Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 10:55   #2041
Fame
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
a znacie ten kawał???

przychodzi mąż do domu i pyta żony:
-kochanie co dzisiaj na obiad??
żona:
-nic
mąż
-wczoraj też było nic
żona:
-no właśnie ... ugotowałam na dwa dni
to może ja dzisiaj zrobię to danie też na 2 dni

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

eh a tak serio to lecę, bo jeszcze prasowanie mnie czeka
nie piszcie dużo miejcie litość
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 10:56   #2042
joanna2228
Wtajemniczenie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
a znacie ten kawał???

żona:
-nic
mąż
-wczoraj też było nic
żona:
musimy wdrożyć to w życie
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 10:56   #2043
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
na upartego to wczorajszy obiad jeszcze został
a Ty, dobra duszyczko, jeszcze masz skrupuły
Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Kochana to ja raczej jestę niezrównoważona ale o tym wiesz . Pomyśl proszę
nie chcę być uparciuchem, no i dla Ciebie wszystko, więc ok
Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
jaki piękny wyglądają jak calaveras de dulce
Cytat:
Ja dziś pomiędzy drzemką a podczytywaniem Was pierwszt raz w życiu zamówiłam coś na allegro, ba!nawet konto założyłam Takie ładne te ciuszki wrzucacie i w takich super cenach, że się złamałam za kilka dni pochwalę się co zakupiłam
to jesteś ugotowana ....
Stary 2014-03-04, 10:57   #2044
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
tak to jest zostawić Was na chwilę musiałam nadrabiać

Asia Pepco w Szczecinie:
Narutowicza 13E

Witkiewicza 41

Bandurskiego 96 A

Zawadzkiego 143

Gierczak 24/25

Rydla 52

Brązowa 20

sunfire, sprawdź koniecznie co się tam dzieje może faktycznie nic złego, dziecko jest po prostu rozbisurmanione i czasem trzeba krzyknąć po prostu, ale ja na Twoim miejscu zareagowałabym, bo później plułabym sobie w brodę, gdyby okazało się, że coś tam się złego działo, nikt nic nie wiedział albo udawał i doszło do tragedii
Dziękuję , w jednym miejscu to nawet jest moja ulubiona ciuchbuda to niebezpieczne
Miłością tą największą
Stary 2014-03-04, 10:58   #2045
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
a znacie ten kawał???

żona:
-nic
mąż
-wczoraj też było nic
żona:
znam, kocham ten kawał
Stary 2014-03-04, 11:01   #2046
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
nie chcę być uparciuchem, no i dla Ciebie wszystko, więc ok
Miłością tą największą
Stary 2014-03-04, 11:02   #2047
sunfire
Rozeznanie

Ja za blisko h&m mieszkam już mi się całkiem sporo ubrań nazbierało

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 11:04   #2048
joanna2228
Wtajemniczenie

Jadę dziewczyny po córkę do szkoły i potem do sklepu po sztalugę dla niej chyba będzie małą malarką dla dzieci wszystko
Do później Tylko nie wariujcie z pisaniem
Miłością tą największą
Stary 2014-03-04, 11:07   #2049
mamaya
Zakorzenienie

ja mam za blisko H&M i Zarę, zdecydowanie za blisko plus jest taki, że będąc ostatnio w tej Zarze koło mnie to dla dzieciaczków kiepskie ciuchy były, no ale to akurat końcówka wyprzedaży była
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 11:10   #2050
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
kobieca intuicja mi mówi że wpuściłaś mnie w maliny, jak coś to lanie na dupsko będzie
Cytat:
Jadę dziewczyny po córkę do szkoły i potem do sklepu po sztalugę dla niej chyba będzie małą malarką dla dzieci wszystko
no i pięknie, niech córa rozwija talent

będziemy grzeczne
Stary 2014-03-04, 11:13   #2051
malwiska
Zakorzenienie

ja jadę dziś do pracy i mam zamiar sie lenić super plan ale chyba mało realny - na pewno będę was podczytywać bo widzę że dzisiaj tempo spore

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
ja mam za blisko H&M i Zarę, zdecydowanie za blisko plus jest taki, że będąc ostatnio w tej Zarze koło mnie to dla dzieciaczków kiepskie ciuchy były, no ale to akurat końcówka wyprzedaży była
ja na szczęście do takich sklepów mam daleko
ostatnio upolowałam bluze w F&F z metką w lumpku za 4 zł i trochę szkoda mi wydawać 50zł jak w lumpku można trafić na nowe rzeczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 11:15   #2052
Celebrinfea
Wtajemniczenie

O matko nadrobiłam... Zanim zapomnę:

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć

Na razie tylko na jedno pytanko wpadłam: jakie macie zlewomywaki w kuchni? tzn. wahamy się czy 1 czy 1,5 komory i szukamy opinii czy ten 1,5 jest praktyczny.
Hm... my mamy 2,5 komory bo to narożny no i zero zmywarek w domu. I ja jestem zadowolona 1 na mycie, 1 na namaczanie etc.

Cytat:
ja mam na wadze 9kg +, moja mama jak jej powiedziałam to zaczeła gadać że to dużo i że mam się opamiętać.... popsuła mi humor... wcale już się tak nie obiadam, zaczelam chodzić na spacery, jeść regularnie i z jasnego pieczywa na razowe sie przerzuciłam i mało słodyczy jem ...
mogłam jej nie mówić bo nie widać po mnie tych 9 kg - zakładam że kilogram albo i więcej to moje cycki i z 2kg poszlo w uda, a reszta to brzuch
ona to chyba myśli że ja przytyje 12kg tak jak ona w ciąży - tylko że moja mama to szkieletor a ja geny odziedziczyłam po rodzinie taty
Ech... moja też mnie ostatnio "pocieszyła" bo ty dużo przytyłaś i w ogóle zabrać się za siebie... etc. Tak więc humor zepsuty miałam na max'a. No nie wyglądam jak miss bikini ele co mam zrobić, po rybach i innych zdrowych przekąskach typu surówki mam drogę prostą do wc... Co ja na to poradzę? Najlepiej żyje mi sie na węglowodanowych produktach ewentualnie mięsie. To organizm akceptuje.

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Nie martw się, potem założymy wątek "Nasze dzieci już na świecie, a my na kolejnej diecie"
Znajomą się nie martw, chamskie babsko i tyle. Mogłabyś mieć wyrzuty sumienia, gdyby przez tą godzinę, straciła cały etat, a była jedyną żywicielką rodziny, a to przecież jej dodatkowe zajęcie. Nie lubię takich manipulatorów. Poza tym, tak jak pisałaś, nawet nie zapytała o twoje samopoczucie... To, że dbasz o przyszłość swojego dziecka nie oznacza, że jesteś egoistką
O to to Jestem za!
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 11:20   #2053
Lillian_
Rozeznanie

Dziewczyny witam się znowu po długiej abstynencji - podczytywałam was czasami jako gość ale się nie udzielałam.
Byłam dziś u Gina na połówkowym ale... nie znam płci
ona się jakoś skupiła na szukaniu tej płci nie wiem czy wszystko sprawdziła bo nic nie mówiła, żadnych przepływów nie badała chyba, no nic dosłownie nic nie wiem nie znam wielkości, wagi, dziecka i płci też nie znam wiel tylko tyle że BYĆ może to dziewczynka bo jej się wydaje że widziała wargi sromowe, ale nawet palca za to nie da sobie uciąć tak mi powiedziała. ide ryczeć chociaż jestem szczęśliwa to dobry ginekolog raczej myślę że jak by coś było nie tak to by od razu reagowała nie olewa sobie poprpstu mało mówi tka się pocieszam. A żeby wkupić się w jej łaski powiedziałam ze mamy wspólnych znajomych.

No i wielki plus dla niej wypisała mi l4 bez proszenia się.

jak myślicie potwierdzi się z tą płcią? ja jej mówie wydaje mi się że to chłopak, a ona "nie wiem czy pani przypuszczenia się potwierdzą bo wydaje mi się ze to są wargi sromowe ale nawet palca bym nie dała sobie uciąć"
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 11:23   #2054
ErnestyLda
Zadomowienie

Cytat:
Ja dziś pomiędzy drzemką a podczytywaniem Was pierwszt raz w życiu zamówiłam coś na allegro, ba!nawet konto założyłam Takie ładne te ciuszki wrzucacie i w takich super cenach, że się złamałam za kilka dni pochwalę się co zakupiłam
Wg mnie na allegro bardzo sie opłaca, ja juz zakupiłam ubranka na 2 aukcjach, niby używane ale wyglądaja jak nowe. Na pierwszej aukcji płaciłam za 1 ubrano 4 zl. wiec wzięłam 14 szt. a dzisja doszła do mnie 2 paczka z licytacji płaciłam z przesyłka 106 zł a ubranek miłam ponad 64 w paczce wiec uwazam że bardzo sie opłącało, bo wiekszośc rzeczy chyba dla maluskza juz mam jesli chodzi o ubranka, musze poprzegladać spisać żeby nie kupowac znów tych samych rozmiwrków by nie przegiąć z ilością

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
to może ja dzisiaj zrobię to danie też na 2 dni

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

eh a tak serio to lecę, bo jeszcze prasowanie mnie czeka
nie piszcie dużo miejcie litość
Właśnie mi przypomniałaś że tez czeka na mnie prasowanie i jeszcze jakieś drobne szycie. uf... musze sie w końcu za to zabrać..
ErnestyLda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 11:25   #2055
simka234
Wtajemniczenie

Mi też co mnie widza to ....,,czesc Grubasku,,,... udusić tylko i porównanie ze moja siostra miała mniejszy brzuch w tym czasie

Ehhh a ja przytyłam 6 kg od poczatku ciąży a że mi brzuszek wywaliło to co na to poradzę, gin mowi ze mały jest duży...wiec musi sie gdzies zmiescic ten moj skarb
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 11:26   #2056
Lillian_
Rozeznanie

Malwiska nie martw się wagą często jest tak ze jak tyjesz to po porodzie zrzucasz jeszcze bardziej i szybciej a co do węglowodanów doskonale cię rozumiem ja się niczym innym tak nie najem jak węglowodanami. NIC mi nie da tego cudnego poczucia sytości no i węglowodany sa po prpstu dobre i smaczne
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Stary 2014-03-04, 11:30   #2057
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Mi też co mnie widza to ....,,czesc Grubasku,,,... udusić tylko i porównanie ze moja siostra miała mniejszy brzuch w tym czasie
serio? nie jest to zbyt miłe ...
każda kobieta jest inna, nie wiem co tu porównywać ale nie zazdroszczę ...
Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny witam się znowu po długiej abstynencji - podczytywałam was czasami jako gość ale się nie udzielałam.
Byłam dziś u Gina na połówkowym ale... nie znam płci
ona się jakoś skupiła na szukaniu tej płci nie wiem czy wszystko sprawdziła bo nic nie mówiła, żadnych przepływów nie badała chyba, no nic dosłownie nic nie wiem nie znam wielkości, wagi, dziecka i płci też nie znam wiel tylko tyle że BYĆ może to dziewczynka bo jej się wydaje że widziała wargi sromowe, ale nawet palca za to nie da sobie uciąć tak mi powiedziała. ide ryczeć chociaż jestem szczęśliwa to dobry ginekolog raczej myślę że jak by coś było nie tak to by od razu reagowała nie olewa sobie poprpstu mało mówi tka się pocieszam. A żeby wkupić się w jej łaski powiedziałam ze mamy wspólnych znajomych.

No i wielki plus dla niej wypisała mi l4 bez proszenia się.

jak myślicie potwierdzi się z tą płcią? ja jej mówie wydaje mi się że to chłopak, a ona "nie wiem czy pani przypuszczenia się potwierdzą bo wydaje mi się ze to są wargi sromowe ale nawet palca bym nie dała sobie uciąć"
serio NIC nie mówiła, o narządach, o przepływach? a nie masz na wydruku z usg zanotowane? jakaś tabelka, cokolwiek?

z tą płcią to wiesz, loteria, ja bym się nie nastawiala jeśli ginka nie była pewna ... a co byś wolała, chłopca czy dziewuszkę?
moja ginka też najbardziej skupia się na płci, to jest dla niej najważniejsze, ale przyznam że to mnie wkurza ...
Stary 2014-03-04, 11:37   #2058
Lillian_
Rozeznanie

Cytat:
serio? nie jest to zbyt miłe ...
każda kobieta jest inna, nie wiem co tu porównywać ale nie zazdroszczę ...
serio NIC nie mówiła, o narządach, o przepływach? a nie masz na wydruku z usg zanotowane? jakaś tabelka, cokolwiek?

z tą płcią to wiesz, loteria, ja bym się nie nastawiala jeśli ginka nie była pewna ... a co byś wolała, chłopca czy dziewuszkę?
moja ginka też najbardziej skupia się na płci, to jest dla niej najważniejsze, ale przyznam że to mnie wkurza ...
Nic tylko tu jest rączka tu nóżka widać serce, oko itd. chyba pojdę prywatnie za kilka dni wieczorem do jakiegoś gina na połówkowe jeszcze raz niech mi no tylko powie czy dzidzia zdrowa
Stary 2014-03-04, 11:39   #2059
Yuza
Raczkowanie

Cześć laseczki

Jesteście niemożliwe! nie jestem w stanie Was nadrabiać
Ja dzisiaj ledwo żyję... obudziłam się o 4 i koniec spania przewracałam się z boku na bok, ale cały czas coś mi nie pasowało i nie mogłam usnąć
Teraz ledwo dotarłam do domu zaczęło mi się kręcić w głowie i zrobiło mi się słabo pierwszy raz coś takiego miałam...
Dziewczyny dzisiaj jak przejrzałam się w lustrze to się przeraziłam mój brzuch od wczoraj znacznie się powiększył... obawiam się jak to dalej będzie, no i cały czas coś jem

simka strasznie to słabe, ludzie potrafią być tak bezczelni. Moim zdaniem trzeba być ponadto i po prostu to olewać. Nie bierz tego do siebie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 11:40   #2060
sunfire
Rozeznanie

ja czekam, aż mi zmywarka wymyje wszystko i biorę się za gotowanie, pralka kończy prać i rozwiesić też nie ma komu cholerka, że nikt jeszcze nie wymyślił pralki która sama wiesza i prasuje

Lillian - nic kompletnie nic nie dostałaś? W kartę ciąży też nic nie wpisała?

simka chyba bym komuś tak samo cześć odpowiedziała
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 11:41   #2061
Lillian_
Rozeznanie

Największym chamstwem jest mówienie ciężarnym że są grube a jakie do jasnej choinki mają być chude jak modelki? CIąża to fizjologiczny stan i kobieta musi tyc czasem więcej czasem mniej ale to jest organizm. MOja teściowa mówiła do bratowej męża " wielorybie" sama stara szmata waży 150 kg ale cieszy się strasznie jak któraś z nas torche przytyje podbudowywuje tym swoje poczucie wartości bo - wygląda obleśnie tylko słdkie torty wpieprza cukiergi, grześki na kilogramy zjada a potem ryczy ze jest uzależniona od słodyczy i najpier musi isć do psychologa zanim zacznie się odchudzać. Odchudza się 2 miesiące a potem na nowo karuzela. co 2 lata jeździ do sanatorium odchudzająco- miesiąc po tym jeszcze o siebie dba ale potem - wszystko wraca. A ziemniaki polewa tłuszczem z patelni. Jak mi powie coś o mojej wadze to nie wytrzymam słowo nie wytrzymam i jej powiem spójrza na siebie
Stary 2014-03-04, 11:42   #2062
bambusiek
Zakorzenienie

CZEŚĆ

zaczęłam nadrabiać na tablecie, ale przez przypadek wysłałam i na normalnym kompie nadrabiam

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Wpadam tylko dać znać. Mała ma zainfekowany mocz dostała antybiotyk, jutro mam zrobić wynik jeśli nie będzie poprawy to szpital. Lekarz w ogóle coś mówił o bliznach na nerkach nawet nie wiem co to znaczy... i w ogóle że teraz będzie konieczne usg jamy brzusznej, tak generalnie to brzmiało, jakby te bakterie zrobiły już niezłe spustoszenie.
A na domiar złego kazał mi dziś wziąć mocz na posiew przed podaniem antybiotyku, więc ja małą przez pół godziny z mamą (bo tż w pracy) molestowałam żeby zrobiła siusiu bezpośrednio do jałowego pojemnika. Kiedy wreszcie się udało, dałam małej antybiotyk, położyłam spać i zaniosłam mocz do lodówki olśniło mnie że uiżyłam złego pojemnika [niejałowego]. Po prostu x10000. Jestem załamana. Jak można taki błąd zrobić? Oby tylko antybiotyk zaczął działać bo inaczej pakujemy się do szpitala i to m.in. przez mój cholerny błąd
oby było lepiej i bez konieczności szpitala

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
I pytanko: pijecie zwykłą parzoną kawę? Bo ja wypijam jedną dziennie i ostatnio jedna kobieta tak na mnie spojrzała jakbym mord na własnym dziecku popełniała
ja piję, ale taką z filtra papierowego, ew. z ekspresu słabszą.

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki, można dołączyć?
Też mam termin na 3-5 lipca, przyjmiecie?
Witaj
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2014-03-04 o 11:52
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 11:42   #2063
svelta
Rozeznanie

Cytat:
ja jak wracałam z pobrania to kropił deszcz wiecie co mnie wkurza... przychodza ludzie aby zrobić sobie badania, nie pytają kto ostatnio i siedzą jak te ciapy... u nas jest napisane że jeśli ktoś może to prosi się o przepuszczenie kobiet w ciąży - a tak naprawdę siedziały dziewczyny z brzuchami a kto się wpychał?? jakieś dziadki i babcie ja zawsze siedzę i czekam w kolejce, dobrze że chociaż jest informacja że na badanie krzywej cukrowej wchodzi sie w pierwszej kolejnosci ... czeka mnie to za 4 tyg
Chyba wszędzie jest to samo. Starsi ludzie chcą być traktowani jak półbogowie. Należy im się i koniec grrrr

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Dziewczyny zamawiłyście kiedyś na allegro ręczniki albo prześcieradła? Przejrzałam dziś ofertę i jestem w szoku bo wszystko jest średnio o połowę tańsze niż w sklepie, w którym dotychczas kupowałam. To nawet z przesyłkąsię opłaca, tylko nie wiem jak z jakością. Macie jakiś sprawdzonych sprzedawców?
Sama chciałabym to wiedzieć. Cały czas czaję się z zamówieniem pościeli i prześcieradła, ale jakoś nie mogę się zdecydować. Te oferty, które są tanie to sprawdzam oceny klientów i wszędzie dość sporo negatywów. Więc tak szukam i szukam już miesiąc czegoś w miarę taniego i dobrego, ale stwierdzam powoli, że te dwie rzeczy się chyba wykluczają. A drogie mogę sobie kupić u siebie w mieście.

Wiecie, załączył mi się SYNDROM JOANNY. Najchętniej codziennie szalałabym na zakupach dla maleństwa. Na szczęście mam jeszcze resztki instynktu samozachowawczego i ograniczam się do lumpka raz w tygodniu. Tak sobie myślę, że gdybym pozwoliła sobie na szaleństwo to za miesiąc miałabym już stos ubrań i połowy nawet bym nie wykorzystała
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 11:43   #2064
malwiska
Zakorzenienie

tu niby jest wypisane co badaja na połówkowym
http://www.usgecho4d.pl/usg-rozwoju-...polowkowe.html
Stary 2014-03-04, 11:45   #2065
mamaya
Zakorzenienie

Lillian, gdyby coś było nie w porządku to ginka by zareagowała. wydruk z usg jakiś masz na pewno i jeśli na którymś ze zdjęć jest tabelka to tam masz zapisaną wagę, długość, którym tygodniom odpowiadają poszczególne wartości
a płeć? no cóż, połówkowe jest głównie po to, żeby zbadać dziecia czy wszystko jest w porządku, a sprawdzanie płci to taki skutek uboczny z resztą zobacz, że nie wszystkie dziewczyny znają płci, bo na połówkowych dzieciaczki tak się ułożyły, że nic nie było widać
myślę, że nie ma co płakać, skoro mówisz, że jest dobrym fachowcem w swojej dziedzinie to wiedziała co robi
no ale jeśli czujesz się źle z tym, że badanie wyglądało tak a nie inaczej to pójdź jeszcze raz prywatnie po prostu
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 11:45   #2066
svelta
Rozeznanie

Lillian aleś pięknie określiła swoją teściowąpadłam no ale sama niestety znam taką jedną osobę

-------------
Właśnie zauważyłam, że minęło 1,5 tyg od założenia 3 części, a tu już ponad 2000 postów

Edytowane przez svelta
Czas edycji: 2014-03-04 o 11:50
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 11:48   #2067
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Nic tylko tu jest rączka tu nóżka widać serce, oko itd. chyba pojdę prywatnie za kilka dni wieczorem do jakiegoś gina na połówkowe jeszcze raz niech mi no tylko powie czy dzidzia zdrowa
to nie dziwię się że jesteś zła ... idź, będziesz spokojniejsza, na pewno wszystko jest ok skoro nic nie mówiła, ale będziesz spokojniejsza ...
Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj jak przejrzałam się w lustrze to się przeraziłam mój brzuch od wczoraj znacznie się powiększył... obawiam się jak to dalej będzie, no i cały czas coś jem
to możemy sobie ręce podać, mój też jak zaczął to sunie do przodu jak szalony przez ostatni tydzień urósł mi bardziej niż przez całą dotychczasową ciążę jak tak dalej pójdzie to zamawiam taczki na allegro
Stary 2014-03-04, 11:49   #2068
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
a z resztą co ja będę pytać - wysyłam Ci zaproszenie
Super dzięki.

Cytat:
rzodkiewki to się podniecałam że mamy identyczny gust kulinarny jednak coś nas różni
Nie jest tak źle, pierwszy raz w życiu jadłam kasze jaglaną A kiełków nie nadążam hodować... Nawet młody je wyżera
Cytat:
Ja dziś pomiędzy drzemką a podczytywaniem Was pierwszt raz w życiu zamówiłam coś na allegro, ba!nawet konto założyłam
No to przepadłaś All uzależnia. Szczególnie jak się nie nie mieszka w dużym mieście. Przy pierwszym dziecku prawie całą wyprawkę zamawiałam z all. Teraz jak coś potrzebuję, to od razu sprawdzam aukcje. Ubranka kupuję dla młodego prawie tylko z all. Bardzo często mam taniej niż w szmateksie Tylko dla siebie ubrań nie kupuję, bo ja to muszę wszystko przymierzyć (taka figura).

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 11:51   #2069
Lillian_
Rozeznanie

Ona w kartę ciąży wpisuje aktualne wyniki moich badań krew i mocz cisnienie wagę... nic więcej. Nastepnym razem słowem sie nie odezwę odnośnie płci. i nie będę się nastawiać na nic ale o wielkość i wagę już zapytam ja jestem taka podniecona badaniem samym że ZAPOMINAM o tym się zapytać. jak szczeniak głupi a ja jestem śmiała i o co chce to każdego lekarza zawsze pytam. a tu mam najcześciej pustke w głowie.
Stary 2014-03-04, 11:53   #2070
Caramel 85
Rozeznanie

Simka Witaj nie obraż się, imię Nataniel też nie bardzo mi się podoba, ale nie ma takiego imienia które by się wszystkim podobało! Grunt żeby podobało się Wam i nie naraziło dziecka na przykre komentarze innych dzieci.
Vegetka Nie martw się, gdyby coś się miało stać to już by się stało, ale najlepiej 37-38 stopni max bo przegrzanie może wywołać skurcze macicy i przedwczesny poród.
Debesciara biedna malutka, biedna Ty... wiem że okropnie jest patrzeć jak dziecko się męczy trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze.
Dusia, ErnestyLda ja unikam kupowania maleństwu wizytowych ubrań na pierwsze 4-5 miesięcy. Dla pierwszego dziecka miałam kilka takich, ale ani razu nie włożyłam. Jak gdzieś wychodziliśmy, to dzień wcześniej po kąpieli wkładałam ładniejszego ale wygodnego pajacyka, żeby zaoszczędzić dziecku niepotrzebnych przebieranek.
Joanna, Mamaya, Robaczek, Vegetka kciuki w górze!
Malwiska a już jutro my! Jupiii i ktoś jeszcze był jutro, ale gdzieś mi umknęło?
Nautiz ja mam wizyty co 3-4 tygodnie, jeśli nic złego się nie dzieje to tyle starczy! Usg planuję te 3 obowiązkowe + jedno miałam dodatkowo bo gin oglądał bliznę po cc i zajrzeliśmy dziedziowi między nogi przy okazji Ja kupowałam prześcieradła jersey 140x70 na allegro u sprzedawcy my-baby-love i są ok, mogę polecić.
Sunfire Mój tż mieszkał kiedyś w Katowicach w bloku i tam piętro nad nim takie awantury były na porządku dziennym, ciągle krzyki matki płacz dzieci a jak i jeszcze do tego doszedł (chyba pijany) ojciec to musieliśmy po policję dzwonić, istny koszmar
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości