Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-01, 21:57   #1621
debesciara
Zadomowienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
Wpadam tylko na chwilę zdać relacje z usg. A więc tendencja rodzinna zachowana, czyli będzie córeczka. Wszystko w porządeczku dzidzia jest młodsza o 6 dni wg usg i termin przesunął się na 19 lipiec. Za bardzo się tym nie sugeruję bo Nadusia też była drobniutka urodzona w 41 tygodniu ważyła 3 kg. Ta brzuszkowa teraz waży całe 343g. I jest strasznym leniuchem nici z płytki z nagraniem spała cały czas, nawet szturchańce ją nie zbudziły. Teraz trzeba wybrać imię, w pierwszej ciąży miałam wybrane od razu a teraz jakaś pustka
Gratulacje! Mój mały miał na połówkowym podobną wagę i z tego co dziewczyny piszą widzę że to raczej niewiele, ale cieszy mnie to bo ja sobie ustaliłam tp na 7.07 taka ładna ta data ;p Mój ginu nigdy nie przesówa tp, całą ciążę jedną i drugą miałam stały termin z OM Matylkę przenosiłam 6 dni, Ignasia zamierzam 5 dni przenosić, ja to jednak jestem "nietego"
Faktycznie będzie niezły babiniec, silne macie geny w rodzinie u nas (u mnie i szwagierki) też się prokreacja zaczęła dziewczyńsko Ona urodziła 2 córeczki, później ja Matyldkę, ale w grudniu nastąpił przełom, szwagierka urodziła synka i ja zdaje się będę następna, także jak to mówią do trzech razy sztuka
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 22:02   #1622
ErnestyLda
Zadomowienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Witam sie wieczorna porą
Nadrobiłam was i miałam cos poodpisywac ale juz zapomniałam. Dzisiaj jestem wykończona juz intelektualnie po całym dniu na uczelni. Padam. Chyba zaraz pójdę spac. Sama w domku siedze bo mąż poszedł na spotkanie klasowe z podstawówki, byłam zdziwiona ze tak dobrze sie zorganizowali bo wiekszość podobno miała przyjść z 35 miało byc ich 25-26. A niech sie spotka ze starymi kumplami, hehe ja sobie odpbije to potem jak dzidiz asie urodzi to z grupa ze studiów pójde gdzieś zaszalec hehe Chyba zaraz pójde spać, bo juz nic nie kumace i padam na buźkę.
ErnestyLda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 22:07   #1623
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Elcia gratulacje!!!!

Jutro jedziemy do Lublina więc nie nasmarujcie za dużo Mieszkanie jest tylko remoncik będzie fest... Na początek skucie wszystkich tynków do cegły.... ehhh dobranoc.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 22:08   #1624
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Wpadam tylko na chwilę zdać relacje z usg. A więc tendencja rodzinna zachowana, czyli będzie córeczka. Wszystko w porządeczku dzidzia jest młodsza o 6 dni wg usg i termin przesunął się na 19 lipiec. Za bardzo się tym nie sugeruję bo Nadusia też była drobniutka urodzona w 41 tygodniu ważyła 3 kg. Ta brzuszkowa teraz waży całe 343g. I jest strasznym leniuchem nici z płytki z nagraniem spała cały czas, nawet szturchańce ją nie zbudziły. Teraz trzeba wybrać imię, w pierwszej ciąży miałam wybrane od razu a teraz jakaś pustka
gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Ja uciekam spać kochane buziaki do juterka
dobranoc ja też uciekam spać, jutro pewnie dopiero wieczorem do Was zajrzę.
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 22:10   #1625
ErnestyLda
Zadomowienie

zmykam, dobranoc kochane
ErnestyLda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 00:10   #1626
wisienka1000
Wtajemniczenie

No i poszły wszystkie spać a m się dopiero wieczór rozkręca Elcia gratuluję córeczki fajna taka nowina na naszym męskim wątku
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 00:16   #1627
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
No i poszły wszystkie spać a m się dopiero wieczór rozkręca Elcia gratuluję córeczki fajna taka nowina na naszym męskim wątku
e ja tam nie spie :-D tz poszedł na impreze a ja pałętam sie po necie bo przeciez cudu trzeba zebym usneła. Mysle ze moje dziecko juz mnie przygotowuje na krotkie okresy snu po jego narodzeniu, żebym pozniej szoku nie doznała to spac juz nie moge hahahh
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 00:31   #1628
rybka13
Zakorzenienie

elcia gratulacje coreczki

agnes to nie wiedzialam, ze w roznych sklepach rozne numeracje, w rozm.50 tez sie nie bede bawic, ale jakbym miala cos 56 to by nie zaszkodzilo, a jak nie to i 62 bedzie ok
A dlugosci dziecka chyba juz na tym etapie nie podaja, mi teraz na polowkowym juz nie zapisala. Chyba ze bedziesz jeszcze u polskiego i go poprosisz.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 00:50   #1629
wisienka1000
Wtajemniczenie

Ja, ponieważ mi się nudzi, robię listę zakupów dzieciowych na marzec/kwiecień wraz z orientacyjnymi cenami... Ciekawa jestem ile wyjdzie...
Stary 2014-03-02, 00:58   #1630
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
elcia gratulacje coreczki

agnes to nie wiedzialam, ze w roznych sklepach rozne numeracje, w rozm.50 tez sie nie bede bawic, ale jakbym miala cos 56 to by nie zaszkodzilo, a jak nie to i 62 bedzie ok
A dlugosci dziecka chyba juz na tym etapie nie podaja, mi teraz na polowkowym juz nie zapisala. Chyba ze bedziesz jeszcze u polskiego i go poprosisz.
No ja myslałam o pl ginekologu bo jeszcze pojade z racji tego ze mam miekkawą szyjke i musze sie upewnic czy taka jej fizjologiczna uroda czy cos szwankuje. Gin powiedział, że jest zamknieta dluga ale nie za twarda ale może taka jest wiec wole sprawdzic bo przeciez ci lekarze tutaj pod spodnice zagladaja tylko przy porodzie ewentualnie jak sie cos dzieje. Kiedys kolezanka przyzwyczajona do ciazy w pl pierwszej zapytała tutaj gina o badanie szyjki spojrzał podobno na nia tak jakby mu romans zaproponowała hahahah

wisienka tylko zeby cie ta ilosc rzeczy i ceny nie wbiły w bezsennosc całkowita to niebezpieczne robic takie rzeczy o tej porze
Stary 2014-03-02, 02:52   #1631
malwiska
Zakorzenienie

Witajcie w nocy zasnęłam o 20 i obudziłam się przed 2... 6h snu widocznie starczy .... ehhh

Cytat:
gratuluje corci
Stary 2014-03-02, 03:23   #1632
agnes208
Zakorzenienie

malwiska ty przynajmniej pospalas te 6 h a ja jeszcze nie spie ech
Stary 2014-03-02, 03:29   #1633
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
ja też nie śpie... jeszcze tak do godzinki pewnie się położę i wstanę koło 14
Stary 2014-03-02, 03:35   #1634
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
a ogóle nie poszlaś spać??

---------- Dopisano o 03:35 ---------- Poprzedni post napisano o 03:32 ----------

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
ja też nie śpie... jeszcze tak do godzinki pewnie się położę i wstanę koło 14
ja już bym dawno padła gdybym nie spała wcześniej - wydaje mi się że sen mnie zmorzy za jakąś godzinnkę
Stary 2014-03-02, 03:52   #1635
agnes208
Zakorzenienie

Ja sie krece w lozku od 12 przeczytalam wsio na necie,posluchakam audiobooka tz zdazyl wrocic z pubu i juz spi a ja dalej sie krece a dziec kreci sie w brzuchu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 04:13   #1636
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie krece w lozku od 12 przeczytalam wsio na necie,posluchakam audiobooka tz zdazyl wrocic z pubu i juz spi a ja dalej sie krece a dziec kreci sie w brzuchu
no to nie fajnie... ja na szczęście mam dopiero drugą noc nie przespaną - ale za to przeczytałam całą książkę
Stary 2014-03-02, 06:31   #1637
joanna2228
Wtajemniczenie

Biedaczki moje co nie śpią ja też sobie pospałam do 5. :banghead: czuję że po porodzie będzie ciężko a to takie małe przygotowanie do wstawania

Sent from my C6603 using Wizaz Forum mobile app
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 07:15   #1638
rybka13
Zakorzenienie

Wstawac spiochy, tylko ja mam nie spac...?
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 07:50   #1639
mamaya
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny

elcia, gratuluję córeczki
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 07:57   #1640
joanna2228
Wtajemniczenie

Miłego dnia

Sent from my C6603 using Wizaz Forum mobile app
Miłością tą największą
Stary 2014-03-02, 08:15   #1641
dusia_tcv
Zadomowienie

No hej ja dopiero wstałam a raczej dziewczyny mnie wywaliły bo głodne były hehe
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 08:28   #1642
kularek
Zadomowienie

dzień dobry u mnie dziś rekord -spałam do 7:40

debesciara -faktycznie trochę skomplikowane miejsce tego lumpka ale spróbuje poszukać teraz we wtorek mam nadzieję, że znajdę wyjście razem w razie trudności bardzo chętnie -tylko, że ja jeszcze do pracy chodzę i 12 idę właśnie

elcia - gratuluję ! miałaś tak jak ja w pierwszej ciąży od razu wybraliśmy imię a teraz nie moglam się zdecydować aż tż w końcu wybrał

uciekam, śniadanie i jadę z małym i moją mamą do miasta
udanej niedzieli życzę
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 08:30   #1643
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cześć dzień dobry. Nie wiem co jest kolejna noc przespana krótkimi drzemkami... Najlepsza byla ta od 5 do 6:30....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 08:32   #1644
Eydrith
Zadomowienie

witam niedzielnie widzę że i Was dopadła bezsenność, współczuję ...

debeściara, piękne ciuszki i jakie boskie śpiworki, ten z samochodami wymiata, ale z kubusiem chyba jeszcze bardziej i widać że jak nowe - rzeczywiście znalazłaś fajną miejscówkę - zabierz mnie ze sobą 12tego

też wyhaczyłam wczoraj śpiworek, ale za dychę i nie taki ładny

Samarqa
super że z serduszkiem ok! kamień z serca

rybka też piękne ciuszki

kularek biedna, uważaj na siebie
a z besennością niestety też mi się wydaje że nie przejdzie

joanna gratuluję inwencji, ale nie od dziś wiadomo że zdolniacha z Ciebie a w ziemi też bym chetnie pogrzebała - tylko nie mam gdzie wyżywam sie na kwiatach doniczkowych, lubię rośliny

elcia gratuluję córy!

miłego dnia kochane
Stary 2014-03-02, 08:47   #1645
Yuza
Raczkowanie

Wróciłam

Tż już pojechał podczytywałam Was trochę przez ten tydzień, ale nie za bardzo udawało mi się coś napisać, bo jak mąż dosiądzie się do komputera to ciężko go zrzucić tęskniłam za Wami kochane
Mnie chyba jakieś przeziębienie łapie, bo dzisiaj i wczoraj przespałam prawie całą noć, z jednej strony super, ale nie chce się teraz rozchorować jak taka piękna pogoda jest
Witam wszystkie nowe mamusie bo widzę, że całkiem tłoczno się u Nas robi i gratuluje udanych wizyt i poznanych płci

Idę robić śniadanie

Edytowane przez Yuza
Czas edycji: 2014-03-02 o 08:50
Yuza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 09:40   #1646
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Interga piąteczka, u nas ten sam problem, ale już mam upatrzone łóżko dla Matylki z Ikei, takie rosnące z dzieckiem i nawet materacyk do niego jest "rosnący" tylko nie wiem czy dobry jakościowo, jeszcze muszę wybadać temat. A kiedy zamierzacie zrobić rewolucję łóżeczkową? Ja sobie wymyśliłam że na małej 2 urodzinki (1.06), miesiąc czasu będzie miała do pojawienia się brata, myślę że już nie będzie zazdrosna o jego łóżeczko.. Może to za mało czasu, sama nie wiem...
Mój Tymek jest z 6.06 . Łóżko dostanie teraz, bo musi mieć czas na przyzwyczajenie. Co do urodzin wydaje mi się trochę za późno. Wychodzę z założenia, że lepiej wcześniej i dać sobie ze spokojem czas na wszystkie nieprzewidziane sytuacje, niż się potem denerwować. Może być tak, że zacznie spać w łóżku i nagle mu się odmieni (to jak z pieluchami). Kupujemy od razu łóżko na 180, bo nie mam zamiaru za dwa/trzy lata znów wymieniać. Co do rosnących Ikeoskich to nie jestem przekonana, jakieś takie rachityczne no i nie mają porządnych zabezpieczeń. Poza tym ten "rosnący" materac składa się po prostu z trzech części, które się dokłada. Nie jest to zbyt wygodne. Miałam okazję spać na takim czymś, lepszy jeden cały materac.
My się zdecydowaliśmy na takie, ma zdejmowane zabezpieczenie, zaokrąglone rogi, szufladę i co mi się najbardziej podoba - całą płytę licową (nie widać szuflady, a można też na płytę przykleić albo naklejki, albo taką folię do pisania)

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Ładna pogoda wygoniła mnie troszkę na ogródek i zasadziła w szklarni rzodkiewkę mniam będzie pierwsza swoja już mi ślinka leci, a trzeba się najeść za wczasu
Posiej sobie na razie kiełki rzodkiewki, ja się nimi pół zimy opycham
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Jednak kolejne dziecko jest sporo tańsze
Dokładnie Powiedziałam mężowi, że skoro nie musimy wydawać już kasy na te drogie rzeczy (wózek, fotelik, łóżeczko, monitor ect.) to ja chcę huśtawkę ogrodową Zawsze mi się taka marzyła. Poza tym będę coraz cięższa i trudniej mi się będzie ruszać, zwykła ławka jest niewygodna, a przecież nasz syn jest nauczony spędzać całe dnie na dworze i już nie może doczekać się kiedy wyciągniemy mu piaskownicę

A ja wysłałam teraz moich do sklepu po lody i wafelki - normalnie samo zło.... :P

Edytowane przez Integra
Czas edycji: 2014-03-02 o 09:43
Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 09:46   #1647
dusia_tcv
Zadomowienie

Moje dziewczyny już trują głowę że mam wyjąć rowery hehe a co do łóżek ja mam szczęście bo mam 2 dziewczynki i 160 długość starczy na lata lateczne nawet ja się w nim potrafię wyspać ale z chłopcami faktycznie jest inaczej hehe
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 09:55   #1648
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
elcia trzymam kciuki żeby maleństwo się ujawniło

malwiska nie stresuj się tylko za bardzo w castodramie

Nautiz mogę trochę ubrań do Ciebie podrzucić? bo u mnie się nie mieszczą

Korzystając ze słoneczka pakujemy zwierzę i jedziemy nad morze pospacerować
Sunfire, dawaj, tylko w rozmiarze dużym, albo przynajmniej z luzem w brzuchu to ponoszę chociaż, bo teraz tylko w takie wchodzę.

Asia Twoja córa musi być przeszczęśliwa! super, że impreza się udała!

Eydrith właśnie przeglądam ofertę Ikei i zapisuję na liście tż co ma kupić. Jak już jedzie w tę delegację to niech będzie z tego jakaś korzyść ;-)
syndrom Joanny uważam, za uaktywniony!

Vegetka a m,owiłaś ginowi, że tak cię swędzi? może on/ona coś ci podpowie?

debesciara bardzo fajne ciuszki upolowałaś, wcale nie wyglądają na używane i te buciki!
Ja młodemu chcę takie trampki kupić.

bambusiek my z tż tez co miesiąc planujemy budżet, latwiej wtedy nad nim zapanować.

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Kurcze sinieją mi od kilku dni i drętwieją palce u rąk nie wiem od czego
Ja to myślę, że powinnaś konieczne do lekarza z tym iść.

svelta a zwykłych majtek tylko takich jakby spodenkowych nie próbowałaś? ja kupiłam ostatnio sobie sporo par właśnie takich, ale w większym rozmiarze, żeby nic mnie nie uwierało - są super.

Celebrinfea super, że znaleźliście mieszkanko. Przed Wami fajny czas urządzania, i niestety ciężkiej pracy, ale jaka radość później jak się już człowiek wprowadzi.

-----
Moj tż właśnie poleciał do lidla po pieczywko, zaraz zjemy śniadanie i dziś spędzamy dzień we dwoje, muszę się nacieszyć mężem przed wyjazdem.
Miłego dnia Brzuchatki!
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 09:59   #1649
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Moje dziewczyny już trują głowę że mam wyjąć rowery hehe a co do łóżek ja mam szczęście bo mam 2 dziewczynki i 160 długość starczy na lata lateczne nawet ja się w nim potrafię wyspać ale z chłopcami faktycznie jest inaczej hehe
Mam pytanko , jak druga córcia się urodziła to bardzo była zazdrosna o maleńką ? Tego się boję
Miłością tą największą
Stary 2014-03-02, 10:00   #1650
malwiska
Zakorzenienie

0 6 poszłam się połozyć i spałam do teraz. Tż nawet na śniadanie mnie nie obudził. Wstał i uciekł na dwór i odkurza auta - mam nadzieje że moje też odkurzy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości