|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Hej. Ciekawe kiedy was nadrobię
![]() Byliśmy u lekarza, Kamil jeszcze pokaszluje ale oskrzela czyste ![]() ![]() Ogólnie ostatnio coś mu się stało, cały dzień płakał i marudził. A ja z nim ![]() Chociaż ja rozważam jakiś skok rozwojowy ![]() ![]() wczoraj wróciłam z kościoła a Kamil przyszedł do mnie sam taki uśmiechnięty się przywitać ![]() ![]() Oprócz tego zastanawiam się co z roczkiem bo u nas duża impreza, Kamil ma 18 czyli we wtorek więc rozważam w sobotę 15tego czy 22iego, ale chyba zrobimy 22 będę mieć więcej czasu żeby się ogarnąć ![]() ![]() Jeszcze prezent musimy wymyśleć bo już nie ma mu co kupić, rowerek/jeździk dostanie od siostry po jej córach (bardzo nam się poprawiły ostatnio stosunki ![]() Zabawki wszystkie ma... no i wymyśliłam że nakupuje mu książek ![]() ![]() ![]() ![]() Nestelle myślisz że dla Kamila nadawałaby się jeszcze ta książeczka gąsienica z FP? Bo też bym ją kupiła, przynajmniej wygląda na zabawkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Zakorzenienie
|
Dziecko się wyspalo, więc trzeba dać jeść i pójśc na jakis spacerek-póki nie pada- bo ponoć ma byc deszcz u nas..... tak ze spadam z kompa, bedę podczytywać na telefonie
![]()
#2613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no ja bym chciała cos azjatyc. ale bez wyprobowywania nie kupie .... z tej stronki co Despa wlepiła probki sa - ale za 9 zł ![]() Ja bym chciała sprobowac kremy "Skin79" , ten drugi co zamowilas wydaje się fajny (dla mnie) ... nie umiem się bawic w takie zamawianie ....
![]() |
#2614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ufam tylko tym azjatyckim bb, jakos te wszystkie komercyjne wynalazki mnie nie przekonują, dla mnie to nie są prawdziwe bb ![]()
![]() |
#2615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() super ze z siostra się lepiej dogadujesz . gasienica mysle to inwestycja na dluzszy czas ....no ale zależy id dziecka - wiadomo .jedne będą się bawic często i ochoczo a inne ..przejdą obok ..... R lubi wszystko co gra -wiec i gąsienice .ale nie chodzi z nia jeszcze ciagnąc .... Ja tez mam problem z prezentami .... R ma wszystko .... a to co się zepsuło p starszakach to jakos tak nie wiem czy ponownie kupic bo wiem ze to wcale nie jakiś super hit .... zepsuł się rowerek - wiec możemy kupic to .ale czy tak naprawdę wykorzystamy go .... raczej od czasu do czasu tylko ... czy warto ..... zepsuł się bujak - wiec tez i to możemy kupic ... ale znowu te same pytania .... no i może pchacz jakiś - i te same pytania . Po prostu 3 dziecku nie ma czego kupic tak na serio bez wymyślania .....
![]() |
#2616 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Hej!
Jeny z samego rana tyle nowych postów. Dzieciaczki pospać nie dają widzę ![]() ![]() ![]() Taaaa, jak byłam nastolatką to stosowałam natkę pietruszki, żeby je rozjaśnić ![]() Ale TŻ mówi, że je lubi więc już się przyzwyczaiłam (teraz i tak mam ich znacznie mniej). ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sklepie byl model 2013 i ansolutnie nic nie klekotalo, bardzo stabilny ![]() oby sie udalo z tym wozkiem ![]() ![]() sliczne te wkladki la millou ![]() ![]()
![]() |
#2618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja używam właśnie DW ,na lato DW light . tylko dla mnie filtry sa ważne wiec musze lączyc bloker z podkładem . a tak jak wiem ze bb potrafią mieć wysokie filtry to by było lzej i latwiej ....no ale musze mieć kryjacy podkład . a te co probowalam w sephorze to nawet jak miały filtr 35(brandt chyba) to przejrzyste jak mgiełki bardziej .... no i kremowe -nie matujące . splywalo ze mnie . także poczekam na cos stacjonarnego-azjatyckiego ..... a colorstay tez kiedyś używałam - bardzo podobny do DW .
![]() |
#2619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dlaczego chcecie robic impreze urodzinowa przed urodzinami? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2620 | ||||
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() o to to to. Nic dodać nic ująć ![]() Cytat:
![]() ![]() Miałam pytać o kolor ale już doczytałam. Fajny. Też mi się podoba taki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam pytanko do dziewczyn co dają mleko Hipp. Mamy już 3 i ono jakieś takie dziwne i gęste. Smoczek TT nie chce tego uciągnąć. Ja nawet nie mam siły bo próbowałam ![]()
![]() |
#2621 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lubię zabawki Fisher Price za ich wykonanie, bo już mam porównanie jakieś, ale dużo z nich jest tak "na jedno kopyto" - te piosenki, grajki. Rowerek dostaliśmy na nasz ślub (super prezent bo był zamiast kwiatów). A miałaś moze klocki sensoryczne? Ja ostatnio kupiłam, ale mają rózne opinie :/ najwyzej sprzedam. Licytuje mu też stoliczek edukacyjny używany z FP (pierwszy raz używka, jak się przejade to nie kupuje wiecej). Na roczek chciałam kupic tą kolejke z Muli ale Kubus ja na żywo widział i nie zainteresował się za bardzo. Poza tym nie siedzi, więc by ją pewnie ciągnął na siebie a to cięzki kloc. W sumie wczoraj dziadek dał mu starą klawiaturę i się nią od rana bawił (lubi walić w klawisze ![]() ----- Wczoraj było pięknie, a ja małego przegrzałam ![]() ![]() Ja się troche boję takiej pogody bo niby ciepło, a jednak wiatr czasami jest i w cieniu chłodno. Jak to mawia t. "taka zdradliwa pogoda, można się przeziebic" ![]() Kubus poszedł na drzemke już. Zmywara wstawiona, chyba tez się kimnę jeszcze... Potem wysyłam go z tatą i babcią na spacerek a ja odpoczywam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2622 | |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie rewelacja
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pasuje do XT. używamy stale od końca sierpnia. droga szmatka, ale wykonanie jest ekstra. prana już kilka razy, przekładana wciąż (jesienią). dla mnie udany zakup. eeejjjjj, Pięknaaaaa! jak coś zamawiasz to dawaj cynka ![]() Despa, jak na Prądnickiej to sobie luknę w necie, a potem na spacerze. Nestelle, jakby były to służę paczką ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Zakorzenienie
|
Hej hej ... Milus usnol
![]() ![]() Qrde brakuje mi tej komody co mam u kolezanki zamowiona ( kasy na nia tez nie mam, wiec kapa ) ale po malu juz jestem Blisko konca rozpakowywania ![]() ![]() Zycze milego dalszego tygodnia dla was focia Milusia patrzacego na wirujaca pralke ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1393842426.625103.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 |
MBZ♥
|
Luna wg mnie to super prezent
![]() ![]() Cieszę się, że Kamil zdrowy ![]() Demeter to masz dziś dzień lenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Luna, rzeczywiscie ksiązeczki to dobry pomysł ![]() Super, że mały zdrowy! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2626 |
Zakorzenienie
|
Despa Aleee Emi gada
![]() ![]() O matko widzę że inne dzieciaki też gadają ![]() ale tym razem się nie dam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam te klocki . nie jest to dla R jakiś przeboj - dobrze się rzuca .... ale jak wleci pod kanape czy inny zaułek nie rozpacza . są bo są .i tyle . Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Qrcze chłodno dziś. bez słonca i wiatr . ubiore R. dziś jednak rajtki .... wiecie chciałabym aby było zimniej ![]() ![]()
![]() |
#2628 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mialam ci odp o wkładkach, że Pani uzywa, ale już widzę,że ci odpisała. Ja jeszcze swojej nie przymocowalam do wózka. Kupowałam do szarego, a teraz będę miala ten szampański, ale też powinna pasować. Kupowalam koło Pani w sklepie Nic z chin. Drogo mi się wydaje za kawałek szmatki, ale Panika tak zachęcała... ![]() Sama sobie trzymam kciuki za to ![]() Też mam piegi, szczególnie latem,dlatego lubie kryjace podklady zeby ujednolicić cere... zawsze mi sie wydaje taka malo hmm gladka, niejednolita jest. Cytat:
Cytat:
Oki doki ![]() ![]() W tych wkładkach LM to jak zuwazyłam u ciebie nie podoba mi się to,że one nie podczepiają się od gory jakoś lepiej. Zastanawiam się nad poduszką do nich, miałam przetestować w sklepie dać Hani pod glowę i oczywiście zapomniałam, a brałam je do ręki eeech. Jakby jeszcze któras chciała kupic maclarena xt, to wg mnie najtaniej są na tosia.pl ![]()
![]() |
#2629 |
Zakorzenienie
|
no pewnie ze ma ! większość jeszcze jednak tak nie nawija jak Emi . mój R tylko w swoim jezyku !!!! czasem tylko tatata albo rzadziej jeszcze mamama.....
![]() |
#2630 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() bzinka mieli tez inne wzory - hipster na pomaranczowym albo te wasy lub liski na zoltym? http://www.lamillou.com/shop/strolle...ster-pomarancz http://www.lamillou.com/shop/strolle...-vanill-tomato http://www.lamillou.com/shop/strolle...liski-sunshine panika masz jakies real-foto? ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-03 o 11:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2632 |
Wtajemniczenie
|
Doczytalam do godz 9 a tu jeszcze 2 strony naskrobalyscie..?
![]() ![]() Hejka ![]() U nas Krzys zasnal o 20.45, obudzil sie RAZ o 4 na kp, a potem spal do 8!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Napiszcie mi Kochane, co to sa te kremy bb czy cc, bo tak czytam i znow glupia sie czuje ![]() Czekam, az K. obudzi sie z drzemki i idziemy nakarmic kaczki i do Ross wymienic mleko, wziete przez gapowata matke ![]() Och, ja sie wyspalm dzis ![]()
#2633 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
może spróbuj z butlą ![]() ![]() ![]() ![]() pisałam już, że mój zakodował sobie, że biedronka jest na pudełku po pieluchach, biedronki na motylku nie pokaże, nosek ma misia, ostatnio i misio ma nosek, ale ja już nie mam, am jest w misce, w butelce, ale wszystkie kubki to tylko jakieś graty, którymi można rzucać, itd, itp. Cytat:
![]() ![]() ![]() właśnie coś mi się przypomniało odnośnie "bye bye". jak uczycie dzieci? robić "pa pa" czy "bye bye". pytam bo kiedyś w przychodni byłam świadkiem jak mama wychodziła z dziewczynką (ok 1,5 roku) z gabinetu i mówi do niej: "zrób pani doktor bye bye". jakoś mi się to dziwne wydało, czemu nie "pa pa" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2634 | |||
Zakorzenienie
|
no i właśnie - każda inna. dla mnie colorstay zupełnie się nie sprawdził. może dlatego, że po DW próbowałam?
lada moment ![]() Cytat:
![]() ![]() hehe, jak ja. tylko wywalam z koszyka w arosie, bo zbyt szaleję ![]() ![]() ale komu masz się dać?! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
mam kilka rzeczy LM, większość kupiona jako gadżet, ale ze wszystkiego jestem bardzo zadowolona. nie ma skuch. najmniej przydatna jest kura (którą kupiłam sobie ![]() ![]() (on dostanie małą kurkę ![]() a nie chcesz świni podkładać? T. w tej chwili śpi na świni, na wyjścia na aniołku.
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Zakorzenienie
|
a jak drzemki w dzien? dalas rade - jak?
![]()
#2636 |
MBZ♥
|
Moderna u nas też tylko urodziny po urodzinach
![]() Tasiu, super nocka oby tak dalej ![]() Kasia, Miluś cudny ![]() Monika, Zosia robi papa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2637 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak w skrocie . cc sa (ponoc) bardziej kryjące od bb . super ze K tak pięknie spi ![]() ![]() Cytat:
![]() jest roznie ...rodzice czasami takich dziwnych słowek ucza ze ..... dziecko to wiadomo ze miażdży słowa ale dlaczego dorośli? Nie no R robi papa .
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2638 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Wpadam tylko na chwilę. Gratuluję wszystkim dzieciaczkom nowych słówek i umiejętności ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() możliwe .bo ja colorstaya miałam przed . nie wroce .nigdy . bo lepszy .bo jakby następny level ale ...smialo mogę powiedzieć ze to tanszy zamiennik DW .
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.