|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
Nestelle ale coś mi się kojarzy ze jest wizazowy wątek z azjatykami. Zamawianie, wymienianie się próbkami. Poszukam bo na pewno na jakimś blogu czytalam nóstwo o tych azjatykach, laska jest maniaczką jak zlokalizuje nazwę to Ci wrzucę. Cytat:
Cytat:
![]() wariatka ja tylko rysuję Cytat:
![]() Pani- jeszcze jest babka co przyjeżdża z azjatykami na Żyda w niedzielę, moja kumpela u niej kupuje I tak w ogóle, jak czytam o tych kremach itp- to powiem Wam, ze ja jestem leniwa i mało konsekwentna, zapał mam, ale konsekwencji stanowczo mi brakuje.... Kremów używam jak se przypomnę, maseczek, serum.....a lata biegną.... Cóż łudze się ze migrenowcom botoks w końcu zrefundują jako metodę leczenia ![]()
![]() |
#2672 |
MBZ♥
|
Nestelle
![]() ![]() Despa ![]() ja mam fazy:smaruję, kremuję, olejuję-a potem mi się nie chce i ![]() ![]() ![]() Też coś wrzuciłam do klubu-już wczoraj dodałam do albumu ale mój geniusz nie ogarnął, że do klubu muszę udostępnić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mimo że pierwsze dziecko to bardzo dużo mam zabawek po siostry córkach (im też zawsze jest problem co kupić bo młodsza ma wszystko po starszej) Mimo że Kamil ma swój pokoj to ja już nie mam siły sprzątać i układać tych zabawek. Z FP ma dużo rzeczy, jeszcze na urodziny dostanie od babci szczeniaczka, więc oprocz ksiązeczki nic ciekawego nienawidzę. Jeśli chciałabyś kupić pchacz to bardzo polecam chicco http://www.chiccopolska.pl/ProdottiC...0/Default.aspx Mimo że Kamil jakoś często go nie pcha, to do znudzenia może wkładać te piłki w dziurę ![]() ![]() widzę że ten weekend będzie imprezowy, 4 dzieciaczki mają roczki ![]() Cytat:
![]() teraz wydaje mi się logiczne, że właściwie impreza po urodzinach ![]() ![]() mój tata chciał być ale przyjeżdża dopiero na święta więc wymyślił żeby zrobić roczek na święta, jak chrzciny ![]() ![]() zwariowali, bez kitu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas bez znaczenia jak pisałam, ale zrobie po. Żeby było że ma już ten pełny rok roczkowy ![]() Cytat:
![]() 2, o matko. mieszkam w Polsce więc uczę/mówię po polsku. no jak to komu? Swojej głowie pełnej wątpliwości ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stoliczek mamy pożyczony z chicco i też codziennie się bawi przy nim, próbuje wejść na niego ale tylko jedną nogę da radę wyłożyć i tak stoi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=Tasia34;45413672] Czekam, az K. obudzi sie z drzemki i idziemy nakarmic kaczki i do Ross wymienic mleko, wziete przez gapowata matke ![]() Napisz czy Ci wymieniły? Mam dokładnie tak samo. I chyba dzisiaj w końcu kliknę, bo mam w koszyku m. in. te karty które były tutaj polecane. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam, słodziak z Zosieńki ( a gdzie czapę kupiłaś Jej, bo mi się bardzo podoba)
![]() |
#2676 |
MBZ♥
|
Despa dziękuję
![]() w hmie ![]() jeszcze szukam jakiejś szarej. Luna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze mam takie pytanie ile godz śpią wasze dzieci w ciągu doby? Sen nocny + drzemki?
Bo F. śpi np dzisiaj już prawie 17h i nie wiem czy to nie za długo. A tak na co dzień 14-17h |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze ekstra wizażową koleżanką ![]() ![]() ![]() ![]() UWIELBIAM WAS! Cytat:
![]() Cytat:
![]() bodziak biały z muchą to właśnie coś co mi się najbardziej widzi... macie racje, fajnie będzie wyglądał a że mniej elegancko to bez znaczenia... około 15 więc nie wiem czy to dużo ![]() Do jedzenia myślę ale nic nie wymyśliłam... ![]() Z ciast napewno brownie-chociaż nigdy nie robiłam ![]() I z alko mam dylemat bo piwo będzie ale czy wódka ? ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. nie dziwię się 3. ![]() 4. Ja jeszcze nie wiem ale podpatrze co Wy zakładacie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nestelle, Monicca dzieki za opinie o klockach sensorycznych ![]() Zaraz zobacze ten stoliczek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma przesadu, tylko swietuje sie cos albo w dniu a lbo po - bo np. wesela tez nie swietuje sie przed, albo swiat bozonarodzeniowych itd ![]() Cytat:
![]() hehe ![]() ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Wtajemniczenie
|
Weszłam do fotoklubu i co widze?!
Szok, Nestelle jest ![]() Dzięki bo lubie Was "widzieć" z kim gadam (pisze) ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Kubuś dziś mega maruda, w nocy się 10 razy budził już wiem czemu...dwa zabki wypatrzyłam a może i więcej ich idzie ![]() TŻ zabrał go do babci, miałam spać a wykąpałam się i siedze przy necie :/nie moge usnac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
MBZ♥
|
Luna
![]() To taka dość imprezka u Was ![]() ![]() ![]() ![]() Monicca ok 14 ![]() Demeter u nas też kiepska nocka i coś na dole wypatrzyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robilam na 10 osob strogonoffa i ryz, do tego salatka - takie dania najlepiej sie sprawdzaja wlasnie, nie trzeba duzo gotowac, siedziec w kuchni, przygotowac mozna wczesniej, a ryz tylko ugotowac na swiezo -i smakuje ![]()
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas baby same piwoszki ![]() ![]() ![]() sprawdziłam wooow bograsz w chlebku super ![]() z z tym że ja w żadne obiady się nie bawie bo bym padła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Wtajemniczenie
|
Też prawda. Ja chyba podam chilli con carne i do tego opiekane bagietki bo za ryżem nie przepadamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
MBZ♥
|
Luna polecam
![]() ![]() Ja piwa niet bo tylko siusiu latam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 |
MBZ♥
|
Lunka przepyszne jest
![]() ![]() Dziewczyny na smyku -30% na spodnie i sukienki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
![]() .... idę upiec jakieś ciacho :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |||||
Zadomowienie
|
Dziewczyny u nas coraz gorzej, goraczka caly czas, Hania biedna,placze,slini sie....Kiedy ewentualnie isc do lekarza? daje jej paracetamol w czopku co 4g i dentinox.Slini sie, nie moze spac, gryzie łapke bidusia....
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2693 |
MBZ♥
|
Bzinko najlepiej działać naprzemiennie paracetamol i ibuprofen-jak dałaś paracetamol--4 godziny i możesz podać ibu--jego co 8 godzin. Plus okłady. Jakby jednak gorączka nie dała się zbić na dłużej to bym podjechała sprawdzić
![]() Oliwka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozesz podejść, bo to jednoczesnie i zeby i trzydniówka mogą być
![]() |
#2695 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam kupioną (w szmateksie) koszulę z bezrękawnikiem, ale jeszcze nie wiem czy koncept się nie zmieni ![]() aaa! chwal się! po Tobie Oliwka ma talencik! Cytat:
ale jak sprawdzona babka to może się przejdę w następną niedzielę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja tylko pamiętam jak na początku pisałaś, że nie ma co porównywać-podniecać się, bo wszystkie dzieci w podobnym wieku i to samo robią :P jednak widać teraz duuuuże różnice. jeden pędzi w jednym temacie, drugi w innym, trzeci jeszcze coś innego. każde ma swój rytm. i każde inne. coś pięknego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() teraz byłam w Biedzie, kupiłam naklejki (ogromny wybór, różne fakturki), ale pudeł już nie było. wow!!!!! nasz w nocy ok. 10-11 godzin (z wiecznymi przerwami), w dzień drzemka ok. 1,5-2 godziny.
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Zakorzenienie
|
Nasypalam sobie kawy rozpuszczalnej do kubka i tak usiadlam z sucha kawa rzed komputerem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
troche czesto jej dajesz - przy duzych dawkach moze dojsc do uszkodzenia watroby. W ulotce pisze, ze pojedyncza dawka to 10-15mg na KG masy ciala, a dzienna dawka to max. 60mg na kg, i pojedyncza dawka nie czesciej niz 6-8 godzin (zaleznie do wieku i wagi). Przy wadze 9 kg mozna dac 4 czopki na dzien, czyli co 6 godzin, ponizej jest to max. 3 dawki. A o ibuprofenie naprzemiennie nie slyszalam - on nie obciaza watroby? Bo jezeli rowniez moze ja obciazac to tak jakby przedawkowywac leki - ale to tylko tak pytam, bo nie slyszalam o tym nigdy, by tak dawkowac. zaraz sobie o tym poczytam ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-03 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, o co chodzi z tymi kolorami DW?
Bylam w sephorze i byly oznaczenia cyfry z numerami, a na stronie sa zupelnie inne kolory ? wtf? Dlaczego nie mozna paracetamolu co 4 godz? nie mam ibuprofenu i nie mam jak wyjsc ![]() Mam dawke 80mg.Dostala dzis 3 o 2,9 i 13.
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-03-03 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak mojemu chłopu kotwice z samolotami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mogę Ci próbkę strzelić. tylko jeden był za ciemny? a drugi??? na wizażu ![]() jakbym o tej porze strzeliła kawkę, to bym nie spała całą noc... ehhhh...
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja na wyrost nie kupuję praktycznie nic, poza ciuchami, bo jakoś spodziewam się totalnego czasowego armageddonu jak wrócę do pracy i nie wiem czy oddychać będę mieć kiedy.... Z kontaktu z dziećmi nie ma póki co wcale.... a co do przechwałek ja olewam to, dziś moja Mama mnie oświeciła, że wnuczek jej koleżanki jest tydzień starszy od Zośki, a już chodzi - no i szerokiej drogi... ja się za to cieszę, że sama siada i coraz rzadziej przy tym zdarza jej się ulać.... każde dziecko ma swe zalety i wady, Z gorzej rozwija się motorycznie, ale zdumiewa mnie językowo - jak naśladuje różne dźwięki i słowa po nas powtarza.... Udawany kaszel w jej wykonaniu to mistrzostwo świata, zawalca można dostać, że się dławi i dusi, a jak ktoś nieświadomy leci do nie z przerażoną miną to potrafi wybuchnąć śmiechem ![]() ![]() ok 10 - 11 h w nocy i 2 drzemki po 1,5-2h
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
BYou takie ciasto http://mojepysznosci.blox.pl/2011/01...z-kokosem.html tylko mam troszkę inne proporcje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.