|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4442 |
Zadomowienie
|
No Castia masz jeszcze 10 minut
![]()
#4443 |
Zadomowienie
|
Castia-
![]() Karmienie jest mega na zrzut wagi- wczoraj był kg więcej niż dziś ![]() Od jutra (7. Doba) daję Małej witaminę D3. Mam w tabsach do rozpuszczania- wizazowe Mamy- mam kupić krople? Co jest wygodniejsze?? Cayenne- krotkie włosy noszę od pierwszych szpitalnych dyzurow- latwe w pielegnacji i nieźle mi pasują. Teraz jak znalazl Ok- lecę przebrać Mała i zaraz dalej karmimy.
#4444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
CZY NADSZEDŁ JUŻ TWÓJ CZAS NA WYJAZD DO SZPITALA? Nie panikuj, gdy: 1. Skurcze są, ale lekkie.Wydaje Ci się, że takie same lub nawet słabsze jak te przy okresie.Nie zwiększają sie, a utrzymują na jednym poziomie.Pomogła no-spa lub ciepła kąpiel? Spoko, jeszcze nie rodzisz 2. Podczas skurczu Twój lokator szaleje, kopie, smyra i dokazuje?Spoko, jeszcze nie rodzisz 3. Wypatrzyłaś, że brzuch jest niżej niż zwykle?A wiesz, ze u niektórych kobiet tak się dzieje nawet na miesiąc przed porodem? Spoko, jeszcze nie rodzisz Czas do szpitala! 1. Skurcze są częste [mniej niż co 10 minut] i bolą bardzo, mocno, szczególnie itp, Nadszedł Twój czas... 2. W dole kręgosłupa uaktywnił się ból, którego nigdy wcześniej nie było i promieniuje aż do brzucha? Nadszedł twój czas... 3. Zauważyłaś na bieliźnie coś przypominającego galaretkę brzoskwiniowo-malinową? To słynny czop. Nadszedł Twój czas.... 4. Ciurkiem lub strumieniem lub potopem odeszły wody płodowe? Nadszedł Twój czas... 5. Zazwyczaj jesteś spokojna, a tymczasem czujesz panikę rozsadzającą Cię od środka? Być może nadszedł Twój czas.... 6. Boli Cię głowa, plecy, czujesz się rozbita? Niektórzy mówią, że to może być Twój czas... Przepraszam ale nie umiem zalinkować tego posta - mam nadzieję, że dziewczyny nie będą mieć za złe. Ogólnie czytałam u nich, że jak młode się rusza na skurczach to raczej nie poród tylko przepowiadacze. Ciekawe czy Castia urodziła ![]() Edytowane przez nivka Czas edycji: 2014-03-03 o 23:20 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak Castia.. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4446 |
Zadomowienie
|
Maggie-
![]() ![]() Castia- ![]() Przeterminowane- ![]() ![]()
#4447 |
Zakorzenienie
|
Witam jedną reka! Druga na laktatorze
![]() Próbowałam wczoraj uśpić Mikolajka od 18 do prawie 24. Siku, kupka, kolka,jeść i tak 6 godzin w różnej kolejności. Poza tym dady odparzyly mu jajka. Ma na jednym czerwone otarcie a w pachwinkach popekana skórę. Serce mi pęka jak muszę tam wytrzec a on placze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4448 |
Raczkowanie
|
Castia trzymam kciuki!!!
Witam sie w 39 tyg. Dzis mam ktg mam nadzieje ze cos wykaze a w czwrtek wizyta moje uszy pragna uslyszec natychmiast do szpitala bo pani rodzi hahah. Pozdrawiam i milego dnia zycze Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Rozeznanie
|
Castia!!
![]() ![]()
30.04.2014 3:15 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry :-*
Co za noc, co 2godziny w kibelku na sikanie lądowałam :/ jeszcze spać nie umiałam ehh Maggie dziękuje :-* trzymam ![]() ![]() Mona ![]() ![]() Agayka ![]() ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ciekawe co u Castii ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Dziewczyny podrażnienie po ananasie zamieniło się w nocy coś co przypomina ogromną opryszczkę chyba nawet z ropa... czym to szybko zaleczyć? ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2014-03-04 o 06:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Na opryszczkę nie pomogę, sama się z tym często męczę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Zakorzenienie
|
Trisdom to dobrze że karmienie ściąga kilogramy
![]() elunka88 biedny Mikołajek ![]() ![]() agayka111 gratulacje za 39 tydz i kciuki za ktg, niech się spełnią Twoje marzenia ![]() mmhym nie pomogę ![]() ![]() koziemleko ![]() justine ![]() ![]() Castia jak u Ciebie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Zakorzenienie
|
Mamy FILIPKA!!!!!
![]() Castia urodziła o godzinie 22.10 dnia 03.03.2014 ![]() ![]() 3730 g i 59 cm szczęścia ![]()
#4455 |
Raczkowanie
|
Aaaaaaaaaa gratulacje dla Castii i Filipka duzo zdrowka
![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Zakorzenienie
|
CASTIA GRATULUJĘ!!!!!!
Udało Ci się!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hurra!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
CASTIA GRATULACJE!!! [i szykuj kasę dla Side ![]() a ja wczoraj przegapiłam początek 9 miesiąca ![]() na tę okoliczność kilka razy w ciągu dnia i w nocy stawiał mi się brzuch, a przez całą ciąże nic się nie działo. może w piątek się dowiem, że i u mnie się coś zaczyna... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Zadomowienie
|
Castia, no pojechalas, chciałaś 03.03 i masz, mistrzu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4461 |
Raczkowanie
|
Castia gratulacje ekspresowo
![]() u mnie dalej lekkie skurcze mleko cieknie mi ciurkiem już zużyłam 6 wkładek laktacyjnych od wczoraj masakra jakaś.. 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty i ktg ![]() i ![]() miłego dnia
#4462 |
Zadomowienie
|
Castia gratulacje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() To na 100% nie jest opryszcza, bo nigdy nie miałam, tylko właśnie w kącikach miałam ranki po spaleniu ananasem i chyba musiałam to jakoś zajadzidź, nie wiem, może spaprałam to łapą i się takie świństwo zrobiło. Jeszcze mama mi podpowiedziała octenisept, a zapytam potem w aptece o coś wysuszającego. Zastrzelę się normalnie. Jeszcze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Zadomowienie
|
Castia!!!!!!! GRATULACJE udało się
![]() Margo ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj 37tc zaczynam ![]() ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() GRATULACJE!!! Niech się chowa jak najzdrowiej i w szczęściu i dostatku...tego życzy mu ciocia side ![]() (Margo ma rację...kasa na stól za ten poród co ci wywróżyłam ![]() Wszystkim terminówkom, jak również dziewczynom w okolicy życzę dziś szczęśliwych rozwiązań lub choć pierwszych kroków w kierunku porodu, trzymam kciuki za wszystkie które mają ktg ![]() ![]() ![]() ![]() Ja kolejna noc z przepowiadaczami, od 4 bieguneczka...może organizm sie oczyszcza ![]() ![]() ![]() Justine dziś trzymamy za Ciebie kciuki żebyś się szybciutko zdrowo wybudziła i tuliła już maleństwo do swojej piersi ![]() Aga9 za ostatni dzień wolności ! ![]() Tris: za spadającą wagę gratulacje! ![]() mmhym powiedz że to nie przeze mnie jadłaś tego ananasa ? ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-03-04 o 08:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj mi te skurcze przeszly, ale taka jestem rozbita, i czuje ze musze dokonczyc torbe pakowac. Jak mam tak sie czuc przez 4 tyg jeszcze to ![]()
![]() |
#4467 |
Raczkowanie
|
no Castia Twoja ostatnia ciążowa zachcianka na 03.03 się spełniła!
i to w jakim tempie! pozazdrościć! ogromne gratulacje i dużo zdrówka dlaWas! ![]()
![]() |
#4468 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja od wczoraj wieczorem walczyłam z bólem. Bolalo mnie w gorze brzucha. I nie wiedzialam czy to macica czy zoladek bo nie umialam go zlokalizowac w tej ciasnocie ![]() Brzuchol mialam twardy, maly slabo sie wiercil a bol nie ustawal. Wydawalo mi sie ze to raczej moje wrzody niz porod bo tak to bolaloby mnie w dole brzucha a nie na samym czubku. Ale z drugiej strony nie mam pojecia jak bedzie to wygladalo naprawde. Moja mama juz w lekkiej panice. Kazala mi spakowac torbę bo przeciez byla rozgrzebana po ostatnim pobycie w szpitalu. Stopy znowu mam spuchniete. A juz bylo tak fajnie. Wzięłam nospe forte w nocy druga i bol nie chcial ustac. Postanowilam ze jak nie minie do rana pojedziemy do szpitala. Ale ok 4 obudzilam sie bez bolu. Wiec to byly wrzody. Nic nie moge brac a ciagle obciazam żołądek lekami. Nie ma sie co dziwic. Dziewczyny, jak zaczyna sie porod to te bole jak sie rozchodzą. Od dolu do gory? Jak ten bol wyglada? A i wczoraj rozmawialismy z TZtem. Ja go przeprosilam ze zareagowalam jak wariatka ale ze troche mi momentami przykro bo zaraz biore wszystko do siebie. W on mnie przeprosil ze tak sie zachowuje i ze bardzo mnie kocha. I dalismy sobie buziaka i poszlismy spac. On byl padniety po pracy a ja z tym bolem walczylam. Ledwo o 21 juz oboje chrapalismy. A i w niedzielę byly urodziny mojej mamy. I TZ kupil piekny bukiet wiosennych kwiatow i 3 wielkie WZtki zamiast tortu. I odspiewalismy sto lat i mama zdmuchnela swieczke z WZtek ![]() Ale sie cieszyła. I spakowalam TZtowi reklamowke do auta. Koszulka na przebranie, trampki i ubranko szpitalne. W razie gdyby mnie zlapalo jak on bedzie w pracy. Nie bedzie musial sie wracac do domu przebrac ze sluzbowych ciuchow. Zmieni koszulke i buty i bedzie gotowy. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4470 |
Raczkowanie
|
nadzwyczajna fajnie że sobie to z Tżtem wyjaśniliście i się przeprosiliście, jednak rozmowa jest najważniejsza. A świeczki ważne że były nie ważne na czym
![]() martorka ja proponuję żebyś sobie wybrała datę jak Castia a nóż się uda ![]() side to jak włączyła się biegunka to chyba robi sie gorąco. To co 04.03 czy może 05.03 ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.