Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie?
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! 2 8,00%
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! 3 12,00%
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! 2 8,00%
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! 0 0%
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! 0 0%
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! 4 16,00%
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. 2 8,00%
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! 7 28,00%
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci 3 12,00%
listopadowo-grudniowe mamusie2013 2 8,00%
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 09:34   #1351
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Dzien dobry
Zaraz postaram sie napisac relacje z chrztu ale z kompa.Odloze malego bo usnal mi przy cycu
Dziekujemy za kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 09:41   #1352
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

No i pięknie... Była nowa część, obiecywałam że będę bardziej na bieżąco. I co? I - mam 33 strony do nadrobienia
OK, będę więc powolutku sobie nadrabiać - pewnie zajmie mi to kilka dni

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Basiaaaa- nie daj sie,ustaw go bo bedzie gorzej. Ja mam wrazenie, ze wspolczesny swiat komorek, laptopow juz niejedno malzenstwo rozwalil. Kiedys sie gadalo ze soba, a teraz nawet przy obiedzie przy jednym stole, a kazdy ze swoja komorka. My dlatego tego jednego przestrzegamy-jak jemy to razem,telewizor wylaczony, komorki odlozony, laptop wylaczony.Choc ta chwila jest tylko dla nas i na rozmowe.
Też niestety odnoszę takie wrażenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Chyba najgorsze za Tobą
Yhym, pochwaliłam się za wcześnie. Od paru dni mam jakby kolejny rzut wypadania włosów. Jeszcze nie wypadają tak, jak wtedy, ale jednak

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
mam takie pytanie,w książeczce zdrowia jest taka tabela z rozwojem malucha, to powinien uzupełniać lekarz czy ja sobie tam mogę zaznaczać?
Też się kiedyś nad tym zastanawiałam. Ale sama nie uzupełniam, a lekarza nie pytałam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 09:50   #1353
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
chyba trzeba byc rok po slubie i wtedy mozna razem sie rozliczac
A no chyba, że tak. No to my się nie załapiemy w tym roku.
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
W ogóle jutro to chyba podam szpinak, bo czytałąm i raczej nie mają dzieci po nim problemów brzuszkowych. Ja sie jakoś tak ostatnio boje tego no ale prędzej czy później i nasze jelitka dojrzeją do innego jedzenia jak widać kazde dziecko jest inne
Nie bój się podawania nowych produktów, bo jeśli Kacperek nie spróbuje to Ty nie będziesz wiedziała czy będzie miał po tym problemy z brzuszkiem czy nie. Dzieci mogę całkiem inaczej reagować na te same produkty, jedne będzie miała ból brzuszka a drugie przyjmie super. Może ten szpinak Wam podpasuje i już będziesz miała kolejne warzywko, które możesz Małemu podawać.
Cytat:
Jak byłam w przychodni to były ze 4 dzieciaczki mniej wiecej w wieku Kacpra i ja tak patrzyłam i kurcze ten mój bąbel to taki klocek wielki przy nich
To Ty się ciesz! Rośnie Ci duży chłopiec, a to powód do dumy!
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ale puchy wieczorami pewnie po całodniowych bataliach z maluchami padacie na pyszczki? Ja jestem sową i po nocach buszuję

Miss - ładnie Zosia rośnie na mamusinym mleczku
Możliwe, że po szczepieniu mała taka maruda, u nas tak właśnie było.
Dziękuję. Właśnie Zosinki nie za dużo przybywa, ale na razie mamy się tym nie martwić i nie dokarmiać, może się wyreguluje. Troszkę sobie pomarudziła, ale wykąpaliśmy ją, nakarmiłam i usnęła bez problemu i spała ciągiem do 4.40 więc nocka super.
Ja też raczej nocnym markiem jestem, ale wieczorem jakoś zupełnie nie mam ochoty na komputer tym bardziej, że mam stacjonarny i tak jakoś nie za bardzo mi się chce spędzać wieczór przed kompem. Po uśnięciu Małej robimy sobie kolację i oglądamy coś w TV albo włączamy jakiś film. Czasem jakąś gazetkę przeglądam, albo gram na komórce i tak mi mija wieczór.
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
my jutro na szczepienie...mala jak na swoje 12 tyg. pewnie grubo ponad 6 kg juz ma:p
Trzymam kciuki za dzielną pacjentkę, żeby nie bolało!
Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
Pozalatwialismy, przy okazji dowiedziałam się że są mega skargi na dziewczynę, która tam pracuje... Były do kierownika ale on nie przekazywal nam bo jegp żona będzie teraz ajentem... Ludzie sa okropni . Mam nadzieje ze im bokiem to wyjdzie.. Wgl dziwię się że nowej osobie oddali salonik przed sezonem z takimi utargami. Ciekawa jest jak sobie poradzą... A nasza regionalna powiedziała ze zabrakło tam nas. Jako sprzedawców. Ale spoko, znam tamta laske i jestem ciekawa jak taka osoba będzie prowadzić salonik jak jest jaka jest... Ale spoko, to ich sprawa. Ja powiedziałam ze zrobię wszystko aby ten salonik był na pierwszym miejscu w sieci a dużo nam brakuje do tamtego. Ale oni mnie znają i wiedza do czego jestem zdolna:d

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

A dzisiaj szczepienie
Trzymam kciuki za dzielną pacjentkę! Będzie dobrze! doczytałam, że już moje kciuki nie potrzebne, bo szczepienie już mieliście.
A tą sprawą z salonikiem się nie przejmuj. Niech się rządzą po swojemu, ciekawe tylko czy dobrze na tym wyjdą.
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dzień dobry
dzięuję za wszystkie buziaki i gratki dla Hani

również przesyłamy buziaki spóźnione dla Liwi, MAjeczki, MArysi
i dla dzisiejszych miesiączniaków: Miłoszka, Zosi, Mateuszka
Ale fajny śmieszek! Jakie ma grubiutkie rączki! Piękna!
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Moje dziecko przekręciła się w poprzek łóżka a ja na skrawku.Bawi się kocykiem nakładając go na buźke

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Luesita my też jutro na szczepienie
Posuń się mamuśka! Za Was też będę trzymać kciuki na szczepieniu, ale to już trzecie i niedługo mi zabraknie paluchów. Zosia chyba mi będzie musiała pomóc.
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Heja!
Nelka jak padla nam wczoraj ok 19 30 to obudzila sie dzisiaj o 4 45 zjadla i dalej poszlysmy spac i obudzilysmy sie o 8 miala byc wczoraj kapana ale za szybko padla a nie odwazylam sie jej budzic bo juz kiedys tak zrobilismy to pozalowalam tego bardzo szybko nawet w pizamke ja na spiocha przebieralam :P
Ja też już nie zamierzam budzić Małej na kąpiel jak mi wcześniej przyśnie, bo drze się wtedy w niebogłosy i nie może ponownie zasnąć ani się uspokoić. Raz ją obudziłam, a potem uspokajałam ją i usypiałam do północy, aż w końcu padła ze zmęczenia, a ja zaraz po niej.
Cytat:
My po szczepieniu żyjemy. Najgorzej 3, pierwsze bez płaczu, drugie troszke a 3 koniec świata. Ale w samochodzie spokój. Ale lekarz mnie wkurzył, nie chciał zapisać witaminy d, bo po co... Tak jej główkę badał tam gdzie ciemiaczko, że aż zaczęła płakać... I jeszcze idiotyczne pytanie: co ona ma na głowie? No co? Ciemienuche... Nawet nie chciało mi się pytać o rozszerzanie diety kolo 4 msc, bo po co mam go pytać. Oczywiście jak spytałam co na te bączki to mnie olał ... Zmieniamy przychodnir w piątek. Wole dojeżdżać 20 km niż dawać moje dziecko debilom. Juz nie mowie ze pielęgniarka była tak delikatna ze prawie Ulka rzucała...
dla dzielnej Ulci! A lekarzowi i pielęgniarce należą się baty za te teksty i zachowanie. Co za ludzie! Zmień przychodnię choćbyś miała dojeżdżać do niej kawałek, bo z takim lekarzem to nie za fajnie.

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 09:52   #1354
nemosek
Zakorzenienie

Powoli doczytuję

Liwka,Marysia i Majcia i buziaki dziewczynki za kolejne miesięcznice.

PaulinaTymek b .grzeczny,rzeczywiście to aniołek tfu tfu

Lineczka za pierwszą marchewę

Córko za biznesik

Miss Ja tak prosto z mostu jak tam kupa ?U nas od czwartku znowu niet

Zaraz relacja a potem jeszcze doczytam

I ogólnie za dzielnych pacjentów podczas szczepienia

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-03-04, 09:53   #1355
Miss Triss
Zadomowienie

Zosia skończyła właśnie drzemkę i woła "mamo chcę się bawić!!".

Stary 2014-03-04, 09:57   #1356
nemosek
Zakorzenienie

ano i

NiuniaGratuluję dziewczynki.Super.B rawo!
LusesitaBrawa dla Marysi za to że taka grzeczna w kościele.Niepotrzebnie sie martwiłaś

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-03-04, 10:02   #1357
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
I wczorajsze dla: Niny,Roksany,Mikołaja

Rośnijcie szybko i zdrowo!

Cytat:
Ja juz nie mam sił, wczorajsza kąpiel porównując do dzisiejszej- NIEBO. mały nawet do wody nie wszedł a już płakał. Nie mówie o tym ze nie miałam czasu dzisiaj na nic bo ciągle marudził i płakał.
U nas tak wyglądają kąpiele od dłuższego czasu

Cytat:
Wlasnie ogladam jakis film i byly tam babki toples i wszystkim piersi pieknie staly,a moje? Niedugo z podloga sie spotkaja:banghead:
Cytat:
Co do cycków- moje już "zamiatają" podłoge
Witam w klubie

Cytat:
A i byłam u kuzynki i bawiłam się z moja mała Mileną. I mała mówi mi tak: wiesz ciociu, wczoraj bawiłam się z tatą i ściągnełam mu spodenki z majtkami i on tam( pokazała gdzie) ma strasznie dużo włosów Wiec mówie jej tak, : wiesz chłopcy mają ogólnie dużo włosów, zobaczysz w lecie ile mają na nogach. Dziewczynki w tym miejscu też maja włoski jak sa duże, sama widziałaś jak mama mnie depilowała( mama kosmetyczką jest, dla waszego przypomnienia). Ale pamietaj o tym w przedszkolu sie nie rozmawia , bo to jest sprawa intymna( ona wie co to znaczy) i w domu mozesz się pytać mamy ale w przedszkolu nie rozmawia się na takie tematy A ma 4.5 roku

Kiedyś tłumaczyłam jej co to jest wkładka bo znalazła u mnie w pokoju( ona dalej twierdzi ze to podkadki) Wiec wkładka jest potrzebna jak masz ubrane białe majtusie żeby się nie pobrudziły( wie o co biega bo przecież jak się nie podetrze to zaraz żółte ślady są). O krwii jeszcze nic nie wie, ale pewna nie jestem bo raz wiem że się mamy pytała o okres.

Nas też to czeka
Pięknie jej to wytłumaczyłaś
Ja się boję że właśnie nie będę potrafiła małej tego jakoś dobrze wytłumaczyć...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 10:28   #1358
nemosek
Zakorzenienie

Soo..
Muszę pochwalić Tymka bo był bardzo grzeczny.Wstaliśmy sobie w ndz około 8.00 na spokojnie najpierw się mamuśka wyszykowła a potem dopiero zabrałam sie za synka Ostatecznie chrzciliśmy w śpiworku z h&M(koleżanka pożyczyła) i dobrze bo był akurat na styk więc mały nie tonął
Ksiądz po nas wyszedł,zadowolony że takie imiona zostały wybrane bo kiwnął głową i się uśmiechnąl jak wypowiadalismy imiona.Szturchnął drugiego księdza
Były 2 chrzty.
Mały usnął dopiero po chrzcie a tak to rozglądał sie z zaciekawieniem dokoła.Przy polaniu głowy nie wzruszył się za bardzo
Na sali wszyscy go wytarmosili i wyprzytulali z czego był ewidentnie zadowolony.Impreza skończyła się około 19 więc mielismy jeszcze czas żeby odsapnąć.Wczoraj mężul miał wolne więc rozwoziliśmy ciasto po rodzince bo zostało sporo.I pomroziliśmy trochę jedzonka które dostaliśmy.
Mały obłowił się kasowo i dostał w prezencie nebulizator i motor zrobiony z pamperów.
Także impreza udana,objadlam się jak dzika.no i garów nie trzeba było myć
Fotki wkleję jak przegram

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Maomamiza obrót Zuzki

Beatkastrasznie duzo stron jak na pracę magisterską.moja miala około 60.Ale co uczelnia to inny wymóg pewnie.

Basiaapiekne wagi bliźniaków

Kociak za wszystkie wizyty.Eh jak sie juz zcaznie o lekarzy chodzic to nie mozna skończyć

domiwow jaki Jasiu duzy

Majcia i Nelka słodziaki
Dla Hani za 3 miesięcznicę

Miss Za wage Zosi

Mamcia przyszła,będziemy plotkować.
Do później

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-03-04, 10:31   #1359
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Ale to moze Wam sie oplacac jak Ty nie pracujesz ja wyliczalam sama sobie ile bede miala zwrotu to wyszlo mi 360zl a z TZ jakbym sie rozliczala i on by nie pracowal bylo ponad 900zl wiec ssciagnij so ie program do pitow i sprobuj bo moi rodzice tez sie tak rozliczaja tata ma emeryture mama nie pracuje i tez troche kasy maja
Pisałyście już, że razem z mężem można się rozliczać gdy się jest pełny rok po ślubie więc my jeszcze nie możemy, ale na przyszły rok już na pewno się razem rozliczymy. Niektórzy niezłe pieniądze dostają z PITów, zawsze to jakiś zastrzyk gotówki.
Cytat:
Miss Ja tak prosto z mostu jak tam kupa ?U nas od czwartku znowu niet
U nas ostatnia kupa była w piątek i na razie cisza.
Cytat:
Soo..
Muszę pochwalić Tymka bo był bardzo grzeczny.Wstaliśmy sobie w ndz około 8.00 na spokojnie najpierw się mamuśka wyszykowła a potem dopiero zabrałam sie za synka Ostatecznie chrzciliśmy w śpiworku z h&M(koleżanka pożyczyła) i dobrze bo był akurat na styk więc mały nie tonął
Ksiądz po nas wyszedł,zadowolony że takie imiona zostały wybrane bo kiwnął głową i się uśmiechnąl jak wypowiadalismy imiona.Szturchnął drugiego księdza
Były 2 chrzty.
Mały usnął dopiero po chrzcie a tak to rozglądał sie z zaciekawieniem dokoła.Przy polaniu głowy nie wzruszył się za bardzo
Na sali wszyscy go wytarmosili i wyprzytulali z czego był ewidentnie zadowolony.Impreza skończyła się około 19 więc mielismy jeszcze czas żeby odsapnąć.Wczoraj mężul miał wolne więc rozwoziliśmy ciasto po rodzince bo zostało sporo.I pomroziliśmy trochę jedzonka które dostaliśmy.
Mały obłowił się kasowo i dostał w prezencie nebulizator i motor zrobiony z pamperów.
dla grzecznego Tymusia i za udaną imprezkę! Widać, że bardzo zadowolona jesteś, że nie musiałaś sama szykować i sprzątać. Ten nebulizator musiałam sobie wygooglować, bo nie znałam takiego wynalazku. A motor z pampersów musi być super! Widziałam już takie torty i wózki.
Czekamy na foteczki!

Stary 2014-03-04, 10:35   #1360
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Dziewczyny czy zblendowany ziemniak jest klejacy bo właśnie zrobiłam sobie w blenderze ziemniaka bo nie mogłam uwierzyć że będzie papka i on taki klejacy...

Edytowane przez CorkaCzarownic
Czas edycji: 2014-03-04 o 10:37
CorkaCzarownic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 10:36   #1361
anulka2205
Wtajemniczenie

Brawo dla Neli sryciuli na dzielne ciągnięcie niekapka

Dla Marysi i Tymka że byli grzeczni

Dla świętujących miesięcznice

U nas jakieś płacze i żałości, nie mam sił

Córko klejący :yes:

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 10:36   #1362
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
hej !

dziewczyny mam pytanie do mam które karmię mm. Jak wygląda Wasz dzień, ile karmień i w jakich proporcjach ?
U nas około 8:30-9 120 ml kaszki łyżeczką
11:30-12 120 ml mleka z kleikiem ( ale teraz też wprowadzamy warzywka więc może kiedyś będzie tu obiadek)
15:00 120 ml mleka
18:00 120 ml mleka
21:00 180 ml mleka
4:00 150 ml mleka
Zazwyczaj tak to wygląda i w między czasie dopajam wodą

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 10:38   #1363
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Brawo dla Neli sryciuli na dzielne ciągnięcie niekapka

Dla Marysi i Tymka że byli grzeczni

Dla świętujących miesięcznice

Córko klejący :yes:
Przecież to jest obrzydliwe ;(
Stary 2014-03-04, 10:59   #1364
maomami
Wtajemniczenie

Dziewczyny pytanie za 100 puntów: dałam Zuzi teraz pół słoiczka (130 g) dyni, to była jej pora jedzenia. Za ile jej mam dać mleko?? godzina, półtorej???

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Dziewczyny czy zblendowany ziemniak jest klejacy bo właśnie zrobiłam sobie w blenderze ziemniaka bo nie mogłam uwierzyć że będzie papka i on taki klejacy...
Tak taka klejąca papka Też byłam zdziwiona ale Zuzi smakowało

Stary 2014-03-04, 11:04   #1365
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Pisałyście już, że razem z mężem można się rozliczać gdy się jest pełny rok po ślubie więc my jeszcze nie możemy, ale na przyszły rok już na pewno się razem rozliczymy. Niektórzy niezłe pieniądze dostają z PITów, zawsze to jakiś zastrzyk gotówki.

dla grzecznego Tymusia i za udaną imprezkę! Widać, że bardzo zadowolona jesteś, że nie musiałaś sama szykować i sprzątać. Ten nebulizator musiałam sobie wygooglować, bo nie znałam takiego wynalazku. A motor z pampersów musi być super! Widziałam już takie torty i wózki.
Czekamy na foteczki!
Mam nadzieje ze ten wynalazek sie nam nie przyda przynajmniej w najblizszym czasie.Smiesznie wyglada taka skrzyneczka.No coz szwagierka sie uparla:/ no ale darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby.
Motor jest extra zwlaszcza ze wlasnorecznie wymyslona koncepcja

CORKO a czemu chcialas wit d na recepte?Nie dziwie sie ze zmieniasz przychodnie,masakra.

ANULKA. A co Hania ma taki placzliwy dzien dzisiaj?Moze pogoda bo u nas senny dzien

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-03-04, 11:10   #1366
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieje ze ten wynalazek sie nam nie przyda przynajmniej w najblizszym czasie.Smiesznie wyglada taka skrzyneczka.No coz szwagierka sie uparla:/ no ale darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby.

CORKO a czemu chcialas wit d na recepte?Nie dziwie sie ze zmieniasz przychodnie,masakra.

ANULKA. A co Hania ma taki placzliwy dzien dzisiaj?Moze pogoda bo u nas senny dzien

Myślę że Wam sie przyda siostrzeniec męża ma 4 lata i miał może raz zwykły antybiotyk a tak to zawsze dostaje leki w kropelkach właśnie do nebulizatora.
Szwagierka z mężem bardzo sobie chwalą ten zakup

Stary 2014-03-04, 11:16   #1367
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Myślę że Wam sie przyda siostrzeniec męża ma 4 lata i miał może raz zwykły antybiotyk a tak to zawsze dostaje leki w kropelkach właśnie do nebulizatora.
Szwagierka z mężem bardzo sobie chwalą ten zakup
No tak w pozniejszym wieku pewnie tak.Ale mam nadzieje ze na razie bedzie tylko stal i nie bedzie potrzeby uzycia.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-03-04, 11:30   #1368
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Zosia skończyła właśnie drzemkę i woła "mamo chcę się bawić!!".
Woła ale masz zdolne dziecko i jak się bawicie? na mate, bujaczka, rączki? pytam, bo ja już nie mam pomysłu

Cytat:
Soo..
Były 2 chrzty.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Maomamiza obrót Zuzki

Beatkastrasznie duzo stron jak na pracę magisterską.moja miala około 60.Ale co uczelnia to inny wymóg pewnie.

Basiaapiekne wagi bliźniaków

Kociak za wszystkie wizyty.Eh jak sie juz zcaznie o lekarzy chodzic to nie mozna skończyć

domiwow jaki Jasiu duzy

Majcia i Nelka słodziaki
Dla Hani za 3 miesięcznicę

Miss Za wage Zosi

Mamcia przyszła,będziemy plotkować.
Do później
za chrzciny grzeczny Tymek

Cytat:

Czekamy na foteczki!
Moja koleżanka rozlicza się najpóźniej jak się da, czyli do ostatniego kwietnia. Potem zanim dostanie kasę to ma akurat na wakacje, a że ma dwójkę dzieci, to w zeszłym roku dostała coś około 2500 zł
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 11:34   #1369
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Hej!
ja sie witam po 4 nocnych karmieniach z wyspanym o 6:30 dzieckiem:p
troche polezala,teraz wsadzilam do lozeczka i czekam az sie zmeczy karuzelka.moze jeszcze przysnie...

my jutro na szczepienie...mala jak na swoje 12 tyg. pewnie grubo ponad 6 kg juz ma:p

no wlasnie,a gdzie Nemosek i relacja z chrzcin?
Cytat:
Ale puchy wieczorami pewnie po całodniowych bataliach z maluchami padacie na pyszczki? Ja jestem sową i po nocach buszuję

Nemosku - hop hop jak po chrzcinach?? Czekamy na relację i fotkę

Miss - ładnie Zosia rośnie na mamusinym mleczku
Możliwe, że po szczepieniu mała taka maruda, u nas tak właśnie było.

Czarownico - udało się wszystko załatwić??
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
I ja się witam miałam nadzieję dziś pospać ale nic z tego

Moje dziecko przekręciła się w poprzek łóżka a ja na skrawku.Bawi się kocykiem nakładając go na buźke
Zazdroszcze Ci rybka dzisiejszej nocy, kiedy u mnie tak będzie
Nemosek pewnie dogorywa po imprezie

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Luesita my też jutro na szczepienie

Widzę że ciekawe jesteście

Ano dogorywałam wczoraj
Dzisiaj juz git

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dzień dobry
dzięuję za wszystkie buziaki i gratki dla Hani

również przesyłamy buziaki spóźnione dla Liwi, MAjeczki, MArysi
i dla dzisiejszych miesiączniaków: Miłoszka, Zosi, Mateuszka

co do ulgi za internet to w tym roku to nie wszyscy moga z niej skorzystać
Fajny pysiolek

Cytat:
Tak doczytalam juz wczoraj ze na potwierdzenie wpisuje sie przychod ale to wraz nie moge wyslac bo nie rozliczalismy sie razem w zeszlym roku

Heja!
Nelka jak padla nam wczoraj ok 19 30 to obudzila sie dzisiaj o 4 45 zjadla i dalej poszlysmy spac i obudzilysmy sie o 8 miala byc wczoraj kapana ale za szybko padla a nie odwazylam sie jej budzic bo juz kiedys tak zrobilismy to pozalowalam tego bardzo szybko nawet w pizamke ja na spiocha przebieralam :P

My na szczepienie za tydzien idziemy
My też za tydzień na 2 dawkę pneumo
Cytat:
Jeeej jaka ona już jest duża i jak łapczywie pcha ten kubeczek i łyżeczkę do buźki! Piękna Nelcia!

Zgadzam się, Zosia jest bardzo dzielna. Ja bardziej przeżywam te szczepienia niż ona.
I u nas spięcia o komputer albo tablet są non stop. No cóż takie nasze pokolenie jest, że nie wyobrażamy sobie życia bez telefonu, TV czy komputera.

U mnie też nie będzie żadnej dodatkowej kasy z PITu. Mąż wychodzi "na czysto", a ja bezrobotna więc też gucio dostanę. Ciekawe jakby to wyszło jakbyśmy się razem rozliczyli .... tylko, że ja na tych PITach to się w ogóle nie znam.
Jeśli Cię to pocieszy to ja też nic nie dostanę.
Ale za to tż może będzie miał zwrot(mam nadzieję) z zagranicy,chociaż tyle

Piję kawkę i jem tort i ciacho ze chrzcin ostatni raz bo kończe ze slodkim

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 11:34   #1370
anulka2205
Wtajemniczenie

Nemosek nie wiem, brzuszek

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 11:36   #1371
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Woła ale masz zdolne dziecko i jak się bawicie? na mate, bujaczka, rączki? pytam, bo ja już nie mam pomysłu

Moja koleżanka rozlicza się najpóźniej jak się da, czyli do ostatniego kwietnia. Potem zanim dostanie kasę to ma akurat na wakacje, a że ma dwójkę dzieci, to w zeszłym roku dostała coś około 2500 zł
O fajna sumka

Wy też dostajecie podwójny zwrot nie?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-03-04, 11:39   #1372
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
O fajna sumka

Wy też dostajecie podwójny zwrot nie?

Podwójny ale za listopad i grudzień za miesiące od urodzenia czyli 4*92,67 zł czy jakoś tak w przyszłym roku poszaleje
Stary 2014-03-04, 11:43   #1373
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Nemosek nie wiem, brzuszek
O kurcze

A w ogóle dostałam z okazji chrztu książkę "Najlepsze na świeciedomowe jedzenie dla dzieci" i tam piszą że rozszerzanie diety zaczyna się od kaszki ryżowej.

Jak to bylo u WAs bo ja juz zagubiłam sie w gąszczu tego wszystkiego
I nie koduję juz kto co i jak

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Podwójny ale za listopad i grudzień za miesiące od urodzenia czyli 4*92,67 zł czy jakoś tak w przyszłym roku poszaleje
Ale dobre i to
No w przyszłym roku będzie na co wydawać kasiorkę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-03-04, 12:04   #1374
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
A no chyba, że tak. No to my się nie załapiemy w tym roku.

Nie bój się podawania nowych produktów, bo jeśli Kacperek nie spróbuje to Ty nie będziesz wiedziała czy będzie miał po tym problemy z brzuszkiem czy nie. Dzieci mogę całkiem inaczej reagować na te same produkty, jedne będzie miała ból brzuszka a drugie przyjmie super. Może ten szpinak Wam podpasuje i już będziesz miała kolejne warzywko, które możesz Małemu podawać.

To Ty się ciesz! Rośnie Ci duży chłopiec, a to powód do dumy!

Dziękuję. Właśnie Zosinki nie za dużo przybywa, ale na razie mamy się tym nie martwić i nie dokarmiać, może się wyreguluje. Troszkę sobie pomarudziła, ale wykąpaliśmy ją, nakarmiłam i usnęła bez problemu i spała ciągiem do 4.40 więc nocka super.
Ja też raczej nocnym markiem jestem, ale wieczorem jakoś zupełnie nie mam ochoty na komputer tym bardziej, że mam stacjonarny i tak jakoś nie za bardzo mi się chce spędzać wieczór przed kompem. Po uśnięciu Małej robimy sobie kolację i oglądamy coś w TV albo włączamy jakiś film. Czasem jakąś gazetkę przeglądam, albo gram na komórce i tak mi mija wieczór.

Trzymam kciuki za dzielną pacjentkę, żeby nie bolało!

Trzymam kciuki za dzielną pacjentkę! Będzie dobrze! doczytałam, że już moje kciuki nie potrzebne, bo szczepienie już mieliście.
A tą sprawą z salonikiem się nie przejmuj. Niech się rządzą po swojemu, ciekawe tylko czy dobrze na tym wyjdą.

Ale fajny śmieszek! Jakie ma grubiutkie rączki! Piękna!

Posuń się mamuśka! Za Was też będę trzymać kciuki na szczepieniu, ale to już trzecie i niedługo mi zabraknie paluchów. Zosia chyba mi będzie musiała pomóc.

Ja też już nie zamierzam budzić Małej na kąpiel jak mi wcześniej przyśnie, bo drze się wtedy w niebogłosy i nie może ponownie zasnąć ani się uspokoić. Raz ją obudziłam, a potem uspokajałam ją i usypiałam do północy, aż w końcu padła ze zmęczenia, a ja zaraz po niej.

dla dzielnej Ulci! A lekarzowi i pielęgniarce należą się baty za te teksty i zachowanie. Co za ludzie! Zmień przychodnię choćbyś miała dojeżdżać do niej kawałek, bo z takim lekarzem to nie za fajnie.
U nas tez byl ryk niesamowity jak obudzilismy do kapania

Cytat:

Czekamy na foteczki!

no tak zapomnialam ze Ty w zeszlym roku za maz wyszlas

Cytat:

Nemosku ja tez mam witamine D na recepte moglam miec bez recepty ale ta mam z dozownikoem i w kropelkach

Cytat:

a ja sie zastanawiam jak ty ogarniasz zabawe z dwojka maluchow

Cytat:
O kurcze

A w ogóle dostałam z okazji chrztu książkę "Najlepsze na świeciedomowe jedzenie dla dzieci" i tam piszą że rozszerzanie diety zaczyna się od kaszki ryżowej.

Jak to bylo u WAs bo ja juz zagubiłam sie w gąszczu tego wszystkiego
I nie koduję juz kto co i jak

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Ale dobre i to
No w przyszłym roku będzie na co wydawać kasiorkę
my zaczelysmy od marchewki a jutro bedzie ziemiak bo nic sie po marchwi nie dzieje kupki sa normalnie jak byly wczoraj byla tylko lekko pomaranczowa

Mao, dziekuje, wczoraj dostalam a dzisiaj poszlo Twoje

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 12:07   #1375
lineczka1989
Zakorzenienie

Pomecze was jeszcze fotkami bo TZ mi wyslal co swoim telefonem robil

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2014-03-15 o 06:04
Stary 2014-03-04, 12:15   #1376
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:

Nemosku ja tez mam witamine D na recepte moglam miec bez recepty ale ta mam z dozownikoem i w kropelkach

my zaczelysmy od marchewki a jutro bedzie ziemiak bo nic sie po marchwi nie dzieje kupki sa normalnie jak byly wczoraj byla tylko lekko pomaranczowa

Hehe łatwo nie jest.
- Sadzam w foteliku i bujaczku, siadam miedzy nimi i pokazuje różne zabawki, grzechotki, śpiewam, miauczę, robię muuuuu
- kładę na macie ich obok siebie i pokazuje rożne wiszące zabawki, z reguły lubią same sobie machać raczkami, mają dwie maty, ale póki co mieszczą się na jednej
- z rana kładę na naszym łóżku , ja kładę się miedzy nimi i gadamy sobie

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Pomecze was jeszcze fotkami bo TZ mi wyslal co swoim telefonem robil

Jaki słodki króliczek a jaką furę już ma
Stary 2014-03-04, 12:16   #1377
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

A tak potem pomyslalam ze pewnie chodzilo o ta na recepte.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-03-04, 12:17   #1378
paulinaizabela
Zakorzenienie

Zrobiłam Majce kleik w miseczce ze 100ml mlekami 2 łyżek i wciągnęła nosem Najlepiej to jakbym jej łyżeczki nie wyciągała z buzi haha a jak śmiesznie tą łyżeczką cmokała po tym jeszcze dalam jej mleko i 30ml wypiła. Będzie wesoło z jedzonkiem, bo pchala w międzyczasie paluchy do buziaka i wszystko się kleiło potem Ledwo co skończyła jeść i poszedł kupal

Aaaa...i wreszcie zamówiłam krzesełko do karmienia Chicco Polly kolor Happy Land nie mogę się doczekać aż przyjdzie

Majka na macie, ja się idę ogarnąć i czas na spacerek

Nemosku - super, że wszystko tak się udało i Tymuś grzeczniutki, ale to było do przewidzenia

Miss - cyyba też by mi się nie chciało siedzieć przy kompie, alez tabletem w rąsi, w łóżku jest calkiem przyjemnie
Buziaki dla Zosiulki na 3 miesiące

Cytat:

wspólczuję
Stary 2014-03-04, 12:18   #1379
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe łatwo nie jest.
- Sadzam w foteliku i bujaczku, siadam miedzy nimi i pokazuje różne zabawki, grzechotki, śpiewam, miauczę, robię muuuuu
- kładę na macie ich obok siebie i pokazuje rożne wiszące zabawki, z reguły lubią same sobie machać raczkami, mają dwie maty, ale póki co mieszczą się na jednej
- z rana kładę na naszym łóżku , ja kładę się miedzy nimi i gadamy sobie

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Jaki słodki króliczek a jaką furę już ma
Jezu mi czasami sama Nelke trudno ogarnac a co dopiero dwie takie Nelki

Fura akurat chrzesniaka mojego :P uzyczyl nam

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Zrobiłam Majce kleik w miseczce ze 100ml mlekami 2 łyżek i wciągnęła nosem Najlepiej to jakbym jej łyżeczki nie wyciągała z buzi haha a jak śmiesznie tą łyżeczką cmokała po tym jeszcze dalam jej mleko i 30ml wypiła. Będzie wesoło z jedzonkiem, bo pchala w międzyczasie paluchy do buziaka i wszystko się kleiło potem Ledwo co skończyła jeść i poszedł kupal

Aaaa...i wreszcie zamówiłam krzesełko do karmienia Chicco Polly kolor Happy Land nie mogę się doczekać aż przyjdzie

Majka na macie, ja się idę ogarnąć i czas na spacerek

Nemosku - super, że wszystko tak się udało i Tymuś grzeczniutki, ale to było do przewidzenia

Miss - cyyba też by mi się nie chciało siedzieć przy kompie, alez tabletem w rąsi, w łóżku jest calkiem przyjemnie
Buziaki dla Zosiulki na 3 miesiące

wspólczuję
Podoba mi sie to krzeselko ale strasznie drogie jest

Nela 5/11/13
Stary 2014-03-04, 12:23   #1380
nemosek
Zakorzenienie

Musze usiasc dzisiaj nad krzeselkiem i cos zamowic w koncu.
Ale mi sie maly wierci na rekach.Post mi trudno napisac bo raczka dotyka klawiatury

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości