Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-02, 07:22   #4591
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

Hania do tej pory zjada max 60-70 ml i to zjada chętnie i ze smakiem, ale więcej nie chce więc nie daje. Ja jestem przeciwniczką zagadywania, zabawiania etc przy jedzeniu, chce żeby dziecko jadło świadomie a nie miało podstępem wkładaną łyżeczkę do buzi. tym bardziej, jeśli nie jest jej to potrzebne do przeżycia
Filip je ale tez staram sie go niezagadywac, zbawiac do przesady bo sie na patrzylam np ze rodzice karmia pozniej tylko przed tv czy lapkiem.. :/

Zdrowia dla Hani i Ani !!

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2014-03-02 o 07:31
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 07:50   #4592
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

hejo

dzieciaki zdrówka- Hania, Ania

lękam się wojny

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 08:12   #4593
bajka1807
Zakorzenienie

Kaska co ty taki ranny ptaszek?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 08:17   #4594
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Kaska co ty taki ranny ptaszek?
a nie wiem, jakoś się wyspałam nawet przed Mikim wstałam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 08:49   #4595
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
helo witam się i zmykam spac
na tej malej imprezce bylo super, posmialam sie troche i nawet potanczylam z kolezankami do kawalkow z lat 90tych
moze i bym jeszcze posiedziala i cos wypila wiecej ale trzeba bylo wrocic do rzeczywistosci
dobranoc
Super, że dobrze się bawilas

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 08:52   #4596
jo_asiek
Zadomowienie

Dzień dobry! ale beznadziejna pogoda za oknem, aż wzmaga mojego doła, który od wczoraj się mnie trzyma:/ Idę robić drożdżówki może to poprawi mi humor...
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 09:04   #4597
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

Boja, kaszel pewnie ze spływania wydzieliny. Odciągasz katarkiem? Macie inhalator?
Też tak myśle, że kaszle przez tą spływającą wydzielinę. Katarek mam i odciągam, a inhalator pożyczałam zawsze od siostry ale jej dzieciaki też się pochorowały i inhaluje je.
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Dzień dobry! ale beznadziejna pogoda za oknem, aż wzmaga mojego doła, który od wczoraj się mnie trzyma:/ Idę robić drożdżówki może to poprawi mi humor...
A u nas piękna pogoda za oknem

Z tą Rosją, Ukrainą masakra...
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 09:25   #4598
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Dzień dobry! ale beznadziejna pogoda za oknem, aż wzmaga mojego doła, który od wczoraj się mnie trzyma:/ .
oj pogoda faktycznie dała ciała na weekend a miało być tak pięknie a jest szaro buro i ponuro jedziemy później do teściów... ale za to wieczorem mini wizażowe spotkanie

co do wojny to też się lekąm tym bardziej że sama Ukraina nic nie może, ale też oddać Krym żeby uniknać wojny to nie przejdzie

Bajka
Blanka jest podoba do taty??
Stary 2014-03-02, 09:27   #4599
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć...z tą rosją to żyłam w nieświadomości dopóki tu nie weszłam...olimpiada pod hasłem pokoju zakończona,to mogą skończyć z tą obłudą co nie?

ech wczoraj byliśmy u znajomych gadać o wakacjach,także przyjemnie

Zdrówka dla Ani i Hani!

Cytat:

ja nie wiem dlaczego ale kocham male dzieci, najbardziej niemowlaczki a pozniej takie do ok 3 lat. Starsze dzieci juz lubie mniej....no chyba ze sa grzeczne to pewnie bede uwielbiac

czyli robi taki mostek? o to chodzi?

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

dzieci zawsze ciagnie do tego co nie wolno, Julka malutka a juz sie interesuje najbardziej telewizja, laptopem i moja komorka

ja zawsze lubiłam tak do 5rż,ale ze swoimi to inaczej...podobno
moja też kompem i tv,ale zawsze jej zasłaniam.a kom to chce oczywiście do buzi

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Lalalalala mąż mi z Italii wrócił
Tydzień go nie było, a ja osiwiałam z Młodym... a na pewno wyliniałam
Apropo, co może matka karmiąca zrobić, żeby tak kłaki nie leciały? Jakieś witaminy, wcierki, modły odprawiać?

Kolejny basen z Małym i kolejny sukces - no lubi szkrab wodę i kropka

Aha, chciałam zagłosować w sondzie, a już zamknięta... ale nic, chciałam zagłosować na to co wygrało Która taka zdolna i wymyśliła?

ci ężka sprawa,bo podobno pomaga wit. D,ale w tych suplementach dla karmiących jest jej za dużo i trzeba też uważac,bo dziecko dostaje swoją porcję+ zz mleka matki. ten lotion z cece med polecała Bajka i ja chyba kupię,widzę,że parabeny itp. ale jak nic nie zrobię to wyłysieję, a to gorsze

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
dobrze, że nie mam TV - nie mam problemu Gorzej z laptopem bo tez nie chce zeby sie wpatrywała, a czasem lubi. Tyle, że laptopa łatwiej schować/odwrócić.
A od jakiego wieku Marysia ogląda TV? Kiedy dzieciom puszczać bajki?

Super, że już ostatnie dni antybiotyku u Hani
Ja planuję po 2-3 roku życia i to też bardzo dawkowane. W ogóle nie mam zamiaru mieć żadnej telewizji cyfrowej z kanałami bajkowymi.Już teraz zbieram Tuścę kolekcję Disneya na dvd i blu-ray.

My natomiast zaczeliśymy wczoraj rozmyślać jak te nasze dzieciaki przeżyją tę podróż do Chorwacji. Postanowiliśmy wyjechać już koło godz.22 i przyjmujemy średnio,że z takimi dłuższymi postojami będziemy jechać koło 15 godzin( bez dzieci spokojnie by było 8-9 godzin...). I chcemy,żeby jak najwięcej przejechać w nocy, oby spali
chłopaki wymyślili tablety z bajkami, ale oczywiście im to wybiłam z głowy. Zresztą już pomijając te bodźce to po kiego bajka dla dzieci 6 i 9 miesięcznych?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 09:34   #4600
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A u nas piękna pogoda za oknem
zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
oj pogoda faktycznie dała ciała na weekend a miało być tak pięknie a jest szaro buro i ponuro jedziemy później do teściów... ale za to wieczorem mini wizażowe spotkanie
fajnie macie dziewczyny z tymi spotkaniami Co do pogody, to ja się napaliłam, że w weekend będzie 11 stopni i słonecznie(bynajmniej tak mi prognoza pogody pokazywała), a tymczasem wczoraj cały dzień deszcz, a dziś dokładnie to samo co u Ciebie - szaro, buro i ponuro
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 09:47   #4601
karolson
Zakorzenienie

A tak po za tym byliśmy wczoraj u alergolog prywatnie bo na NFZ wizyta w maju ... Pani potwierdziła nietolerancje mleka krowiego, dała recepte na Bebilon Pepti DHA, maść robioną, Zyrtec, Actiferol saszetki, Locoid Lipo, Elidel krem wiec zaczynamy testować delikatnie Babilon i maść robioną, jak nie pomoże to kolejne cuda w odpowiedniej kolejności, dodatkowo mamy zrobić przeciwciała IGE total i panel pokarmowy 9. Ktoś robił ile to mniej wiecej kosztuje??

Pani mnie uspokoiła co do wyników badań krwi, no po za tym żelazem, bo ma brać i jeść dwa razy dziennie zielone warzywa i zupki mięsne raz dziennie, a te wyniki min mówią o alergi..

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

a i byliśmy wczoraj u 6 tygodniowego Kubusia i wiecie że rodzice złożyli wniosku już do państwowego żłobka? Żeby się dostał jak będzie miał rok?!

Poza tym mały na napięcie wzmożone i ma mieć jakieś inne szczepionki 5w1 przez to ja wogóle pierwsze słysze.. mama jego przerażona, bo wogóle się nie uśmiecha ani nie reaguje na jej głos, generalnie faktycznie dziecko jakieś nie obecne.. już sama nie pamietam jak to było z Filipem, tzn mam jego nieświadomy uśmiech sfotografowany w telefonie jak miał tydzień ale siedziałam cicho...

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2014-03-02 o 09:39
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 09:47   #4602
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
a gdzie to cudo kupię? Apteka czy jakas drogeria? Ja łysa będę niedługo...
.
Kupiłam w drogerii Natura.

Cytat:
helo witam się i zmykam spac
na tej malej imprezce bylo super, posmialam sie troche i nawet potanczylam z kolezankami do kawalkow z lat 90tych
moze i bym jeszcze posiedziala i cos wypila wiecej ale trzeba bylo wrocic do rzeczywistosci
dobranoc
Super, ze imprezka sie udała. Odstresowalas sie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć...z tą rosją to żyłam w nieświadomości dopóki tu nie weszłam...olimpiada pod hasłem pokoju zakończona,to mogą skończyć z tą obłudą co nie?

ech wczoraj byliśmy u znajomych gadać o wakacjach,także przyjemnie

Zdrówka dla Ani i Hani!

ja zawsze lubiłam tak do 5rż,ale ze swoimi to inaczej...podobno
moja też kompem i tv,ale zawsze jej zasłaniam.a kom to chce oczywiście do buzi

ci ężka sprawa,bo podobno pomaga wit. D,ale w tych suplementach dla karmiących jest jej za dużo i trzeba też uważac,bo dziecko dostaje swoją porcję+ zz mleka matki. ten lotion z cece med polecała Bajka i ja chyba kupię,widzę,że parabeny itp. ale jak nic nie zrobię to wyłysieję, a to gorsze

Ja planuję po 2-3 roku życia i to też bardzo dawkowane. W ogóle nie mam zamiaru mieć żadnej telewizji cyfrowej z kanałami bajkowymi.Już teraz zbieram Tuścę kolekcję Disneya na dvd i blu-ray.

My natomiast zaczeliśymy wczoraj rozmyślać jak te nasze dzieciaki przeżyją tę podróż do Chorwacji. Postanowiliśmy wyjechać już koło godz.22 i przyjmujemy średnio,że z takimi dłuższymi postojami będziemy jechać koło 15 godzin( bez dzieci spokojnie by było 8-9 godzin...). I chcemy,żeby jak najwięcej przejechać w nocy, oby spali
chłopaki wymyślili tablety z bajkami, ale oczywiście im to wybiłam z głowy. Zresztą już pomijając te bodźce to po kiego bajka dla dzieci 6 i 9 miesięcznych?
W Rosji co prawda skończyła sie olimpiada, ale zaraz zaczyna sie paraolimpiada.... Ale jak widać Putin ma to gdzieś.

A w ktora część Chorwacji jedziecie i możesz polecić jakaś stronkę, gdzie noclegów szukasz. My byliśmy w Okolicach Makarskiej, a teraz myślimy o północy, zawsze to troszkę krótsza droga. Przeglądalam booking, bo zawsze tak rezerwowalismy, ale coś nic nie mogę znaleźć, wymagania przy dziecku sie zmieniły

A co do wakacji w Polsce, to jest taka stronka z noclegami przyjaznymi rodzicom z dziećmi http://www.dzieciochatki.pl
Stary 2014-03-02, 09:59   #4603
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:

Zdrowia dla Hani i Ani !!

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dzieciaki zdrówka- Hania, Ania

Cytat:
Zdrówka dla Ani i Hani!

no powiem Ci że mnie też przerażałaby tak długa podróż z dzieckiem... pierwsze wakacje z Marysią spędziliśmy nad morzem, jakieś 6h jazdy, jechalismy z 3 postojami, pomiędzy raczej spała ale końcówka była już trudna...

następne wakacje, jak M. miała już 1,5 roku zdecydowaliśmy się polecieć do Bułgarii, bo na pewno by w aucie nie wysiedziała dłużej niż 2h

znów będzie promocja na pampersy w Lidlu

i się zdecydowanie bardziej opłaca niż te ostatnie promocje w realu czy carrefourze, bo 4 jest 30 szt więcej..
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-FBD16...rta.htm?id=218

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 10:14   #4604
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

i się zdecydowanie bardziej opłaca niż te ostatnie promocje w realu czy carrefourze, bo 4 jest 30 szt więcej..
dzięks.. no ale tez w realu bardziej się opałacało niż w rosku czy jakims malym innym
Stary 2014-03-02, 10:25   #4605
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wpadam tylko napisać, że mocz ok, także czekamy na wysypkę, żeby odetchnąć, że to tylko trzydniówka.
Super To w takim razie oby szybko przeszlo
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Zaszalałam, kupiłam puzzle (od tego sprzedającego co Papuga, teraz jakby troszkę inne wystawił, ale też z atestami i też ładne - http://allegro.pl/szok-72szt-edukacy...989886037.html ). Oballa i jeszcze jakąś tam grająco-szeleszczącą, uciekającą biedronkę do nauki raczkowania

No i moja ukochana kategoria - ubranka
Takie coś
Dasz linka do biedronki? Mamy hula-kule vtech ale Julkowi szybko sie nudzi to bylby jakis zamiennik
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Lalalalala mąż mi z Italii wrócił
Tydzień go nie było, a ja osiwiałam z Młodym... a na pewno wyliniałam
Apropo, co może matka karmiąca zrobić, żeby tak kłaki nie leciały? Jakieś witaminy, wcierki, modły odprawiać?

Kolejny basen z Małym i kolejny sukces - no lubi szkrab wodę i kropka

Aha, chciałam zagłosować w sondzie, a już zamknięta... ale nic, chciałam zagłosować na to co wygrało Która taka zdolna i wymyśliła?
Hmm... To chyba ja Chociaz Julek jeszcze stopek nie je ale zabki mu chyba ida wiec lada moment bedzie je szczerzyl

Co do ogladania tv przez niemowlaczki ja tez jestem bardzo na nie. W ciagu dnia tv w ogole u nas nie chodzi. Czasem jak TZ wroci z pracy cos sobie wlaczy na pol godz. ale ukladamy Julka tak zeby nie widzial. Chcialabym zeby nie ogladal tv co najmniej do skonczenia 2 lat choc wiem ze jak bedzie chodzil pewnie tego tak calkiem nie unikne.

Fatalna noc za nami. Julek bardzo zakatarzony, pokasluje. Rano byl strasznie rozpalony wiec zmierzylam mu tempke. Termometr czolowy wskazal 38,3. Wowczas stwierdzilam ze chyba dokladniejszy pomiar bedzie w tyleczku i wyszlo 39,4 Nawet po odjeciu 5 kresek to i tak sporo. Dalam czopka i troche spadlo. Czekam na rozwoj sytuacji, mam nadzieje ze sie obedzie bez wizyty na IP
Stary 2014-03-02, 10:27   #4606
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
A tak po za tym byliśmy wczoraj u alergolog prywatnie bo na NFZ wizyta w maju ... Pani potwierdziła nietolerancje mleka krowiego, dała recepte na Bebilon Pepti DHA, maść robioną, Zyrtec, Actiferol saszetki, Locoid Lipo, Elidel krem wiec zaczynamy testować delikatnie Babilon i maść robioną, jak nie pomoże to kolejne cuda w odpowiedniej kolejności, dodatkowo mamy zrobić przeciwciała IGE total i panel pokarmowy 9. Ktoś robił ile to mniej wiecej kosztuje??

Pani mnie uspokoiła co do wyników badań krwi, no po za tym żelazem, bo ma brać i jeść dwa razy dziennie zielone warzywa i zupki mięsne raz dziennie, a te wyniki min mówią o alergi..

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

a i byliśmy wczoraj u 6 tygodniowego Kubusia i wiecie że rodzice złożyli wniosku już do państwowego żłobka? Żeby się dostał jak będzie miał rok?!

Poza tym mały na napięcie wzmożone i ma mieć jakieś inne szczepionki 5w1 przez to ja wogóle pierwsze słysze.. mama jego przerażona, bo wogóle się nie uśmiecha ani nie reaguje na jej głos, generalnie faktycznie dziecko jakieś nie obecne.. już sama nie pamietam jak to było z Filipem, tzn mam jego nieświadomy uśmiech sfotografowany w telefonie jak miał tydzień ale siedziałam cicho...
jeju ile tych zaleceń,aż głowa boli...biedny Fifi
Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Kupiłam w drogerii Natura.

Super, ze imprezka sie udała. Odstresowalas sie

W Rosji co prawda skończyła sie olimpiada, ale zaraz zaczyna sie paraolimpiada.... Ale jak widać Putin ma to gdzieś.

A w ktora część Chorwacji jedziecie i możesz polecić jakaś stronkę, gdzie noclegów szukasz. My byliśmy w Okolicach Makarskiej, a teraz myślimy o północy, zawsze to troszkę krótsza droga. Przeglądalam booking, bo zawsze tak rezerwowalismy, ale coś nic nie mogę znaleźć, wymagania przy dziecku sie zmieniły

A co do wakacji w Polsce, to jest taka stronka z noclegami przyjaznymi rodzicom z dziećmi http://www.dzieciochatki.pl
też byłam 2 razy obok Makarskiej (Omis i Podgora),teraz jedziemy na Iatrię,do Puli.Tam byłam raz, a raz w Rovinj.Fajne okolice

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 10:31   #4607
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:

czekałam na to

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 10:34   #4608
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:

też byłam 2 razy obok Makarskiej (Omis i Podgora),teraz jedziemy na Iatrię,do Puli.Tam byłam raz, a raz w Rovinj.Fajne okolice
Okolice Makarskiej sa piekne 3 lata temu bylismy w Makarskiej w podrozy poslubnej a w zeszlym roku uderzylismy na poludnie w okolice Dubrovnika. Bardziej podobalo mi sie w Makarskiej

My w piatek zarezerwowalismy wczasy i wplacilismy zaliczke. Lecimy na przelomie sierpnia i wrzesnia na Krete I calkiem tanio nam wyszlo. Przelot, transfer, zakwaterowanie i ubezpieczenie 1460/os. Za Julka placimy tylko 200zl. I lecimy z bratem, bratowa i dwojka ich dzieci takze bedzie wesolo
Stary 2014-03-02, 10:40   #4609
LaLoca
Zakorzenienie

Hej mialam najpierw nadrobić i napisać ale nie wychodzi mi to, więc napiszę najpierw, że na piątkowym USG bioderek wyszło wszystko cacy : i dobrze, że nie pieluchowaliśmy! Nic by to nie zmieniło, a tylko dziecko by sie męczyło. Wizaż dobra rada kolejny raz nam pomógł przypomne że miała przykurcz w jednym bioderku. Ćwicztłam codziennie i chyba to pomogło. Dzieki dziewczyny

Karolson ja złożyłam wniosek do żłobka państwowego 2 tyg przed narodzinami Mai

Mojej szwagierki dziecko też ma 6 tyg i uśmiecha sie ale nieświadomie, nie wodzi oczami za zabawkami, ale rozgląda się i widać że coś kuma, ale chyb na reakcje na głos za wcześnie no nie wiem, zaobsetwuję . A i fizycznie jest przeaparatka bo podnosi sie na rękach i przewraca się z brzucha na plecy. Szok. Moim zdaniem traci równowagę, ale rodzice twierdzą inaczej
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 10:42   #4610
anutka171
Rozeznanie

Czesc

nadrobilam was wczoraj wieczorem, ale nie mialam juz sil na pisanie zreszta usnelam w trakcie filmu...

przede wszystkim zdrowka dla malych chorowitkow - Filipka, Hani i Ani. oby jak najszybciej wyzdrowialy

Z tego co pamietam:
Your Angel gratuluje alez Ci zazdroszcze fajny byl ten czaas oczekiwan, przygotowan a jeszcze maluszek niosacy obraczki

Tassia bardzo mi przykro, ze musialas rozstac sie z psiakiem. ja jestem bardzo zzyta ze swoim i nie wiem jak bym przezyla rozstanie

Motyl zazdroszcze wakacji nam sie moze uda wypad nad polskie morze

Karolson duzo tych specyfikow :/ oby szybko zadzialaly i pomogly
A w kwestii tego malucha to mi sie wydaje, ze moj jak byl taki malutki to ani sie nie usmiechal, ani za bardzo nie reagowal, ani tez nie wodzil wzrokiem. moze przez to ze wszystko robil troszke pozniej, gdyz byl wczesniakiem a moze tak po prostu jest. ja bym sie chyba jeszcze nie martwila. zreszta usmiech w tym wieku to chyba tylko grymas jest, calkowicie niekontrolowany przez maluszka

Czaszka super, ze wyjscie sie udalo i odetchnelas troszke

Moj Kubus tez uwielbia tv, ale staram sie, by nie ogladal. niestety mieszkamy z nim w jednym pokoju, wiec wszystkiego nie unikne
zdarza mi sie tez w sytuacjach awaryjnych zajac mu uwage pokazujac tv...

No i moje dziecie strasznie popsulo sie ze spaniem
idzie spac po 21 i od 23.30 co godzine mniej wiecej wierci sie, chce sie przekrecic na brzuch i sie zlosci. na poczatku podaje smoka i czekam az usnie, ale po kilku takich razach biore go do nas, bo nie mam juz sily
wtedy spi jak aniolek i ok. 5.30 budzi sie na jedzenie i spi do 8.30. nie wiem dlaczego tak sie dzieje. moze to przez ten wychodzacy zabek ale nie placze wiec nie wiem
nie chcialabym tylko, zeby przyzwyczail sie do naszego wyrka
zastanawiam sie, czy ewentualnie jakbym dala mu na kolacje cos konkretniejszego np. kleik lub kaszke czy by cos pomoglo? moze dzis sprobuje.

Wczoraj wiekszosc dzionka spedzilismy u rodzicow, gdzie byla tez moja siostra z synkiem. jestem w nim tak rozkochana tak duzo juz potrafi i jak pomysle, ze jak moj Kubus sie rodzil, to on mial wlasnie prawie 6 miesiecy to lezka mi sie w oku krecie, ze to tak szybko mija i dzieciaczki rosna
dla mnie najbardziej niewiarygodne bylo to, jak Maciek caly czas probowal zabrac Kubusiowi smoka, bo mu sie bardziej podobal i mu sie mowilo, ze nie wolno, bo to nie jego, to za kazdym razem cofal raczke i go nie bral. tak ladnie sie nauczyl reagowac na "nie" i "nie wolno" (to tak apropos mozliwosci i konsekwencji nauczania 11-miesiecznego malucha )
siostra caly czas z nim pracuje. a najbardziej mi sie podoba jak bez przerwy pokazuje: jaki duzy urosnie, ile ma klopotow, jakie bylo dobre, kosiu-kosiu, robi barum barum tryk, przesyla caluska... niedlugo moj tez tak bedzie potrafil
oczywiscie caly czas rzadzi swiatelko i uwielbia je wlaczac

to sie rozpisalam wybaczcie...

niedlugo wlasnie znowu tam jedziemy na obiadek
wiec ide sie szykowac.

u nas pogoda tez ponura strasznie dobrze ze chociaz wczoraj bylo ladnie.

a zapomniala bym. Tassia moglabym Cie prosic o podanie rozpiski 14 dni z mel b, o ktorym wspominalas
Stary 2014-03-02, 10:43   #4611
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

co do wojny to też się lekąm tym bardziej że sama Ukraina nic nie może, ale też oddać Krym żeby uniknać wojny to nie przejdzie

Bajka
Blanka jest podoba do taty??
tak mowia do mnie napewno nie zreszta tak jak i Amelka...
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-03-02, 10:48   #4612
LaLoca
Zakorzenienie

Karolson jeśli chodzu o Fifiego to stosujcie sie do zaleceń i wszystko bedzie dobrze. Buziaki dla niego

Pszczoua współczuję choróbska. Pilnuj gorączki. Szybkiego powrotu do zdrówka życzę mnie też coś bierze. Mam nadzieje że M nie zarażę :/
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 10:53   #4613
kropla_deszczu
Zadomowienie

cześć dziewczyny!!!

zanim cokolwiek nadrobię i odpiszę to mam do Was prośbę

ogladając z TŻtem BABYtv trafiliśmy na takie tańczące zwierzątka, z resztą w kółko to leci na tym kanale i mam prośbę

chodzi o to co ten słoń tanczący ma na glowie
takie czarne to według Was USZY czy WŁOSY ???

TŻ sprzecza się ze mną co to jest. I uznał, że najlepiej jak Wy wydacie osąd na ten temat

nie piszę kto jest za czym, bo możecie być stronnicze

tutaj link do piosenki:

https://www.youtube.com/watch?v=o45MJn2e88E

z góry dziękuję za odpowiedzi

ps mam nadzieję, że Was trochę rozbawię tego poranka
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 11:07   #4614
xViolet
Raczkowanie

Cytat:

no powiem Ci że mnie też przerażałaby tak długa podróż z dzieckiem... pierwsze wakacje z Marysią spędziliśmy nad morzem, jakieś 6h jazdy, jechalismy z 3 postojami, pomiędzy raczej spała ale końcówka była już trudna...

następne wakacje, jak M. miała już 1,5 roku zdecydowaliśmy się polecieć do Bułgarii, bo na pewno by w aucie nie wysiedziała dłużej niż 2h

Dzięki za info

Cytat:

My najdłużej byliśmy w Basce Vodzie (nie wiem jak sie to odmienia ) ale duzo jeździliśmy po środkowej i południowej Chorwacji, ja na północy nie byłam, a tz był kiedys z .... byłą, chyba wlasnie w Puli, wiec odpada

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Okolice Makarskiej sa piekne 3 lata temu bylismy w Makarskiej w podrozy poslubnej a w zeszlym roku uderzylismy na poludnie w okolice Dubrovnika. Bardziej podobalo mi sie w Makarskiej

My w piatek zarezerwowalismy wczasy i wplacilismy zaliczke. Lecimy na przelomie sierpnia i wrzesnia na Krete I calkiem tanio nam wyszlo. Przelot, transfer, zakwaterowanie i ubezpieczenie 1460/os. Za Julka placimy tylko 200zl. I lecimy z bratem, bratowa i dwojka ich dzieci takze bedzie wesolo
Dubrovnik śliczne miasto
A co do Krety, to super i jak na podróż samolotem, to chyba najlepszy kierunek z dzieckiem, bo stosunkowo krótko sie leci.

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Hej mialam najpierw nadrobić i napisać ale nie wychodzi mi to, więc napiszę najpierw, że na piątkowym USG bioderek wyszło wszystko cacy : i dobrze, że nie pieluchowaliśmy! Nic by to nie zmieniło, a tylko dziecko by sie męczyło. Wizaż dobra rada kolejny raz nam pomógł przypomne że miała przykurcz w jednym bioderku. Ćwicztłam codziennie i chyba to pomogło. Dzieki dziewczyny

Karolson ja złożyłam wniosek do żłobka państwowego 2 tyg przed narodzinami Mai

Mojej szwagierki dziecko też ma 6 tyg i uśmiecha sie ale nieświadomie, nie wodzi oczami za zabawkami, ale rozgląda się i widać że coś kuma, ale chyb na reakcje na głos za wcześnie no nie wiem, zaobsetwuję . A i fizycznie jest przeaparatka bo podnosi sie na rękach i przewraca się z brzucha na plecy. Szok. Moim zdaniem traci równowagę, ale rodzice twierdzą inaczej
za bioderka

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!!!

ogladając z TŻtem BABYtv trafiliśmy na takie tańczące zwierzątka, z resztą w kółko to leci na tym kanale i mam prośbę

TŻ sprzecza się ze mną co to jest. I uznał, że najlepiej jak Wy wydacie osąd na ten temat

tutaj link do piosenki:

Yyyy, ale macie dylematy ja bym chyba obstawiala włosy, bo taki jakby przedzialek widać, tylko ze pozostałe zwierzęta nie maja włosów. Ciężka sprawa
Stary 2014-03-02, 11:09   #4615
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!!!

tutaj link do piosenki:

uszy
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-03-02, 11:12   #4616
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Dasz linka do biedronki? Mamy hula-kule vtech ale Julkowi szybko sie nudzi to bylby jakis zamiennik
O, taki brzydalek Jeszcze piesek jest u tego sprzedającego.
http://allegro.pl/smily-uciekajaca-b...988929944.html

Biedny Juleczek Przewiało go na spacerku czy jak?

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Your Angel gratuluje alez Ci zazdroszcze fajny byl ten czaas oczekiwan, przygotowan a jeszcze maluszek niosacy obraczki

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
miałąm kupować te same pajace z next'a ale póki co jedziemy do Wrocka to tam poszaleję wolę na lajfa
Woleć to ja też wolę Ale wiesz, takie z All dużo tańsze. Wyczaiłam sprzedającego, który sprzedaje oryginały, ale z przeciętą metką - bo sprzedaż poza siecią. Na takie Nexty ze sklepu to nie za bardzo mnie stać.

Wczoraj byłam z małym na wizycie u sąsiadów (to tak a propos tego, że już na dłuższą metę nie mam siły nosić Julka i robię tournee po znajomych i rodzinie żeby to oni trochę go rozerwali ) i pogadaliśmy trochę o weselu. Niedawno się hajtali więc są na bieżąco z tematem. Trochę mnie poraża ilość detali jakie muszę ogarnąć żeby było naprawdę fajnie.
No i dziewczyna mnie "nastraszyła", że w salonie dla siebie sukni nie znajdę, bo będą za krótkie. Ona ma jakoś 175cm i mówi, że nie miała szans, robiła na miarę.
Ja mam 180cm ale nie chcę obcasów 13cm (może maks 8cm). No i pytanie na niedzielę. Myślicie, że faktycznie odpada szansa żeby znaleźć dla mnie coś w salonie sukien ślubnych?
Stary 2014-03-02, 11:17   #4617
karolson
Zakorzenienie

Laloca - za bioderka, my tez mielismy zalecone szerokie pieluchowanie i tego nierobilismy i teraz na kontroli wszystko wyszlo dobrze.

Co do tego Kubusia to on sie nawet nieswiadomie nieusmiecha. Probowalam mamie tlumaczyc ze kazde dziecko inne itd.

Juz jestem zla.. Filip wstal o 6 o 7 zjadl o 9 zaczal ziewac zgodnie z planem dnia moal zaliczyc drzemeczke i wstac na jedzenie warzywek ale TZ sie uparl ze pojdzie z nim na dwor. Filip spi juz 2 h15 minut i jak sie obudzi to juz pewnie bedzie taki glod ze warzywek nie tknie.. ja go pilnuje siedzac przy oknie w kuchni a TZ oglada na gorze TV..
Stary 2014-03-02, 11:22   #4618
matallewar
Zakorzenienie

Chyba mnie zarazili wszystko mnie boli i kaszle od rana

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 11:40   #4619
karolson
Zakorzenienie

Endzi - ja mam 180 cm i sukienki z wystawy rozm 38 byly dla mnie idealne. Ja kupilam w salonie ale uszyli specjalnie dla mnie. Poza gorsetem ktory w trakcie wesela sie pozaginal byla idealna. Czesciej w salonach widzialam ze byly za dlugie na mnue za krotka byla jedna ale i za ciasna ledwo sie dopielam.
Wstaw co ci sie mniej wiecej podoba.??
Stary 2014-03-02, 11:57   #4620
matallewar
Zakorzenienie

A ja mam 168 cm i szyłam na zamówienie, bo wyszło taniej

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości