![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
ellmi, pytalas o nebulizator - my mamy taki: http://www.ceneo.pl/2360376
Kupilam stacjonarnie za 99zl. |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() sukienka fajna no i dekold odwazny ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
nawijko odnośnie obiadków - my jemy tylko ( i aż) jedno danie, zwykle zupkę raz z mięskiem raz bez, na drugie danie nie mam co liczyć póki co...
a może kluski z serem? Jakieś kopytka? |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1175 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez musialam miec na juz maz kupil w aptece ale dopiero nastepnego dnia bo trza bylo zamowic, nie bylo NIGDZIE zadnego na juz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kopytek nie umiem zrobic ![]() ![]() Dziekuje Tobie i innym dziewczynom za odp ![]() Tak pytam o te drugie dania, bo u nas do tej pory byly 2 zupki (czasem z miesem, zwykle z jakims innym zrodlem bialka). 2 posilki musza byc, bo jednym sie nie najada chudzielec moj. Ale ze Kuba zaczal chetnie jesc grudkowe rzeczy to chcialabym co nieco zmienic. Dzis np zrobilam mu krolika z kasza gryczana polana kremem szpinakowym (zeby nie bylo takie suche...). Zjadl moze pol porcji. Za to wrąbał mi ponad pol porcji kaszy jeczmienej z mojego talerza (czyli ilosc calkiem spora), na sucho, bez zadnego sosu czy surowki. Warował przy mnie na stojaco odkad talerz na stol postawilam. A jak piszczal jak sie skonczylo (musialam sie spieszyc z jedzeniem, zeby cokolwiek dla mnie zostalo!). Cytat:
![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-03-03 o 20:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | ||
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi ws. proszku
![]() Bokeh - cóż za gwiazdorska obsada!!! Śliczne dzieciaczki ![]() ![]() ![]() Fewciu - brawa dla męża i zdrówka! Sorry, ale ja dziś Mel B ![]() Cytat:
A z tą Ukrainą... ja nie wiem, obserwuję ze strachem, co się dzieje ![]() Cytat:
![]() Black - sukienka b. mi się podoba i Ty w niej też ![]() ![]() Neti - doczytałam o Twojej wizycie. Szkoda, że Ci nic konkretnego nie powiedzieli ![]() Lecę do tz, chory jest, ale nie na tyle, by nie zrobił obiadu na jutro ![]() A, nie pisałam Wam -Młoda dostała dziś z Playa atrapę Nokii Lumii ![]() ![]() Dobrej nocy! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Zakorzenienie
|
NAWIJKO siekam pekinke, dodaje jogurt naturalny, szczypte soli, czosnku i posypuje koperkiem posiekanym.... Tak samo robie tez z bialej kapusty..mam taki siekacz...i siekam na,drobniutko...dodaje drobno starte jabluszko, kawalek marchewki (tez scieram) i jogurt nat.-zawsze robię taką do grila, tyle ze wersja dla nas jest z majonezem, ciut cukru, soli i pieprzu(na pol główki kapusty daje jedna marchewkw i 2 słodkie jablka..mniammmm)POLECAM
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-03-03 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | ||
Raczkowanie
|
I jak po wizycie, wszystko ok? Będą staranka??
Ale śliczne księżniczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Elllmi my mamy taki http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...941601726.html i jestem zadowolona. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
nawijko ja kopytka robię tak:
ok pół kg ziemniaków ugotowanych przemielonych 1 szkl mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej jajko szczypta soli mieszam wszystko, zagniatam ciasto, podsypuje maką,żeby się lepiej zagniatało, potem formuję wałek, kroję nożem. Wrzucam na wrzątek i gotuję kilka minut ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam ostatnio wrażenie, że młoda w miejscu stoi z umiejętnościami ![]() Cytat:
![]() Ogólnie drugie rzadko daję, wolę zupy (szybciej się robi), ale gęste, za to kombinuję z owocami ![]() pół kg mielonego z szynki duuuuuża marchewka lub 2 średnie (zetrzeć na drobniutkich oczkach, nie paćka, ale nie duże oka) jajko odrobina soli pół cebuli drobno zsiekanej kasza manna - na oko - wszystko razem zagniatam i sypię.podsypuję, by nie było paćki i dobrze dalo się formować kulki, na pewno 4-5 łyżek i opcjonalnie: posiekana pietruszka/koperek jak akurat mam W garze z wodą (z półtora-dwa litry) gotuję drobno pokrojoną marchewką/pomidory z puszki, przyprawy jakie tam lubisz, a w tym czasie mięso ma się przegryzać. Jak się już z kwadrans pogotuje, robię kulki i wrzucam, gotować się ma ze 40 minut - może i więcej, pulpety muszą się naprawdę zmiękczyć, potem na koniec albo zagęścić sos mąką (wersja dla leniwych i na szybko), albo wyjąć puplety, zblendować, wsadzić pulpety. Pyszota ![]() kubek kaszy zalewam 2 kubkami wody i stawiam na ogniu, gdy zacznie się gotować przemieszam, posolę, można dodać pół łyżeczki masła lub oliwy jak się lubi, ja nie lubię, ma się z 5 minut pogotowac, ściągam z ognia, owijam w 2 koce, odstawiam by dzieci nie sięgnęły i zapominam o niej aż do momentu, gdy mi potrzebna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zgłoś obsłudze fb |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaaa to ja taka robie, ale bez jablka, tylko np papryke daje. W sumie nie dawalam Kubie jeszcze surowych warzyw (oprocz marchewki, ją ma w nosie)... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za odpowiedź ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://riskmadeinwarsaw.com/browse/6...dresowa-p.html PS. Jest też wersja dla maluchów, od rozmiaru 92 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
NAWIJKO ja jeszcze probowalam dwa razy dac leniwe kluski, ale teraz na, razie jesteśmy bez nabialu, więc jadł tylko 2 razy i nawet szlo.kroilam mu na makw kawalki i robilam normalna bulke na patelni...bo same nie szly...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko o tej porze, to już żadnej pewnie nie złapię ![]()
![]() |
#1190 |
Zakorzenienie
|
Misia http://m.allegro.pl/sukienka-dresowa...980336860.html
http://m.allegro.pl/sportowa-sukienk...963661245.html Tylko pewnie nie o takie Ci chodzi...granatowa mi się podoba ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-03-03 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewcionki
![]() ![]() Wczoraj padłam jak przecinak a dzis od rana chrypie i z nosa mi sie leje ![]() ![]() FEWCIU, zdrowia kochana ![]() ELMIACZKU szczęscia, milosci, bungowania i dobrego humoru ![]() ![]() ![]() BLACK super kieca, ja tez kocham maxi ![]() NAWIJKO, niedługo tesciu podesle ci niedzielny rosól na sobotnią kolacje ![]() ![]() LADY, testuj babo, bo nie wytrzymiemy ![]() ![]() MISIAEEL ale Hanna przesłodka ![]() EWULKA cierpliowsci i wytrwalosci ![]() ULTRA mam propozycje- jesli chcesz oczywiscie- mozesz nam fejsa swojego zapodac? Ja osobiscie bardzo chciałabym miec Cie w takiej formie znajmosci ![]() MENEQ Yae jest miszczem ![]() ![]() ![]() BIJKORA jestes z nami juz? Co do Putina- dzis w wiadomosciach słyszałam, jak mówili, ze Merkel w rozmowie chyba z premierem brytyjskim stwierdzic miała podobno, ze "Putin jest oderwany od rzeczywistosci" ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam, ze tylko tyle dzis, ale czuje sie fatalnie, nadrobiłam wszystko. Aha, co do wymiarów to Bartulo wazy 10,700 i ma 82 cm- takie info mam na wypisie ![]() Zdrowia dla wszystkich chorutków ![]() ![]() ![]() ![]() K. postaram sie nadrobic jutro, jak mnie calkiem nie rozłozy. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tak sie zlozylo, ze do kolorowych i bialych mamy proszki, a do czarnych plyn/zel. A do bialego czesto daje tez cos do plukania ![]() Nie oplaca mi sie po prostu kupowac proszku dzieciowego, ale z checia bym dalej w nim prala, bo cudnie pachna takie bobaskowe ciuszki ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja tez mam taka jedna luzna wlasnie, tez na cycach wydaje sie, jakby byla za duza, ale taki ma po prostu kroj ![]() ![]() No dokladnie... Gdzies na internecie wczoraj byla w zwiazku z ta sytuacja przytoczona wypowiedz s.p. Lecha Kaczynskiego, chyba z 2007 roku, kiedy byl konflikt w Gruzji. I powiedzial, ze takie beda dzialania Rosji: teraz Gruzja, jutro Ukraina, a pojutrze kraje nadbaltyckie. Oby sie okzalo, ze NIE MIAL racji ![]() Pola zasnela o 22, juz nie wiem ![]() Znowu mi cos w klawiaturze przestawila, jak kiedys ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Zakorzenienie
|
ahaa jeszcze nawijko moja mama robi jeszcze pulpety warzywne albo rybne...
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- dziewczyny, miałyście kiedyś do czynienia z kiełkownicą? |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 |
Rozeznanie
|
MaJulMi o taka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...szczonych.html
Jest bardzo lekka, u mnie się nie sprawdziła to Młoda przejęła ![]()
#1195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45424110] Wczoraj wyżerała obiad teściowej z talerza ![]() Ogólnie drugie rzadko daję, wolę zupy (szybciej się robi), ale gęste, za to kombinuję z owocami ![]() pół kg mielonego z szynki duuuuuża marchewka lub 2 średnie (zetrzeć na drobniutkich oczkach, nie paćka, ale nie duże oka) jajko odrobina soli pół cebuli drobno zsiekanej kasza manna - na oko - wszystko razem zagniatam i sypię.podsypuję, by nie było paćki i dobrze dalo się formować kulki, na pewno 4-5 łyżek i opcjonalnie: posiekana pietruszka/koperek jak akurat mam W garze z wodą (z półtora-dwa litry) gotuję drobno pokrojoną marchewką/pomidory z puszki, przyprawy jakie tam lubisz, a w tym czasie mięso ma się przegryzać. Jak się już z kwadrans pogotuje, robię kulki i wrzucam, gotować się ma ze 40 minut - może i więcej, pulpety muszą się naprawdę zmiękczyć, potem na koniec albo zagęścić sos mąką (wersja dla leniwych i na szybko), albo wyjąć puplety, zblendować, wsadzić pulpety. Pyszota ![]() kubek kaszy zalewam 2 kubkami wody i stawiam na ogniu, gdy zacznie się gotować przemieszam, posolę, można dodać pół łyżeczki masła lub oliwy jak się lubi, ja nie lubię, ma się z 5 minut pogotowac, ściągam z ognia, owijam w 2 koce, odstawiam by dzieci nie sięgnęły i zapominam o niej aż do momentu, gdy mi potrzebna ![]() zgłoś obsłudze fb[/QUOTE] nooo na pewno szybciej ![]() ![]() Dziekuje za przepis, nie wiedzialam, ze tyle sie pulpety gotuje ![]() A co do zdjecia - nie bede zglaszac, nie lubie komus problemow robic... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Zakorzenienie
|
Ja pie.dole, slyszalyscie?
To Janukowycz zwrocil sie z prosba do Putina o interwencje zbrojna na Ukrainie ![]() Po☠☠☠alo tego goscia, jak go nie stukna w ciagu dwoch tygodni, to bedzie jego szzcescie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hje pytalas co na obiad jemy w takim razie ![]() tesc je druga miske rosolu+drugie danie, a wszyscy tylko drugie. Na kolacje je kolejna, a czesto gesto rosol jest tez podwieczorkiem ![]() Cytat:
Trzeba pokombinowac na dole na pasku z jezykiem PL ![]() Cytat:
![]() Ja nie mam kielkownicy, ale czaje sie na nia... Narazie nie, bo nie mam gdzie trzymac, ale w przyszlosci na pewno kupie. A co, interesujesz sie tym? Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-03-03 o 21:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Zadomowienie
|
Nadrobilam ale nie mam sily cytowac, przepraszam.
Napisze tylko, ze zdjecia dzieciaczkow rewelacyjne ![]() ![]() black ![]() Ultra ![]() ![]() ![]() Lady ja cwiczylam razem z Toba ![]() ![]() ![]() ![]() Tz za to twierdzi, ze przysiady robi lepiej niz ja ![]() fewciu widze, ze zla passa nie opuszcza ![]() ![]()
#1199 |
Zakorzenienie
|
ale jestem padnięta... ide spać
![]()
#1200 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() zazdraszczam .. Martwię się jak Wy konfliktem, bo do nas nie daleko przecież. A że nas w coś wmieszają to niemal pewne ![]() Muszę tu nawilżacz kupić, bo masakra jakie suche powietrze! Grzejnik skręcony i co z tego jak w nocy się obudzę i nos na wiór wysuszony to co dopiero Daduś ![]() Elllmi, jestem dopiero teraz, na chwilkę. Biedny Fifek ![]() Badzia popiołu Ci! Zostań ![]() Black, aż inaczej wyglądasz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.