![]() |
#31 | |
Przyczajenie
|
Dot.: ratunku
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Hrodebert
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
dobrze, dziekuje wszystkim za pomoc i informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pani żona :)
|
Jeśli matka chce ci założyć niebieską karte to ją uprzedz i zrób to pierwsza. Jak najszybciej wynies się do babci i potem działającie razem prawnie tak jak osoby wyżej ci radziły.
![]() |
![]() |
#35 |
catch me if I fall.
|
wspolczuje sytuacji
![]() co do gromadzenia dowodow to jeszcze pomyslalam, ze moglabys sprobowac nagrac mame dyktafonem albo telefonem, zawsze bylby jakiś dowod na to, jak Cie traktuje
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
ale po co chcesz dalej siedzieć w tej patologi? chcesz zakladać jakieś niebieskie karty, martwisz się o wymeldowanie, policje, telewizor itp...
jedyne wyjście to wyprowadzka do babci/ wynajem pokoju, znaleźć pracę itp itd... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
telewizor itd również jest babci, dlaczego matka ma prawo to zatrzymać wszystko, skoro to nie jest jej? żyć w mieszkaniu do którego żadnych pieniędzy nie wniosła(mieszkanie babci, meble sprzęty kupila babcia, i jeszcze jej rachunki oplacala) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ale na studia startować mogę i tak dopiero przy rekrutacji.. teraz najważniejsze, żebym znalazła pracę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Nagrywaj wszystko na telefon lub dyktafon.Będą to niezbite dowody.Potem juz wiadomo gdzie się z tym udać.
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
więc tym bardziej nie możesz zostać przy matce, bo znów ci forsę zabierze albo poniszczy rzeczy. Plus jak wyżej, do wyprowadzki i po niej wszelkie kontakty nagrywaj na dyktafon, noś tel/ zawsze w kieszeni z funkcją szybkiego wybierania dyktafonu.
Edytowane przez hypnose22 Czas edycji: 2014-03-03 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jedyne sensowne wyjście to wyprowadzka z domu, znalezienie pracy i zacząć żyć własnym życiem bez żalu do matki bo ma a jej się nie należy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, ze na pomoc od babci możesz liczyć? Wyprowadź się do niej, zobaczysz ze odpoczniesz psychicznie. Zaczniesz łatwiej żyć. Znajdz pracę. I nie myśl o tym, że będziesz babci siedzieź na głowie. Pomyśl o tym, że z nią mieszkajac pomożesz jej w domowych obowiązkach. Razem sobie pomozecie.
![]() |
#44 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- kolejną sprawą jest to że pobierala rente bez mojej zgody , i bez mojej wiedzy... odebrano mi rente, ona sie sama bez mojej wiedzy postarala o przywrocenie jej, myslalam ze zgubilam dowod, okazalo sie ze ona go miala, mnie nikt w tym zusie nie widzial, z nikim nie rozmawialam, nic nie podpisywalam... ona ma duzo znajomych tam i to zalatwila... podpisywala sie za mnie. przeciez to przestepstwo. ja musze za nia pieniadze splacac teraz. babcia raty splaca jeszcze za jej lodowke. wszystkie umowy są na babcie... babcia 2/3 mieszkania dala jej w darowiznie, jakos tak, a czesc jest jej, mimo to jest z niego wyrzucana przez matke i jej faceta, matka trzymala papiery co do mieszkania, gdy babcia zagrozila ze jej cofna darowizne to wywiozla do tego faceta te papiery.... i Ty mi mowisz zebym nie jeczala jaka jestem nieszczesliwa i matce sie nie nalezy? niedlugo pojdzie do babci mieszkania sterroryzuje ja i trzeba bedzie sie z tym godzic, a nie jeczec, co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
to nie pozostaje nic innego jak zaprowadzić babcię do adwokata, ani mops ani policja nie pomoże babci, tylko sąd..
jeżeli chodzi o rente to nie nasza wina że jesteś taką sierotą która nie potrafi isć do zusu załatwić sobie przelewania renty na własne konto, tutaj także polecam: dobry adwokat + sąd... na dodatek ludzie z zusu też dostaną po dupach, jeżeli udowodnisz że byli świadomi że matka podrabiała podpisy itp itd. podsumowując: tak uważam że jęczysz, czasami lepiej jest stracić niż użerać się z głupimi ludźmi, chcesz latami łazić po sądach i kłócić się z własną matką? proszę bardzo droga wolna, ja wybrałbym święty spokój: wyprowadzka, praca, całkowite odcięcie się od matki... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
tak święty spokoj... ja ponad 2000zl do splacenia, babcia tez cos kolo tego.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zanim iść do prawnika, to na początku wydaje mi się, że taniej wyjdzie skorzystać być może z jakiejś porady on-line prawnika, gdybyś się zdecydowała to polecam sprawdzić tą kancelarię http://www.adwokat-kopczynska.pl/porady-on-line. Wspomniałaś, że miała Twój dowód, może da się to podciągnąć pod kradzież? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.