|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
Zawijanie przestał lubić ok miesiąc temu, spi z nami "luzno" pod koldra, w ciągu dnia też. Do karmienia tylko zarzucam mu kocyk.
![]() |
#3032 |
Wtajemniczenie
|
U nas noc mocno kiepska...Maja ma takie gazy, pręży się, napina i płacze przy każdym bąku i tak to trwa od wczoraj od 21 do teraz. Ledwo co zaśnie to się budzi z płaczem i pruka. Cholera odbijamy ją za każdym razem, ja prawie wogóle już nic nie jem oprócz suchej kajzerki z szynką. Już nie mogę patrzeć jak Malutka się męczy
![]()
![]() |
#3033 |
Wtajemniczenie
|
Wy tu się chwalicie długim snem dzieci, a ja Wam się pożalę. Marcel wczoraj budził się co godzinę w nocy na karmienie. Possał 1 minutę i zasypiał. Ale on zasypia jak niedźwiedź na zimę, nic go nie obudzi. Dzisiaj w nocy budził się równo co dwie godziny no i ssał dłużej. O 7 już pobudka. No ale nie mogę się dziwić skoro mój syn uwidział sobie, że noc zaczyna się o 19:00 i idzie spać, a spróbuj go przetrzymać o 5 minut dłuzej do kapieli to się tak drze, że szok. Wtedy muszę go rozebrać do naga i leżeć z Nim. Tylko to na spokój pomaga.
Jedyny pozytyw jest taki, że wieczory mam dla siebie. Bo młody jak uśnie o 19:00 tak śpi po pierwszym karmieniu (dwa cyce) do północy. Od pólnocy pobudka tak jak wyżej opisałam ![]() Szukam nosidełka. Oglądałam filmek z Zawitkowskim i on odradza nosidełka bo obciążają bioderka, chwali chustę tkaną. Ale sama nie wiem czy ja będę umiała się użerać z chustą. Zresztą nie wiem nawet gdzie tu w uk taką kupić, może ebay. edit: znalazłam taką tkaną chustę, ale nie wiem czy nie za tania ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-03-02 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3034 | |
Zakorzenienie
|
Niemożliwe. Po pierwsze zawsze z "niekarmiacej" piersi ściągam bez problemu co najmniej 90 ml, a po drugie czułam, ze piers jeszcze nie jest pusta i przy ręcznym ściąganiu leciało.
Lejek jest zwalony, silikon się skurczył, nie mam pojęcia jak. Na szczęście przypomniałam sobie, ze w zestawie był tez twardy plastikowy i działa. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Ale konsekwencja tego, ze dobrze śpi w nocy jest to, ze prawie nie śpi w dzien. Zasypia parę razy na 15-30 minut i tyle. Dluzej śpi tylko w chuscie albo w samochodzie.
![]() |
#3035 |
Zakorzenienie
|
Perfuzja:
5 razy się budził w nocy? Nieźle... Ja noc liczę od okolo północy, bo wtedy się kładę i karmie ostatni raz bez mojej pobudki. Potem Kacper je ok 3, 5 i 7, choć godziny nie są sztywne, bo czasem je o innych godzinach. Jego 7godzinne spanie byłoby jak złoto, ale on ciągle głodny. Dziś od rana też- od ok 7.40 zjadl 300ml.
#3036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj nie spal przez caly dzien. Wieczorem juz byl tak zmeczony, ze ryczal non stop i nie dalo sie go uspokoic, po kapieli sie troche wyciszyl i jak zasnal to spal 8h. Shiloh ja tez mysle o nosidelku, bo nie wiem czy chusta dam rade sie dobrze obwiazac, poza tym moj maz chce nosidelko, bo jakos chusta go nie przekonuje ![]() Ogladalam porodowke na TLC i uryczalam sie jak glupia ![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-03-02 o 12:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3037 |
Wtajemniczenie
|
Le la: no mój chłop też do chusty podchodzi jak pies do jeża
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3038 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Shiloh to z linka to Pentelka - Polska firma ![]() Za te cenę powinnaś znaleźć używana Nati Baby, jest znacznie lepsza. Zawsze mogę Ci wysłać z Polski ![]()
![]() |
#3039 |
Wtajemniczenie
|
Perfuzja: ja myślałam o takim http://www.ebay.co.uk/itm/New-Mei-Ta...item43bf0e19ac tutaj jest napisane, że niby od urodzenia. Ale na polskich stronach znalazłam info, że odkąd dziecko siedzi.
Takie jeszcze by mój nosił, a chustę nie bardzo chce nosić bo on uważa, że faceci nie nosza ehh.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj masz dyskusje na temat tego jak wcześnie mozna włożyć w MT: http://www.chusty.info/forum/showthr...dy-nosić/page2
![]() |
#3041 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() W nocy mała się dwa razy obudziła o 1 i o 5 ![]() Właśnie zaliczylismy długi spacer na którym zasnęła i jeszcze śpi ![]() Pogoda u nas przepiękna ![]()
#3042 |
Gang Iren
|
Zrobiłam przegląd ciuchów Wiki i Eryka i prawie wszystko mają przymaławe,a i Kacperkowi coś na wiosnę muszę dokupić,bo w tym co Eryk wiosną chodził bedzie dla Kacperka za małe. Szykują się mega zakupy
![]()
#3043 |
Raczkowanie
|
Moja mała niezbyt lubi spacery chyba. Wzięliśmy ją na dwór i wytrzymała 5 min bez ryczenia
![]() ![]() Za to kocha odwiedziny gości. Uspokaja się jak jest więcej niż 3-4 osoby w pomieszczeniu ![]()
#3044 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zjedz produkty mniej przetworzone, ale bogate w błonnik. rozgotuj sobie jabłko, zjedz samo albo z płatkami owsianymi i bedzie lepiej. Cytat:
u nas noc ładna: od 23-3, potem 3:30-6 i dalej kimała u mnie na klacie do 10, ja oczywiście z nią ![]() znalazłam 3 alergena albo jedynego ![]() ![]() ![]() mam problem: moje dziecko nie akceptuje swojego ojca. jak tylko idzie do niego na ręce, załącza się taka syrena, jakby ją parzyło. wraca do mnie cisza. nie wiem co robić ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
ciekawe jak Muminek?
![]() |
#3045 |
Zakorzenienie
|
Jako że Kacper coraz mniej śpi w dzień (ok pół godziny temu zasnął ... od ok 9.30
![]() http://allegro.pl/canpol-mata-edukac...000265550.html czy http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ko...018107853.html (plusem jest możliwość zapięcia boków) Myślę że to lepsze rozwiązanie, niż targać ze sobą wózek np. do kuchni. Zrobiłam też małe stacjonarne zakupy: - Butelka Lovi 250ml - póki co do laktatora, bo w zestawie jest tylko mała (napełniona do końca ma chyba 160ml) i wkurza mnie konieczność przelewania mleka do pojemnika w trakcje ściągania - Smoczek Lovi linia Marine (na zdjęciu trzeci w górnym rzędzie) - Krówkę do zawieszenia tylko z takim uchwytem - Motylka
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-02 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3046 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bym wzięła tę 2 matę, z czasem może być przydatna jak mały będzie się wywracał z brzuszka na plecki i "wędrował" po macie ![]() Moje dziecko ma dziś dzień spania budzi sie, je i zasypia. Nie wiem jak będzie w nocy ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w ogóle dzień dobry! jakoś ostatnio nie mam weny do pisania. zaglądam i podczytuje, ale ciężko się w rozmowę wciąć. ostatnio pisałam, ze kupuję butlę tt i mam nadzieję, że nie będzie przeciekać. powiem Wam, że podejście pierwsze tragedia, myślałam, ze przez balkon wyrzucę. ale któregoś dnia podczas spaceru mieliśmy awarię - młoda zrobiła się drąco-głodna w godzinę po ostatnim karmieniu ![]() ![]() Roane współczuję ciężkiego porodu, ale nagroda chyba warta wszystkiego ![]() ![]() zastanawiam się jak Muminek ![]() ![]()
![]() |
#3048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() forester u nas tez tak było. Przeszło jak maz wyluzował w kwestii zajmowania sie dzieckiem. Nie wiem czy Emil jakoś wyczuwał, ze maz jest zdenerwowany? ![]()
![]() |
#3049 |
Zadomowienie
|
Magnusia jak stanik ja ma cafe latte i powiem szczerze że zapiecie ma bardzo wysoko i jedenastka ciężko mi zapiac ciężkie duże piersi jak dla mnie trochę za płytki jest.
Co do 1 % dla Kefii to powiem wam, że procedura przekazania tych pieniędzy trwa bardzo długo, męża kuzynka ma chore dziecko z zespołem Patau i co roku dla niej przekazujemy i stad wiem. Trochę tu nas jest na wizazu , każdy grosz się liczy więc pomóżmy dziewczyny Kefii ![]() Perfuzja Migotko jak spedzilyscie czas bez dzieciaczkow ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3051 |
Zakorzenienie
|
My dziś zaczęliśmy paczkę pampersów 2 w jedynkach małej pupa już się nie mieści
![]()
#3052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3053 |
Wtajemniczenie
|
Proste zabawy dla niemowlaczka
![]() http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...emowlecia.html |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3054 |
Zakorzenienie
|
kurde mój syn ma wąską dupinę bo jeszcze na 1 jest
#3055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzięłam tą drugą matę plus parę innych rzeczy u tego sprzedającego, m.in, grzechotkę na rączkę ![]()
![]() |
#3056 | |
Zakorzenienie
|
Poszliśmy na obiadek do restauracji w której robimy chrzciny a teście spacerowali po parku
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3057 |
Rozeznanie
|
Drogie ciocie ostatni forumowy maluch jest na świecie. Benjamin urodził sie dzisiaj o godz 13;37 , ma 52 cm i wagę 4260 gram. Poród siłą natury. ;-)
#3058 | |||
Rozeznanie
|
U nas noc zaczęła się od wrzasku: karmienie przed 23 i próba uśpienia, ale zamiast spać na zmianę ryczał i coś gadał do siebie. Po 24 zaczął mamlać piąstki, więc przystawiłam do piersi, pociągnął dwa razy i zasnął. I tak spał do 7.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3060 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.