|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Ja słyszałam, że zaczyna się rozszerzanie diety od warzyw.
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Wszystkiego dobrego dla Helenki rówieśnicy Emilki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pszczoua, zdrówka dla Julka Susanna, oby to tylko przeziębienie było! Ja-ika, brawa dla Emilki za 5 miesięcy Gorgulku, współczuje niewyspania ale super że Miłosz taki już kombinuje Hania albo wysoko podnosi się na rękach, albo pupa w górę a nos w ziemię jakoś nie umie jeszcze tych dwóch elementów połączyć
|
||
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sto lat dla Emilki! ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
jestem niewyspana
doczekałam się i ja, moje półroczne dziecko dało mi w nocy do wiwatu TZ go normalnie położył o 19:30 a od 1:00 się zaczęły pobudki co 2h gorączki nie miał (jestem głupia, ale moje dziecko nie płacze, a jak już to robi to ja panikuję,że chory i mierzę tempkę )o 6:40 już go do nas wzięłam, ale nie chciał spać
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja-ika Gratuluję skończonego kolejnego miesiąca A nasza Julka skończyła 5 miesięcy wczoraj Dla mnie to jakiś matrix ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Susanna Pisałam do Ciebie wcześniej w sprawie maszyny,a dokładnie jej wyobru,ale chyba nie widziałaś posta. No więc wczoraj zdecydowałam się na Elne, dokładnie ten model http://www.gursewingmachines.com/eln...g-machine-5316 Myślisz,że to dobry wybór?
|
|
|
#4688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
smarujemy dentinoxem
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
kaska Wytrwałości
![]() Ciekawe kiedy u nas zacznie się jazzzzzda
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna brawa dla Juleczki za wczorajsze skończone 5 miesięcy ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4691 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Nie pisałyście na szczęście dużo w weekend, to było łatwo nadrobić ![]() Zakończyłam swoje kp Zuzka przy cycku się rzuca, nie chce nawet złapać, płacze. I tak jadła tylko w nocy, i czasami po kąpieli. Chciałam karmić ją do roku, wyszło 5,5 mies.Idę się zaraz zbierać, bo przychodzi facet czyścić nam kanapę i po elektroniczną nianię muszę jechać Przeprowadzamy się do 2 tygodni i uznaliśmy że skoro Zuzia śpi już sama to szkoda by było to psuć i spać z nią w 1 łóżku Także zostanie przeprowadzona do swojego pokoju i łóżeczka i niania mi potrzebna bo się boję że jej nie usłyszę. Używaną za 30 zł kupuję, nawet jak nie użyję to nie będzie mi szkoda![]() Wczoraj była taka ładna pogoda, u mnie było w południe 15 st. w cieniu Szkoda że dziś tak nie ma![]() Zdrówka dla chorych dzieciaczków!! niewiem czy się różnią, mam jeszcze 2,5 op. początkowego, potem na 2 przechodzimy, wtedy się dowiem ![]() Ale widocznie dla dzieci różnica jakaś jest, skoro nie chcą 2 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie, płacisz tylko za siebie ![]() Możesz, jeśli nie odliczałaś jeszcze, albo odliczałaś tylko za 2012 r,
Nasz Ślub http://s8.suwaczek.com/20110910580214.png Zuzia http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bio4pd38gmu3v.png Edytowane przez kama1987 Czas edycji: 2014-03-03 o 08:57 |
||
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4693 |
|
BAN stały
|
Moje dxzeicko nie je.przeszedl na diete albo posci.Wczoraj ledwo wcisnelam mu troche kaszy, 3ß4 sloiczka warzyw w bólach i mekach a potem dobrowolnie zjadl 200 ml mleka i to wstystko na caly dzien
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- U mnie taki sen to normalka juz od dawna.40 min to jest maks, oczywiscie w ciagu dnia tylko |
|
|
|
#4694 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nic innego nie polece bo nie znam. Cytat:
![]() Ja zamierzam od warzyw. Skoro Miłosz się najada mlekiem to po co zapychac? ![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#4695 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Marcina za obrot ![]() Hm a sprawa potoczyla sie tak, ze nie odzywalam sie do niego pol dnia, ale zrobil moje ulubione danie na obiad i prawie mi przeszlo. Pozniej pogadalismy, ze wiecej akcji takich sobie nie zycze i ma wyszorowac lozko na blysk Oczywiscie przeprosil za wszystko i tyle...Cytat:
nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze, tez chce sie wyrwac od tego malego potworka bo odkad sie urodzila to sama bylam najdalej w sklepie Cytat:
buuu a u mnie nie ma lidla... ![]() Cytat:
Moja nie placze, ale steka, najczesciej jak jej smoczek wypadnie. Boze nic mi sie nie chce, chetnie bym jeszcze pospala, a mloda juz awanture robi w lozeczku |
||||
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pszczola zdrowka dla Julka! |
|
|
|
|
#4697 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4698 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
wszytskiego najlepszego dla Emilki Helenki i Julki Cytat:
pochwal się ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4699 |
|
BAN stały
|
Mi tez.Nie dosc, ze moja pora migrenowa przez slonce to jeszcze w okolicy rosnie jakas alergizujaca mnie roslina.Mialam takie akcje jak mieszkalam u rodzicow, potem sie wyprowadzilam i byl spokoj, a teraz znowu.W sumie to troche pozniej zawsze mialam te objawy, ale w tym roku zimy nie bylo
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa za nowe umiejętności, ząbki, miesiące!
Zdrówka dla chorowitków ![]() Podczytywałam, ale nie mam sił... Zuzka od kilku dni ok.3 w nocy chce zaczynać dzień. Oprócz tego pobudki co najmniej co 2 godziny... W dzień maruda z niej Z kupkami bez zmian, ok 5-6 dziennie. Ja wyeliminowałam produkty mleczne, nie mam pomysłów co jeść, bo normalnie to była podstawa chociaz 1-2 dań w ciągu dnia, ale najgorsze, że póki co i tak nie ma efektów, wiec pewnie to nie to.. Zuzka po nocy ma ostatnio wzdęty brzuszek, nie wiem czy to wina tak częstego jedzenia czy co... Kilka razy kupka była zielona, no zdecydowanie poza normą... Jedyne dobre wieści, to to, że ostatnie wyniki moczu wreszcie w normie, pozbyliśmy się wreszcie tych leukocytów i wróciliśmy do podawania samego furaginum i to tylko raz dziennie!
|
#4701 |
|
BAN stały
|
Sluchajcie, poklocilam sie w sobote z chlopem, wlasciwie to byla raczej roznica zdan niz jakis fight, ale chce sie zapytac was o zdanie kto wg was ma racje.
Pisalam juz kiedys, ze moj maz ma alergie na 70 proc produktow, wymienie te najbardziej problermatyczne -pomidory -czerwone owoce -orzechy -cytrusy -czekolada No wiec on uwaza, ze skoro ma alergie to dziecko tych rzeczy nie powinno jest wogole.Nie do jakiegos wieku tylko wcale.Wg mnie przesadza bo wolalabym, zeby tych produktow sprobowal chociaz zanim pojdzie do przedszkola, bo wtedy jak mu cos bedzie to wiadomo po czym i bedziemy to miec pod kontrola. Nie wiem jak mam upilnowac starsze dziecko rzecy tych rzeczy nie jadlo, predzej czy pozniej zje za naszymi plecami,kolega poczestuje, dziadkowie sie zapomna(moj tato chodzuje pomidory i ma pasieke ile to trzeba by kilkulatek ukradl sobie jednego z krzaka) i jezeli rzeczywisie mu cos bedzie to nie bedzie wiadomo dlaczego, bo sie pewnie nie przyzna do zjedzenia zakazanego owocu. Nie wiem czy ja mam racje, czy on.. |
|
|
|
#4702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-03-03 o 09:38 |
|
|
|
|
#4703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Helenka, Emilka, Julka (za wczorajsze miesiące ) ![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:![]() A więc tak...wczoraj Tusia miała dzień marudy, jęczała, ale nie płakała. Jedynie na baasenie była spokojna. Ona w ogóle jest dobra-jak jesteśmy u kogoś albo na jakichś zajęciach to ani pisknie, ewentualnie jak się przyzwyczai to zaczyna się zacieszać i gadać, a tak to nic. Natomiast jak wracamy do domu to rozgaduje się na całego. Skryta taka czy co? ![]() No ale, wystukałam dzisiaj łyżeczką dwa dolne ząbki.Tfu tfu nie było tak źle, oby z następnymi było tak samo. Natomiastod kilku dni jest z niej okropna wiercipięta, ciągle tylko się turla, przekręca, pełza. Trzeba ją mieć ciągle na oku. Ubieranie i przebieranie to istny horror, wychodzę z siebie. Ja ją ne plecy, ona na brzuch i tak w kółko, przebranie głupiej pieluchy zajmuje mi 15 minut. Jeszcze jak jest na brzuchu to się kręci w każdą stronę po tym przewijaku byleby tylko złapać koszyki i kuknąć sobie do nich w poszukiwaniu czegoś na zabawy, Także no, dzieci nasze coraz bardziej mobilne są i to przeraża. Zastanawiam się nad zabezpieczeniami. Myślałam o takich bramkach drewnianych w rogu gdzie mamy regał i szafę ze szklanymi drzwiczkami,ale wszyscy mi mówią,że bez sensu i wystarczą zabezpeczenia. A ja mam ciągle dziwne wizje,że ten regał na nią jakimś cudem spada... No ale wszyscy mowią,że te bramki też mogą spaść. Dzisiaj mogę pisać a nie mówić, mam mega chrypkę i boli mnie gardło... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W moim Bielsku?Przecież ładnie było, jeszcze o 17 jechałam do Sfery to ładnie słonko świeciło Twoja T. jest z Bielska?
|
|
#4704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym bruszkiem bardzo ciekawe... może coś jej szkodzi? Cytat:
|
|
|
#4705 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam sie i ja po masakrycznej nocy, pobudki co pol godziny, godzinę, dwie... A co najlepsze od jakiegoś tygodnia smok to zło, zaciska usta, wypycha językiem, wiec właściwie co pobudka, to tylko przystawienie do cycku ją uspakaja, przytulanie, kolysanie i odkurzacz nie działają...
Cytat:
Cytat:
Ja planuje zacząć od marchewki. Cytat:
To zaczynasz poważne szycie, super. Co planujesz uszyć jako pierwsze na nowej maszynie? Cytat:
za wyniki moczu. Ja zauważyłam, ze moja Wiki zle reaguje na produkty z drożdżami w większej ilości.
|
|
#4706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku wczoraj miałam zakręcony dzień, więc chciałam Ci dzisiaj życzyć wszystkiego najlepszego, zdrówka i pociechy z rodzinki
![]()
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś znów do 19 sama z dzieckiem
|
#4709 | |
|
Wtajemniczenie
|
U nas - odpukac - pierwsze zęby przeszły bez większego echa. Ale jeszcze ich sporo do wyjścia, więc mogą dać popalić.
Dziewczyny, gratuluje 5 m-cy! Adas w sobotę skonczy pol roczku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4710 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mam parę stron do nadrobienia i zaraz się za to biorę Weekend minął pod znakiem sprzątania i wizyt. W sobotę my wychodziliśmy, wczoraj znajomi byli u nas i było fajnie, choć my raczej jesteśmy mało towarzyscy i najbardziej lubimy siedzieć w domu W sobote chłopaki zostali z moją mamą, Miłek zawsze budzi się ok. 23 i wtedy je, zostawiłam mamie mm, ale jak poczuł butlę to zaczął płakać i nic nie zjadł. Nigdy nie było z tym problemu i mam nadzieję, że mu się nie odmieniło ![]() A dzisiejszej nocy Miłek obudził się przed północą, jeszcze nie zdążyliśmy się położyć i nie spał do 1.30, a potem pobudka o 4.30. O 5 dołączył do niego Dawid, bo wczoraj nam padł przed 18. Tak że fajnie, spaliśmy 3h, nie wiem jak ten mój mąż funkcjonuje w pracy. Jak wyszli to ja z młodym jeszcze się drzemnęłam godzinę, ale głowa mi pęka i nie mam siły ![]() No to nadrabiam... Aha miałam jeszcze napisać, że od soboty podaję gluten i już oczywiście myślę czy to nocne marudzenie i popłakiwanie nie jest z tym związane. Wczoraj nie było kupy, a normalnie robi 2-3 na dzień, a dziś jak w końcu poszła to była inna niż zwykle
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-03-03 o 10:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

Hania albo wysoko podnosi się na rękach, albo pupa w górę a nos w ziemię
doczekałam się i ja, moje półroczne dziecko dało mi w nocy do wiwatu
gorączki nie miał (jestem głupia, ale moje dziecko nie płacze, a jak już to robi to ja panikuję,że chory
i mierzę tempkę

Oprócz tego pobudki co najmniej co 2 godziny... W dzień maruda z niej
Kilka razy kupka była zielona, no zdecydowanie poza normą...
klask i: