Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 16:40   #1111
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Majulmi, wiele mam nie wie, ze takie wisiadła są złe - ta prawdopodobnie też nie ma takiej świadomości... Niestety, producenci też nie ułatwiają kobietom wyboru, produkując taki szmelc - bo załóżmy, że firma jest zaufana, robi dobre akcesoria, a tu nagle wypuszcza wisiadło i co? Ktoś, kto nie wie, kupi, bo przecież "dobra firma" - niestety... Kto w ogóle pozwala takie wisiadła wypuszczać?

Ja co prawda nie mam Tuli, bo za drogie było, ale mam dużo tańszą wersję ergonomiczną, nawet dzisiaj małą wsadziłam sobie na plecy i poszłam na spacer... Widziałam, że było jej wygodnie - a wydaje mi się, że w wisiadłach nie jest komfortowo dzieciom... Pewnie zaczynają szybko marudzić.

no zgadzam się, jak wsadziłam Amelke, to wyglądała tak... dziwnie no nie wiem.. no i kupiłam też dobrje firmy i później się zamuliłam, ze taka gafa;]

Ja sobie wlasnie sciagam najnowsyz odcinek chirurgów ajajajjaja

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 16:50   #1112
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Próbuję delikatnie i w policzek, próbuję przy kp, próbuję palcem, próbuję łyżeczką, próbuję z jedzeniem, zabawiając.. kosmos!
Zjadła może z 3 ml z 5ciu zalecanych z 2 krotnym rzygiem.
Masakra. Jeśli jutro będzie to samo, a będę próbować z chrupkiem kuku - to nie wiem co zrobię;/
Oczywiście nie muszę pisać, że jeść nie chce nic poza mlekiem.

Wczoraj nie miałam już sił Wam pisać bo wróciłam z egz padnięta.
Uczyłam się do 4 rano, co chwilę idąc do dziecka kaszlącego..
Zdałam!
A byłam pewna, że obleję, nie umiałam wszystkiego tak dobrze pamięciowo.. widocznie babce też chodziło o rozumienie zagadnienia i opisanie własnymi słowami, dostałam 5 - ale opiszę Wam potem coś w k. jeszcze..
Gratuluję piąteczki, super
I mam nadzieję że jednak uda się z tym antybiotykiem

Deli, Black, no właśnie, bo zgadzam się z Wami że jej zakup mógł nie być świadomy. Bo są firmy jak BabyBjorn, ogólnie uważane za porządne, drogie a produkują takie rzeczy i oczywiście opisują jako coś super dla dziecka. I wiem że ktoś mógł po prostu kupić w sklepie gdzie sprzedawca nie orientuje się lub nie chce mówić że to nie do końca dobra, równie dobrze ta kobieta mogła to nosidło dostać w prezencie i w ogóle się nie interesować tematem.
I dlatego się zastanawiam czy coś ją zagadywać gdybym znów ją spotkała czy sobie odpuścić. No bo z jednej strony może byłaby wdzięczna za uwagę ale też duża szansa że uznam że wtrącam się w nie swoje życie, oburzy się a jeśli to faktycznie jakaś sąsiadka to co sobie będę wrogów robić... No nie wiem sama.
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 16:57   #1113
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ELLLMI WSIO NAJLEPSZEGO! i zdrowia dla Fifka
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ellmi - sto lat sto lat !!!!
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ellmi - sto lat sto lat !!!!
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
ellmi, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ooooo elllmi strasza o rok? No to dużo miłości, szczęścia i spełnienia marzeń!
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45413303]
ode m nie też Elllmi![/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ellemi, sto lat!
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
ellmi sto lat w szczesciu i milosci!!
illusion kciuki dla bratowej!!
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Póki pamiętam- Elllmi sto lat,sto lat ...!:party :
dziekuję dziewczyny

Cytat:
Gocha na fb napisała że Ewa ma zapalenie płuc i są w szpitalu
biedna malutka

jak dzisiaj szłam do lekarza, to tak się bałam, że wylądujemy w szpitalu, bo okropnie już kaszlał

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Jak Wam pisałam w sobotę miałam usuwaną ósemkę... miałam mieć usuwane dwie ale nie dałabym rady. I tak z gabinetu wyszłam, a raczej mąż mnie wyprowadził bladosinozioelona. teraz ogólnie nie boli, ale moment odchodzenia znieczulenia był straszny, no i rwanie niby na znieczuleniu ale czułam bo korzeń tej ósemki siedział przy zatoce przynosowej , o mały włos a bym zemdlała . Ale ja to zawsze musze być jakimś ciężkim przypadkiem
o masakra, aż mnie ciary przeszły
przypomniało mi się, jak mój brat był mały, to był na wyrywaniu zęba u dentysty i tak wrzeszczał, że go u nas na rynku było słychać

Cytat:
W sobotę z małżem byliśmy na zakupach,kupiłam sobię kurtkę za jego namową,o taką http://sklep.cropp.com/odziez-damska...eddate/a/11618
a tak naprawdę napaliłam się na tą http://sklep.cropp.com/odziez-damska...eddate/a/11577 (więc nie uniknione że po nią tam wrócę,bo jak ja sobie coś ubzduram to ameno ).
te kurtki to z zupełnie innych światów są druga fajna

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 17:55   #1114
hje
Zakorzenienie

Debrah, nie wiem czy przeczytałaś - strzykawką próbowałaś?
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:00   #1115
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

gdzie bylas jak Cie nie bylo????????
ty lepiej pisz na biezaco co u Zochy a nie bedziesz nadrabiac...
nie ma sensu
ostatnio tez tak bylo, wpadlas, przywitalas sie, poszlas nadrabiac i juz nie wrocilas pamietam
Pstryczku, jak Ty się pięknie złościsz

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość

My byliśmy na zakupach i powiem Wam że problem we wrocławiu z bucikami roczkami okropny :/ Po wielkich bólach bo emeli prawie wogle nie było dotarłam do kolejnego daichmana i wyczaiłam takie elefanteny tylko że niebieskie z czerwoną aplikacją elmo. Widać różnicę w jego chodzie. Nóżka pięknie się układa a tam gdzie trzeba jest mięciutko.
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-dzieciece

Te były moim ideałem lecz nie ma ich w zasięgu 50 km buuuuuu

http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-dzieciece
Fajne butki! Te drugie też śliczne!

My dziś też pojechaliśmy po buty. Zupełnie na spontanie, wróciłam z pracy, zapakowałam Mychę i zaliczyliśmy Deichmana i CCC. Ostatecznie kupiłam te http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/lasockikids/328335 tylko granatowe. Podpasowały Młodej, bo po pierwsze łatwo się wkładało, więc się nie wkurzała, a po drugie od razu zaczęła w nich biegać. Nie chodzić, tylko biegać. Fajne są, miękkie, ładnie się układają. Zobaczę, jak się będą sprawować, pewnie i tak jeszcze coś kupię, zresztą właśnie jestem na stronie Befado

I dziękuję za miłe słowa

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

dziewczyny moja córa to od goraczki chodzaca płaczka, zaczynam wysiadac, wszystko zle wszedzie nie tak, a jak tak to po chwili jednak nie tak
Nic nie nadrabiam bo juz nie wiem, co robic, wlasciwie to tylko na rekach i przy cycku jest w miare ok...przez chwile
Może ząb?

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Lenka ma skazę białkową bądź jest uczulona na gluten na razie odstawili,smy nabiał, w następnym tyg robimy morfologię więc odwiedzimy pediatrę jak nie urok to...........

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Ultra powodzenia na swoim

zdrówka dla wszystkich chorowitków i kciuki za wizyty u ginków
ja mam stresika.... @mi się spóźnia a od soboty jest mi niedobrze, póki co zwalam winę na ciasto (pewnie mnie zmuliło po nim) ale mimo wszystko...
Dziękuję!

Może zrób test? Co NAS będziesz w niepewności trzymać

Ellmi – zdrówka dla Filipka
Karusia – fajnie, że już po szczepieniu. Brawa za dzielność!
Insolito – dziękuję za miłe słowa
Debrah – brawa za egzamin
MaJulMi – nie wiem, co bym zrobiła, tzn. czy miałabym na tyle odwagi, by zwrócić uwagę, ale pewnie gryzłoby mnie tak samo jak Ciebie.

Dziewczyny, pytanie z zupełnie innej beczki. Używacie jeszcze proszków dzieciowych? Czy już "normalnie" pierzecie, jak swoje ciuchy?
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:04   #1116
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Zaraz nadrobię i odpisze, ale pomóżcie
Jak podać dziecku antybiotyk? Ma dostać 5 ml zawiesiny. Z miarki: wycie, plucie, wywalanie językiem... z łyżeczki to ssamo. Od 40 minut podałam ledwie 1.5ml z przepisanych 5ciu. Zwymiotowała 2 razy. Nie wiem jak ja mam jej podać ten lek
Chyba tylko strzykawka Ci zostaje. I to na siłę jak nie ma wyjścia.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:07   #1117
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć kochane!
Powoli nadrabiam, byliśmy dziś jednak u tego gastro w Centrum Zdrowia Dziecka...nic niego się nie dowiedziałam, poza tym zeby dawać nowy lek no i zamiast kaszek zbozowych....Lpiej Sinlac..na Pepti (bo wszystkie kaszki mogą zatwardzac ) kontrola za 4m-ce...myślałam że skieruje nas na jakieś badania:banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 18:08   #1118
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie z zupełnie innej beczki. Używacie jeszcze proszków dzieciowych? Czy już "normalnie" pierzecie, jak swoje ciuchy?
Ja w zwykłym proszku piorę chyba od pół roku Normalnie z naszymi ubraniami, tak to by Poli na tydzień ciuchów nie starczyło.
Tzn. pralka pierze, ja wrzucam ciuchy, wsypuję proszek i włączam
Stary 2014-03-03, 18:08   #1119
misiaeel
Wtajemniczenie

elllmi wszystkiego najlepszego!!
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

dziewczyny moja córa to od goraczki chodzaca płaczka, zaczynam wysiadac, wszystko zle wszedzie nie tak, a jak tak to po chwili jednak nie tak
Nic nie nadrabiam bo juz nie wiem, co robic, wlasciwie to tylko na rekach i przy cycku jest w miare ok...przez chwile
oj siły dużo
Cytat:
Jak podać dziecku antybiotyk? Ma dostać 5 ml zawiesiny. Z miarki: wycie, plucie, wywalanie językiem... z łyżeczki to ssamo. Od 40 minut podałam ledwie 1.5ml z przepisanych 5ciu. Zwymiotowała 2 razy. Nie wiem jak ja mam jej podać ten lek
my dawaliśmy strzykawką w policzek
Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
jaki macie antybiotyk?
Lenka na zinat miała odruch wymiotny ale szybko musiałam odwrócić jej uwagę, szybko do okna szukać kotka, pieska

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

u nas nowość:
Lenka ma skazę białkową bądź jest uczulona na gluten na razie odstawili,smy nabiał, w następnym tyg robimy morfologię więc odwiedzimy pediatrę jak nie urok to...........
o kurde:/ a czemu na gluten??
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

zdrówka dla wszystkich chorowitków i kciuki za wizyty u ginków
ja mam stresika.... @mi się spóźnia a od soboty jest mi niedobrze, póki co zwalam winę na ciasto (pewnie mnie zmuliło po nim) ale mimo wszystko...
testować będziesz?
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
zaczynam nadrabiać, ale na początek mam PYTANIE: jaki nebulizator kupić? jakie macie? wiem, że już o tym było, ale akurat teraz mnie to interesuje

Filip ma zapalenie gardła i zapalenie krtani kaszle tak szczekająco, dodatkowo całe gardło zaflegmione i jak mu się odrywa, to się krztusi, nos zatkany na amen mamy antybiotyk, inhalacje, jakieś dwa inne syropy i mam nadzieję, że będą dobre, bo będzie meksyk z podaniem;

nie ma za co

aparatka z niej

jak zaczynałam Filipowi zakładać buty, to robił to samo za cholerę nie mogłam mu założyć butka, bo palce podwijał, ale mu przeszło

dziekuję
zdrowia dużo!!
Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość

My byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Ważymy 11,1 mierzymy 80 i jesteśmy bardzo dzielni Obyło się bez płaczu

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
no zgadzam się, jak wsadziłam Amelke, to wyglądała tak... dziwnie no nie wiem.. no i kupiłam też dobrje firmy i później się zamuliłam, ze taka gafa;]

Ja sobie wlasnie sciagam najnowsyz odcinek chirurgów ajajajjaja
ja właśnie dzisiaj obejrzałam

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:10   #1120
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah, gratuluję egzaminu!!!
jak Pietraszko miał 5miesięcy też dostawał leki, dawaliśmy strzykawką, "na siłę"..... Wypluwał, zwracał, ale jednak coś tam docierało i się wykurował......

Misia, ale słodka

Badzia gdzie się podziewałaś kobieto!!! Wbijaj od razu, a nie, tak jak Pstryku pisze, znowu znikniesz

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:10   #1121
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Chyba tylko strzykawka Ci zostaje. I to na siłę jak nie ma wyjścia.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
My też mamy antybiotyk, i to obrzydliwy..pierwszy raz podalam łyżeczka w czasie jedzenia kaszki...ale drugiej łyżeczki już nie wziął i kaszki nie dojadl....SZCZĘKOŚCISK!
WIĘC NIESTETY na siłę idzie ze strzykawki...ciężko..troc hę mu wylatuje..zanim polknie..swoją droga mogłoby zrobić antybiotyk bardziej smaczny...dla takich maluszków.
Mamy KLACID

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-03-03 o 18:15
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:13   #1122
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh, dopiero teraz obejrzalam filmik z Hania, bo cos go nie moglam odtworzyc i... Oliwka chodzi tak samo. Za raczki tez pieknie. Ale nie zaliczam tego do kategorii 'samodzielne chodzenie', bo uznalam, ze samodzielne bedzie wtedy, jak sie pusci a na razie sie boi. Musi miec podpore.

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka

ja czekam cierpliwie kiedyś przyjdzie ten dzien, mimo że chciałabym już wiadomo
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki witam sie po długiej przerwie lecę poczytać co słychać u Was i waszych maluszków

nooo hej ! tylko nie zniknij znów
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nie, chyba nie... Za duzo rozterek mam na glowie.
Ale dziekuje za zainteresowanie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Bokeh bardzo ladnie wyglada ta kurteczka, a chcialam Ci wczoraj napisac, ze jestes odwazna wybierajac taki kolor

oj tam od czego jest pralka :P
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Bokeh, zapomniałam napisać, Hania cudowna zaraz będzie biegać, u nas od pchania rzeczy do chodzenia minęły może 3tygodnie???

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Deli, a jakich szukasz butów? Ja ostatnio takie kupiłam
http://www.decathlon.pl/buty-kaptere...d_8295050.html
i je uwielbiam
no mam nadzieję że to już za "chwilę"

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Bokeh pisałaś długość stópki Hani i wkładki? Czy przeoczyłam?

Więcej nie pamiętam. Mąż na L4 na Mała (pierwsze w Jego 12 letniej karierze zawodowej - ciężko Mu z tym ), ja zmykam do pracy. Buziaki!

przepraszam zapomniałam 11cm długośc stópki, w bucie nie wiem jak zmierzyc

hehe to powodzenia tżetowi :P
Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn co już kupiły maluszkom buciki:
Czy któraś z Was kupiła oprócz Bokeh wiązane buciki? I czy bardzo trzeba się namęczyć aby wiązać buciki? Bo szczerze te wiązane tak mi sie podobają ... Są takie dzieciowe No ale i na rzepy znalazłam ładne. Mam dylemat . Co Wy na to????
nie ma problemu, ja wiążę na kokardke i tak jakby jeszcze raz te kokardki potem wiążę i wtedy nie umie rozwiązać

Cytat:
No to już oficjalnie. Nie wracam do starej pracy. Składam jutro wniosek o urlop wychowawczy. Dziwnie mi z tym, że zostaję tylko z pracą na własny rachunek. Chyba się... boję? Niby wiem, że oni już dawno zorganizowali sobie robotę beze mnie, a ja już od równie dawna działam bez nich, z naprawdę fajnymi ludźmi, ale kurczę, jednak coś w żołądku ściska, że to tak oficjalnie.

Trzymajcie kciuki, by nam wyszło Nie chciałabym za parę miesięcy wracać do korpo

To się wygadałam. Dziękuję za uwagę
u mnie to samo.....
Stary 2014-03-03, 18:20   #1123
hje
Zakorzenienie

Pola zapieprza po całym domu, jakby miała motorek w tyłku
A teraz wlazła do szuflady z kasetami VHS i po nich skacze
Stary 2014-03-03, 18:33   #1124
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
to miał być miły dzień, a wyszło jak zwykle wstaliśmy z TŻ, poszliśmy sobie pobiegać przyszliśmy, zjedliśmy śniadanie, uspałam Anię i mieliśmy wypić wspólną kawę... i nie wszyło oczywiście ja mam jakieś głupie fochy, nie umiem się ugryźć w język, pokłóciliśmy się i tyle z tego było niby się pogodziliśmy, no ale niesmak pozostanie aktualnie siedzę w bibliotece i zaczynam pisać, w tak wisielczym humorze, że szok!

Cytat:
To teraz ja
Moje dziecko poprzestawiało się całkowicie,ma już tylko jedną drzemkę w ciągu dnia,w południe,trwa ok 2-2,5 godz.
Jak miał dwie potrafiło się skumulować 3 godziny,ale to różnie,zależy jaki miał dzień.Ostatnio akurat bywało tak,że spał rano ok 1h30m i później już w ogóle także chyba lepsza jedna a konkretna. I wiem przynajmniej,że spać pójdzie na pewno. Jeśli chodzi o spanie na noc to chodził po 21,a teraz po przestawieniu po 20 -tu akurat jakiejś większej różnicy nie ma. Nooooooooo czasem zdarzy się po 19-ale musi być bardzo wymęczony w ciągu dnia
To odnośnie spania. Teraz pocieszenie dla Silver- Oskar znowu zaczął budzić się w nocy na jedzenie,mimo że nic się nie zmieniło z posiłkami za dnia I już jestem głupia w tym temacie:confuse d:
A tak było fajnie już

W sobotę z małżem byliśmy na zakupach,kupiłam sobię kurtkę za jego namową,o taką http://sklep.cropp.com/odziez-damska...eddate/a/11618
a tak naprawdę napaliłam się na tą http://sklep.cropp.com/odziez-damska...eddate/a/11577 (więc nie uniknione że po nią tam wrócę,bo jak ja sobie coś ubzduram to ameno ).
No a wczoraj na all zamówiłam torebajkę o taką http://allegro.pl/listonoszka-torebk...994140348.html
A dziś dopiero zamówię buty
Także zakupowo można powiedzieć udany weekend-od dawien dawna
U nas różnie z nockami. Raz jest dobrze, a raz źle. Dziś piła mleczko dopiero o 6.30 rano. W nocy tylko raz trochę herbatki.
Super zakupy!
Cytat:
Gocha na fb napisała że Ewa ma zapalenie płuc i są w szpitalu

Cytat:
silver, spotkanko z bokeh?
z Bokeh i Szklanką
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
jak ubieracie na spacer w taką pogodę? bo ja nie wiem, niektóre wózki nadal po dwa koce, inne bez niczego, sąsiadka jeszcze w grubym kombinezonie wozi małego i do tego pokrowiec na wózek..
Rajtuzki, spodnie, body z krótkim, na to jakaś bluzeczka lub sweterek, kurtka, szalik, czapka. W wózku mam taki cienkii śpiworek i kocyk. NA dworze niby ciepło ale jeszcze jak zawieje mocno to aż mi zimno.
Cytat:
Hej Dziewczynki witam sie po długiej przerwie lecę poczytać co słychać u Was i waszych maluszków
Stary 2014-03-03, 18:34   #1125
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
może za rok, teraz nie jest to dobry moment. :P
nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko

o kurde ile dzieciaków chorych- zdrowiejcie maluchy

Debrah, kurde musisz znależć sposób, żeby nie musieli podawac w kroplowce
słuchaj a ja sobie teraz tak pomyślałam, może ona ma jakiś problem z jama ustną? skoro jedzenia odmawia a jak mówisz,że lek podany strzykawków i rzyg był to coś mi się to nie podoba

pytalyscie jaki mam nawilżacz powietrza- taki biały w kwiatynie wiem co to za wynalazek bo to tz kupował
jakiś bezfirmowy

rany do gina mam na 21 ale mam stracha, bo dawno nie byłam
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 18:39   #1126
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:

Od jakiś 2-3 miesięcy piorę w vizirze wszystkie ubrania

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
My też mamy antybiotyk, i to obrzydliwy..pierwszy raz podalam łyżeczka w czasie jedzenia kaszki...ale drugiej łyżeczki już nie wziął i kaszki nie dojadl....SZCZĘKOŚCISK!
WIĘC NIESTETY na siłę idzie ze strzykawki...ciężko..troc hę mu wylatuje..zanim polknie..swoją droga mogłoby zrobić antybiotyk bardziej smaczny...dla takich maluszków.
Mamy KLACID

Lepsze też są. Witek jakoś w sierpniu jak miał oskrzela to miał jakiś malinowy i super mu smakował ale nie pamiętam nazwy. A klacid nie chciał przejść przez gardło ani jemu ani Michasi. dopiero z sokiem poszło.

Cytat:
Cześć kochane!
Powoli nadrabiam, byliśmy dziś jednak u tego gastro w Centrum Zdrowia Dziecka...nic niego się nie dowiedziałam, poza tym zeby dawać nowy lek no i zamiast kaszek zbozowych....Lpiej Sinlac..na Pepti (bo wszystkie kaszki mogą zatwardzac ) kontrola za 4m-ce...myślałam że skieruje nas na jakieś badania:banghead:

masakra. Mogliby zrobić jakieś badania, żeby znaleźć przyczynę...

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
dziekuję dziewczyny

Również przyłączam się do życzeń
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:43   #1127
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej

Sto lat dla ellmiaka

silver, spotkanko z bokeh?

hope, zycze sil na walke z t. Twardo trzymaj sie swojego zdania (nie watpie, ze tak bedzie )!

Kurcze, kolejny dzieciaczek w szpitalu

Mam tak denny humor, ze szkoda gadac.
(nie wiem co zrobic ze swoim zyciem... )

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0219.jpg (83,8 KB, 99 załadowań)
Stary 2014-03-03, 18:48   #1128
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
o żesz wizazowe cudeńka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:48   #1129
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
ja podaję ze strzykawki, tak w policzek i nie ma problemu, więc nie wiem jak pomóc; Amelka za bardzo nic nie je, więc z jedzeniem też nie przejdzie, bo u nas np. dzisiaj syrop Pulneo przeszedł z połową danonka kupiłam specjalnie na tą okazję;

Cytat:
ELLLMI, lasencjo, sto lat!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
elllmi wszystkiego najlepszego!!
Cytat:
Elllmi, sto lat, sto lat!
Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Ellmi, również składam najlepsze życzenia
dziekuję

Cytat:
Zdałam!
A byłam pewna, że obleję, nie umiałam wszystkiego tak dobrze pamięciowo.. widocznie babce też chodziło o rozumienie zagadnienia i opisanie własnymi słowami, dostałam 5 - ale opiszę Wam potem coś w k. jeszcze..

Cytat:
już dawno nie, jak skończyło mi się pierwsze opakowanie, które kupiłam

Cytat:
Mamy KLACID
my też od dzisiaj Klacid ale nie jest najgorzej, bez przymusu łyka, chociaż się krzywi trochę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 18:50   #1130
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Daria malutka, czy tak siedziala?

Stary 2014-03-03, 18:50   #1131
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Witam Was Kochane!

Dziękuję Wam za ciepłe słowa Mąż genialnie poradził sobie z Blanką, spała Mu 2,5h a potem jeszcze 1,5h Silver Kochana nie czytaj tego Do tego zjadła kaszkę, zupkę i ugotował jej drugie danie - pulpecika, marchewkę z groszkiem i ziemniaczki. Jak przyszłam to leżeli na podłodze i się przytulali
Kocham mojego męża najmocniej na świecie! (zaraz po Blance ) Jak przyszłam i zobaczył, że się źle czuję, to usytuował mnie w łóżku,kazał leżeć. Blanka przychodziła co chwilę i się Przytulala i głaskala mnie po głowie jakby mówiąc "mama nie martw się,będzie dobrze"

Ja wróciłam z pracy i padłam, mam gorączkę 39st i gardło tak boli, że śliny nie moge łykac, głowa mam wrażenie waży tonę Także dzień dobry angino.

Debrah a co Malutkiej dolega, że macie antybiotyk? Przepraszam, jeśli nie doczytałam My podajemy Małej strzykawką, cięzko idzie, ale idzie

Ultra trzymam kciuki za biznes!

Marsi Uszko Blanki już dobrze, Mała jest radosna, uśmiechnięta, szczęśliwa. Dzięki Bogu, że już Ja nie boli

Bokeh dziękuję za centymetry

Fifania, Badzia witajcie z powrotem!

Charlizz, Szajka, Tress, Sylwietta, Ellmi jak dzieciaki?

Meneq Yae to istny szogun szoguniasty

Ellmi sto lat kochana!!!!!

Marsi jak tam u gina?

Lady, Nancy, Deli testujcie

Neti czyli nic nowego się nie dowiedziałaś??

Przepraszam więcej nie pamiętam, nie bijcie

Edytowane przez fewcia
Czas edycji: 2014-03-03 o 18:58
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:51   #1132
elllmi
Zakorzenienie

i jeszcze mi nie zacytowało:

nawijko, nie wiem co jest, ale będzie dobrze trzymaj się

miasiael, nie wiem co ta piosenka w sobie ma, ale Filip też podobnie reaguje; ale Hania mistrzostwo, na eurowizję z nimi jak nic się nadaje

i jakie gwiazdy wizażowe siedzą

Stary 2014-03-03, 18:52   #1133
hje
Zakorzenienie

A co antybiotyku, Pola miala Hiconcil o smaku malinowym - dobry byl
Stary 2014-03-03, 18:53   #1134
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Debrah, kurde musisz znależć sposób, żeby nie musieli podawac w kroplowce
słuchaj a ja sobie teraz tak pomyślałam, może ona ma jakiś problem z jama ustną? skoro jedzenia odmawia a jak mówisz,że lek podany strzykawków i rzyg był to coś mi się to nie podoba

o tym samym pomysłałam

Cytat:
ja się pytam, czemu Hanna nie ma legginsów w kwiaty? Śliczne dzieciaczi
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:53   #1135
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Również przyłączam się do życzeń
Cytat:
Ellmi sto lat kochana!!!!!
dziękuję

Fewciu, zdrowia

Stary 2014-03-03, 18:59   #1136
LadyWhisper
Zakorzenienie

jejku jakie cudne te nasze dzieciaczki a zdjecie mamus jest?

cisne skalpel, ktos ze mna?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:10   #1137
bokeh
Zakorzenienie

ELLMI !!! sto lat kochana i mniej kłótni pociechy z Fifka i nowej lepszej pracy
Stary 2014-03-03, 19:10   #1138
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
ja piorę bo uwielbiam zapach
Cytat:

Daria chce podwędzić Hani kubek;p ale Hanna się nie daje

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:11   #1139
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
o tym samym pomysłałam

ja się pytam, czemu Hanna nie ma legginsów w kwiaty? Śliczne dzieciaczi
bo nikt mnie nie uprzedził że się tak ubieramy :P

Lady zdjęcia mamuś nie ma :P

w ogóle musimy zorganizowac kiedyś w wiekszym gronie, bo teraz wyszło tak w 3
Stary 2014-03-03, 19:17   #1140
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ELLMI !!! sto lat kochana i mniej kłótni pociechy z Fifka i nowej lepszej pracy

hope, jesteś??????????? mam biznes

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości