|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
To kiedyś byli u nas znajomi. A dopiero co kupiliśmy sobie nowy wymarzony przez TŻta tv. A dziecko co robiło? Stało przed tv i paćkało po ekranie palcami z czekolady. A TŻta szlag trafiał i chodził do dziecia i go zabierał z tamtąd. A rodzice co?????? Wielkie nic ![]() I jaki z tego morał? Byli u nas pierwszy i ostatni raz ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
![]() Jestem pod wielkim wrażeniem że zostawiłaś Nelę z tą straszną teściową dobrze, że się spisała i jesteś zadowolona, domyślam się ile Cię to stresu kosztowało by się zdecydować. Może jest nadzieja by jakoś się polepszyło i byś mogła czasami na nią liczyć ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
Z tego co kojarzę dzieci w rodzinie i znajomych w podobnym wieku to tak jak piszesz, raczej się wstydziły, pytały. Również te z którymi częściej się widywaliśmy (ten mały widział nas pierwszy raz, pierwszy raz był u nas).
|
|
#1833 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
haha mudze wypróbować ![]() u mnie mężowy się bawi z Małym, albo jest ze mną siedzi w krzesełku i je i ja szybka jestem i dobrze zorganizowana, a ja się tak relaksuję, naprawde to uwielbiam ![]() cos z przepisów wrzucę ![]() Cytat:
![]() haha ale tym naszym dzieciom zapada w pamięć kosianie Co do kokardek, to tak: gotuje makaron, do miski, podprażam pestki solonego słonecznika, do miski, szynka w kostkę i smażę na oliwie, do miski, i rozrabiam fix na patelni knorr 4 sery to jak nei mam czasu i wszystko mieszam, zalewam sosem i już, to jak nie mam czasu ![]() a jak mam czas to sama robię sos, tylko tak sobie kombinuję ze składników, śmietanka, trochę jogurtu nat. i serek topiony/parmezan i rozrabiam na patelni, jak za gęste dolewam mleka i wrzucam trochę masła ![]() schab polecam, jest pyszny http://www.poezja-smaku.pl/schab-po-cygansku/ kulki serowe, to twaróg z fetą wymieszany i z przyprawami i obtaczam w papryce, drobniutko posiekany szczypior i orzechy posiekane włoskie takie bardziej do dekoracji stołu niż do najedzenia się ![]() sałatke robiłam tą: tylko dałam jeszcze szynkę, jest ok http://exclusive1mln.blogspot.com/20...z-porem-w.html a w najbliższym czasie chcę testować to: http://codzienneprzyjemnosci.blogspo...i-woskimi.html
|
|
#1834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
za 9 miesięcy!Ale Florek się rozpędził! Wow umie schodzić z kanapy? wysyłam do Was Helenę na szkolenie!
|
|
#1835 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do zostawienia z nią dzieka, to w ten ostatni wrzesień mam wesele siostry rodzonej i chyba będę zmuszona, lecz ona Małego nei zna, nic nei wie o nim, ja już to przezywam i mam cichą nadzieję,ze bedzie inne rozwiązanie ![]() Cytat:
ja bym go z tego łóżeczka w 3 sekundy wyciągneła :P
|
|
#1836 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hii swoja droga to moja to jest ciotka dobra rada , na wszystko znajdzie jakis lek czy to chinski olejek czyjakies tabletki emskie , na kazdy temat ma cos do powiedzenia i zawsze ma racje ehhh ![]() Mniamm:p Cytat:
o a moj niee heee i co pewnie w piaskownicy beda gadac co za matka ale wychowala syna , sypie piskiem , zabiera zabawki , bije ehh a to niestety charakterek dziecka ktory uksztaltuje sie mozecdopiero kolo 3-4 lat nie zawsze ten rodzic ma mozliwosci wychowawcze to zalezy tez jaki egzenplarz nam sie trafi D idealny do naprowadzania od poczatku n wlasciwy tor a Misio charakterny juz nie wrecz nygowanie i upominanie jego negatywnych zachowan nakreca go i jak czegos nie chce nie ma ochoty to za chiny nie zrobi nie ma bata bedzie konsekwentny bedzie ciezkoo heeCytat:
Cytat:
silny facet z niego ![]() Uwaga w Krakowie bede juz od 16 .04 czy ktos bedzie reflektowal spotkanie?? Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Ty to robisz??co to są te kulki serowe i przepis na schab poproszę trzeba było się nie chwalić to bym nie wypytywała ![]() co do zabawek...taaa gdybyś widziała co ten mały z żyrafką wyrabiał ale pomyślałam sobie w duchu że jak ją zniszczy to wyślę im linka do zakupu nowej![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() ja tam zapamiętałam że to Przemek jej zabierał
|
|
#1838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:P przepisy wyżej już napisałam
|
|
#1839 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niam niam niam dzięki ![]() Cytat:
Widzisz, to co do zostawienia dziecia mamy to samo ![]() Ale mnie to jakoś nie przeszkadza że z nią nie zostawiam ![]() Cytat:
Hahahahah super text padłam ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1840 |
|
siedzę i myślę
|
Deb były moje 2 siostry z facetami, 2 siostry meza z dziecmi,moi rodzice ,wujek i ciotka męża i brat cioteczny z żona i dziecmi. Sama rodzina: ) razem z dziećmi 20 osób
To co piszecie o niewychowanych dzieciach to coś strasznego Mnie też to strasznie wkurza... wczoraj już dzieci brata ciotecznego męża mnie draznily, jeden strasznie się darl az łeb mi pekal, ale rodzice nie pomyśleli,żeby zwrócić mu uwagę...a drugi latał wszędzie,wchodził Antkowi do lozeczka, a potem do wiklinowego kosza na zabawki a mamusia cały czas siedziała przy stole, nawet się nie zainteresowala co robią jej dzieci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do teściowej jak widzi Małego raz na 2 mies. to najorsze jest to,ze Mały do wszystkich się śmieje, to cygańskie dziecko, a Ona myśli,ze chyba tak do niej ,ze ją tak uwielbia
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
sztuka, hmm, spodziewałam się czegos lepszego
scenariusz to tak chyba trochę bez składu ktoś napisał. sam nie wiedział jakie ma być przeslanie. tytulowa "singielka", wiec wydawalo mi się, ze zobaczę wyzwolona, korzystajaca z zycia dziewczyne, a według scenariusza i tak szukala ona drugiej polowki takie trochę "serialowe" się to zrobilo hehe. gra aktorska swietna, kilka recitalowych piosenek, pani Guzik spisala się choćby tym, ze przez półtorej godziny na scenie była sama. z mondoramow do mojego serca najbardziej trafila Frida ![]() Cytat:
może i glupia (albo naiwna ) jestem, ale średnio chce na nia liczyc mam nadzieje, ze swietnie damy sobie rade sami. podobno najtrudniejszy pierwszy krok, przełamanie lodow i takie tam, ale w kwestii Neli chyba nie potrafie tej bariery przeskoczyć. od początku ciąży nazbieralo się we mnie za dużo roznych dziwnych emocji, nagromadzilam zbyt wiele jej slow, zachowan...i pomimo, ze tak naprawdę ja lubie i nic do niej nie mam, to na pole "moje dziecko" jakos nie chce jej dac wstępu. czuje, ze prędko tego nie zmienie...a jeśli przy drugim dziecku znow będzie podobnie to obiecałam sobie, ze od razu będę komentowala kazda sprawę, która mnie irytuje, bo później jest mi z tym zle. minelo już tyle czasu, a ja nadal nie zapomniałam tak przynajmniej będę miała pewność, ze obie wyciągamy konsekwencje i żadne ortezki nie będą mnie gnebic do końca zycia piszecie o dzieciach znajomych. jeszcze za czasów "kawalerskich" odwiedzili nas znajomi piecio, szesciolatkiem. maly wulkan energii - do wizyty przygotowałam się. były scrabblowe literki, worek magnesow na lodowke, jakies kolorowanki, ot to, czym Szymka zawsze bylam w stanie na chwile zajac. rodzice chłopca rozpoczęli odwiedziny rozsiedzeniem się za stolem...i przepadli. ciotka w przerwach miedzy podawaniem do stolu, opowiadaniem co u nas, zabawianiem ich dziecka musiala go edukować i zwracać uwagę na dziwne zachowania. nikt nie reagowal, kiedy grzebal paluchami po całej pizzy, wybieral sobie składniki, oblizywal rece, za chwile drapal się po tylku, albo froterowal (pewnie niedokładnie zamieciona) podloge to ja musiałam wyjasniac, ze każdy dostal talerz i na nim swój kawalek i żeby jednak najpierw zjadł to co dostal...mama nie wyjasnila, ze tłustymi rekoma nie dotyka się scian, nie skacze po czyims sypialnianym lozku (zakopując się w jego pościel :P).rodzice od momentu przekroczenia progu naszego mieszkania zapomnieli, ze maja dziecko poczuli wolność hehe i trochę nas zatkalo. pewnie myśleli "będziecie mieć swoje dziecko to zobaczycie", ale kurcze rozumiem przypadkowe szkody, a nie dlatego, ze rodzice nie zareagowali. to nie był dwulatek, ale dziecko, któremu chyba można wyjasnic, ze na stole sa serwetki, ze jeśli lubi kukurydze, to może poprosić o kawalek dużo jej iloscia, ze rece po jedzeniu się myje... :P my byliśmy zniesmaczeni i tez już ich do siebie nie zaprosiliśmy.kilka dni temu ta sama znajoma zaproponowala wspólny wypad na silownie "zostawisz dziecko w przechowywalni. 8zl i masz spokoj" i wszystko stało się jasne
|
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko prosze nie piszcie biedna Sofcia bo i tak wiem, ze ciagle temu mojemu dziecku krzywde robie. Jak nie poparzone palce, wrzatkiem, to spacerki po ktorych ma goraczke i katar 3 tyg Ale tak w ogole to 100 lat Florianie! Tak piszecie o tych dzieciach i jak to sie zabawkami nie dziela itd. To mi sie przypomnialo z psychologii rozwojowej,ze do pewnego wieku dzieci nie sa w stanie pojac koncepcji dzielenia sie. One nie wiedza,ze mozna sie dac pobawic innemu dziecku,a za jakis czas sie to dostanie z powrotem. To chyba jakos wtedy jak sie ksztaltuje myslenie symboliczne. No i wiadomo, ze najciekawsza jest ta zabawka, ktora ktos sie bawi. Ja np nie jestem w stanie np.zrobic listy zakupow przy Sofii bo moj dlugopis i kartka sa ciekawsze niz wszystkie zabawki do okola ![]() W ogole musze sobie z PL przywiezc ksiazki do psychologii rozwojowej cobym wiedziala rozumienia czego na jakim etapie moge od Sofii oczekiwac. Karota cudownosci tworzysz w kuchni! Nawet nie otwieram przepisow bo bedzie mnie skrecac, a wszedzie pewnie jak nie nabial to pszenica ![]() TZ kanapek nie dostal,ale on w gastronomii pracuje wiec z glodu nie zginie. Kurczak sie ostatecznie dopiekl i nawet smaczny byl. Ale wole piec chleb ![]() Cos jeszcze chcialam napisac i jak zwykle zapominalam... Ach! Megusia - plaszczyk sliczny i te nogi Vil- super wycieczka, wiosna pelna geba ![]() Ja tez sie wzielam za zakupy ale na razie na ebayu. Kupilam Sofii dzis kurteczke wiosenna, a sobie dzinsy (oby byly dobre bo od prywatnej osoby). Juz nie moge sie doczekac az przybeda! Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
ooo dzięki Ash, przypomnialas mi!
![]() Vil - suuuperowa wycieczka do zoo! Nela bylaby pod wrazeniem. ciekawe czy przy klatce z małpami spędzimy kiedyś najwięcej czasu idziemy do zoo, zoo zoo kto najbardziej zaintrygowal Przemka?Ash - nie obwiniaj się o kazdy wypadek Sofii nie da się przewidzieć wszystkiego.
|
|
|
|
#1845 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nooo własnie usiąść i niech się ktoś martwi przerażające ila takich anegdot mamy, a później rośnie taki mały bezkarny egoista, taki co myśli,ze się wszytsko od życia należy ;/ ja raz w życiu złapałam czyjeś dziecko za fraki ;/ nerwy mi pusciły, i dopiero wtedy rodzice zaregowali, bo wykańczaliśy wnętrze naszgo domu, świeżo wymalowany na biało salon, jeszcze czuć świeżością...przychodzą prosić nas na komunię starszej córki....z młodszym skręconym adhd. ok, niech sobei taki bedzie, ich sprawa, ale neich reagują, co robi ich dziecko, to ja zwracałam mu uwagę bo demolka się zaczeła, pewnei pomyśleli,ze sobie nietykalny domek zrobiłam, no alle sorry swoich dzieci nei miałam, nie po to coś robię,zeby ktos to perfidnie zniszczył, pękłam jak mały swoje dłonie, po tym jak słodycze jadł ze stołu ułożył na swoich pośladkach i tak ocierał sie w szybkim tempie po wszystkich moich ścianach naokoło salonu, nie pomagały moje upominania, to go wziełam za bluzkę z tyłu i wyciągnełam na środek salonu, o dziwo rodzice nadal nic nei powiedzieli, gnojek się przestraszył i uspokoił, a rodzice się nie obrazili ;/ ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
![]() Co do tych psychologicznych myśli, to tu też tak myślałam,ze dziecko oczywiście nie wie, a co dopiero tej mojej znajomej 11 miesięczny, no ale tu chodzi o rodziców, jak dla mnie wpajanie, "to jest niunia książeczka" na dobre nei wyjdzie ;/ jeżeli Kuba ma np. lwa z fp to się nim bawi, naprawdę nei widzę sensu w powtarzaniu mu,ze to jego...takie nawyki zostają na dłużej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za umiejętności. Chłopak sobie super radzi ![]() O nie....i teraz jestem głodna :p W ogóle ostatnio koło 22:00, 23:00 się robię głodna. Okropny nawyk
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak tylko mi sie skojarzylo, ze dzieci tez do zrozumienia pewnych oczywistych dla nas rzeczy musza zwyczajnie rozwinac odpowiednie zwoje mozgowe ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#1848 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oj ja też nie lubię zgłodnieć o tej porze, a jeszcze się najeść i iś spać to wogóle, zazwyczaj budze się baaardzo głodna jak późno zjem ;/ Cytat:
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a swoją drogą dostała gryzaka od tych znajomych to jej wyrwał i też gryzł ![]() ogólnie to o tym wieczorze bym mogła książke napisać haha ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- chciałam pocytować, ale mała przechodząc przez poduchę poleciała na głowę więc już znowu będę za nią chodzić cały dzień ![]() Ash - podaj tytuły książek - chętnie coś poczytam...kiedyś...pewni e jak młoda 18stę skończy
|
|
#1850 | |
|
Wtajemniczenie
|
mniaaaami
![]() Cytat:
)tyle że ja na mojego męża mam sposób - jest zakręcony na punkcie samochodu, więc jak chcę coś kupić a zrzędzi to mu mogę powiedzieć że jego kosmetyki samochodowe kosztują więcej niż moje, np. szampon do samochodu za 40 zł, specjalny środek do opon, do wnętrza samochodu, do plastikowych części, ręczniczki specjalne, jakieś woski .... ![]() no ale z drugiej strony to w sumie ciuchów, butów mi nie wypomina bo wie że mam mało jak znajdujemy coś fajnego a mi szkoda kasy to mi wyrywa z ręki i idzie zapłacić
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2014-03-03 o 08:04 |
|
|
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tutaj np. Sa w skrocie przedstawione etapy rozwoju myslenia: http://dziecisawazne.pl/systemy-wych...4-jean-piaget/ Diabli zapomnialam sie do tego odniesc wczoraj. Jestem z Ciebie bardzo dumna za podjecie decyzji o rozwiazywaniu problemow z tesciowa na biezaco. Madra z Ciebie dziewczynka! W ogole czytam wlasnie "Porozumienie bez przemocy" i kurcze, gdyby ludzie okazywali sobie i innym troszke empatii to nie byloby wojen!Sent from my XT1032 using Tapatalk Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2014-03-03 o 08:40 |
|
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytam o waszych gościach z dziećmi i z P chyba nie jest tak źle, bo jeszcze nas zapraszają
Wczoraj u kuzynki wręcz ją zachęcałam "idź się powspinać cioci na szafkę (pod TV) "bo siedziała, zaczepiała, ale nic nie chciała urwiskować Na stolik chciała się powspinać, jak w domu, ale półki brak i stolik wyższy to się dziecko popłakało ...Znam jedną osobę co twierdziła, że w obcym domu to właściciel ustala zasady, no i moja mama sobie ustawiła to dziecię No ale mojej mamy to się wszystkie dzieci słuchają
|
#1853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja tez bedzie chyba takim geniuszem co ogarnie mowienie w wieku kilku lat Cytat:
Zazdroszcze Cytat:
To mu odda |
|||
|
|
|
#1854 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karotko moja <3 Tak samo jest u mnie, Bart mówi babababab a ona podniecony że do niej mówi baba. Jak go tego oduczyć ![]() Cytat:
Ale ludzie są olewczy :/ Brak słów :/ Cytat:
Ojj dziewczyny bo się rozpłynę <3 Więcej tu od Was komplementów niż od mojego TŻta przez 12 lat Ash, nasze dzieci są na tyle ruchliwe i nieobliczalne że nie idzie ich upilnować... Dzisiaj odwróciłam głowę a Bart już prawie wylądował na ziemi... Więc nie obwiniaj się i nie pisz głupot że dzieciowi krzywdy robisz. No ![]() Cytat:
Heh z moim też nie ma tak źle no aaaaale... Od przybytku butów głowa nie boli no co zrobię że tak mam ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dokladnie , tak jak nasze mysla ze wszystko co widza to jest ich cz to dvd czy kwiatek w doniczce , tak samo z dzieleniem sie i z przyczyna -skutkiem ze np jak bedzie biegl po schodach i moze upasc a co dopiero ze moze np cos zrobic w nozke , dzieci nie ogarniaja , i sa dzieci na ktore nie wolno!! Dziala jak zrob to!!! hehe z jeszcze wieksza checia ale gadaniem gadaniem wypracujemy pewne zachowania w odpowiednim czasie Cytat:
![]() Sent from my SM-T310 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do pampa Cytat:
no i brawa dla Florka za 9 mcy no to już jest dłużej poza brzuchem niż w brzuchu i niech jeszcze będzie tak przynajmniej ze 100 lat tylko pewnie ty te 50 km przejeżdżasz w podobnym czasie co ja moje 15 km do pracy mniam mniam
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś czytałam super książke, taką dla laików o psychologii społecznej. Typowe książki dla studentów psychologii pewnie będą dla mnie za trudne i zasnę po jednej stronie
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1860 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
haha i uszczypneła go po kryjomu ![]() hehe żart of course ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnei to samo, a Ona do Kuby "baba tak? " i się cieszy, jak moze kumać,ze to baba jak ją widzi 3 razy w swoim życiu bo taka zajęta bardzo ;/Dziewczyny od 10.03. będę pampki w lidlu w promo
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

basen, obiad poza domem, a później teatr...miałam wieeeelkie opory, bo okazało się, ze moja mama idzie na randke
i nie może zostać z Nelcią...Szymek najprawdopodobniej zarazil sie szkarlatyna, wiec siostra tez odpadla. w gre wchodzila tylko tesciowa... wczoraj caly dzień bilam się z myślami, czy chce/mogę ja zostawić z moja mala coreczka
bilety kupione przed walentynkami, sztuka z A. Guzik i od dawna polowaliśmy na wolne miejsca...oj ciężko mi było podjąć decyzje. już nawet chciałam oddac komus bilety, wyslac tzta z kimkolwiek... w końcu postawiłam warunek: zadnego usypiania, kapieli, ba nawet robienia mleczka
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
zaczyna wspinac sie po schodach, staje przy wszystkim, przytrzymuje sie jedna reka i czasem ja tez puszcza
a maz mi mowi, ze to slinianki, i ze to tak jest... ja pierwsze slyszalam i widzialam taki cud... ale fakt, on sie slini na potege, wiec te tryskajaco-sikajace slinianki pasuja do calosci
za 9 miesięcy!
trzeba było się nie chwalić to bym nie wypytywała