Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 08:50   #1261
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Sorki dziewczyny za gówniany temat, ale ogarniałam wlasnie 5 kupe... taka mega rzadzizna.. I juz mam stracha jak stąd do kosmosu, bo nie wiem, czy dlatego taka, ze 5 w ciągu dwóch godzin czy przywleklismy ze szpitala rotawirusa i sie zaczyna
Chyba zadzwon do pediatry i jakby co wez kupe ze soba to odrazu na rota przebadaja u nas po pobycie w szpitalu na oskrzela wrocilismy po 4 dniach z rzygankiem naszczescie szybko mineło

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Uwierz mi, Mika, że są momenty, kiedy bilans wychodzi w najlepszym przypadku na zero
Ale generalnie spoko. Grunt do odpowiednie podejście

My też już mamy 1 drzemkę. Nie pomogło to w późniejszym wstawaniu, ale zdecydowanie uporządkowało dzień.

Misia - ja bym brała pierwsze

Sylwietta - zdrówka! Oby to nie był rota. A jak poza tym Młody? Marudny? Pije? Je? Gorączkuje?

Debrah - Wam też zdrówka. Kombinuję, jak można by pomóc z podaniem lekarstwa, ale nic innego ponad to, co już powiedziano, nie przychodzi mi do głowy
Wiem nie mam ugotowane ale Julek zaopiekowany jak w pracy jestem nie moge wiecej wymagac

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
nie zje..płacze na widok łyżki z jedzeniem.

boję się, że to się skończy w szpitalu..
Nie ma gorączki, humor ma niezły, śpi średnio bo ją przytyka..kaszel brzydki, mega katar i niejedzenie totalne..

Pierwsze.
Drugie w ogóle do mnie nie przemawiają, nie widzę panterki w takim wydaniu, kojarzą mi się z blond tipsiarą z gimnazjum - sory

Ojej oby to nie to!
Trzymam kciuki zeby szybko przeszło ale chyba wizyta u pediatry sie przyda a z niejedzeniem przy chorobie tak jest Julo nie jadł nic poza uu 3 pierwsze dni w szpitalu potem ruszyło

Cytat:
Dajcie proszę kochane linki do nebulizatorów jakie macie..

No i pytanie: one działają tylko tak, że maseczka na twarz? Czy mogą dmuchać w stronę dziecka z odległości?
U nas z maska nie ma szans z ustnika korzystamy walczymy zeby blisko buzki był
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 08:53   #1262
litllesweetangel
Lurker ;)

Misia ja na Twoim miejscu nie bralabym air maxow z allegro, to najczesciej podrabiany model butow. Z reszta ceny sa zastanawiajace, nie wierze w oryginalnosc maxow za 250 zl ;p no chyba, ze masz wy☠☠☠ke czy podroby czy nie, to mozesz olac moj monolog z tego co wiem na stronce butyjanaKropkapl sa na 100% oryginaly :p

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 08:55   #1263
hope01
Zakorzenienie

Miśka to te ostatnie najlepsze

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 08:55   #1264
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
mimo dobrych opinii ja bym się jeszcze do kogoś jeszcze przeszła

Dziewczyny pomocy, bo od tygodnia się zdecydować nie mogę
http://allegro.pl/show_item.php?item=4024657996
http://allegro.pl/fp-nike-air-max-1-...000811977.html
hmm najpierw popatrzałam i myslę panterka !! ale po chwili że białe, ale one tez jakies takie te kolory

a może http://allegro.pl/wmns-nike-air-max-...945962884.html

lub http://allegro.pl/buty-nike-air-max-...026380319.html

http://allegro.pl/wmns-nike-air-max-...007844895.html

http://allegro.pl/buty-nike-air-max-...008978618.html o te fajne może sama se kupie chociaż, ja się na conversy czaje..... tylko kasy mi żal
Stary 2014-03-04, 08:58   #1265
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Misia ja na Twoim miejscu nie bralabym air maxow z allegro, to najczesciej podrabiany model butow. Z reszta ceny sa zastanawiajace, nie wierze w oryginalnosc maxow za 250 zl ;p no chyba, ze masz wy☠☠☠ke czy podroby czy nie, to mozesz olac moj monolog z tego co wiem na stronce butyjanaKropkapl sa na 100% oryginaly :p
no właśnie zależy
napisaliśmy do gościa od tych pierwszych o zdjęcia w realu, wysłał i tak właśnie je oglądam i sama nie wiem.
ide luknąć tą stronkę

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 08:58   #1266
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny..dostaliśmy wczoraj auto tu od rodziny po dzieciaczkach...robi mega furore..gada, jeździ i jest mięciutki z przodu no i reaguje na dźwięk!! JEST SZAŁ!

Aha i szukam kurteczki wiosennej dla Antonia..gdyby któraś ..gdzieś....coś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4015341317.jpg (76,3 KB, 9 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 09:01   #1267
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
hmm najpierw popatrzałam i myslę panterka !! ale po chwili że białe, ale one tez jakies takie te kolory

http://allegro.pl/buty-nike-air-max-...008978618.html o te fajne może sama se kupie chociaż, ja się na conversy czaje..... tylko kasy mi żal
te pierwsze
kurde no i nie wiem, chciałam ciemne bo białych mam dwie pary.
a te?
http://www.butyjana.pl/obuwie_damski...99820-102.html

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 09:02   #1268
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

A co do zdjecia - nie bede zglaszac, nie lubie komus problemow robic...
jakie problemy? zgłaszasz, obsługa fb usuwa fotkę i wysyła info do zamieściciela o usunięciu z powodu naruszenia standardów i tyle
ja zawsze wysyłam zgłoszenie, tak sobie myślę, że nikt nie chciałby pewnie kiedyś ujrzeć w sieci swojego siusiora z dzieciństwa jako dorosły...
to nie wina dziecka, że matka głupia

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Ja wczoraj chciałam robić wieczorem jakąś gimnastykę, więc w tym celu położyłam się na plecach na podłodze. Oli najpierw przeze mnie przeraczkował kilka razy, wlazł na mnie, stanął, próbował wyciągnąć mi oko a potem otwarł szufladę i próbował wkładać mi do buzi co tam wyciągnął
i ty mówisz, że postępów nie macie...

Cytat:
Yellow dołączyła o 6.30 Neti także nie martw się nie jesteś sama. Buuu myslałam ze to się nie zmienia w druga stronę jak się całe życie śpi co najmniej do 9 a tu po roku 6.30 dziecko wyspane. Ale to boliiiii

ja o 6 wstaję

Cytat:
No dziecko mnie rozpieściło

Zwariuje dziś. Młody wziął kromę chleba, przeszedł 30 razy wzdłuż łóżka, nie muszę mówić jak tu teraz wygląda? A jak tylko otwieram usta to słyszę NIE! masakra :P

Ed. On mnie testuje! Robi wszystko czego mu nie wolno i czeka na reakcję :P
a to zrobisz tak, że zabroń mu tych rzeczy, które właśnie powinien robić

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY, już mogę się pochwalić...co sądzicie?? www.rafclean.pl
bardzo fajna strona

Cytat:
Sorki dziewczyny za gówniany temat, ale ogarniałam wlasnie 5 kupe... taka mega rzadzizna.. I juz mam stracha jak stąd do kosmosu, bo nie wiem, czy dlatego taka, ze 5 w ciągu dwóch godzin czy przywleklismy ze szpitala rotawirusa i sie zaczyna
oby nie :/

Mam 2 okienka w pracy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 09:07   #1269
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Kurdę, Amelcia się rozpłakała na widok łyżeczki z kaszką. Płacze, kiwa głową i mówi "nie nie nie , nie cem" ;( - tak mi jej szkoda, bo jeśli ja boli gardło tak jak mnie - to nie dziwne, że jeść ciężko.. Ale 3dzień praktycznie nic, tylko mleko i mleko. Dostawiam non-stop, bo się boję już, no i może jakieś przeciwciała dostanie w mleku skoro mnie też rozkłada...

Już się boję 15 - co będzie z antybiotykiem, skoro ona nie chce zwykłej kaszy..
Przez to samo nie dawno przeszłam.. Mała bała się jedzenia. Jak widziała łyżeczkę to płacz. Tyle dobrze że piła. Od niedzieli do czwartku, nie jadła absolutnie nic. Stawiam na wielki ból przy przełykaniu. Udało mi się przemycić tylko trochę rosołu z nakrętki po napoju Leki dawałam na siłę, tą miarką wstrzykiwałam na dwa razy i zamykałam jej usta żeby nic nie wypluła, wiem wiem drastyczne, ale za to raz dwa jej przeszło..

Ja nie wiem co się dzieje, że teraz taki chorowity sezon. U mnie w mieście 80% przedszkolnych dzieciaków jest chorych. Nadia to załapała od chłopczyka, który przyniósł to z przedszkola, a ja od niej. Mówię wam, takiego bólu gardła jeszcze nie miałam,a ucho też napitala .... Wcale się dzieciom nie dziwie z tym jedzeniem, bo sama jestem na diecie płynnej i nie mam na nic ochoty ..

Włosomaniaczka

Edytowane przez bijkora
Czas edycji: 2014-03-04 o 09:09
bijkora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 09:14   #1270
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
te pierwsze
a te?
o, nie najgorsze i te ostatnie co Bokeh wstawiła

Stary 2014-03-04, 09:23   #1271
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Hej
dla nie klubowych i nie facebukowych wrzucam nasz apel

Wiecie odzew jest ogromny nie spodziewałam sie takiego wzruszam sie okropnie
Super Ja rozliczam całą rodzinkę moją, TŻta, kilka osób z pracy i znajomych i wszędzie oczywiście Julka KRS wpisuję
Cytat:

i Hania klaszcząca do Donatana
Cudowna jest! Ale fajnie
A co do spacerów to ja nieobiektywna będę bo ja mieszkam na Polskim biegunie zimna więc ten tego... Może dziewczyny z cieplejszych rejonów się wypowiedzą bo u nas w wózku ciągle śpiworek. Kombinezonu już nie nakładam tylko kurteczkę i jak młody chodzi to cieplutki jest.
Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Jeśli Zosia się jeszcze nie urodziła to kciuki
Dziękuję za wszystkie kciuki! Pomogły bo bratowa urodziła tak jak chciała naturalnie bez większych problemów i Zosia jest już na świecie od wczoraj od godziny 14. Malusia jest bo 50 cm i 2660 g.

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki witam sie po długiej przerwie lecę poczytać co słychać u Was i waszych maluszków

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
zaczynam nadrabiać, ale na początek mam PYTANIE: jaki nebulizator kupić? jakie macie? wiem, że już o tym było, ale akurat teraz mnie to interesuje

Filip ma zapalenie gardła i zapalenie krtani kaszle tak szczekająco, dodatkowo całe gardło zaflegmione i jak mu się odrywa, to się krztusi, nos zatkany na amen mamy antybiotyk, inhalacje, jakieś dwa inne syropy i mam nadzieję, że będą dobre, bo będzie meksyk z podaniem;
za szybką poprawę zdrówka!
My mamy taki: http://allegro.pl/inhalator-dla-dzie...989665994.html
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie z zupełnie innej beczki. Używacie jeszcze proszków dzieciowych? Czy już "normalnie" pierzecie, jak swoje ciuchy?
Już dawno nie używam proszku dla dzieci.
Cytat:
Ooooooo gwiazdeczki nasze Zazdroszczę!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 09:24   #1272
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello, byłam u gina,przyjął mnie dopiero o 22 ale wsio ok
mam nadżerkę o leczenia i to na cito, kurde muszę w końcu z tym zrobić porządek
aaa i owu piękna jest, ale nic więcej nie powiem żeby nie zapeszać i potem się nie rozczarować

to dawaj szybko jakiś lakcid czy cuś i pilnuj by młody dużo pił żeby nie doszło do odwodnienia
możesz mu podać słone paluszki, to ponoć pomaga uzupełnic elektrolity

nie wiem ale zapaliło mi się światełko bo przypomniałam sobie że u Ciebie kp na początku szło po gruzie więc jakoś tak skojarzyłam
Debrah próbuj, pisałaś do tej babki co dałam Ci @? może ona coś podpowie a jak nie to może po prostu taka jej uroda

tamtum verde i tak naprawdę prawie wszystkie tabletki do ssania bo one działąją MIEJSCOWO!!!!!

Scotasia- witaj kochana

Szaja-nie przejmuj się, moj syn wystrtował szybko w rozwoju motorycznym ale z resztą bez szału no to tylko tyle,że ostatnio faktcznie pięknie sam je ale jeśli chodzi o pokazywanie przedmiotów czy nasladowanie odglosow zwierzat to jestesmy w tyle
jedynie to co on chce to potrafi zakomunikować, czyli bierze nas za ręke i cos probuje pokazać
lekarz ci powiedział z tym działaniem miejscowym?

Kciuki

Cytat:
Debrah...doczytałam tą tipsiarę...w sumie masz racje...przemyslałam temat butów pod tymkątem..i tej panterki oczywiście..MISIA stanowczo błękit
przepraszam, chyba nie uraziłam, ale w nich jest zdecydowanie.. "za dużo dobra na raz"

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Chyba zadzwon do pediatry i jakby co wez kupe ze soba to odrazu na rota przebadaja u nas po pobycie w szpitalu na oskrzela wrocilismy po 4 dniach z rzygankiem naszczescie szybko mineło

Wiem nie mam ugotowane ale Julek zaopiekowany jak w pracy jestem nie moge wiecej wymagac

Trzymam kciuki zeby szybko przeszło ale chyba wizyta u pediatry sie przyda a z niejedzeniem przy chorobie tak jest Julo nie jadł nic poza uu 3 pierwsze dni w szpitalu potem ruszyło

U nas z maska nie ma szans z ustnika korzystamy walczymy zeby blisko buzki był
byliśmy u pediatry wczoraj

Cytat:

o - tu dużo fajnych.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 09:29   #1273
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

O proszę...tak mi dziecię usnęlo...2 godziny przed czasem...

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1393925366707.jpg (31,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1393925377641.jpg (30,5 KB, 11 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-03-04, 09:29   #1274
s i l v e r
Zakorzenienie

U nas nocka w miarę ładna dziś.
Tż ma dziś wolne więc zapowiada się fajny dzień. Muszę korzystać bo zaraz się skończy leniuchowanie

Ale mam nadrabiania znów

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ogłaszam, że jesteśmy od dzisiaj ośmiozębne. Dziś zauważyłam 8mego ząbka - lewą dolną dwójkę, która szła, szła i nie mogła wyjść, bo prawa już dawno temu wylazła.
za ósmego ząbka
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
hmm... tu się nie zgodze;p bo u nas akurat był idealny moment na dzidziusia;> ale moze to wyjątek;p
U nas też to był idealny moment
Cytat:
Dziewczyny, chciałam Wam pokazać sukienkę, którą kupiłam w sobotę na ciucholandzie
Wg mnie bardzo ładnie. Ja nie mam takich bo chyba nie czułabym się z niej dobrze.
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Oglądałam pierwszą część i mam ochotę na drugą, ale nie mogłam nigdzie znaleźć online, więc pytanko - gdzie oglądałaś???
Gdzie? W domu nielegalnie
Cytat:
Lady, dziękuję za komplement, ale moje UU to nic szczególnego... Takie tam, bimbałki średnie na jeża.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45424110]
pół kg mielonego z szynki
duuuuuża marchewka lub 2 średnie (zetrzeć na drobniutkich oczkach, nie paćka, ale nie duże oka)
jajko
odrobina soli
pół cebuli drobno zsiekanej
kasza manna - na oko - wszystko razem zagniatam i sypię.podsypuję, by nie było paćki i dobrze dalo się formować kulki, na pewno 4-5 łyżek
i opcjonalnie: posiekana pietruszka/koperek jak akurat mam

W garze z wodą (z półtora-dwa litry) gotuję drobno pokrojoną marchewką/pomidory z puszki, przyprawy jakie tam lubisz, a w tym czasie mięso ma się przegryzać. Jak się już z kwadrans pogotuje, robię kulki i wrzucam, gotować się ma ze 40 minut - może i więcej, pulpety muszą się naprawdę zmiękczyć, potem na koniec albo zagęścić sos mąką (wersja dla leniwych i na szybko), albo wyjąć puplety, zblendować, wsadzić pulpety. Pyszota z kaszą gotowaną tradycyjnie, na przykład. Kaszę taką wielbię i o wiele szybciej, niż woreczkowa:

kubek kaszy zalewam 2 kubkami wody i stawiam na ogniu, gdy zacznie się gotować przemieszam, posolę, można dodać pół łyżeczki masła lub oliwy jak się lubi, ja nie lubię, ma się z 5 minut pogotowac, ściągam z ognia, owijam w 2 koce, odstawiam by dzieci nie sięgnęły i zapominam o niej aż do momentu, gdy mi potrzebna potrzebujesz na obiad to zrób rano i zapomnij

[/QUOTE]
Fajny przepis chyba zrobię. A po zrobieniu jak wydzie więcej to mogę zamrozić?
Cytat:
Misia http://m.allegro.pl/sukienka-dresowa...980336860.html
http://m.allegro.pl/sportowa-sukienk...963661245.html

Tylko pewnie nie o takie Ci chodzi...granatowa mi się podoba
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ta druga super!
Stary 2014-03-04, 09:32   #1275
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

DEBRAH...no co TY....uraziłas?? ja wogóle za różem NIET... ale jakoś tak..no nigdy nie byłam tipsiarą...więc nie rusza mnie to

Stary 2014-03-04, 09:33   #1276
hope01
Zakorzenienie

Neti padłam

Ill oklaski dla mamy i córeczki

Stary 2014-03-04, 09:35   #1277
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
lekarz ci powiedział z tym działaniem miejscowym?

Kciuki

przepraszam, chyba nie uraziłam, ale w nich jest zdecydowanie.. "za dużo dobra na raz"

byliśmy u pediatry wczoraj

o - tu dużo fajnych.
tak ,jeszcze jak byłam w ciąży
ale jeśli się boisz to tak jak dziewczyny pisały, weż leki które mogą brać także dzieciaki także tamtum verde jest na pewno ok
tabletki są lepsze niz spray
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 09:35   #1278
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Neti padłam

Ill oklaski dla mamy i córeczki
Ale nie pod moją bramą???

Stary 2014-03-04, 09:35   #1279
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ ja nie napisalam, ze mi sie nie podoba, tylko ze WG MNIE ladniej wygladasz w innych krojach
Dobra, juz sie nie wychylam
Nawijko, wydaje mi się, że przywiązujesz zbyt dużą wagę do moich wypowiedzi momentami. Ja absolutnie nie miałam nic złego na myśli, ani wczoraj, ani dzisiaj - a chyba odebrałaś to jako lekkie przytyki. Z tą talią to napisałam po prostu prawdę, ja mam figurę spongeboba i taka już jestem, nie poczułam się urażona Twoją wypowiedzią, czy coś. A teraz napisałam ogólnikowo, że większości się podoba - a nie tylko Ty wyraziłaś inną opinię, bo np Elllmi też. Ale ja się przecież nie złoszczę, mi się podoba, komuś innemu może się nie podobać - zaznaczyłam po prostu, że większości się podoba, bo już myślałam, że zostanie uznana za kiczowatą, ta moja sukienka... Choć i tak bym ją nosiła.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 09:45   #1280
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry!!!

ależ naprodukowałyście, od 30 minut was nadrabiam! :nonono: a wczoraj do 18 byłam na bieżąco

Cytat:

jakie cudowne dzieciaczki! zdecydowanie musimy się spotkać w większym gronie, Ania już trochę znormalniała po ostatnim naszym spotkaniu, więc może nawet będę dłużej niż 30 minut

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
jejku jakie cudne te nasze dzieciaczki a zdjecie mamus jest?

cisne skalpel, ktos ze mna?
ja chciałam wczoraj skalpel, ale Ania od pierwszy raz od dawien dawna miała takie kłopoty z zaśnięciem, że padła dopiero o 21 więc już nie miałam siły, ale na dziś planuję skalpel wyzwanie (o ile napiszę pracę dziś )

Cytat:
Lady, dziękuję za komplement, ale moje UU to nic szczególnego... Takie tam, bimbałki średnie na jeża.
przepraszam ale

Cytat:
Makaron z serem jadl kilka razy, ale nie takie szalowe ilosci jak np zupki.
kopytek nie umiem zrobic poradzisz cos?

Dziekuje Tobie i innym dziewczynom za odp

Tak pytam o te drugie dania, bo u nas do tej pory byly 2 zupki (czasem z miesem, zwykle z jakims innym zrodlem bialka). 2 posilki musza byc, bo jednym sie nie najada chudzielec moj.
Ale ze Kuba zaczal chetnie jesc grudkowe rzeczy to chcialabym co nieco zmienic.
Dzis np zrobilam mu krolika z kasza gryczana polana kremem szpinakowym (zeby nie bylo takie suche...). Zjadl moze pol porcji.

Za to wrąbał mi ponad pol porcji kaszy jeczmienej z mojego talerza (czyli ilosc calkiem spora), na sucho, bez zadnego sosu czy surowki.
Warował przy mnie na stojaco odkad talerz na stol postawilam.
A jak piszczal jak sie skonczylo (musialam sie spieszyc z jedzeniem, zeby cokolwiek dla mnie zostalo!).

Napisz do marty lub laurki - one kiedys pisaly tu jakie parametry powinien miec taki sprzet
u nas różnie, Ania ma ugotowaną zawszę zupkę z mięskiem, warzywami, czasem zółtkiem, czasem masełkiem. Jeżli dostaje drugie danie to takie, ajkie gotuje dla nas, a więc:

ziemniaczki + mizeria z jogurtem naturalnym + jajko sadzone
jajka gotowane z sosem koperkowym i ziemniaczkami
pulpeciki z szynki w sosie koperkowym z kaszą
kluski śląskie z masełkiem
sałate z jogurtem naturalnym, ryż, mięsko z zupy ugotowane
kotlety mielone z piekarnika, marchewkę gotowaną z groszkiem
pieczone udko z kurczaka (oczywiście tylko mięsko, bez skóry)
pierogi leniwe (ale rzadko, bo nie lubi sera białego )
makaron ze szpinakiem
naleśniki (preferuje tylko suche)

generalnie u nas problem jest taki, że Ania je tylko jedną rzacz, nie lubi np sałatka + ziemniaki/ryż/kasza + mięsko/jajko.
Jeśli jest mięso to wybiera je, i je np tylko mięsko z zupy albo mielonego albo pulpety.
Tak samo mamy z kanapkami - jeśli jest chleb + ser żółty/szynka - chleb ląduje na podłodze, a reszta do buzi. Chleba posmarowanego dżemem albo almette nie tknie, ale sam chleb jak podam to już tak. dziwne co nie?
dlatego teraz jeśli dostaje drugie danie to najpierw warzywa - jak już troszkę zje to dostaje mięso
tak samo z kanapką - najpierw dostaje chleb, a jak już trochę zje to dostaje szynke

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ja pie.dole, slyszalyscie?
To Janukowycz zwrocil sie z prosba do Putina o interwencje zbrojna na Ukrainie

Po☠☠☠alo tego goscia, jak go nie stukna w ciagu dwoch tygodni, to bedzie jego szzcescie

Cytat:
Witam....taka jeszcze cisza? Tylko my już nie śpimy? Ehhh tak oczy mi się kleją...ale Antonio już niestety nie zamierza spac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
my dzisiaj od 5 10 na nogach. kto da więcej?

Cytat:
oby nie!!! trzymam kciuki!

Cytat:
jeszcze takie, ale mój Mąż stwierdził, że to kolor kibla
http://allegro.pl/nike-air-max-90-ro...027469554.html

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Dziękuję za wszystkie kciuki! Pomogły bo bratowa urodziła tak jak chciała naturalnie bez większych problemów i Zosia jest już na świecie od wczoraj od godziny 14. Malusia jest bo 50 cm i 2660 g.

super!!! ale malusia

dobra, zmykam pisać ta !@#$%^^&*&* pracę mgr

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 09:47   #1281
litllesweetangel
Lurker ;)

aaaa co za palanty ze Stradivariusa, zamowilam kurtke z dostawa do sklepu i od 24 lutego jest w transporcie ;/;/ troche chujowa logistyke maja ;/

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 09:48   #1282
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie pod moją bramą???
no nie, daleko mi

Dziewczyny mam do opchnięcia nowe buty
1. numer 37,5 wkładka 24,5 cm, ja mam do nich za wąską stopę
2. numer 38 wkładka jw. i powód jw.
3. numer 37 wkładka 24 cm i tu powód że małe, a.. kupowałam w ciąży z opuchniętymi nogami i wzięłam bez mierzenia. Raz ubrałam na spacer z młodym i wracałam na kolanach do domu. Fleki dodatkowe na wymianę sa.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3140.jpg (143,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3139.jpg (164,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3102.jpg (96,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3103.jpg (101,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3147.jpg (122,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3148.jpg (98,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3162.jpg (104,0 KB, 5 załadowań)

Stary 2014-03-04, 09:52   #1283
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Misiaeel no właśnie nie ta kobieta ma dobre opinie w Lbnie. Czasem mam wrażenie, że po maści wit to przygasa. Nie chcę go faszerować maściami sterydowymi, dpóki nie dowiem się, co to jest. I tak zwlekam z następną wizytą, że może po maści to przygaśnie całkiem Ale chyba złudne me nadzieje
spróbuj tormentiolem, lence z policzków ładnie schodzi, a może skaza zaczyna się pojawiać, czytałam ze właśnie na zgięciach rąk, nóg wychodzi
Stary 2014-03-04, 09:54   #1284
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Oby nie :/
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 09:54   #1285
LadyWhisper
Zakorzenienie

nikomu nie oddam moich książeczek, nikomu, nawet jak śpię! słodziaczek mój swoją drogą, mogłabym zrobić kompilację pozycji, w jakich zasypia moje dziecię, przeglądam zdjęcia i rżę ze śmiechu za każdym razem

Sylwia, kciuki, żeby to żadne rota nie było!!!

Swoją droga, Meduzka na fejsie pisała, że grypę żołądkową mają masakra

Little, to ja z tchibo zamawiałam, wczoraj miała być dostawa, ale co? Przez pomyłkę ze Śląska paczka poszła do Słupska dzisiaj wróciła na Śląsk i czekam

Ewulka, ja dzisiaj 8km w planach

Ill, buziak dla mamy i maleństwa!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-03-04-439.jpg (109,9 KB, 42 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 09:54   #1286
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
spróbuj tormentiolem, lence z policzków ładnie schodzi, a może skaza zaczyna się pojawiać, czytałam ze właśnie na zgięciach rąk, nóg wychodzi
tormentiol zawiera kwas borowy.
Scotasia a próbowałaś np. alantanem? bepanthenem? czasami jest tak że mocna maść nie pomaga i zaskakuje taka lżejsza

Stary 2014-03-04, 09:55   #1287
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Kuba przespal cala noc w lozeczku od 21 do 7.
Ale ja i tak wstawalam kilka razy do niego, zeby go poglaskac jak sie wiercil takze srednio jestem wyspana. i tak grunt, ze nie wisial na uu godzine lub lepiej W sumie tego sie spodziewalam, bo w dzien praktycznie wcale nie ciumkal, wiec myslalam, ze nadrobi noca.
Gdzie tam

Nafiyqa brawa dla młodego
ja na początk też się budziłam co chwilę i sprawdzałam co tam u małego
u nas dziś tylko jedna pobudka w nocy o 4 więc też nie mogę narzekać
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 09:55   #1288
Debrah
Zakorzenienie

Syropku też nie mogę podać, wyje jak do buzi coś ma wziąć - musi ją gardło boleć. Ale kurdę muszę jej jakoś pomóc
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 10:00   #1289
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Ja mam za to pytanie o szampon. My używamy Hippa i te włoski po nim tam gdzie są dłuższe się trochę jakby sklejają, nie wiem jak to opisać, robią się takie minidredy, jak próbuję przeczesać palcami to są splątane. Julci dopiero teraz część włosków zrobiła się dłuższa więc wcześniej nie było tego problemu. I zastanawiam się czy to wina szamponu czy tego że te włoski to taki puszek delikatny i po prostu tak mają. Powiecie jak jest u Was?
Babydream używamy i nie plączą się włoski. Wszystko ok jest.
Cytat:
Dziewczyny, chciałam Wam pokazać sukienkę, którą kupiłam w sobotę na ciucholandzie - nie wiem, ile za nią zapłaciłam, ale z 3zł na oko, bo za torbę ciuchów (4 sukienki, 2 bluzki, sweter - dla mnie, 2 koszule eleganckie - dla Łukasza, 4 bluzy z kapturkiem, 4 pary legginsów, 3 bluzeczki, 2 sukienki - dla Oliwii) zapłaciłam 30zł, także... Mam taki swój ukochany ciucholand, do którego chodzę chyba 8 lat już...

Co myślicie? Wiem, wiem - nie mój stajl, ale w wakacje lubię takie rzeczy nosić. Kolory przekłamane, bo sukienka jest w pięknych, zimnych odcieniach - zimny róż, turkus, biel. Cudna. A materiał taki lekki, lejący.

Co w ogóle myślicie o maxi? Ja kocham. Mam z 20.
Sama na sobie nie lubię bo czuję się taka przytłoczona (mam 165 cm). Na kimś mi się podobają i na Tobie tż uważam że ok.

Pochwal się co jeszcze kupiłaś i dla siebie i dla Oliwki.
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Tu dla porównania Hania z Darią. Daria ma tylko jakby drobniejszą buzię. Ale rozmiarowo są takie same
Rzeczywiście tu podobne ale widać że Daria drobniutka a Hania taka zbita (mój Igor też)

Cytat:
O kurcze, mam nadzieję że to nie rota
Cytat:
Dajcie proszę kochane linki do nebulizatorów jakie macie..

No i pytanie: one działają tylko tak, że maseczka na twarz? Czy mogą dmuchać w stronę dziecka z odległości?
Pokazałam powyżej jaki mamy. Dawałam tego pingwina igiemu do zabawy dzięki czemu nie bał się go później. Ja maseczki akurat nie uzywałam bo inhalowaliśmy na kaszel mucosolvanem, ustnik ten tylko do buźki wkładałam, młody u mnie na kolanach i bez problemów. Lekarz mówił że gdyby się nie dawała to można po prostu tą parą dmuchać w oklicach ust jak się bawi np albo w czasie snu.
Cytat:
Dziewczyny..dostaliśmy wczoraj auto tu od rodziny po dzieciaczkach...robi mega furore..gada, jeździ i jest mięciutki z przodu no i reaguje na dźwięk!! JEST SZAŁ!
Fajny. Igi uwielbia autka. Jaka to firma?
Cytat:
te pierwsze
a te?
O te mi sie najbardziej podobają z tych co pokazałaś i te od Bokeh tez fajne.
Cytat:
O proszę...tak mi dziecię usnęlo...2 godziny przed czasem...
Stary 2014-03-04, 10:04   #1290
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Syropku też nie mogę podać, wyje jak do buzi coś ma wziąć - musi ją gardło boleć. Ale kurdę muszę jej jakoś pomóc
Debrah a masz Tantum verde? możesz jej psiuknąć, mi zawsze lekarka zaleca jak Lenkę boli gardło 4*2 psiuknięcia

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

przeleciałam was tylko, nie mam weny nadrabiać, nocki mamy tragiczne, chyba kolejne zęby będą szły.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości