|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Dzien dobry
Zaraz postaram sie napisac relacje z chrztu ale z kompa.Odloze malego bo usnal mi przy cycu ![]() Dziekujemy za kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
No i pięknie... Była nowa część, obiecywałam że będę bardziej na bieżąco. I co? I
![]() ![]() OK, będę więc powolutku sobie nadrabiać - pewnie zajmie mi to kilka dni ![]() Cytat:
![]() Yhym, pochwaliłam się za wcześnie. Od paru dni mam jakby kolejny rzut wypadania włosów. Jeszcze nie wypadają tak, jak wtedy, ale jednak ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1353 | |||||||||
Zadomowienie
|
A no chyba, że tak. No to my się nie załapiemy w tym roku.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też raczej nocnym markiem jestem, ale wieczorem jakoś zupełnie nie mam ochoty na komputer tym bardziej, że mam stacjonarny i tak jakoś nie za bardzo mi się chce spędzać wieczór przed kompem. Po uśnięciu Małej robimy sobie kolację i oglądamy coś w TV albo włączamy jakiś film. Czasem jakąś gazetkę przeglądam, albo gram na komórce i tak mi mija wieczór. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A tą sprawą z salonikiem się nie przejmuj. Niech się rządzą po swojemu, ciekawe tylko czy dobrze na tym wyjdą. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Zakorzenienie
|
Powoli doczytuję
![]() Liwka,Marysia i Majcia ![]() ![]() PaulinaTymek b .grzeczny,rzeczywiście to aniołek tfu tfu ![]() Lineczka ![]() Córko ![]() ![]() Miss Ja tak prosto z mostu jak tam kupa ?U nas od czwartku znowu niet ![]() Zaraz relacja a potem jeszcze doczytam ![]() I ogólnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Zadomowienie
|
Zosia skończyła właśnie drzemkę i woła "mamo chcę się bawić!!".
![]()
![]() |
#1356 |
Zakorzenienie
|
ano i
NiuniaGratuluję dziewczynki.Super ![]() LusesitaBrawa dla Marysi za to że taka grzeczna w kościele.Niepotrzebnie sie martwiłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się boję że właśnie nie będę potrafiła małej tego jakoś dobrze wytłumaczyć...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1358 |
Zakorzenienie
|
Soo..
Muszę pochwalić Tymka bo był bardzo grzeczny.Wstaliśmy sobie w ndz około 8.00 na spokojnie najpierw się mamuśka wyszykowła a potem dopiero zabrałam sie za synka ![]() ![]() Ksiądz po nas wyszedł,zadowolony że takie imiona zostały wybrane bo kiwnął głową i się uśmiechnąl jak wypowiadalismy imiona.Szturchnął drugiego księdza ![]() Były 2 chrzty. Mały usnął dopiero po chrzcie a tak to rozglądał sie z zaciekawieniem dokoła.Przy polaniu głowy nie wzruszył się za bardzo ![]() Na sali wszyscy go wytarmosili i wyprzytulali z czego był ewidentnie zadowolony ![]() ![]() Mały obłowił się kasowo ![]() Także impreza udana,objadlam się jak dzika ![]() ![]() Fotki wkleję jak przegram ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Maomamiza obrót Zuzki ![]() Beatkastrasznie duzo stron jak na pracę magisterską.moja miala około 60.Ale co uczelnia to inny wymóg pewnie. Basiaapiekne wagi bliźniaków ![]() Kociak ![]() ![]() domiwow jaki Jasiu duzy ![]() Majcia i Nelka słodziaki ![]() Dla Hani ![]() ![]() Miss Za wage Zosi ![]() Mamcia przyszła,będziemy plotkować. Do później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas ostatnia kupa była w piątek i na razie cisza. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Czekamy na foteczki!
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy zblendowany ziemniak jest klejacy bo właśnie zrobiłam sobie w blenderze ziemniaka bo nie mogłam uwierzyć że będzie papka i on taki klejacy...
But I'm a Supergirl and Supergirls don't cry. Edytowane przez CorkaCzarownic Czas edycji: 2014-03-04 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Wtajemniczenie
|
Brawo dla Neli sryciuli na dzielne ciągnięcie niekapka
![]() Dla Marysi i Tymka że byli grzeczni ![]() Dla świętujących miesięcznice ![]() ![]() ![]() ![]() U nas jakieś płacze i żałości, nie mam sił Córko klejący :yes: |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
11:30-12 120 ml mleka z kleikiem ( ale teraz też wprowadzamy warzywka więc może kiedyś będzie tu obiadek) 15:00 120 ml mleka 18:00 120 ml mleka 21:00 180 ml mleka 4:00 150 ml mleka Zazwyczaj tak to wygląda i w między czasie dopajam wodą
![]() |
#1363 |
Zadomowienie
|
Przecież to jest obrzydliwe ;(
![]() |
#1364 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pytanie za 100 puntów: dałam Zuzi teraz pół słoiczka (130 g) dyni, to była jej pora jedzenia. Za ile jej mam dać mleko?? godzina, półtorej???
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motor jest extra zwlaszcza ze wlasnorecznie wymyslona koncepcja ![]() CORKO a czemu chcialas wit d na recepte?Nie dziwie sie ze zmieniasz przychodnie,masakra. ANULKA. A co Hania ma taki placzliwy dzien dzisiaj?Moze pogoda bo u nas senny dzien Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1366 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szwagierka z mężem bardzo sobie chwalą ten zakup
![]() |
#1367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | ||
Raczkowanie
|
Woła
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1369 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ano dogorywałam wczoraj ![]() Dzisiaj juz git ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale za to tż może będzie miał zwrot(mam nadzieję) z zagranicy,chociaż tyle ![]() Piję kawkę i jem tort i ciacho ze chrzcin ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Wtajemniczenie
|
Nemosek nie wiem, brzuszek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wy też dostajecie podwójny zwrot nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Zakorzenienie
|
O kurcze
![]() A w ogóle dostałam z okazji chrztu książkę "Najlepsze na świeciedomowe jedzenie dla dzieci" i tam piszą że rozszerzanie diety zaczyna się od kaszki ryżowej. Jak to bylo u WAs bo ja juz zagubiłam sie w gąszczu tego wszystkiego ![]() I nie koduję juz kto co i jak ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() No w przyszłym roku będzie na co wydawać kasiorkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1374 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no tak zapomnialam ze Ty w zeszlym roku za maz wyszlas ![]() Cytat:
Nemosku ja tez mam witamine D na recepte ![]() ![]() Cytat:
a ja sie zastanawiam jak ty ogarniasz zabawe z dwojka maluchow ![]() Cytat:
![]() Mao, dziekuje, wczoraj dostalam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Zakorzenienie
|
Pomecze was jeszcze fotkami bo TZ mi wyslal co swoim telefonem robil
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-03-15 o 06:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
- Sadzam w foteliku i bujaczku, siadam miedzy nimi i pokazuje różne zabawki, grzechotki, śpiewam, miauczę, robię muuuuu ![]() - kładę na macie ich obok siebie i pokazuje rożne wiszące zabawki, z reguły lubią same sobie machać raczkami, mają dwie maty, ale póki co mieszczą się na jednej - z rana kładę na naszym łóżku , ja kładę się miedzy nimi i gadamy sobie ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam Majce kleik w miseczce ze 100ml mlekami 2 łyżek i wciągnęła nosem
![]() ![]() ![]() ![]() Aaaa...i wreszcie zamówiłam krzesełko do karmienia Chicco Polly kolor Happy Land ![]() ![]() Majka na macie, ja się idę ogarnąć i czas na spacerek ![]() Nemosku - super, że wszystko tak się udało i Tymuś grzeczniutki, ale to było do przewidzenia ![]() Miss - cyyba też by mi się nie chciało siedzieć przy kompie, alez tabletem w rąsi, w łóżku jest calkiem przyjemnie ![]() Buziaki dla Zosiulki na 3 miesiące ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fura akurat chrzesniaka mojego :P uzyczyl nam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Zakorzenienie
|
Musze usiasc dzisiaj nad krzeselkiem i cos zamowic w koncu.
Ale mi sie maly wierci na rekach.Post mi trudno napisac bo raczka dotyka klawiatury Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.