|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Meire no to skoro tak!? a czemu nie chcesz rodzić w grudniu?? co to za różnica??
Berbie o matko dopiero?? ![]()
#4412 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
dopiero? to był 5 tydzień 5 dzień, a ja się nawet jeszcze na serce nie nastawiałam. dla mnie to było mega szybko. ty który dzień cyklu masz?
waderko ty w którym dc zobaczyłaś serduszko?
#4413 |
Zakorzenienie
|
dziś dopiero 31dc....
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- myślałam że jak pójdę na kolejną wizyte to będzie 39dc to serduszko juz będzie ![]() ![]()
#4414 |
Zakorzenienie
|
to jeszcze trochę... kochana myślę, że już same starania nauczyły cię cierpliwości i niestety w ciąży inaczej nie będzie. czas wlecze się nieubłaganie od wizyty do wizyty. choć i tak dziś miałam dziwne uczucie przewracając strony aż to września żeby policzyć dc. nie wierzę, że już zaczynam 6 miesiąc a z drugiej strony jeszcze długa droga przede mną
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- ja myślę, że nie ma co liczyć. i lepiej nastaw się na to, że nie będzie jeszcze serduszka, żebyś nie miała zawodu i niepotrzebnego strachu.
#4415 |
Zakorzenienie
|
Berbie oj nauczyły i jestem cierpliwa po prostu pytam z ciekawości
![]() a jak się liczy tc? bo z kalkulatora wychodzi mi 4t2d teraz
#4416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dc dzieliłam przez 7. teraz liczę tak jak mój lekarz, na wyrost. dziś mam pełne 23 tygodnie, ale od jutra będę liczyć jako 24.
![]() |
#4417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Berbie, ja miałam dla Zuzki pierwszy fotelik od kompletu z wózka Tako Jumper X.. szału nie robił, ale na szczęście dużo nie jeździliśmy z Małą na początku... ![]() teraz mamy już lepszy fotel z Chicco... Mała jest zadowolona, bo wygodny, a ja spokojna, bo bezpieczny.. ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Owu 14 dc. Też sie chętnie dowiem jaki fotelik jest najlepszy. Tylko ja w aucie nie mam tego czegoś do wpinania...Nie wiem jak to się nazywa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Wtajemniczenie
|
hej kobitki
![]() pikaso to wracaj do zdrówka kochana !!! ![]() anitko - cudny brzusio!!! ![]() kucyku - oby sie już nie powtarzało ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() agatko ty dobrze wiesz że to w każdej ciąży indywidualna bardzo sprawa kiedy to serduszko będzie a chcesz porównać, przyrównać ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-03-03 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Zakorzenienie
|
hope a co tam u Ciebie? rzadko zaglądasz
![]() natalia co u was? jak Mikołaj? tż wrócił?
#4421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cykle 26 dni.. p.s. u nas kiepsko wyszły wyniki..czekam na powtórkę ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 | ||||
Zadomowienie
|
![]() Ech z tym wyborem wózka to faktycznie ciężka sprawa. My wczoraj z tż spędziliśmy na oglądaniu i czytaniu opinii cały dzień. I w sumie nadal nie wiemy na który się zdecydować. Jedno jest pewne - jeśli nie zobaczymy na żywo danego modelu to na pewno nie kupię go w ciemno. A ile wózków tyle opinii. Chyba nie ma takiego z którego każdy użytkownik byłby zadowolony. No i mnie w grę wchodzi raczej tylko nowy, z myślą, że jeszcze kiedyś posłuży ![]() Kucyku to otwórz szeroko okno, może poleż na balkonie lub tarasie. Przecież wiesz, że musisz leżakować i dasz radę! To nie takie trudne ![]() ![]() Do tej pory mogłaś prowadzić zupełnie normalny tryb życia? Jak się czujesz przez te ostatnie dni jak leżysz? skurcze ustały, zmniejszyły się? Barbi wózki mutsy ponoć bardzo dobre, wszyscy których znam i je mają bardzo sobie chwalą. W przypadku wózków marka i producent ma chyba jednak dosyć duże znaczenie, i idzie w parze z jakością wózka. My planujemy w sb sklepowy maraton z myślą, że się zdecydujemy na zakup ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Barbi a Ty kochana jak się czujesz??? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A ja mam inne przyziemne pytanie: jaki materac do łóżeczka macie lub zamierzacie kupić? w sensie czym wypełniony - kokos, gryka, pianka, lateksowy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Zakorzenienie
|
dzięki, że pytasz
![]() U nas dobrze. Mikołaj jest cudowny, gada cały czas ![]() ![]() ![]() Tż dalej w anglii, na razie decyzja nie podjęta co dalej... Mam nadzieję, że w najbliższym czasie się wyjaśni... tz, czy co wyszło kiepsko?? Cytat:
![]() |
#4424 | |
Zakorzenienie
|
kiedy będą?
Cytat:
![]() czekam na Twoje wrażenia z maratonu wózkowego. ja się czuję dobrze, może jakieś lekkie wzdęcie dzisiaj ![]() ![]() podbijam materacykowe pytanie.
![]() |
#4425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tobie też życzę powodzenia... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy kwocie o której piszesz jest z czego wybierać i można wybrać dobrze ![]() to zależy jaki wózek wybierzesz, bo nie każdy fotelik będzie pasował do każdego wózka. najbardziej uniwersalne są maxi cosi, bo pasują praktycznie do wszystkich wózków, już recaro np. do nielicznych tylko. na pewno foteliki 0-13 kg czyli nie te z wózków, bo one są mniejsze i 0-9, nie mają testów. nie wiem czy macie w samochodzie isofix i czy interesuje was baza do fotelika? jest to bardzo wygodne, ale jednak kosztowne. ja nie żałuję bazy z wielu powodów, choć wiem, że można się bez nie spokojnie obyć (z opowiadań, ja bym się teraz nie obyła, przyzwyczaiłam się). nie wszystkie foteliki mają możliwość mocowania na bazie, są takie tylko na pasy, albo na pasy i bazę, no i cena. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Zakorzenienie
|
dla tych które wątpiły w małego wieloryba.
#4428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
isofix ![]() mi potrzebny ekspert na miejscu!
![]() |
#4429 |
Zakorzenienie
|
najzwyklejszy, najpopularniejszy. gryka-pianka-kokos, z fiki miki. do tego nakładka na materac i poduszka klin w zestawie. nie mam mu nic do zarzucenia (J. śpi w łóżeczku od początku, więc od prawie roku jest intensywnie używany).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Zakorzenienie
|
![]() ja tam nie widzę wieloryba żadnego Mikołaj woła Krzysiu i dodał nasze nazwisko ![]()
#4431 |
Zadomowienie
|
My materac lateksowy, ale juz nie pamietam firmy. Chyba taki sam Koocur ma.
Materac jest ok. Natomiast fotelik mam Recaro young profi plus z baza isofix (mozna tez przypisać pasami) ale nie jestem zadowolona, jest bardzo ciężki i ma niezbyt wygodne do zapinania pasy. I baza jest przeznaczona do tego fotelika i do 9-18. fotelik 0-13 kg ma 5 gwiazdek adac za bezpieczeństwo a ten większy juz tylko 3. Nie zwróciłam na to uwagi przy zakupie (skupiłam sie na najmniejszym foteliku). Myslalam, ze zostaniemy przy tej firmie i baza do kolejnego fotelika sie przyda. A tu klops. Jak będziemy zmieniać fotelik na większy to juz napewno nie Recaro. Wlasnie rozpoczynam poszukiwania fotelika idealnego.... bo nas duzo podróżowania w tym roku czeka i chce zeby było T wygodnie i bezpiecznie. Możecie cos z przedziału 9-18 polecić lub odradzic? Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-03 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no przepraszam, dla mnie kupno wózka i fotelika było trudniejsze niż kupno samochodu.... to i dowiedziałam się w parę miesięcy trochę na ten temat ![]() isofix ma większość samochodów po którymś roczniku, tż by wiedział. u nas u tż jest, u mnie nie ma, ale jak jeździmy razem to samochodem tż. bazę się przenosi, szybko montuje, tylko jest ciężka (dla mnie wszystko jest ciężkie). jest jedno ale.. baza to mniej więcej tyle co drugi fotelik maxi cosi (jeden z droższych chyba). z drugiej strony my używamy tego pierwszego fotelika cały czas i jeszcze nie myślimy o nowym, więc wyeksploatujemy go trochę. jeździmy dość często (po mieście). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zadomowienie
|
Śliczny brzunio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rzadko? codziennie jestem ![]() ![]() ![]() z rodzicami ok, znaczna poprawa w koncu przyszła i żyjemy jak dawniej, tyle że może już na plus z tym,że w końcu jesteśmy traktowani jak dorośli przecież ludzie, i rozmowy znacznie przyjemniej wyglądają dzięki temu ![]() z teściami wszystko też ładnie. Mieszkamy spokojnie ale tak bardzo już bym chciała swój kąt, a nie mieszkać w pokoiku jednym raz tu, raz tu. Badam się, cierpliwie czekam na swoją kolej... ![]() A jak Ty się czujesz? mam nadzieję,że książeczki jakkolwiek się przydają. Ostatnio w kauflandzie widzialam książkę do majsterkowania z rękodziełami i chwyciłam ją z myślą: "o, Berbie szukała" ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
my nie, bo J. ciągle w 0-13. nie wiem jak to jest z przewożeniem dzieci do 15 m-ca tyłem do kierunku. spotkałam się z czymś takim, ale czy to zalecenie czy obowiązek to nie mam pojęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie wszytko ok, książki prawie przeczytane. dawkuje sobie wiedzę
![]() |
#4437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tymon rosnie jak ma drożdżach i mysle ze juz na wakacje (albo wczesniej) będziemy musieli sie przesiąść na większy. Tylko im wiecej czytam (wczoraj juz cos tam szperalam) tym mniej wiem. Najchętniej poszłabym do jakiegoś punktu gdzie sie na tym znają. Wiem, ze te większe należy juz z dzieckiem przymierzyć i sprawdzic jak z autem sie ten fotelik "komponuje" bo i najlepszy fotelik jak mie jest odpowiednio zgrany (moze byc nawet i z baza) to nie daje to maxymaknego bezpieczenstwa, ale na czym dokładnie to "zgranie" polega to poki co nie mam pojęcia. Na stronie foteliki info sa wymienione punkty, gdzie mozna kupic fotelik od razu z fachowa porada, ale nie ma tam Warszawy niestety. A oprócz fotelika szukam fizjoterapeuty. Innego niz babka do której teraz chodziliśmy. ![]() Po dzisiejszej rannej wizycie jesteśmy lekko zażenowani. Jakby w ogole niemowlat nie rozumiała. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4438 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evo nie ma dla mnie formy pośredniej dla dziecka, które już nie chce leżeć w gondoli (cały czas podziwiam Artusia Perse, że jeszcze chce ![]() ![]() ![]() Dla mnie specajlistką od wózków jest Luna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wow! bystrzacha!
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- myślę, że nie brakuje mi nic do anitki ![]() monika co sądzisz o tym wózku i foteliku? http://allegro.pl/obrotowy-wozek-col...991758952.html
![]() |
#4440 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.