Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-01, 20:15   #1351
TroppoSensibile
Raczkowanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość

A ja od rana miałam fajny dzień nie zapowiadało się, że będzie ładnie, ale wyszło słoneczko i było super. Mąż robił badania krwi więc poszliśmy z rana, później na pyszne śniadanko, kawkę w kawiarni i spacer obczaiłam gdzie jest szkoła rodzenia, do której idziemy w czwartek no i odwiedziliśmy dwa lumpki Kupiłam sobie bluzeczkę, sweterek i golfik, mężowy super koszulę no i dzidziowi ciuszki
ale fajny dzień ja o takim marzę
no i super zakupy się udały
Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Witam sie dziewczynki sobotnio!
Ale szalejecie z zakupami zazdroszcze! Ja mam zastoj ostatnio ale w marcu musze w koncu pozalatwiac rzeczy typu wozek i kosz albo lozeczko.
Moj małż pojechal na dyzur a dziecku zapodalam PS to moge chwile popisac ))
Wiecie co, te chlopy to naprawde wymagaja opieki specjalnej... Ja dzisiaj: zrobilam sniadanie, po nim wszystko posprzatalam, wygrabilam liscie w ogrodzie, prasowalam, zrobilam obiad, posprzatalam reszte domu bo nie zdazylam wczoraj, i to wszystko do 14. W tym czasie moj maz - zjadl sniadanie, kąpał się ponad godzinę,byl w sklepie 15 minut, oraz spał 1,5 godziny.................. ........ tyle. No ja pierdziu i gdzie tu sprawiedliwosc
Jutro wroci z dyzuru, zje sniadanie i pojdzie spac. Potem bedzie "dochodził do siebie" jakieś 3 godziny, i tak minie caly dzien. A mnie zowu czeka sniadanie, obiad... grabienie lisci ciąg dalszy itd.. :P

No to sobie ponarzekałam
kurde szalejesz z robota. Skąd Ty bierzesz tyle siły...
a odpocznij sobie też jak tż
dobrze czasem sobie ponarzekać
a ja się pocieszam, że mój chłop po prostu jest taki jak inni co wcale nie znaczy, że jest mi z tym dobrze... bo czasami to mam ochotę pogonić na cztery wiatry

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Hej

Moja mama tak jak i przy Domino zwariowala na punkcie wnuczki Wczoraj odwiedzial nas z ciuszkami dla malej ... jak widac po zdjeciach nie zalowala sobie rozu ( Kupila rozne rozmiary mniejsze i wieksze te na przecenach ) Nawet w zartach jej mowilam zeby troche przystopowal bo ja nie zdarze nic kupic A no i dla Domino kupila ciuszi na nastepna zime bo to wyprzedaze zimowe u nas sa.

Lece nadrabiac
szaleństwo super! A mamusia kochana i ma gust

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
pojechaliśmy na małą wycieczkę 7 km do miasta niedaleko do Biedronki, myślałam, ze będą jeszcze te piłki do fitnesu przy okazji spacerek w lasku
a miały być w Biedrze?

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
W realu teraz są albo na dniach będą te piłki za 25zł chyba
ooo kurde poluję na taką. Kiedyś widziałam za 30 zł w którymś ze sportowych sklepów chyba Martens, ale nie wybiorę się tam, a do reala mam bliżej. W gazetce ją widziałaś?

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość

A ja dziś byłam na lupowych łowach. Kupiłam dla synka piękne szare spodenki jeansowe i bluzę bejsbolówkę. Będzie kozak mały. Jeszcze marzy mi się czarna koszulka do tych spodni.
A wogóle to chciałabym żeby synek miał taki sam zestaw ciuchów jak tata Może uda mi sie im coś podobne znaleść.

Później obiad. I mamusia oczywiście musiała poprawić mój kapuśniak. Bo przecież ona lepiej zrobi niż ja i wpieprzyła do niego jakieś nieciekawe mięso. Myślałam że jak go spróbowałam. Wczoraj w moje ciasto na naleśniki też musiała swoje wtrynić, bo przecież ona lepiej zrobi.
Mało co zjadłam bo na drugie były gołąbki których teraz nie wiem czemu wogóle nie dam rady zdjęść. Dopełniłam niedawno parówkami, a po nich dwoma prinsessami kokosowymi.
Zaraz pewnie pójdę się zdrzemnąć.

A powiedzcie mi jakie witaminy teraz bierzecie i co jest godne polecenia? Bo kończy mi się Vitaminer Prenatal+DHA i nie wiem czy zostać przy tym czy zmieniać na coś innego.
za zakupy. Fajny pomysł z tymi podobnymi ciuchami do tatusia

a z mamą to faktycznie niefajnie... no, ale pewnie chce dobrze...

A co do witamin ja biorę Prenatal Classic i jestem zadowolona

---
a ja dziś chyba dostałam powera - udzieliło mi się chyba od Ramony
wysprzątałam cały dom, zrobiłam pranie, upiekłam ciasto (troszku się przypiekło) i ugościłam kuzynkę Trochę też poleżałam, bo znowu sobie wkręciłam, że mi się wody płodowe sączą. Przy większym wysiłku jak tylko poczuję się bardziej... mokro od razu mam czarne myśli
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 21:12   #1352
morin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie,jak bierzecie ten kwas omega to dobrze sie po nim czujecie?
Ja kolejny raz sprobowalam i caly dzien mnie meczylo i wyrzucilam do kosza.Jakos nie mam ochoty az tak bardzo sie poswiecac.
ja biorę Pregna DHA i nie mam żadnych mdłości wcześniej łykałam mumomega ale lekarz kazał zmienić

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość

A dziś trzeba się szybko ogarnąć i po południu do rodziców skoczyć. Prawdopodobnie będzie tam mój kierownik to jak się uda to pogadam na temat mojego powrotu do pracy, więc trzymajcie kciuki dziewczynki

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
No i mam 100dniówkę!!
.

Berenika za 7 mc

Cytat:

A powiedzcie mi jakie witaminy teraz bierzecie i co jest godne polecenia? Bo kończy mi się Vitaminer Prenatal+DHA i nie wiem czy zostać przy tym czy zmieniać na coś innego.
Mój lekarz kazał mi zacząć łykać Pregna plus i Pregna DHA, nie tłumaczył dlaczego ale słyszałam że ponoć jak jest w tych tabletkach za dużo witamin to też nie dobrze :/ i te co mi teraz przepisał mają mniejszą ilość witamin niż pharmaton który łykałąm wcześniej.

Ale macie dziewczyny powera sprzątanie zakupy... aż zazdroszcze. Ja mam dziś gorszy dzień coś mnie brzuch pobolewa w dodatku ta zgaga bo wypiłam kawę i to na pewno po tym wiedziałam że tak będzie ale tak bardzo pragnełam poczuć jej smak.. Pozatym wypłąta przyszła mi o 200 zł mniejsza niż zazwyczaj dziwnie bo do tej pory dostawałąm co miesiąc taką samą kwotę a nie ma podstaw żeby przeliczać jeszcze raz podstawę chorobowego.. będę musiałą w poniedziałek dopytać o co chodzi.
Miłego wieczorku odpoczywajcie
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 23:27   #1353
Prowansja88
Raczkowanie

Cześć!
Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Rybka to do Lublina, na Krakowskie i masz kanapki

Tak mówicie o wózkach ja muszę obmacać ten: http://www.roan.pl/#marita.html
pisałam już maila ponoć współpracują z rampersem na inżynierskiej
Hej, mój brat miał ten wózek. Wychowały się w nim 2 jego córeczki a teraz służy ich znajomym. Jest po prostu niezniszczalny. Ma ogromną gondolę. Mega amortyzowany, bardziej miękkiego wózka nie spotkałam. Wiec jeśli planujesz bujać dziecko, (bo nie wszyscy chcą- wiele zagranicznych wózków jest teraz zupełnie sztywna), to to będzie wielki plus. Spacerówki chyba nie widziałam nawet niestety, więc się nie wypowiem. Jest dość ciężki. Ale służy w każdym terenie i o każdej porze roku. Oni byli zachwyceni, ja bym się nie zdecydowała, ale to bardzo indywidualna sprawa.

Cytat:

Tak jak pisałam, wybraliśmy się na zakupy dzisiaj przy okazji i kupiliśmy wózek, łóżeczko, materac kokos - gryka, przewijak na łóżeczko, rożek, kocyk, ręcznik z kapturkiem i prześcieradełko
I kiedyś zamówiłam paczkę z allegro dla Młodego i ciuszki przyszły boskie
Zdjęcia łóżeczka nie mam, bo go nie składaliśmy, ale jest takie : http://sklep.babymerc.pl/89-large_de...-do-wyboru.jpg
Gratuluję zakupów! Też planuję zakup łożeczka firmy Baby Marc

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Witam Was z rana, co jest aż dziwne, że tak rano wstaje w wolny weekend.
Jak u Was z pogodą? U mnie - pada, momentami mało powiedziane, że pada - leje. Aż wyjść się nie chce, a muszę do sklepu po słodkie dla teścia
U mnie pogoda prześliczna, pachnie wiosną co dodaje mi energii.
Co do remontow- malowanie czeka nas w przyszłym miesiacu. TZ uparł sie, ze poczekamy na wiosnę, by było mozna wietrzyc, bo mimo, ze te wszystkie farby są teraz wodne to tak czy siak intensywnie pachną- nie wiem, ale chcialabym miec już to za sobą!! ;(

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45386195]Hej, zaczynam dziś 28 tc, czyli wkraczam w 7 mc i tym samym III trymestr!!!
[/QUOTE]

WOW jak ten czas szybko leci!! Gratuluję!!!!

Cytat:
Powiedzcie mi jakie witaminy teraz bierzecie i co jest godne polecenia? Bo kończy mi się Vitaminer Prenatal+DHA i nie wiem czy zostać przy tym czy zmieniać na coś innego.
Także biorę ten Vitaminer. Analizowałm skład róznych firm i ten wypada najlepiej- właśnie jeśli chodzi o skład (wszystko co trzeba) i cenowo (inne rozwala na łopatki).

Cytat:
Ale szalejecie z zakupami zazdroszcze! Ja mam zastoj ostatnio ale w marcu musze w koncu pozalatwiac rzeczy typu wozek i kosz albo lozeczko.
Wiecie co, te chlopy to naprawde wymagaja opieki specjalnej... Ja dzisiaj: zrobilam sniadanie, po nim wszystko posprzatalam, wygrabilam liscie w ogrodzie, prasowalam, zrobilam obiad, posprzatalam reszte domu bo nie zdazylam wczoraj, i to wszystko do 14. W tym czasie moj maz - zjadl sniadanie, kąpał się ponad godzinę,byl w sklepie 15 minut, oraz spał 1,5 godziny.................. ........ tyle. No ja pierdziu i gdzie tu sprawiedliwosc
Jutro wroci z dyzuru, zje sniadanie i pojdzie spac. Potem bedzie "dochodził do siebie" jakieś 3 godziny, i tak minie caly dzien. A mnie zowu czeka sniadanie, obiad... grabienie lisci ciąg dalszy itd.. :P

No to sobie ponarzekałam
Rozumiem doskonale. Mój TŻ ma bardzo regularną prace, od pon do pt 8:00-16:30 a jak wraca to jest taaki przemęczony....
W weekendy w sumie odsypia. Myslimy by w przyszłosci przeniesć się do domu pod miastem lub blizniaka, bo chwilami mamy dosc, ze w bloku nic nie ma swojego miejsca:mikro kuchnia i łazienka, salon jest jadalnią, pokojem gosci, pokojem dziennym, szusze tam pranie itd, wiec mega trudno utrzymać ład i porzadek- wiecznie cos kłuje w oczy. Sypialnia teraz będzie pokojem naszym i dziecka..
Ale w domu dochodzi cała masa obowiązków. Opiekownie sie otoczeniem, ogrodem, trawnikiem itd. Jak mój TZ nie zmieni swojego podejscia do spraw obowiazków domowych itp, to sie nie zdecyduje.

za chęci, siłę i wytrwałość! Tylko proszę uważaj na siebie i małą! W razie czego liscie poczekają! Zdrowie najwazniejsze!

Cytat:
Hej

Moja mama tak jak i przy Domino zwariowala na punkcie wnuczki Wczoraj odwiedzial nas z ciuszkami dla malej ... jak widac po zdjeciach nie zalowala sobie rozu ( Kupila rozne rozmiary mniejsze i wieksze te na przecenach ) Nawet w zartach jej mowilam zeby troche przystopowal bo ja nie zdarze nic kupic A no i dla Domino kupila ciuszi na nastepna zime bo to wyprzedaze zimowe u nas sa.

Lece nadrabiac
Prześliczne! Zazdroszcze podejscia mamy. Ja na pomoc i zaangazowanie ze str swojej nie liczę- taki człowiek.

Cytat:
ja biorę Prenatal i nic mi nie jest po nich

znowu moja gin 'reklamuje' femibion
ale słyszałam od znajomych i teraz od szwagierki mojej szwagierki, ze wiele kobiet po femibionie ma silne mdłości i wymioty, może dlatego że sa najbogatsze pod względem składu
jesli Tobie służą te, co do tej pory brałas, to nie zmieniaj, nie ma sensu
Brałam femibion i nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych. Ale jak odkrywałam Vitaminer Prenatal z DHA (a raczej odkrył go mój TŻ) to się wsciekłam na swoją gin, ze zalecila mi femibion, bo nie dosc, ze sporo drozszy, to sklad ubozszy.
U mnie było to tak: na samym poczatku przed zajsciem w ciazę i do 7TC brałam sam kwas foliowy, od 7-12TC brałam femibion natal 1, bo ma dużą dawke dobrze przyswajalnego kwasu i podstawowe witaminy, potrzebne własnie do tego 12tC, a od 12tc biorę Vitaminer, bo stwierdzilam, ze potrzebne są mi tez inne skladniki. Jednak to zima, warzywa i owoce sa jakie są, dieta teraz bardziej uboga w zwiazki mineralne. Ale zdaza się, ze co ktorys dzien pomijam dawkę, bo albo zapomne albo cos.
Suplementuje tez femisept uro (zurawina/, wit C/pietruszka), bo w badaniach moczu pojawiają sie mi bakterie, wiec tak w trosce o uklad moczowy, by nie nabawiac sie jakiejs grubszej infekcji.
Najgorsze, ze nie potrafie zmusic sie do picia duzej ilosci płynow, jestem jakas dziwna, moj organizm bardzo rzadko odczuwa pragnienie, nie mam takiego nawyku siedzenia z wodą- szkoda. Bo to i na drogi moczowe i dla dziecka b.ważne i skorą piękniejsza... eh musze pracować nad sobą.
-------------------------------------

Wczoraj skończyliśmy Szkołę Rodzenia, do której chodziłam razem z TZ. Ciesze sie, bo sadze, ze on sporo z niej wyniosl. Ja mam Was nio i w każdej wolnej chwili cos tam czytam a on był zielony i widzę, ze dużo mu to dało. Poza tym dostalismy fajne prezenty. (Jak ja kocham prezenty ;p). Sporo ulotek info nio i probki kosmetykow dla dzidziusia, proszków i płynów do prania, podkladow poporodowych, wkladki laktacyjne, naklejki do samochodu, kupony rabatowe do roznych sklepow, butelke aventu 125ml itp, dvd z filmami intruktazowymi (przewijanie, kąpanie, masaż niemowlaka).
Po pierwszych zajeciach byłam załamana, ale kolejne były ok nio i te prezenty hah, jestem zadowolona.
19. marca zaczynam kurs w SR przy szpitalu w którym planuje rodzic, tam bede chodzila sama, bo niestety zajecia w godiznach pracy Męża.

Pojechalam wczoraj zobaczyc jak idzie remont naszej łazienki. Oczywiscie Pan mimo wielu zapewnien znowu sie nie wyrobil i nie skonczyl. Tak sie na niego wkurzylam, ze prawie zabiłam go wzrokiem. Dodatkowo moje płytki nie wygladają tak jak planowałam, tak jak wygladały w salonie łazienek.
Pisałam Wam, ze prawie dostałam zawału jak przywiezlismy je do domu. (Nie są tak cieplutkie, tylko wydają się smutniejsze i bardziej chłodne). Wprowadzamy zmiany w oswietleniu itd, ale narazie nie moge sie przekonac czy to wystarczajaco pomoze, bo pan grzebie się jak mucha w smole.
Oczywiscie ze stresu przepłakałam całą drogę z Wro do mamy i poklocilam się o to z TZ, bo on nie rozumie dlaczego ja sie tak tym martwie i przejmuje, ze na pewno bedzie ok jak skonczy i ze to TYLKO płytki.
Ale dla mnie to nie TYLKo płytki. Boszzz.. tak chcialam, by nas ta łazienka cieszyła i spełniała oczekiwania. Totalnie wypłukała nas z kasy, wiec jak jeszcze nie bedzie wygladać to oszaleje. Eh w ogole trudno to nazwać łazienką, bo jest wielkosci szafy wnekowej (hahaha), ale takie uroki zycia w duzym miesice. Nie chce już niczego wybierac do domu i o niczym sama decydować. Nie znam się po prostu!!
3majcie kciuki, proszę 3majcie.
Szkoda, ze nie umiem sobie radzic ze stresem, bo nerwy na pewno zle wpływaja na nasze niewinne malenstwo.. ;(
Jeszcze nie mam dziecka a już jestem złą matką

Koniec marudzenia!! Lecę spac, jutro nowy dzień. Znowu pójdę na długi spacer (jak codziennie ostatnio), dotlenie się i naładuję pozytywną energią. Nie mogę zamulać! Amen
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 05:43   #1354
__Sylwia__88
Zadomowienie

Witam w niedzielny poranek.

Zaczynamy dziś 24 tydzień i dzidzius od 5 godziny już szaleje.

Miłej niedzieli dla Was.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 07:57   #1355
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
a miały być w Biedrze?

wysprzątałam cały dom, zrobiłam pranie, upiekłam ciasto (troszku się przypiekło) i ugościłam kuzynkę Trochę też poleżałam, bo znowu sobie wkręciłam, że mi się wody płodowe sączą. Przy większym wysiłku jak tylko poczuję się bardziej... mokro od razu mam czarne myśli
średnica 65 cm, to taka jak u nas w SR, no ale nie było już nic

to widzę, że moje fluidy komuś się przekazały hehe

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Brałam femibion i nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych. Ale jak odkrywałam Vitaminer Prenatal z DHA (a raczej odkrył go mój TŻ) to się wsciekłam na swoją gin, ze zalecila mi femibion, bo nie dosc, ze sporo drozszy, to sklad ubozszy.
U mnie było to tak: na samym poczatku przed zajsciem w ciazę i do 7TC brałam sam kwas foliowy, od 7-12TC brałam femibion natal 1, bo ma dużą dawke dobrze przyswajalnego kwasu i podstawowe witaminy, potrzebne własnie do tego 12tC, a od 12tc biorę Vitaminer, bo stwierdzilam, ze potrzebne są mi tez inne skladniki. Jednak to zima, warzywa i owoce sa jakie są, dieta teraz bardziej uboga w zwiazki mineralne. Ale zdaza się, ze co ktorys dzien pomijam dawkę, bo albo zapomne albo cos.

Wczoraj skończyliśmy Szkołę Rodzenia, do której chodziłam razem z TZ. Ciesze sie, bo sadze, ze on sporo z niej wyniosl. Ja mam Was nio i w każdej wolnej chwili cos tam czytam a on był zielony i widzę, ze dużo mu to dało. Poza tym dostalismy fajne prezenty. (Jak ja kocham prezenty ;p). Sporo ulotek info nio i probki kosmetykow dla dzidziusia, proszków i płynów do prania, podkladow poporodowych, wkladki laktacyjne, naklejki do samochodu, kupony rabatowe do roznych sklepow, butelke aventu 125ml itp, dvd z filmami intruktazowymi (przewijanie, kąpanie, masaż niemowlaka).

Pisałam Wam, ze prawie dostałam zawału jak przywiezlismy je do domu. (Nie są tak cieplutkie, tylko wydają się smutniejsze i bardziej chłodne). Wprowadzamy zmiany w oswietleniu itd, ale narazie nie moge sie przekonac czy to wystarczajaco pomoze, bo pan grzebie się jak mucha w smole.
Oczywiscie ze stresu przepłakałam całą drogę z Wro do mamy i poklocilam się o to z TZ, bo on nie rozumie dlaczego ja sie tak tym martwie i przejmuje, ze na pewno bedzie ok jak skonczy i ze to TYLKO płytki.
Femiion faktycznie pod względem metafoliny jest lepszy
ale mnie przed zajściem w ciążę prowadził inny lekarz i zalecił branie albo Femibion + Prenatal DHA, alo Prenatal Complex + DHA... poszłam do apteki i jak zobaczyłam cenę tego Femibionu, to sie przeżegnałam lewa ręką Ponadto farmaceutka do mnie w aptece w tekstem, że mam nie brac drogich suplementów, tylko kupić najtańsze z kwasami i jodem +selen (u mnie obowiązkowy przy suplementacji jodem), a pieniądze odkładać na wózek i wyprawkę do dziecka

no to kupiłam ten Prenatal, miałam go brać minimum miesiąc przed planowanych zajściem w ciążę.
Niestety 'życzliwa' szwagierka doradziła mi, żebym kupiła wersję Classic, bo to jest to samo co Complex tylko 3 razy tańsze, zapłaciłam 39 zł za 90 tabletek, więc taniocha No i łykałam kilka tygodni dopóki nie zostałam pouczona, że to sa witaminy dla II tr a nie I tr (nie zawieraja m.in. wit. A której nie powinno sie przyjmować na początku). - a sama brała Femibion, czyli ten najlepszy, o czym nie powiedziała, przed ciążą nawet 3 miesiące
nie wiem, dlaczego u niektórych tyle fałszu się bierze, bo rozmawiałam z nią miesiąc przed jej zajściem w ciążę, to twierdziła, że ona dzieci nie planuje, że ma jeszcze dużo czasu - no ewidentnie kłamała

A te płytki to zamawialiście on-line czy w sklepie, ze tak różni teraz się odcień?? Może to kwestią światła da się skorygować - ciepłą barwa dużo daje

Dzień dobry niedzielnie

właśnie lecę na kawusię, mąż w pracy w końcu, to trochę nadrobię wątek

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:

gratulacje !!!
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 08:24   #1356
Izetka_
Zadomowienie

Dzień dobry laseczki

No nie można Was zostawic nawet na sobotę Gaduły jedne no Ja wczoraj miałam kiepski dzień, zaglądnęłam do Was,ale weny mi brakło, żeby sie odezwac a dzisiaj zaraz sie zbieramy i jedziemy do rodzinki na wieś

Gratuluję wszystkich zaczętych nowych tygodni i trymestrów i 100 dniówek

Miłego dnia Kobietki

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 08:25   #1357
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam się z rana
nadrobie jutro bo dzi tak na szybko z biegu

Widziałam tylko ze o witaminkach pisalyscie..Sadziscie ze trzeba je brac cała ciaze?ja obecnie biore pharmaton maturelle...ale jem tez duzo owoców i warzyw i zastanawiam sie czy jak skończę opakowanie do końca to czy juz nie przestać? Co i tym myślicie?

Wiem ze nie wszyscy w ciazy biorą witaminy,i słyszałam tez ze kobiety biorące Wit cała ciaze rodzą duże dzieci...teraz jestem w kropce bo nie chciała bym zaszkodzić dzidzi braniem lub nie braniem Wit do końca.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-02, 08:26   #1358
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
A ja od rana miałam fajny dzień nie zapowiadało się, że będzie ładnie, ale wyszło słoneczko i było super. Mąż robił badania krwi więc poszliśmy z rana, później na pyszne śniadanko, kawkę w kawiarni i spacer obczaiłam gdzie jest szkoła rodzenia, do której idziemy w czwartek no i odwiedziliśmy dwa lumpki Kupiłam sobie bluzeczkę, sweterek i golfik, mężowy super koszulę no i dzidziowi ciuszki
Śliczne ciuszki

Cytat:
Powtórzę, bo kolejny raz widzę śliczne ciuszki

Prowansja88 fajnie, że jednak jesteś zadowolona suma sumarum z tej SR. Co do płytek, to opowiem Ci moją historię sprzed 5 lat . Kupiliśmy piękne (w sklepie się wydawały piękne) i drogie płytki do kuchni. Jak fachowiec je ułożył na ścianie (tuż przed świętami BN skończył) i je zobaczyłam, to się załamałam. Miały być taaaaaakie piękne, a były koszmarne. Ile ja płaczy urządziłam z tego powodu, to nie zliczę. W okolicach sylwestra (przeprowadzaliśmy się od nowego roku) mój mąż już stwierdził, że jak ma mieć w domu takie histerie, to żebym się na 100% zastanowiła, to je po prostu rozwalimy i kupimy/położymy nowe. Nie mieliśmy na to kasy więc wiadomo, jaki był rezultat , płytki zostały, doszły meble, dodatki, halogenki i tak są te płytki do dziś. Nie powiem żeby mnie zachwycały, ale aż tak źle jak początkowo mi się wydawało nie jest. Mało tego, każdy kto do nas przychodzi się zachwyca . Na dziś dzień tamto wydarzenie jest dla mnie i męża zabawną anegdotą i oboje się śmiejemy z tego . Mam nadzieję, że u Ciebie będzie inaczej, tzn. jak już będą te płytki i cała reszta, to okaże się, że całość wygląda super, ale jeśli tak nie będzie, to uwierz, nie ma co się aż tak przejmować, przyzwyczaisz się i nadejdzie dzień, że Ci się spodoba, a przynajmniej nie będziesz uważała tego za zły wybór. Tak już po prostu ze wszystkim jest, czasem nasze wybory są lepsze, czasem gorsze. Wiadomo, że chcielibyśmy, aby zawsze były najlepsze, ale tak się nie da, bo to życie . Jak już skończycie łazienkę, to wklej zdjęcia, na pewno będzie super .

Cytat:

Miłej niedzieli dla Was.
Gratki za tydzień .

U mnie dziś 25 tydzień na liczniku .

Miłej niedzieli dziewczyny .
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 08:43   #1359
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Widziałam tylko ze o witaminkach pisalyscie..Sadziscie ze trzeba je brac cała ciaze?ja obecnie biore pharmaton maturelle...ale jem tez duzo owoców i warzyw i zastanawiam sie czy jak skończę opakowanie do końca to czy juz nie przestać? Co i tym myślicie?
to zalezy chyba od tego, jakie masz wyniki badań
jesli wszystko w normie bez witamin, to nie ma sensu ich w ogóle brać. Ja mam bardzo niską hemoglobinę, na granicy dolnej normy, a biorę codziennie 60 mg żelaza iw iem, ze jakbym odstawiła witaminy, to musiałabym suplementowac Fe... znowuż inni polecają brać kwas foliowy do końca ciąży i co ciekawe w tych witaminach dla I tr było go 400 mcg, a teraz mam dwa razy więcej

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość

gratulacje
Stary 2014-03-02, 08:50   #1360
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
jesli wszystko w normie bez witamin, to nie ma sensu ich w ogóle brać. Ja mam bardzo niską hemoglobinę, na granicy dolnej normy, a biorę codziennie 60 mg żelaza iw iem, ze jakbym odstawiła witaminy, to musiałabym suplementowac Fe... znowuż inni polecają brać kwas foliowy do końca ciąży i co ciekawe w tych witaminach dla I tr było go 400 mcg, a teraz mam dwa razy więcej

gratulacje
mam własnie wyniki wszystkie bardzo dobre,wszystko w normie.
kurcze nie wiem sama co zrobić,nie chciala bym urodzic jak to mówia wielkoluda a juz nie jedna osoba tak mówiła że po witaminkach sa dzieci duże...
Biorę od samego początku te pharmaton,przed zajściem w ciążę brałam kwas foliowy.

A i dzis moja 30 tka dostałam ogromny bukiet róż od męża 30 slicznych czerwoniastych róz

Edytowane przez sylvuniaa84
Czas edycji: 2014-03-02 o 08:54
sylvuniaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 09:00   #1361
__Sylwia__88
Zadomowienie

Prowansja88 głowa do góry. Jeśli jeszcze łazienka nie skończona to nie ma tak naprawdę efektu. Dopiero jak wszystko będzie gotowe i najważniejsze wysprzątane to wtedy będzie efekt. Mi też się nie podobały płytki które wybrałam, po nochach spać nie mogłam bo myślałam o tym żeby nie było aż tak źle. Ale doszły fugi, oświetlenie, lustra, jeszcze czekamy na meble i efekt tak naprawdę dopiero jest widoczny. Takie detale wykończeniowe naprawdę zmieniają efekt.

sylvuniaa84 Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Ja już po kościele i planuje jak mgła przejdzie wziąć psa i jechać gdzieś pospacerować. Szkoda że nie mam z kim. Ale choć dobrze że pies jest ze mną.
I już od rana komplementy zbieram. Żona kuzyna mnie w kościele dopadła i zachwycała się moim wyglądem. Nie wiem w sumie czym bo te 6 kg na plusie sama już po sobie widzę.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-03-02, 09:34   #1362
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
mam własnie wyniki wszystkie bardzo dobre,wszystko w normie.
kurcze nie wiem sama co zrobić,nie chciala bym urodzic jak to mówia wielkoluda a juz nie jedna osoba tak mówiła że po witaminkach sa dzieci duże...
Biorę od samego początku te pharmaton,przed zajściem w ciążę brałam kwas foliowy.

A i dzis moja 30 tka dostałam ogromny bukiet róż od męża 30 slicznych czerwoniastych róz
Sylwia własnie wszystkiego naj naj najlepszego !!! zdrówka, miłosci, spełnienia marzeń

Co do witaminek, tomoja szwagierka brała Femibion i urodziła ledwo 3 kilowe dziecko. Niby wczesniak bo ur. w 36 tc, czyli 3 tygodnie + 1 dzień przed TP, moja siostra urodziła dwa dni późniejsze dziecko (2 tygodnie + 5 dni przed TP), 3600g dziecko i nie brała żadnych witamin.
Moja kolezanka (jestesmy w równoległej ciąży, różnica 2 dni) bierze Femibion i jej dzidzia ważyła 500g, gdy moja ledwo 300g
teraz moja wazyła 620g, a jej rawie 900g
Ja biorę Prenatal Classic, nie wiem skąd tu takie rozbieżności, czy to od witamin, ale przykład mojej szwagierki pokazuje że nie koniecznie

Choć teraz położna w SR mówiła, ze w tym okresie rodzą się duże dzieci (w okresie zimowym), pewnie wynika to głównie z diety
Stary 2014-03-02, 10:07   #1363
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem ze nie wszyscy w ciazy biorą witaminy,i słyszałam tez ze kobiety biorące Wit cała ciaze rodzą duże dzieci...teraz jestem w kropce bo nie chciała bym zaszkodzić dzidzi braniem lub nie braniem Wit do końca.
ja tak jak wcześniej pisałam nie biorę, w 1 ciąży brałam a teraz sie wypięłam - trzeba pamiętać, że syntetyczne witaminy bardzo kiepsko się wchłaniają do naszego organizmu
Kwas foliowy każda kobieta powinna brać nie tylko przed ciążą ale w trakcie i po też

Cytat:
wszystkiego najlepszego
Cytat:
moj synek ma 20 miesiecy a spokojnie jeszcze w bodach na 18m bedzie chodzil. Bo np z H&M za juz za male na niego.
Żabciu mamy dzieciaki w identycznym wieku (na tym samym wątku Mam V/VI 2012 byłyśmy nawet)

nie chcesz się przypadkiem pozbyć ciuchów po synku??
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 10:12   #1364
Aldrin
Zakorzenienie

Witam niedzielnie

Cytat:
Cześć ja lece z sprzataniem, później bede robić pierożki ruskie i z truskawkami i może jakieś ciasto
No i mam 100dniówkę!!
gratulacje studniówki

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45386195]Hej, zaczynam dziś 28 tc, czyli wkraczam w 7 mc i tym samym III trymestr!!!
[/QUOTE]

jak ten czas szybko leci, czerwcówki już wkraczają w III trymestr oczywiście gratuluje

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

Wczoraj wieczorem poszalałam w smyku i zamówiłam:
podkład:http://www.smyk.com/motherhood-podkl...t-niemowlaka-p
otulaczek: http://www.smyk.com/motherhood-otula...t-niemowlaka-p
pieluchy:http://www.smyk.com/motherhood-pielu...t-niemowlaka-p
i rożek: http://www.smyk.com/motherhood-rozek...t-niemowlaka-p
i w tym miesiącu koniec zakupów wyprawkowych, no chyba że wpadnę do SH reszta w kwietniu...
Miłego weekendu dziewczynki
ładne zakupy gratulacje

Cytat:
Beat@, Majkela12 i Bluesky89 śliczne zakupy zrobiłyście

Witam się sobotnio po moim wielkim wyjściu do fryzjera ale mi fajnie, tak lekko, w końcu wyglądam, jak człowiek

nowa fryzura, nowa kobieta pochwal się co wyczarowałaś na głowie

Cytat:

A ja dziś byłam na lupowych łowach. Kupiłam dla synka piękne szare spodenki jeansowe i bluzę bejsbolówkę. Będzie kozak mały. Jeszcze marzy mi się czarna koszulka do tych spodni.
A wogóle to chciałabym żeby synek miał taki sam zestaw ciuchów jak tata Może uda mi sie im coś podobne znaleść.

Później obiad. I mamusia oczywiście musiała poprawić mój kapuśniak. Bo przecież ona lepiej zrobi niż ja i wpieprzyła do niego jakieś nieciekawe mięso. Myślałam że jak go spróbowałam. Wczoraj w moje ciasto na naleśniki też musiała swoje wtrynić, bo przecież ona lepiej zrobi.
Mało co zjadłam bo na drugie były gołąbki których teraz nie wiem czemu wogóle nie dam rady zdjęść. Dopełniłam niedawno parówkami, a po nich dwoma prinsessami kokosowymi.

pomysł z ubraniem młodego jak TŻ wyśmienity

mamie się należą

witaminy biorę od samego początku pregne plus

aha co do witamin mam na zbyciu prenatal classic jakby któraś chciała ja nie wykorzystam wiec się zmarnuje

Cytat:

No to sobie ponarzekałam
poszalałaś z pracą, może weź przykład z męża i odpocznij sobie

Cytat:

fajne zakupy

Cytat:
Hej

Lece nadrabiac

ale cuda

Cytat:
nie mam reala, najbliższy 80 km w Pozku
u mnie ogólnie z tymi większymi hipermarketami to bieda, mam tylko dyskonty, ewentualnie hipermarket tesco albo kaufland, ale to też mam ponad 30 km
o realu, auchan, ikei nie mam co marzyć
jak chcesz piłkę to zamów sobie z allegro, 18 zł + przesyłka

Cytat:

Wszystkiego najlepszego kochana, dużo zdrówka, pociechy z córki i szybkiego bezbolesnego porodu

ufff dobrnęłam do końca to teraz co u mnie
nareszcie policzyłam ile mam ubranek dla młodego i póki co mam mało ale nic nie dokupuje, poczekam może ktoś się zlituje i dostaniemy coś a jak nie to w maju z allegro zamówie. Jedyną rzecz jaką musze zakupić to komplecik na wyjście ze szpitala. Byłam w cocodrillo i się zakochałam w bluzie z kapturem, spodniach z dresu i bodziakach do tego no było to idealne ale cóż cena za cały zestaw 150 zł, więc sobie darowałam ale już wiem czego będę szukać

Zamówiłam też kilka rzeczy z allegro od r_p77 typu butelki, pieluchy itp i zakupy marcowe mam w miarę ogarnięte, jeszcze na marzec mi została apteka gemini do zamawiania ale to pod koniec miesiąca jak zobaczę na ile nam kasa pozwoli

aaaa i jeszcze u mamy znalazłam koszule nocne z metkami, co prawda może to nie najnowszy hit mody ale są jednokolorowe mają rozpięcia po środku, więc karmić dam radę, więc do szpitala jestem gotowa

sroka chwaliła też chusteczki z auchana, też je sobie zakupiłam ale nie wiem czy wytrzymam do urodzenia młodego czy sama je zużyje bo kusi mnie sprawdzić jakie są zostały by jeszcze pieluchy ale to poczekam na jakieś promocje bliżej kwietnia chyba do tego czasu nie urodzę
Stary 2014-03-02, 10:44   #1365
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
aha co do witamin mam na zbyciu prenatal classic jakby któraś chciała ja nie wykorzystam wiec się zmarnuje
Aldrin jeszcze nie znalazłaś chętnej na te witaminki ?
jak nie znajdziesz nikogo, to napisz ile ich tam jest, do kiedy termin wazności i ile chcesz?? Mam jeszcze zapasu trochę, ale do końca ciązy na pewno nie starczy

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Zamówiłam też kilka rzeczy z allegro od r_p77 typu butelki, pieluchy itp i zakupy marcowe mam w miarę ogarnięte, jeszcze na marzec mi została apteka gemini do zamawiania ale to pod koniec miesiąca jak zobaczę na ile nam kasa pozwoli

próbowałam w gemini skompletować zamówienie, ale nie ma tam tego termometru co chciałabym, jest tylko Microlife nc100, albo ja nie umiem szukać
no i nie opąłca mi się tam zamawiac, bo przy 1 sztuce to w porównaniu z marketem zaoszczędzę po złotówce, nie licząc kosztu dostawy, czyli żadna promocja
Katarek niby za 39 zł, ale przesyłka mi dojdzie 13 zl, to w aptece u mnie kosztuje 50 zł, na jedno wyjdzie
Stary 2014-03-02, 10:45   #1366
__Sylwia__88
Zadomowienie

Aldrin a ja dalej nie wiem ile jakich ubranek będzie potrzebne

I podziwiam Was że już wyprawki do szpitala macie kompletne. Ja nie mam jeszcze nic.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-03-02, 11:10   #1367
eweden
Raczkowanie

Witam się niedzielnie i ja

jutro wybieram się na glukoze i chyba z tej okazji upieke zaraz ciasto, bo tak mi się chce chyba nie zaszkodzi?

Bez cytowania, tylko tak ogólnie
WITAMINY - ja biorę od 2 trym Matruelle pharmaton + Żuravit, bo mam bakterie i leukocyty w moczu + Biofer, bo cały czas spada mi hemoglobina (mimo, że nie jest na jakimś mega niskim poziomie). Czasami czuje się jak lekoman w sumie to kiedyś też słyszałam o tym, że po witaminach rodzą się duże dzieci, ale nie wiem czy to jest do końca prawda - może zapytam gina w czwartek jak nie zapomne...

REMONTY - zazdroszczę i współczuje jednocześnie ale jestem pewna, że wszystko wam wyjdzie tak jak chcecie albo jeszcze lepiej

__Sylwia__88 i ja nie wiem ile i jakich ubranek będzie potrzebne... Wiem, że na pewno nie mam dla Małej żadnych śpiochów więc to na pewno muszę dokupić, a ogólnie ile czego jest policzę może w pon i ocenie... A wy dziewczyny jak się sztukowo nastawiacie?

Poskarże się jeszcze, że moje ciążowe zajęcia fitness zostały chwilowo zawieszone z powodu braku instruktorki, nie wiadomo czy wogóle wznowią :/

A i zapomniałam, że to już 27tc
Stary 2014-03-02, 11:18   #1368
majkela12
Zadomowienie

Witam niedzielnie

Mogłam zajrzeć do Was, bo obiadek już zrobiony, młody ogląda strażaka Sama

Cytat:
to jest taki płaszcz z flauszu (chyba wełna)
http://tablica.pl/oferta/george-plas...7-ID3YH9x.html

mam taki grubszy na zimę tam jest miska przekreślona, a na tym niby nie i temp 30 stopni, ale się trochę obawiam, zeby nie stracił fasonu
z drugiej strony nie wiem czy odważę się nosić lumpeksowy ciuch bez wyprania
Normalnie bym go wrzuciła do pralki, ewentualnie ustaw słabsze wirowanie i od razu po wyciągnij go z pralki i rozwieś na wieszaku w łazience, niech sam obcieknie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45386899]
Czy mi się wydaje, czy nam malin gdzieś zniknęła.?[/QUOTE]
Też ją ostatnio przywoływałam i kamillę, którą znowu wcięło

Cytat:
No i tu moje pytanko - jakie Wy kupujecie termometry??
mam zapisanych kilka modeli cieszące się dobrymi opiniami:
- Medisana FTN 76120
- Mescomp AC 322 (ma go moja siostra)
- Rossmax Ha 500
- Microlife NC100 i sama nie wiem, który
Malutko Ci zostało z wyprawki,super
My termometra nie kupujemy, mamy po Adaśku jakiś chiński i jeszcze taki za 10zł z rossmana

Cytat:
j
Cały miesiąc bez zakupów? Skoro pozamawiałąś wczoraj to był jeszcze luty w wiec w marcu może na coś malutkiego się jeszcze skusisz
Ty no faktycznie, masz rację ale jeśli już to i tak bliżej końca miesiąca

Cytat:
Witam się sobotnio po moim wielkim wyjściu do fryzjera ale mi fajnie, tak lekko, w końcu wyglądam, jak człowiek
Super może jakaś fota??

Cytat:

Pokaż foty łupów
A z mamą macie wspólny garnek, tzn.razem gotujecie obiady??
Witamin nie biorę

Cytat:
No to sobie ponarzekałam
Co poradzić takie te chłopy są Ponarzekaj sobie ile chcesz, od tego tu jesteśmy ale Ty też nie przesadzaj za to w drugą stronę i nie rób wszystkiego sama, oszczędzaj się kobitko
Mój to się szybciutko przyzwyczaił, do tego że jestem w domu. Pod nosek obiadek, posprzątane, ale chyba muszę go pogonić do roboty aby przypadkiem przez te 1,5roku nie zapomniał do czego rączki służą
Stary 2014-03-02, 11:21   #1369
kinia8906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
To wygląda tak jakby wpisał Ci 24 t życia maluszka. A masz od om 26 tc.

Jeżeli nie rozumiesz o co mi chodzi to wpisz sobie tu dane i na samym dole masz dane od om a od góry z lewej od owulki.

http://dziecko.haczewski.pl
Dziękuje dobra kobieto Teraz już mi jaśniej hehe

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 11:24   #1370
zubi89
Zakorzenienie

Ja tak na szybko was przeleciałam i zaraz spadam bo mąż ma dzisiaj wolne więc same rozumiecie

Gratuluję kolejnych tc
Trzymam za badania w tym glukozę (moim zdaniem nie straszną)
Gratuluję rozpoczętych remontów u nas w tym miesiącu malowanie a po nim kupujemy łóżeczko.

Jeszcze co do wózka camarelo sevilla to ten wózek jest dość wysoki także dla osób ze wzrostem 170 i powyżej jest super.

P.S. wylicytowałam wczoraj nowy śpiworek za 5.50 zl

Niespodzianka 21.10.2021r.

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2014-03-02 o 11:26
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 11:30   #1371
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Witam niedzielnie
Pokaż foty łupów
A z mamą macie wspólny garnek, tzn.razem gotujecie obiady??
Witamin nie biorę
Wieczorem pokaże.
A z rodzicami to tylko same obiady jemy. Resztę żywienia sami sobie zapewniamy. Ale najchętniej to bym z tych obiadów zrezygnowała.
Ale męża wiecej nie ma w domu jak jest, bo wyjeżdza w delegacje na 1-2 tyg nie raz i sama dla siebie ciężko gotować.

26.10.2013

Jesteś z nami

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-03-02 o 17:45
Stary 2014-03-02, 11:32   #1372
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam reala, najbliższy 80 km w Pozku
u mnie ogólnie z tymi większymi hipermarketami to bieda, mam tylko dyskonty, ewentualnie hipermarket tesco albo kaufland, ale to też mam ponad 30 km
o realu, auchan, ikei nie mam co marzyć
a no to nie pomogę chociaż jak kiedyś częściej w tesko bywałam to widziałam tam te piłki
Cytat:
A wiecie że dziś są ostatki? Ja wczoraj załapałam dopiero. Więc na tą okazje kupiłam 0,5 litra lodów bakaliowych.
Jak świętować to świętować we wtorek kup drugie opakowanie
Cytat:
ooo kurde poluję na taką. Kiedyś widziałam za 30 zł w którymś ze sportowych sklepów chyba Martens, ale nie wybiorę się tam, a do reala mam bliżej. W gazetce ją widziałaś?

U mnie chyba cały czas są dla siebie kupowałam z 1,5miesiąca temu a teraz mignęła mi w gazetce http://www.real.pl/gazetki-i-katalogi/

Pytałaś się lekarza o te wody?
Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
Ale macie dziewczyny powera sprzątanie zakupy... aż zazdroszcze. Ja mam dziś gorszy dzień coś mnie brzuch pobolewa w dodatku ta zgaga bo wypiłam kawę i to na pewno po tym wiedziałam że tak będzie ale tak bardzo pragnełam poczuć jej smak.. Pozatym wypłąta przyszła mi o 200 zł mniejsza niż zazwyczaj dziwnie bo do tej pory dostawałąm co miesiąc taką samą kwotę a nie ma podstaw żeby przeliczać jeszcze raz podstawę chorobowego.. będę musiałą w poniedziałek dopytać o co chodzi.
Miłego wieczorku odpoczywajcie
Dopytaj o co chodzi z tą mniejszą wypłatą a właśnie jak to jest jak płaci zus?oni mają jakoś do 5 czy 10 dnia miesiąca czy jak komu wypada?
Cytat:
Po pierwszych zajeciach byłam załamana, ale kolejne były ok nio i te prezenty hah, jestem zadowolona.
19. marca zaczynam kurs w SR przy szpitalu w którym planuje rodzic, tam bede chodzila sama, bo niestety zajecia w godiznach pracy Męża.

Pojechalam wczoraj zobaczyc jak idzie remont naszej łazienki. Oczywiscie Pan mimo wielu zapewnien znowu sie nie wyrobil i nie skonczyl. Tak sie na niego wkurzylam, ze prawie zabiłam go wzrokiem. Dodatkowo moje płytki nie wygladają tak jak planowałam, tak jak wygladały w salonie łazienek.
Ale dla mnie to nie TYLKo płytki. Boszzz.. tak chcialam, by nas ta łazienka cieszyła i spełniała oczekiwania. Totalnie wypłukała nas z kasy, wiec jak jeszcze nie bedzie wygladać to oszaleje. Eh w ogole trudno to nazwać łazienką, bo jest wielkosci szafy wnekowej (hahaha), ale takie uroki zycia w duzym miesice. Nie chce już niczego wybierac do domu i o niczym sama decydować. Nie znam się po prostu!!
Szkoda, ze nie umiem sobie radzic ze stresem, bo nerwy na pewno zle wpływaja na nasze niewinne malenstwo.. ;(
Super że po kiepskim początku jesteś taka zadowolona z SR i jakie fajne prezenty dostałaś
Rozumiem Cię z łazienką. Pamiętam jak my robiliśmy swoją i do położenia płytek wzięliśmy znajomego męża który się tym zajmował zawodowo. To był koszmar nie dość że się ciągnęło kilka tygodni bo kolega pracował normalnie na etat w innej pracy (czyli wystawianie pod krzaczek, mycie się w misce i wożenie prania do mamy n porządku dziennym ) to jeszcze nie byłam zadowolona z jego pracy, Najpierw Tż mnie hamował że to kolega, że bierze od nas mało kasy, że on to poprawi aż w końcu po kolejnej źle dociętej płytce powiedziałam że mam to gdzieś. Wzięłam markera i zamazałam te płytki które były źle położone. Jak mąż to zobaczył to odetchnął z ulgą i sam domazał swoje kolega nie miał wyboru musiał je skuwać i kłaść drugie. I patrz tym razem już nie było tekstów "inaczej się nie da" i wszystko wyszło ładnie
Na Twoim miejscu urobiłabym Tża albo sama stała nad wykonawcą i patrzyła mu na ręce I tak jak piszą dziewczyny poczekaj na efekt końcowy z oceną bo światła i dodatki dużo zmieniają
Cytat:

Miłej niedzieli dla Was.

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry laseczki

No nie można Was zostawic nawet na sobotę Gaduły jedne no Ja wczoraj miałam kiepski dzień, zaglądnęłam do Was,ale weny mi brakło, żeby sie odezwac a dzisiaj zaraz sie zbieramy i jedziemy do rodzinki na wieś

Gratuluję wszystkich zaczętych nowych tygodni i trymestrów i 100 dniówek

Miłego dnia Kobietki
Dotleniaj się żebyś się dobrze czuła
Cytat:

też słyszałam że witaminy mają wpływ na wielkość dzieci i nie uważam żeby trzeba było je łykać przy dobrych wynikach. Sama miałam je odstawić bo synek był o 2 tygodnie większy niż z om ale że teraz zwolnił a ja mam takie sobie wyniki to jeszcze pobiorę do wiosny pewnie
Cytat:
jak masz wynik hemoglobiny?
Cytat:

aaaa i jeszcze u mamy znalazłam koszule nocne z metkami, co prawda może to nie najnowszy hit mody ale są jednokolorowe mają rozpięcia po środku, więc karmić dam radę, więc do szpitala jestem gotowa
pochwalisz się jak dojdzie paczka?

Wczoraj po raz pierwsze tak mocniej bolał mnie brzuch mam nadzieję że dziś to się nie powtórzy i chyba muszę trochę zwolnić tempo...
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 11:47   #1373
majkela12
Zadomowienie

pater86 super ciuszki

Cytat:
Piękności faktycznie ma babcia gust

Cytat:
a
, mam podobne odczucia i też od razu schiza

Cytat:

Fajnie, że jesteście zadowoleni z zajęć
Łazienka na pewno będzie śliczna, bo wiesz ona będzie Wasza, przez Was zaprojektowana itp Spokojnie na pewno jak zobaczymy foty to padniemy z zachwytu Wyluzuj kobieto, szkoda nerwów tak jak Ci któraś pisała, jeszcze będziecie miło to wspominać

Cytat:

Miłej niedzieli dla Was.
, życzę miłej również

Cytat:

Ja już drugą ciążę nie biorę. Morfologię mam ok. Synek bez wspomagaczy urodził się 3730g
No właśnie kiedyś zapytałam lekarza o witaminy, to właśnie rzucił mi tekstem, że po witaminach dzieci się duże rodzą. Nie wiem na ile w tym prawdy, czy po prostu żartował

Cytat:

Gratki Miłej również życzę

Cytat:
Kochana wszystkiego najlepszego klaski: Zdrówka, spełnienia marzeń i w ogóle naj naj

Cytat:
I już od rana komplementy zbieram. Żona kuzyna mnie w kościele dopadła i zachwycała się moim wyglądem. Nie wiem w sumie czym bo te 6 kg na plusie sama już po sobie widzę.
Tylko się cieszyć z takich komplementów

Cytat:
ufff dobrnęłam do końca to teraz co u mnie
nareszcie policzyłam ile mam ubranek dla młodego i póki co mam mało ale nic nie dokupuje, poczekam może ktoś się zlituje i dostaniemy coś a jak nie to w maju z allegro zamówie. Jedyną rzecz jaką musze zakupić to komplecik na wyjście ze szpitala. Byłam w cocodrillo i się zakochałam w bluzie z kapturem, spodniach z dresu i bodziakach do tego no było to idealne ale cóż cena za cały zestaw 150 zł, więc sobie darowałam ale już wiem czego będę szukać

sroka chwaliła też chusteczki z auchana, też je sobie zakupiłam ale nie wiem czy wytrzymam do urodzenia młodego czy sama je zużyje bo kusi mnie sprawdzić jakie są zostały by jeszcze pieluchy ale to poczekam na jakieś promocje bliżej kwietnia chyba do tego czasu nie urodzę
Pięknie wyprawka się szykuje z apteką mam ten sam plan, choć obstawiam raczej przy następnej wypłacie, tym bardziej że planuję zamówić u nich elektryczny laktator
Co do chusteczek też mnie korci, ja już krem dla niuni rozparcelowałam z młodym

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość
jutro wybieram się na glukoze i chyba z tej okazji upieke zaraz ciasto, bo tak mi się chce chyba nie zaszkodzi?

Raczej nie i oczywiście już zaciskuję . Gratuluję 27tc
------------------------------------
Super spędziłam ostatki wczoraj, że hej. Nie wiem co takiego zjadłam, że się tak podtrułam. Leciało ze mnie górą i dołem i niesamowity ból żołądka. Normalnie przy tych bólach skurczy dostawałam chyba, ale młoda szalała w brzuszku więc obeszło się bez lekarza. A dzisiaj super, normalnie zjadłam śniadanie, więc całe szczęście, ze to nie żadna jelitówka
Teraz uciekamy na spacer, pogoda średnia, ale przewietrzyć się trzeba. Zauważyłam, ze jak tylko nie wyjdę raz dziennie na dwór, to później czuję się fatalnie
Miłej niedzieli laseczki
Stary 2014-03-02, 11:52   #1374
karolkya
Wtajemniczenie

Dzien dobry dziewczynki
Wpadam tylko na chwile bo weekend rodzinny jutro jakos was nadrobie wlasnie upiekalm karpatke a na obiad maz zazyczyl sobie tradycyjny kotlet schabowy z pure i marchewka... A niech ma

Dzis sie pomierzylam zeby zobaczyc jaki stanik no i wymiary jak modelka 98 w biuscie 76 pod. A w brzuszku juz 98... Czyli pewnie jakies 75E-F... Ehhh

A i witam sie dzis rozpoczynajac 28 tydzien to juz III trymestr tak?

Milej niedzieli i do jutra

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-02, 12:30   #1375
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje

Cytat:
Normalnie bym go wrzuciła do pralki, ewentualnie ustaw słabsze wirowanie i od razu po wyciągnij go z pralki i rozwieś na wieszaku w łazience, niech sam obcieknie
chyba tak też zrobię, tylko upiorę go w płynie, który musi mi mąz dopiero kupić bo nie mam
może dziś go poproszę, to wleci do Biedronki

ja własnie przyszykowałam sobie wsio do obiadu - mięcho, surówka i ziemniaki juz obrane i się zastanawiam czy czekać na męża, czy zrobić obiad sobie na 13 ??
mam jeśc co 3 godziny

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
woow no to faktycznie okazja
Cytat:
jak masz wynik hemoglobiny?
ostatni wynik 7,6, a norma od 7,5-10,0 mmol/L.

Cytat:
Super spędziłam ostatki wczoraj, że hej. Nie wiem co takiego zjadłam, że się tak podtrułam. Leciało ze mnie górą i dołem i niesamowity ból żołądka. Normalnie przy tych bólach skurczy dostawałam chyba, ale młoda szalała w brzuszku więc obeszło się bez lekarza. A dzisiaj super, normalnie zjadłam śniadanie, więc całe szczęście, ze to nie żadna jelitówka
o matko współczuję
nienawidzę wymiotować
mam nadzieję, że to nie wróci i jednodniowe takie było

Cytat:

Dzis sie pomierzylam zeby zobaczyc jaki stanik no i wymiary jak modelka 98 w biuscie 76 pod. A w brzuszku juz 98... Czyli pewnie jakies 75E-F... Ehhh

Karolkya tak III tr
gratulacje

ja juz też nie mogę się doczekać hehe
tak jak liczyłam dni do studniówki, a teraz jakoś samo ubywa

A wymiary masz modelkowe ? 98-98-98
Stary 2014-03-02, 12:34   #1376
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Wy to robicie że takie okazje znajdujecie? ja to chyb nie umiem z allegro korzystać pokaż śpiworek
Cytat:
Ty no faktycznie, masz rację ale jeśli już to i tak bliżej końca miesiąca
kobieca logika to też logika
Cytat:
Ja idę we wtorek i też na dziś ciachio zrobiłam myślisz że się najemy na zapas
gratki za tydzień
Cytat:
Miłej niedzieli laseczki
oj dobrze że dziś już jest ok
Cytat:
Kolejna czerwcówka w ostatniej fazie
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 13:59   #1377
pater86
Zadomowienie

Prowansja88 jak skończycie łazienkę, wszystko wysprzątasz, poukładasz to będzie całkiem inny efekt i na pewno będziesz zadowolona

sylvuniaa84 Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo zdrowia i spełnienia marzeń
__Sylwia__88 ciężko z tymi rodzicami żyć po jednym dachem, ja sobie tego nie wyobrażam i wcale Ci się nie dziwię, że te docinki Cię denerwują... Długo już tak mieszkacie? Może to początki i jeszcze się wszystko naprostuje...
karolkya uwielbiam karpatkę zjadła bym chyba całą jakbym miała i u mnie na obiad też schabowy a biuścik to masz konkretny Gratuluję III trymestru

Co do tabletek to ja pierwsze słyszę, żeby po witaminach rodziły się większe dzieci... Zażywam w sumie Vitaminer Prenatal, staram się codziennie, ale czasami o nim zapominam... Ale chyba dzięki temu wyniki mam w miarę dobre, ani razu nie chorowałam czy nie byłam nawet przeziębiona więc będę sobie te witaminki łykać

Udanej niedzieli
Stary 2014-03-02, 15:23   #1378
eweden
Raczkowanie

Cytat:
Ja idę we wtorek i też na dziś ciachio zrobiłam myślisz że się najemy na zapas
Czy na zapas to nie wiem, ale ja już zjadłam 2 porządne kawałki, przed chwilą obiad i jak narazie jestem pełna
12h przed tą glukozą nie można jeść, a pić? Też nie? Bo ja już nie wiem
Stary 2014-03-02, 15:42   #1379
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Hej, przeczytałam wszystko ale na telefonie, więc nie będę cytować bo nie wygodnie
Byłam dziś na rynku, kupiłam sobie buciki wiosenno- jesienne

Witaminy- w pierwszej ciąży i na początku tej bralam vitaminer prenatal + dha. W tamtej ciąży były super dla mnie, ale teraz źle się po nich czułam, i z godzinę po zażyciu odbijało mi się nimi tylko. Zmienilam na Ledee vit i jest ok

Gratuluję nowych tygodni

Sylwia wszystkiego najlepszego
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 15:59   #1380
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Aldrin jeszcze nie znalazłaś chętnej na te witaminki ?
jak nie znajdziesz nikogo, to napisz ile ich tam jest, do kiedy termin wazności i ile chcesz?? Mam jeszcze zapasu trochę, ale do końca ciązy na pewno nie starczy

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

próbowałam w gemini skompletować zamówienie, ale nie ma tam tego termometru co chciałabym, jest tylko Microlife nc100, albo ja nie umiem szukać
no i nie opąłca mi się tam zamawiac, bo przy 1 sztuce to w porównaniu z marketem zaoszczędzę po złotówce, nie licząc kosztu dostawy, czyli żadna promocja
Katarek niby za 39 zł, ale przesyłka mi dojdzie 13 zl, to w aptece u mnie kosztuje 50 zł, na jedno wyjdzie
kochana to jest 30 tabletek, nowka opakowanie, kupiłam ale poczytałam, że od II trymestru więc nie brałam a lekarz polecił inne i tak sobie leży nie tknięte a data ważnosci to jakoś sierpień 2015

no pewnie jak masz takie małe różnice w cenach to się nie opłaca zamawiać z gemini ja na swoich witaminach mam 15 zł różnicy do tego rodzince zamówię lekarstwa, wszystkie podkłady(tutaj już zbytnio różnicy w cenie nie ma ) ale przyjdzie przynajmniej w jednej paczce

Cytat:
Aldrin a ja dalej nie wiem ile jakich ubranek będzie potrzebne

I podziwiam Was że już wyprawki do szpitala macie kompletne. Ja nie mam jeszcze nic.
ja też nie mam pojęcia ile czego jedni mówią po 10 szt, bodziaków na dług i na krótki (najmniejszy rozmiar) to za mało inni, że kupują po 4-5 sztuk, więc trudno cokolwiek powiedzieć ja sobie wymyśliłam po 10 bodziaków i 10 śpiochów a później będę albo dokupować ale żałować, że młody na szybko urósł i nie zużyłam

Cytat:
Ja tak na szybko was przeleciałam i zaraz spadam bo mąż ma dzisiaj wolne więc same rozumiecie

na szybko to ja nie lubie

gratulacje za śpiworek

Cytat:
pochwalisz się jak dojdzie paczka?

Wczoraj po raz pierwsze tak mocniej bolał mnie brzuch mam nadzieję że dziś to się nie powtórzy i chyba muszę trochę zwolnić tempo...
pewnie, że się pochwale

no kochana uważaj na siebie a ten brzuch Cie bolał, po czymś konkretnym? po przepracowaniu czy jak?

Cytat:
Teraz uciekamy na spacer, pogoda średnia, ale przewietrzyć się trzeba. Zauważyłam, ze jak tylko nie wyjdę raz dziennie na dwór, to później czuję się fatalnie
Miłej niedzieli laseczki
biedactwo tak Cie wymęczyło, dobrze, ze już dzisiaj mogłaś normalnie funkcjonować

Cytat:

Milej niedzieli i do jutra

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2

gratulacje

Cytat:
Czy na zapas to nie wiem, ale ja już zjadłam 2 porządne kawałki, przed chwilą obiad i jak narazie jestem pełna
12h przed tą glukozą nie można jeść, a pić? Też nie? Bo ja już nie wiem

pić można ale uważaj ze słodkimi napojami mi lekarz zalecił lekką kolacje już te 12 godz wcześniej a napoje to woda albo gorzkie herbaty oczywiście nic się nie stanie jak się napijesz łyczek słodkiego soczku ale po co kusić los

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości