|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Zdrowia dla Hani i Ani !!
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2014-03-02 o 07:31 |
|
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
hejo
dzieciaki zdrówka- Hania, Ania lękam się wojny
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska co ty taki ranny ptaszek?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
a nie wiem, jakoś się wyspałam
nawet przed Mikim wstałam
|
#4595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4596 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
może to poprawi mi humor...
|
|
|
|
#4597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z tą Rosją, Ukrainą masakra... |
||
|
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedziemy później do teściów... ale za to wieczorem mini wizażowe spotkanie ![]() co do wojny to też się lekąm tym bardziej że sama Ukraina nic nie może, ale też oddać Krym żeby uniknać wojny to nie przejdzie ![]() Bajka Blanka jest podoba do taty??
|
|
|
#4599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć...z tą rosją to żyłam w nieświadomości dopóki tu nie weszłam...olimpiada pod hasłem pokoju zakończona,to mogą skończyć z tą obłudą co nie?
ech wczoraj byliśmy u znajomych gadać o wakacjach,także przyjemnie ![]() Zdrówka dla Ani i Hani! Cytat:
ja zawsze lubiłam tak do 5rż,ale ze swoimi to inaczej...podobno ![]() moja też kompem i tv,ale zawsze jej zasłaniam.a kom to chce oczywiście do buzi ![]() Cytat:
ci ężka sprawa,bo podobno pomaga wit. D,ale w tych suplementach dla karmiących jest jej za dużo i trzeba też uważac,bo dziecko dostaje swoją porcję+ zz mleka matki. ten lotion z cece med polecała Bajka i ja chyba kupię,widzę,że parabeny itp. ale jak nic nie zrobię to wyłysieję, a to gorsze ![]() Cytat:
My natomiast zaczeliśymy wczoraj rozmyślać jak te nasze dzieciaki przeżyją tę podróż do Chorwacji. Postanowiliśmy wyjechać już koło godz.22 i przyjmujemy średnio,że z takimi dłuższymi postojami będziemy jechać koło 15 godzin( bez dzieci spokojnie by było 8-9 godzin...). I chcemy,żeby jak najwięcej przejechać w nocy, oby spali ![]() chłopaki wymyślili tablety z bajkami, ale oczywiście im to wybiłam z głowy. Zresztą już pomijając te bodźce to po kiego bajka dla dzieci 6 i 9 miesięcznych?
|
|
#4600 | |
|
Zadomowienie
|
zazdraszczam
Cytat:
|
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
A tak po za tym byliśmy wczoraj u alergolog prywatnie bo na NFZ wizyta w maju ... Pani potwierdziła nietolerancje mleka krowiego, dała recepte na Bebilon Pepti DHA, maść robioną, Zyrtec, Actiferol saszetki, Locoid Lipo, Elidel krem wiec zaczynamy testować delikatnie Babilon i maść robioną, jak nie pomoże to kolejne cuda w odpowiedniej kolejności, dodatkowo mamy zrobić przeciwciała IGE total i panel pokarmowy 9. Ktoś robił ile to mniej wiecej kosztuje??
Pani mnie uspokoiła co do wyników badań krwi, no po za tym żelazem, bo ma brać i jeść dwa razy dziennie zielone warzywa i zupki mięsne raz dziennie, a te wyniki min mówią o alergi.. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- a i byliśmy wczoraj u 6 tygodniowego Kubusia i wiecie że rodzice złożyli wniosku już do państwowego żłobka? Żeby się dostał jak będzie miał rok?! Poza tym mały na napięcie wzmożone i ma mieć jakieś inne szczepionki 5w1 przez to ja wogóle pierwsze słysze.. mama jego przerażona, bo wogóle się nie uśmiecha ani nie reaguje na jej głos, generalnie faktycznie dziecko jakieś nie obecne.. już sama nie pamietam jak to było z Filipem, tzn mam jego nieświadomy uśmiech sfotografowany w telefonie jak miał tydzień ale siedziałam cicho...
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2014-03-02 o 09:39 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4602 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A w ktora część Chorwacji jedziecie i możesz polecić jakaś stronkę, gdzie noclegów szukasz. My byliśmy w Okolicach Makarskiej, a teraz myślimy o północy, zawsze to troszkę krótsza droga. Przeglądalam booking, bo zawsze tak rezerwowalismy, ale coś nic nie mogę znaleźć, wymagania przy dziecku sie zmieniły ![]() A co do wakacji w Polsce, to jest taka stronka z noclegami przyjaznymi rodzicom z dziećmi http://www.dzieciochatki.pl
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no powiem Ci że mnie też przerażałaby tak długa podróż z dzieckiem... pierwsze wakacje z Marysią spędziliśmy nad morzem, jakieś 6h jazdy, jechalismy z 3 postojami, pomiędzy raczej spała ale końcówka była już trudna... następne wakacje, jak M. miała już 1,5 roku zdecydowaliśmy się polecieć do Bułgarii, bo na pewno by w aucie nie wysiedziała dłużej niż 2h ![]() znów będzie promocja na pampersy w Lidlu i się zdecydowanie bardziej opłaca niż te ostatnie promocje w realu czy carrefourze, bo 4 jest 30 szt więcej.. http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-FBD16...rta.htm?id=218 |
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale tez w realu bardziej się opałacało niż w rosku czy jakims malym innym
|
|
|
#4605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w takim razie oby szybko przeszlo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaz Julek jeszcze stopek nie je ale zabki mu chyba ida wiec lada moment bedzie je szczerzyl ![]() Co do ogladania tv przez niemowlaczki ja tez jestem bardzo na nie. W ciagu dnia tv w ogole u nas nie chodzi. Czasem jak TZ wroci z pracy cos sobie wlaczy na pol godz. ale ukladamy Julka tak zeby nie widzial. Chcialabym zeby nie ogladal tv co najmniej do skonczenia 2 lat choc wiem ze jak bedzie chodzil pewnie tego tak calkiem nie unikne. Fatalna noc za nami. Julek bardzo zakatarzony, pokasluje. Rano byl strasznie rozpalony wiec zmierzylam mu tempke. Termometr czolowy wskazal 38,3. Wowczas stwierdzilam ze chyba dokladniejszy pomiar bedzie w tyleczku i wyszlo 39,4
|
|||
|
|
|
#4606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w piatek zarezerwowalismy wczasy i wplacilismy zaliczke. Lecimy na przelomie sierpnia i wrzesnia na Krete
|
|
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
mialam najpierw nadrobić i napisać ale nie wychodzi mi to, więc napiszę najpierw, że na piątkowym USG bioderek wyszło wszystko cacy :![]() Karolson ja złożyłam wniosek do żłobka państwowego 2 tyg przed narodzinami Mai ![]() Mojej szwagierki dziecko też ma 6 tyg i uśmiecha sie ale nieświadomie, nie wodzi oczami za zabawkami, ale rozgląda się i widać że coś kuma, ale chyb na reakcje na głos za wcześnie no nie wiem, zaobsetwuję . A i fizycznie jest przeaparatka bo podnosi sie na rękach i przewraca się z brzucha na plecy. Szok. Moim zdaniem traci równowagę, ale rodzice twierdzą inaczej
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4610 |
|
Rozeznanie
|
Czesc
nadrobilam was wczoraj wieczorem, ale nie mialam juz sil na pisanie przede wszystkim zdrowka dla malych chorowitkow - Filipka, Hani i Ani. oby jak najszybciej wyzdrowialy Z tego co pamietam: Your Angel gratuluje fajny byl ten czaas oczekiwan, przygotowan Tassia bardzo mi przykro, ze musialas rozstac sie z psiakiem. ja jestem bardzo zzyta ze swoim i nie wiem jak bym przezyla rozstanie ![]() Motyl zazdroszcze wakacji nam sie moze uda wypad nad polskie morze ![]() Karolson duzo tych specyfikow :/ oby szybko zadzialaly i pomogly ![]() A w kwestii tego malucha to mi sie wydaje, ze moj jak byl taki malutki to ani sie nie usmiechal, ani za bardzo nie reagowal, ani tez nie wodzil wzrokiem. moze przez to ze wszystko robil troszke pozniej, gdyz byl wczesniakiem a moze tak po prostu jest. ja bym sie chyba jeszcze nie martwila. zreszta usmiech w tym wieku to chyba tylko grymas jest, calkowicie niekontrolowany przez maluszka ![]() Czaszka super, ze wyjscie sie udalo i odetchnelas troszke ![]() Moj Kubus tez uwielbia tv, ale staram sie, by nie ogladal. niestety mieszkamy z nim w jednym pokoju, wiec wszystkiego nie unikne ![]() zdarza mi sie tez w sytuacjach awaryjnych zajac mu uwage pokazujac tv... No i moje dziecie strasznie popsulo sie ze spaniem ![]() idzie spac po 21 i od 23.30 co godzine mniej wiecej wierci sie, chce sie przekrecic na brzuch i sie zlosci. na poczatku podaje smoka i czekam az usnie, ale po kilku takich razach biore go do nas, bo nie mam juz sily wtedy spi jak aniolek i ok. 5.30 budzi sie na jedzenie i spi do 8.30. nie wiem dlaczego tak sie dzieje. moze to przez ten wychodzacy zabek ale nie placze wiec nie wiem ![]() nie chcialabym tylko, zeby przyzwyczail sie do naszego wyrka zastanawiam sie, czy ewentualnie jakbym dala mu na kolacje cos konkretniejszego np. kleik lub kaszke czy by cos pomoglo? moze dzis sprobuje. Wczoraj wiekszosc dzionka spedzilismy u rodzicow, gdzie byla tez moja siostra z synkiem. jestem w nim tak rozkochana i jak pomysle, ze jak moj Kubus sie rodzil, to on mial wlasnie prawie 6 miesiecy to lezka mi sie w oku krecie, ze to tak szybko mija i dzieciaczki rosna ![]() dla mnie najbardziej niewiarygodne bylo to, jak Maciek caly czas probowal zabrac Kubusiowi smoka, bo mu sie bardziej podobal i mu sie mowilo, ze nie wolno, bo to nie jego, to za kazdym razem cofal raczke i go nie bral. tak ladnie sie nauczyl reagowac na "nie" i "nie wolno" (to tak apropos mozliwosci i konsekwencji nauczania 11-miesiecznego malucha )siostra caly czas z nim pracuje. a najbardziej mi sie podoba jak bez przerwy pokazuje: jaki duzy urosnie, ile ma klopotow, jakie bylo dobre, kosiu-kosiu, robi barum barum tryk, przesyla caluska... niedlugo moj tez tak bedzie potrafil ![]() oczywiscie caly czas rzadzi swiatelko i uwielbia je wlaczac ![]() to sie rozpisalam wybaczcie...niedlugo wlasnie znowu tam jedziemy na obiadek ![]() wiec ide sie szykowac. u nas pogoda tez ponura strasznie dobrze ze chociaz wczoraj bylo ladnie.a zapomniala bym. Tassia moglabym Cie prosic o podanie rozpiski 14 dni z mel b, o ktorym wspominalas ![]()
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do mnie napewno nie zreszta tak jak i Amelka...
|
|
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Karolson jeśli chodzu o Fifiego to stosujcie sie do zaleceń i wszystko bedzie dobrze. Buziaki dla niego
![]() Pszczoua współczuję choróbska. Pilnuj gorączki. Szybkiego powrotu do zdrówka życzę mnie też coś bierze. Mam nadzieje że M nie zarażę :/
|
|
|
|
#4613 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny!!!
zanim cokolwiek nadrobię i odpiszę to mam do Was prośbę ![]() ogladając z TŻtem BABYtv trafiliśmy na takie tańczące zwierzątka, z resztą w kółko to leci na tym kanale i mam prośbę chodzi o to co ten słoń tanczący ma na glowie takie czarne to według Was USZY czy WŁOSY ??? TŻ sprzecza się ze mną co to jest. I uznał, że najlepiej jak Wy wydacie osąd na ten temat nie piszę kto jest za czym, bo możecie być stronnicze tutaj link do piosenki: https://www.youtube.com/watch?v=o45MJn2e88E z góry dziękuję za odpowiedzi ps mam nadzieję, że Was trochę rozbawię tego poranka
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#4614 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
) ale duzo jeździliśmy po środkowej i południowej Chorwacji, ja na północy nie byłam, a tz był kiedys z .... byłą, chyba wlasnie w Puli, wiec odpada Cytat:
A co do Krety, to super i jak na podróż samolotem, to chyba najlepszy kierunek z dzieckiem, bo stosunkowo krótko sie leci. Cytat:
za bioderkaCytat:
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4616 | |||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Jeszcze piesek jest u tego sprzedającego.http://allegro.pl/smily-uciekajaca-b...988929944.html Biedny Juleczek Przewiało go na spacerku czy jak?Cytat:
Cytat:
Ale wiesz, takie z All dużo tańsze. Wyczaiłam sprzedającego, który sprzedaje oryginały, ale z przeciętą metką - bo sprzedaż poza siecią. Na takie Nexty ze sklepu to nie za bardzo mnie stać.Wczoraj byłam z małym na wizycie u sąsiadów (to tak a propos tego, że już na dłuższą metę nie mam siły nosić Julka i robię tournee po znajomych i rodzinie żeby to oni trochę go rozerwali ) i pogadaliśmy trochę o weselu. Niedawno się hajtali więc są na bieżąco z tematem. Trochę mnie poraża ilość detali jakie muszę ogarnąć żeby było naprawdę fajnie.No i dziewczyna mnie "nastraszyła", że w salonie dla siebie sukni nie znajdę, bo będą za krótkie. Ona ma jakoś 175cm i mówi, że nie miała szans, robiła na miarę. Ja mam 180cm ale nie chcę obcasów 13cm (może maks 8cm). No i pytanie na niedzielę. Myślicie, że faktycznie odpada szansa żeby znaleźć dla mnie coś w salonie sukien ślubnych?
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Laloca -
za bioderka, my tez mielismy zalecone szerokie pieluchowanie i tego nierobilismy i teraz na kontroli wszystko wyszlo dobrze. Co do tego Kubusia to on sie nawet nieswiadomie nieusmiecha. Probowalam mamie tlumaczyc ze kazde dziecko inne itd. Juz jestem zla.. Filip wstal o 6 o 7 zjadl o 9 zaczal ziewac zgodnie z planem dnia moal zaliczyc drzemeczke i wstac na jedzenie warzywek ale TZ sie uparl ze pojdzie z nim na dwor. Filip spi juz 2 h15 minut i jak sie obudzi to juz pewnie bedzie taki glod ze warzywek nie tknie.. ja go pilnuje siedzac przy oknie w kuchni a TZ oglada na gorze TV..
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mnie zarazili
wszystko mnie boli i kaszle od rana
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Endzi - ja mam 180 cm i sukienki z wystawy rozm 38 byly dla mnie idealne. Ja kupilam w salonie ale uszyli specjalnie dla mnie. Poza gorsetem ktory w trakcie wesela sie pozaginal byla idealna. Czesciej w salonach widzialam ze byly za dlugie na mnue za krotka byla jedna ale i za ciasna ledwo sie dopielam.
![]() Wstaw co ci sie mniej wiecej podoba.??
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam 168 cm i szyłam na zamówienie, bo wyszło taniej
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

nawet przed Mikim wstałam
może to poprawi mi humor...

jedziemy później do teściów... ale za to wieczorem mini wizażowe spotkanie 

a moze tak po prostu jest. ja bym sie chyba jeszcze nie martwila. zreszta usmiech w tym wieku to chyba tylko grymas jest, calkowicie niekontrolowany przez maluszka 

za bioderka