ratunku - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-02, 21:35   #31
melody_pia
Przyczajenie

Dot.: ratunku

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Na chwilę obecną nic ,żeby kogoś wymeldować z tego powodu musi wystąpić uporczywe znęcanie zakończone sprawą sądową , idź do mopsu i przedstaw sytuacje ,tam ci doradzą i oni najprawdopodobniej też mogą założyć matce niebieską kartę .
a co trzeba zrobic zeby ta karte zalozyc?? przepraszam ze tak wypytuje ale ja musze sie bronic jakos
melody_pia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-02, 21:56   #32
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez melody_pia Pokaż wiadomość
a co trzeba zrobic zeby ta karte zalozyc?? przepraszam ze tak wypytuje ale ja musze sie bronic jakos
Idż do MOPSu w swoim mieście ,tam ci wszystko powiedzą ,przedstaw dokładnie sytuacje .
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-02, 21:58   #33
melody_pia
Przyczajenie

dobrze, dziekuje wszystkim za pomoc i informacje **
Stary 2014-03-02, 22:10   #34
white_bear
Pani żona :)

Jeśli matka chce ci założyć niebieską karte to ją uprzedz i zrób to pierwsza. Jak najszybciej wynies się do babci i potem działającie razem prawnie tak jak osoby wyżej ci radziły.
Na zawsze MY

white_bear jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-02, 22:25   #35
starlit
catch me if I fall.

wspolczuje sytuacji
co do gromadzenia dowodow to jeszcze pomyslalam, ze moglabys sprobowac nagrac mame dyktafonem albo telefonem, zawsze bylby jakiś dowod na to, jak Cie traktuje
Stary 2014-03-03, 08:13   #36
pingwinn
Raczkowanie

ale po co chcesz dalej siedzieć w tej patologi? chcesz zakladać jakieś niebieskie karty, martwisz się o wymeldowanie, policje, telewizor itp...

jedyne wyjście to wyprowadzka do babci/ wynajem pokoju, znaleźć pracę itp itd...
pingwinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-03, 09:12   #37
melody_pia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pingwinn Pokaż wiadomość
ale po co chcesz dalej siedzieć w tej patologi? chcesz zakladać jakieś niebieskie karty, martwisz się o wymeldowanie, policje, telewizor itp...

jedyne wyjście to wyprowadzka do babci/ wynajem pokoju, znaleźć pracę itp itd...
nie będę siedzieć babci na głowie, to mieszkanie dała matce w darowiznie, a teraz sama jest z niego wyrzucana... dzisiaj idzie do prawnika w sprawie cofnięcia tej darowizny.
telewizor itd również jest babci, dlaczego matka ma prawo to zatrzymać wszystko, skoro to nie jest jej? żyć w mieszkaniu do którego żadnych pieniędzy nie wniosła(mieszkanie babci, meble sprzęty kupila babcia, i jeszcze jej rachunki oplacala)
Stary 2014-03-03, 09:20   #38
hypnose22
Raczkowanie

Cytat:
nie będę siedzieć babci na głowie, to mieszkanie dała matce w darowiznie, a teraz sama jest z niego wyrzucana... dzisiaj idzie do prawnika w sprawie cofnięcia tej darowizny.
telewizor itd również jest babci, dlaczego matka ma prawo to zatrzymać wszystko, skoro to nie jest jej? żyć w mieszkaniu do którego żadnych pieniędzy nie wniosła(mieszkanie babci, meble sprzęty kupila babcia, i jeszcze jej rachunki oplacala)
Nie będziesz babci siedziała na głowie, bo złapiesz chwilę oddechu i pójdziesz do pracy, wrócisz do szkoły, jeszcze jej pomożesz. Jeśli chce ci pomóc, to daj sobie podać rękę. A teraz babcia gdzie mieszka?
hypnose22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-03, 09:26   #39
melody_pia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez hypnose22 Pokaż wiadomość
Nie będziesz babci siedziała na głowie, bo złapiesz chwilę oddechu i pójdziesz do pracy, wrócisz do szkoły, jeszcze jej pomożesz. Jeśli chce ci pomóc, to daj sobie podać rękę. A teraz babcia gdzie mieszka?
u siebie w mieszkaniu.
ale na studia startować mogę i tak dopiero przy rekrutacji.. teraz najważniejsze, żebym znalazła pracę...
Stary 2014-03-03, 09:26   #40
kamila.bg
Rozeznanie

GG do kamila.bg

Nagrywaj wszystko na telefon lub dyktafon.Będą to niezbite dowody.Potem juz wiadomo gdzie się z tym udać.
Stary 2014-03-03, 09:29   #41
hypnose22
Raczkowanie

Cytat:
u siebie w mieszkaniu.
ale na studia startować mogę i tak dopiero przy rekrutacji.. teraz najważniejsze, żebym znalazła pracę...
więc tym bardziej nie możesz zostać przy matce, bo znów ci forsę zabierze albo poniszczy rzeczy. Plus jak wyżej, do wyprowadzki i po niej wszelkie kontakty nagrywaj na dyktafon, noś tel/ zawsze w kieszeni z funkcją szybkiego wybierania dyktafonu.

Edytowane przez hypnose22
Czas edycji: 2014-03-03 o 09:31
hypnose22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 09:57   #42
pingwinn
Raczkowanie

Cytat:
babcia głupia była to kupiła, to nie twoje pieniądze... zrozum że sama tkwisz w tej patologi na własne życzenie 'bo matce się nic nie należy..bo babcia kupiła' itp... jak umowy są na matkę to nic z tym nie zrobisz, możesz sobie narzekać ile chcesz, dzwonić po policję, łazić po mopsach, sądach, wizazu i żalić się jaka to jesteś nieszczęśliwa... ale czy to coś zmieni? nie, nie zmieni, odbije się to jeszcze bardziej na twojej i tak już zrytej psychice.

jedyne sensowne wyjście to wyprowadzka z domu, znalezienie pracy i zacząć żyć własnym życiem bez żalu do matki bo ma a jej się nie należy!
Stary 2014-03-03, 10:43   #43
Madaaa
Zakorzenienie

Rozumiem, ze na pomoc od babci możesz liczyć? Wyprowadź się do niej, zobaczysz ze odpoczniesz psychicznie. Zaczniesz łatwiej żyć. Znajdz pracę. I nie myśl o tym, że będziesz babci siedzieź na głowie. Pomyśl o tym, że z nią mieszkajac pomożesz jej w domowych obowiązkach. Razem sobie pomozecie.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-03, 16:16   #44
melody_pia
Przyczajenie

Cytat:
babcia głupia była to kupiła, to nie twoje pieniądze... zrozum że sama tkwisz w tej patologi na własne życzenie 'bo matce się nic nie należy..bo babcia kupiła' itp... jak umowy są na matkę to nic z tym nie zrobisz, możesz sobie narzekać ile chcesz, dzwonić po policję, łazić po mopsach, sądach, wizazu i żalić się jaka to jesteś nieszczęśliwa... ale czy to coś zmieni? nie, nie zmieni, odbije się to jeszcze bardziej na twojej i tak już zrytej psychice.

jedyne sensowne wyjście to wyprowadzka z domu, znalezienie pracy i zacząć żyć własnym życiem bez żalu do matki bo ma a jej się nie należy!
wszystkie umowy zakupu są na babcię, babcia ma wszystkie druki (zaplacone rachunki) + z tego co wiem 1/3 mieszkania jest babci.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
wszystkie umowy zakupu są na babcię, babcia ma wszystkie druki (zaplacone rachunki) + z tego co wiem 1/3 mieszkania jest babci.
kolejną sprawą jest to że pobierala rente bez mojej zgody , i bez mojej wiedzy... odebrano mi rente, ona sie sama bez mojej wiedzy postarala o przywrocenie jej, myslalam ze zgubilam dowod, okazalo sie ze ona go miala, mnie nikt w tym zusie nie widzial, z nikim nie rozmawialam, nic nie podpisywalam... ona ma duzo znajomych tam i to zalatwila... podpisywala sie za mnie. przeciez to przestepstwo. ja musze za nia pieniadze splacac teraz. babcia raty splaca jeszcze za jej lodowke. wszystkie umowy są na babcie... babcia 2/3 mieszkania dala jej w darowiznie, jakos tak, a czesc jest jej, mimo to jest z niego wyrzucana przez matke i jej faceta, matka trzymala papiery co do mieszkania, gdy babcia zagrozila ze jej cofna darowizne to wywiozla do tego faceta te papiery.... i Ty mi mowisz zebym nie jeczala jaka jestem nieszczesliwa i matce sie nie nalezy? niedlugo pojdzie do babci mieszkania sterroryzuje ja i trzeba bedzie sie z tym godzic, a nie jeczec, co?
Stary 2014-03-03, 17:00   #45
pingwinn
Raczkowanie

to nie pozostaje nic innego jak zaprowadzić babcię do adwokata, ani mops ani policja nie pomoże babci, tylko sąd..

jeżeli chodzi o rente to nie nasza wina że jesteś taką sierotą która nie potrafi isć do zusu załatwić sobie przelewania renty na własne konto,
tutaj także polecam: dobry adwokat + sąd... na dodatek ludzie z zusu też dostaną po dupach, jeżeli udowodnisz że byli świadomi że matka podrabiała podpisy itp itd.

podsumowując: tak uważam że jęczysz, czasami lepiej jest stracić niż użerać się z głupimi ludźmi, chcesz latami łazić po sądach i kłócić się z własną matką? proszę bardzo droga wolna, ja wybrałbym święty spokój: wyprowadzka, praca, całkowite odcięcie się od matki...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 17:10   #46
melody_pia
Przyczajenie

Cytat:
to nie pozostaje nic innego jak zaprowadzić babcię do adwokata, ani mops ani policja nie pomoże babci, tylko sąd..

jeżeli chodzi o rente to nie nasza wina że jesteś taką sierotą która nie potrafi isć do zusu załatwić sobie przelewania renty na własne konto,
tutaj także polecam: dobry adwokat + sąd... na dodatek ludzie z zusu też dostaną po dupach, jeżeli udowodnisz że byli świadomi że matka podrabiała podpisy itp itd.

podsumowując: tak uważam że jęczysz, czasami lepiej jest stracić niż użerać się z głupimi ludźmi, chcesz latami łazić po sądach i kłócić się z własną matką? proszę bardzo droga wolna, ja wybrałbym święty spokój: wyprowadzka, praca, całkowite odcięcie się od matki...
ja mialam z nia wspolne, ale nie wiedzialam ze ona wtedy rente pobiera!! wyplate z pracy mialam na oddzielne konto.. wiec nie nazywaj mnie sierota!

tak święty spokoj... ja ponad 2000zl do splacenia, babcia tez cos kolo tego....
Stary 2014-03-13, 14:47   #47
narckryo
Przyczajenie

Cytat:
Popieram, nie lepiej raz załatwić sprawę porządnie i mieć spokój? Wiadomo, że trochę musi to kosztować. Spróbuj opisać swój problem na jakimś forum prawniczym, być może tam Ci pomogą.

Zanim iść do prawnika, to na początku wydaje mi się, że taniej wyjdzie skorzystać być może z jakiejś porady on-line prawnika, gdybyś się zdecydowała to polecam sprawdzić tą kancelarię http://www.adwokat-kopczynska.pl/porady-on-line.

Wspomniałaś, że miała Twój dowód, może da się to podciągnąć pod kradzież?
narckryo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-13, 15:17   #48
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
podsumowując: tak uważam że jęczysz
jak nie masz nic (inteligentnego) do napisania, to po prostu nie pisz - to naprawdę nic nie kosztuje
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości