Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 08:33   #4681
agusiowata
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Niedługo zacznę wprowadzać jakieś inne jedzonko, tylko nie wiem od czego mam zacząć? Kleik, czy marchewka?
Ja słyszałam, że zaczyna się rozszerzanie diety od warzyw.
Stary 2014-03-03, 08:35   #4682
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Wszystkiego dobrego dla Helenki rówieśnicy Emilki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-03, 08:35   #4683
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
O kurcze, a lekarze pewni, że to bakteryjne? U nas wszyscy teraz mieliśmy koło 40 stopni, ale to wirus i tylko Eda miał antybiotyk, bo dodatkowo złapał zapalenie ucha. Oby Julek szybko poczuł się lepiej.
kurcze, to tak jak u nas... też u Marysi zeszło na ucho
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
a wczoraj zlozylam pit przez internet zgodnie z waszymi radami
dlugo czekalyscie na zwrot nadplaty?
bo nie moge sie doczekac
4 dni

Pszczoua, zdrówka dla Julka

Susanna, oby to tylko przeziębienie było!

Ja-ika, brawa dla Emilki za 5 miesięcy

Gorgulku, współczuje niewyspania ale super że Miłosz taki już kombinuje Hania albo wysoko podnosi się na rękach, albo pupa w górę a nos w ziemię jakoś nie umie jeszcze tych dwóch elementów połączyć

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 08:37   #4684
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie oglądałam bo spałam ;-) i inne mamuśki pewnie też ;-)

Emilka dziś kończy 5 miesięcy i z tej okazji jadła w nocy co 2 godziny, czyli jak zwykle

Chyba zbliża mi się @ wczoraj mnie głowa bolała i brzuch. Miałam delikatne plamienia.

Niedługo zacznę wprowadzać jakieś inne jedzonko, tylko nie wiem od czego mam zacząć? Kleik, czy marchewka?

Sto lat dla Emilki!

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 08:40   #4685
kaska87
Zakorzenienie

jestem niewyspana doczekałam się i ja, moje półroczne dziecko dało mi w nocy do wiwatu TZ go normalnie położył o 19:30 a od 1:00 się zaczęły pobudki co 2h ale nic go nie bolało, bo jak dałam smoka to zasypiał gorączki nie miał (jestem głupia, ale moje dziecko nie płacze, a jak już to robi to ja panikuję,że chory i mierzę tempkę)
o 6:40 już go do nas wzięłam, ale nie chciał spać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 08:41   #4686
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jestem niewyspana doczekałam się i ja, moje półroczne dziecko dało mi w nocy do wiwatu TZ go normalnie położył o 19:30 a od 1:00 się zaczęły pobudki co 2h ale nic go nie bolało, bo jak dałam smoka to zasypiał gorączki nie miał (jestem głupia, ale moje dziecko nie płacze, a jak już to robi to ja panikuję,że chory i mierzę tempkę)
Kasiu, myślę że to mogą być ząbki, ssanie go po prostu uspakajało... próbowałaś czymś smarować?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 08:46   #4687
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Juz wracamy. Julek dostal antybiotyk, ma bardzo czerwone gardlo. Wiecej napisze jutro. Jestem juz troche spokojniejsza...
No to teraz zdrówka!!!

ja-ika Gratuluję skończonego kolejnego miesiąca

A nasza Julka skończyła 5 miesięcy wczoraj
Dla mnie to jakiś matrix

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ojoj... może ząbki mu przeszkadzały? Bez powodu raczej się nie budził...

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Susanna Pisałam do Ciebie wcześniej w sprawie maszyny,a dokładnie jej wyobru,ale chyba nie widziałaś posta.
No więc wczoraj zdecydowałam się na Elne, dokładnie ten model http://www.gursewingmachines.com/eln...g-machine-5316
Myślisz,że to dobry wybór?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 08:50   #4688
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Kasiu, myślę że to mogą być ząbki, ssanie go po prostu uspakajało... próbowałaś czymś smarować?
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
też mówiłam do P., że to może ząbki, bo się denerwuje i "gra" sobie na rączce i trze o dziąsełka smarujemy dentinoxem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 08:52   #4689
87czarna
Zakorzenienie

kaska Wytrwałości

Ciekawe kiedy u nas zacznie się jazzzzzda

Stary 2014-03-03, 08:53   #4690
ja-ika
Zakorzenienie

Czarna brawa dla Juleczki za wczorajsze skończone 5 miesięcy ;-)

Stary 2014-03-03, 08:55   #4691
kama1987
Rozeznanie

Dzień dobry

Nie pisałyście na szczęście dużo w weekend, to było łatwo nadrobić
Zakończyłam swoje kp Zuzka przy cycku się rzuca, nie chce nawet złapać, płacze. I tak jadła tylko w nocy, i czasami po kąpieli. Chciałam karmić ją do roku, wyszło 5,5 mies.
Idę się zaraz zbierać, bo przychodzi facet czyścić nam kanapę i po elektroniczną nianię muszę jechać Przeprowadzamy się do 2 tygodni i uznaliśmy że skoro Zuzia śpi już sama to szkoda by było to psuć i spać z nią w 1 łóżku Także zostanie przeprowadzona do swojego pokoju i łóżeczka i niania mi potrzebna bo się boję że jej nie usłyszę. Używaną za 30 zł kupuję, nawet jak nie użyję to nie będzie mi szkoda
Wczoraj była taka ładna pogoda, u mnie było w południe 15 st. w cieniu Szkoda że dziś tak nie ma

Zdrówka dla chorych dzieciaczków!!

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A to sie tak rozni smakiem?Bo wg mnie obydwa sa tak samo ohydne
niewiem czy się różnią, mam jeszcze 2,5 op. początkowego, potem na 2 przechodzimy, wtedy się dowiem
Ale widocznie dla dzieci różnica jakaś jest, skoro nie chcą 2

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!!!

zanim cokolwiek nadrobię i odpiszę to mam do Was prośbę

ogladając z TŻtem BABYtv trafiliśmy na takie tańczące zwierzątka, z resztą w kółko to leci na tym kanale i mam prośbę

chodzi o to co ten słoń tanczący ma na glowie
takie czarne to według Was USZY czy WŁOSY ???

TŻ sprzecza się ze mną co to jest. I uznał, że najlepiej jak Wy wydacie osąd na ten temat

nie piszę kto jest za czym, bo możecie być stronnicze

tutaj link do piosenki:

https://www.youtube.com/watch?v=o45MJn2e88E

z góry dziękuję za odpowiedzi

ps mam nadzieję, że Was trochę rozbawię tego poranka
Powiem tak jak niektóre, wygląda jak włosy, ale z tyłu łyse no i inne zwierzęta nie mają włosów, także to chyba uszy

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
O, taki brzydalek Jeszcze piesek jest u tego sprzedającego.
http://allegro.pl/smily-uciekajaca-b...988929944.html

Biedny Juleczek Przewiało go na spacerku czy jak?

Woleć to ja też wolę Ale wiesz, takie z All dużo tańsze. Wyczaiłam sprzedającego, który sprzedaje oryginały, ale z przeciętą metką - bo sprzedaż poza siecią. Na takie Nexty ze sklepu to nie za bardzo mnie stać.

Wczoraj byłam z małym na wizycie u sąsiadów (to tak a propos tego, że już na dłuższą metę nie mam siły nosić Julka i robię tournee po znajomych i rodzinie żeby to oni trochę go rozerwali ) i pogadaliśmy trochę o weselu. Niedawno się hajtali więc są na bieżąco z tematem. Trochę mnie poraża ilość detali jakie muszę ogarnąć żeby było naprawdę fajnie.
No i dziewczyna mnie "nastraszyła", że w salonie dla siebie sukni nie znajdę, bo będą za krótkie. Ona ma jakoś 175cm i mówi, że nie miała szans, robiła na miarę.
Ja mam 180cm ale nie chcę obcasów 13cm (może maks 8cm). No i pytanie na niedzielę. Myślicie, że faktycznie odpada szansa żeby znaleźć dla mnie coś w salonie sukien ślubnych?
Nie powinnaś mieć problemów, jak szukałam swojej sukni to w salonach były poglądowe modele, a tak to zamawiali specjalnie pod Ciebie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Czy jadąc z niemowlakiem autobusem płaci się za wózek?
Nie, płacisz tylko za siebie Chyba że jedziesz bez dziecka i wieziesz wózek to wtedy jako bagaż traktowane jest. Ostatnio też mi to było potrzebne i tak mi powiedzieli u mnie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

Dziewczyny w koncu w tym roku mozna odliczac internet w pitach czy nie?
Możesz, jeśli nie odliczałaś jeszcze, albo odliczałaś tylko za 2012 r,

Edytowane przez kama1987
Czas edycji: 2014-03-03 o 08:57
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 09:00   #4692
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Czarna brawa dla Juleczki za wczorajsze skończone 5 miesięcy ;-)

Stary 2014-03-03, 09:10   #4693
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Moje dxzeicko nie je.przeszedl na diete albo posci.Wczoraj ledwo wcisnelam mu troche kaszy, 3ß4 sloiczka warzyw w bólach i mekach a potem dobrowolnie zjadl 200 ml mleka i to wstystko na caly dzien

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
No i pospał aż 20minut
U mnie taki sen to normalka juz od dawna.40 min to jest maks, oczywiscie w ciagu dnia tylko
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 09:10   #4694
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam
pszczoua dobrze ż e pojecaliście....zdrówka dla juleczka
ps ja zaraz jade do lekarza z adim
Co z Adim?

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dzis mamy szczepienie,prosze o kciuki

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

dziewczyny, chce kupic nosidlo-prosze o rady-jedziemy na majowke do zakopanego i kupujemy nosidlo glownie dlatego myslimy o tuli, ale kurcze szkoda mi troche kasy

Ja nic innego nie polece bo nie znam.

Cytat:
Emilka dziś kończy 5 miesięcy i z tej okazji jadła w nocy co 2 godziny, czyli jak zwykle
...

Ja zamierzam od warzyw. Skoro Miłosz się najada mlekiem to po co zapychac?

Cytat:
Gorgulku, współczuje niewyspania ale super że Miłosz taki już kombinuje Hania albo wysoko podnosi się na rękach, albo pupa w górę a nos w ziemię jakoś nie umie jeszcze tych dwóch elementów połączyć
On ciagle na czworaka i tak smiesznie sie kiwa w przod i tyl i czasem tak nogami podskoczy do przodu az sie boje zeby broda nie zarył o podłoge. No i kombinuje z siadaniem

Cytat:
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 09:12   #4695
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

witam wieczorową porą z Suwałk. po długiej i wyczerpującej podróży, do teraz jestem nieprzytomna. Anka w drodze dostała gorączki, do tej pory jej zbijamy, dostala antybiotyk na IP i czekamy pierwszy raz tak ją dopadło
a u Marcina tfu tfu na razie ok. Dziś pierwszy raz przewrócił się świadomie z pleców na brzuszek, i już non stop ćwiczy

my mamy matę z decathlonu, dzis dostalismy od dziadków matę grającą i Marcinowi bardzo na niej wygodnie

hehe myślałam że bękartem

jak się sprawa potoczyła dziś?

lecę spać bo ciężka noc mnie czeka. Ankę męczy ta nieszczęsna gorączka, zagilona jakoś śpi, ale pobudka u niej co pol godziny jak na razie
spijcie dobrze
Zdrowka dla Ani
dla Marcina za obrot

Hm a sprawa potoczyla sie tak, ze nie odzywalam sie do niego pol dnia, ale zrobil moje ulubione danie na obiad i prawie mi przeszlo. Pozniej pogadalismy, ze wiecej akcji takich sobie nie zycze i ma wyszorowac lozko na blysk Oczywiscie przeprosil za wszystko i tyle...

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
helo witam się i zmykam spac
na tej malej imprezce bylo super, posmialam sie troche i nawet potanczylam z kolezankami do kawalkow z lat 90tych
moze i bym jeszcze posiedziala i cos wypila wiecej ale trzeba bylo wrocic do rzeczywistosci
dobranoc

nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze, tez chce sie wyrwac od tego malego potworka bo odkad sie urodzila to sama bylam najdalej w sklepie

Cytat:

no powiem Ci że mnie też przerażałaby tak długa podróż z dzieckiem... pierwsze wakacje z Marysią spędziliśmy nad morzem, jakieś 6h jazdy, jechalismy z 3 postojami, pomiędzy raczej spała ale końcówka była już trudna...

następne wakacje, jak M. miała już 1,5 roku zdecydowaliśmy się polecieć do Bułgarii, bo na pewno by w aucie nie wysiedziała dłużej niż 2h

znów będzie promocja na pampersy w Lidlu

i się zdecydowanie bardziej opłaca niż te ostatnie promocje w realu czy carrefourze, bo 4 jest 30 szt więcej..
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-FBD16...rta.htm?id=218

buuu a u mnie nie ma lidla...

Cytat:
Chyba mnie zarazili wszystko mnie boli i kaszle od rana

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Śniło mi się że jest już nowy wątek, a ja jeszcze tego nie nadrobiłam że też nie mam już o czym śnić tylko o takich bzdetach. Aa i wczoraj na śnie chciałam tż przebrać pampersa hehe podobno go odkryłam i chciałam podnieść i coś tam majaczyłam że chce pampa zmienić

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci płaczą przez sen?
Moja nie placze, ale steka, najczesciej jak jej smoczek wypadnie.

Boze nic mi sie nie chce, chetnie bym jeszcze pospala, a mloda juz awanture robi w lozeczku
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 09:14   #4696
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
No i biedny Leoś znowu bez oskara! Co za pech
Ale Matthew też lubie więc może być

Ogląda ktoś? Ależ emocje!

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

No i po zabawie. Wilk z Wall Street bez ani jednego oskara! No to mnie zaskoczyło na maksa
mi sie wilk w ogole nie podobal, tz tez wiec chyba jestesmy inni

pszczola zdrowka dla Julka!
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 09:15   #4697
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Hania do tej pory zjada max 60-70 ml i to zjada chętnie i ze smakiem, ale więcej nie chce więc nie daje. Ja jestem przeciwniczką zagadywania, zabawiania etc przy jedzeniu, chce żeby dziecko jadło świadomie a nie miało podstępem wkładaną łyżeczkę do buzi. tym bardziej, jeśli nie jest jej to potrzebne do przeżycia
U mnie sie z zzagadywaniem nie da, bo on zamiast jest to slucha.Nawet jask jest maz w domu to mowie zeby sobie gdzeis siadl w kacie i sie nie krecil bo dziecko ni zje.Facet, nie moze robic dwoch rzeczy na raz
Stary 2014-03-03, 09:18   #4698
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

wszytskiego najlepszego dla Emilki Helenki i Julki
Cytat:
Julek ma tempke 39,8 i nieobecny wzrok Jedziemy na ip
Cytat:
Juz wracamy. Julek dostal antybiotyk, ma bardzo czerwone gardlo. Wiecej napisze jutro. Jestem juz troche spokojniejsza...
ojej! mam nadzieję że już lepiej u Julka

Cytat:

Uszyłam dziś swój pierwszy igielnik
pochwal się

Cytat:
O kurcze, a lekarze pewni, że to bakteryjne? U nas wszyscy teraz mieliśmy koło 40 stopni, ale to wirus i tylko Eda miał antybiotyk, bo dodatkowo złapał zapalenie ucha. Oby Julek szybko poczuł się lepiej.
a jak u Was? Jak się czujecie?
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
D
U nas chyba kolejny etap ząbkowania (ale jeszcze nie wyszły). Wczoraj Szymuś tak jeździł sobie po dolnych dziaselkach, że znów krew mu leciała. Miał trzy napady takiego płaczu, jakiego jeszcze nie słyszałam. Jak włożyłam mu palca do buzki i pojezdzilam po działach to się uspokajal, a jak wyciągałam to znów płacz. Po dentinoxie niemal od razu się uspokoil i zasnal. Ciekawe ile to jeszcze potrwa zanim pierwszy zabek się pojawi...

współczuję

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 09:18   #4699
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
J
Głowa mi pęka
Mi tez.Nie dosc, ze moja pora migrenowa przez slonce to jeszcze w okolicy rosnie jakas alergizujaca mnie roslina.Mialam takie akcje jak mieszkalam u rodzicow, potem sie wyprowadzilam i byl spokoj, a teraz znowu.W sumie to troche pozniej zawsze mialam te objawy, ale w tym roku zimy nie bylo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 09:23   #4700
teacherka
Zakorzenienie

Brawa za nowe umiejętności, ząbki, miesiące!
Zdrówka dla chorowitków

Podczytywałam, ale nie mam sił...
Zuzka od kilku dni ok.3 w nocy chce zaczynać dzień. Oprócz tego pobudki co najmniej co 2 godziny... W dzień maruda z niej Z kupkami bez zmian, ok 5-6 dziennie. Ja wyeliminowałam produkty mleczne, nie mam pomysłów co jeść, bo normalnie to była podstawa chociaz 1-2 dań w ciągu dnia, ale najgorsze, że póki co i tak nie ma efektów, wiec pewnie to nie to..

Zuzka po nocy ma ostatnio wzdęty brzuszek, nie wiem czy to wina tak częstego jedzenia czy co... Kilka razy kupka była zielona, no zdecydowanie poza normą...

Jedyne dobre wieści, to to, że ostatnie wyniki moczu wreszcie w normie, pozbyliśmy się wreszcie tych leukocytów i wróciliśmy do podawania samego furaginum i to tylko raz dziennie!
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 09:28   #4701
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Sluchajcie, poklocilam sie w sobote z chlopem, wlasciwie to byla raczej roznica zdan niz jakis fight, ale chce sie zapytac was o zdanie kto wg was ma racje.
Pisalam juz kiedys, ze moj maz ma alergie na 70 proc produktow, wymienie te najbardziej problermatyczne
-pomidory
-czerwone owoce
-orzechy
-cytrusy
-czekolada
No wiec on uwaza, ze skoro ma alergie to dziecko tych rzeczy nie powinno jest wogole.Nie do jakiegos wieku tylko wcale.Wg mnie przesadza bo wolalabym, zeby tych produktow sprobowal chociaz zanim pojdzie do przedszkola, bo wtedy jak mu cos bedzie to wiadomo po czym i bedziemy to miec pod kontrola.
Nie wiem jak mam upilnowac starsze dziecko rzecy tych rzeczy nie jadlo, predzej czy pozniej zje za naszymi plecami,kolega poczestuje, dziadkowie sie zapomna(moj tato chodzuje pomidory i ma pasieke ile to trzeba by kilkulatek ukradl sobie jednego z krzaka) i jezeli rzeczywisie mu cos bedzie to nie bedzie wiadomo dlaczego, bo sie pewnie nie przyzna do zjedzenia zakazanego owocu.
Nie wiem czy ja mam racje, czy on..
Stary 2014-03-03, 09:37   #4702
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Sluchajcie, poklocilam sie w sobote z chlopem, wlasciwie to byla raczej roznica zdan niz jakis fight, ale chce sie zapytac was o zdanie kto wg was ma racje.
Pisalam juz kiedys, ze moj maz ma alergie na 70 proc produktow, wymienie te najbardziej problermatyczne
-pomidory
-czerwone owoce
-orzechy
-cytrusy
-czekolada
No wiec on uwaza, ze skoro ma alergie to dziecko tych rzeczy nie powinno jest wogole.Nie do jakiegos wieku tylko wcale.Wg mnie przesadza bo wolalabym, zeby tych produktow sprobowal chociaz zanim pojdzie do przedszkola, bo wtedy jak mu cos bedzie to wiadomo po czym i bedziemy to miec pod kontrola.
Nie wiem jak mam upilnowac starsze dziecko rzecy tych rzeczy nie jadlo, predzej czy pozniej zje za naszymi plecami,kolega poczestuje, dziadkowie sie zapomna(moj tato chodzuje pomidory i ma pasieke ile to trzeba by kilkulatek ukradl sobie jednego z krzaka) i jezeli rzeczywisie mu cos bedzie to nie bedzie wiadomo dlaczego, bo sie pewnie nie przyzna do zjedzenia zakazanego owocu.
Nie wiem czy ja mam racje, czy on..
Mysle, ze ty masz racje. To, ze rodzic ma na cos alergie nie oznacza, ze dziecko tez ma. Jesli bedzie juz strarsze jak najbardziej powinniscie dac mu te produkty do jedzenia i zobaczyc jak na nie zareaguje.

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-03-03 o 09:38
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 09:43   #4703
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć!

Helenka, Emilka, Julka (za wczorajsze miesiące )
klask i:kla ski:k laski:

A więc tak...wczoraj Tusia miała dzień marudy, jęczała, ale nie płakała. Jedynie na baasenie była spokojna. Ona w ogóle jest dobra-jak jesteśmy u kogoś albo na jakichś zajęciach to ani pisknie, ewentualnie jak się przyzwyczai to zaczyna się zacieszać i gadać, a tak to nic. Natomiast jak wracamy do domu to rozgaduje się na całego. Skryta taka czy co?

No ale, wystukałam dzisiaj łyżeczką dwa dolne ząbki.Tfu tfu nie było tak źle, oby z następnymi było tak samo.

Natomiastod kilku dni jest z niej okropna wiercipięta, ciągle tylko się turla, przekręca, pełza. Trzeba ją mieć ciągle na oku.
Ubieranie i przebieranie to istny horror, wychodzę z siebie. Ja ją ne plecy, ona na brzuch i tak w kółko, przebranie głupiej pieluchy zajmuje mi 15 minut. Jeszcze jak jest na brzuchu to się kręci w każdą stronę po tym przewijaku byleby tylko złapać koszyki i kuknąć sobie do nich w poszukiwaniu czegoś na zabawy,
Także no, dzieci nasze coraz bardziej mobilne są i to przeraża.

Zastanawiam się nad zabezpieczeniami. Myślałam o takich bramkach drewnianych w rogu gdzie mamy regał i szafę ze szklanymi drzwiczkami,ale wszyscy mi mówią,że bez sensu i wystarczą zabezpeczenia. A ja mam ciągle dziwne wizje,że ten regał na nią jakimś cudem spada...
No ale wszyscy mowią,że te bramki też mogą spaść.

Dzisiaj mogę pisać a nie mówić, mam mega chrypkę i boli mnie gardło...

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ależ słodki ten dzidziuś w Lekarzach Chyba normalnie zacznę oglądać
nooo cudny jest ja się poryczałam jak byli na grobie Maksa

Cytat:
uffff

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Aa rozumiem - to niestety nie pomogę

U nas tak samo. Ostatnie 3 dni to jakiś koszmar - nie poznaję swojego dziecka Miewa takie histeryczne napady płaczu nie wiadomo o co I strasznie gryzie piąstki, z taką zaciętością i złością. Też przypuszczam, że to ząbki. Kupiłam mu wczoraj gryzaka wodnego i silikonową szczoteczkę na palec - jak mu nią masowałam dziąsła to bardzo gryzł palucha
Poza tym całą noc nie spaliśmy bo Stasio obudził się przed 24 z płaczem, w nosie furczy, kaszel mokry - dzwonię umówić go do lekarza. Pewnie się przeziębił, wczoraj teściowa wzięła go na taki mega długi spacer a w Bielsku mocno wiało i było zimno :/
ojej to zdrówka.
W moim Bielsku?Przecież ładnie było, jeszcze o 17 jechałam do Sfery to ładnie słonko świeciło Twoja T. jest z Bielska?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 09:43   #4704
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Zdrówka dla chorowitków

Zuzka od kilku dni ok.3 w nocy chce zaczynać dzień. Oprócz tego pobudki co najmniej co 2 godziny... W dzień maruda z niej Z kupkami bez zmian, ok 5-6 dziennie. Ja wyeliminowałam produkty mleczne, nie mam pomysłów co jeść, bo normalnie to była podstawa chociaz 1-2 dań w ciągu dnia, ale najgorsze, że póki co i tak nie ma efektów, wiec pewnie to nie to..

Zuzka po nocy ma ostatnio wzdęty brzuszek, nie wiem czy to wina tak częstego jedzenia czy co... Kilka razy kupka była zielona, no zdecydowanie poza normą...

Jedyne dobre wieści, to to, że ostatnie wyniki moczu wreszcie w normie, pozbyliśmy się wreszcie tych leukocytów i wróciliśmy do podawania samego furaginum i to tylko raz dziennie!
Super wiesci,Teacherko
Z tym bruszkiem bardzo ciekawe... może coś jej szkodzi?
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

wszytskiego najlepszego dla Emilki Helenki i Julki

ojej! mam nadzieję że już lepiej u Julka

pochwal się
Wrzucę później fotkę

Stary 2014-03-03, 09:43   #4705
xViolet
Raczkowanie

Witam sie i ja po masakrycznej nocy, pobudki co pol godziny, godzinę, dwie... A co najlepsze od jakiegoś tygodnia smok to zło, zaciska usta, wypycha językiem, wiec właściwie co pobudka, to tylko przystawienie do cycku ją uspakaja, przytulanie, kolysanie i odkurzacz nie działają...

Cytat:
Duzo zdrowka.

Cytat:
Ja nie oglądałam bo spałam ;-) i inne mamuśki pewnie też ;-)

Chyba zbliża mi się @ wczoraj mnie głowa bolała i brzuch. Miałam delikatne plamienia.

Wszystkiego najlepszego
Ja planuje zacząć od marchewki.

Cytat:
No to teraz zdrówka!!!

ja-ika Gratuluję skończonego kolejnego miesiąca

Dla mnie to jakiś matrix

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Susanna Pisałam do Ciebie wcześniej w sprawie maszyny,a dokładnie jej wyobru,ale chyba nie widziałaś posta.
No więc wczoraj zdecydowałam się na Elne, dokładnie ten model http://www.gursewingmachines.com/eln...g-machine-5316
Myślisz,że to dobry wybór?
Wszystkiego najlepszego dla Juleczki.
To zaczynasz poważne szycie, super. Co planujesz uszyć jako pierwsze na nowej maszynie?

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Zdrówka dla chorowitków

za wyniki moczu. Ja zauważyłam, ze moja Wiki zle reaguje na produkty z drożdżami w większej ilości.
Stary 2014-03-03, 09:45   #4706
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze, to tak jak u nas... też u Marysi zeszło na ucho

4 dni

Pszczoua, zdrówka dla Julka

Susanna, oby to tylko przeziębienie było!

Ja-ika, brawa dla Emilki za 5 miesięcy

To mój Adas papuguje po Hani

Stary 2014-03-03, 09:46   #4707
butterfly20
Zakorzenienie

Gorgulku wczoraj miałam zakręcony dzień, więc chciałam Ci dzisiaj życzyć wszystkiego najlepszego, zdrówka i pociechy z rodzinki

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 09:48   #4708
MsLullaby
Zakorzenienie

A ja dziś znów do 19 sama z dzieckiem nawet nie cieszy mnie piękna pogoda, bo u nas spacery ostatnio to i tak masakra jest.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 09:55   #4709
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
kaska Wytrwałości

Ciekawe kiedy u nas zacznie się jazzzzzda
U nas - odpukac - pierwsze zęby przeszły bez większego echa. Ale jeszcze ich sporo do wyjścia, więc mogą dać popalić.

Dziewczyny, gratuluje 5 m-cy!
Adas w sobotę skonczy pol roczku

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć!

Helenka, Emilka, Julka (za wczorajsze miesiące )
klask i:kla ski:k laski:

A więc tak...wczoraj Tusia miała dzień marudy, jęczała, ale nie płakała. Jedynie na baasenie była spokojna. Ona w ogóle jest dobra-jak jesteśmy u kogoś albo na jakichś zajęciach to ani pisknie, ewentualnie jak się przyzwyczai to zaczyna się zacieszać i gadać, a tak to nic. Natomiast jak wracamy do domu to rozgaduje się na całego. Skryta taka czy co?

No ale, wystukałam dzisiaj łyżeczką dwa dolne ząbki.Tfu tfu nie było tak źle, oby z następnymi było tak samo.

Natomiastod kilku dni jest z niej okropna wiercipięta, ciągle tylko się turla, przekręca, pełza. Trzeba ją mieć ciągle na oku.
Ubieranie i przebieranie to istny horror, wychodzę z siebie. Ja ją ne plecy, ona na brzuch i tak w kółko, przebranie głupiej pieluchy zajmuje mi 15 minut. Jeszcze jak jest na brzuchu to się kręci w każdą stronę po tym przewijaku byleby tylko złapać koszyki i kuknąć sobie do nich w poszukiwaniu czegoś na zabawy,
Także no, dzieci nasze coraz bardziej mobilne są
Moj robi tak samo. Ostatnio zdenerwowalam sie strasznie. Zostawilam go na chwilę w bujaczku nie przypietego. Wyszlam porozmawiać ze szwagierka przez telefon. Rozmawialam niecale 6 min. Jak wrocilam, Adas leżał na podłodze. Nic mu się nie stalo na szczęście. Mam pierwszą nauczke :banghead:

Stary 2014-03-03, 10:00   #4710
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej
Mam parę stron do nadrobienia i zaraz się za to biorę Weekend minął pod znakiem sprzątania i wizyt. W sobotę my wychodziliśmy, wczoraj znajomi byli u nas i było fajnie, choć my raczej jesteśmy mało towarzyscy i najbardziej lubimy siedzieć w domu W sobote chłopaki zostali z moją mamą, Miłek zawsze budzi się ok. 23 i wtedy je, zostawiłam mamie mm, ale jak poczuł butlę to zaczął płakać i nic nie zjadł. Nigdy nie było z tym problemu i mam nadzieję, że mu się nie odmieniło
A dzisiejszej nocy Miłek obudził się przed północą, jeszcze nie zdążyliśmy się położyć i nie spał do 1.30, a potem pobudka o 4.30. O 5 dołączył do niego Dawid, bo wczoraj nam padł przed 18. Tak że fajnie, spaliśmy 3h, nie wiem jak ten mój mąż funkcjonuje w pracy. Jak wyszli to ja z młodym jeszcze się drzemnęłam godzinę, ale głowa mi pęka i nie mam siły

No to nadrabiam...

Aha miałam jeszcze napisać, że od soboty podaję gluten i już oczywiście myślę czy to nocne marudzenie i popłakiwanie nie jest z tym związane. Wczoraj nie było kupy, a normalnie robi 2-3 na dzień, a dziś jak w końcu poszła to była inna niż zwykle

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-03-03 o 10:02
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości