Scent Bar LII - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-02, 13:47   #571
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76
Dot.: Scent Bar LII

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
słońce a ja zostałam bez filtra (no wykańczam Avene po mamie ale to ostatnie krople)

I wkurza mnie to co roku, bo z każdym sezonem mam coraz większą awersje do maziania się i filtrem i kremem na dzień. Nie znoszę, po prostu nei znoszę warstw na skórze twarzy. A o w miarę naturalny i dobry dla trądzikowej cery neizapychający krem na dzień z wbudowanym filtrem jest cholernie ciężko. W tym roku postanowiłam jakoś rozstrzygnąć ten dylemat ale no nie ma widoków na to No ale muszę muszę znaleźć rozwiązanie - bo ciapanie twarzy dwoma produktami to dla mnie już o 2 za dużo. A przy kwasach muszę ten zakitrany filtr I co gorsza myślę o mineralnym. Znalazłam kremy, m.in. Sylveco które robią mi dobrze i nei chcę psuć tego. Chorrrroba.

YT pęka w szwach od Vichy etc. Dla mnie to zapychacze .
Znaleźć dobry krem to sztuka Ja na razie testuję to na moje naczynka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...czynkowej.html

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 13:56   #572
bogusia32
Wtajemniczenie

dobry niedzielkowo

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Macham znad kaca, niewyspania, głodu i poważnego wieczornego obżarstwa.
Idę ćwiczyć w ramach pokuty. Kurde, nie mam siły.
ad,1
Podpisuje się pod tym rękoma , nogami i folge każdą częścią ciała

ad.2
nieeee, boli mnie każdy mięsień po wczorajszym,ping-pongu ,tenisie ziemnym ,koszykówce i kręglach...jakiś dens też tam chyba był..ale słabo już pamiętam
oczywiście na xboxie

Jeszcze raz wszystkim dziękuję za wczorajsze życzonka, miło było ;-*

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-03-02 o 13:58
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 15:06   #573
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Znaleźć dobry krem to sztuka Ja na razie testuję to na moje naczynka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...czynkowej.html
Zaiste

O, nie wiedziałam o istnieniu takiego specyfiku. Na mnie, wszystkie apteczne i kilka drogeryjnych nie działały . Przez lata wypróbowałam już autentycznie wszystkie znane mi. Mam na myśli, Pharmacerisy, Euceriny, Iwostiny, Biodermy, Avene, IsisPharma, i szereg zapomnianych mniej znanych. No po prostu nic nie gasiło rumienia, a miało
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 15:26   #574
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Zaiste

O, nie wiedziałam o istnieniu takiego specyfiku. Na mnie, wszystkie apteczne i kilka drogeryjnych nie działały . Przez lata wypróbowałam już autentycznie wszystkie znane mi. Mam na myśli, Pharmacerisy, Euceriny, Iwostiny, Biodermy, Avene, IsisPharma, i szereg zapomnianych mniej znanych. No po prostu nic nie gasiło rumienia, a miało
A propos gaszenia naczynek: właśnie przeczytałam recenzję polskich mazideł Go Cranberry - nie miałam (jeszcze; napaliłam się właśnie na serum), ale opis brzmi zachęcająco.

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 16:02   #575
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

Czy wy też czasem macie wrażenie, że jesteście za dobrzy dla innych, więc na Was żerują?
Z chłopem mi się ostatnio nie układało, dzisiaj wreszcie zebrałam się na odwagę i wywaliłam wszystko, co kłębiło się we mnie od kilku tygodni. I przyjął to na klatę i przeprosił, że nie wiedział, że jego zachowanie mi aż taką przykrość sprawiło. Uff, będzie dobrze.
Ale siostra to dzisiaj przegięła pałę, aż ją opierdzieliłam. Od grudnia wisi mi 3 dychy i ciągle nie ma mi oddać, bo "ona nie ma pieniędzy!"
A dzisiaj na wesele idzie i proszę: kiecka o kroju czarnego worka za 600(!!!) złotych (ach i och firmówka i taka modna i oryginalna!), torebka za stówę, do tego fryzjer i kolejna stówa na makijaż u kosmetyczki... (bo mi zrobi makijaż profesjonalnymi kosmetykami, to się będzie całą noc trzymać, a ja się sama tak łądnie malować nie umiem!)
A dla bezrobotnej siostry 30 zł oddać nie ma
udusiłabym chyba...

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

żeby waga mogła przeliczyć mililitry na gramy musi mieć wbudwany gęstościomierz i tak zapewne mają wagi przemysłowo-żywnościowe .
I Bogusiu - litr wody niezależnie od stanu skupienia zawsze waży 1 kilogram 1 litr czyli decymetr sześcienny żelaza w stanie stałym też będzie ważyć tyle samo , jeżeli się go roztopi .

Parabelko poniżej zmiany w gęstości wody wyrażanej w kg/m3 wody podczas zmiany temperatur przez co zmienia stan skupienia
oczywiście jak już wcześniej pisałam przy małych ilościach (tu litr) to te różnice są znikome ale można sobie wyobrazić że przy większych ilościach te różnice będą już widoczne.Każda zmiana temperatury wpływająca na jej zmianę stanu skupienia zmieni jakieś wartości..co widać w tabeli
Jeśli chodzi o wagę to ja wogóle nie biorę pod uwagę odmierzania nią w ml ciał stałych i sypkich bo na mój rozum została zaprojektowana do odmierzania cieczy dlatego w kółko piszę o cieczy...wszak sypkie surowce i stałe zazwyczaj każdy waży w kg a nie ml.

Gęstość wody w funkcji temperatury temp. [°C] gęstość [kg/m³]
100
958,4
80
971,8
60 983,2
40
992,2
30 995,7
25
997,0
20
998,2
15
999,1
10
999,7
0
999,8
−10 998,2
−20
993,5
−30 983,

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-03-02 o 20:00
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 17:21   #576
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Ależ oczywiście. Bierzesz śmietanę lub jogurt, do garnuszka i na gaz. Wsypujesz pokruszony ser pleśniowy i jest podstawowy sos .
a, ok to z kolei wiedza tajemna dla mnie

Cytat:
Ja to wyniosłam z domu. Słyszałm słowo beszamel of kors i wiedziałam że to rodzaj sosu, ale w moim domu sosy jako dodatek praktycznie nie istniały, poza naturalnym sokiem z mięs. Wszystkie były przejrzyste. Sos jako potrawa, spaghetti, ofszę. Musztardowo miodowy, vinegret. No takie wychowanie. Nie widziałam na własne oczy smażenia mąki na maśle. Serio. Jako Redzia rzecze, omijałam wzrokiem tak zbędną informację w przepisach, po prostu była mi niepotrzebna. Np chrzanowy nauczył mnie robić ojciec, do gotowanego mięsa bossssski. Chrzan, mleko skondensowane, wywar np rosół i mieszamy a na koniec można zagęścić łyżeczką mąki rozmieszaną w wodzie. Czy to to samo co zasmażka? Chyba jednak nie. Ja rzadko kiedy zagęszczam, gęstość chrzanu mi wystarcza.

Sporą część życia myślałam, że beszamel to sos serowy, jak w knajpach wybierałąm bokuły pod beszamelem.

Tak czy owak, temat sosów nigdy mnie nie interesował poza spaghetti i winegretami do sałatek.
dziękuję za obszerne wyjaśnienia, nie przestanie mnie chyba nigdy zadziwiać, jak wiele rzeczy nie jest oczywistych uniwersalnie

beszamel to podstawowy sos biały na mleku z surowym jajem, do zapiekania, można zapiekaną potrawę posypać serem. zdaje się że w lazanii też jest coś a la beszamel.
sos serowy to chyba będzie sos mornay.

ja o sosach wiem dużo, w teorii, a to dlatego że jako dziecię w tym nastoletnie lubiłam czytać i czytałam wszystko - książki kucharskie, encyklopedię substancji leczniczych po sto razy, i sprawiało mi to przyjemność - kurde, chyba naprawdę wpadam w spektrum autyzmu w każdym razie stąd byłam przekonana, że to taka bardziej powszechna wiedza.

Cytat:
Ale szczerze, to ja też nie wiem jak można smażyć np na czymś innym? Czyli na czym? Co pozostaje? Smalec? Bo przeca masło sie pali pow 80 st C. Zatem ja nie wiem jak sobei ludzie radza, serio wpieprzają smalec? Dla mnie to w dzisiejszych czasach, kiedy jest alternatywa, obrzydliwe.
masło klarowane np.

a tak serio to ludzie smażą na zwykłym maśle i na smalcu, patrz stany zjednoczone, teksas, tennessee, smażenie na tonach masła i smalcu, i ja się wcale nie dziwię, smak lepszy i chrupkość lepsza.

smażenie na oleju też trzeba wiedzieć na jakim, np. oliwa z oliwek pali się powyżej 60 stopni, o czym się dowiedziałam niedawno.
no i nie wszystkie oleje są jednako zdrowe, np. słonecznikowy nie jest taki dobry jak miałam nadzieję

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Czyli jednak waga-bzdurka. Czuję się doinformowana
nie tylko ta zresztą, wszystkie które oglądałam miały tę opcję, mama moja stwierdziła, że pewnie wymóg unijny

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
mam ochote na jakis super ekstra film z rozmachem- mozecie cos polecic?
wilk z wall street, jeśli nie widziałaś

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Sperman - ale jż leciał (zjada mi litery)

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
też ostatnio kupiłam na naczynka, TEN, i chyba jestem mniej czerwona.

Cytat:
Napisane przez bogusia32 Pokaż wiadomość
wszak sypkie surowce i stałe zazwyczaj każdy waży w kg a nie ml.

nie zgodzę się, tradycyjnie odmierzało się objętościowo, co widać do tej pory np. w przepisach, szklanka mąki, pół szklanki cukru, łyżeczka soli, przecież to objętość nie waga.

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
A propos gaszenia naczynek: właśnie przeczytałam recenzję polskich mazideł Go Cranberry - nie miałam (jeszcze; napaliłam się właśnie na serum), ale opis brzmi zachęcająco.
o faktycznie, opis serum bardzo zachęcający.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 18:39   #577
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Pracowity weekend mi się zapowiada -kafelki, kabiny prysznicowe/luksfery, kajbele i tego typu atrakcje do kupienia...
OOOOOOOOOpowiadaj

KOCHAM REMONTY !!!!!!!
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 18:41   #578
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
OOOOOOOOOpowiadaj

KOCHAM REMONTY !!!!!!!
Chwilowo okazało się, że zamówienia nie możemy złożyć, gdyż sklep nie przyjmuje płatności kartą, ale to nie szkodzi, gdyż fachowiec od kilku dni nie odbiera telefonów...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 18:45   #579
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
słońce a ja zostałam bez filtra (no wykańczam Avene po mamie ale to ostatnie krople)

I wkurza mnie to co roku, bo z każdym sezonem mam coraz większą awersje do maziania się i filtrem i kremem na dzień. Nie znoszę, po prostu nei znoszę warstw na skórze twarzy. A o w miarę naturalny i dobry dla trądzikowej cery neizapychający krem na dzień z wbudowanym filtrem jest cholernie ciężko. W tym roku postanowiłam jakoś rozstrzygnąć ten dylemat ale no nie ma widoków na to No ale muszę muszę znaleźć rozwiązanie - bo ciapanie twarzy dwoma produktami to dla mnie już o 2 za dużo. A przy kwasach muszę ten zakitrany filtr I co gorsza myślę o mineralnym. Znalazłam kremy, m.in. Sylveco które robią mi dobrze i nei chcę psuć tego. Chorrrroba.
.
Mam tego samego problema używałam iwostinu z serii sensitia z filtrem 20 ale podnieśli cenę , zmniejszyli pojemność... to mam ich w D....Będę teraz zakupowała lirenkę 30 stkę

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Chwilowo okazało się, że zamówienia nie możemy złożyć, gdyż sklep nie przyjmuje płatności kartą, ale to nie szkodzi, gdyż fachowiec od kilku dni nie odbiera telefonów...
Ha to normalka bo remont to ŻYWIOŁ który żyje własnym życiem [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------
Stary 2014-03-02, 18:47   #580
Murszafka

Cytat:
Ha to normalka bo remont to ŻYWIOŁ który żyje własnym życiem
Kop leżącego... Na dodatek jutro do pracy...
Tort miałam dziś wykańczać i Was napastować zdjęciami, ale głowa mnie boli i weny brak... Także jutro...

Stary 2014-03-02, 18:51   #581
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Tort miałam dziś wykańczać i Was napastować zdjęciami, ale głowa mnie boli i weny brak... Także jutro...
Jakie kopanie ???
Jak człowiek remont robi to nie powinien pewnymi rzeczami zawracać sobie głowy bo to bez sensu jest
Stary 2014-03-02, 19:00   #582
Murszafka

Cytat:
Jakie kopanie ???
Jak człowiek remont robi to nie powinien pewnymi rzeczami zawracać sobie głowy bo to bez sensu jest
Catsitterkę muszę ściągnąć, by się konkretna data przydała...
Nie, no irytuje mnie niesłowność, mieliśmy zaczynać 1-go, ale koleś termin przesunął, miałam zadzwonić pod koniec lutego i... nie odbiera.
Wkurza mnie to. Zwłaszcza, że mieliśmy już inną ekipę nagraną, ale tego polecali znajomi, ich sąsiad i im super wszystko zrobił. Tylko chyba zapomniał mi powiedzieć, że wyjeżdża na ferie, a to źle rokuje na przyszłość. Mógł dać znać, że o kilka dni się akcja przesunie, to niepoważne...
No i mieszkania pustego im też nie zostawię, urlopu nie dostanę, więc muszę Ciotkę przywieźć. I tak w kółko...

Stary 2014-03-02, 19:30   #583
Parabelka
Panaroja

snad cherbaty
Cytat:
Parabelko poniżej zmiany w gęstości wody wyrażanej w kg/m3 wody podczas zmiany temperatur przez co zmienia stan skupienia
oczywiście jak już wcześniej pisałam przy małych ilościach (tu litr) to te różnice są znikome ale można sobie wyobrazić że przy większych ilościach te różnice będą już widoczne.Każda zmiana temperatury wpływająca na jej zmianę stanu skupienia zmieni jakieś wartości..co widać w tabeli
Jeśli chodzi o wagę to ja wogóle nie biorę pod uwagę odmierzania nią w ml ciał stałych i sypkich bo na mój rozum została zaprojektowana do odmierzania cieczy dlatego w kółko piszę o cieczy...wszak sypkie surowce i stałe zazwyczaj każdy waży w kg a nie ml.

Gęstość wody w funkcji temperatury temp. [°C] gęstość [kg/m³]
100
958,4
80
971,8
60 983,2
40
992,2
30 995,7
25
997,0
20
998,2
15
999,1
10
999,7
0
999,9
−10 998,2
−20
993,5
−30 983,
Bogusiu , mnie szło o to , że jeżeli weźmiesz litr wody czyli kilogram , to ten kilogram czyli litr w stanie płynnym jak go zamrozisz dalej będzie ważył kilogram , a jak go wyparujesz , to para dalej będzie ważyć kilogram , owszem zmieni się objętość i gęstość , ale całość będzie ważyć dalej tyle samo

machne i spadam

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 19:34   #584
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
OOOOOOOOOpowiadaj

KOCHAM REMONTY !!!!!!!
fariatka

Cytat:
Catsitterkę muszę ściągnąć, by się konkretna data przydała...
Nie, no irytuje mnie niesłowność, mieliśmy zaczynać 1-go, ale koleś termin przesunął, miałam zadzwonić pod koniec lutego i... nie odbiera.
Wkurza mnie to. Zwłaszcza, że mieliśmy już inną ekipę nagraną, ale tego polecali znajomi, ich sąsiad i im super wszystko zrobił. Tylko chyba zapomniał mi powiedzieć, że wyjeżdża na ferie, a to źle rokuje na przyszłość. Mógł dać znać, że o kilka dni się akcja przesunie, to niepoważne...
No i mieszkania pustego im też nie zostawię, urlopu nie dostanę, więc muszę Ciotkę przywieźć. I tak w kółko...

oby się wszystko szybko poukładało

Ale mi znów szybko weekend zleciał

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 19:40   #585
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Oglądaląm wiadomośći dzis i jestem przerażona...
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 19:54   #586
Murszafka

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Ja nie oglądam. Wystarczy mi, że znam historię i odnoszę wrażenie, że ludzie nie potrafią z niej wniosków wyciągać.
Też jestem przerażona. Podobno jesteśmy tacy cywilizowani i lepsi od zwierząt...

Stary 2014-03-02, 20:09   #587
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Nie znam się na kuotkach, uwielbiam za to oglądać Cesara ,zaklinacza psów.Niesamowite jak szybko można zwierzaka nauczyć dobrych zachowań poprzez odpowiednie techniki ...widać że gość kocha to co robi i to działa...Nie wiem czy na kuotki też są jakoweś zaklinacze, toć koty to raczej takie indiwidua ?
Są zaklinacze koci. Niedługo się fajny kurs zaczyna z kociego behawioryzmu, marzy mi się, ale tyle kasy nie wysupłam

Cesar to ten od szczypania i przygniatania do gleby? Jak tak to mocno kontrowersyjne metody od których się odchodzi już. W telewizji pewnie super wygląda, ale w życiu to już różnie ze skutecznością

Cytat:

Ja myślę o powrocie do rudych, miałam jakieś 3 lata temu..., ale rudy tak szybko płowieje..
Co mamy farbować to H. idzie spać W końcu nie wytrzymam i znowu pójdę do fryzjerki...

Cytat:
mądry kotecek, mądrzy właściciele gratuluję, będziecie tworzyć zgrany team

Cytat:

Dziękuję
Wczoraj nastąpił przełom - leżały jednocześnie na łóżku

Mam nadzieję, że spokój trwa nadal?

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
to jakieś porno?

Cytat:

YT pęka w szwach od Vichy etc. Dla mnie to zapychacze .
Będę niedługo Ejwona testować, dam znać

Cytat:
Zrobilam sobie wczoraj w nocy grzywkę, po dwoch latach nie posiadania...no i teraz mi bardzo dziwnie, ale chyba lepiej ...
Tylko trochę za krótka mi się zrobila
Urośnie szybko, jak pamiętam czasy, gdy miałam grzywkę, to ona zawsze rośnie za szybko.

A może powinnam sobie grzywkę machnąć, hmm... Przy takim okropnym wysokim czole to chyba niegłupie. Tylko układać trzeba

Cytat:

Cytat:
Daj spokój, ja nie oglądam, ale te strzępy informacji, które trafiają do mnie skądinąd są dość okropne

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 21:00   #588
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
ja nawet nie wiem co to leniwe, tzn wiem ze słyszenia ze kluski, ale nie wiem jak wyglądają.
wyglądają zazwyczaj jak kopytka, ale zawierają wyżej wymienione ohydztwa

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 21:03   #589
rachell111
Zakorzenienie

Znad orgazmicznych wrażeń smakowych nad upolowanymi za pół ceny i ugrilowanymi bakłażanami na grzankach

Cytat:
To brzmi dokładnie jak coś dla moich potrzeb, nawet cenowych.
Przetestuję an pewno, zwłaszcza, że szukałam dla Mam coś z wit C, i wszelkie wypasione drogie sera miały only tę lewoskrętną C. Dobrze, że się wstrzymała z wydaniem grubej kasy

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
beszamel to podstawowy sos biały na mleku z surowym jajem, do zapiekania, można zapiekaną potrawę posypać serem. zdaje się że w lazanii też jest coś a la beszamel.
sos serowy to chyba będzie sos mornay.

ja o sosach wiem dużo, w teorii, a to dlatego że jako dziecię w tym nastoletnie lubiłam czytać i czytałam wszystko - książki kucharskie, encyklopedię substancji leczniczych po sto razy, i sprawiało mi to przyjemność - kurde, chyba naprawdę wpadam w spektrum autyzmu w każdym razie stąd byłam przekonana, że to taka bardziej powszechna wiedza.
Rozumiem Cie. Mam tak samo np w kwestii serów i olei - Tato mi za dzieciaka wpajał rzekomo-niepotrzebna wiedzę an ten temat, dluuuuugo zanim nawet owe produkty były na półkach sklepowych. Kupował i podrzucał mi wszelakie książki,w tym kulinarne i w sumie zaszczepił takie a nie inne smaki. Rodzice z zagranicy zawsze przywozili zakupy spożywcze. salami, kiełbasy, sery, octy, oliwy, oleje, puszkowane warzywa, etc etc.
Cytat:
masło klarowane np.

a tak serio to ludzie smażą na zwykłym maśle i na smalcu, patrz stany zjednoczone, teksas, tennessee, smażenie na tonach masła i smalcu, i ja się wcale nie dziwię, smak lepszy i chrupkość lepsza.

smażenie na oleju też trzeba wiedzieć na jakim, np. oliwa z oliwek pali się powyżej 60 stopni, o czym się dowiedziałam niedawno.
no i nie wszystkie oleje są jednako zdrowe, np. słonecznikowy nie jest taki dobry jak miałam nadzieję
1. nienawidze smaku masła klarowanego - moja Mam wyłącznie an tym smaży. IMO potrawy nabierają nieprzyjemnie słodkawego smaku.

2. No cóż, w dzieciństwie babcia też tylko na tym smażyła i jadłam to na pewno, na szczęście nie pamiętam. Wyglądałam jak słońce. Mnei smalec śmierdzi, jako rozgrzany tłuszcz. Nie lubię i już. Ale że smak potraw lepszy i chrupkość, wierzę.

3. Ja wiem o olejach tyle ile mi potrzeba Patrz wyżej, od dzieciaka wiem do czego służy oliwa z oliwek, choć to zalezy od tego z jakiego tłoczenia?

Ja smażę na z pest winogron. Zdarza sie też ten neizdrowy No ale nie potrafię się przełamać do smaku smażonego smalcu. To już wolę wybrać niezdrowy olej. Na maśle smażę krótko czyli jajka pieczarki, bo nadaje fajny smak.

Cytat:
też ostatnio kupiłam na naczynka, TEN, i chyba jestem mniej czerwona.

o faktycznie, opis serum bardzo zachęcający.
No popatrz, a ja boję się tej serii, bo mi kiedyś ich maseczka zrobiła pożar na twarzy - za każdym użyciem musiałąm zmywać, ze łzami w oczach i jeszcze się ratować czymś. Jakiś naturalny skłądnik pewnie mnie tam podrażnił.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-03-02 o 21:16
Stary 2014-03-02, 21:07   #590
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
a beszamelu nigdy nie robiłyście? albo sosu mornay?
pewnikiem nie robili

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 21:11   #591
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Znad orgazmicznych wrażeń smakowych nad upolowanymi za pół ceny i ugrilowanymi bakłażanami na grzankach
Ooo, i na czym grillowałaś, w piekarniku czy w opiekaczu?

Polly ad filmów z rozmachem może obejrzyj sobie Pompeje z nic-nie-wiesz-dżonem-snoł Sama chcę obejrzeć, dla wulkanu.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 21:13   #592
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj w świecie remontów - czyli sie zaczęło

Cytat:
Mam tego samego problema używałam iwostinu z serii sensitia z filtrem 20 ale podnieśli cenę , zmniejszyli pojemność... to mam ich w D....Będę teraz zakupowała lirenkę 30 stkę

Ha to normalka bo remont to ŻYWIOŁ który żyje własnym życiem
Od Lirenków uciekam gdzie pieprz rośnie - wszystko pod tym szyldem zrobiło mi masakrę i wylądowało w koszu - no nikt nie chciał za darmo

Też myślałam, że KOCHAM REMONTY. Ale okazało się, że kocham zmiany, kocham własne wizje remontów - ale rzeczywistość dała mi ostro popalić. Tak to jest żywioł, który żyje życiem producentów i handlowców w branży wyposażeniowo-budowlanej. To jest studnia problemów bez dna. Nawet dziś robiliśmy wizje odświeżenia sypialni, zaprojektowaliśmy przeróbkę łoża, żeby był zagłówek, jutro jedziemy do tapicera - liczę się że zobaczę ping pongi u niego zamiast oczu. Powaga, jak robiłam rundę po producentach mebli an wymiar i powiedziałąm ile chcę metró szaf NORMALNIE otwieranych nieprzesuwnych z komodami szafkami nocnymi etc etc z drewna to miast skakać z radości że super zlecenie kasa wpadnie to powiedzieli eeeeeeeeeeeee Pani, my takich nie robimy. Nosz kur dwa WTF? Znalazałam w końcu, ale serio to z 20 mi odmówiło.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Ooo, i na czym grillowałaś, w piekarniku czy w opiekaczu?

Polly ad filmów z rozmachem może obejrzyj sobie Pompeje z nic-nie-wiesz-dżonem-snoł Sama chcę obejrzeć, dla wulkanu.
1. Na patelni grilowej bo mniej mycia - z piekarnika mi nie smakowały ale może ja az tak lewa jestem, że zrobiłam to źle serio w to wierzę.

2. Ja też chcę
Stary 2014-03-02, 21:29   #593
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie oglądam. Wystarczy mi, że znam historię i odnoszę wrażenie, że ludzie nie potrafią z niej wniosków wyciągać.
Też jestem przerażona. Podobno jesteśmy tacy cywilizowani i lepsi od zwierząt...
Też nie oglądałam do tej pory, przpadkiem się zalapalam ....no i wbiło mnie w kanapę dosłownie..od razu przypomniały mi się wszystkie książki o drugiej wojnie, ktorymi tato mnie pasł jak bylam dzieckkiem...

Ta, lepsi od zwierząt , chcieliby
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Są zaklinacze koci. Niedługo się fajny kurs zaczyna z kociego behawioryzmu, marzy mi się, ale tyle kasy nie wysupłam
Nie wiedzialam,że są koci zaklinacze .
Ale by mi się taki kurs przydal...ale na moim zadupiu nawet nie ma co marzyć
Cytat:
Cesar to ten od szczypania i przygniatania do gleby? Jak tak to mocno kontrowersyjne metody od których się odchodzi już. W telewizji pewnie super wygląda, ale w życiu to już różnie ze skutecznością
Kupłam kiedyś jego książkę, jeszcze zanim obejrzałam jakikolwiek odcinek programu...z książki nie dowiedzialąm się nic czego sama bym już wcześniej nie wiedziala ...program potem obejrzalam ze dwa razy i jakoś...nie jestem przekonana do jego metod...

A możesz polecić jakieś pomocne strony, blogi, książki, albo cokolwiek co może się przydać w szkoleniu szczeniakow? O szkołce nie mam co marzyć, bo na moim zadupiu nie ma...więc musimy sobie sami radzić, wspierająć się netem i książkami ktore posiadam...a tych niewiele...no i intuicją....

A maly już umie siadać
Bystrzacha straszna jest

Cytat:
A może powinnam sobie grzywkę machnąć, hmm... Przy takim okropnym wysokim czole to chyba niegłupie. Tylko układać trzeba
Wcale nie masz aż tak wysokiego czola. Poza tym, masz dużo wlosów i puchate, więc fajnie wyglądają bez.
Moje są totalnie proste, więć przyliz się robil okropny już...no i nie mma problemu z ukladaniem czy modelowaniem, bo jak jest dobrze przycięta to uklada się sama idealnie, wystarczy grzebieniem po myciu przeczesać, potem wszystko jest caly czas na swoim miejscu..tylko musi odrosnąć trochę jednak.
Stary 2014-03-02, 21:57   #594
dzika truskawa

Cytat:
Nie wiedzialam,że są koci zaklinacze .
Ale by mi się taki kurs przydal...ale na moim zadupiu nawet nie ma co marzyć
Na moim zadupiu też nie ma, trza by jeździć do stolicy, co jeszcze podwyższa koszta

Cytat:
Kupłam kiedyś jego książkę, jeszcze zanim obejrzałam jakikolwiek odcinek programu...z książki nie dowiedzialąm się nic czego sama bym już wcześniej nie wiedziala ...program potem obejrzalam ze dwa razy i jakoś...nie jestem przekonana do jego metod...

A możesz polecić jakieś pomocne strony, blogi, książki, albo cokolwiek co może się przydać w szkoleniu szczeniakow? O szkołce nie mam co marzyć, bo na moim zadupiu nie ma...więc musimy sobie sami radzić, wspierająć się netem i książkami ktore posiadam...a tych niewiele...no i intuicją....

A maly już umie siadać
Bystrzacha straszna jest
Młodziaki zwykle błyskiem wszystko łapią

Prawdę mówiąc nie siedzę za bardzo w behawioryzmie, jestem od leczenia, a rozwiązywanie tych problemów zostawiam profesjonalistom, w Krakowie jest parę osób, które właścicielom pacjentów polecam z ręką na sercu, sama ledwo-co liznęłam tej wiedzy, na studiach było dwudniowe szkolenie, teraz zgłębiam książkę "Behavior problems of dogs and cats", moja szefowa jeszcze poleca "Sygnały uspokajające psów", także niespecjalnie coś mogę polecić, znalazłam listę lektur opracowaną przez behawiorystkę, z którą współpracujemy KLIK jak znam ją i jej psy to warto się z tymi pozycjami zapoznać

Cytat:
Wcale nie masz aż tak wysokiego czola. Poza tym, masz dużo wlosów i puchate, więc fajnie wyglądają bez.
Moje są totalnie proste, więć przyliz się robil okropny już...no i nie mma problemu z ukladaniem czy modelowaniem, bo jak jest dobrze przycięta to uklada się sama idealnie, wystarczy grzebieniem po myciu przeczesać, potem wszystko jest caly czas na swoim miejscu..tylko musi odrosnąć trochę jednak.

Jak ja zazroszczę tych prostych włosów, pojęcia nie masz

:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
Stary 2014-03-02, 22:13   #595
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Na moim zadupiu też nie ma, trza by jeździć do stolicy, co jeszcze podwyższa koszta

Młodziaki zwykle błyskiem wszystko łapią

Prawdę mówiąc nie siedzę za bardzo w behawioryzmie, jestem od leczenia, a rozwiązywanie tych problemów zostawiam profesjonalistom, w Krakowie jest parę osób, które właścicielom pacjentów polecam z ręką na sercu, sama ledwo-co liznęłam tej wiedzy, na studiach było dwudniowe szkolenie, teraz zgłębiam książkę "Behavior problems of dogs and cats", moja szefowa jeszcze poleca "Sygnały uspokajające psów", także niespecjalnie coś mogę polecić, znalazłam listę lektur opracowaną przez behawiorystkę, z którą współpracujemy KLIK jak znam ją i jej psy to warto się z tymi pozycjami zapoznać

Jak ja zazroszczę tych prostych włosów, pojęcia nie masz
1. Wszystkie fajne rzeczy w stolicy

2. No tak, nie Twoja działka
''Sygnały uspokajające '' mam, bardzo przydatna
Dzięki za listę idę popatrzeć

2. Jak by się dalo, to bym się zamienila. Ile ja bym dala,żeby mieć kręcone/sianowate/puszyste/ cokolwiek tylko nie takie totalnie proste
Jedyne co je ratuje, to to,że sa podatne na wszelkie zabiegi, a jak pochodzę w koku kilka godzin to robią się pseudo fale, nawet przyzwoite....
Stary 2014-03-02, 22:20   #596
dzika truskawa

Cytat:
2. Jak by się dalo, to bym się zamienila. Ile ja bym dala,żeby mieć kręcone/sianowate/puszyste/ cokolwiek tylko nie takie totalnie proste
Jedyne co je ratuje, to to,że sa podatne na wszelkie zabiegi, a jak pochodzę w koku kilka godzin to robią się pseudo fale, nawet przyzwoite....
Nie wiesz co mówisz

Stary 2014-03-02, 22:31   #597
Murszafka

Cytat:
1. Wszystkie fajne rzeczy w stolicy

1. Wcale nie -nie ma jezior, fajnych lasów, świeżego powietrza i świętego spokoju. I jeszcze kilku innych fajnych rzeczy, za ktorymi straszliwie tęsknię...

2. Nie żartuj. Z mopem albo się wygląda, jak mietła -czy li jak ja ostatnio, albo jest strasznie dużo roboty. I moje falowańce nie poddają się żadnym zabiegom

Żołąd mi wysiadł od nadmiaru chemii Chyba dziś nie pośpię...

Stary 2014-03-02, 22:34   #598
dzika truskawa

Cytat:

Stary 2014-03-02, 22:39   #599
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiesz co mówisz
Prawda ? Nie wie. Godzina z sianem miast włosów i oddałaby rękę i dwie nogi by wrócić do druciaków.

Ok, dobra, może trochę pojechałąm z tymi nogami, zostańmy przy ręce bo zobaczyłam to
Stary 2014-03-02, 23:30   #600
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiesz co mówisz
Cytat:
2. Nie żartuj. Z mopem albo się wygląda, jak mietła -czy li jak ja ostatnio, albo jest strasznie dużo roboty. I moje falowańce nie poddają się żadnym zabiegom

Cytat:
Prawda ? Nie wie. Godzina z sianem miast włosów i oddałaby rękę i dwie nogi by wrócić do druciaków.

Ok, dobra, może trochę pojechałąm z tymi nogami, zostańmy przy ręce bo zobaczyłam to
No nie wiem, nie wiem niestety...ale bym wolała mieć mietłę albo mopa na glowie , czy cokolwiek innego dostającego, niż drutowaty przyliz...
Wiadomo,że więcej roboty,żeby to ogarnąć, ale jaki efekt....
Mi się siano podoba u ludzi na głowach..wygląda jakby mieli tak bardzo dużo wlosów , i jakoś tak bardziej niepoważnie ( w pozytywnym znaczeniu) , niż totalnie proste....

Cytat:
1. Wcale nie -nie ma jezior, fajnych lasów, świeżego powietrza i świętego spokoju. I jeszcze kilku innych fajnych rzeczy, za ktorymi straszliwie tęsknię...
A, no to jest niezaprzeczalny plus zadupia, zwłaszcza totalnego. 10 minut spaceru i jesteś w lesie....tak jak my z psiskami dzisiaj .

Nie moglabym mieszkać na stałę w mieście, nawet malym....chyba bym się udusiła...
Cytat:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości