|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |||||||
Zakorzenienie
|
dziekuje jeszcze raz
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ode mnie również najlepszego dla Janka ![]() ![]() a ja upiekłam pierniczki ale pachnie w domu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- no i znów mi posty ucieło na pewno coś do Paniki miałam napisać ale nie mogę teraz znaleźć tego postu ![]()
![]() |
#2523 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Mam wyrzuty sumienia, że ziębię dziecko... Wczoraj w sklepie widziałam śpiące dziecko w wózku... na głowie gruba, wełniana, puchata czapa, na czapę założony kaptur od bluzy, gdzieś z tyłu kaptur od kurtki, dziecko przykryte polarowym kocem złożonym 2 razy, więc w sumie 4 warstwami koca.... było 5-6 stopni i słońce, wiatr, momentami silny. J. w body z krótkim, cienkiej bluzie, kurtce, rajstopach, spodniach, czapce. do spania przykryty kocykiem. pełno dzieci w śpiworkach, pod grubymi kocami. na koniec spaceru widziałam się z mamą, przeżywała, że J. jest zimno. potem kichnął i dopiero było, że zmarzł, że już chory, że..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
Ooooo jeszcze zdarzylam
Karolkowi i Jasiowi - Najlepsiejszego z okazji Urodzinkow ...!!! Załącznik 5600516 U nas 2noc na nowym mieszkanku ...! Mowie wam Cisza Spokoj - tylko te wajace sie jeszczd rzeczy w katach mnje dobijaja - ale na nie tez przyjdzie czas. ![]() Uciekam spac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie ..... ile ludzi tyyyle doswiadczen...... Cytat:
![]() ![]() i zdrowka dużo ![]() a z tym karmieniem -to jak to jest?bo pisalas ze Karol w nocy nadrabiał cyca i dużo pił . a teraz? mm tez dużo czy wystarcza mu na dłużej??? Cytat:
![]() ![]() (a cere mam podobną do Twojej) . Dziękuje Ci bardzo za taki szczegółowy opis ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mam nadzieje ze przeczytałaś mój post odnośnie kremow- bo w ogole się nie zrozumiałysmy ... ![]() Cytat:
ja kiedyś zamówiłam calutki komplet z all-okazało się ze podróbki . sprzedawca szedł w zaparte ze nie ...no ale ja po kilku latach używania i to od fryzjera rozpoznałam od razu .... dlatego bałam się brac z innego miejsca. a tu gdzie podajesz to wygląda fantastycznie z cenami .... ale jak z płatnoscią bo znaleźć nie mogę? co do kremów- i pielęgnacji tego typu ....to ja właśnie jestem pedantką w tym zakresie ... bajzel w domu ale tonik,serum pod oczy ,serum lift,serum na noc ,krem pod oczy ,krem na noc albo na dzień i bloker wszystko musi być wklepane od ok.15 r.ż regularnie ![]() Wiec ja będę Ci pokazywać bałagan w domu -Ty będziesz mi pisać o braku używania kremów +obie bedziemy mieć zawał! ![]() Cytat:
![]() ale jestem ciekawa tych historii ![]() ![]() ![]() my dzisiaj pierwszy po chorobie spacer ...phi jaki spacer -prawie zamieszkaliśmy na dworze ![]() ![]() do tego okres dostałam...i to prawie w restauracji podczas obiadu ![]() ale tez dziś przykrość mnie spotkała ... nawet tu pisać nie będę .... w każdym razie tz przyniosł sushi na kolacje a ja zjadłam 1/3 - pierwszy raz .. .Apetyt straciłam az. Jutro będzie lepiej ,nie? ![]()
![]() |
#2528 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jakoś źle się czuję i spać nie mogę..... Byłam w orange wczoraj, oferta nie powala, a czekalismy godzinę w kolejce ![]() Trzeba by do pisania o t jakiś klub założyć........ Jak szczoteczka? Czy to cudów potanialo juz od wprowadzenia? Nie zjadlas sushi???? To musi być b źle. ….
![]() |
#2529 | |
Rozeznanie
|
Witam się w niedzielny poranek
![]() ![]() Cytat:
Koc też mam złożony parę razy bo krew mnie zalewa jak mi się on majta między kółkami i szczerze mówiąc wolę go wpakować w śpiwór wtedy mi nic nie lata. Swoją drogą jak okrywacie dzieci kocykami żeby to miało ręce i nogi? Ja nie mam pomysłu i wkurza mnie to. Ja póki co nadmiar koca upycham mu po bokach ale jakoś mi się wydaje, że to nie tak ma być. Więc proszę o rady ![]() A zimnego wiatru i w ogóle wiatru boję się jak nie wiem. Od razu mi się wydaje, że Mikołajowi zawieje uszy i będzie zapalenie ucha, przebijanie itp (tak miał chrześniak i wiem, że to zboczenie ale nie mogę się wyzbyć tego lęku) Mój też tak kicha ale po mnie tego nie ma ![]()
![]() |
#2530 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także boję się o uszy małego więc ciągle mu czapeczke poprawiam jak mu uszko wyjdzie ![]() ----- Czesc tak w ogole! Popijam kawkę, na 14 wybieramy sie na obiad do rodziców a potem na spacerek niedzielny. Trzeba się polansowac troche po miescie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nestelle no właśnie od kiedy tu tak piszecie o kosmetykach to postanowiłam to zmienić tylko czytam czytam i dalej sama nie wiem co wybrać ![]() a jakiego blokera używasz ? mi się kiedyś zdarzało z la roche-posay ale to było dawno i już pewnie nieprawda ![]() ![]() moni_ka wcale nie ziębisz dziecka dobrze ubierasz (odezwała się ta co dziecko w śpiworku wozi tylko my po przeziębieniu i nie przegrzewam) ale ja ubieram bodziak, rajstopki, cieńska bluzka z długim rękawem jeśli bodziak z krótkim na to kurtka jak kaptur to cieniutka czapeczka wczoraj była taka wiosenno/letnia z dziurkami ![]() scarlett tak jak pisze Despa wypowiedz im umowe milion % że zaraz odezwą się do ciebie z ekstra oertą, ... Moja siostra chyba dostała prace w orange ![]() Nestelle a co się stało ? jak sushi nie smakowało to musiało być bardzo źle ![]() Kasia parę dni i się uprzątnie wszytsko znajdzie swoje miejsce ale świetnie że już macie swój kącik sami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak przykro ze pare łez poleciało .... i czułam jakies kłucia pod cyckiem -nerwobóle? chyba takie cos to było ...nie wiem bo w sumie to się nie zdenerwowałam ale nie mogłam przestać myslec..... pewnie to ze dostałam @ zwiększyło odczuwanie smutku ... Teraz lepiej .dystans złapałam . szczoteczke kupiłam mia2 - 639 zeta - 20% Cytat:
Cytat:
znalazłam dwa -moim zdaniem-ideały : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...a-.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...a-ochrona.html cena obydwu jest przesadna ale chronią bardzo dobrze (wypróbowane w największym słoncu),do tego -co bardzo ważne dla mnie i to spowodowało ze je wybrałam- nie bielą i nie tłuszczą twarzy tzn.nakładając makijaz idzie to wszystko zmatowić . do tego bardzo wydajne -wiec cena się rozkłada . najlepsze jest to ze mi się konczy bloker a ..wczoraj byłam w sephorze -zapomniałam kupic ![]() Gratulacje dla siostry ![]() Roszek dziś wstał znowu wcześnie - 6.45 ![]() ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-03-02 o 10:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a mniejszy koc? ja mam jakiś większy jeden to podkładam pod nóżki i nakładam na dziecko i jakoś leży, nie majta mi nic, ale mam też małe kocyki, takie typowo dziecięce to już w ogóle nic nie zwisa. ale generalnie jak chłodniej wolę dać kombinezon i nic więcej niż spodnie, kurtkę i koc/śpiworek. a zapalenie ucha nie bierze się z kataru i przeziębienia a nie wiatru przypadkiem ![]() nie mogę powiedzieć, że zwisa mi czy ucho odkryte i czy wiatr, ale wszystko z umiarem, czapka przecież chroni uszy, nie trzeba na to 2 kapturów. jeśli daję kombinezon to siłą rzeczy kawałek kaptura jest na głowie, a jak kurtka to nic poza czapką, jak mocno wieje mogę postawić budę w wózku, albo odwrócić wózek w razie czego. nie wiem, J. prawie nie choruje (2 krótkie przeziębienia zaliczył, tzn katary), oba złapane ode mnie a ciągle słyszę, że za lekko ubieram, że się pochoruje. moja mama rano dzwoni mówiąc, że zimno jest i żebym się zlitowała nad J. i dała mu więcej warstw bo na pewno mu zimno. ostatnio przecież tak zmarzł... (miał zimne dłonie bo gryzł rękawiczki, reszta ciepła). ale na logikę, jeśli sama łapię lżejsze buty i cieńszą kurtkę, a na termometrze 10 stopni więcej niż zimą to chyba trzeba trochę i dziecku zmodyfikować ubiór ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
J. obudził się przed 6, tż dał mu smoka i zasnął ![]() ![]() chwilowo padł... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
moni_ka u nas też mała była przeziębiona ale nie od tego że ją lekko ubieram, nie od tego że wychodziłam z nią na spacery na -15 tylko dlatego, że wszyscy dookoła przeziębieni i naprawdę każdy organizm ma kiedyś kres wytrzymałości i się podda u nas Aniela od kiedy się urodziła najpierw jej kuzyn z przedszkola przynosił wszytskie choroby następnie jesień i tż często choruje a mała dopiero załapała w 10 miesiącu tak więc nie jest źle bo i jakiejś wielkiej choroby nie było. A ja cały czas dookoła słyszałam jak to ja takie biedne dziecko ciągnę na dwór bo wiatr, bo śnieg leży, bo zimno, bo kura zniosła jajko
![]() Nestelle dziękuję ![]() ![]() na coś miałam Ci odpowiedzieć i nie pamiętam. aaa już wiem normalną kartą płatniczą visa czy mastercard płacisz w tym sklepie. Ja kocyk obwijam kocykiem od pasa i podkładam pod nóżki żeby nie wisiał ![]() Budki w wózku w ogóle nie używam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za przykrośc;* ![]() ![]() I oczywiście najleposzego dla urodzinowych chłopaków!! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do filtrow -to tak sobie pomyslalam...-czy Ty się w ogole malujsz? w sensie puder,podklad? bo jeśli nie to wydaje mi się ze dobry by był dla Ciebie krem bb lub cc -tylko z wysokim filtrem ...sa takie z 30 albo 35 . tak już znalazłam forme płatności odnośnie tego sklepu z kosmet do wł. ,ja na razie z roznych wzgledow musze mieć za pobraniem .... wiem ,wiem ...zboczona jestem pod tym względem ..... ![]() a jak u Ciebie? lepiej już?
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
A i polecam RMF clasic ,mój śpoi już przy tym ponad godzinę...chyba nie zdazymy do kościoła;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie okrywam jeszcze. jak było chłodniej to w śpiworku wózkowym jeździł, teraz jeździ w kombi. koc noszę w torbie, ale chyba wyjmę, bo bezsens. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() podwójnych (kapturów) nie nosi, ale dla mnie to jakaś alternatywa jak czapkę zrywa. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() na jakich falach odbiera?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leonikowa pewnie nie zaglada - ale mimo wszystko NAJ NAJ dla Leonka w dniu pierwszych urodzin ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- oliwka zamowilas Britax Römer Dualfix? pewnie, chetnie wyslucham jak najwiecej opinii ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Jaki numer wczoraj wywinelam - bylismy w sklepie dzieciecym i byly maclareny - jaki to cudowny wozek, leciutki, zwrotny (ani troche klekoczacy sie) - i jak wrocilam do domu to kliknelam go w necie ![]() ![]()
![]() |
#2541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zakorzenienie
|
![]() cos czuje, ze w przyszlym tygodniu, jak przyjdzie wozek, zostane odcięta od neta ![]() no nie moglam sie oprzec ![]() ![]() a ten przedni pałąk to kupuje sie oryginalny (ma Maclaren takie w ofercie?) czy sa inne, tansze, uniwersalne? (jakie dodatkowe akcesoria macie do techno XT?)
#2543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie mam pałąka. Szczerze dotąd mi do głowy nie przyszło by go mieć/że chcę go mieć ![]() u nas konieczne były osłonki do rączek (ale że są konieczne w używce to wiem od Bzinki ![]() ![]() ![]() mam wyściółkę i śpiworek - ale to ogólnie do spacerówy (przekładam) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiem, ze wstawialyscie juz linki do tych nakladek na raczki - ale moze jeszzce sie ktos nade mna zlituje i wstawi ponownie - jakos wczesniej mnie temat nie interesowal ![]() Spiworek na razie odpuscimy, moze na jesien/zime dopiero - a jak oryginalny spiwor sie zachowuje po praniu - inwestowac w nowke, czy uzywany tez bedzie dobrze wygladal (chodzi mi o zmechacenia). Wysciolki sa takie same do XT i XLR? Uchwyz´t na kubek z kawa mowisz? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2545 |
Zakorzenienie
|
Helol...u nas nocka masakra, od 3 zabawa. Wytlumaczcie mi co za radosc z kopania matki. Jeszcze rozumiem lekko,ale odwracanie sie po to zeby matce skopac gebe...kurde jakis kibol mi rosnie albo co ;-)
Patrzac na to co piszecie to stwierdzam ze ja cieplej ubieram Milke, ale ona cieplolubna, nigdy nie spocona mimo ze nieraz obawy mialam ze za grubo, wiec chyba jest ok. Laski, Wy powinnyscie prowizje od producenta wozka i tuch szczoteczek dostac za reklame,hehehe....trzeba im dac znac ze wzrost sprzedazy wynika z tego watku
#2546 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na pewno przez internet ![]() do nosidła to i ja zakładałam Jakubowi, zwłaszcza jak wiało. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
MBZ♥
|
Najlepsze życzenia urodzinowe dla naszych Roczniaków Karola i Janka ![]() ![]() Tasiu dla Ciebie również najlepsze życzenia, spełnienia marzeń kochana ![]() Nestelle ![]() Cieszę się, że Roszek zdrowy i cudny jak zwykle ![]() Pani, mojej kuzynki synek ma taki sposób komunikacji przeprostami jak T ![]() Demeter fajne łowy ![]() Moderna jedyny minus tego fotelika to kolor ![]() ![]() ![]() A z wózkiem to powiedz promo ![]() zamówiłam w sklepie: tosia.pl-mega szybka wysyłka, dobry kontakt i cena ![]() Scarlett współczuję wizyty u t:/ja mam spokój do wakacji chyba ![]() Malpko super, że apetycior wrócił, a bułka-szukanie mnie rozbawiła ![]() Oliwko ![]() Achna, nie owijam kocykiem bo nie mam cierpliwości:/ Dziękuję za życzenia bezpiecznej podróży ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() p.s potem nadrobię dokładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() 2. Możliwe, że nerwobóle 3. Tak bez rajstopek? Nie odważyłabym się ![]() Oooo podwinąć pod nóżki. Mam już wizję. Dzięki ![]() Cytat:
![]() 2. Wiem, że umiar potrzebny ale naprawdę mam złe wspomnienia z chrześniakiem. Nacierpiał się strasznie ![]() 3. Prawda, prawda ![]() Cytat:
![]() A o podkładach itp to słyszałam tylko z opowieści :P Nie stosuję Cytat:
![]() ![]() I link do nakładek http://tatata.pl/produkt/citygrips-grey-elephant Też nie mam śpiworka ale właśnie po Twoim poście stwierdziłam, że na razie nie będzie mi potrzebny. Chyba, że trafię jakąś okazję na all. Tylko kurczę folii przeciwdeszczowej nie mam ![]()
23.04.2013 - Mikołaj ![]() Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-03-02 o 15:43 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Zakorzenienie
|
Dziś już usłszałam, że uszko odkryte a dziecko miało kaptur na głowie od kurtki
![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Moderna Ja zamawiałam z tosia.pl jednak ekspresowej wysyłki nie było i w 5 dniach się nie zmieścili póki co ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- kurczę zgubiłam kartę z sephory a chciałam zamówić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.