Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 20:36   #1171
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

ellmi, pytalas o nebulizator - my mamy taki: http://www.ceneo.pl/2360376
Kupilam stacjonarnie za 99zl.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 20:37   #1172
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Ja wróciłam z pracy i padłam, mam gorączkę 39st i gardło tak boli, że śliny nie moge łykac, głowa mam wrażenie waży tonę Także dzień dobry angino.
o kurcze, zdrowka!!!!!!

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość

Ja mam za to pytanie o szampon. My używamy Hippa i te włoski po nim tam gdzie są dłuższe się trochę jakby sklejają, nie wiem jak to opisać, robią się takie minidredy, jak próbuję przeczesać palcami to są splątane. Julci dopiero teraz część włosków zrobiła się dłuższa więc wcześniej nie było tego problemu. I zastanawiam się czy to wina szamponu czy tego że te włoski to taki puszek delikatny i po prostu tak mają. Powiecie jak jest u Was?
my tez mamy Hippa, mlody ma dlugie wloski i u nas jest ok, ma mieciutkie i puszyste, zwlaszcza po nocy ma szopencje

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
hmm... tu się nie zgodze;p bo u nas akurat był idealny moment na dzidziusia;> ale moze to wyjątek;p
u nas tez byl idealny zaplanowany czasowo i zrealizowany co do joty

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Co myślicie? Wiem, wiem - nie mój stajl, ale w wakacje lubię takie rzeczy nosić. Kolory przekłamane, bo sukienka jest w pięknych, zimnych odcieniach - zimny róż, turkus, biel. Cudna. A materiał taki lekki, lejący.

Co w ogóle myślicie o maxi? Ja kocham. Mam z 20.
maxi na kimsmi sie podoba na sobie nie wiem, nie mierzylam nigdy
sukienka fajna no i dekold odwazny u mnie by wisial

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Nawijko u mnie rzadko Domcia je drugie danie. Przeważnie je zupkę z warzywami i mięskiem i tyle, a jeśli chodzi o drugie to coś skubnie od nas jeśli się nadaje.
u nas tak samo

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 20:38   #1173
nancykenator
Zakorzenienie

nawijko odnośnie obiadków - my jemy tylko ( i aż) jedno danie, zwykle zupkę raz z mięskiem raz bez, na drugie danie nie mam co liczyć póki co...
a może kluski z serem? Jakieś kopytka?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 20:39   #1174
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
ellmi, pytalas o nebulizator - my mamy taki: http://www.ceneo.pl/2360376
Kupilam stacjonarnie za 99zl.
dobrze działa? bo nie wiem już na co patrzeć i czy to w ogóle ma jakieś super znaczenie te parametry

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 20:40   #1175
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Sylwia, zmiazdzylo mnie zdjecie, ktore umiescila Twoja znajoma na fb - chlopczyk na nocniku z odkrytą fujarką
Rzeczywiście,urocze to jest A jak się chłopak cieszył

Włosomaniaczka

Stary 2014-03-03, 20:40   #1176
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
PHILIPS Respironics Family ?

a kupiłaś go na all czy jakoś stacjonarnie? kurde, bo muszę mieć na już i nie wiem co robić
Ja to sie nie znam ...my mamy jakis co juz ma wiele lat(mojej mamy) i nie wiem jaka to firma ale kupowany był w sklepie rehabilitacyjnym...może lepiej idz i podpytaj...co by sie jakiś fachowiec wypowiedział...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 20:45   #1177
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
PHILIPS Respironics Family ?

a kupiłaś go na all czy jakoś stacjonarnie? kurde, bo muszę mieć na już i nie wiem co robić

tez musialam miec na juz
maz kupil w aptece ale dopiero nastepnego dnia bo trza bylo zamowic, nie bylo NIGDZIE zadnego na juz

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 20:49   #1178
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nawijko odnośnie obiadków - my jemy tylko ( i aż) jedno danie, zwykle zupkę raz z mięskiem raz bez, na drugie danie nie mam co liczyć póki co...
a może kluski z serem? Jakieś kopytka?
Makaron z serem jadl kilka razy, ale nie takie szalowe ilosci jak np zupki.
kopytek nie umiem zrobic poradzisz cos?

Dziekuje Tobie i innym dziewczynom za odp

Tak pytam o te drugie dania, bo u nas do tej pory byly 2 zupki (czasem z miesem, zwykle z jakims innym zrodlem bialka). 2 posilki musza byc, bo jednym sie nie najada chudzielec moj.
Ale ze Kuba zaczal chetnie jesc grudkowe rzeczy to chcialabym co nieco zmienic.
Dzis np zrobilam mu krolika z kasza gryczana polana kremem szpinakowym (zeby nie bylo takie suche...). Zjadl moze pol porcji.

Za to wrąbał mi ponad pol porcji kaszy jeczmienej z mojego talerza (czyli ilosc calkiem spora), na sucho, bez zadnego sosu czy surowki.
Warował przy mnie na stojaco odkad talerz na stol postawilam.
A jak piszczal jak sie skonczylo (musialam sie spieszyc z jedzeniem, zeby cokolwiek dla mnie zostalo!).

Cytat:
dobrze działa? bo nie wiem już na co patrzeć i czy to w ogóle ma jakieś super znaczenie te parametry
Napisz do marty lub laurki - one kiedys pisaly tu jakie parametry powinien miec taki sprzet

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-03-03 o 20:50
Stary 2014-03-03, 20:53   #1179
Ultra81
Rozeznanie

Dziękuję Wam za odpowiedzi ws. proszku Mnie się właśnie skończył zapas i chyba teraz spróbuję już prać w zwykłym.

Bokeh - cóż za gwiazdorska obsada!!! Śliczne dzieciaczki

Fewciu - brawa dla męża i zdrówka!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

cisne skalpel, ktos ze mna?
Sorry, ale ja dziś Mel B

Cytat:
Napisane przez fifania Pokaż wiadomość
a tak na marginesie to uwielbiam te porę dnia/nocy
Dzieci śpią,ja mam chwilę ciszy....Martwię się tylko o mojego tz, bo miał dziś operacje przegrody nosowej i nie dość że daleko w szpitalu(tz jakieś 80km) to i obolały biedulek
P.S. właśnie napisał mi sms że na po sąsiedzku ma 3 Ukraińców,którzy oberwali na Majdanie.
Zdrówka dla tz!
A z tą Ukrainą... ja nie wiem, obserwuję ze strachem, co się dzieje

Cytat:

Ja mam za to pytanie o szampon. My używamy Hippa i te włoski po nim tam gdzie są dłuższe się trochę jakby sklejają, nie wiem jak to opisać, robią się takie minidredy, jak próbuję przeczesać palcami to są splątane. Julci dopiero teraz część włosków zrobiła się dłuższa więc wcześniej nie było tego problemu. I zastanawiam się czy to wina szamponu czy tego że te włoski to taki puszek delikatny i po prostu tak mają. Powiecie jak jest u Was?
A widzisz, dobrze, że piszesz - my też używamy Hippa i ostatnio zauważyłam, że włoski inne, takie posklejane jakby, a zawsze miała miękkie. Chyba czas na zmianę szamponu

Black - sukienka b. mi się podoba i Ty w niej też Ja się dobrze czuję i w maxi, i w mini, z przewagą tych ostatnich

Neti - doczytałam o Twojej wizycie. Szkoda, że Ci nic konkretnego nie powiedzieli

Lecę do tz, chory jest, ale nie na tyle, by nie zrobił obiadu na jutro
A, nie pisałam Wam -Młoda dostała dziś z Playa atrapę Nokii Lumii Nie wiem, jak ona to robi, ale znosi do chaty dziwne rzeczy

Dobrej nocy!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 20:55   #1180
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

NAWIJKO siekam pekinke, dodaje jogurt naturalny, szczypte soli, czosnku i posypuje koperkiem posiekanym.... Tak samo robie tez z bialej kapusty..mam taki siekacz...i siekam na,drobniutko...dodaje drobno starte jabluszko, kawalek marchewki (tez scieram) i jogurt nat.-zawsze robię taką do grila, tyle ze wersja dla nas jest z majonezem, ciut cukru, soli i pieprzu(na pol główki kapusty daje jedna marchewkw i 2 słodkie jablka..mniammmm)POLECAM

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-03-03 o 20:57
Stary 2014-03-03, 20:57   #1181
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
rany do gina mam na 21 ale mam stracha, bo dawno nie byłam
I jak po wizycie, wszystko ok? Będą staranka??

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ale śliczne księżniczki

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Witam Was Kochane!

Dziękuję Wam za ciepłe słowa Mąż genialnie poradził sobie z Blanką, spała Mu 2,5h a potem jeszcze 1,5h Silver Kochana nie czytaj tego Do tego zjadła kaszkę, zupkę i ugotował jej drugie danie - pulpecika, marchewkę z groszkiem i ziemniaczki. Jak przyszłam to leżeli na podłodze i się przytulali
Kocham mojego męża najmocniej na świecie! (zaraz po Blance ) Jak przyszłam i zobaczył, że się źle czuję, to usytuował mnie w łóżku,kazał leżeć. Blanka przychodziła co chwilę i się Przytulala i głaskala mnie po głowie jakby mówiąc "mama nie martw się,będzie dobrze"

Ja wróciłam z pracy i padłam, mam gorączkę 39st i gardło tak boli, że śliny nie moge łykac, głowa mam wrażenie waży tonę Także dzień dobry angino.
Zdrówka dla Ciebie. Dobrze, że Blaneczka już lepiej.A i brawa dla męża.

Cytat:
Dziewczyny, chciałam Wam pokazać sukienkę, którą kupiłam w sobotę na ciucholandzie - nie wiem, ile za nią zapłaciłam, ale z 3zł na oko, bo za torbę ciuchów (4 sukienki, 2 bluzki, sweter - dla mnie, 2 koszule eleganckie - dla Łukasza, 4 bluzy z kapturkiem, 4 pary legginsów, 3 bluzeczki, 2 sukienki - dla Oliwii) zapłaciłam 30zł, także... Mam taki swój ukochany ciucholand, do którego chodzę chyba 8 lat już...

Co myślicie? Wiem, wiem - nie mój stajl, ale w wakacje lubię takie rzeczy nosić. Kolory przekłamane, bo sukienka jest w pięknych, zimnych odcieniach - zimny róż, turkus, biel. Cudna. A materiał taki lekki, lejący.

Black śliczna sukienka. Ja osobiście nie widzę się w czymś takim ale ja to najchętniej bym nosiła spodnie a jeśli już mam ubrać sukienkę to prostą i przylegającą do ciała ale nie za obcisła. Na święta kupiłam sobie za namową t. rozkloszowaną i cały czas "macałam" sie po tyłku bo miałam wrazenie, że jak się schylę to mi dupsko widać i że mam tyłek jak rozłożony parasol Ale ogólnie podobają mi się takie sukienki na kimś. Moim zdaniem świetnie w niej wyglądasz

Elllmi my mamy taki http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...941601726.html i jestem zadowolona.
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 20:57   #1182
nancykenator
Zakorzenienie

nawijko ja kopytka robię tak:
ok pół kg ziemniaków ugotowanych przemielonych
1 szkl mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
jajko
szczypta soli
mieszam wszystko, zagniatam ciasto, podsypuje maką,żeby się lepiej zagniatało, potem formuję wałek, kroję nożem. Wrzucam na wrzątek i gotuję kilka minut
Stary 2014-03-03, 21:01   #1183
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Wlasnie jesyem w zusie i jest taka pani z mini mini noworodkiem, jejuuuu chyba bym juz cciala miec drugie bobo

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
tyle, że wiesz, dzieci nie biorą się z myślenia...

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Szajopedio nasza, Ty, oazo cierpliwości i spokoju? ani się obejrzymy a będą dreptać
ano ja
mam ostatnio wrażenie, że młoda w miejscu stoi z umiejętnościami

Cytat:
misia, Hania boska jest!

Poprosze o inspiracje obiadkowe.
Co dajecie zazwyczaj dzieciaczkom na tzw. drugie danie?
Tylko nie piszcie, ze ziemniaczki+miesko+jakies warzywo, bo sie zaszczelę
Konkrety

Z checia tez przyjme przepisy na jakies placuszki czy inne cuda na kiju
Wczoraj wyżerała obiad teściowej z talerza kartofle, kawałki kuraka smażone (niespecjalnie zadowolona byłam, ale że ja nie smażę mięsa, to wyjątkowa okazja była), ogórek.

Ogólnie drugie rzadko daję, wolę zupy (szybciej się robi), ale gęste, za to kombinuję z owocami ale robię np. pulpety:

pół kg mielonego z szynki
duuuuuża marchewka lub 2 średnie (zetrzeć na drobniutkich oczkach, nie paćka, ale nie duże oka)
jajko
odrobina soli
pół cebuli drobno zsiekanej
kasza manna - na oko - wszystko razem zagniatam i sypię.podsypuję, by nie było paćki i dobrze dalo się formować kulki, na pewno 4-5 łyżek
i opcjonalnie: posiekana pietruszka/koperek jak akurat mam

W garze z wodą (z półtora-dwa litry) gotuję drobno pokrojoną marchewką/pomidory z puszki, przyprawy jakie tam lubisz, a w tym czasie mięso ma się przegryzać. Jak się już z kwadrans pogotuje, robię kulki i wrzucam, gotować się ma ze 40 minut - może i więcej, pulpety muszą się naprawdę zmiękczyć, potem na koniec albo zagęścić sos mąką (wersja dla leniwych i na szybko), albo wyjąć puplety, zblendować, wsadzić pulpety. Pyszota z kaszą gotowaną tradycyjnie, na przykład. Kaszę taką wielbię i o wiele szybciej, niż woreczkowa:

kubek kaszy zalewam 2 kubkami wody i stawiam na ogniu, gdy zacznie się gotować przemieszam, posolę, można dodać pół łyżeczki masła lub oliwy jak się lubi, ja nie lubię, ma się z 5 minut pogotowac, ściągam z ognia, owijam w 2 koce, odstawiam by dzieci nie sięgnęły i zapominam o niej aż do momentu, gdy mi potrzebna potrzebujesz na obiad to zrób rano i zapomnij

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zaraz nadrobię i odpisze, ale pomóżcie
Jak podać dziecku antybiotyk? Ma dostać 5 ml zawiesiny. Z miarki: wycie, plucie, wywalanie językiem... z łyżeczki to ssamo. Od 40 minut podałam ledwie 1.5ml z przepisanych 5ciu. Zwymiotowała 2 razy. Nie wiem jak ja mam jej podać ten lek
zastrzyki?

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
[/COLOR]u nas nowość:
Lenka ma skazę białkową bądź jest uczulona na gluten na razie odstawili,smy nabiał, w następnym tyg robimy morfologię więc odwiedzimy pediatrę jak nie urok to...........
absolutnie przed badaniami nie odstawiaj glutenu, bo guzik wyjdzie

Cytat:

Ja używam Babydream i nie mam takiego problemu - ale w dużej mierze zależy to od włosów, bo przecież szampony BD i Hippa są pozbawione detergentów i ulepszaczy, które w dorosłych szamponach grają rolę wygładzaczy i ułatwiaczy rozczesywania - tutaj tego nie ma, stąd problem.

Nawijka na pewno więcej na ten temat powie.
moje na przykład nie lubią szamponów bez slsów i u Agatki tak samo widzę

Cytat:
Dziewczyny, chciałam Wam pokazać sukienkę, którą kupiłam w sobotę na ciucholandzie - nie wiem, ile za nią zapłaciłam, ale z 3zł na oko, bo za torbę ciuchów (4 sukienki, 2 bluzki, sweter - dla mnie, 2 koszule eleganckie - dla Łukasza, 4 bluzy z kapturkiem, 4 pary legginsów, 3 bluzeczki, 2 sukienki - dla Oliwii) zapłaciłam 30zł, także... Mam taki swój ukochany ciucholand, do którego chodzę chyba 8 lat już...

świetna!

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość

Wiecie co, martwi mnie to co się dzieje na Ukrainie. Słyszałyście o tym ultimatum które podobno Rosja dała Ukrainie? Kurde to tak blisko mnie..Dobrze że TŻ nie ma ostatnio kursów na Kijów.. Z dwojga złego już te na Moskwę są lepsze.
z dwojga złego to wcale tam nie jeździć

Cytat:
Black ja myślę że Polska jest w niebezpieczeństwie, zaraz po Ukrainie. Widząc imperialistyczne zapędy Putina, wszystko jest możliwe.Najpierw Krym, potem Kijów i dalej na zachod.. Psychiczny człowiek. Mniej więcej wiem co się teraz na Rosji dzieje, bo Tż niedawno zdał mi relację. Rosjanie teraz się cieszą że mają takiego znakomitego przywódce, że doprowadzi ich kraj na szczyt. Jakies plakaty robią proputinowskie, krzyczą na ulicy "niech żyje Wladimir". Ale im łby sprał.. Zachodzę w głowę czemu jeszcze nikt nie próbował go trachnąć, aż tak dobrą ochronę ma ?
e tam, każdego da się pewnie kropnąć, a to, że on żyje - to obstawiam, że polityce światowej jest jednak przydatny

Cytat:
Sylwia, zmiazdzylo mnie zdjecie, ktore umiescila Twoja znajoma na fb - chlopczyk na nocniku z odkrytą fujarką
zgłoś obsłudze fb
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 21:02   #1184
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
NAWIJKO siekam pekinke, dodaje jogurt naturalny, szczypte soli, czosnku i posypuje koperkiem posiekanym.... Tak samo robie tez z bialej kapusty..mam taki siekacz...i siekam na,drobniutko...dodaje drobno starte jabluszko, kawalek marchewki (tez scieram) i jogurt nat.-zawsze robię taką do grila, tyle ze wersja dla nas jest z majonezem, ciut cukru, soli i pieprzu(na pol główki kapusty daje jedna marchewkw i 2 słodkie jablka..mniammmm)POLECAM

Aaaa to ja taka robie, ale bez jablka, tylko np papryke daje.

W sumie nie dawalam Kubie jeszcze surowych warzyw (oprocz marchewki, ją ma w nosie)...

Stary 2014-03-03, 21:03   #1185
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fifania Pokaż wiadomość
ULTRA śliczne te sandałki lasockiego
A co do proszku to my nadal używamy-tzn płynu do prania dzieciowego ale tylko dlatego że mały ma atopową skórę. Ale przy starszym to szczerze mówiąc chyba tylko przez pierwszy miesiąc prałam w tym dla dzieci.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

a tak na marginesie to uwielbiam te porę dnia/nocy
Dzieci śpią,ja mam chwilę ciszy....Martwię się tylko o mojego tz, bo miał dziś operacje przegrody nosowej i nie dość że daleko w szpitalu(tz jakieś 80km) to i obolały biedulek
P.S. właśnie napisał mi sms że na po sąsiedzku ma 3 Ukraińców,którzy oberwali na Majdanie.
Zdrowia dla TZ

Cytat:
podobają mi się maxi ale na kimś, ja w takiej sukience czułabym sie jak w worku Ładnie wyglądasz

MaJulMi z racji tego ze Nadia ma już dość długie kudły (mniej więcej do brody) kupiłam jej odżywkę do włosów,cięzko było to rozczesać po dzieciowym szamponie.

A możesz napisać jaką odżywkę kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

My używamy NIVEA 2w1 płyn + szampon. Nic się nie dzieje
Dzięki za odpowiedź

Cytat:
za zębolka

Co do wloskow - MaJulMi, nie wiem czy to samo mamy na mysli, ale u nas tez cos podobnego jest, taki "filc" sie tworzy mimo ze wloski sa rozczesane grzebieniem (palcami tez ciezko rozczesac).
Mam wrazenie, ze to wcale nie zalezy od szamponu, a od delikatnosci dzieciecych wloskow. My co prawda uzywamy BD, ale pamietam, ze u mojej siostry po J&J czy Nivea bylo to samo. U kuzynki podobnie.

Szczerze? Ale nie obraz sie ok?
Wg mnie poszerza Cie, ewentualnie wyglada jakby byla o rozmiar za duza w pasie (nie chodzi o dlugosc oczywiscie ).

A co do maxi - uwazam, ze sa ok (sama nie mam, bo nie trafilam jeszcze jakiejs fajnej), ale nie kazdej figurze pasuja. Podobaja mi sie na wysokich dziewczynach (nie mam w tej chwili na mysli Ciebie, bo nie wiem ile masz wzrostu).
Czyli pewnie kwestia włosków i na razie tak może być... Dzięki za odpowiedź

Cytat:
Lady, dziękuję za komplement, ale moje UU to nic szczególnego... Takie tam, bimbałki średnie na jeża.

Bijkora, mnie też to martwi, właśnie śledzę na WP stronę, gdzie automatycznie pojawiają się newsy na ten temat - TŻ dzisiaj ją włączył i tak oglądamy już kilka godzin... Boję się, serio... Myślicie, że Polsce nic nie zagraża?

Nawijko, nie jestem wysoka - mam 168cm, ale nie przeszkadza mi to w noszeniu maxi, uwielbiam je. Uważam, że wyglądają cudownie też na filigranowych osobach (do takich nie należę oczywiście) połączone z butami na koturnie.

A co do kroju, to ona dość dobrze leży, jest troszkę luźna, ale to mi się podoba w niej, będzie bardzo wygodna podczas lata... Ale faktem jest, że ja nie mam zbyt ładnie zarysowanej talii (typ figury o nazwie "kielich"), więc raczej po prostu tak wyglądam na co dzień, we wszystkim...
Black, ja nie widziałam innych Twoich zdjęć ale po sobie widzę że praktycznie zawsze spódnica / sukienka maxi trochę poszerza, zwłaszcza jak się stoi przodem w bezruchu. Natomiast mi się zawsze podoba jak takie sukienki zachowują się w ruchu, są takie zwiewne, kojarzą mi się z latem. Mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
piękna ta sukienka uwielbiam maxi i sukienki i spódnice. marzy mi się taka dresowa, tylko znaleźć nie mogę:/

mnie przeraża to, co się tam dzieje:/ Putin jest nieobliczalny..

ale Wam zazdroszczę tego spotkania

dokładnie:/
Dresowa jest tu tylko dość droga...
http://riskmadeinwarsaw.com/browse/6...dresowa-p.html
PS. Jest też wersja dla maluchów, od rozmiaru 92 http://riskmadeinwarsaw.com/browse/1...or-kids-p.html

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

ja bym delikatnie ale zwrocila jej jednak uwage
byc moze nieswiadoma jest zupelnie i dzieki Tobie zacznie baczniej przygladac sie zakupom. a jesli Cie opieprzy - no coz - zawsze sie znajdzie jakas dewota na tym swiecie
Zobacze czy jeszcze ją spotkam, może akurat jak ja będę mieć Mała w nosidle to coś naturalnie rozmowa wyjdzie...

Cytat:
my tez mamy Hippa, mlody ma dlugie wloski i u nas jest ok, ma mieciutkie i puszyste, zwlaszcza po nocy ma szopencje

u nas tak samo
Dzięki za odpowiedz
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 21:06   #1186
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

NAWIJKO ja jeszcze probowalam dwa razy dac leniwe kluski, ale teraz na, razie jesteśmy bez nabialu, więc jadł tylko 2 razy i nawet szlo.kroilam mu na makw kawalki i robilam normalna bulke na patelni...bo same nie szly...

Stary 2014-03-03, 21:08   #1187
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość

Lecę do tz, chory jest, ale nie na tyle, by nie zrobił obiadu na jutro
A, nie pisałam Wam -Młoda dostała dziś z Playa atrapę Nokii Lumii Nie wiem, jak ona to robi, ale znosi do chaty dziwne rzeczy

Dobrej nocy!
ale masz kochanego Męża co dobrego zrobił?

Cytat:
Zdrowia dla TZ

A możesz napisać jaką odżywkę kupiłaś?

Dzięki za odpowiedź

Czyli pewnie kwestia włosków i na razie tak może być... Dzięki za odpowiedź

Black, ja nie widziałam innych Twoich zdjęć ale po sobie widzę że praktycznie zawsze spódnica / sukienka maxi trochę poszerza, zwłaszcza jak się stoi przodem w bezruchu. Natomiast mi się zawsze podoba jak takie sukienki zachowują się w ruchu, są takie zwiewne, kojarzą mi się z latem. Mi sie podoba

Dresowa jest tu tylko dość droga...
http://riskmadeinwarsaw.com/browse/6...dresowa-p.html
PS. Jest też wersja dla maluchów, od rozmiaru 92 http://riskmadeinwarsaw.com/browse/1...or-kids-p.html

Zobacze czy jeszcze ją spotkam, może akurat jak ja będę mieć Mała w nosidle to coś naturalnie rozmowa wyjdzie...

Dzięki za odpowiedz
widziałam ją, ale zdecydowanie za droga

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 21:10   #1188
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Aaaa to ja taka robie, ale bez jablka, tylko np papryke daje.

W sumie nie dawalam Kubie jeszcze surowych warzyw (oprocz marchewki, ją ma w nosie)...
Nawijko..a sprobuj tak jablkiem(daj go więceji koniecznie slodziutkie i wtedy tylko ciut marchewki...) Może wtedy posmakuje mu tak bardziej na słodko

Stary 2014-03-03, 21:12   #1189
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

tez musialam miec na juz
maz kupil w aptece ale dopiero nastepnego dnia bo trza bylo zamowic, nie bylo NIGDZIE zadnego na juz
cholera, to na jedno mi wyjdzie jakbym na all zamówiła

Cytat:
Napisz do marty lub laurki - one kiedys pisaly tu jakie parametry powinien miec taki sprzet
dzieki
tylko o tej porze, to już żadnej pewnie nie złapię

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 21:18   #1190
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Misia http://m.allegro.pl/sukienka-dresowa...980336860.html
http://m.allegro.pl/sportowa-sukienk...963661245.html

Tylko pewnie nie o takie Ci chodzi...granatowa mi się podoba

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-03-03 o 21:20
Stary 2014-03-03, 21:20   #1191
sylwietta1988
Zakorzenienie

Hej dziewcionki wybaczcie, ze nie cytuje, ale tak mi internety zamulają, ze mam ochote razem z komputerem wyciepac je za okno
Wczoraj padłam jak przecinak a dzis od rana chrypie i z nosa mi sie leje a gardło w ciagu dnia zaczęło tak bolec ze tylko miękkie daje rade przełykac

FEWCIU, zdrowia kochana doszły Ci moje smsy?

ELMIACZKU
szczęscia, milosci, bungowania i dobrego humoru dla Fifiego zdrówka co do inhalatora, ja kupowałam teraz po wyjsciu ze szpitala- 120 zł w aptece, przede wszystkim pytają jakiego rodzaju schorzenia bo np inne dla astmatyków są a inne na oskrzela, gardło

BLACK
super kieca, ja tez kocham maxi

NAWIJKO
, niedługo tesciu podesle ci niedzielny rosól na sobotnią kolacje co do znajmoej na fejsie- az poszłam zlukac od nowa

LADY
, testuj babo, bo nie wytrzymiemy podziwiam Cie za bieganie

MISIAEEL ale Hanna przesłodka

EWULKA cierpliowsci i wytrwalosci

ULTRA
mam propozycje- jesli chcesz oczywiscie- mozesz nam fejsa swojego zapodac? Ja osobiscie bardzo chciałabym miec Cie w takiej formie znajmosci

MENEQ Yae jest miszczem

BIJKORA jestes z nami juz? Co do Putina- dzis w wiadomosciach słyszałam, jak mówili, ze Merkel w rozmowie chyba z premierem brytyjskim stwierdzic miała podobno, ze "Putin jest oderwany od rzeczywistosci" znajac madrosc naszych politków wmieszają nas w to gowno i zostaniemy sami jak palec w dooppie, nikt nie pomoze wtedy małym głupim Polaczkom co to wszystkim dogodzic chcą

Przepraszam, ze tylko tyle dzis, ale czuje sie fatalnie, nadrobiłam wszystko.

Aha, co do wymiarów to Bartulo wazy 10,700 i ma 82 cm- takie info mam na wypisie

Zdrowia dla wszystkich chorutków Mam nadzieje, ze juz wiecej nam sie maluchów nie rozchoruje

K. postaram sie nadrobic jutro, jak mnie calkiem nie rozłozy.

Dobranoc
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 21:23   #1192
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Ogłaszam, że jesteśmy od dzisiaj ośmiozębne. Dziś zauważyłam 8mego ząbka - lewą dolną dwójkę, która szła, szła i nie mogła wyjść, bo prawa już dawno temu wylazła.

My też nie używamy, z tym, że my nie pierzemy w proszkach, tylko w płynach - do tego zawsze jakiś koncentrat do płukania.
No i brawo

U nas tak sie zlozylo, ze do kolorowych i bialych mamy proszki, a do czarnych plyn/zel. A do bialego czesto daje tez cos do plukania
Nie oplaca mi sie po prostu kupowac proszku dzieciowego, ale z checia bym dalej w nim prala, bo cudnie pachna takie bobaskowe ciuszki

Cytat:
Bosko Fajne masz UUszki
Ja tez mam taka jedna luzna wlasnie, tez na cycach wydaje sie, jakby byla za duza, ale taki ma po prostu kroj I mam rekawki do polowy ramienia. I jeszcze jedna maxi mam, taka co modna byla z 2 lata temu - na dekolcie wstazka wiazana, ew. ramiaczka, no i calkiem do kostek, tez taka zwiewna, plazowa bardziej, o

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Znając naszych polityków to wciągną Nas w jakieś g.ó.w.n.o.
No dokladnie...

Gdzies na internecie wczoraj byla w zwiazku z ta sytuacja przytoczona wypowiedz s.p. Lecha Kaczynskiego, chyba z 2007 roku, kiedy byl konflikt w Gruzji. I powiedzial, ze takie beda dzialania Rosji: teraz Gruzja, jutro Ukraina, a pojutrze kraje nadbaltyckie.
Oby sie okzalo, ze NIE MIAL racji

Pola zasnela o 22, juz nie wiem Albo calkiem zrezygnujemy z drzemki, albo skrocimy do minimum, 10-15 minut i starczy.

Znowu mi cos w klawiaturze przestawila, jak kiedys Zamiast polskich znakow sa: á, é, ß, æ, ˆ, ñ, ø
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 21:26   #1193
nancykenator
Zakorzenienie

ahaa jeszcze nawijko moja mama robi jeszcze pulpety warzywne albo rybne...

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

dziewczyny, miałyście kiedyś do czynienia z kiełkownicą?
Stary 2014-03-03, 21:30   #1194
bijkora
Rozeznanie

MaJulMi o taka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...szczonych.html
Jest bardzo lekka, u mnie się nie sprawdziła to Młoda przejęła

Włosomaniaczka

Stary 2014-03-03, 21:36   #1195
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
nawijko ja kopytka robię tak:
ok pół kg ziemniaków ugotowanych przemielonych
1 szkl mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
jajko
szczypta soli
mieszam wszystko, zagniatam ciasto, podsypuje maką,żeby się lepiej zagniatało, potem formuję wałek, kroję nożem. Wrzucam na wrzątek i gotuję kilka minut
Dziekuje bardzo

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45424110]
Wczoraj wyżerała obiad teściowej z talerza kartofle, kawałki kuraka smażone (niespecjalnie zadowolona byłam, ale że ja nie smażę mięsa, to wyjątkowa okazja była), ogórek.

Ogólnie drugie rzadko daję, wolę zupy (szybciej się robi), ale gęste, za to kombinuję z owocami ale robię np. pulpety:

pół kg mielonego z szynki
duuuuuża marchewka lub 2 średnie (zetrzeć na drobniutkich oczkach, nie paćka, ale nie duże oka)
jajko
odrobina soli
pół cebuli drobno zsiekanej
kasza manna - na oko - wszystko razem zagniatam i sypię.podsypuję, by nie było paćki i dobrze dalo się formować kulki, na pewno 4-5 łyżek
i opcjonalnie: posiekana pietruszka/koperek jak akurat mam

W garze z wodą (z półtora-dwa litry) gotuję drobno pokrojoną marchewką/pomidory z puszki, przyprawy jakie tam lubisz, a w tym czasie mięso ma się przegryzać. Jak się już z kwadrans pogotuje, robię kulki i wrzucam, gotować się ma ze 40 minut - może i więcej, pulpety muszą się naprawdę zmiękczyć, potem na koniec albo zagęścić sos mąką (wersja dla leniwych i na szybko), albo wyjąć puplety, zblendować, wsadzić pulpety. Pyszota z kaszą gotowaną tradycyjnie, na przykład. Kaszę taką wielbię i o wiele szybciej, niż woreczkowa:

kubek kaszy zalewam 2 kubkami wody i stawiam na ogniu, gdy zacznie się gotować przemieszam, posolę, można dodać pół łyżeczki masła lub oliwy jak się lubi, ja nie lubię, ma się z 5 minut pogotowac, ściągam z ognia, owijam w 2 koce, odstawiam by dzieci nie sięgnęły i zapominam o niej aż do momentu, gdy mi potrzebna potrzebujesz na obiad to zrób rano i zapomnij

zgłoś obsłudze fb[/QUOTE]
nooo na pewno szybciej ja ma zawsze zagadke jak taki obiad 3-skladnikowy przygotowac przy buczacym dziecku, zeby wszystko cieple bylo

Dziekuje za przepis, nie wiedzialam, ze tyle sie pulpety gotuje

A co do zdjecia - nie bede zglaszac, nie lubie komus problemow robic...

Stary 2014-03-03, 21:42   #1196
hje
Zakorzenienie

Ja pie.dole, slyszalyscie?
To Janukowycz zwrocil sie z prosba do Putina o interwencje zbrojna na Ukrainie

Po☠☠☠alo tego goscia, jak go nie stukna w ciagu dwoch tygodni, to bedzie jego szzcescie
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 21:43   #1197
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Nawijko..a sprobuj tak jablkiem(daj go więceji koniecznie slodziutkie i wtedy tylko ciut marchewki...) Może wtedy posmakuje mu tak bardziej na słodko

Ok

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

NAWIJKO
, niedługo tesciu podesle ci niedzielny rosól na sobotnią kolacje co do znajmoej na fejsie- az poszłam zlukac od nowa
Nie strasz

hje pytalas co na obiad jemy w takim razie
tesc je druga miske rosolu+drugie danie, a wszyscy tylko drugie.
Na kolacje je kolejna, a czesto gesto rosol jest tez podwieczorkiem

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Znowu mi cos w klawiaturze przestawila, jak kiedys Zamiast polskich znakow sa: á, é, ß, æ, ˆ, ñ, ø
U nas to samo dzis.
Trzeba pokombinowac na dole na pasku z jezykiem PL

Cytat:
ahaa jeszcze nawijko moja mama robi jeszcze pulpety warzywne albo rybne...

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

dziewczyny, miałyście kiedyś do czynienia z kiełkownicą?
A te warzywne to jak?

Ja nie mam kielkownicy, ale czaje sie na nia...
Narazie nie, bo nie mam gdzie trzymac, ale w przyszlosci na pewno kupie.

A co, interesujesz sie tym?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-03-03 o 21:53
Stary 2014-03-03, 21:52   #1198
ania13.03
Zadomowienie

Nadrobilam ale nie mam sily cytowac, przepraszam.

Napisze tylko, ze zdjecia dzieciaczkow rewelacyjne Jak ja Wam zazdroszcze tych spotkan

black za zabka.

Ultra dla zaradnej corci Nie bedziesz musiala za duzo zabawek kupowac

Lady ja cwiczylam razem z Toba I moja Lili tez Dziewczyny, jakbyscie widzialy jak ona przysiady robi. Te moje cwiczenia to w gole do niczego przez nia sa bo sie tylko smieje zamiast cwiczyc
Tz za to twierdzi, ze przysiady robi lepiej niz ja

fewciu widze, ze zla passa nie opuszcza Zdrowiej kochana, a dla meza jak zawsze wielkie

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 21:52   #1199
bokeh
Zakorzenienie

ale jestem padnięta... ide spać
Stary 2014-03-03, 21:53   #1200
hope01
Zakorzenienie

dzieciaczki

zazdraszczam ..

Martwię się jak Wy konfliktem, bo do nas nie daleko przecież. A że nas w coś wmieszają to niemal pewne

Muszę tu nawilżacz kupić, bo masakra jakie suche powietrze! Grzejnik skręcony i co z tego jak w nocy się obudzę i nos na wiór wysuszony to co dopiero Daduś
Elllmi, jestem dopiero teraz, na chwilkę. Biedny Fifek

Badzia popiołu Ci! Zostań
Black, aż inaczej wyglądasz Kolory ładne ja maxi niet bo jak worek wyglądam, dlatego ostatnio sprzedałam jedną co nówkę miałam z Vero Mody

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości