Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 14:30   #2671
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
biedactwo .... oby to "tylko" ząbkowanie i szybko zabek wyszedł

no ja bym chciała cos azjatyc. ale bez wyprobowywania nie kupie ....
z tej stronki co Despa wlepiła probki sa - ale za 9 zł -w sumie wiadomo ze za darmo nie przysla no ale 9 zł razy kilka ? kilkanaście ... ? aby wyprobowac tylko . jakos ta swiadomosc ze w sephorze mam wszystkie probki o które poproszę za free i pełno gratisow często duze pojemności do zakupow .czekam na sklep stacjonarny .... (pewnie za 100 lat).
Ja bym chciała sprobowac kremy "Skin79" ,
ten drugi co zamowilas wydaje się fajny (dla mnie) ...
nie umiem się bawic w takie zamawianie ....

Nestelle ale coś mi się kojarzy ze jest wizazowy wątek z azjatykami. Zamawianie, wymienianie się próbkami.

Poszukam bo na pewno na jakimś blogu czytalam nóstwo o tych azjatykach, laska jest maniaczką jak zlokalizuje nazwę to Ci wrzucę.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ciesze sie, ze juz lepiej ze zdrowkiem Kamilka i oby zabki wyszly szybko!

A dlaczego chcecie robic impreze urodzinowa przed urodzinami? (zawsze robi sie a lbo w dniu urodzin albo po - bo jak zlozyc zyczenia PRZED? "to tak na zas najlepszego" )
Moderna- tylko na Śląsku jest chyba tak,ze się sztywni trzyma,ze impreza po urodzinach lub w, a nie przed.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Z wymienionych przez Ciebie jestem totalnym beztalenciem, bez nadziei na przyszłość

wariatka
ja tylko rysuję

Cytat:
wierze Twojemu mezowi

tak, bardzo fajne nowe podejscie

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Obiad zjedzony - lecimy na spacerek
ja tez Mu wierzę

Pani- jeszcze jest babka co przyjeżdża z azjatykami na Żyda w niedzielę, moja kumpela u niej kupuje

I tak w ogóle, jak czytam o tych kremach itp- to powiem Wam, ze ja jestem leniwa i mało konsekwentna, zapał mam, ale konsekwencji stanowczo mi brakuje.... Kremów używam jak se przypomnę, maseczek, serum.....a lata biegną.... Cóż łudze się ze migrenowcom botoks w końcu zrefundują jako metodę leczenia
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:34   #2672
BYou
MBZ♥

Nestelle Pięknie

Despa
ja mam fazy:smaruję, kremuję, olejuję-a potem mi się nie chce i jednak walczę z tym

Też coś wrzuciłam do klubu-już wczoraj dodałam do albumu ale mój geniusz nie ogarnął, że do klubu muszę udostępnić

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:35   #2673
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Poczytałam Was i pewnie poczytam wieczorem, bo zaraz wybywam, ale mam news Z nauczyła się 2 nowych słów, wszystko przez ten non stop eksploatowany domek, mówi "hello" i "bye bye" :brzyda l:
o skubana

Cytat:
super ze Kamil zdrowy choć biedulek ze tak płacze .... oby to zeby i oby szybko dały mu spokój i wyszły
super ze z siostra się lepiej dogadujesz .
gasienica mysle to inwestycja na dluzszy czas ....no ale zależy id dziecka - wiadomo .jedne będą się bawic często i ochoczo a inne ..przejdą obok .....
R lubi wszystko co gra -wiec i gąsienice .ale nie chodzi z nia jeszcze ciagnąc ....

Ja tez mam problem z prezentami .... R ma wszystko .... a to co się zepsuło p starszakach to jakos tak nie wiem czy ponownie kupic bo wiem ze to wcale nie jakiś super hit ....
zepsuł się rowerek - wiec możemy kupic to .ale czy tak naprawdę wykorzystamy go .... raczej od czasu do czasu tylko ... czy warto .....
zepsuł się bujak - wiec tez i to możemy kupic ... ale znowu te same pytania ....
no i może pchacz jakiś - i te same pytania .
Po prostu 3 dziecku nie ma czego kupic tak na serio bez wymyślania .....
dzięki
ja mimo że pierwsze dziecko to bardzo dużo mam zabawek po siostry córkach (im też zawsze jest problem co kupić bo młodsza ma wszystko po starszej)
Mimo że Kamil ma swój pokoj to ja już nie mam siły sprzątać i układać tych zabawek. Z FP ma dużo rzeczy, jeszcze na urodziny dostanie od babci szczeniaczka, więc oprocz ksiązeczki nic ciekawego nienawidzę.
Jeśli chciałabyś kupić pchacz to bardzo polecam chicco http://www.chiccopolska.pl/ProdottiC...0/Default.aspx
Mimo że Kamil jakoś często go nie pcha, to do znudzenia może wkładać te piłki w dziurę ma fajne odgłosy więc zachęca. Mi poleciła Anjeska

widzę że ten weekend będzie imprezowy, 4 dzieciaczki mają roczki

Cytat:
A dlaczego chcecie robic impreze urodzinowa przed urodzinami? (zawsze robi sie a lbo w dniu urodzin albo po - bo jak zlozyc zyczenia PRZED? "to tak na zas najlepszego" )
Chodzę i pytam każdego, w 70% mówią przed. Mi się wydawało też przed bo co? mam przemilczeć wtorek, albo powiedzieć wszystkiego najlepszego ale impreza w sobotę.
teraz wydaje mi się logiczne, że właściwie impreza po urodzinach
mój tata chciał być ale przyjeżdża dopiero na święta więc wymyślił żeby zrobić roczek na święta, jak chrzciny na to moja siostra że nieee, ale żebym zrobiła drugie urodziny jak tata będzie
zwariowali, bez kitu.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Zycze milego dalszego tygodnia dla was focia Milusia patrzacego na wirujaca pralke .
słodziak

Cytat:
no pewnie ze ma ! większość jeszcze jednak tak nie nawija jak Emi . mój R tylko w swoim jezyku !!!! czasem tylko tatata albo rzadziej jeszcze mamama.....
Kamil mowił ciągle mamama ale TŻ go prosił o tata i tata... no i odkąd zaczął tata, mama całkiem zanikło. A, nie! pojawia się jak marudzi mammmmmammm

Cytat:
no na pewno chodzi o weekend, ale nigdy przenigdy nie wyprawia sie urodzin przed urodzinami
tak jest!
u nas bez znaczenia jak pisałam, ale zrobie po. Żeby było że ma już ten pełny rok roczkowy

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
pisałam już, że mój zakodował sobie, że biedronka jest na pudełku po pieluchach, biedronki na motylku nie pokaże, nosek ma misia, ostatnio i misio ma nosek, ale ja już nie mam, am jest w misce, w butelce, ale wszystkie kubki to tylko jakieś graty, którymi można rzucać, itd, itp.

właśnie coś mi się przypomniało odnośnie "bye bye". jak uczycie dzieci? robić "pa pa" czy "bye bye". pytam bo kiedyś w przychodni byłam świadkiem jak mama wychodziła z dziewczynką (ok 1,5 roku) z gabinetu i mówi do niej: "zrób pani doktor bye bye". jakoś mi się to dziwne wydało, czemu nie "pa pa"
1. Kamil też wie że kaczor ma oko, i jak pytam gdzie mama ma oko to leci do kaczora z innymi rzeczami też tak jest
2, o matko. mieszkam w Polsce więc uczę/mówię po polsku.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

ale komu masz się dać?!
no jak to komu? Swojej głowie pełnej wątpliwości

Cytat:
Moderna u nas też tylko urodziny po urodzinach dlatego Zosiowe będą 22 marca.
Czyli imprezujemy razem

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:39   #2674
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
A miałaś moze klocki sensoryczne? Ja ostatnio kupiłam, ale mają rózne opinie :/ najwyzej sprzedam. Licytuje mu też stoliczek edukacyjny używany z FP (pierwszy raz używka, jak się przejade to nie kupuje wiecej).
Na roczek chciałam kupic tą kolejke z Muli ale Kubus ja na żywo widział i nie zainteresował się za bardzo. Poza tym nie siedzi, więc by ją pewnie ciągnął na siebie a to cięzki kloc.
F. ma klocki sensoryczne chyba już pół roku i nadal chętnie się nimi bawi.
Stoliczek mamy pożyczony z chicco i też codziennie się bawi przy nim, próbuje wejść na niego ale tylko jedną nogę da radę wyłożyć i tak stoi

Cytat:
nie do mnie ale..... pewnie chodzi o weekend . ja tez robie imprezy ur. tylko w weekend - inaczej nie idzie . chyba tak wszyscy robia ... (nie znam nikogo co inaczej). a termin jest przecież umowny..jak komus pasuje przed ..to co tam .choć ja zawsze
Dla mnie to bez znaczenia czy w weekend przed czy po. Mój dziadziu mawia, ze można świętować 2 tygodnie przed i 2 tyg po

Cytat:
no na pewno chodzi o weekend, ale nigdy przenigdy nie wyprawia sie urodzin przed urodzinami
Ale dlaczego? Pierwszę słyszę, to jest jakiś przesąd powiedzenie?

[QUOTE=Tasia34;45413672]
Czekam, az K. obudzi sie z drzemki i idziemy nakarmic kaczki i do Ross wymienic mleko, wziete przez gapowata matke
Napisz czy Ci wymieniły?

Cytat:
hehe, jak ja. tylko wywalam z koszyka w arosie, bo zbyt szaleję
Mam dokładnie tak samo.
I chyba dzisiaj w końcu kliknę, bo mam w koszyku m. in. te karty które były tutaj polecane.

Cytat:
a takie kufry (typ: skrzynia pirata na kółkach) kupiłam w realu za 19 zł.
Ja kupowałam w Tesco na promocji po 21zł a normalna cena była ok 40zł!!

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
i jeszcze pytanie jak ubieracie dzieci-chłopców na roczek?? Bo ja mam taki głupi dylemat
chce mu ubrać koszulę z krótkim, lub polówkę, lub body z motywem krawata/muszki i jeansy, ale boje się że będzie wyglądał zwyczajnie, kuzynka ze swoim młodym przyjdzie a on będzie na bank w garniaku i krawacie nie chce żeby Kamil wyglądał jak gość, ale nie podobają mi się garniaki, krawaty itd. na niemowlakach jeśli nie są to chrzciny/wesela i grubsze okazje.
Ja ubiorę w koszulę z H&M (dostał od cioci a tylko raz miał ubraną) do tego muszkę bo też dostał ok koleżanki mamy i jeansy
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:39   #2675
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Nestelle Pięknie

Despa
ja mam fazy:smaruję, kremuję, olejuję-a potem mi się nie chce i jednak walczę z tym

Też coś wrzuciłam do klubu-już wczoraj dodałam do albumu ale mój geniusz nie ogarnął, że do klubu muszę udostępnić
u mnie to walka z wiatrakami

widziałam, słodziak z Zosieńki ( a gdzie czapę kupiłaś Jej, bo mi się bardzo podoba)
Stary 2014-03-03, 14:41   #2676
BYou
MBZ♥

Despa dziękuję
w hmie
jeszcze szukam jakiejś szarej.

Luna dużo będziecie mieć Gości? Co będziesz podawać do jedzenia?

Stary 2014-03-03, 14:42   #2677
monicca1989
Zakorzenienie

Jeszcze mam takie pytanie ile godz śpią wasze dzieci w ciągu doby? Sen nocny + drzemki?
Bo F. śpi np dzisiaj już prawie 17h i nie wiem czy to nie za długo.
A tak na co dzień 14-17h
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 14:53   #2678
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję.
Wg mojego Męża jestem jeszcze fajną żoną, super mamą i dobrze gotuję

Masz rację tak bywa. Ale popatrz jak Lunka zmieniła podejściebardzo mnie to cieszy.

Jeszcze ekstra wizażową koleżanką

Cytat:
tak, bardzo fajne nowe podejscie

Cytat:
Cytat:
Luna- cieszę się masz boskiego synka !!!

Cytat:
raju, jak się cieszę, że to piszesz

UWIELBIAM WAS!

Cytat:
Jak napisałaś o tej "zabawie" ze starszakami to też u nas jest przeszkadzanie nie wiem czy to przypadek czy normalny etap ale przy kuzynach postawiłą perwsze kroki.[COLOR="Silver"]
chyba nie przypadek. Kamil dwa dni temu jak była u mnie siostrzenica 6l cały czas za nią chodził na nogach, to samo mojej kuzynki syn przy chodzącej dziewczynce

Cytat:
uznałam ze jak Was ogldam..podglądam to tez pokaze fote . w klubie .

1 .o matko ! co za palant dobrze ze nic się nie stało ...ale przeraza takie cos ...było tuz ,tuz .....
2. ubierz tak aby Tobie się podobało . musisz umiec olewac innych bo tak zawsze będzie ....
R na pewno garniaku nie będzie miał . nie wiem co jeszcze .... mam bodziaka białego z mucha może to ? niemyslałam jeszcze .....
ide zobaczyć
bodziak biały z muchą to właśnie coś co mi się najbardziej widzi...
macie racje, fajnie będzie wyglądał a że mniej elegancko to bez znaczenia...

Cytat:
Luna dużo będziecie mieć Gości? Co będziesz podawać do jedzenia?
około 15 więc nie wiem czy to dużo miało być więcej ale się wykruszyli (chociaż akurat nie Ci co chciałam)
Do jedzenia myślę ale nic nie wymyśliłam... ja skromnie 1-2 sałatki, ze dwa ciasta, tort, rogaliki i słodycze.
Z ciast napewno brownie-chociaż nigdy nie robiłam
I z alko mam dylemat bo piwo będzie ale czy wódka ?

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Jeszcze mam takie pytanie ile godz śpią wasze dzieci w ciągu doby? Sen nocny + drzemki?
A tak na co dzień 14-17h
Kamil noc ok 10-11h + 2x1,5h w ciągu dnia= ok 13/14h i to chyba dość dużo, ale nie wiem czy jest coś takiego jak za dużo skoro Ci śpi po nocach

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-03-03, 14:57   #2679
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Śliczne! A powiedz mi oprocz tego krawata były inne wzory? Bo chce cośw tym stylu założyć na roczek-Kamilowi

Mi tak sarna wyskoczyła chyba w 5 miesiącu ciąży, jechałam z ogromnej góry, wolno ale mimo wszystko. Zdążyłam prawie wyhamować więc mi tylko przeleciała przed oczami, ale trzęsłam się i wyłam całą drogę...

Tak mi się przypomniało o złych rzeczach.
Jakieś 3 tyg temu szłam do babci z Kamilem. Idę sobie chodnikiem i jest wjazd na praking do przychodni który przecina chodnik. WIem że mam pierwszeństwo ale i tak się boje i zawsze patrzę w bok czy aby coś nie wjeżdża (tak samo jak mam zielone światło) ale nic nie jechało więc sobie jadę wózeczkiem... a tu gość wjeżdża z ulicy z taką predkością że zachamował 10cm od wózka!!! ledwo ledwo, ja w krzyk, babka stała obok łapie się za serce, a ten popatrzył że nic się nie stało i odjechał...
ale wyłam... całą drogę beczałam. 10 cm i wjechał by mi w dziecko... Kamil cało by z tego nie wyszedł. Nie ogarniam, aż mi ciężko o tym pisać

i jeszcze pytanie jak ubieracie dzieci-chłopców na roczek?? Bo ja mam taki głupi dylemat
chce mu ubrać koszulę z krótkim, lub polówkę, lub body z motywem krawata/muszki i jeansy, ale boje się że będzie wyglądał zwyczajnie, kuzynka ze swoim młodym przyjdzie a on będzie na bank w garniaku i krawacie nie chce żeby Kamil wyglądał jak gość, ale nie podobają mi się garniaki, krawaty itd. na niemowlakach jeśli nie są to chrzciny/wesela i grubsze okazje.
1. tą bluzkę z krawatem znalazłam ostatnią, innego wzoru nie widziałam podobnego... Mam jeszcze taką podobną niebieską (coś się zmiętoliła w szafie) ale nie jest jakaś szałowa Mi sie bardzo podoba motyw muszki/krawata/szelek.
2. nie dziwię się
3. straszne
4. Ja jeszcze nie wiem ale podpatrze co Wy zakładacie No ale garniak to na pewno nie... Koszula, może muszka i jakieś fajne spodenki ale nie jeansy. Albo własnie ta bluzeczkę z krawatem mu założe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _3310462.jpg (146,1 KB, 14 załadowań)
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 15:02   #2680
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
mój tata chciał być ale przyjeżdża dopiero na święta więc wymyślił żeby zrobić roczek na święta, jak chrzciny na to moja siostra że nieee, ale żebym zrobiła drugie urodziny jak tata będzie
zwariowali, bez kitu.

Nestelle, Monicca dzieki za opinie o klockach sensorycznych
Zaraz zobacze ten stoliczek
Stary 2014-03-03, 15:02   #2681
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
A tak na co dzień 14-17h
srednio 14 godzin na dobe
Cytat:
Ale dlaczego? Pierwszę słyszę, to jest jakiś przesąd powiedzenie?
nie ma przesadu, tylko swietuje sie cos albo w dniu a lbo po - bo np. wesela tez nie swietuje sie przed, albo swiat bozonarodzeniowych itd
Cytat:
Chodzę i pytam każdego, w 70% mówią przed. Mi się wydawało też przed bo co? mam przemilczeć wtorek, albo powiedzieć wszystkiego najlepszego ale impreza w sobotę.
teraz wydaje mi się logiczne, że właściwie impreza po urodzinach
zwariowali, bez kitu.
zyczenia sie sklada w dniu urodzin, osobiscie lub telefonicznie - natomiast impreze mozna urzadzic wlasnie pozniej

hehe ehhh nie latwa sprawa kazdemu dogodzic
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Moderna- tylko na Śląsku jest chyba tak,ze się sztywni trzyma,ze impreza po urodzinach lub w, a nie przed.
a cos w tym moze byc, bo zaden Niemiec nie wyprawilby imprezy przed
Stary 2014-03-03, 15:16   #2682
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Weszłam do fotoklubu i co widze?!
Szok, Nestelle jest
Dzięki bo lubie Was "widzieć" z kim gadam (pisze)

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Kubuś dziś mega maruda, w nocy się 10 razy budził już wiem czemu...dwa zabki wypatrzyłam a może i więcej ich idzie
TŻ zabrał go do babci, miałam spać a wykąpałam się i siedze przy necie :/nie moge usnac
Stary 2014-03-03, 15:25   #2683
BYou
MBZ♥

Luna
To taka dość imprezka u Wasnas będzie siedmioro. Robię bogracza w chlebku, ze 2 sałatki, ciacho plus tort, jakieś przegryzki polecam Ci sernikobrownies z malinami z przepisu Dorotusu nas alko nie będziemoże podaj piwo, a dla dziewczyn winko?

Monicca ok 14

Demeter u nas też kiepska nocka i coś na dole wypatrzyłam

Stary 2014-03-03, 15:29   #2684
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Luna
To taka dość imprezka u Wasnas będzie siedmioro. Robię bogracza w chlebku, ze 2 sałatki, ciacho plus tort, jakieś przegryzki polecam Ci sernikobrownies z malinami z przepisu Dorotusu nas alko nie będziemoże podaj piwo, a dla dziewczyn winko?
bogracz to cos w rodzaju gulaszu?

Ja robilam na 10 osob strogonoffa i ryz, do tego salatka - takie dania najlepiej sie sprawdzaja wlasnie, nie trzeba duzo gotowac, siedziec w kuchni, przygotowac mozna wczesniej, a ryz tylko ugotowac na swiezo -i smakuje
Stary 2014-03-03, 15:31   #2685
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Luna

Monicca ok 14

Demeter u nas też kiepska nocka i coś na dole wypatrzyłam
Zaraz sobie zobaczę ten przepis, dzięki
u nas baby same piwoszki w tym ja ale ja wiadomo muszę ogarniać
sprawdziłam wooow bograsz w chlebku super
z z tym że ja w żadne obiady się nie bawie bo bym padła ale fajny pomysł na inną okazję

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-03-03, 15:32   #2686
BYou
MBZ♥

Moderna
kwestia pokrojenia, wrzucenia do gara i samo się robi

Stary 2014-03-03, 15:33   #2687
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
bogracz to cos w rodzaju gulaszu?

Ja robilam na 10 osob strogonoffa i ryz, do tego salatka - takie dania najlepiej sie sprawdzaja wlasnie, nie trzeba duzo gotowac, siedziec w kuchni, przygotowac mozna wczesniej, a ryz tylko ugotowac na swiezo -i smakuje
Też prawda. Ja chyba podam chilli con carne i do tego opiekane bagietki bo za ryżem nie przepadamy.
Stary 2014-03-03, 15:34   #2688
BYou
MBZ♥

Luna polecam chlebek zamawiam w piekarni, podaję w takim też do żurek np na Wielkanoc
Ja piwa niet bo tylko siusiu latam

Stary 2014-03-03, 15:35   #2689
Luna0
Zakorzenienie

Byou super to ciasto jak zdobędę maliny to zrobię

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-03-03, 15:40   #2690
BYou
MBZ♥

Lunka przepyszne jest górną warstwę ciężko się rozprowadza, mi najlepiej taką szpatułką silikonową

Dziewczyny na smyku -30% na spodnie i sukienki

Stary 2014-03-03, 15:48   #2691
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dziewczyny i jak tu wracać konsekwentnie do swojej wagi ?? no nigdy mi się nie uda a już wydaje mi się że zrobiłam się monotonna
.... idę upiec jakieś ciacho :P
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 15:49   #2692
bzinka
Zadomowienie

Dziewczyny u nas coraz gorzej, goraczka caly czas, Hania biedna,placze,slini sie....Kiedy ewentualnie isc do lekarza? daje jej paracetamol w czopku co 4g i dentinox.Slini sie, nie moze spac, gryzie łapke bidusia....

Cytat:
bzinka co amsz dokladniej na mysli?

dzieki dziewczyny jeszcze sie zastanowie, czy wezme oryginalna maclarena (choc wzory to maja straszne - znalazlam jeden jedyny znosny ) czy ta z la millou - jakbym nie znalazla z wysylka za granice, mam nadzieje, ze bede mogla do ktores z Was sie usmiechnac

bzinka mieli tez inne wzory - hipster na pomaranczowym albo te wasy lub liski na zoltym?
http://www.lamillou.com/shop/strolle...ster-pomarancz
http://www.lamillou.com/shop/strolle...-vanill-tomato
http://www.lamillou.com/shop/strolle...liski-sunshine

panika masz jakies real-foto?
Liski mieli ale na rozowym chyba.

Cytat:
no i właśnie - każda inna. dla mnie colorstay zupełnie się nie sprawdził. może dlatego, że po DW próbowałam?

oooo Ty! pierwsza zaczęłaś temat :P
mam kilka rzeczy LM, większość kupiona jako gadżet, ale ze wszystkiego jestem bardzo zadowolona. nie ma skuch.
najmniej przydatna jest kura (którą kupiłam sobie ), ale dla tych chwil rano, gdy syn mi ją wyrywa - warto było
(on dostanie małą kurkę jak wejdą męskie fasony)

a nie chcesz świni podkładać? T. w tej chwili śpi na świni, na wyjścia na aniołku.
Swinia w tukany mi sie gryzie z sowami

Cytat:
szczerze piszac, to dzis sie dopiero zorientowalam, ze to moze byc problem. nic nie podwijam ani nie kombinuje, bo nam wozek teraz jako lozeczko sluzy, wiec caly czas na lezaco. jak jezdzil na pollezaco to ciezkie angel wings dociskaja gore...
tez jestem ciekawa jak bedzie na siedzaco. moze gumke wszyje
Pani a masz na gorze takie sznureczki do przyczepiania? Bo ja mam.

Cytat:

możliwe .bo ja colorstaya miałam przed . nie wroce .nigdy . bo lepszy .bo jakby następny level ale ...smialo mogę powiedzieć ze to tanszy zamiennik DW .
Czuje ze DW to cos bardzo dla mnie

Cytat:

Pani- jeszcze jest babka co przyjeżdża z azjatykami na Żyda w niedzielę, moja kumpela u niej kupuje
Ooonie wiedzialam,musze zerknac, czesto bywam na kawie w mleczarni podczas żyda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC3065.jpg (190,1 KB, 14 załadowań)

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 15:57   #2693
BYou
MBZ♥

Bzinko najlepiej działać naprzemiennie paracetamol i ibuprofen-jak dałaś paracetamol--4 godziny i możesz podać ibu--jego co 8 godzin. Plus okłady. Jakby jednak gorączka nie dała się zbić na dłużej to bym podjechała sprawdzić zdrówka!

Oliwka co pieczesz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 16:01   #2694
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny u nas coraz gorzej, goraczka caly czas, Hania biedna,placze,slini sie....Kiedy ewentualnie isc do lekarza? daje jej paracetamol w czopku co 4g i dentinox.Slini sie, nie moze spac, gryzie łapke bidusia....

Liski mieli ale na rozowym chyba.

Ooonie wiedzialam,musze zerknac, czesto bywam na kawie w mleczarni podczas żyda
Bzinka ale paracetamolu samego nie mozesz co 4 godziny, co 4 wymiennie paracetamol z ibuprofenem.

Mozesz podejść, bo to jednoczesnie i zeby i trzydniówka mogą być
Stary 2014-03-03, 16:02   #2695
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
dżinsy. dla nas to wyjątkowy strój, bo będzie miał na tyłku drugi raz w życiu. albo ogrodniczki.
mam kupioną (w szmateksie) koszulę z bezrękawnikiem, ale jeszcze nie wiem czy koncept się nie zmieni

Cytat:
ja tylko rysuję
aaa! chwal się! po Tobie Oliwka ma talencik!

Cytat:
na Żydzie się wiecznie podróbek boję. O ile kolorówkę rozpoznaję, to na pielęgnacji aż tak się nie znam.
ale jak sprawdzona babka to może się przejdę w następną niedzielę

Cytat:
I tak w ogóle, jak czytam o tych kremach itp- to powiem Wam, ze ja jestem leniwa i mało konsekwentna, zapał mam, ale konsekwencji stanowczo mi brakuje....
hehe też tak mam (o ile krem - jak zęby, to wszystko inne jak mi się przypomni) jak czytam o systematyczności koleżanki Nestelle to mi wstyd... ale jak widzę jakie ma nastolatkowe efekty to dziś wetrę wszystko co mam gruuuuubą warstwą

Cytat:
no jak to komu? Swojej głowie pełnej wątpliwości

ja tylko pamiętam jak na początku pisałaś, że nie ma co porównywać-podniecać się, bo wszystkie dzieci w podobnym wieku i to samo robią :P
jednak widać teraz duuuuże różnice. jeden pędzi w jednym temacie, drugi w innym, trzeci jeszcze coś innego. każde ma swój rytm. i każde inne. coś pięknego

Cytat:
Stoliczek mamy pożyczony z chicco i też codziennie się bawi przy nim, próbuje wejść na niego ale tylko jedną nogę da radę wyłożyć i tak stoi
hehe Torres tylko jako pchacza używa, ale też bardzo lubi. miałam wątpliwości co do stoliczka edu (że jednak zbędny gadżet), ale jestem teraz bardzo wdzięczna koleżance że nasz uszczęśliwiła pożyczką

Cytat:
Ja kupowałam w Tesco na promocji po 21zł a normalna cena była ok 40zł!!
jak zobaczyłam cenę w Kaufie (49,99 zł) to wysłałam chłopa po drugi do reala.
teraz byłam w Biedzie, kupiłam naklejki (ogromny wybór, różne fakturki), ale pudeł już nie było.

Cytat:
A tak na co dzień 14-17h
wow!!!!!

nasz w nocy ok. 10-11 godzin (z wiecznymi przerwami), w dzień drzemka ok. 1,5-2 godziny.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 16:19   #2696
Moderna
Zakorzenienie

Nasypalam sobie kawy rozpuszczalnej do kubka i tak usiadlam z sucha kawa rzed komputerem gdzie ja mam glowe

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
a jaka ta dawke masz - 125mg?

troche czesto jej dajesz - przy duzych dawkach moze dojsc do uszkodzenia watroby. W ulotce pisze, ze pojedyncza dawka to 10-15mg na KG masy ciala, a dzienna dawka to max. 60mg na kg, i pojedyncza dawka nie czesciej niz 6-8 godzin (zaleznie do wieku i wagi). Przy wadze 9 kg mozna dac 4 czopki na dzien, czyli co 6 godzin, ponizej jest to max. 3 dawki.

A o ibuprofenie naprzemiennie nie slyszalam - on nie obciaza watroby? Bo jezeli rowniez moze ja obciazac to tak jakby przedawkowywac leki - ale to tylko tak pytam, bo nie slyszalam o tym nigdy, by tak dawkowac.
zaraz sobie o tym poczytam

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-03-03 o 16:21
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 16:20   #2697
bzinka
Zadomowienie

Dziewczyny, o co chodzi z tymi kolorami DW?
Bylam w sephorze i byly oznaczenia cyfry z numerami, a na stronie sa zupelnie inne kolory ? wtf?

Dlaczego nie mozna paracetamolu co 4 godz? nie mam ibuprofenu i nie mam jak wyjsc
Mam dawke 80mg.Dostala dzis 3 o 2,9 i 13.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-03-03 o 16:22
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 16:24   #2698
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny u nas coraz gorzej, goraczka caly czas, Hania biedna,placze,slini sie....Kiedy ewentualnie isc do lekarza?
już bym szła, ale ja panikara...

Cytat:

jak mojemu chłopu kotwice z samolotami dlatego mam przekładać granatem do góry

Cytat:
, no widzisz. poszli po rozum do głowy. kupiłam jak tylko się pojawiły. wersja testowa jak widać no to nie wszyję gumki, tylko troczki (w razie W)

Cytat:
mogę Ci próbkę strzelić. tylko jeden był za ciemny? a drugi???

Cytat:
gdzie ja mam glowe
na wizażu
jakbym o tej porze strzeliła kawkę, to bym nie spała całą noc... ehhhh...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 17:59   #2699
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
może poliglota jakiś albo załapała od zabawek jakiś jak Z Scarlettowa ....
jest roznie ...rodzice czasami takich dziwnych słowek ucza ze ..... dziecko to wiadomo ze miażdży słowa ale dlaczego dorośli?
Nie no R robi papa .
ej no, Z też robi papa, w żyćiu by mi do głowy nie przyszło bye bye jej uczyć na papa, z zabawki podłapała, dziwię się w sumie, bo z innych słów nie podłapuje...

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
rozumiem, że dziecko łapie z zabawek, ale dziwi mnie uczenie mówienia w ten sposób do ludzi, bo to ewidentnie było uczenie/powtarzanie/utrwalanie. żyjemy w Polsce. chyba, że dziecko było 2-języczne

poza tematem, ale... coraz częściej mam wrażenie, że za dużo wymagamy od dzieci, chcemy, żeby jak najszybciej były starsze niż w rzeczywistości są, kupujemy zabawki na wyrost (bardzo na wyrost), chcemy, żeby miały kontakt tylko ze starszymi i bardziej rozwiniętymi dziećmi, itp, itd. tylko do czego takie ambicje rodziców prowadzą
(nie pisałam tego o nikim konkretnie, tak mnie naszło po wysłuchaniu różnego rodzaju przechwałek, a od kiedy urodził się J. słyszę ich dużo więcej niż kiedykolwiek).
ja też jestem za uczeniem po polsku wszystkiego, choć zastanawiam się w sumie nad tą dwujęzycznością, w sumie dużo plusów to ma...

ja na wyrost nie kupuję praktycznie nic, poza ciuchami, bo jakoś spodziewam się totalnego czasowego armageddonu jak wrócę do pracy i nie wiem czy oddychać będę mieć kiedy.... Z kontaktu z dziećmi nie ma póki co wcale.... a co do przechwałek ja olewam to, dziś moja Mama mnie oświeciła, że wnuczek jej koleżanki jest tydzień starszy od Zośki, a już chodzi - no i szerokiej drogi... ja się za to cieszę, że sama siada i coraz rzadziej przy tym zdarza jej się ulać.... każde dziecko ma swe zalety i wady, Z gorzej rozwija się motorycznie, ale zdumiewa mnie językowo - jak naśladuje różne dźwięki i słowa po nas powtarza.... Udawany kaszel w jej wykonaniu to mistrzostwo świata, zawalca można dostać, że się dławi i dusi, a jak ktoś nieświadomy leci do nie z przerażoną miną to potrafi wybuchnąć śmiechem Siedzi dziś ze mną w samochodzie, stoimy na światłach i jakaś babka macha do niej z chodnika - Z wychyliła głowę zza zagłówka i mówi przez szybę "kuku"

Cytat:
A tak na co dzień 14-17h
ok 10 - 11 h w nocy i 2 drzemki po 1,5-2h

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:16   #2700
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

BYou takie ciasto http://mojepysznosci.blox.pl/2011/01...z-kokosem.html tylko mam troszkę inne proporcje (jest wiele wersji ogólnie tego przepisu a ciasto jest pycha).
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości