Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-01, 18:41   #1591
sunfire
Rozeznanie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

rybka ja 50 mam może 2 szt i więcej nie kupuję - te się trafiły za grosze, później mam 56 ale dużo z h&M, a one podobno są trochę większe zresztą 56 a 56 ma czasami 3 cm różnicy w długości najwięcej mam na 62 i później 68.

po spacerze bulwa padła, ptż padł, a ja się nie kładę, bo później w nocy nie będę spać

malwiska zakupy już za Tobą
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 18:53   #1592
sabcia82
Przyczajenie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

witam wszystkie mamusie!!ale mam lenia..dzis u nas bylo pieknie,bylismy z piesami na spacerku,potem obiadek,mezus poszedl spac bo o pierwszej w nocy jedzie w trase a ja leze na kanapie i nie zamierzam sie ruszac..co do zakupow to mnie tez przeraza ogrom rzeczy ktore sa potrzebne..niby troche juz mamya mianowicie wozek 3w1,pudlo ciuszkow ale nie wiem jakie to rozmiary bo mam od przyjaciolki a poodcinala metki,mamy tez lozeczko ale mi sie nie podoba,na zdjeciu wygladalo slicznie zamowilam czarno -czerwone a przyslali granatowo-czerwone..lipa..zastanawi am sie czy go nie wystawic i kupic nowe?bo tyle czasu ma mnie w oczy kluc noi mamy kolderke podusie i butelki TT antykolkowe..i tyle..a reszta? szok..ale trzeba jakos ogarnac..do lipca moze zdaze..
sabcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 18:54   #1593
dusia_tcv
Zadomowienie

wszystko zależy od wagi i wielkości dziecka ja dla młodszej córki musiałam kombinować bo 56 było za wielkie a przy drugiej miałam jedne śpiochy 2pary 56 i 2pary 62 no i te 62 były dobre więc dziecko dziecku nie równe
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 19:23   #1594
Integra
Zakorzenienie

Ha, Wy tu o łóżeczkach, a mnie czeka zakup łóżka dla młodego, bo go musimy zawczasu z łóżeczka wyeksportować To dopiero jest wydatek...

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 19:29   #1595
debesciara
Zadomowienie

sabcia ja piję napar z pokrzywy, bo miałam przeboje z infekcją dróg moczowych.. co do szybkiego posiadania kolejnych dzieci, jestem zwolenniczką tego podejścia, ale nie będę się zagłębiać w temat, bo jest on drażliwy jak się okazało w poprzedniej części

bambusek wpółczuję zębów, u nas raczej do tej pory wychodzenie zębów było bezobjawowe.. poza ślinieniem się i wpychaniem rączek do buzi... Także może córcia lepiej będzie to znosić

Joanna ależ masz inwencję twórczą, już się nie mogę doczekać jak będę córci takie urodzinki organizować ucałuj ją urodzinowo koniecznie

eskrina zgadzam się z dziewczynami, facetowi wszystko trzeba prosto z mostu, bo sam się nie domyśli

Jej, wy już wszystko w szafach układacie łał... Ja planuję zakup komody, ale to tak bliżej maja, wtedy też zamierzam wszystko dla małego poprać, ładnie wyschnie w majowym słonku i dopiero wtedy poukładać.. talie świeższe będą ciuszki a póki co wszystko co kupuję w siatę i pod łózko

rybka no ja mam dokładnie ten sam problem z siusianiem do nocnika... zdarzyło się to sporadycznie parę razy... ale nie było to tak jak być powinno... woła siku czasem, ale jak przychodzi do rozbierania i sadzania na nocnik to już nie nie... Koleżanka opowiadała że sprężyła się z nauką sikania przed narodzeniem 2 dziecka, po czym to pierwsze widząc że młodszy brat może siusiać do pieluchy wróciła do starych nawyków.. więc nie wiem czy to nie walka z wiatrakami narazie...
Przyłącam się do prośby o jakieś pomysły.. liczę na to że bieganie bez pampka coś da, ale jescze za zimno na to... może jak maj będzie ciepły to się uda...
Trudno darmo, jadę do Ciebie na zakupy piękne rzeczy
Z tym wkłuciem kiedyś oglądałam w tv (chyba to był dr house, albo coś takiego) i padło tam takie hasło że od złego wkłucia w kręgosłup można stracić czucie od pasa w dół i od tej pory nie mogę się wyzbyć tego przekonania... Jak rodziłam w pewnym momencie była już mowa o tym, że będzie potrzebna cesarka (bo rozwarcie nie postępowało), ale jak o tym usłyszałam, to w godzinę chyba już o 2cm się zwiększyło i już przestali o niej mówić, a mi kamień z serca

Samarqa super że z dzidzią w porządku

kularek oj bidulko, odpoczywaj więcej może... jak się lepiej poczujesz to już Ci mówię gdzie jest lumpek Ciężko tam trafić, ja za 1 razem już prawie zwątpiłam... ale na szczęście w końcu trafiłam, to jest tam gdzie pawilony "na Warcie" (obok GJ) i to jest pawilon najbardziej zbliżony do galerii, pierwsza "brama", tam są takie jakby pomieszczenia gospodarcze różnych firm i na saaaamiusieńkim końcu widać takie schody jakby przeciwpożarowe i tam za nimi jest owy ciucholand. Skrupulatnie schowany ale jest i to naprawdę duży, na 1 piętrze są rzeczy na wagę, na drugim wycenione. Jakbyś miała problem z dotarciem to ma być dostawa 12.03 ja wtedy mam wizytę u gina i zaraz po niej uderzam do lumpka, więc możemy się razem wybrać

Interga piąteczka, u nas ten sam problem, ale już mam upatrzone łóżko dla Matylki z Ikei, takie rosnące z dzieckiem i nawet materacyk do niego jest "rosnący" tylko nie wiem czy dobry jakościowo, jeszcze muszę wybadać temat. A kiedy zamierzacie zrobić rewolucję łóżeczkową? Ja sobie wymyśliłam że na małej 2 urodzinki (1.06), miesiąc czasu będzie miała do pojawienia się brata, myślę że już nie będzie zazdrosna o jego łóżeczko.. Może to za mało czasu, sama nie wiem...

Nadrobiłam
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 19:38   #1596
dusia_tcv
Zadomowienie

Debesciara pamiętaj że one okropnie skrzypią ja powiem że bardzo fajne i praktyczne są takie
Stary 2014-03-01, 19:48   #1597
sabcia82
Przyczajenie

debesciara dziekuje wlasnie o to mi chodzi w tej herbatce..w ostatnim badaniu moczu wyszly mi jakies nieliczne bakteryjki,moj gin stwierdzil ze nie trzeba narazie nic robic ale ja tak profilaktycznie postanowilam chlipnac zeby nic wiecej sie nie przyplatalo..dzieki
boje sie tylko ze smak nie robi szalu,bo picie np rumianku to dla mnie koszmar
sabcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-01, 19:52   #1598
joanna2228
Wtajemniczenie

Witam się wieczornie
Ranek jeszcze do 12.30 z dziewczynami potem sprzątanie po zabawie. Ładna pogoda wygoniła mnie troszkę na ogródek i zasadziła w szklarni rzodkiewkę mniam będzie pierwsza swoja już mi ślinka leci, a trzeba się najeść za wczasu
Spokojny weekend jak zawsze , byłyście łaskawe dziękować
Muszę was troszkę nadrobić Miłego wieczoru
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 20:20   #1599
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie
Ranek jeszcze do 12.30 z dziewczynami potem sprzątanie po zabawie. Ładna pogoda wygoniła mnie troszkę na ogródek i zasadziła w szklarni rzodkiewkę mniam będzie pierwsza swoja już mi ślinka leci, a trzeba się najeść za wczasu
Spokojny weekend jak zawsze , byłyście łaskawe dziękować
Muszę was troszkę nadrobić Miłego wieczoru
Ja też już zasiałam rzodkiewkę a weekend rzeczywiście spokojny. Powiedziałabym, że nawet bardziej niż zwykle
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 20:21   #1600
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Hejo :/

mam dzisiaj kiepski dzień i nawet zaczęłam żałować, że tak szybko zdecydowaliśmy się na kolejne dziecko.... ale mąż mnie pociesza, że nasz synek rzadko ma taki kiepski dzień jak dziś i że będzie OK.
niech te zęby już wylezą
Czasami są takie momenty ja też miewam wątpliwości co do dzidzi czy nie za późno i w ogóle ale to mija po jednym uśmiechu córki, przytuleniu i kopniaku malutkiej . Bądź dzielna dajesz sobie przecież świetnie radę

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę wpadłam z wieczora życzyć Wam miłego weekendu

Asia pewnie baluje Chyba, że dziewczyny już padły po Piccolo.
A właśnie, Asiulka, życz swojej córze wszystkiego najlepszego z okazji urodzin od ciotek wizażowych
Natalka narysowała dla nas laurkę, ale ja się chyba wstrzymam z rysowaniem jej laurki urodzinowej Mogłaby się przerazić...
Moja córcia wniebowzięta i dziękuje Wam bardzo za życzenia , mówi na was ciotki klotki

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tez mam spadek nastroju pierwszy raz podczas ciazy a to dlatego ze bylam na zakupach wczoraj i w przymierzalni wygladalam jak wieloryb dobiegam 80kg wiec mam wszystko duze plus brzuch. Ech gdzie te moje 70-72kg ktore lubilam i ciuchow moglam nakupowac fajnych na peczki a teraz tak mi sie plecy obtłusciły jakos ze stanik mi sie wzyna fuj przepraszam ze tak obrazowo. Taka jakas rozlana jestem i z szafy niewiele pasuje bo nawet jak bluzki byly luzniejsze dolem jakies koszulowe to cycki urosły i te bluzki o ile dobre dolem to w cyckach sie nie dopinaja. Buu to sie wyzaliłam.
Nie jesteś sama , ja też nie mogę patrzeć na siebie , wszystko wróci do normy jeszcze troszkę

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
to super że impreza taka udana, girlsy górą!!! Natalka pewnie przeszczęśliwa?

btw jestem pod wrażeniem jak Ty to wszystko wymyśliłaś? sama wpadłas na pomysły takich konkursów i organizację imprezy od A do Z? bosch, jak pomyślę że też będe musiała(chciała) urządzać takie imprezy to wpadam w panikę
dzien dobry u mnie leje, ohydna i depresyjna pogoda aż się żyć odechciewa
Jeszcze troszkę czasu masz na takie imprezy , zabawy część wymyślona, część z internetu zmodyfikowana. Nie jest to trudne bo dziewczyny strasznie spragnione zabaw i konkursów. Wychodzę z założenia, że jak mam wydać 400 zł na jakąś bawialnię czy coś podobnego to wolę wydać 100 zł na nagrody i wymyśleć coś kreatywnego dla nich sama. Takie imprezy robię już 3 rok i zawsze są zadowolone , a dlaczego bo dostają fajne nagrody

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Asia jesteś niesamowita nam mama urządzała konkursy na jedzenie potraw z zamkniętymi oczami - nudy przy Twoich stringach

jeeeejku jak mnie skóra swędzi smaruję się dwa razy dziennie a plecy, ręce i tak mnie swędzą
Grunt to dobra zabawa a dla dziewczyn to tylko stringi
Na swędzący brzuch, który też mi dokucza po kąpieli balsam pod prysznic nivea pomaga a potem na to krem

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny nie miałyście litości, ponad 200 postów do nadrobienia, chyba to zrobię jak położę małą na noc spać...

Matylusia dziś lepiej, spała do 9:20 ale w nocy była podbudka na nurofen niestety... Dziś rano jest już znacznie lepsza, temperatura też nie najwyższa, max 37,3, więc jestem dobrej myśli
Dobrze, że z córcią już lepiej , a zdobycze śliczne

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Ja też już zasiałam rzodkiewkę a weekend rzeczywiście spokojny. Powiedziałabym, że nawet bardziej niż zwykle
To nie jestem sama, która lubi grzebać w ziemi
Miłością tą największą
Stary 2014-03-01, 20:27   #1601
svelta
Rozeznanie

Cytat:
To nie jestem sama, która lubi grzebać w ziemi
Nie przesadzałabym z tym "lubieniem" ja po prostu lubię swoje warzywa i owoce, ale to co się z tym wiąże to dla mnie udręka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-01, 20:28   #1602
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
bambusiek troche zdziwilam sie podejsciem pediatry do sikania w pieluchy twojego synka, przeciez on ledwo dwa lata skonczyl byc moze chodzi o to ze juz wczesniej byl odpieluchowany prawie, ale slyszalam wlasnie ze dzieci potrafia wracac do pieluch i raczej na sile nie ma sensu z tym walczyc.
Moja corka za miesiac konczy 2 lata i na razie nie widze aby byla gotowa, choc chcialabym aby juz wolala bo jest madra dziewczynka i wszystko mowi calymy zdaniami bez problemu, wiec tylko jej gotowosc i chec jest potrzebna
Moze ja powinnam ja jakos zachecic, pomoc? Mamuski macie jakies pomysly? Na nocniku siada w ramach relaksu natomiast toaleta wie do czego sluzy, bo chocdzi tam ze mna prawie zawsze

No i jestem po zakupkach, jak zwykle szczesliwa
Kilka perelek W cenie 1 lub 3f
Peditra powiedziała, że mam odpieluchować, bo po co ma dziecko chodzić w plastikowych gaciach
Mój Timo też niby wie co i jak, ale wg mnie jezt leń i nie zwraca uwagi, że mu się chce.

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Ha, Wy tu o łóżeczkach, a mnie czeka zakup łóżka dla młodego, bo go musimy zawczasu z łóżeczka wyeksportować To dopiero jest wydatek...
My tak samo

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
ja powiem że bardzo fajne i praktyczne są takie
Właśnie takie chcemy kupić ono jest z odczepianą barierką?
------------------------------------------
Bry wieczór

Znów nadrabiałam jedząc kanapki z pasztetem i pomidorkiem

Kolejny dzień nauki nocnika i w sumie krok do przodu, bo aż 3 razy zrobił, z czego 2 razy zawołał kupka dopiero wieczorem w pieluchę, ale on ma różne pory na produkcję.

Przez to nie spanie w dzień jestem wieczorami zajechana coś czuję, że posiedzę jeszcze chwilkę i zasnę

Co do rzeczy dla dziecka, to mam totalny luzik, większe rzeczy mamy po synku, ciuszki też są w ilości wystarczającej. Do zakupu został nowy materacyk i rzeczy higieniczne.

Jednak kolejne dziecko jest sporo tańsze
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 20:29   #1603
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Nie przesadzałabym z tym "lubieniem" ja po prostu lubię swoje warzywa i owoce, ale to co się z tym wiąże to dla mnie udręka
Czyli upewniłam się że jestę inna , mój tż mówi żem nienormalna
Miłością tą największą
Stary 2014-03-01, 20:33   #1604
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Czyli upewniłam się że jestę inna , mój tż mówi żem nienormalna
Nie żebym chciała Cię martwić, ale... rzeczywiście jesteś nienormalna ale na pocieszenie: znam jeszcze ze 3 osoby, które też lubią grzebać w ziemi
Stary 2014-03-01, 20:34   #1605
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Peditra powiedziała, że mam odpieluchować, bo po co ma dziecko chodzić w plastikowych gaciach
Mój Timo też niby wie co i jak, ale wg mnie jezt leń i nie zwraca uwagi, że mu się chce.

My tak samo

Właśnie takie chcemy kupić ono jest z odczepianą barierką?
------------------------------------------
Bry wieczór

Znów nadrabiałam jedząc kanapki z pasztetem i pomidorkiem

Kolejny dzień nauki nocnika i w sumie krok do przodu, bo aż 3 razy zrobił, z czego 2 razy zawołał kupka dopiero wieczorem w pieluchę, ale on ma różne pory na produkcję.

Przez to nie spanie w dzień jestem wieczorami zajechana coś czuję, że posiedzę jeszcze chwilkę i zasnę

Co do rzeczy dla dziecka, to mam totalny luzik, większe rzeczy mamy po synku, ciuszki też są w ilości wystarczającej. Do zakupu został nowy materacyk i rzeczy higieniczne.

Jednak kolejne dziecko jest sporo tańsze
Świetnie dajesz sobie radę , a nauka nocnika to nie taka łatwa rzecz
Ja zauważyłam , że przy drugim dziecku wolę zakupić używane w bardzo dobrym stanie rzeczy , coś w tym jest , że drugie jest tańsze albo po prostu my już mądrzejsze
Miłością tą największą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-01, 20:36   #1606
Samarqa
Raczkowanie

agnes208 też sie czuje jak wieloryb... zaczynam sie nie mieścić do wiekszości moich rzeczy, same worki musze przymierzać i moim zdaniem wyglądam w tym śmiesznie;/
Co do staników to ja mam teraz tylko jeden pasujący :| a reszta to takie sportowe. Nie wiem ile mi piersi jeszcze urosną a nie chce wydawac zbyt wiele kasy na razie...
Dziewczyny szukam łóżeczka turystycznego 2 -poziomowego, gdzie są fajne i nie drogie? bo na alegro jakis mały wybór
Samarqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 20:43   #1607
dusia_tcv
Zadomowienie

bambusiek a najważniejsze wymiary 160x70 nie jest wielkie barierkę można zdjąć są 2 szuflady ja mam jedną na zabawki i cena 400zł całość to nie jest wiele
Stary 2014-03-01, 20:43   #1608
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samarqa Pokaż wiadomość
agnes208 też sie czuje jak wieloryb... zaczynam sie nie mieścić do wiekszości moich rzeczy, same worki musze przymierzać i moim zdaniem wyglądam w tym śmiesznie;/
Co do staników to ja mam teraz tylko jeden pasujący :| a reszta to takie sportowe. Nie wiem ile mi piersi jeszcze urosną a nie chce wydawac zbyt wiele kasy na razie...
Dziewczyny szukam łóżeczka turystycznego 2 -poziomowego, gdzie są fajne i nie drogie? bo na alegro jakis mały wybór
Zerknij w smyku http://www.smyk.com/dziecko-mama/meb...FQfItAodXA8A-g
Miłością tą największą
Stary 2014-03-01, 20:45   #1609
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
15stron to mały wybór???? większego raczej nie znajdziesz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-01, 20:48   #1610
sunfire
Rozeznanie

Asia nie jesteś sama, też lubię pogrzebać, ale nie mam gdzie. Tyle co mam balkon, ale rzodkiewki z doniczki to nie to samo sprawdziłam

Samarqa ja zamówiłam coto baby samba lux z przewijakiem i innymi pierdołami za 230zł, oglądałam je w sklepie i wygląda na solidne.
Stary 2014-03-01, 20:54   #1611
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Asia nie jesteś sama, też lubię pogrzebać, ale nie mam gdzie. Tyle co mam balkon, ale rzodkiewki z doniczki to nie to samo sprawdziłam

Samarqa ja zamówiłam coto baby samba lux z przewijakiem i innymi pierdołami za 230zł, oglądałam je w sklepie i wygląda na solidne.
Cieszę się, że nie jestem osamotniona
Co do łóżeczka potwierdzam
Miłością tą największą
Stary 2014-03-01, 21:00   #1612
Samarqa
Raczkowanie

joanna2228 dzieki

dusia_tcv
no niestety wiekszość tych łóżeczek na allegro które widziałam miało tylko jeden poziom, ale może cos przeoczyłam :P

Sunfire
o na te wcześniej nie zwróciłam uwagi, a wygląda całkiem całkiem
Stary 2014-03-01, 21:05   #1613
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
joanna2228 dzieki

dusia_tcv
no niestety wiekszość tych łóżeczek na allegro które widziałam miało tylko jeden poziom, ale może cos przeoczyłam :P

Sunfire
powiem Ci, że dla mnie wygląda lepiej na żywo, a gorzej na zdjęciach ma rozpinany przód, więc nawet dla większego szkraba się przyda.

o mamo chyba pies sąsiadów znowu został sam w domu i biedaczek wyje strasznie a to takie mocno wyrośnięte szczenię pewnie z 50kg więc jak zawyje

mam wrażenie, że młody zrobił sobie trampolinę z mojego brzucha i się odbija co chwilę aż się boję co będzie później...
Stary 2014-03-01, 21:07   #1614
elcia_
Raczkowanie

Wpadam tylko na chwilę zdać relacje z usg. A więc tendencja rodzinna zachowana, czyli będzie córeczka. Wszystko w porządeczku dzidzia jest młodsza o 6 dni wg usg i termin przesunął się na 19 lipiec. Za bardzo się tym nie sugeruję bo Nadusia też była drobniutka urodzona w 41 tygodniu ważyła 3 kg. Ta brzuszkowa teraz waży całe 343g. I jest strasznym leniuchem nici z płytki z nagraniem spała cały czas, nawet szturchańce ją nie zbudziły. Teraz trzeba wybrać imię, w pierwszej ciąży miałam wybrane od razu a teraz jakaś pustka
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 21:17   #1615
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
Wpadam tylko na chwilę zdać relacje z usg. A więc tendencja rodzinna zachowana, czyli będzie córeczka. Wszystko w porządeczku dzidzia jest młodsza o 6 dni wg usg i termin przesunął się na 19 lipiec. Za bardzo się tym nie sugeruję bo Nadusia też była drobniutka urodzona w 41 tygodniu ważyła 3 kg. Ta brzuszkowa teraz waży całe 343g. I jest strasznym leniuchem nici z płytki z nagraniem spała cały czas, nawet szturchańce ją nie zbudziły. Teraz trzeba wybrać imię, w pierwszej ciąży miałam wybrane od razu a teraz jakaś pustka
tylko gratulować a imię samo przyjdzie prędzej czy później

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
joanna2228 dzieki

dusia_tcv

Sunfire
Samarq http://allegro.pl/listing/listing.ph...category-98747
Stary 2014-03-01, 21:20   #1616
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
bambusiek a najważniejsze wymiary 160x70 nie jest wielkie barierkę można zdjąć są 2 szuflady ja mam jedną na zabawki i cena 400zł całość to nie jest wiele
Nie no, ja będę kupować 180/200 x 90, bo moje dziecko na pewno wysokie będzie skoro na 2 latka ma 101 cm
Ale z tego rodzaju takie duże też były ok. 500 zł.

Cytat:
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 21:29   #1617
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje
Miłością tą największą
Stary 2014-03-01, 21:33   #1618
Samarqa
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluje córeczki Ja bym chciała córe nazwac właśnie Nadia ale niestety TŻ nie jest z tego faktu zbyt zadowolony i teraz jestem w kropce, czy się uprzeć czy iśc na kompromis
Stary 2014-03-01, 21:42   #1619
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
A wlasnie zauwazylam ostatnio, ze ten rozmiar 0-3 to jest 62cm
A Newborn 50, wiec nie ma u nas 56? Ja raczej nie kupowalam newborn, wiec wiekszosc bedzie za duza...:/
Rybka w tescowych ciuszkach jest up to 1 month i to jest 56 w innych sklepach nie wiem bo narazie nie patrzylam ale new born czasem jest wiekszy gdzies sie spotkalam z tym ale nie pamietam gdzie. Ja new born wogole nie biore wezme z tesco tych 56 z jednen 5pack body i 3 pack pajacow reszte biore 62. Zreszta zobacze co mi lekarz bedzie mowil o wielkosci dziecia na ostatnich usg, sama przy urodzeniu mialam 57cm 3 kg wiec new born ze mnie zaden byl haha
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 21:54   #1620
joanna2228
Wtajemniczenie

Ja uciekam spać kochane buziaki do juterka
Miłością tą największą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości