Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-01, 19:13   #2521
misiulka06
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Sto lat dla Karolka i Janka szczęścia,zdrówka i wiecznego uśmiechu na buzi
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 19:23   #2522
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

napisałam już Małpce PW.
..
dziekuje jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Hej

taki skiepszczony humor mam w tym tygodniu, że nic tylko

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
wróciłam z zakupów( spozywcz.itp)i od lekarza -byliśmy na kontroli z R - zdrowy ,wesoły ,cudowny . Zniesiony szlaban na wych.z domu ,na basen . tylko priobiotyk jeszcze przez miesiąc trzeba brac .

ide nadrobić ....
super

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość

I mam pytanko do doświadczonych mam - jak długo dziecko w wózku śmiga? W sensie jak długo używałyście i w jakim celu - bo takie 2,5-3 letnie to już chyba na własnych nogach, czy jednak wózek na spacery? Jak to jest?
jak Nestelle pisała zależy od dziecka u nas był wózek do 2 rż potem poszedł do piwnicy bo Julka nie chciała w wózku jeździc

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dziś TŻ wziął mnie do galerii (jest to dla nas wyprawa, bo galeria 40km od naszej miejscowosci).
Chwalem się co kupiłam
1. bodziaki z Pepco - 5,99 zł/szt
2.bluzeczki z Pepco - 6 zł, 8 zł i spodenki z Kik za 4 zł
3. książeczki z Carrefour - dotykanka za 9,99 zł, robiąca Muuu za 9,99 zł , Kto mieszka w lesie za 4,99 zł i Co kryje się w chmurach za 2,99 zł.

I gratis łobuz w sklepie Rzadko zdarza się, że taki zaczytany

Nadrobie pózniej...
zakupy i piekny czytelnik

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Tasia, szczęścia!

Dziewczyny, mam tydzień masakrozę. Sporo niedobrego się niestety dzieje, kilka godzin temu przeżyłam coś okropnegp. Wieczorem spadły mi drzwi od lodówki. Chwilę wcześniej wzięłam Wojtka na ręce, a siedział dokładnie w miejscu, gdzie te drzwi spadły.
Pani, jak ochłonęłam, to przypomnieliście mi się Wy i Wasz żyrandol.

Sorki za pamiętniczek, idę spać i życzę Wam (i sobie...) spokojnego weekendu.
jeju jeju dobrze ze nic sie nie stało

Cytat:

[/COLOR]Dziś przeglądałam tez zabawki i podesłałam TŻ coś drogiego i wg. mnie zbędnego czyli
http://allegro.pl/auto-na-akumulator...992001052.html

A on co stwierdził? "Że to w sumie nie takie drogie i mu kupimy kiedyś"
Byłam w cięzkim szoku, bo TŻ dziś mi marudził, jak tyle książeczek kupowałam no i generalnie nie jest rozrzutny. Ale jednak autko wypasione to chciałoby się mieć dla synka
Julka ma coś w tym stylu dostała na 1 urodziny Powiem tak jak się ma swoje podwórko to jeszcze ok dziecko w miarę czesto moze jeździć ale mieszkając w boku i wnosić wynosić pojedziesz gdzies a tu sie akumulator rozładuje i wracasz taszcząc samochód

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Wiem co przeszłas. Na nas ostatnio spadły drzwi pokojowe. Wysuneły się z zawiasów i upadły mi na plecy jak trzymalam małego. Dostałam w plecy. Chwile wcześniej on sam siedział w tym miejscu.
no i nastepne cos czesto spadają rózne rzeczy masakra

Cytat:

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

[/COLOR]......................... ..... Wszystkiego NAJ dla

......................... ....... JANKA

i

......................... .......... KAROLKA

.........

......................... .....
serdeczna dzieki dla was wszystkich za życzonka
i ode mnie również najlepszego dla Janka

a ja upiekłam pierniczki ale pachnie w domu Karol z okazji urodzin dostał pierniczka i wciagnął popijając mlekiem z butelki

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

no i znów mi posty ucieło na pewno coś do Paniki miałam napisać ale nie mogę teraz znaleźć tego postu
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 20:27   #2523
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Wróciłam od t. Masakra taka, ze się nawet na forum nie nadaje do opisywania. Walnelam się juz do wyrku, muszę odpocząć...
Z moją było napewno gorzej. Myślałam że ją dziś pobije. Co wiedźmy nienawidzę. . .
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 21:07   #2524
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Z moją było napewno gorzej. Myślałam że ją dziś pobije. Co wiedźmy nienawidzę. . .
Cytat:
Wróciłam od t. Masakra taka, ze się nawet na forum nie nadaje do opisywania. Walnelam się juz do wyrku, muszę odpocząć...
Ło jeny współczuję Wam...
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 21:31   #2525
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Torres się komunikuje jedynie za pomocą wskazywania ręki. Robi takie przeprosty, że myślę, że mu kiedyś łokieć wyskoczy....
J. bardzo rzadko pokazuje.. najczęściej tylko patrzy w danym kierunku, ale żeby rękę wyciągnąć to już nie, chyba, że ma coś dosłownie pod nosem to wyciągnie palca i pokaże

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Mam wyrzuty sumienia, że ziębię dziecko... Wczoraj w sklepie widziałam śpiące dziecko w wózku... na głowie gruba, wełniana, puchata czapa, na czapę założony kaptur od bluzy, gdzieś z tyłu kaptur od kurtki, dziecko przykryte polarowym kocem złożonym 2 razy, więc w sumie 4 warstwami koca.... było 5-6 stopni i słońce, wiatr, momentami silny.
J. w body z krótkim, cienkiej bluzie, kurtce, rajstopach, spodniach, czapce. do spania przykryty kocykiem. pełno dzieci w śpiworkach, pod grubymi kocami. na koniec spaceru widziałam się z mamą, przeżywała, że J. jest zimno. potem kichnął i dopiero było, że zmarzł, że już chory, że.....
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 22:51   #2526
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Ooooo jeszcze zdarzylam

Karolkowi i Jasiowi - Najlepsiejszego z okazji Urodzinkow ...!!!

Załącznik 5600516

U nas 2noc na nowym mieszkanku ...! Mowie wam Cisza Spokoj - tylko te wajace sie jeszczd rzeczy w katach mnje dobijaja - ale na nie tez przyjdzie czas.

za kazdy kolejny dzien z zycia naszych pociech.

Uciekam spac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 23:31   #2527
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
My dostaliśmy takie autko po dziecku znajomych, nie działające. Tż kupił akumulatorek za 15zł i samochodzik śmiga jak szalony, mały go uwielbia, jak tylko się do niego zbliża to woła buuuuuu

no właśnie ..... ile ludzi tyyyle doswiadczen......
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a wogóle to Karol się nauczył ze jak wracam ze sklepu to kupuje bułkę i mu daję i teraz jak wchodzę do domu z siatką to biegnie i szuka w siatce bułki jak nie moze znaleźć to wyciaga ręke i mowi daj
nie no .....
i zdrowka dużo oby nic nie chwyciło Karolka!

a z tym karmieniem -to jak to jest?bo pisalas ze Karol w nocy nadrabiał cyca i dużo pił . a teraz? mm tez dużo czy wystarcza mu na dłużej???
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Nestelle, do mycia twarzy wieczorem używam takiego żelu-maseczki z Kanebo (wash&mask czy coś takiego, nie pamietam a nie sprawdze teraz bo na spacerze jestem). Na rano mam żel z clarinsa z serii daily energiser czy jakoś tak cere mam mieszaną, z rozszerzonymi porami, z tendencją do błyszczenia, czasem pojawiają się jakieś niespodzianki ale od porodu, odpukać, rzadko. Co do efektow, to jak pisałam skóra jest gładka, taka jakby pobudzona, na początku jednak było gorzej bo pojawiło się kilka pryszczykow (ale po kosmetyczce też zawsze wyglądałam gorzej, dopiero po paru dniach było widać efekt ) niestety wciąż mam sporo zaskórników ale tu się cudów nie spodziewałam, może po jakiejś maseczce z glinka będzie lepiej. Może też w przyszłości kupie inną szczoteczke na wymianę. No i jeszcze super efekt to wchłanianie kremu po czyszczeniu, czuć jak skóra "pije" ten krem
Przyznam się ..... przeczytałam Twój post czekając w aucie na światłach ...... i zahaczyłam o sephore -mam szczoteczke
(a cere mam podobną do Twojej) .
Dziękuje Ci bardzo za taki szczegółowy opis
Cytat:
Byliśmy u t. dla mnie idealnie przyjechaliśmy o 15:30, od razu poszłam do przyjaciółki, wróciłam o 19ej, a dziś o 8:30 już w drodze powrotnej. Wyjazd - marzenie
Bosko! Genialnie wymysliłas!!!!!!

Mam nadzieje ze przeczytałaś mój post odnośnie kremow- bo w ogole się nie zrozumiałysmy ...
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Przypomniało mi się jeszcze odnośnie włosów Nestelle pisałaś o Kerastase i cenie u fryzjera ja od kiedy odkryłam ten sklep zamawiam tam po pierwsze darmowa wysyłka po drugie często 10-15-20% rabaty na produkty albo promocje typu kup i jakiś otrzymujesz gratis i ceny dużo niższe niż w naszych salonach fryzjerskich
jej!!!!! faktycznie ceny mega niskie .....
ja kiedyś zamówiłam calutki komplet z all-okazało się ze podróbki . sprzedawca szedł w zaparte ze nie ...no ale ja po kilku latach używania i to od fryzjera rozpoznałam od razu .... dlatego bałam się brac z innego miejsca.
a tu gdzie podajesz to wygląda fantastycznie z cenami .... ale jak z płatnoscią bo znaleźć nie mogę?

co do kremów- i pielęgnacji tego typu ....to ja właśnie jestem pedantką w tym zakresie ... bajzel w domu ale tonik,serum pod oczy ,serum lift,serum na noc ,krem pod oczy ,krem na noc albo na dzień i bloker wszystko musi być wklepane od ok.15 r.ż regularnie
Wiec ja będę Ci pokazywać bałagan w domu -Ty będziesz mi pisać o braku używania kremów +obie bedziemy mieć zawał!
Cytat:

ale jestem ciekawa tych historii co t wymyśliła?
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
U nas 2noc na nowym mieszkanku ...!
.

my dzisiaj pierwszy po chorobie spacer ...phi jaki spacer -prawie zamieszkaliśmy na dworze wyszliśmy rano -wróciłam o 20 .....
do tego okres dostałam...i to prawie w restauracji podczas obiadu

ale tez dziś przykrość mnie spotkała ... nawet tu pisać nie będę .... w każdym razie tz przyniosł sushi na kolacje a ja zjadłam 1/3 - pierwszy raz ..
.Apetyt straciłam az.
Jutro będzie lepiej ,nie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 01:19   #2528
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ło jeny współczuję Wam...
nie chcę tam jeździć....

Cytat:
J. bardzo rzadko pokazuje.. najczęściej tylko patrzy w danym kierunku, ale żeby rękę wyciągnąć to już nie, chyba, że ma coś dosłownie pod nosem to wyciągnie palca i pokaże

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Mam wyrzuty sumienia, że ziębię dziecko... Wczoraj w sklepie widziałam śpiące dziecko w wózku... na głowie gruba, wełniana, puchata czapa, na czapę założony kaptur od bluzy, gdzieś z tyłu kaptur od kurtki, dziecko przykryte polarowym kocem złożonym 2 razy, więc w sumie 4 warstwami koca.... było 5-6 stopni i słońce, wiatr, momentami silny.
J. w body z krótkim, cienkiej bluzie, kurtce, rajstopach, spodniach, czapce. do spania przykryty kocykiem. pełno dzieci w śpiworkach, pod grubymi kocami. na koniec spaceru widziałam się z mamą, przeżywała, że J. jest zimno. potem kichnął i dopiero było, że zmarzł, że już chory, że.....
To moja juz w ogóle powinna być bryłą lodu, a kicha zawsze jak ją razi słońce, po mnie to ma.

Cytat:

no właśnie ..... ile ludzi tyyyle doswiadczen......

nie no .....
i zdrowka dużo oby nic nie chwyciło Karolka!

a z tym karmieniem -to jak to jest?bo pisalas ze Karol w nocy nadrabiał cyca i dużo pił . a teraz? mm tez dużo czy wystarcza mu na dłużej???

Przyznam się ..... przeczytałam Twój post czekając w aucie na światłach ...... i zahaczyłam o sephore -mam szczoteczke
(a cere mam podobną do Twojej) .
Dziękuje Ci bardzo za taki szczegółowy opis

Bosko! Genialnie wymysliłas!!!!!!

Mam nadzieje ze przeczytałaś mój post odnośnie kremow- bo w ogole się nie zrozumiałysmy ...

jej!!!!! faktycznie ceny mega niskie .....
ja kiedyś zamówiłam calutki komplet z all-okazało się ze podróbki . sprzedawca szedł w zaparte ze nie ...no ale ja po kilku latach używania i to od fryzjera rozpoznałam od razu .... dlatego bałam się brac z innego miejsca.
a tu gdzie podajesz to wygląda fantastycznie z cenami .... ale jak z płatnoscią bo znaleźć nie mogę?

co do kremów- i pielęgnacji tego typu ....to ja właśnie jestem pedantką w tym zakresie ... bajzel w domu ale tonik,serum pod oczy ,serum lift,serum na noc ,krem pod oczy ,krem na noc albo na dzień i bloker wszystko musi być wklepane od ok.15 r.ż regularnie
Wiec ja będę Ci pokazywać bałagan w domu -Ty będziesz mi pisać o braku używania kremów +obie bedziemy mieć zawał!

ale jestem ciekawa tych historii co t wymyśliła?

my dzisiaj pierwszy po chorobie spacer ...phi jaki spacer -prawie zamieszkaliśmy na dworze wyszliśmy rano -wróciłam o 20 .....
do tego okres dostałam...i to prawie w restauracji podczas obiadu

ale tez dziś przykrość mnie spotkała ... nawet tu pisać nie będę .... w każdym razie tz przyniosł sushi na kolacje a ja zjadłam 1/3 - pierwszy raz ..
.Apetyt straciłam az.
Oby lepiej....

Jakoś źle się czuję i spać nie mogę..... Byłam w orange wczoraj, oferta nie powala, a czekalismy godzinę w kolejce

Trzeba by do pisania o t jakiś klub założyć........

Jak szczoteczka? Czy to cudów potanialo juz od wprowadzenia?

Nie zjadlas sushi???? To musi być b źle. ….

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 08:59   #2529
achna79
Rozeznanie

Witam się w niedzielny poranek piękny i słoneczny czy ciepły to jeszcze nie wiem ale mam nadzieje, że tak

Cytat:

Bywało, że też tak zakładałam ale dlatego, że uważam iż Mikołajowi jest po prostu niewygodnie jak musi się opierać o dwa kaptury. Mnie taakie coś zawsze gniecie więc zakładam, że jego też i zakładałam mu dodatkowo kaptur na czapkę. Ale nie taką puchatą.

Koc też mam złożony parę razy bo krew mnie zalewa jak mi się on majta między kółkami i szczerze mówiąc wolę go wpakować w śpiwór wtedy mi nic nie lata.

Swoją drogą jak okrywacie dzieci kocykami żeby to miało ręce i nogi? Ja nie mam pomysłu i wkurza mnie to. Ja póki co nadmiar koca upycham mu po bokach ale jakoś mi się wydaje, że to nie tak ma być. Więc proszę o rady

A zimnego wiatru i w ogóle wiatru boję się jak nie wiem. Od razu mi się wydaje, że Mikołajowi zawieje uszy i będzie zapalenie ucha, przebijanie itp (tak miał chrześniak i wiem, że to zboczenie ale nie mogę się wyzbyć tego lęku)

Cytat:

a kicha zawsze jak ją razi słońce, po mnie to ma.

Mój też tak kicha ale po mnie tego nie ma
Stary 2014-03-02, 09:08   #2530
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Bywało, że też tak zakładałam ale dlatego, że uważam iż Mikołajowi jest po prostu niewygodnie jak musi się opierać o dwa kaptury. Mnie taakie coś zawsze gniecie więc zakładam, że jego też i zakładałam mu dodatkowo kaptur na czapkę. Ale nie taką puchatą.

Swoją drogą jak okrywacie dzieci kocykami żeby to miało ręce i nogi? Ja nie mam pomysłu i wkurza mnie to. Ja póki co nadmiar koca upycham mu po bokach ale jakoś mi się wydaje, że to nie tak ma być. Więc proszę o rady

A zimnego wiatru i w ogóle wiatru boję się jak nie wiem. Od razu mi się wydaje, że Mikołajowi zawieje uszy i będzie zapalenie ucha, przebijanie itp (tak miał chrześniak i wiem, że to zboczenie ale nie mogę się wyzbyć tego lęku)
)
U nas podobnie - kaptur i czapa.
Także boję się o uszy małego więc ciągle mu czapeczke poprawiam jak mu uszko wyjdzie

-----
Czesc tak w ogole! Popijam kawkę, na 14 wybieramy sie na obiad do rodziców a potem na spacerek niedzielny. Trzeba się polansowac troche po miescie
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 09:13   #2531
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Nestelle no właśnie od kiedy tu tak piszecie o kosmetykach to postanowiłam to zmienić tylko czytam czytam i dalej sama nie wiem co wybrać
a jakiego blokera używasz ? mi się kiedyś zdarzało z la roche-posay ale to było dawno i już pewnie nieprawda Pani i alliw chętnie wysłucham też waszych propozycji

moni_ka wcale nie ziębisz dziecka dobrze ubierasz (odezwała się ta co dziecko w śpiworku wozi tylko my po przeziębieniu i nie przegrzewam) ale ja ubieram bodziak, rajstopki, cieńska bluzka z długim rękawem jeśli bodziak z krótkim na to kurtka jak kaptur to cieniutka czapeczka wczoraj była taka wiosenno/letnia z dziurkami i na nóżki skarpetki albo takie papucie (zimowego obuwia w tym roku nie nabywałam)

scarlett tak jak pisze Despa wypowiedz im umowe milion % że zaraz odezwą się do ciebie z ekstra oertą,
... Moja siostra chyba dostała prace w orange jest bardzo szczęśliwa bo prędzej pracowała w t-mobile i tam się jej dobrze pracowało i ładnie z pensją wychodziła ... tylko szef przeciwny kobietom w wieku rozrodczym zwolnił ją ....

Nestelle a co się stało ? jak sushi nie smakowało to musiało być bardzo źle

Kasia parę dni i się uprzątnie wszytsko znajdzie swoje miejsce ale świetnie że już macie swój kącik sami
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 10:05   #2532
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Oby lepiej....

Jakoś źle się czuję i spać nie mogę..... Byłam w orange wczoraj, oferta nie powala, a czekalismy godzinę w kolejce

Trzeba by do pisania o t jakiś klub założyć........

Jak szczoteczka? Czy to cudów potanialo juz od wprowadzenia?

Nie zjadlas sushi???? To musi być b źle. ….
nie ze bardzo zle ....ale ktoś mi przykrość sprawił ....
tak przykro ze pare łez poleciało .... i czułam jakies kłucia pod cyckiem -nerwobóle? chyba takie cos to było ...nie wiem bo w sumie to się nie zdenerwowałam ale nie mogłam przestać myslec..... pewnie to ze dostałam @ zwiększyło odczuwanie smutku ...
Teraz lepiej .dystans złapałam .

szczoteczke kupiłam mia2 - 639 zeta - 20%
Cytat:

Koc też mam złożony parę razy bo krew mnie zalewa jak mi się on majta między kółkami i szczerze mówiąc wolę go wpakować w śpiwór wtedy mi nic nie lata.

ja wczoraj małego ubrałam w dziny ,skarpetki ,bodziak z krótkim i bluze cienką . na to kurtka i czapka cieńka , kurtka jest z tych cieńszych ...na zime ale nie puchowa- ma kaptur ale nie zakładam, butki, z racji ze nie założyłam rajtek przykryłam kocykiem -kocyk podwijam pod spód pod nogi ,wtedy nie wypada.
Cytat:

Nestelle no właśnie od kiedy tu tak piszecie o kosmetykach to postanowiłam to zmienić tylko czytam czytam i dalej sama nie wiem co wybrać
a jakiego blokera używasz ? mi się kiedyś zdarzało z la roche-posay ale to było dawno i już pewnie nieprawda Pani i alliw chętnie wysłucham też waszych propozycji
wybróbowałam dużo blokerow -kremow z filterem od taniutkich poprzez drogie . ze względu na:1. moją mieszana cere , 2 .kremy które nakładam pod makijaz nie są matujące 3. skłonność do przebarwień
znalazłam dwa -moim zdaniem-ideały :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...a-.html&next=1

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...a-ochrona.html

cena obydwu jest przesadna ale chronią bardzo dobrze (wypróbowane w największym słoncu),do tego -co bardzo ważne dla mnie i to spowodowało ze je wybrałam- nie bielą i nie tłuszczą twarzy tzn.nakładając makijaz idzie to wszystko zmatowić . do tego bardzo wydajne -wiec cena się rozkłada .

najlepsze jest to ze mi się konczy bloker a ..wczoraj byłam w sephorze -zapomniałam kupic

Gratulacje dla siostry

Roszek dziś wstał znowu wcześnie - 6.45 .nie wiem skad takie pomysły ma? no ale od razu gotowy do zabawy-jest przecudowny gdy tak ciagle się smieje i skacze,urwis jeden

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-03-02 o 10:06
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 10:10   #2533
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
To moja juz w ogóle powinna być bryłą lodu, a kicha zawsze jak ją razi słońce, po mnie to ma.
mój też kicha na słońce, ja robiłam tam samo w jego wieku kichałam sekundę po wyjściu przed blok.

Cytat:

pewnie, że nie wygodnie, dlatego u nas wszystko z kapturem co kupiła t. (uwielbia kaptury) leży na dnie szafy, kupiłam w komisach kilka bluz bez kapturów i tylko w tym moje dziecko chodzi. teraz kupiłam jeszcze kurtkę z odpinanym szmacianym kapturem, więc już pełen luksus. jak dam kombinezon to też kaptur muszę jako tako założyć bo niewygodnie mu.... ale na plusowe temperatury i słońce daję już kurtkę, choć cieńsza niż kombinezon.

a mniejszy koc? ja mam jakiś większy jeden to podkładam pod nóżki i nakładam na dziecko i jakoś leży, nie majta mi nic, ale mam też małe kocyki, takie typowo dziecięce to już w ogóle nic nie zwisa. ale generalnie jak chłodniej wolę dać kombinezon i nic więcej niż spodnie, kurtkę i koc/śpiworek.

a zapalenie ucha nie bierze się z kataru i przeziębienia a nie wiatru przypadkiem
nie mogę powiedzieć, że zwisa mi czy ucho odkryte i czy wiatr, ale wszystko z umiarem, czapka przecież chroni uszy, nie trzeba na to 2 kapturów. jeśli daję kombinezon to siłą rzeczy kawałek kaptura jest na głowie, a jak kurtka to nic poza czapką, jak mocno wieje mogę postawić budę w wózku, albo odwrócić wózek w razie czego.

nie wiem, J. prawie nie choruje (2 krótkie przeziębienia zaliczył, tzn katary), oba złapane ode mnie a ciągle słyszę, że za lekko ubieram, że się pochoruje. moja mama rano dzwoni mówiąc, że zimno jest i żebym się zlitowała nad J. i dała mu więcej warstw bo na pewno mu zimno. ostatnio przecież tak zmarzł... (miał zimne dłonie bo gryzł rękawiczki, reszta ciepła). ale na logikę, jeśli sama łapię lżejsze buty i cieńszą kurtkę, a na termometrze 10 stopni więcej niż zimą to chyba trzeba trochę i dziecku zmodyfikować ubiór

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Roszek dziś wstał znowu wcześnie - 6.45 .nie wiem skad takie pomysły ma? no ale od razu gotowy do zabawy-jest przecudowny gdy tak ciagle się smieje i skacze,urwis jeden
super!

J. obudził się przed 6, tż dał mu smoka i zasnął potem o 7 była syrena głodowa i od tamtej pory marudzenie i wycie, nie ważne czy centymetr ode mnie czy dalej na podłodze, czy z całym pudłem zabawek czy na rękach, gryzł dziąsła i wył. czasem ma takie czerwone usta od tego gryzienia... albo zagryzie mocniej i jeszcze większy ryk
chwilowo padł...
Stary 2014-03-02, 10:21   #2534
oliwka__
Zakorzenienie

moni_ka u nas też mała była przeziębiona ale nie od tego że ją lekko ubieram, nie od tego że wychodziłam z nią na spacery na -15 tylko dlatego, że wszyscy dookoła przeziębieni i naprawdę każdy organizm ma kiedyś kres wytrzymałości i się podda u nas Aniela od kiedy się urodziła najpierw jej kuzyn z przedszkola przynosił wszytskie choroby następnie jesień i tż często choruje a mała dopiero załapała w 10 miesiącu tak więc nie jest źle bo i jakiejś wielkiej choroby nie było. A ja cały czas dookoła słyszałam jak to ja takie biedne dziecko ciągnę na dwór bo wiatr, bo śnieg leży, bo zimno, bo kura zniosła jajko

Nestelle dziękuję poczytam zaraz , miłego użytkowania ja mam tą plus.
na coś miałam Ci odpowiedzieć i nie pamiętam.
aaa już wiem normalną kartą płatniczą visa czy mastercard płacisz w tym sklepie.

Ja kocyk obwijam kocykiem od pasa i podkładam pod nóżki żeby nie wisiał
Budki w wózku w ogóle nie używam.
Stary 2014-03-02, 10:29   #2535
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:

n

:
.Apetyt straciłam az.
O jaa...to ja demakijaz, jak mi mjuz skire sciaga to krem;p rano taki bezowy krem z lekkim podkładem bb lub nivea i troche pudru w kamieniu o tyle;p od wielekiego dzwonu krem pod oczy lub podklad pod "make up:
Za przykrośc;*

I oczywiście najleposzego dla urodzinowych chłopaków!!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 10:45   #2536
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle dziękuję poczytam zaraz , miłego użytkowania ja mam tą plus.
na coś miałam Ci odpowiedzieć i nie pamiętam.
aaa już wiem normalną kartą płatniczą visa czy mastercard płacisz w tym sklepie.
ja ta :plus" nie wzielam bo jakos tak wiem ze ciala całego nie będę robic ...

co do filtrow -to tak sobie pomyslalam...-czy Ty się w ogole malujsz? w sensie puder,podklad? bo jeśli nie to wydaje mi się ze dobry by był dla Ciebie krem bb lub cc -tylko z wysokim filtrem ...sa takie z 30 albo 35 .

tak już znalazłam forme płatności odnośnie tego sklepu z kosmet do wł. ,ja na razie z roznych wzgledow musze mieć za pobraniem ....
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
O jaa...
wiem ,wiem ...zboczona jestem pod tym względem .....

a jak u Ciebie? lepiej już?
Stary 2014-03-02, 10:51   #2537
klementyna1
Zakorzenienie

A i polecam RMF clasic ,mój śpoi już przy tym ponad godzinę...chyba nie zdazymy do kościoła;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 11:14   #2538
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
tonik,serum pod oczy ,serum lift,serum na noc ,krem pod oczy ,krem na noc albo na dzień i bloker wszystko musi być wklepane od ok.15 r.ż regularnie

Cytat:
Swoją drogą jak okrywacie dzieci kocykami żeby to miało ręce i nogi?
nie okrywam jeszcze. jak było chłodniej to w śpiworku wózkowym jeździł, teraz jeździ w kombi. koc noszę w torbie, ale chyba wyjmę, bo bezsens.

Cytat:
Trzeba się polansowac troche po miescie

Cytat:
mam właśnie z LRP.

Cytat:
pewnie to ze dostałam @ zwiększyło odczuwanie smutku ...

Cytat:

pewnie, że nie wygodnie, dlatego u nas wszystko z kapturem co kupiła t. (uwielbia kaptury) leży na dnie szafy
ups. uwielbiam kapturzaste bluzy
podwójnych (kapturów) nie nosi, ale dla mnie to jakaś alternatywa jak czapkę zrywa.

Cytat:
takie biedne dziecko ciągnę na dwór bo wiatr, bo śnieg leży, bo zimno, bo kura zniosła jajko

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 11:22   #2539
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
:

:
no właśnie widzę ze jak ma ograniczony cyc to dłuzej wytrzymuje choćby dzis rano zjadł cyca o 7 potem 9,30 przed spaniem 90 ml mleka z butli cyc był po 11 ale tylko jeden , w nocy tez duzo lepiej jest dłuzej śpi jak sie obudzi da się ululać bez cycka a wcześniej to było niemożliwe. Jeszcze nie jest idealnie ale z każdym dniem coraz lepiej nam idzie. Czekam jeszcze na moment aż po kąpieli zje flache mleka i pośpi dłuzej ale jak narazie po kąpieli cyc jest obowiązkowy

Cytat:
A i polecam RMF clasic ,mój śpoi już przy tym ponad godzinę...chyba nie zdazymy do kościoła;p
na jakich falach odbiera?
Stary 2014-03-02, 12:24   #2540
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie, że nie wygodnie, dlatego u nas wszystko z kapturem co kupiła t. (uwielbia kaptury) leży na dnie szafy, kupiłam w komisach kilka bluz bez kapturów i tylko w tym moje dziecko chodzi.
my po domu kapturzastych bluz nie nosimy, ale na zewnatrz, do nosidla, zalozone na body, zawsze sie super sprawdzaly - jak bylo wietrznie to nakladalam kaptur malemu na glowe

Leonikowa pewnie nie zaglada - ale mimo wszystko NAJ NAJ dla Leonka w dniu pierwszych urodzin

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

oliwka zamowilas Britax Römer Dualfix? pewnie, chetnie wyslucham jak najwiecej opinii (a ja pewnie zamowie w PL, bo z przesylka za granice nadal bedzie to 70€ mniej - w jakich sklepach zamawialyscie?)

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Jaki numer wczoraj wywinelam - bylismy w sklepie dzieciecym i byly maclareny - jaki to cudowny wozek, leciutki, zwrotny (ani troche klekoczacy sie) - i jak wrocilam do domu to kliknelam go w necie - i nie powiedzialam nic mezowi - nie wiem, jak mu o tym powiedziec, bo w sklpeie uznal, ze za drogi
Stary 2014-03-02, 12:27   #2541
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
i jak wrocilam do domu to kliknelam go w necie - i nie powiedzialam nic mezowi - nie wiem, jak mu o tym powiedziec, bo w sklpeie uznal, ze za drogi
"kochanie, promocja!!!!"

Stary 2014-03-02, 12:39   #2542
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
"kochanie, promocja!!!!"

cos czuje, ze w przyszlym tygodniu, jak przyjdzie wozek, zostane odcięta od neta

no nie moglam sie oprzec - ale tak liczylam, ze jak wezme nowke, i po roku sprzedam, to wiekszosc kasy sie zwroci, wiec to jakby uzywac wozek za trzy, cztery stowki

a ten przedni pałąk to kupuje sie oryginalny (ma Maclaren takie w ofercie?) czy sa inne, tansze, uniwersalne? (jakie dodatkowe akcesoria macie do techno XT?)
Stary 2014-03-02, 13:08   #2543
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
cos czuje, ze w przyszlym tygodniu, jak przyjdzie wozek, zostane odcięta od neta

nie mam pałąka. Szczerze dotąd mi do głowy nie przyszło by go mieć/że chcę go mieć

u nas konieczne były osłonki do rączek (ale że są konieczne w używce to wiem od Bzinki wcześniej miałam skarpetki). w planach mamy trzymanko do kawy :brzyda l:
mam wyściółkę i śpiworek - ale to ogólnie do spacerówy (przekładam)

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 13:22   #2544
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

nie mam pałąka. Szczerze dotąd mi do głowy nie przyszło by go mieć/że chcę go mieć

u nas konieczne były osłonki do rączek (ale że są konieczne w używce to wiem od Bzinki wcześniej miałam skarpetki). w planach mamy trzymanko do kawy :brzyda l:
mam wyściółkę i śpiworek - ale to ogólnie do spacerówy (przekładam)
czyli pałąk niepotrzebny? - a wiesz moze w jakim celu on w ogole jest? (ja mam w swojej duzej spacerowce to M. kladzie na nim zawsze swoja buzke , ale na razie nie musze go zapinac, bo siedzi grzecznie - a w maclarenie jak mierzylam mlodego w sklepie to pasy beda nieuniknione - wiec moze tak jak piszesz, zbedny gadzet

Wiem, ze wstawialyscie juz linki do tych nakladek na raczki - ale moze jeszzce sie ktos nade mna zlituje i wstawi ponownie - jakos wczesniej mnie temat nie interesowal

Spiworek na razie odpuscimy, moze na jesien/zime dopiero - a jak oryginalny spiwor sie zachowuje po praniu - inwestowac w nowke, czy uzywany tez bedzie dobrze wygladal (chodzi mi o zmechacenia).

Wysciolki sa takie same do XT i XLR?

Uchwyz´t na kubek z kawa mowisz? ale ze Starbucksa, co?
Stary 2014-03-02, 13:59   #2545
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Helol...u nas nocka masakra, od 3 zabawa. Wytlumaczcie mi co za radosc z kopania matki. Jeszcze rozumiem lekko,ale odwracanie sie po to zeby matce skopac gebe...kurde jakis kibol mi rosnie albo co ;-)

Patrzac na to co piszecie to stwierdzam ze ja cieplej ubieram Milke, ale ona cieplolubna, nigdy nie spocona mimo ze nieraz obawy mialam ze za grubo, wiec chyba jest ok.

Laski, Wy powinnyscie prowizje od producenta wozka i tuch szczoteczek dostac za reklame,hehehe....trzeba im dac znac ze wzrost sprzedazy wynika z tego watku
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 14:52   #2546
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki numer wczoraj wywinelam - bylismy w sklepie dzieciecym i byly maclareny - jaki to cudowny wozek, leciutki, zwrotny (ani troche klekoczacy sie) - i jak wrocilam do domu to kliknelam go w necie - i nie powiedzialam nic mezowi - nie wiem, jak mu o tym powiedziec, bo w sklpeie uznal, ze za drogi

Cytat:
"kochanie, promocja!!!!"

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Helol...u nas nocka masakra, od 3 zabawa. Wytlumaczcie mi co za radosc z kopania matki. Jeszcze rozumiem lekko,ale odwracanie sie po to zeby matce skopac gebe...kurde jakis kibol mi rosnie albo co ;-)
kurcze ale wy macie przechlapane z tymi n0c
Stary 2014-03-02, 15:11   #2547
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
mój przy kołysankach utulankach, ale jemu bez różnicy, jak ma spać krótko to żadna muzyka nie pomoże.

Cytat:
ups. uwielbiam kapturzaste bluzy
podwójnych (kapturów) nie nosi, ale dla mnie to jakaś alternatywa jak czapkę zrywa.
ale to nie to, że ja ogólnie nie lubię, czy dla zasady. po prostu w aktualnej sytuacji: kombinezon z kapturem, czapka na głowie (jeszcze nigdy nie zdjął). na wiosnę bluzy z kapturami wrócą do łask. no i nad morze bez bluzy z kapturem ani rusz.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
na jakich falach odbiera?
na pewno przez internet

Cytat:
my po domu kapturzastych bluz nie nosimy, ale na zewnatrz, do nosidla, zalozone na body, zawsze sie super sprawdzaly - jak bylo wietrznie to nakladalam kaptur malemu na glowe
do nosidła to i ja zakładałam Jakubowi, zwłaszcza jak wiało.

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 15:17   #2548
BYou
MBZ♥

Najlepsze życzenia urodzinowe dla naszych Roczniaków Karola i Janka rośnijcie zdrowo Kochani na fajnych dżentelmenów

Tasiu dla Ciebie również najlepsze życzenia, spełnienia marzeń kochana

Nestelle
Cieszę się, że Roszek zdrowy i cudny jak zwykle

Pani, mojej kuzynki synek ma taki sposób komunikacji przeprostami jak T

Demeter fajne łowy

Moderna jedyny minus tego fotelika to kolor żałuję, że zamówiłam dark purple a nie black ale tak to same plusy. Zosia siedzi w nim wygodnie, w mig zasypia
A z wózkiem to powiedz promo
zamówiłam w sklepie: tosia.pl-mega szybka wysyłka, dobry kontakt i cena

Scarlett współczuję wizyty u t:/ja mam spokój do wakacji chyba

Malpko super, że apetycior wrócił, a bułka-szukanie mnie rozbawiła

Oliwko

Achna, nie owijam kocykiem bo nie mam cierpliwości:/

Dziękuję za życzenia bezpiecznej podróżydojechałyśmy po Męża bez problemu choć przebić się przez zakorkowany Wroc łatwo nie było ale Zoś współpracowała, najpierw śpiąc, a potem czytając książeczkęi gadając do lusterkajak ja Ją kocham

p.s potem nadrobię dokładnie

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 15:42   #2549
achna79
Rozeznanie

Cytat:
U nas podobnie - kaptur i czapa.
Także boję się o uszy małego więc ciągle mu czapeczke poprawiam jak mu uszko wyjdzie
Hyhy skądś to znam

Cytat:
1. nie ze bardzo zle ....ale ktoś mi przykrość sprawił ....
tak przykro ze pare łez poleciało ....

2. i czułam jakies kłucia pod cyckiem -nerwobóle? chyba takie cos to było ...nie wiem bo w sumie to się nie zdenerwowałam ale nie mogłam przestać myslec..... pewnie to ze dostałam @ zwiększyło odczuwanie smutku ...
Teraz lepiej .dystans złapałam .

3. ja wczoraj małego ubrałam w dziny ,skarpetki ,bodziak z krótkim i bluze cienką . na to kurtka i czapka cieńka , kurtka jest z tych cieńszych ...na zime ale nie puchowa- ma kaptur ale nie zakładam, butki, z racji ze nie założyłam rajtek przykryłam kocykiem -kocyk podwijam pod spód pod nogi ,wtedy nie wypada.

1.

2. Możliwe, że nerwobóle

3. Tak bez rajstopek? Nie odważyłabym się
Oooo podwinąć pod nóżki. Mam już wizję. Dzięki

Cytat:

1, a mniejszy koc? ja mam jakiś większy jeden to podkładam pod nóżki i nakładam na dziecko i jakoś leży, nie majta mi nic, ale mam też małe kocyki, takie typowo dziecięce to już w ogóle nic nie zwisa. ale generalnie jak chłodniej wolę dać kombinezon i nic więcej niż spodnie, kurtkę i koc/śpiworek.

2, a zapalenie ucha nie bierze się z kataru i przeziębienia a nie wiatru przypadkiem
nie mogę powiedzieć, że zwisa mi czy ucho odkryte i czy wiatr, ale wszystko z umiarem, czapka przecież chroni uszy, nie trzeba na to 2 kapturów. jeśli daję kombinezon to siłą rzeczy kawałek kaptura jest na głowie, a jak kurtka to nic poza czapką, jak mocno wieje mogę postawić budę w wózku, albo odwrócić wózek w razie czego.

3, nie wiem, J. prawie nie choruje (2 krótkie przeziębienia zaliczył, tzn katary), oba złapane ode mnie a ciągle słyszę, że za lekko ubieram, że się pochoruje. moja mama rano dzwoni mówiąc, że zimno jest i żebym się zlitowała nad J. i dała mu więcej warstw bo na pewno mu zimno. ostatnio przecież tak zmarzł... (miał zimne dłonie bo gryzł rękawiczki, reszta ciepła). ale na logikę, jeśli sama łapię lżejsze buty i cieńszą kurtkę, a na termometrze 10 stopni więcej niż zimą to chyba trzeba trochę i dziecku zmodyfikować ubiór
1. Dzięki muszę pokombinować choć dzisiaj kocyk nie był potrzebny.

2. Wiem, że umiar potrzebny ale naprawdę mam złe wspomnienia z chrześniakiem. Nacierpiał się strasznie

3. Prawda, prawda

Cytat:
O jaa...to ja demakijaz, jak mi mjuz skire sciaga to krem;p rano taki bezowy krem z lekkim podkładem bb lub nivea i troche pudru w kamieniu o tyle;p od wielekiego dzwonu krem pod oczy lub podklad pod "make up:

Krem używam tylko wtedy jak mi mocno ściąga skórę (teraz jak chodzę na basen to częściej) Maseczki ostatnio powyrzucałam bo straciły ważność
A o podkładach itp to słyszałam tylko z opowieści :P Nie stosuję

Cytat:

Brawo super wybór, nie będziesz żałować Ja mam używkę i jestem zachwycona.
I link do nakładek http://tatata.pl/produkt/citygrips-grey-elephant

Też nie mam śpiworka ale właśnie po Twoim poście stwierdziłam, że na razie nie będzie mi potrzebny. Chyba, że trafię jakąś okazję na all. Tylko kurczę folii przeciwdeszczowej nie mam

Edytowane przez achna79
Czas edycji: 2014-03-02 o 15:43
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 16:44   #2550
oliwka__
Zakorzenienie

Dziś już usłszałam, że uszko odkryte a dziecko miało kaptur na głowie od kurtki wg mnie wystarczająco

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Moderna
Ja zamawiałam z tosia.pl jednak ekspresowej wysyłki nie było i w 5 dniach się nie zmieścili póki co wzięłam kolor czarny

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

kurczę zgubiłam kartę z sephory a chciałam zamówić sms wykasowałam i nie mam kodu na zniżkę będzie trzeba się osobiście wybrać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości