|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Biedna. Dużo zdrowia dla was wszystkich!
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
ja swoja suknie tez szylam, chociaz ja bralam tylko cywilny. no i przeplacilam bo wywalilam na nia 1000 zl.
moja przyjaciolka tez szyla na koscielny... jej sie podobala, a wg mnie jedna wielka porazka! koronka popuszczala pod pachami tren byl beznadziejnie podpinany przez co podczas tranca zostal rozerwany. sukienke chciala sprzedac a conajwyzej moze ja rzucic do kontenera... albo zrobic z niej szmaty.podstawa jest bardzo dobra krawcowa, jak sie zna na rzeczy i ma w tym doswiadczenie to mozna zaufac. co do wzrostu Angel nie pomoge, ale podejrzewam ze nie powinno byc jakiegos wielkiego problemu
|
|
|
|
#4623 | |
|
czyli Endżi
|
![]() Cytat:
Uwielbiam koronkowe akcenty.Ale nic nie mierzyłam, nie mam pojęcia co konkretnie bym chciała.
|
|
#4624 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W temacie przewrotów takiego maluszka z brzucha na plecy, to moim zdaniem na pewno jest to nieświadome i wydaje mi się, że nieprawidłowe. Szymek też tak robił od około 3 tygodnia życia (odpychał się rączką i ciągnął główkę i wtedy przewracał się na plecy). Okazało się, że to przez wzmożone napięcie mięśni grzbietu. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
Spora różnica. Endżi, z tą suknią to się nie przejmuj, ja mam 175cm wzrostu i każda sukienka, którą przymierzałam w salonach była dobra na długość (nawet po założeniu butów na obcasie). Nie pamiętam, żeby którakolwiek suknia była za krótka. U mnie to było tak, że przymierzyłam mnóóóóóstwo sukienek, zakochałam się w jednej (taka księżniczka - na górze koronka i kryształki swarovskiego, a na dole kilka warstw tiulu), na nią się zdecydowałam, ale nie brałam tej sukni salonowej (bo ona tylko pokazowa była), więc panie złożyły zamówienie u producenta dokładnie na moje wymiary. Jak kiecka dotarła do salonu to miałam pierwszą przymiarkę żeby sprawdzić, czy wszystko gra, a później tydzień przed weselem była jeszcze jedna przymiarka i wtedy ostateczne przeróbki.Biedna |
||||||
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też chciałam księżniczkę z elementami koronki i taką miałam Czasami jest tak, że mimo nastawienia na jakiś konkretny krój, po przymiarkach okazuje się, że to totalnie nie to (moja szwagierka tak miała - myślałyśmy, że idealna dla neij będzie sukienka "rybka", a miała koronkową księżniczkę). Będziesz mierzyć sukienki, to na pewno coś dla siebie znajdziesz z chęcią bym się jeszcze raz po salonach przeszła i pomierzyła sukienusie
|
|
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Endzi przez Ciebie ogladam teraz miliony sukien slubnych na necie i sie napalam, A JA PRZECIEZ NAWET NIE MAM NARZECZONEGO!!
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Joasiek dopiero beda sie rehabilitowac. Nosza tylko przodem do siebie, bo sie boja?! Mimo ze polozna pokazywala na rece na brzuchu, przodem w lodke itd.
Ja za sukienke tez przeplacilam Endzi obczai sobie na fb albo w k. Ten typ przy naszym wzroscie niestety pogrubia.
|
|
#4629 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Ale to chyba musicie wybrać jedną spośród tych maści? Nam podawała na początku różne nazwy, ale te do typowego AZS są wg mnie zbyt mocne. Mają okropne składy i zostaliśmy przy robionej maści cholesterolowej. Na receptę refundowaną jest taniutka i sprawdza się nie tylko do buzi, ale też na ciemieniuchę, na odparzenia. Można by rzecz na wszystko. Ja też ją kradnę, bo jakieś suche placki na twarzy mi wyskakują ![]() U nas lek antyhistaminowy dostaliśmy tylko "na wszelki wypadek" gdyby pojawiła się alergia na jakieś inne produkty, bo te zmiany skórne, które ma nie są wskazaniem do brania ich. Zapytałam po czym to poznam, że np. coś innego mu nie służy to powiedziała, że wtedy to konkretnie go obsypie i czerwony będzie. Jaką macie tę maść robioną? My musimy smarować go systematycznie, bo to i tak ciągle wraca. Panel pediatryczny w tym wieku to wg mnie wyrzucenie pieniędzy w błoto. Zazwyczaj nie wychodzi, to za wcześnie. Znajomi mieli robić dla prawie 2-latka (też nie byli zachwyceni, bo i w tym wieku może nic z tego nie wyjść) i w małej miejscowości to był koszt ok 200zł. IgE my robiliśmy, ale akurat za darmo w poradni. Cytat:
![]() Ja z kolei niska jestem i szeroka, więc tak normalnie wejść do sklepu i zdjąć z wieszaka żeby pasowało, to też byłoby ciężko ![]() Dodam, ze wtedy mieszkaliśmy we Wrocławiu i chodziłam tam, i weszłam do jedynego salonu sukien u mnie w małej miejscowości. I właśnie tam była najładniejsza dla mnie i najtańsza. kieckę miałam z muślinu, we Wrocku takie kosztowały 2200zł i w górę, takie już które w miare mi pasowały ok 2500zł, a u siebie i na miarę wyszło ok 1700-1800zł (?) dokładnie nie pamiętam, ale różnica w cenie była duża. Także poszukałabym jakichś salonów w okolicy, no i rozejrzyj się, bo może są gdzieś (może w Gdańsku?) targi ślubne. Tam zazwyczaj dużo firm się wystawia z rejonu i można pozbierać trochę kontaktów i pozałatwiać różne rzeczy w jednym miejscu.
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Testy alergiczne to raczej powyżej 3 roku życia. Wcześniej bez sensu, bo alergia, która jest, może nie wyjść, a kasa spora
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u nas to norma ![]() Hej dziewczyny ![]() Wczoraj mieliśmy gości,także od rana do wieczora byłam na nogach. Dzisiaj jakaś taka osowiała jestem i próbuje zebrać się na siłownię
|
|
|
#4632 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się!Ale jestem wściekła!Prawdopodobnie w tym roku nie pojedziemy do Polski na wakacje.Co roku jeździmy na przełomie lipca i sierpnia na 6 tygodni,a w tym roku mojemu mężowi robią problem z urlopem,bo jakaś durna baba przejęła kierownictwo i robi problem[COLOR="White"][/sucz jedna.OLOR]Masakra!!
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyszly puzzle, możesz śmiało zamawiać - fajne są
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4636 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za gratki odnośnie bioderek
Joasiek ja też uważam że takie przewrotki u 6tyg dziecka nie są normalne. Już wcześniej mówiłam im o wzmożonym napięciu karku, bo wygina się do tyłu na przewijaku jakby chciala zobaczyć co ma za głową i bardzo wcześnie podnosiła i trzymała długo podniesioną główkę leżąc na brzuszku, gdzie moja Maja dopiero po miesiącu zaczęła dopiero podnosić a co dopiero trzymać dłużej. Ich mała wcześnie pchała sie na świat i szwagierka leżała przez ostatnie 2 miechy ciąży z nogami do góry z 3cm rozwarciem i może stąd to napięcie. Nawet główkę ma mocno spłaszczoną po bokach. |
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Śniło mi się że jest już nowy wątek, a ja jeszcze tego nie nadrobiłam
![]() że też nie mam już o czym śnić tylko o takich bzdetach. Aa i wczoraj na śnie chciałam tż przebrać pampersa hehe podobno go odkryłam i chciałam podnieść i coś tam majaczyłam że chce pampa zmienić |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4640 |
|
dryfuję słowami
|
http://www.fakt.pl/apel-do-ministra-...,447371,1.html
szkoda słów.. a już mojej mamie znajomi gadali (jakaś córka jej znajomej tam rodziła, bo Zdw 15km od mojej rodzinnej miejscowości), że niby jest tam już tak świetnie, bo przestraszyli się.. widać na krótką metę
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-03-02 o 14:56 |
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez LaLoca Czas edycji: 2014-03-02 o 15:00 |
|
|
|
|
#4642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieci płaczą przez sen?
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4646 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie,ale stęka,sapie i kręci głową w prawo i lewo,przez co wyciera sobie włoski
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jadąc z niemowlakiem autobusem płaci się za wózek?
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj miałam intensywny dzień, a teraz dogorywam-coś mnie bierze...:/
Endżi ja miałam suknię San Patrick, rozm. 36, wzrostu mam 175 a i tak ją skracali.Te hiszpańskie są wyjątkowo długaśne...
|
#4649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam 178 cm wzrostu i nie mialam zadnego problemu z dlugoscia sukni, nawet byla skracana. bralam z salonu gotowy model.Madziuchna bardzo dziekuje Ale sie wkurzylam. dostalam dzis @ pomimo kp na domiar zlego 6 dni temu zaczelam brac przepisane przez gina globulki macmiror 500. kuracja trwa 12 dni, ale musze ja przerwac. powinnam ja wznowic po zakonczeniu czy to bez sensu i powinnam jeszcze raz zaczac od poczatku? byla ktoras z was w takiej sytuacji?
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

wszystko mnie boli i kaszle od rana

tren byl beznadziejnie podpinany przez co podczas tranca zostal rozerwany. sukienke chciala sprzedac a conajwyzej moze ja rzucic do kontenera... albo zrobic z niej szmaty.

Uwielbiam koronkowe akcenty.

W temacie przewrotów takiego maluszka z brzucha na plecy, to moim zdaniem na pewno jest to nieświadome i wydaje mi się, że nieprawidłowe. Szymek też tak robił od około 3 tygodnia życia (odpychał się rączką i ciągnął główkę i wtedy przewracał się na plecy). Okazało się, że to przez wzmożone napięcie mięśni grzbietu.
Spora różnica. Endżi, z tą suknią to się nie przejmuj, ja mam 175cm wzrostu i każda sukienka, którą przymierzałam w salonach była dobra na długość (nawet po założeniu butów na obcasie). Nie pamiętam, żeby którakolwiek suknia była za krótka. U mnie to było tak, że przymierzyłam mnóóóóóstwo sukienek, zakochałam się w jednej (taka księżniczka - na górze koronka i kryształki swarovskiego, a na dole kilka warstw tiulu), na nią się zdecydowałam, ale nie brałam tej sukni salonowej (bo ona tylko pokazowa była), więc panie złożyły zamówienie u producenta dokładnie na moje wymiary. Jak kiecka dotarła do salonu to miałam pierwszą przymiarkę żeby sprawdzić, czy wszystko gra, a później tydzień przed weselem była jeszcze jedna przymiarka i wtedy ostateczne przeróbki.

czy to bez sensu i powinnam jeszcze raz zaczac od poczatku? byla ktoras z was w takiej sytuacji?