Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 20:15   #2971
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ja już od wczoraj mam maraton nieprzespanych nocek i tak do piątku !!
Przysięgam: Po wizycie biorę kredyt i kupuję na Allegro aparat usg: przenośny tylko 20 tysięcy... w Pln
Mam dość tych wszystkich schiz,rujnuje mnie to
Może na początek detektor tętna płodu Ci wystarczy? No, chyba że planujesz dużo dzieci to możesz od razu szarpnac się na usg przyda się na przyszlosc hihi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 20:17   #2972
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Miminek,mnie też nie stać,ale może znajdzie się ktoś kto by mi tak o z dobrego serduszka dał tyle kasy + jeszcze na jakiś sweterek czy kolejną parę butów

Mandragorrka, pisałam ostatnio,że detektor chcę A żeby go nie używać za często to jeszcze planuję kupić za 2 tyg. stetoskop

Ja akurat paliłam,ale jak wiedziałam,że siedzę w towarzystwie osób,które nie palą to jakoś nie miałam serca przy nich palić,bo wiem,jak to przeszkadza,gdy nie palisz a tu ktoś Ci fajczy pod nosem.
Ale jednak osoby niepalące są biedne,bo jak ktoś przy nich zapali to czasem głupio jest powiedzieć"Przepraszam,mo żesz przy mnie nie palić?" ale ja będąc w ciąży to nie będę miała skrupułów i będę się burzyć jak ktoś przy mnie zapali,bo dla kobiet w ciąży jednak trochę kultury się należy.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-03-03 o 20:19
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 20:30   #2973
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Miminek,mnie też nie stać,ale może znajdzie się ktoś kto by mi tak o z dobrego serduszka dał tyle kasy + jeszcze na jakiś sweterek czy kolejną parę butów

Mandragorrka, pisałam ostatnio,że detektor chcę A żeby go nie używać za często to jeszcze planuję kupić za 2 tyg. stetoskop

Ja akurat paliłam,ale jak wiedziałam,że siedzę w towarzystwie osób,które nie palą to jakoś nie miałam serca przy nich palić,bo wiem,jak to przeszkadza,gdy nie palisz a tu ktoś Ci fajczy pod nosem.
Ale jednak osoby niepalące są biedne,bo jak ktoś przy nich zapali to czasem głupio jest powiedzieć"Przepraszam,mo żesz przy mnie nie palić?" ale ja będąc w ciąży to nie będę miała skrupułów i będę się burzyć jak ktoś przy mnie zapali,bo dla kobiet w ciąży jednak trochę kultury się należy.
Dlatego bardzo mnie cieszy zakaz palenia w miejscach publicznych można isc spokojnie do knajpy nawet będąc w ciąży.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 20:37   #2974
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Ja mimo,że jestem/byłam nałogowcem to też się cieszyłam,że jest zakaz palenia w miejscach publicznych. Bo jakbym miała siedzieć w knajpce,jedząc coś a w okół pełno dymu to bym chyba oszalała.
W domu paliłam to fakt,ale to raczej było palenie w piwnicy i może z 4 razy zapaliłam przy otwartym oknie. Tak samo zawsze wkurzało mnie palenie na przystankach,gdzie czekasz sobie spokojnie a obok Ciebie toczy się wielka chmura i wsiadasz do autobusu śmierdząca.
Do tej pory doceniam palenie w czasie spacerku z psem: przyjemne z pożytecznym,bo i pies się załatwił i nie zasmrodziłam dodatkowo domu a i miałam tą 3 minutową przyjemność

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 21:04   #2975
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Hej My po wizycie. Kropeczka nie jest już wcale taką małą kropeczką - ma niecałe 7 cm przezierność karkowa 1,7, wszystkie narządy w jak najlepszym porządku.
Liczyliśmy nawet paluszki Boski widok. Jak pani dr puściła serduszko bardzo się wzruszyłam...
Po przepuklinie pępowinowej nie ma nawet śladu
Super, duzy dzieć
Stary 2014-03-03, 21:16   #2976
201610121609
Konto usunięte

Palenie
Mam prawie 30lat i w życiu nie zapaliłam także nawet bym sie nie potrafiła zaciągnąć pewnie
TŻ popala ale tylko na dworze a i tak będzie rzucał do września na szczęście z własnej inicjatywy znajomi pala u siebie w domu a juz są tak nauczeni, ze wietrzą mieszkanie przed naszym przyjściem i wychodzą palić jak jestem u nich szkoda, ze nie wszystkich da sie tak nauczyć

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 21:27   #2977
Misstic
Wtajemniczenie

Miminek super że wszystko jest dobrze

Ja też nigdy nie paliłam chociaż w około każdy jara ;/ Mój mąż też pali, rzucił na 10miesięcy ale znowu zaczął i to jest poprostu silniejsze od niego. Wiem jak bardzo się męczył. Chociaż bardzo nie lubie smrodu papierosów to musze jakoś to wytrzymywać. Mąż pali na balkonie przeważnie czasami przy oknie w kuchni także nie jest źle. Chciałabym bardzo żeby rzucił to cholerstwo, dla mnie, dla dzidzi a przede wszystkim dla siebie... Może kiedyś mu się uda

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 21:30   #2978
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Ekaterina - demon seksu hahahaha

.
No mowię Wam, masakra jakaś przed aż tak nie mialam, a teraz ? i to najbardziej z rana nie wiem jak pociagnę do 9 mc

Jak narobiłyście mi smaka na gofry to ja wam narobie na brzoskwinie w syropie i śledzie w śmietanie mniam !

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 00:48   #2979
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Ostatecznie w dniu ślubu wygladalam tak jak na zdjęciach. Sukienka w stylu lat 50 sprawdziła się idealnie.

szczerze? na tych zdjęciach kompletnie brzuszka nie widzę
Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisze z tel i nie moge sie wbic na nasze tajne forum
Mam nadzieje, ze u mnie objawy ustaly, chociaz w piatek przelezalam caly dzien w lozku z mega bolem glowy. Masakra. Jutro tescia imieniny, najgorsze to, ze tu wszyscy jaraja, zeszlam wlasnie na dol i nawet pani ktora przyszla dzis posprzatac z faja. A jutro bedzie gorzej... "Smieje sie", ze jutro wystapie z maseczce z apteki. Ale to wcale nie jest smieszne. Tesciu jara w domu i mysli, ze jak zamknie drzwi do swojego pokoju to nie czuc.... W sumie to nie wiem jak sie jutro zachowac. Bedzie ok 20 osob, towarzystwo specyficzne, ja nazywam to "smietanka krakowska", sami bulke przez bibulke. Co jak nagle zaczna mi wszyscy jarac, mam wyjsc? Niby palenie na werandzie ma byc , ale i tak wali, a nie chce tego wdychac jak jestem w ciazy. Wtf????!!!!!
ja bym wyszła. a niech mówią co chcą. no ale to moje podejście do tematu
Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Mój mąż też pali,nawet sporo,ale przerzucił się na papierosa elektronicznego,ma prawie to samo,a ja nic nie czuję.Nawet myśli o całkowitym rzuceniu
brawo! mój całe szczęście nie pali
Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Tez się boję, że mnie nagle wywali a to prosta droga do rozstępów. Smaruje się po każdym prysznicu z nadzieją, że nowych rozstępów już mieć nie będę
o widzisz, ja się posmarowałam raz do tej pory. nie myślę, nie mam czasu, zapału. a potem już będzie za późno
Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Ja też doły łapię... środę mam wizytę. Też jestem ciekawa jaka płeć się we mnie chowa... W pierwszej ciąży dowiedziałam się później. Zresztą dobrze, że był ze mną TŻ na USG bo ja zapomniałam zapytać o płeć skupiona na tym by wszystkie parametry były ok. Co do ruchów to w I ciąży rzadko czułam, niemrawo, ale to było niesamowite!
o widzisz. a mój nie spytał. przed wizytą mi mówi, że nie wie czy chce znać płeć. po wyjściu z gabinetu: szkoda, że nie wiadomo jeszcze płci mógł zapytać. mi to całkiem z głowy wypadło. może coś by było widać.
Cytat:
Leze i czytam ksiazke. Leze na brzuchu. Spie tez na brzuchu i sie zastanawiam czy mozna? Do kiedy mozna? Musze zapytac lekarza, a Wy cos na ten temat wiecie?
póki brzuszek płaski, to można. potem ja bym się bała.
natomiast niżej był temat o zaleceniu jeśli się ma tyłozgięcie. ztary gin też mi tak mówił, nowy nic nie wspominał. poleżałam 15 min i mnie wszystko bolało. łącznie może z godzinę tak leżałam do tej pory. nie wiem czy to coś daje. podobno macica sama się prostuje w późniejszych tygodniach. mi się wyprostowała prawie, potem znów wróciła i teraz znów jest wyprostowana. zobaczymy co będzie dalej.
Cytat:
Napisane przez Darkangel24 Pokaż wiadomość
dziewczyny które pracują, od kiedy planujecie iść na zwolnienie??
U mnie jutro zaczyna się 12 tydzień a 13.03 długo wyczekiwane usg....
ja prawdopodobnie jeszcze w marcu. już mnie nie chcą w pracy
Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Ponoć już w 12 tygodniu może się udać usłyszeć ale to różnie z tym bywa zapewne... z tego co słyszałam to w większości przypadków następuje to dużo później...
Też bym chciała usłyszeć
nie pomyliłaś aby słyszenia serca z czuciem ruchów płodu? jak tylko serduszko się wykształci, to już je można podsłuchać, czyli ja wiem, coś kolo 5-6 tyg zdaje się. po prostu nie każdy lekarz chce dać posłuchać, z różnych tam względów czy przekonań.
Cytat:
Zastanawiam sie skad mam te wzdecia i pierdniecia kurde nie pije gazowanego, nie jem fast foodow, nie jem syfow. Kurde nooo
a ja z czego? nawet jak dłuższy czas nic nie zjem, to one są na okrągło nieważne co zjem, są cały czas. może trochę mniej niż parę tygodni temu, ale są nadal.
Cytat:
Napisane przez WwikIi Pokaż wiadomość
dziewczyny tak mi się organizm przestawił ze spaniem, że zasypiam najwcześniej o 2 w nocy, a później w dzień jestem nieprzytomna. I nie mogę się z tym spaniem w ogóle przestawić.
ja chodziłam spać 3-4-5 nawet. ale to dlatego, że tż chodził na nocki i mnie nie "pilnował" wczoraj np poszłam spać już po 22, ale też byłam zmęczona źle przespaną nocą i bieganiem w pracy. dziś jak widać wracam "do siebie" ale tż już śpi, to nie marudzi, a postanowiłam sobie wam poodpisywać. za to pewnie ja do siebie będę w pracy marudzić, że mogłam pójść spać wcześniej

w sobotę byliśmy na kręglach ze znajomymi. nic mnie nie bolało, pokulałam dla zasady-punktów co kot napłakał, a że było nas 10 osób, to siedziałam przy herbacie czekając na swoją kolej. zjadłam pyyyyszną roladę wołową z kluskami i kapustą czerwoną (była na zimno i z domieszką jabłka), po jakiejś godzinie przyłożyłam połową hot doga bułka-parówka i poszłam spać po ok 2 godz po tym wszystkim. po nieco ponad godzinie obudził mnie ból brzucha, koszmar. godzinę nie spałam, kibelek-czy nie krwawię, przewracanie z boku na bok, potem jeszcze koszmar z udziałem zmarłej osoby, potem trochę wiercenia w jelitach i myślenie-co jest!? i nie wiem do tej pory. są dwie opcje: albo jednak przesilenie po kręglach, albo przejedzenie plus zimna kapusta. no nie wiem. ani purknąć, żeby sobie ulżyć, ani nic. po jakiejś godzinie przeszło na tyle, że zasnęłam, ale po chwili był ten koszmar, to znów pobudka. po tej akcji pochodziłam po domu, nawet do kościoła nie poszłam, i do pracy na pięć godzin. ruch się zrobił taki, że zostałam jeszcze godzinę pomagać! no i w rezultacie chwilę po 22giej spałam.
dziś byłam na pobraniu krwi, to mi ruszała igłą w żyle, to siniaka nie mam, ale boli jakby był. potem dentysta prywatnie, bo dziąsło koło ósemki bolało-i faktycznie to dziąsło(bałam się czy nie ząb, ale inny ból to był), przypiłowała ząb, bo krzywo rośnie i ciągle bym sobie dziąsło przygryzała, oczyściła, dała lekarstwo koło zęba i zrobiła malutką próchnicę-w drugiej ósemce pół biedy, że mam tylko dwie. i tak się namęczę w życiu z zębami, już się męczę, boję się co będzie po ciąży. zaleciła maść czy coś, dla ciężarnych ale też ogółem po zabiegach dentystycznych, ale że jedyny producent tego typu preparatu(info od średnio zorientowanej w temacie babeczki, więc nie wiem na pewno-chyba praktykantka albo cuś), to i cena ładna: 5 ml za 34 zł.
dziś zjadłam malutki rondelek makaronu z potrawką z kurczaka i prawie ten sam ból, ale po maks godzinie od zjedzenia no i chodziłam jeszcze więc mnie nie obudził. nie wiem czy faktycznie porcje za duże i stąd ten ból?
dobrej nocy!
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35

Edytowane przez bezaczek7
Czas edycji: 2014-03-04 o 01:10
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 07:49   #2980
małaPaulina
Wtajemniczenie

Miminek za wizyte

Ja od dzis wstaje wczesniej poniewaz robie TŻtowi kanapki do pracy
poza tym zajecia dla przyszlych mam są np w srode o 9,masakra,ale musze wstac

bezaczek7 ja dzis w nocy sie obudzilam na siku i strasznie mnie bolal brzuch,tak mnie kulo po prawej stronie,czasami tak mam wlasnie troche sie pomeczylam az udalo sie zasnac...

A no i zaczynam dzis II trymestr

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 07:55   #2981
201610121609
Konto usunięte

Dziewczyny...mam dwie wiadomości ☺️ pierwsza to taka, ze dziś jedziemy do De juz na swoje wiec żegnaj tesciowo druga wiadomość jest słabsza bo nie będzie mnie tu jakiś czas bo monter internetu przyjdzie nie wiem kiedy

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 07:57   #2982
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny...mam dwie wiadomości ️ pierwsza to taka, ze dziś jedziemy do De juz na swoje wiec żegnaj tesciowo druga wiadomość jest słabsza bo nie będzie mnie tu jakiś czas bo monter internetu przyjdzie nie wiem kiedy

i jak to sobie teraz wyobrazasz?

a wlasnie snilo mi sie ze kupilam sobie w pubie piwko z sokiem i nawet sie go nie zdazylam napic

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 08:03   #2983
justyna_1202
Raczkowanie

Ja dziś już od 6 nie śpię, bo mam dziś wizytę więc pełne napięcie. Ale wierzę że wszystko będzie dobrze
Za to na śniadanko powrót do smaków dzieciństwa- kakao i świeża bułeczka z serkiem a kakao chyba już nie piłam z 10 lat!

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
justyna_1202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 08:05   #2984
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny...mam dwie wiadomości ️ pierwsza to taka, ze dziś jedziemy do De juz na swoje wiec żegnaj tesciowo druga wiadomość jest słabsza bo nie będzie mnie tu jakiś czas bo monter internetu przyjdzie nie wiem kiedy

No to witamy w de

Ja musze powoli wstać i iść do piekarni po chleb, bo dzis w de ostatni dzien karnawału i niestety sklepy do 12-13 otwarte, żeby jezcze sklepowe mogły się pobawić

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-04, 08:07   #2985
Misstic
Wtajemniczenie

Witam sie z rana

Ja wlasnie wrocilam z pobierania krwi, jak zobaczylam ile probek musi napelnic to mialam strach w oczach. Na szczescie okazalo sie ze krew ladnie plynela i szybciutko poszlo. Najgorsze ze na wyniki niektore musze czekac tydzien czasu bo probki oni gdzies wysylaja. Byle bym zdazyla do nastepnego wtorku na wizyte u gina.

Paulina

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 09:29   #2986
God Of War 20
Zakorzenienie

bezaczek7 nie pomyliłam a co do serca to tak szybko się nie wykształca jak to napisałaś koło 5-6 tygodnia.
Stary 2014-03-04, 09:40   #2987
carolciuska
Zadomowienie

Co za noc... O 5 wstalam na siku i do 6 sie krecilam, wiercilam, nie moglam zasnac. Jezdzilo mi cala noc w brzuchu przelewalo sie itd. Dop sie obudzilam i mam zapchany nos. Psikne czyms, moze mozna... A i jak sie nad ranem przebudzilam to myslalam, ze umre z glodu... Ale bylam twarda i nie poszlam do lodowki
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 09:47   #2988
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Co za noc... O 5 wstalam na siku i do 6 sie krecilam, wiercilam, nie moglam zasnac. Jezdzilo mi cala noc w brzuchu przelewalo sie itd. Dop sie obudzilam i mam zapchany nos. Psikne czyms, moze mozna... A i jak sie nad ranem przebudzilam to myslalam, ze umre z glodu... Ale bylam twarda i nie poszlam do lodowki
Tak samo mam. A siku wstaje z 4-5 razy w nocy.

Trzeba się cieszyć ciążą
Stary 2014-03-04, 09:57   #2989
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Policzyłam wszystko i jestem ostatni dzień w pracy dzisiaj!!!
Normalnie skaczę z radości Dzisiaj informuję, że jutro nie przyjdę a jutro popołudniu wizyta u lekarza po zwolnienie Jak ja się cieszę Mogę nawet mieć zwolnienie że muszę leżeć I tak się nigdzie nie wybieram a myśl o tym, że będę mogła urządzać naszą sypialnię od nowa, układać wszystko powoli w szafkach i robić miejsce dla maluszka dodaje mi skrzydeł I to spanie do 12 ooooo tak

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 10:03   #2990
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Normalnie skaczę z radości Dzisiaj informuję, że jutro nie przyjdę a jutro popołudniu wizyta u lekarza po zwolnienie Jak ja się cieszę Mogę nawet mieć zwolnienie że muszę leżeć I tak się nigdzie nie wybieram a myśl o tym, że będę mogła urządzać naszą sypialnię od nowa, układać wszystko powoli w szafkach i robić miejsce dla maluszka dodaje mi skrzydeł I to spanie do 12 ooooo tak
Dobrze
Ciekawe jak szybko zaczniesz się nudzić w domu
Stary 2014-03-04, 10:20   #2991
kujon001
Raczkowanie

hej dziewczynki jak mam sie dostac na ta nowa liste wrzesniowek bo wlasnie ja przejzalam i siebie tam nie widze
Stary 2014-03-04, 10:24   #2992
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kujon001 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki jak mam sie dostac na ta nowa liste wrzesniowek bo wlasnie ja przejzalam i siebie tam nie widze
Sama się dopisujesz tak zebys byla wpisana tam gdzie wypada tez Twój termin porodu
Stary 2014-03-04, 10:48   #2993
NATALUSIA14
Rozeznanie

Dziewczyny w którym tygodniu robicie USG genetyczne bo mnie wypada w 13t. 4d. to nie za późno prawda?

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 10:53   #2994
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w którym tygodniu robicie USG genetyczne bo mnie wypada w 13t. 4d. to nie za późno prawda?
Moim zdaniem OK, bo do 14 tygodnia powinno sie je zrobic
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 10:54   #2995
WwikIi
Raczkowanie

God Of War 20 serce u płodu wytwarza się ok. 22- 23 dnia życia płodowego. Ja podsłuchiwałam tętno mojego maleństwa w 6t0d i biło już szybciutko, bo całe 167ud/min
WwikIi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 10:58   #2996
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WwikIi Pokaż wiadomość
God Of War 20 serce u płodu wytwarza się ok. 22- 23 dnia życia płodowego. Ja podsłuchiwałam tętno mojego maleństwa w 6t0d i biło już szybciutko, bo całe 167ud/min
no to wszytsko zalezy od płodu
U mnie w 6 tc był sam pęcherzyk i ani widu ani slychu, serduszka słuchałam dopiero w 9tc

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Moim zdaniem OK, bo do 14 tygodnia powinno sie je zrobic
a jak zrobi się w 14 tc to coś sie stanie czy co ?

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
nie ciesz sie zbytnio
Ja tez chciałam spać do 12 a codziennie bydze sie o 8 nawet jak ide spać o 24 :P
zlośliwość normalnie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-04, 11:06   #2997
WwikIi
Raczkowanie

88Ekaterina88 dlatego właśnie napisałam około 22-23 dnia. Czyli to wychodzi jakiś 5- 6 tydzień od om jak dobrze liczę Wiadomo, że to tylko jakaś średnia statystyczna a każdy "dzidź" rośnie sobie w swoim tempie

Edytowane przez WwikIi
Czas edycji: 2014-03-04 o 11:13
Stary 2014-03-04, 11:10   #2998
Mo_onika_ika
Rozeznanie

No ja mogę spać cały dzień, znaczy wstać około 8, najeść się, posiedzieć przy kompie, obejrzeć coś w tv, wyjść z psem, wrócić, zjeść , ok 11 mnie muli, mogę spać do 15,potem zjeść , wyjść z psem, wtedy jest pora na umycie się bo przecież tż koło 18 wraca więc trzeba wyglądać I tak pewnie spędzę pierwsze dni zwolnienia A potem zacznę dbać o siebie, zrobię w końcu paznokcie, pójdę do fryzjera, zajmę się domkiem pochodzę po sklepach, rozplanuję schemat zakupów dla maluszka co kiedy kupować Normalnie już chcę godzinę 20 i do domu Uwielbiam leniuchować A jeszcze jak będę leniuchować z moim maleństwem w brzuszku to już w ogóle

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 11:17   #2999
Latte88
Zakorzenienie

Miminek gratulacje <3 to już całkiem duży berbetek my zaczynamy 14 tydzień i za tydzień idziemy na usg sprawdzić czy dzidzia zdrowa.
Coś zaczyna mnie boleć gardło, i zastanawiam się, czy iść w domowe specyfiki domowe czy może jakieś tabletki z apteki :-/ może moglibyście coś doradzić?

Sent from my C6603 using Wizaz Forum mobile app
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 11:17   #3000
WwikIi
Raczkowanie

Mo_onika_ika jak ja bym chciała mieć tyle energii, żeby ogarnąć siebie i mieszkanie. W ciąży mam takiego lenia, że nawet jak mam herbatę sobie zrobić to już ogromny wysiłek dla mnie a na zakupy wysyłam tża i musi robić mi zapasy Ale muszę się wziąć w garść, bo inaczej chałupa mi brudem zarośnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości