|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#1772 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
Cytat:
jejku, no biedne te nasze dziewczyny, serce mi się kraje patrzec od trzech miesięcy na te dwa placki u Helen. Na szczęście u nas już znika, dzięki kremowi o bardzo niefajnym nienaturalnym składzie (Lipobase), ale wdzięczna jestem , że coś się rusza.
|
|
#1773 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą ale powiem szczerze że mała z ręką na sercu wogólenie zwracała na to uwagi!! Na prawdę! A to dziadostwo było wszędzie, w herbacie, cieście, sałatce itp. Wiesz, ja dużo nie wymagam ale najbardziej irytuje mnie to że gdzie pojawi się brat TŻta to musi być po jego myśli - u teściowej trzeba przekręcić ogrzewanie i otworzyć okno w zimie bo mu gorąco a ja siedzę w ciąży jeszcze byłam i musiałam sweter ubrać bo zimno mi było. Jedziemy naszym samochodem, ten kręci ogrzewanie wg siebie jak mu pasuje nie pytając innych o wrażenia. Ot, po prostu troszkę taki samolubny typek. Nie pomyśli o innych. Jak oni u nas byli a my nie mieliśmy dziecka to wszystko było ustawiane pod nich. Cytat:
Taa przechodzili i za 4mce znów urodzi im się dzieć. To jak do Barta przyjadą na imprezę z raczkującym szkrabem to też konfetti zrobię a co! Cytat:
Cytat:
Najśmieszniejsze jest to że mała wogole na to uwagi nie zwrocila. Walnęło i tyle. Żadnej radości, nic z tych rzeczy. To raczej rodzice mieli frajdę bo był burdel na stole i podłodze i że zrobili nam na złość ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Aaa przypomniało mu się ze wczoraj jak mała kapalam to mylam jej ząbki pasta i może to to? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez esskapada Czas edycji: 2014-03-01 o 21:46 |
|
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
my wystawę mamy cały czas
wczoraj, pół dnia było pusto, święto jakieś Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tiaa już zapowiedziałam TŻ że mam ich głęboko w poważaniu ![]() A jeszcze pytanie do Ciebie o buraka - codziennie trzeba przyrządzać nowego buraka? Bo moja teściowa tak wyczytała. A Ty podawałaś ten sok? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1781 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale fajna :) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
:D Od nas dopiero poszli znajomi, nie mogli się nadziwić,ze tyle przygotowałam :D Faaaajnie było, wybawili się też Małym, dostał od nich zabawki do kąpieli :)
|
|
#1782 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytam bo Bart skończył żelazo takie w saszetkach i od wczoraj mu buraka podaję. Nowy już się robi dzięki ![]() Cytat:
Zapraszali bo TŻ jest chrzestnym solenizantki ![]() -------------- Za nami zła noc Bart ma katar :/ i całą noc stękał i się kręcił z nogami w gorze. Nie wiem czy go choroba rozbiera czy co...Póki co ma 37.1 ale ja mu często mierzę i od jakiegoś czasu ma taką temp. I moje pytanie - czy możliwe jest żeby dzieć miał taką swoją naturalną temperaturę 37'? Dawniej nie mierzyłam bo nie miałam potrzeby a teraz ilekroć zmierzę to jest właśnie ok 37.1 Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja za to ma zawsze max 36,2 a zazwyczaj to 35, 8 chyba że mam termometr dziadowski jakiś bo ja też mam niższa :/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dokładnie tak
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Megusia, temperatura 37,1 jest wrecz idealna
dopiero od 37,5 mowimy o lekkim podwyzszeniu i zazwyczaj oznacza,ze dziecku za cieplo i zdjecie 1 warstwy zalatwia sprawe. A goraczka to dopiero 38,5.Esskapada, pewnie termometr Ci swiruje, jak Tobie tez pokazuje obnizone wartosci a czujesz sie ok. Megusia a powiedz mi tego buraka podajesz z cukrem? Pamietam,ze mnie to zdziwilo mocno jak kiedys o tym pisalyscie . uzyskac sok z buraka bez cukru nie jest wiekszym problemem, a napewno wchlanianie zelaza sie przez ten cukier nie zwiekszy (predzej wypluka sie wapn, bo sporo go potrzeba do strawienia cukru ) ![]() (Pisze to po sniadaniu z kremem czekoladowym, w ktorym cukru odgroma - ciezko sie walczy z uzaleznieniem Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, nie mam teraz czasu. Wieczorem wpadnę na dłużej i ponadrabiam. Ale musiałam zajrzeć na moment żeby napisać Wam o moim dzisiejszym śnie
![]() Śniło mi się, że przyjechałam na zjazd do Krakowa pociągiem. Zapomniała/nie zdążyłąm małego przebrać i jechał w śpioszkach w paski (takich, które wczoraj wieczorem mu założyłam i spał w nich tej nocy) nie wzięłam mu żadnych innych ubranek, ani słoiczków z jedzeniem, nic Odebrała nas Hump, która w śnie miałam córeczkę, nie Ignasia ![]() Cały sen był mega realny i śmieszny (choć mi jako odtwórczyni roli głównej do śmiechu nie było ). Po przebudzeniu nie mogłam przestać się śmiać i oczywiście wszystko opowiedziałam Tż ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- A tak na szybko dodam jeszcze, że wczoraj w ramach odreagowania i oczyszczenia nerwowej atmosfery domowej narozrabialiśmy wczoraj z Tż. I nie wiem czy z tego nie będzie rodzeństwa dla W. ![]() Chociaż @ dalej nie mam, więc może kp mnie chroni Sama nie wiem, czas pokaże. Najwyżej gin nas opierniczy ![]() Miłej niedzieli Mamusie, u nas pięknie, zaraz jedziemy do lasu i do teściów na obiad |
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1788 | |
|
Zadomowienie
|
Esskapada tak, locobase to to samo co Lipobase, przynajmniej opakowanie ma identyczne Cytat:
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2014-03-02 o 13:54 |
|
|
|
|
#1789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vil Przemo pedzi z nowymi umiejetnosciami ![]() Eskapada biedna Natalka z tym uczuleniem Banka cudowna milosc braterska, a chlopaki jakie podobne do siebie ![]() Megusia sami maja dziecko i nie pomysleli o czyms takim Karola zaczela chodzic spac godz pozniej niz zwykle, a wstaje godzine wczesniwj |
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taka tempka jest ok, Kubi ma często taką co do tej wizyty to jak zapraszają to chyba powinni się liczyć,ze jesteście z Małym dzieckiem i trzeba zapewnić spędzenie czasu odpowiednie mi to się w głowie nie mieści jacy ludzie są samolubni sorryy, my tez jak nieraz gdzieś byliśmy, to było młodsze dziecko i Kubi się głośno zachowywał,a tamto usypiało, to brałam Kubę i szłam sobie coś mu pokazać czy coś,a nie miałam to w tyłku,niech się tamta mamusia męczy ;/To takie zachowanie jak zauważyłam, jak rodzice się zachowują od początku , u jednych znajomych, u sławnego Dominisia, jak byliśmy to byliśy z Kubim i wziełam szczeniaczku uczniaczka tego Dominika, to ten podszedł 11 miesięcy) i mi wyrwał tego uczniaczka i rzucił obok, a mamusia, "to Dominisia misio tak" i później zauważyłam,ze czym się bawił, to non stop powtarzała "to Dominisia domek tak ,to Dominisia samochodzik tak?, to Dominisia książeczka taaaak?" , no to nie dziwię się,ze później bedzie tak robił, a u drugiej jak byliśy, ma tez Kubę i mój Kubcio podszedł do tamtego stolika edukacyjnego i tamten podszedł, to jego mama zajeła go inną zabawką i mówi, "teraz Kubuś się troszkę pobawi", myślę,ze mimo,iż te dzieci są malutkie, ale takie podejścia mają bardzo duży wpływ na późniejsze zachowanie, chociaż wiem,ze dużo się nie uniknie
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jak zdecydujesz się na przyjazd to mogę pozyczyć dresowe spodenki czerwone - na aparacie męża wychodzą na różowe
|
|
#1793 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wychodzi na to, ze jestem przewrazliwiona Tzn.nie trzymam Leny ale jak wstaje czy przy lawie czy przy kanapie to staram sie przy niej byc zeby sie nie wywalila tzn.jak poleci na pupe to luz ale boje sie zeby nie poleciala stojac przy kanapie na przyklad w tyl i wtedy glowa moze w lawe walnac. Albo boje sie, ze stojac przy lawe poleci w dol po prostu i zeby w lawie zostana. Czy przesadzam? ![]() Rozumiem, ze przy zaoblonym rogu juz nie asekurowac i jak sie uderzy to trudno? ![]() Wiem, ze musi sie nauczyc upadac dlatego sama sie nieraz powstrzymuje ![]() Cytat:
Boje sie, ze poleci w przod i zeby sobie zaraz wybije o lawe te co jej w takich mekach wychodzily ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, ja tam asekuruje Helenę
ale ja panikara jestem więc cały czas za nią łażę i nic w domu nie zrobione ![]() Hela ma katar mam nadzieję żę do środy się go pozbędziemy
|
#1795 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super napisałaś o tej temp dzięki ![]() Robię dziurkę w buraku i wsypuję tak do 3/4 zapełnienia dziurki cukru. Po chwili jest już sok. Nie wiem co to za sposób ale Magiusi polecali w przychodni i podobno na necie też wiele pisze że pomaga. Cytat:
Sen masakra hahahhaahOjjjjjjjj to nie wiem czy trzymać kciuki za II czy nie? ![]() Cytat:
Dzięki ![]() Ależ marudny dziś strasznie, ja też się nieciekawie czuję, TŻ też... Chyba jakaś rodzinna infekcja :/ Cytat:
Aha czyli już się tym nie martwię bo cały czas miałam w głowie jako odnośnik moją temp 36.6'Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Daję buraka od wczoraj. 2 łyżeczki. Jak się tego cukru nasypie to już po 2h jest sok. Ale ja czekam całą noc żeby cały cukier się rozpuścił. Masz rację, rodzice mają ogromny wpływ na to jakie dziecko jest, kształtują jego charakter od najmłodszych lat. Wiadomo że pózniej swój rozum ma ale od początku trzeba wpajać zeby na huligana nie wyrosło ![]() Tak jak wczoraj, byliśmy tam, a oprócz solenizantki była jeszcze jej kuzynka rok starsza czyli 3 latka. Wzięła jakąś zabawkę i łup - rzuciła 5cm od Barta. Ten o mało co w głowę nie zarobił. Ale żeby jej mama jakoś specjalnie dosadnie jej powiedziała żeby tak nie robiła to nieeee. Powtórzyło się to kilka razy... A kiedyś byli u nas z tą chrześnicą to ja Barta usypiałam a oni siedzieli w salonie. A tu nagle łuup - zaczęła się bawić piłką oball z grzechotką w środku. Czy ktoś zareagował żeby jej to zabrać - nieeeee. Cytat:
Zdrówka my też z katarem się męczymy :/ solidaryzujemy się ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w moim domu sama stawiam granicę, jak mam gości (ostatnio sisotra z trzylatką) to wprost powiedziałam, że Helenka idzie spać i proszę, żeby zachowywała się troszkę ciszej, nie mam z tym problemu
|
|
#1797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bylam dzis sama w kosciele. Zupelnie inna jakosc! Ale, ale Sofia mimo, ze milo spedzila z Tata czas, nie odstepuje mnie na krok odkad wrocilam. (No teraz zajela sie wkladaniem przedmiotow do kosmetyczki ) wiec mamy dzis dzien przytulankowy ![]() Probowalam piec kurczaka w calosci na obiad, z warzywami. Nie dosc, ze kurczak sie nie dopiekl to warzywa sa nadal twarde mimo, ze siedza w piecu od godziny! Maz poszedl do pracy bez obiadu ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- ? Sent from my XT1032 using Tapatalk |
||
|
|
|
#1798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1799 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
![]() Po chrzcinach ok... w kościele Antoś trochę się wiercił, nie mógł usiedzieć, momentami już myślałam, żeby go puścić żeby poraczkował ![]() ![]() Przy polewaniu główki ani mruknął, za to gdy ksiądz pytał nas czy wierzymy w Boga , my wierzymy, a Antoś pfffff - prukał buzią i tak po każdej naszej odpowiedzi ![]() W domku było ciasno i trochę było zamieszania, dlatego następny chrzest zdecydowanie w lokalu... na pewno zaoszczędziliśmy dużo kasy, ale stresujące to było i niewygodne. Z prezentów głównie kasa, krzyżyk, basenik pompowany, huśtawka, Biblia dla Dzieci i klocki. Zdjęcie torciku , Antosia kreację dodam na grupie fb
|
#1800 |
|
Wtajemniczenie
|
moje noooogi
zrobiliśmy sobie dziś dzień spacerowy - najpierw zoo, potem Silesia - miałam kupić płaszcz na wiosnę, nic ciekawego nie było, za to Przemek dostał sweterek, dwie koszulki i czapę ![]() Karolina super torcik ![]() Deb zdrówka dla Helenki ! Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2014-03-02 o 17:29 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

poki co odstawiam wszystko i chyba bede musiala zaczac sie znow cackac jak na poczatku ze po lyzeczce i sprawdzac.. nasza lekarka powiedziala zeby np przez caly tydzien podawac jeden skladnik czegos, np kukurydze caly tydzien i patrzec na reakce ale boje sie ze np podajac malej caly tydzien tylko marchewke czy ziemniaka to bedzie miala niedobory czegos tam.. no nie wiem, chyba bede musiala tak robic.. 

07.07.2012
wczoraj, pół dnia było pusto, święto jakieś 

no i jak zdecydujesz się na przyjazd to mogę pozyczyć dresowe spodenki czerwone - na aparacie męża wychodzą na różowe