jak spała. Dobrze,że miałam ją w łóżku i leżała ook mnie, bo ale dwa koce brudne, dwa śpiworki, dwa pajace...ale mieliśmy przebieranki.
Najlepsze,że nie mam bladego pojęcia czemu tak się stało, nigdy tak nie było...

Tak czytam o waszych sposobach na bałaganiących TŻ, hehehe zainspirowałyście mnie

Dzisiaj mam w planie porządki generalne i mycie okien, a małż przejmuje młodą
Wiesz co Ala mi też tak kiedyś chlusnela, ni z tego ni z owego. Pamiętam, że ja karmilam a później usnela, odłożyłam ją do łóżeczka (dodam, że spała jak kamień i była odbita już dawno) i ona nagle taki chlust że wszystko było czyste jedynie "w nogach" miała narzygane. Co to miało być nie wiem Ale się już później nie powtórzyło

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 13:40   #4522
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
No to żeby wysypka wyszła, trzymam kciuki

Stary 2014-03-01, 13:48   #4523
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Pryszcze to raczej nie uczulenie. Uczulenie to najczęściej takie szorstkie plamy.

Cytat:

Takie coś
Wow, poszalałaś

Cytat:
Po ponad 3h walki i płaczu Bartek zasnął. A ja chyba zaraz zwymiotuje z tych nerwów, moje ostatnie dni to koszmar, nie radzę sobie. W domu syf, trzeci dzień bez obiadu, kiedy to minie ja się pytam
Łączę się w bólu. U mnie podobnie. Tż chory pojechał do pracy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 13:49   #4524
MsLullaby
Zakorzenienie

No i pospał aż 20minut

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-03-01, 13:49   #4525
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Bidulko,współczuję.Ja też się boję sama zostac, teściowa niedługo wraca do siebie,nie wiem jak sobie poradzę:banghead:

Stary 2014-03-01, 13:52   #4526
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
No i pospał aż 20minut
Enci rekord ostatnio to 15 minut

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 13:54   #4527
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Enci rekord ostatnio to 15 minut
No to mogą sobie przybić piątkę

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-03-01, 13:58   #4528
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny kp,czy jadlyscie czerwoną fasolę może?Robię dziś gulasz i się zastanawiam,czy mogę dodać

Stary 2014-03-01, 14:22   #4529
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda mi Cie oby to szybko minelo. Ja tez tak nie raz mialam ze wiecznie syf w domu i czasami 2 tyg nic nie gotowalam bo nie mialam jak

aaa wlasnie, Kaska pisalas ze jestes sucz ja wczoraj tez odwalilam tztowi dobra szopke
malzonek wczoraj zaprosil sobie do nas kolege z dziewczyna i mi zapowiedzial ze on zamierza pic wodke(nie pil juz wodki ponad rok tylko jak cos to piwa) i ze sie chce spic i nie chce sluchac mojego ględzenia i ze od razu mnie uprzedza ze bedzie cala sobote spal i nie zajmie sie dzieckiem ani minuty......
wiec siedzimy w 4ke i wybiła godzina 00:00 a ja mowie ze, chcialam Was przeprosic i ze mam nadzieje ze sie nie obraza ale musze isc juz spac poniewaz jak wiedzą mamy dziecko,ktore sie zachwile pewnie obudzi wiec musze pospac troche skoro mąz mi jutro nie pomoze i nie dam rady sie Julką zajmowac bedąc niewyspana
noi oni sie zmieszali i chcieli isc do domu, wiedzialam ze taka ich bedzie ich reakcja, zrobilam to specjalnie, a co!
w efekcie małz zaczal mnie blagac zebym jeszcze zostala i ich tez i mi obiecal ze pomoze sie małą zając.......noi jak widac spi do tej pory....
ale za to ja dzis wychodze wieczorem i sie nie bede pytac czy moge

Stary 2014-03-01, 14:23   #4530
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny kp,czy jadlyscie czerwoną fasolę może?Robię dziś gulasz i się zastanawiam,czy mogę dodać

Zjedz troszeczkę i zobaczysz. To co innym szkodzi, niekoniecznie może i Tobie. Ja nie jadłam, bo nie lubię

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości