|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
![]() Cytat:
)Jedna: stoimy w supermarkecie w kolejce, 2 kasy tylko, Kuba na rękach, kręci się , za nami dziewczynka ok 9 lat z ojcem z małym koszykiem, podchodzi w pewnym momencie ekspedientka i mówi "proszę do kasy obok, Państwa z dzieckiem zapraszam pierwszych, a ta dziewczynka potrąciła mnie aż bo tak leciała do tej kasy, bach przede mną i czeka na ojca, więc ja do niej "zobacz,ze my z małym dzieciątkiem, który nie rozumie,ze musimy stać w kolejce, musisz poczekać za nami, bo Małym dzieciom się ustępuje" i ojciec ją zawołał ;/ A druga to czekam przed szpitalem na reha idzie starsza Pani, zbliża się do drzwi wejściowych, a z drugiej strony nadchodzi młoda mama z córką tez ok. 9 lat, a ta dziewczynka za drzwi , widzi tą starszą Panią i bach otworzyła, cofneła się, przepuściła kobietę i przytrzymała drzwi, no naprawdę podziw dla mamy i moze to nie o to chodzi,zeby dziecko chodziło jak w zegarku i robiło wszystko i wszędzie tak jak trzeba, ale miło jak pewne zachowania są wpajane młodemu człowiekowi ![]() Cytat:
Cytat:
torcik śliczny ![]() ufff kolejna tura gosci za nami ledwo żyję
|
|
#1802 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
Hehe ![]() Wyobrażam sobie ten arcyslodki głos ![]() Cytat:
Ale super - zoo! Idziemy do zoo zoo zoo idziemy do zoooooooooo zoo zoo zoo od razu mi się załączyło w uszach ![]() I jak w tym zoo było? Fajnie? Dużo ludzi? Też byłam na kupnie płaszczyka i udało mi się kupić w kolorze czerwonym ![]() My też byliśmy dzis na zakupach ale bez Barta, kupiłam mu adidaski w rozmiarze 21,5 które okazały się na styk i jutro TŻ musi jechać wymienić na rozmiar większe :O jakaś dziwna ta rozmiarówka... Cytat:
Dokładnie, masz rację. Są dzieci i dzieci... Mam nadzieję że ja Barta wychowam na odpowiedniego młodego człowieka ![]() Aaa to się gościujecie co dobrego było do jedzenia? ![]() My mamy dziśna kolację uwaga------- tortillę ![]() ---------- Bart dziś niespotykanie marudny. Nie wiem co się dzieje. Czy zęby czy co. Nic mu nie pasuje. Tylko chce być u mnie na rękach... Jeśćteż za bardzo nie chce, obiad cudem w niego wcisnęłam, owoców zjadł może pół słoiczka. Za to cyca oooo taaaaak. Cały dzień marudzi a jak śpi to stęka. Ja mam łeb kwadratowy :/ Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim zdaniem nie jesteś dziwna, ja robię tak samo, tylko nie słodkim głosem hehe ![]() Co do dzielenia się zabawkami to ja z kolei może dziwna jestem - ja mojej córce wpajałam zawsze zasadę, że trzeba się dzielić, argument, jaki zawsze działał to taki, że ty też wtedy możesz bawić się zabawkami innych dzieci, jeśli pozwolą. Jednak kiedy zdecydowanie odmawiała dzielenia się swoimi zabawkami np. w piaskownicy to nie zmuszałam, w końcu to jej zabawki, za to nie mogła bawić się innymi. |
|
|
|
|
#1805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Apropo zachowań to ja Wam opowiem ostatnio jaką miałam syt. Myślałam, że zemdleje. Idziemy z kumpelami wózkiem, ja z Daro, ona z 5 mies. córką. Wchodzimy do sklepu i były tam takie drzwi co się same zatrzaskują, ja wchodzę pierwsza, za mną ustawia się jakiś 40letni facet,ani drgnie by mi pomóc te drzwi otworzyć i bym swobodnie przejechała z wózkiem, ale to nic. Ja przejeżdzam, on wchodzi, a za nim była moja kumpela ze swoim wózkiem i co??? Nie przytrzymał jej nawet tych drzwi, tylko puścił, że jej na wózek poleciały. No masakara
|
|
#1806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:/ Czizas jaki buc :/ Co to za zakichana znieczulica panuje :/ brak słów :/ Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Wtajemniczenie
|
witam po leniwej niedzieli
![]() mały miał dziś przejażdżkę na plac zabaw w swoim zabawkowym samochodzie, ale miał radoche, a ja zapomniałam aparatu wziąć, całą drogę piszczał i machał papa przechodniom ![]() megusia śliczny płaszczyk ![]() Niki też ma swoje zabawki gdzieś ale jak ktoś przyjdzie z dzieckiem to od razu zaczyna się bawić a raczej wyrywać z rąk
|
|
|
|
#1809 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Megusia - zdrówka dla małego! Niech te katary spadają! Cytat:
A ile mieliście gości że tyle prezentów? Świetnie, że Antoś tak ładnie 'zniósł' chrzest. Pewnie jakby chodził to by nie dało rady go w miejscu zatrzymać ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
za chwilę wydasz całą kasę na Przema i na płaszcz nie będziesz mieć![]() dzięki ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
zgodzę się z Tobą, że takie sytuacje świadczą o tym czego rodzice uczą dzieci. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
uuu tortilla, już od jakiegoś tygodnia nie jadłam ![]() Może właśnie ząbki ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
|
#1810 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
fajną masz figurkę ![]() mieliśmy jeszcze poczekać, ale jak Bozia da i wszystko będzie dobrze już teraz to na pewno będziemy się cieszyli |
||||
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Wam, że póki co moja Helena jest super wychowana i jedynie daje sobie wyrywać zabawki
|
|
#1812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam niewyparzoną gębę czasami i pewnie bym powiedziała "może byście się tak zainteresowali swoim dzieckiem" zależnie od strony rodziny, mojej albo męża, obyłoby się bez komentarza albo fochem męża
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina - brawo dla Antosia za dzielne przetrwanie imprezki
![]() Magusia - fajny płaszczyk, kolor już taki wiosenny! Ash - biedny Anton, pewnie cala zmiane będzie myslal o kuraku hehe. u nas dzisiaj tez dzień pelen wrazen basen, obiad poza domem, a później teatr...miałam wieeeelkie opory, bo okazało się, ze moja mama idzie na randke ![]() i nie może zostać z Nelcią...Szymek najprawdopodobniej zarazil sie szkarlatyna, wiec siostra tez odpadla. w gre wchodzila tylko tesciowa... wczoraj caly dzień bilam się z myślami, czy chce/mogę ja zostawić z moja mala coreczka bilety kupione przed walentynkami, sztuka z A. Guzik i od dawna polowaliśmy na wolne miejsca...oj ciężko mi było podjąć decyzje. już nawet chciałam oddac komus bilety, wyslac tzta z kimkolwiek... w końcu postawiłam warunek: zadnego usypiania, kapieli, ba nawet robienia mleczka sama zabawa, poki nie wrócimy to chyba był strzal w 10, bo tesciowa już na wstępie poinformowala, ze pieluchy nie umie...nie pamięta i czy wytrzyma bez zmiany do naszego przyjścia hehe. Nela wytoczyla ciężka armie i strzelila kupe :P także babcia miała chrzest bojowy i prawie dala rade tylko falbanek nie wyciagnela, do niczego innego przyczepić się chyba nie mogę. Nela od godziny probuje zasnąć, strasznie przezywa, chyba ja babcia baaardzo wymeczyla hehe. |
|
|
|
#1814 | |||
|
Zadomowienie
|
dziękiCytat:
Dziękujemy ![]() A pokaaaa autko ![]() Cytat:
No nie wiem właśnie... Obstawiam zęby albo skok... Bo ostatnio nauczył się siadać sam i stawać... Co do tych gości... Ja jak byłam mała to w gościach wstydziłam się cokolwiek ze stołu zabrać (poczęstunek)... Cytat:
Nio to poczekacie jeszcze kilka miesięcy... Dokładnie 9 ![]() Życzę ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
karze sobie rozpisac co kiedy, ile, jak.. nawet pyta kiedy jej pampka zmienic no oprocz tego jak zrobi kupe jedyny minus to to ze trzyma mala caly czas na dywanie ktory jest 1,5m x 1,5 m i asekuruje ja przy wszystkim a mala dobrze sobie sama adzi stojac a jak upada to na pupe, no chyba ze ma jakas przeszkode to wtedy czasem przekreci sie na glowe :/ no i wiecznie na kolanach :/ ale to jeszcze tescowa wychowamy |
|
|
|
|
#1816 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie dawałam nic, na razie spi, zobaczymy jaka nocka bedzie... Hmm apropos fochów... Mój TŻ wczoraj coś tam marudził jak narzekałam na to konfetti ale koniec końców stanęło na moim i przegadalam mu i też na brata był zły ![]() Ale nie daj Bóg coś na teściowa powiem... To wtedy wojna jest ![]() Cytat:
Wahałam się pomiędzy czarnym a tym. I zwyciężył czerwony ![]() Ojj nie dziwię się że miałaś opory, ja bym chyba Barta z moją nie zostawiła. I to mowię całkiem poważnie. Jak moja mama pierwszy raz Bartowi pampka zmieniała to założyła tył do przodu i się zastanawia co te rzepy takie beznadziejne ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaaa dziękuję za komplement <3 Bart mnie trochę objadł ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mialam najlepsza medele elektryczna na rynku i recznego aventa. i byly czasy, ze regularnie tylko laktatorem lecialam - wtedy obustronnie medela dzialala i bylo spoko. potem sie to jako tako ustabilizowalo i latwiej mi bylo uzyc recznego aventa, bo nie bylam uwiazana, moglam bawic sie z mlodym na dywanie i sobie pompowac cycka. teraz, jak mi cyce juz nie napelniaja sie tak same z siebie, to swiety boze nie pomoze. zaczelam robic mlodemu kaszki na mleku krowim - ale pol na pol z woda, zeby ilosc bialka byla odpowiednia. i w koncu te kaszki sa pyszne! mlody mi je wcina bardzo ochoczo (w ogole myslalam, ze po roku sie zaczyna z mlekiem krowim, a tu sie okazuje, ze o ile nie ma skazy bialkowej, to normalnie mozna pelne mleko, czyli 3,5-3,8% tluszczu, najlepiej takie pasteryzowane w niskiej temp, a nie wygotowane z rozumem UHT, wymieszac pol na pol z woda i ugotowac na tym owsianke czy manne czy co tam dziecko lubi. po roku mozna dac za to mleko do picia w czystej postaci, czyli bez kaszki itp...) --- Florencjanusz skonczyl dzisiaj 9 miesiecy ![]() - intelektualnie nie ma go co wychwalac... chyba bedzie prawdziwym geniuszem, ktory dopiero w wieku 8 lat zacznie mowic i zaraz potem przypomni mi rachunek rozniczkowy dzisiaj pare razy powiedzial "ma"... i raz "ba"... i to by bylo. tak to dalej mamy tylko "yyyy" i "ööö"- ruchowo .... zaczyna wspinac sie po schodach, staje przy wszystkim, przytrzymuje sie jedna reka i czasem ja tez puszcza - noce akurat teraz mamy pelne placzu i czestych pobudek. nie wiem na co zwalic, ale chyba znow na zeby widzialyscie kiedys, zeby slinianki wrecz tryskaly??? bo Florek czasem jak otworzy buzie (jak sie smieje czy cos), to normalnie taki sik jak u weza, ktory sika jadem... no i ja na poczatku se mysle, o co kaman a maz mi mowi, ze to slinianki, i ze to tak jest... ja pierwsze slyszalam i widzialam taki cud... ale fakt, on sie slini na potege, wiec te tryskajaco-sikajace slinianki pasuja do calosci aha, zeby dalej tylko dwa dolne. dziasla roznie... w sumie to dzisiaj udalo mi sie zajrzec, i tak jak u Nelusi od diabli bylo widac na dole raczej trojki niz dwojki... hmmm...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1820 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hahah powariowaliście z tą tortillą że jeszcze się nie przejadła Ja trochę się narobiłam, ale menu podobne do poprzedniego, bo goście inni to nie znali go, sałatkę gyros, z tuńczyka i taką warstwową z pora, sera, jajek i szynki, z ketchupem i majonezem, ale nic szczególnego, robiłam tortille, jajka z majonezem, nugetsy, zimna płyta z wędliną i serem, kulki serowe w orzechach, szczypiorze i papryce czerwonej, i na ciepło chab po cygańsku -schab rewelacyjny, kroić widelcem mozna i szybciutko się robi, ale juz robiłam go wielokrotnie, na ciepło też kokardki lubella :P z szynką i pestkami słonecznika z sosem serowym a no i ciasto szpinakowe, które zrobiło furrorę, tylko z polewą z czekolady mlecznej, bo neistety nie kupiłam gorzkiej ;/Wstawiam foty mojej tortilli, kulek, , schabu i ciasta Cytat:
Cytat:
![]() weeeeźź co do tej sytuacji z facetem to masakra, nei wiem jak w Polsce mogą tacy debile żyć... wogóle, jeden drugiego by pozabijał i zz zazdrosci oczy wydrapał a ciężko zrobić odrobinę wysiłku dla kogoś innego ja wiem jak przejscie dla pieszych jak jeździłam, do Belgii, Holandii, tam jak podchodziłam do pasów, to aż głupio, bo nei przyzwyczajona byłam, ale zatrzymują się od razu auta i Cię rpzepuszczają, a tu i piesi i kierowcy są baaardzo uprzejmi, piesi, bo wchodzą na pasy jak święte krówska, kierowcy , bo maniery to trąbić i posłać pare qrew przez okno ![]() Cytat:
albo drażni mnie jak przyjdzie ktoś do mnei ze swoim dzieckiem i nie szanuje moich zabawek, tylko nimi rzucają a mamusia nic, trzęsie mnie ![]() Cytat:
ojjj podziwiam, wiem jakie to musiało być trudne
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
ale 40 km to zadna odleglosc... ja do pracy mam 50
|
#1822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Flo wszytskiego najlepszego mój Kochany Kubi tak opanował brawo i kosi kosi, ,ze usypiał, a jeszcze w rączki klaskał
|
|
#1823 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja niestety musiałam szukać większego rozmiaru tak 44-46 i tylko w C&A widziałam taki jeden za 200 zł ale taki jakiś sztywny, sam poliester :/ a ludzi w zoo nawet było sporo. bardzo dużo osób z dziećmi, ciągle jakieś wózki mijaliśmy ![]() Cytat:
mąż sponsorował ciuszki Przemkowe bo mu się spodobały a i płaszcz mi obiecał - ciekawe co ma na sumieniu btw wiszę Ci 2 zł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pięknie idzie do przodu ![]() Przemek jeśli chodzi o mówienie nadal jest na etapie "łałała" i "tttttttt ttttt" |
|||||
|
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
A i foto żarełka, lipne zdjęcia, takie na szybko :P
|
#1825 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jakoś 25 ... ale komunikacją miejską, pociąg, autobus .... jak dobrze poszło w godzinach szczytu to 2 h w jedną stronę, jak źle, wieczorami, to kończąc o 21 byłabym w domu po północy. mąż po mnie przyjeżdżał wtedy. że mi się chciało
![]() ale w sumie jedne studia 30 km od domu, drugie to samo, to z pracą to już takie naturalne te dojazdy i autobusy były
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie calowac mala po stopach i powtarzac w kolko a gu gu gu aaa i jeszcze cos co mnie bawi, już chyba 3 raz jak mala się zakrztusi albo kaszle to babcia mowi "ojej guci guci no już guci guci" ![]() ![]() ![]() aaa i ja tez mowilam, ze już nigdy więcej, bo mala z tesciowa została jeden raz, godzine. miałam wtedy potworne wyrzuty sumienia, nie podobal mi się jej placz kiedy wrocilismy, ciagle lulanie, noszenie na rekach...wtedy uznałam, ze dopiki sama mi nie powie "chce do babci" to jej tam nie zawiozę dla mnie to tylko zwierze, kocham psy, ale wiem, ze gdy dziecko wkracza na jego teren to może zachować się roznie. a jak już narzekam to jeszcze jedno "wsadzi cie babcia do fotelika i będzie lulać". tłumaczymy, ze ona nie lubi, nie bujamy, jadla niedawno, nie zasnie, niewygodnie jej w foteliku, ale babcia wie najlepiej "wy mnie nie uczcie, jej się podoba". na szczęście tatuś stanal na wysokości zadania zrugal babcie, schowal fotelik i było po zabawie także, moje dzisiejsze opory były baaardzo wielkie, przed wyjściem z domu zalowalam, ze nie mam monitoringu ![]() Clo - nie powiem Ci czy to dwojki czy trojki, bo jeszcze ich nie widać, ale mala już zupełnie nie rozstaje się z paluszkami w buzi. wyciągam jedna reke, wkłada druga. podczas szczotkowania ciagle gryzie mnie jedna strona, wiec staram się kontrolować i tym razem nie przegapić. brawo dla Florka za postępy! pięknie zakończyl ten miesiąc ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- cudna "wyzera" a gdzie przepisy? tortille i ciasto szpinakowe podawalyscie, ale innymi możesz się podzielić. kiedy mialas czas to wszystko przygotować? perfekcyjna pani domu!
|
|
|
|
|
#1827 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
<3 dziękuję ![]() To żeś poszalała z wyżerką ![]() Kiedy to wszystko zrobiłaś?? Ja z moją jęczałą nie mogę nawet odgrzać zupki ze słoika ![]() A tortille są mmmmmmmmmmm, z sosem mexico ![]() Powiedz coś więcej o tych kokardkach w sosie serowym ![]() Jak ten sos robisz?? Znów mnie tu inspirujesz ![]() Cytat:
Super ja też uwielbiam jak Bart kosia. Doszło do tego że jak mowię zrób papapa to kosia ![]() A na początku jak się nauczył kosiać to od razu jak tylko ze snu się obudził, jak tylko oczka otworzył to kosi kosi robił <3Cytat:
Hahah ![]() Ja zapłaciłam 90zl za płaszcz ale to są plusy zakupów hurtowych. 44 też tam było ![]() Też chcę do zoo ![]() Muszę TŻta wyciągnąć ![]() ------------ A dziś na zakupach spodobały mi się adidasy, były takie wygodne a TŻ oczywiście tekst standard - masz tyyyyyle butów ble ble ble ble :/ i nie mam nowych adidasow ![]() Czy też tak macie? Faceci nie rozumieją że kobieta potrzebuje wielu par butów ![]() Poza tym w piątek wyjeżdżamy do białki Tatrzańskiej z moją siostrą i jej rodziną i z moimi rodzicami ![]() Mamy już domek zabukowany ![]() Oby tylko był śnieg na stoku... Bo już 2 sezon prawie mija a mnie deska zaraz zgnije ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1828 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zadomowienie
|
Mniam twoja tortilla ładniejsza niż moja ![]() Cytat:
Niepoważni z tym psem :/ Przecież to tylko zwierzę, rożnie się może zachować. A nie daj, jakby ugryzł Nelcię to co :/ masakra :/ Jak piszesz o takich pacianiach do dziecka to od razu ma pred oczami moją teściową i słyszę to co już wam pisałam nieraz : 'a co tu babcia ma, popać popać piłećka :/' i aż mi się mniej chce spać ![]() Moja teściowa bardzo by chciała z Bartem zostać no ale jak to by miało wyglądać jak ona dziecko mało co zna, nie wie co on lubi a co nie... Powiem Ci że też bym chciała spasować w jej sprawie, nieraz jest tak że sobie myślę że wcale nie jest taka zła, że chce nam pomagać itp i że to bardzo dobrze że ma dobre chęci. Ale zaraz potem pieprzy jakieś głupoty i już mi przechodzi ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda gadać jak ten mały się zachowywał :/ dla mnie to był lekki szok. A rodzice owszem reagowali ale dopiero gdy ja reagowałam... i jak czegoś zabroniłam (np. wskakiwać do łóżeczka Heli i w nim skakać) to mały wpadał w taki ryk, że masakra...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

ale ja panikara jestem więc cały czas za nią łażę i nic w domu nie zrobione
mam nadzieję żę do środy się go pozbędziemy

hahahhaah

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

co dobrego było do jedzenia? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
zaczyna wspinac sie po schodach, staje przy wszystkim, przytrzymuje sie jedna reka i czasem ja tez puszcza
pięknie idzie do przodu