Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 09:53   #2611
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Hej. Ciekawe kiedy was nadrobię

Byliśmy u lekarza, Kamil jeszcze pokaszluje ale oskrzela czyste od środy na spacery
Ogólnie ostatnio coś mu się stało, cały dzień płakał i marudził. A ja z nim na szczęście tylko jeden dzień był taki, ale uwierzcie nie mogłam spać tak bałam się że kolejny dzień taki będzie... Przez miesiąc tyle nie marudzi co wtedy jeden dzień. Lekarka powiedziała że ostro mu idą zęby, bo wszystkie naraz więc możliwe że dlatego.
Chociaż ja rozważam jakiś skok rozwojowy Kamil uwielbia spać w łóżeczku a teraz jak się go wkłada albo się w nim budzi to dostaje szału... z tym że zaczął chodzić, już więcej chodzi niż raczkuje więc ten skok byłby jakby na miejscu
wczoraj wróciłam z kościoła a Kamil przyszedł do mnie sam taki uśmiechnięty się przywitać jak w reklamie, piękne chwile...

Oprócz tego zastanawiam się co z roczkiem bo u nas duża impreza, Kamil ma 18 czyli we wtorek więc rozważam w sobotę 15tego czy 22iego, ale chyba zrobimy 22 będę mieć więcej czasu żeby się ogarnąć

Jeszcze prezent musimy wymyśleć bo już nie ma mu co kupić, rowerek/jeździk dostanie od siostry po jej córach (bardzo nam się poprawiły ostatnio stosunki ) na urodziny od niej dostanie bujaczka-tylko plastikowego bo Kamil uwielbiał się na takim huśtać w bajkolandzie.
Zabawki wszystkie ma... no i wymyśliłam że nakupuje mu książek puknie mnie kiedyś w głowę, że wredna matka wciskała mu książki na roczek, ale co tam puki są jego pasją... jedyna opcja inhalacji, przewijania itd jest z książką, inaczej nawet nie próbuje

Nestelle myślisz że dla Kamila nadawałaby się jeszcze ta książeczka gąsienica z FP? Bo też bym ją kupiła, przynajmniej wygląda na zabawkę czytałam opinie że ona w sumie dla większych dzieci. Roszek jeszcze się interesuje nią?

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 09:54   #2612
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Dziecko się wyspalo, więc trzeba dać jeść i pójśc na jakis spacerek-póki nie pada- bo ponoć ma byc deszcz u nas..... tak ze spadam z kompa, bedę podczytywać na telefonie
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 09:56   #2613
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Ja od 2 lat używam grzybowy BB (Skinfood Mushroom BB Cream) bardzo dobry jest świetnie stapia się ze skórą, tylko cos takiego jestem w stanie uzywac w wielkie upały.
Teraz zamówiłam słynny BB Dr.G Gowoonsesang Brightening Balm Cream ale jeszcze nie otworzyłam go, bo chce skończyć wczesniej grzybowy. zamawiam na ebayu bezpośrednio z Korei.

Hania od kilku dni biedna jest, dzisiaj w nocy miała gorączkę 38,9, rano 38,1, nie ma apetytu, gmera w buzi i marudzi, więc pewnie i nam coś się wykluje niedługo.
biedactwo .... oby to "tylko" ząbkowanie i szybko zabek wyszedł

no ja bym chciała cos azjatyc. ale bez wyprobowywania nie kupie ....
z tej stronki co Despa wlepiła probki sa - ale za 9 zł -w sumie wiadomo ze za darmo nie przysla no ale 9 zł razy kilka ? kilkanaście ... ? aby wyprobowac tylko . jakos ta swiadomosc ze w sephorze mam wszystkie probki o które poproszę za free i pełno gratisow często duze pojemności do zakupow .czekam na sklep stacjonarny .... (pewnie za 100 lat).
Ja bym chciała sprobowac kremy "Skin79" ,
ten drugi co zamowilas wydaje się fajny (dla mnie) ...
nie umiem się bawic w takie zamawianie ....
Stary 2014-03-03, 10:06   #2614
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
biedactwo .... oby to "tylko" ząbkowanie i szybko zabek wyszedł

no ja bym chciała cos azjatyc. ale bez wyprobowywania nie kupie ....
z tej stronki co Despa wlepiła probki sa - ale za 9 zł -w sumie wiadomo ze za darmo nie przysla no ale 9 zł razy kilka ? kilkanaście ... ? aby wyprobowac tylko . jakos ta swiadomosc ze w sephorze mam wszystkie probki o które poproszę za free i pełno gratisow często duze pojemności do zakupow .czekam na sklep stacjonarny .... (pewnie za 100 lat).
Ja bym chciała sprobowac kremy "Skin79" ,
ten drugi co zamowilas wydaje się fajny (dla mnie) ...
nie umiem się bawic w takie zamawianie ....
Nestelle mogę ci zrobic próbkę, jak go otworzę i wysłać. Ale to będzie bliżej lata. Na razie mogłabym ci grzybowego próbkę posłać, jeśli chcesz. Ja na początku nie byłam przekonana do niego, bo lubię kryjące podkłady, od lat używam colorstaya i teraz myślę nad DW w promo w sephorze. Ale na ciepłe dni i na "szybko" BB jest naprawdę niezastąpiony.

Ja ufam tylko tym azjatyckim bb, jakos te wszystkie komercyjne wynalazki mnie nie przekonują, dla mnie to nie są prawdziwe bb

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 10:07   #2615
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Byliśmy u lekarza, Kamil jeszcze pokaszluje ale oskrzela czyste od środy na spacery
Ogólnie ostatnio coś mu się stało, cały dzień płakał i marudził. A ja z nim

Nestelle myślisz że dla Kamila nadawałaby się jeszcze ta książeczka gąsienica z FP? Bo też bym ją kupiła, przynajmniej wygląda na zabawkę czytałam opinie że ona w sumie dla większych dzieci. Roszek jeszcze się interesuje nią?
super ze Kamil zdrowy choć biedulek ze tak płacze .... oby to zeby i oby szybko dały mu spokój i wyszły
super ze z siostra się lepiej dogadujesz .
gasienica mysle to inwestycja na dluzszy czas ....no ale zależy id dziecka - wiadomo .jedne będą się bawic często i ochoczo a inne ..przejdą obok .....
R lubi wszystko co gra -wiec i gąsienice .ale nie chodzi z nia jeszcze ciagnąc ....

Ja tez mam problem z prezentami .... R ma wszystko .... a to co się zepsuło p starszakach to jakos tak nie wiem czy ponownie kupic bo wiem ze to wcale nie jakiś super hit ....
zepsuł się rowerek - wiec możemy kupic to .ale czy tak naprawdę wykorzystamy go .... raczej od czasu do czasu tylko ... czy warto .....
zepsuł się bujak - wiec tez i to możemy kupic ... ale znowu te same pytania ....
no i może pchacz jakiś - i te same pytania .
Po prostu 3 dziecku nie ma czego kupic tak na serio bez wymyślania .....
Stary 2014-03-03, 10:08   #2616
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej!

Jeny z samego rana tyle nowych postów. Dzieciaczki pospać nie dają widzę U nas standardowo pobudka o 8 ale kto wie czy się to nie zmieni, oby nie

Cytat:
alez piegi są urocze
Taaaa, jak byłam nastolatką to stosowałam natkę pietruszki, żeby je rozjaśnić
Ale TŻ mówi, że je lubi więc już się przyzwyczaiłam (teraz i tak mam ich znacznie mniej).

za raczkowanie!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
powiedzialam wczoraj mezowi o wozku bylam chyba cala purpurowa - a on zapytal tylko, a jaki kolor?
Wow, złoty chłop

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Nestelle tak w salonie mamy ten na głos i najlepsze że jak tż go kupił to jeszcze na mój głós jakoś reagował na tż w ogóle a na małej? od razu na tatata daaaa aaaaa na każde jej pisknięcie i nawet jak się bawi w kuchni ty oglądamy jakiś serial a ona coś tam krzykie to nam albo zatrzymuje albo cofa albo przełącza
A w sypialni mamy na takien niskiej szafce stoi koło akwarium i mała się tam podciąga i najbardziej to ją guziki na dekoderze interesują przy okazji dotknie tv i włączone ...
Telewizja na głos? Pierwsze słysze...

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
My wczoraj byłyśmy na spacerkutrochę Zosia chodziła sama, a trochę ze mną za rączkę

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Kupiłam 2 zestawy, zdjęcia poniżej.
Było jeszcze pełno dla dziewczynek, księżniczki, kucyki itp dla chłopców: samochody, samoloty, jakieś kosmosy itp
Z sówkami super, tez musze je zobaczyć

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Poczytałam Was i pewnie poczytam wieczorem, bo zaraz wybywam, ale mam news Z nauczyła się 2 nowych słów, wszystko przez ten non stop eksploatowany domek, mówi "hello" i "bye bye" :brzyda l:

Cytat:
Moderna! brawa za wózek, ja niestety tez dorwalam nowy w entliczku i się wkurzyłam na ten stary, w nowym wszystko tak łatwo chodzi, a z tym musze się trochę mocować i hamulec ledwo dam rade wciskać, tak cięzko chodzi, więc zamówiłam z tych najnowszych teraz ponoć leciutko uzywany (ech,moja naiwność i wiara w ludzi) i czekam na przesyłkę, a ten stary będę sprzedawać
No i dobrze zrobiłaś Oby kolejny był w dobrym stanie
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 10:10   #2617
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna! brawa za wózek, ja niestety tez dorwalam nowy w entliczku i się wkurzyłam na ten stary, w nowym wszystko tak łatwo chodzi, a z tym musze się trochę mocować i hamulec ledwo dam rade wciskać, tak cięzko chodzi, więc zamówiłam z tych najnowszych teraz ponoć leciutko uzywany (ech,moja naiwność i wiara w ludzi) i czekam na przesyłkę, a ten stary będę sprzedawać

Kupiłam też wkładkę w La millou - ptasie radio, jest
czyli mozliwe, ze te starsze modele moze nie sa tak stabilne?

w sklepie byl model 2013 i ansolutnie nic nie klekotalo, bardzo stabilny

oby sie udalo z tym wozkiem (chyba mialabys juz nowke )

sliczne te wkladki la millou w KRK jest sklep stacjonarny? (bo patrzylam online i sa niedostepne ) - i on ebeda pasowax do XT? ciekawe jak jakosciowo - beda sie wycierac?
Stary 2014-03-03, 10:14   #2618
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle mogę ci zrobic próbkę, jak go otworzę i wysłać. Ale to będzie bliżej lata. Na razie mogłabym ci grzybowego próbkę posłać, jeśli chcesz. Ja na początku nie byłam przekonana do niego, bo lubię kryjące podkłady, od lat używam colorstaya i teraz myślę nad DW w promo w sephorze. Ale na ciepłe dni i na "szybko" BB jest naprawdę niezastąpiony.

Ja ufam tylko tym azjatyckim bb, jakos te wszystkie komercyjne wynalazki mnie nie przekonują, dla mnie to nie są prawdziwe bb
kochana jesteś ....
ja używam właśnie DW ,na lato DW light . tylko dla mnie filtry sa ważne wiec musze lączyc bloker z podkładem .

a tak jak wiem ze bb potrafią mieć wysokie filtry to by było lzej i latwiej ....no ale musze mieć kryjacy podkład . a te co probowalam w sephorze to nawet jak miały filtr 35(brandt chyba) to przejrzyste jak mgiełki bardziej .... no i kremowe -nie matujące . splywalo ze mnie .
także poczekam na cos stacjonarnego-azjatyckiego .....
a colorstay tez kiedyś używałam - bardzo podobny do DW .
Stary 2014-03-03, 10:17   #2619
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

Oprócz tego zastanawiam się co z roczkiem bo u nas duża impreza, Kamil ma 18 czyli we wtorek więc rozważam w sobotę 15tego czy 22iego, ale chyba zrobimy 22 będę mieć więcej czasu żeby się ogarnąć
ciesze sie, ze juz lepiej ze zdrowkiem Kamilka i oby zabki wyszly szybko!

A dlaczego chcecie robic impreze urodzinowa przed urodzinami? (zawsze robi sie a lbo w dniu urodzin albo po - bo jak zlozyc zyczenia PRZED? "to tak na zas najlepszego" )
Stary 2014-03-03, 10:20   #2620
achna79
Rozeznanie

Cytat:

nie no Dziec mój mi ....raczkuje!!!!!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Właśnie zauważyłam 7 zęba u T. czyli darcie zębowe było, jak dotąd, tylko przy górnych jak mu 4 na raz "szły"...
Za ząbek

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Tylko dla tych co ich nie maja...ja mam i nienawidze dziadow

o to to to. Nic dodać nic ująć

Cytat:

powiedzialam wczoraj mezowi o wozku bylam chyba cala purpurowa - a on zapytal tylko, a jaki kolor?
Dobrze, że masz już to za sobą i dla Tż za reakcję
Miałam pytać o kolor ale już doczytałam. Fajny. Też mi się podoba taki.

Cytat:

My wczoraj byłyśmy na spacerkutrochę Zosia chodziła sama, a trochę ze mną za rączkę
Ooo czekam na to czekam. Może spacerki będą wtedy dłuższe

Cytat:
Poczytałam Was i pewnie poczytam wieczorem, bo zaraz wybywam, ale mam news Z nauczyła się 2 nowych słów, wszystko przez ten non stop eksploatowany domek, mówi "hello" i "bye bye" :brzyda l:
Zdolniacha

Mam pytanko do dziewczyn co dają mleko Hipp. Mamy już 3 i ono jakieś takie dziwne i gęste. Smoczek TT nie chce tego uciągnąć. Ja nawet nie mam siły bo próbowałam Dodam, że 3/4 puszki już zużyłam i nie było problemów dopiero teraz mi się tak dziwnie zrobiło. Muszę jechać do sklepu i zobaczyć czy są smoczki z większymi dziurkami.
Stary 2014-03-03, 10:23   #2621
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:

Ja tez mam problem z prezentami .... R ma wszystko .... a to co się zepsuło p starszakach to jakos tak nie wiem czy ponownie kupic bo wiem ze to wcale nie jakiś super hit ....
zepsuł się rowerek - wiec możemy kupic to .ale czy tak naprawdę wykorzystamy go .... raczej od czasu do czasu tylko ... czy warto .....
zepsuł się bujak - wiec tez i to możemy kupic ... ale znowu te same pytania ....
no i może pchacz jakiś - i te same pytania .
Po prostu 3 dziecku nie ma czego kupic tak na serio bez wymyślania .....
No na pewno przy 3 dziecku to już nie wiadomo co.
Lubię zabawki Fisher Price za ich wykonanie, bo już mam porównanie jakieś, ale dużo z nich jest tak "na jedno kopyto" - te piosenki, grajki.
Rowerek dostaliśmy na nasz ślub (super prezent bo był zamiast kwiatów).

A miałaś moze klocki sensoryczne? Ja ostatnio kupiłam, ale mają rózne opinie :/ najwyzej sprzedam. Licytuje mu też stoliczek edukacyjny używany z FP (pierwszy raz używka, jak się przejade to nie kupuje wiecej).
Na roczek chciałam kupic tą kolejke z Muli ale Kubus ja na żywo widział i nie zainteresował się za bardzo. Poza tym nie siedzi, więc by ją pewnie ciągnął na siebie a to cięzki kloc.

W sumie wczoraj dziadek dał mu starą klawiaturę i się nią od rana bawił (lubi walić w klawisze )

-----
Wczoraj było pięknie, a ja małego przegrzałam Pierwszy raz w życiu! Bidny się zapocił na główce Potem już go do rodziców lżej ubrałam.
Ja się troche boję takiej pogody bo niby ciepło, a jednak wiatr czasami jest i w cieniu chłodno. Jak to mawia t. "taka zdradliwa pogoda, można się przeziebic"

Kubus poszedł na drzemke już. Zmywara wstawiona, chyba tez się kimnę jeszcze...
Potem wysyłam go z tatą i babcią na spacerek a ja odpoczywam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 10:24   #2622
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
no i wymyśliłam że nakupuje mu książek
jak dla mnie rewelacja

Cytat:
sliczne te wkladki la millou w KRK jest sklep stacjonarny? (bo patrzylam online i sa niedostepne ) - i on ebeda pasowax do XT? ciekawe jak jakosciowo - beda sie wycierac?
tak, ale wybór nie jakiś wielki masz w polubieniach na fb nic z Chin

Pasuje do XT. używamy stale od końca sierpnia. droga szmatka, ale wykonanie jest ekstra. prana już kilka razy, przekładana wciąż (jesienią). dla mnie udany zakup.

Cytat:
zamawiam na ebayu bezpośrednio z Korei.
eeejjjjj, Pięknaaaaa! jak coś zamawiasz to dawaj cynka

Despa, jak na Prądnickiej to sobie luknę w necie, a potem na spacerze.
Nestelle, jakby były to służę paczką

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 10:28   #2623
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Hej hej ... Milus usnol

za Zabki / raczkowanie / nowe slowa oby tak dalej.

Qrde brakuje mi tej komody co mam u kolezanki zamowiona ( kasy na nia tez nie mam, wiec kapa ) ale po malu juz jestem Blisko konca rozpakowywania szczerze nie wiedzialam ZE MAM AZ TYLE rzeczy dopiero sobie to teraz uswiadomilam jak to wszystko w salonie bylo porozkladane.

Zycze milego dalszego tygodnia dla was focia Milusia patrzacego na wirujaca pralke

ImageUploadedByWizaz Forum1393842426.625103.jpg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 10:29   #2624
BYou
MBZ♥

Luna wg mnie to super prezentnie mam pojęcia co kupić ale wiem, że książki będą na 100%
Cieszę się, że Kamil zdrowy

Demeter to masz dziś dzień lenia super

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 10:34   #2625
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Luna wg mnie to super prezentnie mam pojęcia co kupić ale wiem, że książki będą na 100%
Cieszę się, że Kamil zdrowy

Demeter to masz dziś dzień lenia super
Dokładnie taaaak! I jeszcze mi TŻ obiad od teściowej przywiezie

Luna, rzeczywiscie ksiązeczki to dobry pomysł U nas też pewnie będą (choć nie tylko).
Super, że mały zdrowy!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 10:38   #2626
Luna0
Zakorzenienie

Despa Aleee Emi gada

O matko widzę że inne dzieciaki też gadają
ale tym razem się nie dam ja się jaram bo Kamil codziennie wymyśla więcej słów, i zaczął dyskutować machając ręką a że bez sensu... ma czas

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 10:41   #2627
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego chcecie robic impreze urodzinowa przed urodzinami? (zawsze robi sie a lbo w dniu urodzin albo po - bo jak zlozyc zyczenia PRZED? "to tak na zas najlepszego" )
nie do mnie ale..... pewnie chodzi o weekend . ja tez robie imprezy ur. tylko w weekend - inaczej nie idzie . chyba tak wszyscy robia ... (nie znam nikogo co inaczej). a termin jest przecież umowny..jak komus pasuje przed ..to co tam .choć ja zawsze po .
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Fisher Price za ich wykonanie, bo już mam porównanie jakieś, ale dużo z nich jest tak "na jedno kopyto" - te piosenki, grajki.
tez mam takie wrazenie .jeszcze te motywy -ciagle te same .....

mam te klocki . nie jest to dla R jakiś przeboj - dobrze się rzuca .... ale jak wleci pod kanape czy inny zaułek nie rozpacza . są bo są .i tyle .
Cytat:

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Zycze milego dalszego tygodnia dla was focia Milusia patrzacego na wirujaca pralke
.
fajniutki

Qrcze chłodno dziś. bez słonca i wiatr . ubiore R. dziś jednak rajtki ....

wiecie chciałabym aby było zimniej wiem ze grzesze ..ale R ma taki piękny kombi - a miał tylko z 3 razy na sobie i zero fotek .... chciałabym mu załozyc jeszcze ....
Stary 2014-03-03, 10:43   #2628
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
czyli mozliwe, ze te starsze modele moze nie sa tak stabilne?

w sklepie byl model 2013 i ansolutnie nic nie klekotalo, bardzo stabilny

oby sie udalo z tym wozkiem (chyba mialabys juz nowke )

Noo, za te dwa już bym miala nówkę sztukę No, ale mam nadzieję,że uda mi się nie stracić duzo sprzedając tamtego, tylko że ja opiszę dokładnie jego stan, a nie jakieś dyrdymały,że idealny

Mialam ci odp o wkładkach, że Pani uzywa, ale już widzę,że ci odpisała. Ja jeszcze swojej nie przymocowalam do wózka. Kupowałam do szarego, a teraz będę miala ten szampański, ale też powinna pasować. Kupowalam koło Pani w sklepie Nic z chin. Drogo mi się wydaje za kawałek szmatki, ale Panika tak zachęcała... hehe a tak serio to są śliczne, mam słabość szczególnie do wzorow w sowy...

Cytat:

No i dobrze zrobiłaś Oby kolejny był w dobrym stanie
Sama sobie trzymam kciuki za to

Też mam piegi, szczególnie latem,dlatego lubie kryjace podklady zeby ujednolicić cere... zawsze mi sie wydaje taka malo hmm gladka, niejednolita jest.

Cytat:
kochana jesteś ....
ja używam właśnie DW ,na lato DW light . tylko dla mnie filtry sa ważne wiec musze lączyc bloker z podkładem .

a tak jak wiem ze bb potrafią mieć wysokie filtry to by było lzej i latwiej ....no ale musze mieć kryjacy podkład . a te co probowalam w sephorze to nawet jak miały filtr 35(brandt chyba) to przejrzyste jak mgiełki bardziej .... no i kremowe -nie matujące . splywalo ze mnie .
także poczekam na cos stacjonarnego-azjatyckiego .....
No właśnie, w podkładach są słabe filtry, a latem sam krem bb to najlepsze rozwiazanie, zamiast krem z filtrami+podkład (wtedy troche ciężko na twarzy). Ten grzybowy bb jest treściwy i matujący. Ja jestem z niego zadowolona, tylko kolor trochę ma za jasny latem dla mnie, bo ja mam raczej ciemniejszą karnację (nie ciemną ale nie jasną).

Cytat:
jak dla mnie rewelacja

Pasuje do XT. używamy stale od końca sierpnia. droga szmatka, ale wykonanie jest ekstra. prana już kilka razy, przekładana wciąż (jesienią). dla mnie udany zakup.

eeejjjjj, Pięknaaaaa! jak coś zamawiasz to dawaj cynka

Oki doki Będę pamiętać o Tobie

W tych wkładkach LM to jak zuwazyłam u ciebie nie podoba mi się to,że one nie podczepiają się od gory jakoś lepiej.
Zastanawiam się nad poduszką do nich, miałam przetestować w sklepie dać Hani pod glowę i oczywiście zapomniałam, a brałam je do ręki eeech.

Jakby jeszcze któras chciała kupic maclarena xt, to wg mnie najtaniej są na tosia.pl

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 10:47   #2629
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
O matko widzę że inne dzieciaki też gadają
ale tym razem się nie dam ja się jaram bo Kamil codziennie wymyśla więcej słów, i zaczął dyskutować machając ręką a że bez sensu... ma czas
no pewnie ze ma ! większość jeszcze jednak tak nie nawija jak Emi . mój R tylko w swoim jezyku !!!! czasem tylko tatata albo rzadziej jeszcze mamama.....
Stary 2014-03-03, 11:00   #2630
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Mialam ci odp o wkładkach, że Pani uzywa, ale już widzę,że ci odpisała. Ja jeszcze swojej nie przymocowalam do wózka. Kupowałam do szarego, a teraz będę miala ten szampański, ale też powinna pasować. Kupowalam koło Pani w sklepie Nic z chin. Drogo mi się wydaje za kawałek szmatki, ale Panika tak zachęcała... hehe a tak serio to są śliczne, mam słabość szczególnie do wzorow w sowy...

W tych wkładkach LM to jak zuwazyłam u ciebie nie podoba mi się to,że one nie podczepiają się od gory jakoś lepiej.
Zastanawiam się nad poduszką do nich, miałam przetestować w sklepie dać Hani pod glowę i oczywiście zapomniałam, a brałam je do ręki eeech.
bzinka co amsz dokladniej na mysli?
Cytat:

dzieki dziewczyny jeszcze sie zastanowie, czy wezme oryginalna maclarena (choc wzory to maja straszne - znalazlam jeden jedyny znosny ) czy ta z la millou - jakbym nie znalazla z wysylka za granice, mam nadzieje, ze bede mogla do ktores z Was sie usmiechnac

bzinka mieli tez inne wzory - hipster na pomaranczowym albo te wasy lub liski na zoltym?
http://www.lamillou.com/shop/strolle...ster-pomarancz
http://www.lamillou.com/shop/strolle...-vanill-tomato
http://www.lamillou.com/shop/strolle...liski-sunshine

panika masz jakies real-foto?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maclarensitzauflage.jpg (36,3 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-03-03 o 11:01
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:02   #2631
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
nie do mnie ale..... pewnie chodzi o weekend . ja tez robie imprezy ur. tylko w weekend - inaczej nie idzie . chyba tak wszyscy robia ... (nie znam nikogo co inaczej). a termin jest przecież umowny..jak komus pasuje przed ..to co tam .choć ja zawsze po .
no na pewno chodzi o weekend, ale nigdy przenigdy nie wyprawia sie urodzin przed urodzinami
Stary 2014-03-03, 11:08   #2632
Tasia34
Wtajemniczenie

Doczytalam do godz 9 a tu jeszcze 2 strony naskrobalyscie..?

Hejka
U nas Krzys zasnal o 20.45, obudzil sie RAZ o 4 na kp, a potem spal do 8!! No szok normalnie A ja o tej 4 dalam cycka tego, w ktorym mniej mleka mam, bo bylam pewna, ze jeszcze bedzie spanie z cyckiem w buzi nad ranem i dam tego "pelniejszego", a tu zonk! I teraz mam pelen Bo juz w dzien nie kp, tylko mm ze 3 razy

Napiszcie mi Kochane, co to sa te kremy bb czy cc, bo tak czytam i znow glupia sie czuje

Czekam, az K. obudzi sie z drzemki i idziemy nakarmic kaczki i do Ross wymienic mleko, wziete przez gapowata matke

Och, ja sie wyspalm dzis
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:09   #2633
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
wiecie mi by nie przeszkadzało, jakby nie świrowala, ale rzucanie smoczkiem i jednoczesnie ryk, ze go nie ma, kopanie, drapanie, łażenie....

juz się dzis zaczęłam zastanawiać, może ona głodna- bo od dwóch tygodni ponad nie je w nocy,dawałam pić- i jednoczesnie zaczęla chodzić. Więc w ciągu dnia owszem zje, ale to takie łażenie za nią, bo nie usiedzi,może potrzebuje w nocy zjeść....jak myślicie?
mój też rzuca smokiem i ryyyyk

może spróbuj z butlą

Cytat:
hmmm może nie ma myślenia abstrakcyjnego?!

pisałam już, że mój zakodował sobie, że biedronka jest na pudełku po pieluchach, biedronki na motylku nie pokaże, nosek ma misia, ostatnio i misio ma nosek, ale ja już nie mam, am jest w misce, w butelce, ale wszystkie kubki to tylko jakieś graty, którymi można rzucać, itd, itp.

Cytat:
aaaaa

właśnie coś mi się przypomniało odnośnie "bye bye". jak uczycie dzieci? robić "pa pa" czy "bye bye". pytam bo kiedyś w przychodni byłam świadkiem jak mama wychodziła z dziewczynką (ok 1,5 roku) z gabinetu i mówi do niej: "zrób pani doktor bye bye". jakoś mi się to dziwne wydało, czemu nie "pa pa"
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:11   #2634
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
no i właśnie - każda inna. dla mnie colorstay zupełnie się nie sprawdził. może dlatego, że po DW próbowałam?

Cytat:
Poza tym nie siedzi
lada moment

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
pralka jest hipnotajzing

Cytat:
nie mam pojęcia co kupić ale wiem, że książki będą na 100%
hehe, jak ja. tylko wywalam z koszyka w arosie, bo zbyt szaleję

Cytat:
ale tym razem się nie dam

ale komu masz się dać?!

Cytat:
wiecie chciałabym aby było zimniej wiem ze grzesze ..ale R ma taki piękny kombi - a miał tylko z 3 razy na sobie i zero fotek .... chciałabym mu załozyc jeszcze ....

Cytat:
Drogo mi się wydaje za kawałek szmatki, ale Panika tak zachęcała... hehe a tak serio to są śliczne, mam słabość szczególnie do wzorow w sowy...
oooo Ty! pierwsza zaczęłaś temat :P
mam kilka rzeczy LM, większość kupiona jako gadżet, ale ze wszystkiego jestem bardzo zadowolona. nie ma skuch.
najmniej przydatna jest kura (którą kupiłam sobie ), ale dla tych chwil rano, gdy syn mi ją wyrywa - warto było
(on dostanie małą kurkę jak wejdą męskie fasony)

Cytat:
a nie chcesz świni podkładać? T. w tej chwili śpi na świni, na wyjścia na aniołku.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:12   #2635
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Bo juz w dzien nie kp, tylko mm ze 3 razy
a jak drzemki w dzien? dalas rade - jak?
Stary 2014-03-03, 11:12   #2636
BYou
MBZ♥

Moderna u nas też tylko urodziny po urodzinach dlatego Zosiowe będą 22 marca.

Tasiu, super nocka oby tak dalej

Kasia, Miluś cudny

Monika, Zosia robi papa.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:20   #2637
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
no na pewno chodzi o weekend, ale nigdy przenigdy nie wyprawia sie urodzin przed urodzinami
oj tam czepiasz się .jak się chce -wszystko można
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Napiszcie mi Kochane, co to sa te kremy bb czy cc, bo tak czytam i znow glupia sie czuje
to kremy łaczace pielegnacje z kolorkiem - jakby 2w1 -krem + podkład . te azjatyckie słyna z rozjaśniania często i wysokich filtrow .
tak w skrocie . cc sa (ponoc) bardziej kryjące od bb .

super ze K tak pięknie spi i ze Ty wyspana
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
właśnie coś mi się przypomniało odnośnie "bye bye". jak uczycie dzieci? robić "pa pa" czy "bye bye". pytam bo kiedyś w przychodni byłam świadkiem jak mama wychodziła z dziewczynką (ok 1,5 roku) z gabinetu i mówi do niej: "zrób pani doktor bye bye". jakoś mi się to dziwne wydało, czemu nie "pa pa"
może poliglota jakiś albo załapała od zabawek jakiś jak Z Scarlettowa ....
jest roznie ...rodzice czasami takich dziwnych słowek ucza ze ..... dziecko to wiadomo ze miażdży słowa ale dlaczego dorośli?
Nie no R robi papa .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 11:21   #2638
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
my nie ustaliliśmy dnia, u nas jeśli ma być w niedzielę to przed urodzinami, a jak padnie na sobotę to obojętnie, ale szczerze powiem, że wolałabym przed, bo po będę myślami zupełnie gdzie indziej...........

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Mam pytanko do dziewczyn co dają mleko Hipp. Mamy już 3 i ono jakieś takie dziwne i gęste. Smoczek TT nie chce tego uciągnąć. Ja nawet nie mam siły bo próbowałam Dodam, że 3/4 puszki już zużyłam i nie było problemów dopiero teraz mi się tak dziwnie zrobiło. Muszę jechać do sklepu i zobaczyć czy są smoczki z większymi dziurkami.
gęste? u nas hipp 3 wygląda na rzadszy niż hipp 2. dałam już kilka puszek hipp 3. może kup nową puszkę i sprawdź bo dziwne to jak przy 3/4 puszki tak nie było to nie wiem, może coś źle wymieszane, może za gorąca/zimna woda J. pije smoczkami z aventu, z 4 małymi dziurkami bez żadnych problemów.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:24   #2639
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Wpadam tylko na chwilę. Gratuluję wszystkim dzieciaczkom nowych słówek i umiejętności Ja mam deprechę do potęgi, aż szkoda gadać... Dodatkowo małemu idą dwa ząbki na raz, przez co stał się okropnie agresywny, wręcz na mnie krzyczy, palców z buzi nie wyciąga, śliniak po godzinie można wykręcać taki mokry, masakra. A 4 poprzednie wyszły prawie, że bezobjawowo.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:26   #2640
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
no i właśnie - każda inna. dla mnie colorstay zupełnie się nie sprawdził. może dlatego, że po DW próbowałam?

najmniej przydatna jest kura (którą kupiłam sobie ), ale dla tych chwil rano, gdy syn mi ją wyrywa - warto było
(on dostanie małą kurkę jak wejdą męskie fasony)

możliwe .bo ja colorstaya miałam przed . nie wroce .nigdy . bo lepszy .bo jakby następny level ale ...smialo mogę powiedzieć ze to tanszy zamiennik DW .

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości