|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
Zawijanie przestał lubić ok miesiąc temu, spi z nami "luzno" pod koldra, w ciągu dnia też. Do karmienia tylko zarzucam mu kocyk.
|
|
#3032 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas noc mocno kiepska...Maja ma takie gazy, pręży się, napina i płacze przy każdym bąku i tak to trwa od wczoraj od 21 do teraz. Ledwo co zaśnie to się budzi z płaczem i pruka. Cholera odbijamy ją za każdym razem, ja prawie wogóle już nic nie jem oprócz suchej kajzerki z szynką. Już nie mogę patrzeć jak Malutka się męczy
|
|
#3033 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy tu się chwalicie długim snem dzieci, a ja Wam się pożalę. Marcel wczoraj budził się co godzinę w nocy na karmienie. Possał 1 minutę i zasypiał. Ale on zasypia jak niedźwiedź na zimę, nic go nie obudzi. Dzisiaj w nocy budził się równo co dwie godziny no i ssał dłużej. O 7 już pobudka. No ale nie mogę się dziwić skoro mój syn uwidział sobie, że noc zaczyna się o 19:00 i idzie spać, a spróbuj go przetrzymać o 5 minut dłuzej do kapieli to się tak drze, że szok. Wtedy muszę go rozebrać do naga i leżeć z Nim. Tylko to na spokój pomaga.
Jedyny pozytyw jest taki, że wieczory mam dla siebie. Bo młody jak uśnie o 19:00 tak śpi po pierwszym karmieniu (dwa cyce) do północy. Od pólnocy pobudka tak jak wyżej opisałam ![]() Szukam nosidełka. Oglądałam filmek z Zawitkowskim i on odradza nosidełka bo obciążają bioderka, chwali chustę tkaną. Ale sama nie wiem czy ja będę umiała się użerać z chustą. Zresztą nie wiem nawet gdzie tu w uk taką kupić, może ebay. edit: znalazłam taką tkaną chustę, ale nie wiem czy nie za tania i czy będzie ok http://www.ebay.co.uk/itm/BABY-SLING...item338b1d5cc3
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-03-02 o 12:52 |
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Niemożliwe. Po pierwsze zawsze z "niekarmiacej" piersi ściągam bez problemu co najmniej 90 ml, a po drugie czułam, ze piers jeszcze nie jest pusta i przy ręcznym ściąganiu leciało.
Lejek jest zwalony, silikon się skurczył, nie mam pojęcia jak. Na szczęście przypomniałam sobie, ze w zestawie był tez twardy plastikowy i działa. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Ale konsekwencja tego, ze dobrze śpi w nocy jest to, ze prawie nie śpi w dzien. Zasypia parę razy na 15-30 minut i tyle. Dluzej śpi tylko w chuscie albo w samochodzie.
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Perfuzja:
5 razy się budził w nocy? Nieźle... Ja noc liczę od okolo północy, bo wtedy się kładę i karmie ostatni raz bez mojej pobudki. Potem Kacper je ok 3, 5 i 7, choć godziny nie są sztywne, bo czasem je o innych godzinach. Jego 7godzinne spanie byłoby jak złoto, ale on ciągle głodny. Dziś od rana też- od ok 7.40 zjadl 300ml.
|
#3036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj nie spal przez caly dzien. Wieczorem juz byl tak zmeczony, ze ryczal non stop i nie dalo sie go uspokoic, po kapieli sie troche wyciszyl i jak zasnal to spal 8h. Shiloh ja tez mysle o nosidelku, bo nie wiem czy chusta dam rade sie dobrze obwiazac, poza tym moj maz chce nosidelko, bo jakos chusta go nie przekonuje Znalazlam takie http://mamazen.pl/category/nosidelka-marsupi-plus i chyba na nie sie zdecydujemy, bo z tego co czytalam to nadaje sie dla takich maluszkow.Ogladalam porodowke na TLC i uryczalam sie jak glupia
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-03-02 o 13:05 |
|
|
|
|
#3037 |
|
Wtajemniczenie
|
Le la: no mój chłop też do chusty podchodzi jak pies do jeża
chciałam nosiedłko mei tai ale ponoć dla dzieci siedzących jest
|
|
|
|
#3038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Shiloh to z linka to Pentelka - Polska firma Zle dla dziecka nie jest, ale nie ma splotu skosnokrzyzowego, wiec bedą Cię bolały plecy. Za te cenę powinnaś znaleźć używana Nati Baby, jest znacznie lepsza. Zawsze mogę Ci wysłać z Polski
|
|
#3039 |
|
Wtajemniczenie
|
Perfuzja: ja myślałam o takim http://www.ebay.co.uk/itm/New-Mei-Ta...item43bf0e19ac tutaj jest napisane, że niby od urodzenia. Ale na polskich stronach znalazłam info, że odkąd dziecko siedzi.
Takie jeszcze by mój nosił, a chustę nie bardzo chce nosić bo on uważa, że faceci nie nosza ehh....
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj masz dyskusje na temat tego jak wcześnie mozna włożyć w MT: http://www.chusty.info/forum/showthr...dy-nosić/page2
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() W nocy mała się dwa razy obudziła o 1 i o 5 ![]() Właśnie zaliczylismy długi spacer na którym zasnęła i jeszcze śpi ![]() Pogoda u nas przepiękna
|
#3042 |
|
Gang Iren
|
Zrobiłam przegląd ciuchów Wiki i Eryka i prawie wszystko mają przymaławe,a i Kacperkowi coś na wiosnę muszę dokupić,bo w tym co Eryk wiosną chodził bedzie dla Kacperka za małe. Szykują się mega zakupy
|
#3043 |
|
Raczkowanie
|
Moja mała niezbyt lubi spacery chyba. Wzięliśmy ją na dwór i wytrzymała 5 min bez ryczenia
Bez sensu jest wkładać jej rączki czy nóżki, bo nawet nie sięga. Chyba zastosuję jednak kurteczkę, gdzieś tam mam taką małą i na to dresy z polarem. Za to kocha odwiedziny gości. Uspokaja się jak jest więcej niż 3-4 osoby w pomieszczeniu
|
#3044 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zjedz produkty mniej przetworzone, ale bogate w błonnik. rozgotuj sobie jabłko, zjedz samo albo z płatkami owsianymi i bedzie lepiej. Cytat:
u nas noc ładna: od 23-3, potem 3:30-6 i dalej kimała u mnie na klacie do 10, ja oczywiście z nią . spacer za to z oczami jak 5 zł, podziwiała błękitne niebo. znalazłam 3 alergena albo jedynego - pszenica. odstawiłam wszystko co pszenne i pierwszy raz od tygodni zobaczyłam normalną, żółtą kupę![]() mam problem: moje dziecko nie akceptuje swojego ojca. jak tylko idzie do niego na ręce, załącza się taka syrena, jakby ją parzyło. wraca do mnie cisza. nie wiem co robić ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
ciekawe jak Muminek?
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Jako że Kacper coraz mniej śpi w dzień (ok pół godziny temu zasnął ... od ok 9.30
) musimy go czymś zająć. Chcę kupić matę edukacyjną Canpol, tylko nie wiem którą:http://allegro.pl/canpol-mata-edukac...000265550.html czy http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ko...018107853.html (plusem jest możliwość zapięcia boków) Myślę że to lepsze rozwiązanie, niż targać ze sobą wózek np. do kuchni. Zrobiłam też małe stacjonarne zakupy: - Butelka Lovi 250ml - póki co do laktatora, bo w zestawie jest tylko mała (napełniona do końca ma chyba 160ml) i wkurza mnie konieczność przelewania mleka do pojemnika w trakcje ściągania - Smoczek Lovi linia Marine (na zdjęciu trzeci w górnym rzędzie) - Krówkę do zawieszenia tylko z takim uchwytem - Motylka
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-02 o 15:49 |
|
|
|
#3046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym wzięła tę 2 matę, z czasem może być przydatna jak mały będzie się wywracał z brzuszka na plecki i "wędrował" po macie ![]() Moje dziecko ma dziś dzień spania budzi sie, je i zasypia. Nie wiem jak będzie w nocy ... |
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle dzień dobry! jakoś ostatnio nie mam weny do pisania. zaglądam i podczytuje, ale ciężko się w rozmowę wciąć. ostatnio pisałam, ze kupuję butlę tt i mam nadzieję, że nie będzie przeciekać. powiem Wam, że podejście pierwsze tragedia, myślałam, ze przez balkon wyrzucę. ale któregoś dnia podczas spaceru mieliśmy awarię - młoda zrobiła się drąco-głodna w godzinę po ostatnim karmieniu dałam butlę (dobrze, że trochę ściągnęłam!) i o dziwo i ładnie się zassała i nie zalała. jednak awaryjne sytuacje motywują ![]() Roane współczuję ciężkiego porodu, ale nagroda chyba warta wszystkiego no i jeszcze raz gratulacje ![]() zastanawiam się jak Muminek mam nadzieję, że już się nie męczy tylko też ma swojego malucha obok
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() forester u nas tez tak było. Przeszło jak maz wyluzował w kwestii zajmowania sie dzieckiem. Nie wiem czy Emil jakoś wyczuwał, ze maz jest zdenerwowany?
|
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
Magnusia jak stanik ja ma cafe latte i powiem szczerze że zapiecie ma bardzo wysoko i jedenastka ciężko mi zapiac ciężkie duże piersi jak dla mnie trochę za płytki jest.
Co do 1 % dla Kefii to powiem wam, że procedura przekazania tych pieniędzy trwa bardzo długo, męża kuzynka ma chore dziecko z zespołem Patau i co roku dla niej przekazujemy i stad wiem. Trochę tu nas jest na wizazu , każdy grosz się liczy więc pomóżmy dziewczyny Kefii Perfuzja Migotko jak spedzilyscie czas bez dzieciaczkow ?? |
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bralabym pierwsza, bo jak Wam sie trafi taki sam egzemplarz, to wciąż coś będziecie mieć z maty.
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś zaczęliśmy paczkę pampersów 2 w jedynkach małej pupa już się nie mieści
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz jedziemy do rodziców. Ale ogólnie było bardzo fajnie
|
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
Proste zabawy dla niemowlaczka
![]() http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...emowlecia.html |
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
kurde mój syn ma wąską dupinę bo jeszcze na 1 jest
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzięłam tą drugą matę plus parę innych rzeczy u tego sprzedającego, m.in, grzechotkę na rączkę
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Poszliśmy na obiadek do restauracji w której robimy chrzciny a teście spacerowali po parku
miało być wczoraj wyszło dziś ale pogoda tez piękna ![]() Cytat:
|
|
#3057 |
|
Rozeznanie
|
Drogie ciocie ostatni forumowy maluch jest na świecie. Benjamin urodził sie dzisiaj o godz 13;37 , ma 52 cm i wagę 4260 gram. Poród siłą natury. ;-)
|
#3058 | |||
|
Rozeznanie
|
U nas noc zaczęła się od wrzasku: karmienie przed 23 i próba uśpienia, ale zamiast spać na zmianę ryczał i coś gadał do siebie. Po 24 zaczął mamlać piąstki, więc przystawiłam do piersi, pociągnął dwa razy i zasnął. I tak spał do 7.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
Ale Benjaminek duży. Brawa Mama |
|||
|
|
|
#3059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

przekorne mam dziecie

i czy będzie ok

Zle dla dziecka nie jest, ale nie ma splotu skosnokrzyzowego, wiec bedą Cię bolały plecy. 

Bez sensu jest wkładać jej rączki czy nóżki, bo nawet nie sięga. Chyba zastosuję jednak kurteczkę, gdzieś tam mam taką małą i na to dresy z polarem.
) musimy go czymś zająć. Chcę kupić matę edukacyjną Canpol, tylko nie wiem którą: