|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem-V czesc pogaduszek Mieszadelek.
roux666, bardzo się cieszę, że twój TŻ ma do tego takie podejście. Ja nie miałam nic złego na myśli, nie wątpię, że jesteś osobą niezależną i dla mnie to też jest oczywiste, że kobieta powinna na siebie zarabiać, sama źle bym się czuła w roli utrzymanki... chodziło mi to, że cokolwiek by się nie działo to i tak TŻ by cię wsparł, bo przecież sam wie jak jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Harika, absolutnie nie odebralam zle Twojego posta... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
roux widzisz tak się bałaś, a twój tż podszedł do tego na luzie
![]() Mam nadzieję, że nie będą już mieli jakiegoś "ale" do twojego pobytu tam... a wiecie co jest najśmieszniejsze? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
A we Fr tez o czyms takim slyszalyscie?
Btw. ... Coraz blizej( a przynajmniej moge odlicZac dni ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O prosze, nie wiedzialam ze w Polszy tez takie przepisy. W sunie ma to niby rece i nogi...
![]() |
![]() |
#187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z dobrych wieści - podpisałam dzisiaj umowę i oficjalnie przeprowadzamy się za 2 tygodnie ![]() Z gorszych - wciąż nie znalazłam stałej pracy. Mój kontrakt kończy się za miesiąc a jak na razie żadnych nowych opcji na horyzoncie... ![]() Roux- dobrze że TZ ma zdrowe podejście do sprawy. I nie robi problemu. A co do niezależności- jak sama powiedziałaś- jesteś w stanie placic rachunki i się utrzymać sama i to najważniejsze. Nawet jeśli urzędasy myślą inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Niu - gratulacje
![]() ![]() Ja caly czas szukam pracy. Na razie bez powodzenia. A do obecnej chodze jak na pogrzeb. Wczoraj znowu nie wyszlam o czasie czy nawet przyzwoitej godzinie a wieczorem spedzilam ponad 3 godziny prasujac, glownie uniformy TZta do pracy bo jeszcze im sluzbowych nie dali! Sent from my SK17i using Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Jestem w zwiazku z obcokrajowcem-V czesc pogaduszek Mieszadelek.
Tak roux w Polszy tez tak jest. Pamietam znajoma dobrej znajomej ; w sumie tez ja znam ale mniej)ma meza z zagranicy ( oj niestety nie pamietam skad. ) musi co roku o tej samej porze udowadniac ze ma iles tam tys. Przelewaja na 1 dzien I jest ok. Wyciag z konta. Dziwnie troche Bo widac ze tuz przed ta data przelane ale jesli w Polszy urzedasom wystarcza to najwazniejsze.
Tak Samo kontrolowali zone kolegi( hinduske) czy rzeczywiscie mieszkaja z mezem u mojej znajomej ( wystarczyly Im wspolne zdjecia , Jakies ciuchy( wtf skad maja pewnosc ze to rzeczywiscie jej ![]() Marty ja do mojej pracy tez jak na pogrzeb. Wysyla mnie taka jedna szybciej Bo ma takie widzimisie. Juz niedlugo. Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2014-03-04 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Konto usunięte
|
Niu gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
Chyba w kazdym kraju cos takiego obowiazuje.
We wloszech sa 3 mozliwosci (jak dobrze pamietam): Bycie studentem (wtedy nie trzeba zadnych dokumentow) Bycie pracownikiem (trzeba miec umowe na chyba conajmniej rok) I tak jak pisalyscie wczesniej posiadanie tak zwanego "minimum socjalnego" i ubezpieczenie zdrowotne na rok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Wtajemniczenie
|
Ale to chyba obowiazuje tylko osoby nie z EU?
Sent from my SK17i using Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Jestem w zwiazku z obcokrajowcem-V czesc pogaduszek Mieszadelek.
No wlasńie on byl z jakiejs moldawii czy cos takiego. Sama sie zaczelam zastanawiac jak to wyglada we fr ale jakos damy rade.
![]() Nie to zebym tam bez grosza jechala ale co kraj to inne wymagania i inne warunki pewnie trzeba spelniac Wyslane z mobilnej aplikacji wizaz forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
Irenka - no to super
![]() Znajoma tak sobie sprowadzila do PL meza z Jordanii. Jej rodzice zlikwidowali lokate i upowaznili go do swojego konta w banku zeby mogl pokazac ze ma na swoje utrzymanie. A on nie dosc ze wpedzil ja w dlugi to wyjechal do UK i slad po nim zaginal. A jak sie pojawia to chce kasy i traktuje ja jak smiecia. Ale coz, sama chciala to teraz ma. A pn chcial wize i mozliwosc pobytu w EU i tez ma. I teraz ma ja kolo d..... Sent from my SK17i using Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Na szczescie z Eu jestem i wizy do FR nie potrzebuje
![]() Wyslane z mobilnej aplikacji wizaz forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
niu, no to super, gratulacje
![]() irenkaaa, czad! na kiedy bilety macie? ![]() ![]() Myślę, że te chocki-klocki z udowadnianiem czy nas stać na utrzymanie w danym kraju dotyczą jedynie osób spoza UE. Przecież jako obywatele UE mamy prawo mieszkać w dowolnym kraju i nikt nas nie może wywalić dopóki płacimy podatki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Harika na koniec maja czyli jeszcze troche
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, ze sie tak wcinam ale wydaje mi sie, ze Wy mnie zrozumiecie. W sobote wieczorem zmarl moj dziadek, moj jedyny ukochany dziadek Witek. Mama z siostra polecialy do Polski w niedziele rano, wlasnie zaczyna sie pogrzeb a mi jest tak zle, ze mnie tam nie ma. Nie moge sie z nim pozegnac. A tyle chcialam mu jeszcze pytan zadac i juz nigdy ich nie zadam. Przed chwila bylam w kosciele, zapalic dla niego swieczke. Nie pomoglo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jejku znam niestety to uczucie ![]() Trzymaj sie kochana jakos bardzo mi przykro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ohh romantyczka.... ![]() ![]() Trzymaj sie!
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
romantyczka przykro mi bardzo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
Romantyczka - tak bardzo mi przykro. Doskonale Cie rozumiem.
Swietujw pancake tuesday i wzeram cale 7 nalesnikow. Sent from my SK17i using Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja babcia zmarła miesiąc temu więc wiem dokładnie jak sie czujesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Witam nowe Mieszadełko!
![]() Niu bardzo, bardzo gratuluję podpisania umowy i nowego domku ![]() Roux Cieszę się, że Tż Ci pomoże i mam nadzieję, że tym razem to wystarczy i te wstrętne urzędasy dadzą Ci spokój! Trzymam kciuki cały czas ![]() Romantyczka, bardzo mi przykro.. Ja na obczyźnie jestem dopiero kilka miesięcy, ale podczas jednego z moich pobytów u Tż zmarła moja przyszywana babcia i nie mogłam być na pogrzebie, więc po części wiem jak się czujesz.. Ciężko tak bez pożegnania. Wiedz, że dziadek na pewno jest przy Tobie i Cię wspiera...Trzymaj się ![]() Irenka, zdrówka! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
przykro mi z powodu dziadka
Widzialam, ze przewinal sie temat zon ze wschodu... Na wlasne oczy taki przyklad widzialam. Starszy facet sobie przygruchal dziewczatko z Tajlandii chyba. Bylam pewna (!!!!!) ze to jego przybrana corka. Jak uslyszalam, ze zona to az zaniemowilam, nie wiedzialam jak zareagowac! Rozumiem, ze dla nich to wyrawanie sie z biedy i zycie na lepszym poziomie, ale jednoczesnie...dla mnie to troche jak zywy handel ludzmi. Jeszcze ona taka zahukana, jezyka nie zna, widac bylo, ze bardzo skrepowana. Z kolei moja kolezanka z pracy -(Filipinka - ale meza poznala juz tutaj w Norwegii, znala norweski, miala prace, wiec nie bylo to tak ze sobie zone sprowadzil) mowila, ze zna wiele dziewczyn, ktore wyszly za Norwegow, a oni traktuja je jak darmowa sluzbe domowa- Maja sprzatac, dzieci wychowywac, czasem z tymi zonami nawet nie rozmawiaja. Taki na prawde wyzysk... Swoja droga ja bym swojemu chyba j... urwala gdyby mi tu pewnego dnia oznajmil, ze sobie mnie wymienia na jakas 19letnia Tajlandke :P
![]() |
#207 | ||
Raczkowanie
|
23 maja czyli już niedługo
![]() ![]() ![]() Nie było mnie tutaj kilka dni i tyle wiadomości jest do przeczytania! ![]() Cytat:
![]() ![]() Mało tego! TŻ ma przyjaciela z dzieciństwa, którego mama jest Polką (przyjechała do Anglii w młodości, a ma z 60 lat już teraz). Rozmawialiśmy oboje z jej mężem Anglikiem i on powiedział, że uwielbia Polki bo są black and white ![]() ![]() ![]() niusuance Gratulacje z okazji domu! Bardzo Ci zazdroszczę ogrodu ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiem że Twój problem jest nieco inny, ale rozumiem co znaczy stanąć w sytuacji gdzie czujesz że nie jesteś w 100% samodzielna... ech Oby wszystko szło po Twojej myśli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Romantyczka, bardzo Ci wspolczuje. Doskonale wiem co czujesz. Takie sytuacje, to chyba jedna z najgorszych stron emigracji... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zadomowienie
|
cholerna romantyczka, strasznie ci współczuję...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Harika nigdzie Cie nie wydala ..
mam kilka znajomych co jechaly do FR z chlopakami ( FR) i jaos nikt nikogo nie wydalil a jednak nie pracowaly odrazu . jak nas wydala to i mnie i Ciebie :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.