Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-28, 19:37   #1501
wisienka1000
Wtajemniczenie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
a ja już po wizycie płeć określona już an 100 % lekarz znów mi zmienił termin, tj. na 10 lipca jak tak dalej będzie szło to będe na liście przed Eydrith . Mała już nie jest tak mała bo waży 433 g i nie mogłam się napatrzeć na jej już jakże skoordynowane ruchy, coś pięknego!to się drapała za uszkiem to palucha do buzi załadowała.....mogłabym patrzeć na ten obraz godzinami...
gratulacje ale fajnie, też chcę jużżżżż... a o ile Ci się zmienił termin od tego początkowego?
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 19:41   #1502
sabcia82
Przyczajenie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

hej dziewczynki!! faktycznie tu spokoj.Ja wcielam salatke sledzikowa i teraz leze przed tv.a niedawno ogladalismy film dojumentalny''pierwszy krzyk''...porody w roznych krajach..na pustyniach,w -50°mrozie,...w domach..kurde az mnie ciary przechodzily na mysl co mnie czeka..ale trzeba jakos przezyc..a smiac mi sie chce bo jak powiedzialam mezusiowi ze tu pisze to mi wyrywa tel.i podczytujewida ze zme mu sie spodobalo..a mam jeszcze pytanko: czy te poczatkowe kopniaki sa regularne czy nie?bo czulam w srode,dzis rano delikatnie a teraz spokoj..mam sie martwic? bo juz sama nie wiem..
sabcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 19:45   #1503
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sabcia82 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki!! faktycznie tu spokoj.Ja wcielam salatke sledzikowa i teraz leze przed tv.a niedawno ogladalismy film dojumentalny''pierwszy krzyk''...porody w roznych krajach..na pustyniach,w -50°mrozie,...w domach..kurde az mnie ciary przechodzily na mysl co mnie czeka..ale trzeba jakos przezyc..a smiac mi sie chce bo jak powiedzialam mezusiowi ze tu pisze to mi wyrywa tel.i podczytujewida ze zme mu sie spodobalo..a mam jeszcze pytanko: czy te poczatkowe kopniaki sa regularne czy nie?bo czulam w srode,dzis rano delikatnie a teraz spokoj..mam sie martwic? bo juz sama nie wiem..
Ja miałam na początku przerwy, i też się denerwowałam, że do tżta na usg pogoniłam. A teraz to codziennie coś mi Fasolka sprzeda. Wczoraj chyba na pęcherzu siedzenie było...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 19:46   #1504
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
OMG... strasznie współczuję, ja pewnie bałabym się już zajść w ciążę
hmm ale dla mnie to wspaniały czas nosić człowieka pod sercem a potem usłyszeć proste słowo mama
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 19:51   #1505
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się w 200 % w tym tygodniu jestem stała bywalczynią marketów budowlanych w tym castoramy, obsługa chowa się po katach albo to aj jakos nikogo znaleźć nie mogę

a ja już po wizycie płeć określona już an 100 % lekarz znów mi zmienił termin, tj. na 10 lipca jak tak dalej będzie szło to będe na liście przed Eydrith . Mała już nie jest tak mała bo waży 433 g i nie mogłam się napatrzeć na jej już jakże skoordynowane ruchy, coś pięknego!to się drapała za uszkiem to palucha do buzi załadowała.....mogłabym patrzeć na ten obraz godzinami...
super, gratuluje udanej wizyty ciekawe czy mi się zmieni termin porodu

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
ja czytałam że między pierwszymi ruchami może być nawet pare dni przerwy. Dzidzia ma jeszcze sporo miejsca więc nie zawsze możesz ją poczuć.
Stary 2014-02-28, 19:55   #1506
i like it
Rozeznanie

Wisienka mój pierwszy tp wg om był na 25.07 ale od początku lekarze liczą mi tylko wg usg bo ewidentnie wg om się nie zgadza, tp wg usg był na początku 17 potem 13 a dziś 10
Sabcia ja do dziś nie byłam pewna tego co czuję, w sensie, czy to dziwne uczucie raz na czas to jest właśnie to ale upewniłam się na wizycie jak zobaczyłam jak mała stuka ręka w brzuch a ja czuje takie delikatne jakby ukłucie w tym miejscu.mam nadzieję ,że to w miarę składnie wytłumaczyłam. porządnego kopniaka dostałam raz - jakiś tydzień temu jak się wystraszyłam oglądając film a potem tylko takie blizej nie określone odczucia.

w szpitalu w którym chce rodzić podają gaz, jakie macie z nim doświadczenia bo na dniach otwartych strasznie zachwalali widziałam, że któraś już opisywała swoje doświadczenia ale chciałabym jeszcze od kogoś uzyskać opinię
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 19:58   #1507
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Wisienka mój pierwszy tp wg om był na 25.07 ale od początku lekarze liczą mi tylko wg usg bo ewidentnie wg om się nie zgadza, tp wg usg był na początku 17 potem 13 a dziś 10
Sabcia ja do dziś nie byłam pewna tego co czuję, w sensie, czy to dziwne uczucie raz na czas to jest właśnie to ale upewniłam się na wizycie jak zobaczyłam jak mała stuka ręka w brzuch a ja czuje takie delikatne jakby ukłucie w tym miejscu.mam nadzieję ,że to w miarę składnie wytłumaczyłam. porządnego kopniaka dostałam raz - jakiś tydzień temu jak się wystraszyłam oglądając film a potem tylko takie blizej nie określone odczucia.

w szpitalu w którym chce rodzić podają gaz, jakie macie z nim doświadczenia bo na dniach otwartych strasznie zachwalali widziałam, że któraś już opisywała swoje doświadczenia ale chciałabym jeszcze od kogoś uzyskać opinię
a pod uwagę jest brane tylko i wyłącznie pierwsze usg i pierwszy termin usg
Stary 2014-02-28, 20:01   #1508
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
też tak słyszałam, do któregoś tyg dziecko rozwija się w takim samym tempie - każde tak samo dlatego pierwsze usg dają najbardziej wiarygodny termin porodu, później każde dziecko rozwija sie po swojemu i zaczyna się siatka centylowa
Stary 2014-02-28, 20:05   #1509
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
też tak słyszałam, do któregoś tyg dziecko rozwija się w takim samym tempie - każde tak samo dlatego pierwsze usg dają najbardziej wiarygodny termin porodu, później każde dziecko rozwija sie po swojemu i zaczyna się siatka centylowa
Dokładnie jak piszesz do 13tyg
Stary 2014-02-28, 20:11   #1510
sabcia82
Przyczajenie

dziekuje kochane..wiecie jak to jest,pierwsza ciaza to czlowiek ciemniak,jak bede w trzeciej to tez bede mogla doradzica maz zapowiada ze nie bedziemy odwlekac zbyt dlugo z nastepnym tuptusiem..latwo mu sie mowi..ale nie mowie nie,niz demograficzny,na emerytury kto nam zarobi:p i jeszcze jedno pytanko pije ktostu herbatke z pokrzywy?ja zakupilam bo czytalam ze zdrowa,duzo wit.mikroelementow a na opakowaniu pisze zeby kobiety w ciazy racze jnie stosowaly..i badz tu madry..
sabcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 20:12   #1511
i like it
Rozeznanie

Cytat:
hmm jednak nie do końca bo lekarz zmienił mi termin tp na karcie ciąży, a wypisując zalecenia oraz inne rzeczy wpisuje już tydzień i dzień wg aktualnego wieku dziecka...
Stary 2014-02-28, 20:28   #1512
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
hmm jednak nie do końca bo lekarz zmienił mi termin tp na karcie ciąży, a wypisując zalecenia oraz inne rzeczy wpisuje już tydzień i dzień wg aktualnego wieku dziecka...
hmmm może mało mam porodów za sobą ale w szpitalu to jest ważne jeśli nie wykracza terminu z miesiączki i wszystko gra to ok ale przenoszenie ciąży jest na prawdę niebezpieczne dla dziecka

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
dziekuje kochane..wiecie jak to jest,pierwsza ciaza to czlowiek ciemniak,jak bede w trzeciej to tez bede mogla doradzica maz zapowiada ze nie bedziemy odwlekac zbyt dlugo z nastepnym tuptusiem..latwo mu sie mowi..ale nie mowie nie,niz demograficzny,na emerytury kto nam zarobi:p i jeszcze jedno pytanko pije ktostu herbatke z pokrzywy?ja zakupilam bo czytalam ze zdrowa,duzo wit.mikroelementow a na opakowaniu pisze zeby kobiety w ciazy racze jnie stosowaly..i badz tu madry..
cysty na macicy,
nowotwory macicy,
krwotoki z dróg rodnych spowodowane polipami,
choroby leczone chirurgicznie,
przewlekłe choroby nerek,
stosowanie leków cukrzycowych.
to są przeciwwskazania jeśli nie masz takich kłopotów możesz pić
Stary 2014-02-28, 20:31   #1513
bambusiek
Zakorzenienie

Hejo :/

mam dzisiaj kiepski dzień i nawet zaczęłam żałować, że tak szybko zdecydowaliśmy się na kolejne dziecko.... ale mąż mnie pociesza, że nasz synek rzadko ma taki kiepski dzień jak dziś i że będzie OK.
niech te zęby już wylezą

zaraz robię sobie kolacyjkę - na chleb z pasztetem i pomidorem mnie naszło
i z tym jedzonkiem zaraz wracam do Was
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 20:34   #1514
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Hejo :/

mam dzisiaj kiepski dzień i nawet zaczęłam żałować, że tak szybko zdecydowaliśmy się na kolejne dziecko.... ale mąż mnie pociesza, że nasz synek rzadko ma taki kiepski dzień jak dziś i że będzie OK.
niech te zęby już wylezą

zaraz robię sobie kolacyjkę - na chleb z pasztetem i pomidorem mnie naszło
i z tym jedzonkiem zaraz wracam do Was
oj zęby to jest koszmar i jak markotne płaczliwe tak samo ale gratulować odwagi kochana
Stary 2014-02-28, 20:44   #1515
roksanka88
Raczkowanie

Cytat:
zgadzam się w 200 % w tym tygodniu jestem stała bywalczynią marketów budowlanych w tym castoramy, obsługa chowa się po katach albo to aj jakos nikogo znaleźć nie mogę

Gratulacje udanej wizyty i córeczki

______

hej hej

Ja tylko na chwilkę nadrobiłam Was, a teraz uciekam się pluskać i spać, bo zmęczył mnie totalnie ten dzień na uczelni, a jutro na 9

Miłego wieczorku brzuchatki

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 20:55   #1516
i like it
Rozeznanie

tak naprawdę to zobaczymy jak wyjdzie w praniu z tymi tp i ilu z nas uda się w nich urodzić, u mnie od początku było podejrzenie,że zaszłam zaraz po albo przed okresem a wtedy data wg om jest zakłamana
Stary 2014-02-28, 20:57   #1517
malwiska
Zakorzenienie

ja też dzisiaj jakaś zaspana cały dzień, dlatego oglądam Garfielda i spadam spać, bo rano trzeba wstać
do jutra kochane
Stary 2014-02-28, 20:57   #1518
mamaya
Zakorzenienie

Ja tylko na chwilę wpadłam z wieczora życzyć Wam miłego weekendu

Asia pewnie baluje Chyba, że dziewczyny już padły po Piccolo.
A właśnie, Asiulka, życz swojej córze wszystkiego najlepszego z okazji urodzin od ciotek wizażowych
Natalka narysowała dla nas laurkę, ale ja się chyba wstrzymam z rysowaniem jej laurki urodzinowej Mogłaby się przerazić...
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:00   #1519
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
tak naprawdę to zobaczymy jak wyjdzie w praniu z tymi tp i ilu z nas uda się w nich urodzić, u mnie od początku było podejrzenie,że zaszłam zaraz po albo przed okresem a wtedy data wg om jest zakłamana
wg OM nie ma co patrzeć jeśli jest taka różnica albo cykle są nieregularne.
Mi wyliczyła na początku wg USG i wyszło 4 dni różnicy i tak już zapisała.
może teraz coś się zmieni ale wiem że powiedziała mi że ten pierwszy termin z usg jest najbardziej prawdopodobny
Stary 2014-02-28, 21:02   #1520
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie też od początku brany jest termin z usg bo raz, że miałam mega długie i nieregularne cykle a dwa, że nie pamiętam którego był 1szy dzień OM... także kompletnie nie nastawiam się na jakikolwiek TP bo to pewnie loteria będzie :P a na tych usg to też mi różnie wychodzi
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:03   #1521
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę wpadłam z wieczora życzyć Wam miłego weekendu

Asia pewnie baluje Chyba, że dziewczyny już padły po Piccolo.
A właśnie, Asiulka, życz swojej córze wszystkiego najlepszego z okazji urodzin od ciotek wizażowych
Natalka narysowała dla nas laurkę, ale ja się chyba wstrzymam z rysowaniem jej laurki urodzinowej Mogłaby się przerazić...
a mnie ostatnio naszła ochota na zakup kolorowanki :P żeby sobie pomalować - ale się powstrzyamłam heheh poczekam aż synek zacznie malować i będę z nim
Stary 2014-02-28, 21:45   #1522
ErnestyLda
Zadomowienie

A ja teraz chodze do faceta gin. i jestem bardzo zadwololona. Zawsze mówiłam ze nigdy nie pójde do faceta, ale teraz jestem bardzo zadowolona. Facet kompetentny bardzo delikatny przy badaniu. Pełna kultura, wszystko wytłumaczy i jest przemiły. Wczesniej chodziłam do babeczki, co to był za babsztyl. Niedośc że jak mnie badała to strasznie niedelikatnie, bardzo bolała że nie miałam ochoty iśc do ginekologa. za każdym razem jak mówiłam ze mam jakies wątpliwości czy objawy to mówiła że to normlane, no i tak własnie mówiąz nie rozpoznała u mnie policystycznych jajników. nie wiem co by było gdybym jej nie zmieniła. Była tez bardzo uszczypliwa i nie miła, i oczywiscie nic mi nie tłumaczyła tylko cały czas te same leki, skaosowała i do widzenia.

Agata0606 ja akurat z dolnosląskiego nie jestem ale ze Śląska
no właśnie są tu jakies brzuchatki ze slaska?

Ja tez bym w zyciu sie na studentów nie zgodziła, po co mi dodatkowe zamieszanie, wiem że niby sie ucza ale nie koniecznie na mnie, jak bede rozkroczona :P

Co do rodzenia to ja jednak wole szpital, co jak co ale jakos bezpieczniej sie czuje.

Ja tez sie nie nastawiam na TP bo u mnie tez bardzo nieregularne cykle miesiaczkowe były nawet do 45 dni (długosc cyklu) ale to jest normalne przy moich policystycznych jajnikach

Musze sie pochwalic ze komody juz do mnie doszły. Mąz własnie kończy je składac
ErnestyLda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:57   #1523
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
no ale może te "piątki" jakieś bardziej hardcorowe
u nas wszystkie zęby to była masakra - tydzień gorączki i biegunki każdorazowo.

Teraz właśnie piątki wychodzą i najpierw 5 dni gorączki, a teraz już 2 tydzień si przebijają, póki co widać tylko jeden czubeczek jednej piątki Timo non stopa ładuje paluchy do buzi, ślini się strasznie i marudny do tego bardzo - cokolwiek nie tak, to płacz

Cytat:
Napisane przez Samarqa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Byłam dziś na badaniach prenatalnych i bedzie dziewczynka

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Jak przygotowujesz szpinak taki do obiadu jako dodatek?
mrożonego najczęściej używam, to rozmrażam i potem do smaku pieprz, sól, czosnek. Czasem jakiś serek/jogurt/śmietana.

a ostatnio parę razy skorzystałam z sosu Knorra do szpinaku i fajny jest. Również jako sos do zapiekanek, mięska itd.

Cytat:
Witam czytam i dzięki waszym wpisom jakoś się trzymam termin na 30 lipca Mam nadzieje że mogę dołączyć się do waszego grona
Cytat:
witajcie!!ja tak niesmualo,podczytuje Was juz od grudnia ale dopiero teraz zebralam sie na odwage zeby cos naskrobac...przyjmiecie mnie?
Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też czasami Was podczytuję z ukrycia

Jestem terminowo na ostatniego lipca lub 4 sierpnia, ale u Was "czuję" się zdecydowanie lepiej.
Witam zbiorowo

Cytat:
Napisane przez ErnestyLda Pokaż wiadomość
No i na 90% jest to Chłopiec, wiec będzie Mikołaj buiaki ide nadrobić zaległości w czytaniu

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, będziecie korzystać ze znieczulenia podczas porodu ?
Zupełnie nie wiem czego się spodziewać, jaki to jest ból , czy dam radę itd.
ja nie korzystałam, ale dla mnie ból był znośny. Miałam baaardzo bolesne miesiączki i najgorszy ból porodowy porównywalny z tym z apogeum miesiączki.
_________________________ ________
zjadłam 3 kanapki i mi się smutno zrobiło, bo chciałabym jeszcze, a nie ma więcej chleba ehh... jutro powtórka

a tak dzisiaj załapałam dołka, że z jednym dzieckiem sobie nie radzę, to głupia sprawiam sobie tak szybko drugie.
I jeszcze dzisiaj wznowiłam sadzanie synka na nocniku, bo pediatra mnie opr, że nie woła... ale dzisiaj ani razu nie wyszło, tylko go co chwilę przebierałam
moim zdaniem on nie czuje, kiedy będzie chciał... albo za leniwy jest...
no nic... dam mu czas do poniedziałku, jak nic nie ruszy, to odczekam do kwietnia/maja.
G. 9.1O.18
Stary 2014-02-28, 22:00   #1524
eskrina
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!

Ale mi się ryczeć chce, no jakaś masakra. Mój TŻ był na rehabilitacji 3 tygodnie, nie widzieliśmy się wcale, ran na chwilę. Dziś wrócił i co? Mieszkamy u teściów, a On stwierdził, że musi popracować (bo tu niby nagle nie może) i pojechał do naszego nowego mieszkania. Spytał się, czy jadę z nim, a że nie chciałam, tam jest masa kurzu po remoncie i nie widziałam celu, skoro miał zamiar pracować, to miałam się patrzeć w sufit? Ech, a myślałam, że wtulę się w niego i usnę. A tak został mi sernik, i tak jestem gruba to trudno, nażrę się sernikiem i obejrzę jakieś głupie kabarety. Masakra noooo Faceci

Wojtek 09.07.2014
eskrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 22:06   #1525
bambusiek
Zakorzenienie

Ehh... muszę jeszcze mężowi guziki w kurtce przesunąć zapomniałam, spojrzałam na zegarek, że już pora spać

swoją nową kurtkę też bym może od razu zrobiła, bo ma być ciepło, nie wiem czy w płaszczu się nie ugotuję
G. 9.1O.18
Stary 2014-02-28, 22:10   #1526
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eskrina Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Ale mi się ryczeć chce, no jakaś masakra. Mój TŻ był na rehabilitacji 3 tygodnie, nie widzieliśmy się wcale, ran na chwilę. Dziś wrócił i co? Mieszkamy u teściów, a On stwierdził, że musi popracować (bo tu niby nagle nie może) i pojechał do naszego nowego mieszkania. Spytał się, czy jadę z nim, a że nie chciałam, tam jest masa kurzu po remoncie i nie widziałam celu, skoro miał zamiar pracować, to miałam się patrzeć w sufit? Ech, a myślałam, że wtulę się w niego i usnę. A tak został mi sernik, i tak jestem gruba to trudno, nażrę się sernikiem i obejrzę jakieś głupie kabarety. Masakra noooo Faceci
Głasiu... W piątek wieczór? Może powiedz mu prosto z mostu że potrzebujesz go przy sobie? U mojego działa :thumbup:

Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 22:20   #1527
joanna2228
Wtajemniczenie

Jestę
Ledwo żyję ale jestę bom uzależniona od was
Zabawa przednia, już po konkursach i jedzonku i kąpieli , laseczki szaleją u góry a mój tż trzyma dyżur w razie czego. Ja odpoczywam w łóżeczku już bo nogi mi spuchły niemiłosiernie
Śmiechu co niemiara było powiem wam przy zabawie z torbą, a mianowicie gra sobie muzyka, dziewczyny siedzą na podłodze i podają sobie torbę, kiedy przestaje grać muzyka wyciągają ręką z torby np. gacie typu bokserki i zakładają, albo stanik, koszula męska, czapka zimowa, stringi . Wygrywa ta, która ma najmniej rzeczy na sobie . Szczerze to popuściłam w majtki ze śmiechu
Padam na twarz ale zabawa się udała tak myślę . Idę was ponadrabiać
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 22:21   #1528
eskrina
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Głasiu... W piątek wieczór? Może powiedz mu prosto z mostu że potrzebujesz go przy sobie? U mojego działa :thumbup:

Oj w piątek wieczór też Bo ma dużo do nadrobienia przez tę nieobecność, ale ja też jestem do nadrobienia. Nic mu nie powiem, jestem taka zła, że miałam mu ochotę powiedzieć, żeby sobie siedział i pracował do lipca. Poradzę sobie, smutno mi trochę i tyle. A chciałam mu pokazać wózek jaki wybrałam i w ogóle, żeby pogłaskał po brzuszku, ale nie... Spytał tylko, czy małe się rusza tam. Nie jest bardzo wylewny, ale zazwyczaj bywał czulszy. Jak się dowiedział, że jestem w ciąży to się popłakał, umie okazywać miłość. Ogarnie się pewnie za kilka dni i będzie chciał naprawić, ale przecież nie da się straconego czasu naprawić. A na dodatek moje rozstrojenie emocjonalne daje się we znaki

Wojtek 09.07.2014
eskrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 22:22   #1529
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eskrina Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Eh nażarłabym się z Tobą tego sernika bo bardzo lubię , facetom prosto z mostu trzeba przysrać
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 22:22   #1530
agnes208
Zakorzenienie

Dziewczyny ja tez mam spadek nastroju pierwszy raz podczas ciazy a to dlatego ze bylam na zakupach wczoraj i w przymierzalni wygladalam jak wieloryb dobiegam 80kg wiec mam wszystko duze plus brzuch. Ech gdzie te moje 70-72kg ktore lubilam i ciuchow moglam nakupowac fajnych na peczki a teraz tak mi sie plecy obtłusciły jakos ze stanik mi sie wzyna fuj przepraszam ze tak obrazowo. Taka jakas rozlana jestem i z szafy niewiele pasuje bo nawet jak bluzki byly luzniejsze dolem jakies koszulowe to cycki urosły i te bluzki o ile dobre dolem to w cyckach sie nie dopinaja. Buu to sie wyzaliłam.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości