![]() |
#1201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Cytat:
![]() ![]() no właśnie, mam zamiar uprawiać zioła (niestety na parapecie) i kiełki tez bym chciała ![]() Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2014-03-03 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Raczkowanie
|
Nancy, ja mam kiełkownicę, taką zwykłą, trzypoziomową, kupowałam chyba w Leroy Merlin. Kupiłam dawno temu ale już dawno nie używalam bo jak wynajmowałam mieszkania to w jednym mi często te kiełki pleśniały, tuż przed tym jakby były fajne do jedzenia, chyba za wilgotne powietrze tam było albo coś z ilością światła nie tak. Ale ogólnie fajna sprawa, masa kiełków a nasionka tanie. Właśnie ostatnio myślałam żeby jej poszukać i zacząć używać znów ale ciągle zapominam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45424110] ano ja mam ostatnio wrażenie, że młoda w miejscu stoi z umiejętnościami ![]() [/QUOTE] Oj, kochana rozumiem Cię doskonale. Ja w ogóle mam wrażenie, że wszystkie dzieci już takie mądre a mój do tyłu. Np. dopiero dzisiaj zaczął jeść samodzielnie kolację (w sensie sam brał kanapki do buzi i zjadał) i widzę ogólnie jakiś postęp, zrobił się trochę bardziej kumaty np. przynosi mi kapcia jak siedzę na łóżku i wkłada mi na nogę. I stoi trzymając się firany albo niczego. Ale nic nie zapowiada żeby miał ruszyć z kopyta niebawem. Ty masz o tyle lepiej, że nikt Ci nie podskoczy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja myślę, że to chodzi o konsystencję i smak leku - bo jak ma coś dobrego - np ten ketotifen na pokrzywkę : sama otwierała dzioba po więcej, dostawała łyżeczką. Strzykawek miarek dołączonych do leków się boi. Dla mnie tez całkiem inne światy. Sama nie noszę odzieży sportowej wcale, więc podoba mi się druga. Tylko taką do leków, jak w Ibum jest np. Ibum tez moje dziecko nie zje - tak jej nie smakuje.. ciężki przypadek. Cytat:
Cytat:
No nawet nie tyle smaczniejsze, żeby były, ale czy nie da się skoncentrować dawki leku w mniejszej ilości płynu? Te 5ml to nie jest mała łyżeczka...to jest cała niemal ta strzykawka miarka. Dużo. A dziecko nawet kropli nie chce.. Cytat:
Ale z drugiej strony kompletnie mnie zbija z takiego tropu to że - jak smakuje to zje. Wszystko. Lek, jeśli podejdzie : sama otwiera buzię po więcej, z witaminą D tak mam, przychodzi wołana, i otwiera buzię. Z ketotifenem też tak było, bez problemu. Nienawidzi Ibumu, wyjec straszny. Z jedzeniem to samo : czemu jednego dnia zje cały deserek bez mrugnięcia powieką? Nie trwa to pół godziny, normalnie - chwila i je. A innego nie je nic? Czemu raz mi się wydaje, że ma kłopot z gryzieniem może i może to to.. a innego zje np całego wafelka od loda i lecą wióry ( to jedyny słodycz znany przez moje dziecko, nie licząc chrupek kuku;p)...? Czemu raz zje jajecznicę (tzn troszkę ale zje) , a przecież paciaja grudkowata - i nie ma odruchu wymiotnego. Czemu zje chleb w jajku jednego dnia, a drugiego wypluwa kawałki z buzi?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A - Silvwer: skąd ma Daria te ciuszki swoje stąd, zwłaszcza spodnie? Mega mega wygląda (pozostałe dziewczynki też of course, tylko ja szukam właśnie takich spodni, stąd mi uwaga na nie zlazła) Cytat:
![]() Zdrowia wszystkim choruskom małym! Współczuję szpitali! Dziękuję za gratki egzaminowe (Nawijko ![]() Wiecie, chyba się zaraziłam od córki - gardło mi wysiada z godziny na godzinę coraz bardziej... czym by tu się podleczyć? Piję syrop prawoślazowy co dla Amelki kupiłam dzisiaj. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobra, ja lecę spać, dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dogadalyby sie te nasze urwisy ![]() ![]() ![]() ![]() Debrah gapa ze mnie, zapomnialam Ci pogratulowac piateczki ![]() ![]() Zdrowka dla Ciebie i Amelki ![]() nawijko, tesc z rosolem wymiataja ![]() Spokojnej nocki kochane ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
Witam....taka jeszcze cisza? Tylko my już nie śpimy? Ehhh tak oczy mi się kleją...ale Antonio już niestety nie zamierza spac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Rozeznanie
|
Yellow dołączyła o 6.30 Neti także nie martw się nie jesteś sama. Buuu myslałam ze to się nie zmienia w druga stronę jak się całe życie śpi co najmniej do 9 a tu po roku 6.30 dziecko wyspane. Ale to boliiiii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to wogóle byłam z tymi 8 cięzki przypadek sam sentysta takl stwierdził (mam małą szczękę i 8 były straaaasznie z tyłu) U Ciebie nie musi być tak źle. Cytat:
Co do butów, Oliwka mam jedne ulubione kozaczki i na razie innych nie da sobie ubrac na nogi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
ultra proszek, zel pod prysznic i balsam do ciala uzywamy ten sam dla calej rodziny odkad Yae skonczyla miesiac.
majulmi Yae tez ma dreda z tylu i wydaje mi sie, ze takie juz wlosy sa delikatne nawijko u nas obiad sklada sie z 3-4 drobnych potraw, np. menu z dzis: krewetki duszone z warzywami, ryz, zupa z pasty sojowej i szpinak w sezamie Od siebie polecam "placki ziemniaczane" z warzywami, cos a la gniocchi, jablka czy banany w ciescie, rozne zapiekanki z makaronem.Mozliwosci jest tak wiele... Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-03-04 o 06:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() My też już nie śpimy ![]() nancy ja miałam kiełkownicę na studiach i naprawdę super sprawa. chyba znowu kupię ![]()
#1214 |
Zakorzenienie
|
My też juz od pół godziny na nogach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Rozeznanie
|
No dziecko mnie rozpieściło
![]() Zwariuje dziś. Młody wziął kromę chleba, przeszedł 30 razy wzdłuż łóżka, nie muszę mówić jak tu teraz wygląda? A jak tylko otwieram usta to słyszę NIE! masakra :P Ed. On mnie testuje! Robi wszystko czego mu nie wolno i czeka na reakcję :P Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2014-03-04 o 07:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-03-04 o 07:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | ||||
Lurker ;)
|
a to jedna aukcja z takim modelem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() piekne dziewczynki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mloda mi czyta co pisze ;/ciekawskie jajo/
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Czyli większości z Was się podoba, fajnie.
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, nie wiem, o co chodzi, ale obudziłam się w nocy ze strasznymi mdłościami... Wstałam, ale jakimś cudem szybko wylądowałam na podłodze, a jak już wylądowałam, to nie mogłam się podnieść... Podłoga była fajna, zimna, więc szybko zaczęła mi niwelować te mdłości... Leżałam chyba z 10 minut tak, aż TŻ się obudził i pomógł mi wstać... Położyłam się, a po chwili znów to samo, mdłości, bleee... Tym razem celowo położyłam się już na podłodze, znów przeszły po 10 minutach, ale do tej pory się kiepsko czuję... Mam nadzieję, ze to jednorazowe. ![]() Dokańczam już powoli Prison Break, będzie mi brakować chłopaków - najbardziej oczywiście Michaela i mojego ulubionego Alexa. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-03-04 o 07:37 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY, już mogę się pochwalić...co sądzicie?? www.rafclean.pl
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I szczerze, boję się na bieżąco przeglądać wiadomości, miałam nadzieję, że jak Janukowycz uciekł i go odwołali to będzie spokój, ale się myliłam, naiwna ![]() Załatwiliśmy Pietraszkowi w końcu dowód i przemeldowanie, uf, 40minut w urzędzie ![]()
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
Misiael, ja też go uwielbiam, ale Mahone'a chyba jeszcze bardziej...
![]() ![]() Dziewczyny, tutaj na bieżąco aktualizują http://wiadomosci.wp.pl/lbid,6181,ti...mi,nazywo.html Jakby któraś z Was chciała śledzić... Wiadomo, że jest to nieco rozdmuchane, jak to z mediami bywa... |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
Umieram! co można na mega mega ból gardła przy kp?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Mhm
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, mam do Was prośbę
![]() Mój Dominik od prawie 2 mcy ma w zgięciu rączki taką sporą zmianę zaczerwienioną. Byliśmy u dermatologa, dała jakąs maść, która nie pomogła i chyba trochę nawet pogorszyła sprawę. Potem dała lekki steryd z antybiotykiem, zrobiła się mała jakby ranka na tej rączce. Potem smarowałam maścią wit A, ranka zniknęła, zrobił się strupek i już odpadł. Ale dalej jest zaczerwienienie i jakies krostki się pojawiły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Scotasia, moja siostrzenica ma podobne zmiany na dłoniach i w niektórych miejscach ciała - z początku myślano, że to AZS, ale potem wyszło na to, że jednak egzema... Musisz poszukać dobrego lekarza. Moja siostra też nie może dostać na to skutecznego leku - ciągle coś im przepisują, ale nie działa...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Kurdę, Amelcia się rozpłakała na widok łyżeczki z kaszką. Płacze, kiwa głową i mówi "nie nie nie , nie cem" ;( - tak mi jej szkoda, bo jeśli ja boli gardło tak jak mnie - to nie dziwne, że jeść ciężko.. Ale 3dzień praktycznie nic, tylko mleko i mleko. Dostawiam non-stop, bo się boję już, no i może jakieś przeciwciała dostanie w mleku skoro mnie też rozkłada...
Już się boję 15 - co będzie z antybiotykiem, skoro ona nie chce zwykłej kaszy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam dodać, że jego to w ogóle nie swędzi, nie boli, daje sobie smarować i tylko się przygląda.
Black, dzięki za odp, a Twoją siostrzenicę to swędzi?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | ||
Zakorzenienie
|
DEBRAH tantum verde mozna chyba
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój tez robi podobnie ![]() ![]() ![]() Witam sie ![]() ![]() ![]() Dziec nie jadł nic od wczorajszego podwieczorku o 18. Mleka na noc niet, w nocy mi sie wiercił to mysle- głodny- 3 razy butle robiłam i do wylania wszystko. Wypił tylko pól butleki soczku. A rano zjadl 90 ml mleka i za chwile armagedon ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.