|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
ja o takim marzę ![]() no i super zakupy się udały ![]() Cytat:
a odpocznij sobie też jak tż ![]() dobrze czasem sobie ponarzekać a ja się pocieszam, że mój chłop po prostu jest taki jak inni co wcale nie znaczy, że jest mi z tym dobrze... bo czasami to mam ochotę pogonić na cztery wiatry ![]() Cytat:
Cytat:
ooo kurde poluję na taką. Kiedyś widziałam za 30 zł w którymś ze sportowych sklepów chyba Martens, ale nie wybiorę się tam, a do reala mam bliżej. W gazetce ją widziałaś? Cytat:
za zakupy. Fajny pomysł z tymi podobnymi ciuchami do tatusia ![]() a z mamą to faktycznie niefajnie... no, ale pewnie chce dobrze... A co do witamin ja biorę Prenatal Classic i jestem zadowolona --- a ja dziś chyba dostałam powera - udzieliło mi się chyba od Ramony wysprzątałam cały dom, zrobiłam pranie, upiekłam ciasto (troszku się przypiekło ) i ugościłam kuzynkę Trochę też poleżałam, bo znowu sobie wkręciłam, że mi się wody płodowe sączą. Przy większym wysiłku jak tylko poczuję się bardziej... mokro od razu mam czarne myśli |
|||||
|
|
|
#1352 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Berenika za 7 mc ![]() Cytat:
Ale macie dziewczyny powera sprzątanie zakupy... aż zazdroszcze. Ja mam dziś gorszy dzień coś mnie brzuch pobolewa w dodatku ta zgaga bo wypiłam kawę i to na pewno po tym wiedziałam że tak będzie ale tak bardzo pragnełam poczuć jej smak.. Pozatym wypłąta przyszła mi o 200 zł mniejsza niż zazwyczaj dziwnie bo do tej pory dostawałąm co miesiąc taką samą kwotę a nie ma podstaw żeby przeliczać jeszcze raz podstawę chorobowego.. będę musiałą w poniedziałek dopytać o co chodzi. Miłego wieczorku odpoczywajcie
|
|
#1353 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do remontow- malowanie czeka nas w przyszłym miesiacu. TZ uparł sie, ze poczekamy na wiosnę, by było mozna wietrzyc, bo mimo, ze te wszystkie farby są teraz wodne to tak czy siak intensywnie pachną- nie wiem, ale chcialabym miec już to za sobą!! ;( [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45386195]Hej, zaczynam dziś 28 tc, czyli wkraczam w 7 mc i tym samym III trymestr!!! [/QUOTE] WOW jak ten czas szybko leci!! Gratuluję!!!! Cytat:
Cytat:
W weekendy w sumie odsypia. Myslimy by w przyszłosci przeniesć się do domu pod miastem lub blizniaka, bo chwilami mamy dosc, ze w bloku nic nie ma swojego miejsca:mikro kuchnia i łazienka, salon jest jadalnią, pokojem gosci, pokojem dziennym, szusze tam pranie itd, wiec mega trudno utrzymać ład i porzadek- wiecznie cos kłuje w oczy. Sypialnia teraz będzie pokojem naszym i dziecka.. Ale w domu dochodzi cała masa obowiązków. Opiekownie sie otoczeniem, ogrodem, trawnikiem itd. Jak mój TZ nie zmieni swojego podejscia do spraw obowiazków domowych itp, to sie nie zdecyduje. za chęci, siłę i wytrwałość! Tylko proszę uważaj na siebie i małą! W razie czego liscie poczekają! Zdrowie najwazniejsze!Cytat:
Cytat:
U mnie było to tak: na samym poczatku przed zajsciem w ciazę i do 7TC brałam sam kwas foliowy, od 7-12TC brałam femibion natal 1, bo ma dużą dawke dobrze przyswajalnego kwasu i podstawowe witaminy, potrzebne własnie do tego 12tC, a od 12tc biorę Vitaminer, bo stwierdzilam, ze potrzebne są mi tez inne skladniki. Jednak to zima, warzywa i owoce sa jakie są, dieta teraz bardziej uboga w zwiazki mineralne. Ale zdaza się, ze co ktorys dzien pomijam dawkę, bo albo zapomne albo cos. Suplementuje tez femisept uro (zurawina/, wit C/pietruszka), bo w badaniach moczu pojawiają sie mi bakterie, wiec tak w trosce o uklad moczowy, by nie nabawiac sie jakiejs grubszej infekcji. Najgorsze, ze nie potrafie zmusic sie do picia duzej ilosci płynow, jestem jakas dziwna, moj organizm bardzo rzadko odczuwa pragnienie, nie mam takiego nawyku siedzenia z wodą- szkoda. Bo to i na drogi moczowe i dla dziecka b.ważne i skorą piękniejsza... eh musze pracować nad sobą. ------------------------------------- Wczoraj skończyliśmy Szkołę Rodzenia, do której chodziłam razem z TZ. Ciesze sie, bo sadze, ze on sporo z niej wyniosl. Ja mam Was nio i w każdej wolnej chwili cos tam czytam a on był zielony i widzę, ze dużo mu to dało. Poza tym dostalismy fajne prezenty. (Jak ja kocham prezenty ;p). Sporo ulotek info nio i probki kosmetykow dla dzidziusia, proszków i płynów do prania, podkladow poporodowych, wkladki laktacyjne, naklejki do samochodu, kupony rabatowe do roznych sklepow, butelke aventu 125ml itp, dvd z filmami intruktazowymi (przewijanie, kąpanie, masaż niemowlaka). Po pierwszych zajeciach byłam załamana, ale kolejne były ok nio i te prezenty hah, jestem zadowolona. 19. marca zaczynam kurs w SR przy szpitalu w którym planuje rodzic, tam bede chodzila sama, bo niestety zajecia w godiznach pracy Męża. Pojechalam wczoraj zobaczyc jak idzie remont naszej łazienki. Oczywiscie Pan mimo wielu zapewnien znowu sie nie wyrobil i nie skonczyl. Tak sie na niego wkurzylam, ze prawie zabiłam go wzrokiem. Dodatkowo moje płytki nie wygladają tak jak planowałam, tak jak wygladały w salonie łazienek. Pisałam Wam, ze prawie dostałam zawału jak przywiezlismy je do domu. (Nie są tak cieplutkie, tylko wydają się smutniejsze i bardziej chłodne). Wprowadzamy zmiany w oswietleniu itd, ale narazie nie moge sie przekonac czy to wystarczajaco pomoze, bo pan grzebie się jak mucha w smole. Oczywiscie ze stresu przepłakałam całą drogę z Wro do mamy i poklocilam się o to z TZ, bo on nie rozumie dlaczego ja sie tak tym martwie i przejmuje, ze na pewno bedzie ok jak skonczy i ze to TYLKO płytki. Ale dla mnie to nie TYLKo płytki. Boszzz.. tak chcialam, by nas ta łazienka cieszyła i spełniała oczekiwania. Totalnie wypłukała nas z kasy, wiec jak jeszcze nie bedzie wygladać to oszaleje. Eh w ogole trudno to nazwać łazienką, bo jest wielkosci szafy wnekowej (hahaha), ale takie uroki zycia w duzym miesice. Nie chce już niczego wybierac do domu i o niczym sama decydować. Nie znam się po prostu!! 3majcie kciuki, proszę 3majcie. Szkoda, ze nie umiem sobie radzic ze stresem, bo nerwy na pewno zle wpływaja na nasze niewinne malenstwo.. ;( Jeszcze nie mam dziecka a już jestem złą matką Koniec marudzenia!! Lecę spac, jutro nowy dzień. Znowu pójdę na długi spacer (jak codziennie ostatnio), dotlenie się i naładuję pozytywną energią. Nie mogę zamulać! Amen
|
|
#1354 |
|
Zadomowienie
|
Witam w niedzielny poranek.
Zaczynamy dziś 24 tydzień i dzidzius od 5 godziny już szaleje. Miłej niedzieli dla Was.
|
#1355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to widzę, że moje fluidy komuś się przekazały hehe ![]() Cytat:
ale mnie przed zajściem w ciążę prowadził inny lekarz i zalecił branie albo Femibion + Prenatal DHA, alo Prenatal Complex + DHA... poszłam do apteki i jak zobaczyłam cenę tego Femibionu, to sie przeżegnałam lewa ręką Ponadto farmaceutka do mnie w aptece w tekstem, że mam nie brac drogich suplementów, tylko kupić najtańsze z kwasami i jodem +selen (u mnie obowiązkowy przy suplementacji jodem), a pieniądze odkładać na wózek i wyprawkę do dziecka no to kupiłam ten Prenatal, miałam go brać minimum miesiąc przed planowanych zajściem w ciążę. Niestety 'życzliwa' szwagierka doradziła mi, żebym kupiła wersję Classic, bo to jest to samo co Complex tylko 3 razy tańsze, zapłaciłam 39 zł za 90 tabletek, więc taniocha No i łykałam kilka tygodni dopóki nie zostałam pouczona, że to sa witaminy dla II tr a nie I tr (nie zawieraja m.in. wit. A której nie powinno sie przyjmować na początku). - a sama brała Femibion, czyli ten najlepszy, o czym nie powiedziała, przed ciążą nawet 3 miesiące nie wiem, dlaczego u niektórych tyle fałszu się bierze, bo rozmawiałam z nią miesiąc przed jej zajściem w ciążę, to twierdziła, że ona dzieci nie planuje, że ma jeszcze dużo czasu - no ewidentnie kłamała ![]() A te płytki to zamawialiście on-line czy w sklepie, ze tak różni teraz się odcień?? Może to kwestią światła da się skorygować - ciepłą barwa dużo daje Dzień dobry niedzielnie właśnie lecę na kawusię, mąż w pracy w końcu, to trochę nadrobię wątek ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#1356 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry laseczki
No nie można Was zostawic nawet na sobotę Ja wczoraj miałam kiepski dzień, zaglądnęłam do Was,ale weny mi brakło, żeby sie odezwac Gratuluję wszystkich zaczętych nowych tygodni i trymestrów i 100 dniówek ![]() Miłego dnia Kobietki
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
nadrobie jutro bo dzi tak na szybko z biegu ![]() Widziałam tylko ze o witaminkach pisalyscie..Sadziscie ze trzeba je brac cała ciaze?ja obecnie biore pharmaton maturelle...ale jem tez duzo owoców i warzyw i zastanawiam sie czy jak skończę opakowanie do końca to czy juz nie przestać? Co i tym myślicie? Wiem ze nie wszyscy w ciazy biorą witaminy,i słyszałam tez ze kobiety biorące Wit cała ciaze rodzą duże dzieci...teraz jestem w kropce bo nie chciała bym zaszkodzić dzidzi braniem lub nie braniem Wit do końca. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1358 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Prowansja88 fajnie, że jednak jesteś zadowolona suma sumarum z tej SR. Co do płytek, to opowiem Ci moją historię sprzed 5 lat . Kupiliśmy piękne (w sklepie się wydawały piękne) i drogie płytki do kuchni. Jak fachowiec je ułożył na ścianie (tuż przed świętami BN skończył) i je zobaczyłam, to się załamałam. Miały być taaaaaakie piękne, a były koszmarne. Ile ja płaczy urządziłam z tego powodu, to nie zliczę. W okolicach sylwestra (przeprowadzaliśmy się od nowego roku) mój mąż już stwierdził, że jak ma mieć w domu takie histerie, to żebym się na 100% zastanowiła, to je po prostu rozwalimy i kupimy/położymy nowe. Nie mieliśmy na to kasy więc wiadomo, jaki był rezultat , płytki zostały, doszły meble, dodatki, halogenki i tak są te płytki do dziś. Nie powiem żeby mnie zachwycały, ale aż tak źle jak początkowo mi się wydawało nie jest. Mało tego, każdy kto do nas przychodzi się zachwyca . Na dziś dzień tamto wydarzenie jest dla mnie i męża zabawną anegdotą i oboje się śmiejemy z tego Cytat:
.U mnie dziś 25 tydzień na liczniku .Miłej niedzieli dziewczyny |
|||
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli wszystko w normie bez witamin, to nie ma sensu ich w ogóle brać. Ja mam bardzo niską hemoglobinę, na granicy dolnej normy, a biorę codziennie 60 mg żelaza iw iem, ze jakbym odstawiła witaminy, to musiałabym suplementowac Fe... znowuż inni polecają brać kwas foliowy do końca ciąży i co ciekawe w tych witaminach dla I tr było go 400 mcg, a teraz mam dwa razy więcej ![]() gratulacje |
|
|
|
|
#1360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze nie wiem sama co zrobić,nie chciala bym urodzic jak to mówia wielkoluda a juz nie jedna osoba tak mówiła że po witaminkach sa dzieci duże... Biorę od samego początku te pharmaton,przed zajściem w ciążę brałam kwas foliowy. A i dzis moja 30 tka dostałam ogromny bukiet róż od męża 30 slicznych czerwoniastych róz
Lenka 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2014-03-02 o 08:54 |
|
|
|
|
#1361 |
|
Zadomowienie
|
Prowansja88 głowa do góry. Jeśli jeszcze łazienka nie skończona to nie ma tak naprawdę efektu. Dopiero jak wszystko będzie gotowe i najważniejsze wysprzątane to wtedy będzie efekt. Mi też się nie podobały płytki które wybrałam, po nochach spać nie mogłam bo myślałam o tym żeby nie było aż tak źle. Ale doszły fugi, oświetlenie, lustra, jeszcze czekamy na meble i efekt tak naprawdę dopiero jest widoczny. Takie detale wykończeniowe naprawdę zmieniają efekt.
sylvuniaa84 Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() ![]() Ja już po kościele i planuje jak mgła przejdzie wziąć psa i jechać gdzieś pospacerować. Szkoda że nie mam z kim. Ale choć dobrze że pies jest ze mną. I już od rana komplementy zbieram. Żona kuzyna mnie w kościele dopadła i zachwycała się moim wyglądem. Nie wiem w sumie czym bo te 6 kg na plusie sama już po sobie widzę.
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do witaminek, tomoja szwagierka brała Femibion i urodziła ledwo 3 kilowe dziecko. Niby wczesniak bo ur. w 36 tc, czyli 3 tygodnie + 1 dzień przed TP, moja siostra urodziła dwa dni późniejsze dziecko (2 tygodnie + 5 dni przed TP), 3600g dziecko i nie brała żadnych witamin. Moja kolezanka (jestesmy w równoległej ciąży, różnica 2 dni) bierze Femibion i jej dzidzia ważyła 500g, gdy moja ledwo 300g ![]() teraz moja wazyła 620g, a jej rawie 900g ![]() Ja biorę Prenatal Classic, nie wiem skąd tu takie rozbieżności, czy to od witamin, ale przykład mojej szwagierki pokazuje że nie koniecznie ![]() Choć teraz położna w SR mówiła, ze w tym okresie rodzą się duże dzieci (w okresie zimowym), pewnie wynika to głównie z diety
|
|
|
|
|
#1363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwas foliowy każda kobieta powinna brać nie tylko przed ciążą ale w trakcie i po też ![]() Cytat:
Cytat:
nie chcesz się przypadkiem pozbyć ciuchów po synku??
|
|||
|
|
|
#1364 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45386195]Hej, zaczynam dziś 28 tc, czyli wkraczam w 7 mc i tym samym III trymestr!!! [/QUOTE] jak ten czas szybko leci, czerwcówki już wkraczają w III trymestr oczywiście gratuluje ![]() Cytat:
Cytat:
nowa fryzura, nowa kobieta pochwal się co wyczarowałaś na głowie ![]() Cytat:
![]() mamie się należą ![]() witaminy biorę od samego początku pregne plus aha co do witamin mam na zbyciu prenatal classic jakby któraś chciała ja nie wykorzystam wiec się zmarnuje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale cuda Cytat:
Cytat:
Wszystkiego najlepszego kochana, dużo zdrówka, pociechy z córki i szybkiego bezbolesnego porodu ![]() ufff dobrnęłam do końca to teraz co u mnie ![]() nareszcie policzyłam ile mam ubranek dla młodego i póki co mam mało ale nic nie dokupuje, poczekam może ktoś się zlituje i dostaniemy coś a jak nie to w maju z allegro zamówie. Jedyną rzecz jaką musze zakupić to komplecik na wyjście ze szpitala. Byłam w cocodrillo i się zakochałam w bluzie z kapturem, spodniach z dresu i bodziakach do tego ![]() Zamówiłam też kilka rzeczy z allegro od r_p77 typu butelki, pieluchy itp i zakupy marcowe mam w miarę ogarnięte, jeszcze na marzec mi została apteka gemini do zamawiania ale to pod koniec miesiąca jak zobaczę na ile nam kasa pozwoli ![]() aaaa i jeszcze u mamy znalazłam koszule nocne z metkami, co prawda może to nie najnowszy hit mody ale są jednokolorowe mają rozpięcia po środku, więc karmić dam radę, więc do szpitala jestem gotowa sroka chwaliła też chusteczki z auchana, też je sobie zakupiłam ale nie wiem czy wytrzymam do urodzenia młodego czy sama je zużyje bo kusi mnie sprawdzić jakie są zostały by jeszcze pieluchy ale to poczekam na jakieś promocje bliżej kwietnia chyba do tego czasu nie urodzę
|
|||||||||
|
|
|
#1365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nie znajdziesz nikogo, to napisz ile ich tam jest, do kiedy termin wazności i ile chcesz?? Mam jeszcze zapasu trochę, ale do końca ciązy na pewno nie starczy ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
próbowałam w gemini skompletować zamówienie, ale nie ma tam tego termometru co chciałabym, jest tylko Microlife nc100, albo ja nie umiem szukać no i nie opąłca mi się tam zamawiac, bo przy 1 sztuce to w porównaniu z marketem zaoszczędzę po złotówce, nie licząc kosztu dostawy, czyli żadna promocja ![]() Katarek niby za 39 zł, ale przesyłka mi dojdzie 13 zl, to w aptece u mnie kosztuje 50 zł, na jedno wyjdzie
|
||
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Aldrin a ja dalej nie wiem ile jakich ubranek będzie potrzebne
![]() I podziwiam Was że już wyprawki do szpitala macie kompletne. Ja nie mam jeszcze nic.
|
#1367 |
|
Raczkowanie
|
Witam się niedzielnie i ja
jutro wybieram się na glukoze i chyba z tej okazji upieke zaraz ciasto, bo tak mi się chce chyba nie zaszkodzi? Bez cytowania, tylko tak ogólnie ![]() WITAMINY - ja biorę od 2 trym Matruelle pharmaton + Żuravit, bo mam bakterie i leukocyty w moczu + Biofer, bo cały czas spada mi hemoglobina (mimo, że nie jest na jakimś mega niskim poziomie). Czasami czuje się jak lekoman w sumie to kiedyś też słyszałam o tym, że po witaminach rodzą się duże dzieci, ale nie wiem czy to jest do końca prawda - może zapytam gina w czwartek jak nie zapomne... REMONTY - zazdroszczę i współczuje jednocześnie ale jestem pewna, że wszystko wam wyjdzie tak jak chcecie albo jeszcze lepiej __Sylwia__88 i ja nie wiem ile i jakich ubranek będzie potrzebne... Wiem, że na pewno nie mam dla Małej żadnych śpiochów więc to na pewno muszę dokupić, a ogólnie ile czego jest policzę może w pon i ocenie... A wy dziewczyny jak się sztukowo nastawiacie? Poskarże się jeszcze, że moje ciążowe zajęcia fitness zostały chwilowo zawieszone z powodu braku instruktorki, nie wiadomo czy wogóle wznowią :/ A i zapomniałam, że to już 27tc
|
#1368 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie
![]() Mogłam zajrzeć do Was, bo obiadek już zrobiony, młody ogląda strażaka Sama ![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45386899] Czy mi się wydaje, czy nam malin gdzieś zniknęła.?[/QUOTE] Też ją ostatnio przywoływałam i kamillę, którą znowu wcięło Cytat:
![]() My termometra nie kupujemy, mamy po Adaśku jakiś chiński i jeszcze taki za 10zł z rossmana ![]() Cytat:
ale jeśli już to i tak bliżej końca miesiąca![]() Cytat:
??Cytat:
A z mamą macie wspólny garnek, tzn.razem gotujecie obiady?? Witamin nie biorę Cytat:
Ponarzekaj sobie ile chcesz, od tego tu jesteśmy ale Ty też nie przesadzaj za to w drugą stronę i nie rób wszystkiego sama, oszczędzaj się kobitko![]() Mój to się szybciutko przyzwyczaił, do tego że jestem w domu. Pod nosek obiadek, posprzątane, ale chyba muszę go pogonić do roboty aby przypadkiem przez te 1,5roku nie zapomniał do czego rączki służą
|
||||||
|
|
|
#1369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz już mi jaśniej hehe
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko was przeleciałam
i zaraz spadam bo mąż ma dzisiaj wolne więc same rozumiecie ![]() Gratuluję kolejnych tc ![]() Trzymam za badania w tym glukozę (moim zdaniem nie straszną) Gratuluję rozpoczętych remontów u nas w tym miesiącu malowanie a po nim kupujemy łóżeczko.Jeszcze co do wózka camarelo sevilla to ten wózek jest dość wysoki także dla osób ze wzrostem 170 i powyżej jest super. P.S. wylicytowałam wczoraj nowy śpiworek za 5.50 zl Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-03-02 o 11:26 |
|
|
|
#1371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z rodzicami to tylko same obiady jemy. Resztę żywienia sami sobie zapewniamy. Ale najchętniej to bym z tych obiadów zrezygnowała. Ale męża wiecej nie ma w domu jak jest, bo wyjeżdza w delegacje na 1-2 tyg nie raz i sama dla siebie ciężko gotować.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-03-02 o 17:45 |
|
|
|
|
#1372 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pytałaś się lekarza o te wody? Cytat:
Cytat:
Rozumiem Cię z łazienką. Pamiętam jak my robiliśmy swoją i do położenia płytek wzięliśmy znajomego męża który się tym zajmował zawodowo. To był koszmar kolega nie miał wyboru musiał je skuwać i kłaść drugie. I patrz tym razem już nie było tekstów "inaczej się nie da" i wszystko wyszło ładnie Na Twoim miejscu urobiłabym Tża albo sama stała nad wykonawcą i patrzyła mu na ręce Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj po raz pierwsze tak mocniej bolał mnie brzuch mam nadzieję że dziś to się nie powtórzy i chyba muszę trochę zwolnić tempo...
|
||||||||||
|
|
|
#1373 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
pater86 super ciuszki
![]() Cytat:
faktycznie ma babcia gust![]() Cytat:
, mam podobne odczucia i też od razu schiza![]() Cytat:
Łazienka na pewno będzie śliczna, bo wiesz ona będzie Wasza, przez Was zaprojektowana itp Wyluzuj kobieto, szkoda nerwów![]() Cytat:
, życzę miłej równieżCytat:
![]() No właśnie kiedyś zapytałam lekarza o witaminy, to właśnie rzucił mi tekstem, że po witaminach dzieci się duże rodzą. Nie wiem na ile w tym prawdy, czy po prostu żartował ![]() Gratki Miłej również życzęCytat:
klaski: Zdrówka, spełnienia marzeń i w ogóle naj naj![]() Cytat:
Cytat:
z apteką mam ten sam plan, choć obstawiam raczej przy następnej wypłacie, tym bardziej że planuję zamówić u nich elektryczny laktator![]() Co do chusteczek też mnie korci, ja już krem dla niuni rozparcelowałam z młodym ![]() Cytat:
. Gratuluję 27tc![]() ------------------------------------ Super spędziłam ostatki wczoraj, że hej ![]() Teraz uciekamy na spacer, pogoda średnia, ale przewietrzyć się trzeba. Zauważyłam, ze jak tylko nie wyjdę raz dziennie na dwór, to później czuję się fatalnie ![]() Miłej niedzieli laseczki |
|||||||||
|
|
|
#1374 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry dziewczynki
![]() Wpadam tylko na chwile bo weekend rodzinny jutro jakos was nadrobie wlasnie upiekalm karpatke a na obiad maz zazyczyl sobie tradycyjny kotlet schabowy z pure i marchewka... A niech ma ![]() Dzis sie pomierzylam zeby zobaczyc jaki stanik no i wymiary jak modelka 98 w biuscie 76 pod. A w brzuszku juz 98... Czyli pewnie jakies 75E-F... Ehhh A i witam sie dzis rozpoczynajac 28 tydzien Milej niedzieli i do jutra ![]() Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1375 | |||
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() Cytat:
![]() może dziś go poproszę, to wleci do Biedronki ![]() ja własnie przyszykowałam sobie wsio do obiadu - mięcho, surówka i ziemniaki juz obrane i się zastanawiam czy czekać na męża, czy zrobić obiad sobie na 13 ?? ![]() mam jeśc co 3 godziny ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- woow no to faktycznie okazja ![]() ![]() ostatni wynik 7,6, a norma od 7,5-10,0 mmol/L. Cytat:
nienawidzę wymiotować ![]() mam nadzieję, że to nie wróci i jednodniowe takie było Cytat:
gratulacje ja juz też nie mogę się doczekać hehe ![]() tak jak liczyłam dni do studniówki, a teraz jakoś samo ubywa ![]() A wymiary masz modelkowe ? 98-98-98
|
|||
|
|
|
#1376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak Wy to robicie że takie okazje znajdujecie? ja to chyb nie umiem z allegro korzystać
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratki za tydzień ![]() Cytat:
dobrze że dziś już jest okKolejna czerwcówka w ostatniej fazie ![]()
|
|||
|
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
Prowansja88 jak skończycie łazienkę, wszystko wysprzątasz, poukładasz to będzie całkiem inny efekt i na pewno będziesz zadowolona
![]() sylvuniaa84 Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo zdrowia i spełnienia marzeń ![]() ![]() __Sylwia__88 ciężko z tymi rodzicami żyć po jednym dachem, ja sobie tego nie wyobrażam i wcale Ci się nie dziwię, że te docinki Cię denerwują... Długo już tak mieszkacie? Może to początki i jeszcze się wszystko naprostuje... karolkya uwielbiam karpatkę i u mnie na obiad też schabowy a biuścik to masz konkretny ![]() Co do tabletek to ja pierwsze słyszę, żeby po witaminach rodziły się większe dzieci... Zażywam w sumie Vitaminer Prenatal, staram się codziennie, ale czasami o nim zapominam... Ale chyba dzięki temu wyniki mam w miarę dobre, ani razu nie chorowałam czy nie byłam nawet przeziębiona więc będę sobie te witaminki łykać ![]() Udanej niedzieli
|
|
|
|
#1378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
12h przed tą glukozą nie można jeść, a pić? Też nie? Bo ja już nie wiem
|
|
#1379 |
|
Konto usunięte
|
Hej, przeczytałam wszystko ale na telefonie, więc nie będę cytować bo nie wygodnie
![]() Byłam dziś na rynku, kupiłam sobie buciki wiosenno- jesienne ![]() Witaminy- w pierwszej ciąży i na początku tej bralam vitaminer prenatal + dha. W tamtej ciąży były super dla mnie, ale teraz źle się po nich czułam, i z godzinę po zażyciu odbijało mi się nimi tylko. Zmienilam na Ledee vit i jest ok ![]() Gratuluję nowych tygodni ![]() Sylwia wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#1380 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no pewnie jak masz takie małe różnice w cenach to się nie opłaca zamawiać z gemini ja na swoich witaminach mam 15 zł różnicy do tego rodzince zamówię lekarstwa, wszystkie podkłady(tutaj już zbytnio różnicy w cenie nie ma ) ale przyjdzie przynajmniej w jednej paczce Cytat:
jedni mówią po 10 szt, bodziaków na dług i na krótki (najmniejszy rozmiar) to za mało inni, że kupują po 4-5 sztuk, więc trudno cokolwiek powiedzieć ja sobie wymyśliłam po 10 bodziaków i 10 śpiochów a później będę albo dokupować ale żałować, że młody na szybko urósł i nie zużyłam Cytat:
gratulacje za śpiworek ![]() Cytat:
no kochana uważaj na siebie a ten brzuch Cie bolał, po czymś konkretnym? po przepracowaniu czy jak? Cytat:
Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
pić można ale uważaj ze słodkimi napojami mi lekarz zalecił lekką kolacje już te 12 godz wcześniej a napoje to woda albo gorzkie herbaty oczywiście nic się nie stanie jak się napijesz łyczek słodkiego soczku ale po co kusić los
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

i spacer
obczaiłam gdzie jest szkoła rodzenia, do której idziemy w czwartek no i odwiedziliśmy dwa lumpki 

))

przy okazji spacerek w lasku
jak go spróbowałam. 

13.07.2013 

oczywiście gratuluje 

klaski: Zdrówka, spełnienia marzeń i w ogóle naj naj
a na obiad maz zazyczyl sobie tradycyjny kotlet schabowy z pure i marchewka... A niech ma