|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
a dziś zachciało jej się z lewej ![]() Cytat:
ja mam jutro ![]() Cytat:
Zawsze jak piszesz coś o pierwszej stronie to od razu lecę lukać i rzeczywiście nie widziałam nawet, że mamy więcej dziewczynek na wątku ![]() Cytat:
A tu dziś moja zdobycz z okazji jutrzejszej 100-dniówki |
||||
|
|
|
#1472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aż się boje teraz czy będzie powtórka z rozrywki...
Ceń się wysoko,a uwierzy,że jesteś jego wygraną na loterii ![]() 22.09.2012r. - nasz wielki dzień http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png Edytowane przez kinia8906 Czas edycji: 2014-03-03 o 20:29 |
|
|
|
|
#1473 |
|
Zadomowienie
|
Padip Tak, jestem pewna. Korytarz ma funkcje przechodzenia z pokoju do pokoju. Tam nie będziemy zostawiać butów, kurtek od tego jest korytarz na dole.
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z góry gratuluje studniówki ![]() luzowe bodziaki ale fajowe ![]() oczywiście zdjęcia będą Pradip kiedy Ty masz studniówkę? przecież ja już dawno miałam a ty jesteś zaraz po mnie nie? zresztą Izetce pewnie też się już zbliża ta magiczna 100
|
|
|
|
|
#1475 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc Kobietki
![]() My juz w lozeczku po kolacji wiec Kruszynka szaleje w brzuchu, az maz sie zdziwil ze tak mocno a ona tak czesto Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
choc0late ale sie wypycha cudnie
|
#1477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dzis u nas pochmurnie, a miałam robic pranie ![]() wczoraj odwiedziłam miasto, kupiłam dla dziecka szczoteczkę do zębów, w lumpku nic dla dziecka bo raz że nic fajnego nie było, dwa że maż mi już zabronił ![]() lecę nadrobić ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- śliczne gratuluję studniówki ![]() ![]() Cytat:
moja też się wypycha po tej stronie, ale nie aż z taką siłą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Pogoda okropna, deszcz i ponuro
A my znaleźliśmy pralkę dla siebie Jak dobrze pójdzie to dzisiaj kupimyznalazłam ją na polskiej stronie to wam pokazuję ![]() http://www.indesit.pl/sprz%C4%99t_ag...082605PL/40.do
|
#1479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczoteczkę a to już trzeba? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1480 |
|
Zadomowienie
|
Helllołłł
Chocolate-no to sobie chłopaki wariują w brzuszku Poziomka-idę jutro do szkoły ![]() Aldrin-jak pilnujesz Nas dobrze dobrze u mnie imprezka za 10 dni![]() Anteria-super, ze w końcu udało się coś wybrac
17.08.2012r- 17.06.2013r- 02.07.2014r. Edytowane przez Izetka_ Czas edycji: 2014-03-04 o 10:01 |
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Też się bardzo cieszę
I udało się ją znaleźć w promocji w saturnieTeraz tylko czekamy na pieniądze z chorobowego ale to liczę że już dzisiaj będą i jest nasza w końcu ![]() A od kwietnia zaczynamy już na serio kompletować wyprawkę I babcia powiedziała że mam się łóżeczkiem nie martwić bo ona pierwszemu wnukowi kupi![]() A wczoraj po raz pierwszy zobaczyłam jak rusza się moje maleństwo, tak kopał że cały brzuch mi latał cudo
|
#1482 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Wita się z Wami pierwszy śpioch RP Wstałam z mężem o 6:30 ale jakoś po śniadanku położyłam się do łózka i co i oczywiście zasnęłam i do 9 podrzemałam ![]() U nas dziś brzydko i zimno .... Anteria za wybranie pralki my chyba z wyprawką też poczekamy do kwietnia... jakoś mi się nie spieszy... nie wiem czemu, może za bardzo się stresuję tym wszystkim i boję się, że coś może być jeszcze nei tak ![]() Ramona zawsze coś kupione Po upraniu rozwieś koniecznie płaszczyk na wieszaku jakimś porządnym żeby ładnie ociekł i wysechł
|
|
|
|
#1483 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Hej, u mnie masakra jednym słowem... Siostra poszła do tej pracy
(tej co wtedy miała iść, ale się przesunęło) i będzie tam chodzić do końca tygodnia od 8 do 16.. Także ja siedzę z jej synkiem dodatkowo. I jej i mój na przemian kaszlą i się smarkają. Mój wywala wszystkie zabawki na środek pokoju standardowo, a jej włazi na parapety i co chwile marze mi ręką po telewizorze... Już mnie gardło od tego darcia się boli Byliśmy wczoraj z Adasiem u tego lekarza, na szczęście to tylko przeziębienie, obeszło się bez antybiotyku. Za to mnie zaczyna rozkładać. Odkąd wczoraj wróciliśmy źle się czuję, boli mnie głowa, kręci w nosie, drapie w gardle... No super po prostu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
próbowałam, ale u niego jest ciągle ten sam argument - że ja do pracy wstać nie muszę, tylko siedzę cały czas w domu, więc mogę się przespać w ciągu dnia, bo on by tak zrobił. Ale ja nie wyobrażam sobie jakoś, żeby pójść spać, a mały by sobie robił co chce, przecież krzywdę mógłby sobie zrobić jakąś, a ja bym nawet nie zauważyła. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje
|
||||||
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45427999]
w Twoim przypadku to racja, ale akurat mój tż pracuje normalnie po 8 godzin. I gdy przychodzi weekend i on idzie sobie na piwo, które przedłuża się nie raz do 1 w nocy, to jest dobrze, wyspać się wtedy nie musi. Ale jak mały nas w nocy budzi, to już wtedy musi. A Adaś jak był malutki tak do 3 mc w dzień nie spał wcale, a w nocy budził się co godzinę z płaczem, więc ja wyglądałam jak zombie i nie miałam na prawdę kiedy pospać.[/QUOTE] No tego to nie rozumiem w ogóle, przykro mi że tak jest u Ciebie. Mój Tż-t należy do takich osób że nie odmawia pomocy, dlatego gdyby coś poważnego się działo na pewno by mi pomógł, a co do wychodzenia na piwo to nie pamiętam kiedy ostatnio tak wychodził, chyba jak w Polsce byliśmy czyli w styczniu, normalnie nie ma na to siły czy nawet ochoty. Ma swoje za skórą ale chyba jednak nie jest jeszcze taki zły
|
#1485 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, mam podobnie jak Anteria, nie mogę narzekać na mojego męża, zawsze jest wyrywny chyba że o czymś zapomni czy nie pomyśli (jak to facet). Ale o pomoc zwykle nie muszę prosić. Dlatego też nie czuję potrzeby by angażować go w 100% obowiązków, nie będzie mi lepiej czy łatwiej tylko dlatego że jak ja nie śpię, to on też nie może.
Z drugiej strony on ma bardzo odpowiedzialną pracę i nie może sobie pozwolić na brak koncentracji. W weekend to co innego, może robić za mnie wszystko i często robi. Uważam więc, że jak ja dam mu się wyspać załóżmy przez 4 noce w tygodniu, on da mi się wyspać jak ma wolne - układ idealny dla wszystkich. Nie ma potrzeby żebyśmy oboje byli cały czas zmęczeni. I nikt mnie nie przekona, że mam go po prostu budzić dla zasady, bo to "wspólne dziecko". Ale to zawsze zależy od podejścia obu stron, gdyby się migał, to na pewno chciałabym go mocniej angażować, wymagałby więcej perswazji i stanowczości. Współczuję tym kobietom, które są z tym wszystkim same, naprawdę. To bardzo krzywdzące i uczucia jakie żywi się wtedy do takiego partnera muszą być nieprzyjemne...
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-03-04 o 10:26 |
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45427999]Hej, u mnie masakra jednym słowem... Siostra poszła do tej pracy
(tej co wtedy miała iść, ale się przesunęło) i będzie tam chodzić do końca tygodnia od 8 do 16.. Także ja siedzę z jej synkiem dodatkowo. I jej i mój na przemian kaszlą i się smarkają. Mój wywala wszystkie zabawki na środek pokoju standardowo, a jej włazi na parapety i co chwile marze mi ręką po telewizorze... Już mnie gardło od tego darcia się boli [/QUOTE] brak mi słów ![]() zdrówka dla Ciebie i dwóch urwisów
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Berenika, przykro mi, że Twój Tż ma takie podejście
a rozmawiałaś z nim na ten temat? tak, żeby powiedzieć mu prosto z mostu co czujesz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wybór pralki. Kamień z serca pewnie spadł, że masz to już za sobą.[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45427999]Hej, u mnie masakra jednym słowem... Siostra poszła do tej pracy (tej co wtedy miała iść, ale się przesunęło) i będzie tam chodzić do końca tygodnia od 8 do 16.. Także ja siedzę z jej synkiem dodatkowo. I jej i mój na przemian kaszlą i się smarkają. Mój wywala wszystkie zabawki na środek pokoju standardowo, a jej włazi na parapety i co chwile marze mi ręką po telewizorze... Już mnie gardło od tego darcia się boli Byliśmy wczoraj z Adasiem u tego lekarza, na szczęście to tylko przeziębienie, obeszło się bez antybiotyku. Za to mnie zaczyna rozkładać. Odkąd wczoraj wróciliśmy źle się czuję, boli mnie głowa, kręci w nosie, drapie w gardle... No super po prostu ![]() zdrowia dla synka i obyście wy się nie zarazili ![]() próbowałam, ale u niego jest ciągle ten sam argument - że ja do pracy wstać nie muszę, tylko siedzę cały czas w domu, więc mogę się przespać w ciągu dnia, bo on by tak zrobił. Ale ja nie wyobrażam sobie jakoś, żeby pójść spać, a mały by sobie robił co chce, przecież krzywdę mógłby sobie zrobić jakąś, a ja bym nawet nie zauważyła. w Twoim przypadku to racja, ale akurat mój tż pracuje normalnie po 8 godzin. I gdy przychodzi weekend i on idzie sobie na piwo, które przedłuża się nie raz do 1 w nocy, to jest dobrze, wyspać się wtedy nie musi. Ale jak mały nas w nocy budzi, to już wtedy musi. A Adaś jak był malutki tak do 3 mc w dzień nie spał wcale, a w nocy budził się co godzinę z płaczem, więc ja wyglądałam jak zombie i nie miałam na prawdę kiedy pospać.[/QUOTE] Dużo zdrówka dla Adasia i oby Ciebie nie rozłożyło. Ciężkie podejście ten twój mąż ma. To że wstajesz do synka w nocy to raczej z troski wynika. A co by było gdyby coś mu się stało, zakrztusił się przez sen czy coś. To co by wtedy powiedział? Że to też Twoja wina? Ciekawe co by było gdybyś Ty go zostawiła na cały dzień z dzieckiem, bo idziesz do pracy, wieczorem z koleżankami na kawe a on z całym domem na głowie. Pranie, sprzątanie, gotowanie, zajmowanie się dzieckiem. Na pewno byłby mega przemęczony, ale Ty nie masz prawa przecież bo przyzwyczajona jesteś. No ale wg większości facetów kobieta która nie pracuje zawodowo nic nie robi i nie ma prawa być zmęczona. A mój synuś co chwilę zmienia pozycję. Od dwóch dni upodobał sobie okładanie kopniakami chyba mojego pęcherza. Dziwne uczucie. I co chwilę widzę jak mi się brzuch na prawo przekrzywia. Też lubi prawą stronę, bo i tam kopniaki najczęściej czuje. I to prawda co piszą w tych opisach ciąży że w 24-28 tc dzidziuś w brzuchu ma salę gimnastyczną.
|
|
#1489 |
|
Konto usunięte
|
Albo mi się zdaje, albo kilka dziewczyn nam gdzieś zniknęło...
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się wydaje, że piszące grono się zmniejszyło
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
A co do dziecka mam takie samo wrażenie, tyle że mój ogólnie jest po prawej stronie bo usadowił się w prawej macicy i od początku większy ból i ogólnie ucisk czuję właśnie po tej stronie, a od wczoraj wyjątkowo kopie i czuję go już bardzo. Szkoda tylko że jak tatuś dotknie brzucha to mały się na niego wypina i za nic nie chce go kopnąć
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
A ja i tak nie wierzę, że nawet gdyby mąż nie wstawal do dziecka to będzie spał jak dziecko będzie płakać i wstanie wypoczety po naszej nie przespanej nocy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1493 |
|
Konto usunięte
|
NecroKitty ostatnio pisała 22.02
Dotk4 19.02 malin 15.02 Gdzie jesteście??? |
|
|
|
#1494 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45428764]NecroKitty ostatnio pisała 22.02
Dotk4 19.02 malin 15.02 Gdzie jesteście???[/QUOTE] może trzeba im napisać PW? Albo ktoś ma z nimi jakiś inny kontakt? tel, mail?? |
|
|
|
#1495 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Berenika, powiem Ci szczerze, że mi się nóż w kieszeni otwiera, jak czytam o zachowaniu Twojego męża :/ chyba bym mu łeb urwała, jakby się tak zachowywał.
|
|
|
#1497 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wtorkowo
u mnie akurat ładna pogoda i mam nadzieję, że tak zostanie, już bardzo chciałabym prawdziwą wiosnę ![]() ANTERIA super, że wybraliście pralkę ![]() Też zauważyłam, że nam tempo chyba spadło albo mi się wydaje :P
|
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Pater, zazdroszczę ładnej pogody. U nas zachmurzone..
|
|
|
#1499 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() Berenika - okropna sytuacja wspólczuje. Mnie zawsze denerwowało jak widziałam takich facetów i najchętniej sama bym im coś powiedziała.Mój raczej tak jak większości z Was pomoże mi bo wiem jakie ma podejście ale ... z obserwacji widzę że to może się zmienić. Np moje koleżanki miały naprawde w porządku mężów, oni chcieli przewijać i naprawde to robili (nie wiem czy tak na pokaz czy na codzień też ale z drugiej strony okazjonalnie jak by przewijali to nie mieli by takiej wprawy?) ale szczególnie zapadł mi w pamięć przykład mojej przyjaciółki. Facet wyrywny, chciał pomóc a ona ciągle "źle, zostaw nie tak" "podłuż mu kocyk inaczej" "trzymaj obiema rękami" i tak ciągle to pouczanie poprawianie i sama podchodziła i poprawiała. Facet poprostu ustępował i odchodził a ona przejmowała robotę. I tak przestał się coraz bardziej angażować i wszystko było na jej głowie. I ona teraz narzeka, mówi że chce drugie dziecko ale nie z takim mężem który nie będzie się angażował. A tak naprawde saa jest sobie winna swoim zachowaniem. Oczywiście to nie jest reguła i część facetów poprostu się nie angażuje ale czasem jest to też nasza wina- naszego postępowania. Ja też ma takie skłonności do pouczania dlatego wiem że będę musiała się pilnować żeby nie popsuć tego co mam.
|
#1500 |
|
Raczkowanie
|
Ufff... nocka tym razem przespana normalnie
![]() Wczoraj z ciekawości weszłam zobaczyć opinie o mojej p. doktor do której chodziłam przez pierwsze miesiące ciąży ale zmieniłam ją 2 mies. temu i powiem wam, że nie spodziewałam się, że ta babka ma teraz aż tyle negatywnych opinii... jak ja się ciesze, że się zdecydowałam na zmiane! Czasem warto podjąć ryzyko i posłuchać głosu rozsądku. Swoją drogą jak dobrze, że stworzyli taką stronę gdzie można dać opnie o każdym lekarzu na plus albo minus i przynajmniej można uniknąć rozczarowań niepotrzebnych.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

wstajemy obydwoje 

ja mam jutro 
Ci dziwne, przed ciążą nie znosiłam tego motywu 

zresztą Izetce pewnie też się już zbliża ta magiczna 100 

I nas dopadła jelitówka, a dokładnie mojego syna... Najpierw zwymiotował z śr/czw w nocy przez sen (!), bo ani on się nie obudził, ani my. Rano tż go budzi do przedszkola, a on cały w wymiocinach. No masakra! To jakiś cud, że się nie zakrztusił... Cały dzień wietrzyłam, prałam pościel, czyściłam łóżko i dywan. A w sobotę z kolei cały dzień i noc biegunka. Straszne to było, bo się biedak męczył, a w sumie pierwszy raz go jelitówka dopadła. Na szczęście nie przeszło na mnie, ani na tż.
a rozmawiałaś z nim na ten temat?