|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LII
Nie, dla mnie nie ma znaczenia jaki to film byle mi się podobał. Jedynka jest taka "czysta" a dwójka.......totalnie " brudna" inaczej nie umiem opisać
![]() Nie oglądałam Cytat:
|
|
#782 | ||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() Z książek nieustająco lubię: - Calvino, Jeśli zimową nocą podróżny + Rycerz nieistniejący - Zimmer Bradley, Mgły Avalonu - Sapkowski, saga o wiedźminie - Pratchett - wielbię w całości - Colette, seria Klaudyn - Samozwaniec, Maria i Magdalena + Zalotnica niebieska - Harris, Czekolada - Gaiman, Amerykańscy bogowie oraz - proszę się nie śmiać - starą swojską Trylogię ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Melancholię oglądałam pierwszy raz w kocham kino.
Była noc Na koniec filmu siedziałam osłupiała , patrzyłam jak lecą napisy i czułam jak serce mi wali ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
2 "Gra o tron" jest fajna |
|
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z kolei Hostel wywarł na mnie pozytywne wrażenie pod względem dobrze zrobionego filmu - w sesnie dobra robota, rzadkość. Niemniej fabuła tego typu, mną już nei wstrząsa, tzn jeśli chodzi o potworność ludzką to jestem już zimna jak głaz, cyniczna i przyjmuję takie rewelacje na zimno. Niemniej świetny, zapamietywalny. Owszem, mocny, ale mnie to nie rusza. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-04 o 12:25 |
||
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
A "Antychryst"?
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Tak w Pile jest pomysł a Hostel to .... Hostel |
|
|
|
#789 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak wiem ale kiedyś zdarzały się rzadziej a teraz się nasiliło.Dziś nie przespałam prawie całej nocy bo bałam się zasnąć, było strrasznie i inaczej niż zwykle
1..Paraliż przysenny, porażenie senne różnie to nazywają..
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
bogusiu - masakra
Czem prędzej poszukaj kogoś kto temu zaradzi, wyobrażam sobie, co ja mówię, nawet nie ejstem w stanie sobie wyobrazić jaki to musi być koszmar.
|
|
|
|
#794 | |
|
Nindżopesz
|
Zgadzam się. Jedyna to taki standard - psychopata i banda nastolatków, Murzyn ginie pierwszy, cycata blondynka druga. Nie no, teraz zmyślam.
Mam kilka skandynawskich filmów do obejrzenia Na pierwszy rzut wezmę Zło.Szepty i krzyki były super, niestety pozostałe filmy Bergmana były dla mnie w wiekszości nudne lub niezrozumiałe (oprócz Scen z życia małżeńskiego). Cytat:
Jeszcze lubię cykl o Inkwizytorze Piekary ale autor zaczyna odcinać kupony zamiast kończyć historię.Piła jest fajna ![]() Mi się podobał - po tym jak przeczytałam wyjaśnienie o co kaman W ogóle lubię von Triera.
|
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 Ja też |
|
|
|
|
#797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie też jest powiedzmy interesująca Kilka lat temu zrobili klona Piły. Facet niby nagrywa program" czego się boisz najbardziej" czy coś takiego, zbiera ludzi i wymyśla coś podobnego do Piły. Np jest rodzeństwo, brat i siostra i oboje twierdzili że nie mogą żyć bez siebie i tego się najbardziej boją. Myśląc że to program rywalizacji usiedli naprzeciw siebie na takim urzadzeniu i piła ruszyła. Jeśli ona nacisnęła guzik to piła szła w jego stronę i na odwrót. Tyle pamiętam. Ktoś zna może tytuł bo nie mogę znaleźć
|
|
#798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No nic muszę się tym konkretniej zająć po prostu...
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-04 o 13:14 |
|
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio śnił mi się koszmar i wiedziałam że to sen i chciałam się obudzić i nie mogłam bo nie miałam siły w mięśniach... Straszne to było |
|
|
|
|
#800 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
No, o Bogu... Straszna mi filozofia... Łowców nie widziałam.2. Kurde, co jest, połowa stron mi nie działa, np. wikipedia. A Wizaż jest, odłączyli mnie od połowy świata czy co? |
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
7 Pieczęci z kolei nie Lista niewidzianych się przyjemnie rozrasta
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się na końcu dowiedziałam to byłam w szoku cóż miałam z 16 lat mogło być to wstrząsające ![]() Łowcy super rozrywka |
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzmi dziwnie znajomo Miewam podobne sytuacje. Zwąłszcza ostatnio. hmmm nie wiedziałam, że to ma nazwę tylko gdzie z tym iść? Neurolodzy badali mnie w życiu z pińcet razy stukali w kolanka i takie tam bzdety i nic, zatem co się robi w takiej sytuacji? Fakt, nie opoiwadałąm nigdy żadnemu lekarzowi o czymś takim, myślałam, że mnie wyśmieją. Że no tak bywa, mam pecha.
|
|
|
|
|
#804 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Sama sobie współczuję ...dzięki Neskuś Cytat:
Kurcze jak dobrze w końcu poznać kogoś o podobnym problemie.Tez masz takie chore wizje? No ja myslę że jednak najpierw do neuro albo do poradni zaburzeń snu...tylko z tego co się orientowałam to leczą to antydepresantami ![]() Ja też do tej pory nie powiedziałam żadnemu lek ze względu na wstyd że mnie wyśmieje...
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-04 o 13:41 |
|||
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Bogusiu, współczuję Mialam kilka razy, ale tak delikatnie, dziwne , nieprzyjemne uczucie.... |
|
|
|
#806 |
|
Nindżopesz
|
Rejcz, może ja się wbiję z czymś, czego nie widziałaś (i nie będzie to chińskojapońskie
):Złodziejka książek (dość naiwne ale sympatyczne) Submarino Festen Good bye Lenin Gran Torino Dziękujemy za palenie Pillow book Wielki Szu Nietykalni Into the wild Infiltracja (z Karpiem) Przerwana lekcja muzyki (na bank znasz) Wróg u bram Niebiańska plaża (Karp) Zagadka nieśmiertelności Życie jest piękne (pewnie znasz) Django Osada Mgła Slumdog Głowa do wycierania Wszystkie mi się podobały mniej lub bardziej. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2014-03-04 o 13:51 |
|
|
|
#807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co czytałam, a przeczytałam już sporo każdy przeżywa to inaczej bo ma inne wizje lub ich wcale nie ma , słyszy i czuje co innego...ale każdy odbiera to bardzo negatywnie Red Nietykalni Infiltracja (z Karpiem) Przerwana lekcja muzyki (na bank znasz) Niebiańska plaża (Karp) Zagadka nieśmiertelności Życie jest piękne (pewnie znasz) Osada Mgła Slumdog potwierdzam ,dobre kino.Reszty nie widziałam...
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-04 o 14:04 |
|
|
|
|
#808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzadko to miewam, ostatnio było ostro, ale dałaś mi tym do myślenia. Myślałam, że tak po prostu bywa ![]() Cytat:
Dodam, że uwielbiam (mam sentyment do gangsterskiego kina, tato mi puszczał mimo iż nie powinine był) Nietyklanych z Costnerem. Natomiast Nietykalni Untouchables z 2011- bardzo ciekawy film, fajnie przedstawione kwestie o których traktuje. Lubiłam też filmy z Woodym Harlsonem. Tytuły wyleciały mi z głowy musiałabym zerknąć na filmweba ale spadam zara. Oł gad, właśnie wyguglałam złodziejkę książek, gra tam Koneser . Ad filmu Koneser - zapowiadał się świetnie, ale tak banalny przewidywalny że aż nam sie płakać chciało. No ale klimat swtorzony całkiem całkiem.Wiem, że się powtarzam, bo ja zazwyczaj po obejrzeniu czegoś wrzucam do Baru komentarz ad konkretny film.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-04 o 14:35 |
||
|
|
|
#809 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dopiero jak poczytałam że to halucynacje to się uspokoiłam, z początku byłam przerażona.W życiu świadomie nie odczuwałam takiego strachu i niemocy jak podczas tych snów. Chociaż w momencie jak się to dzieje to ciężko samą siebie przekonać że to zwidy...No jesteś świadoma, widzisz ,czujesz i słyszysz..Parę technik wybudzania się przez te lata nauczyłam ale dziś w nocy żadna nie zadziałała. No byłam pewna że się wybudziłam a tu doopa dalej ciało sparaliżowane...koofa jak ja tego nienawidzę ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Rejcz ciężko Cię zagiąć, niezły z Ciebie kinomaniak
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

Na koniec filmu siedziałam osłupiała , patrzyłam jak lecą napisy i czułam jak serce mi wali

Czem prędzej poszukaj kogoś kto temu zaradzi, wyobrażam sobie, co ja mówię, nawet nie ejstem w stanie sobie wyobrazić jaki to musi być koszmar.

No, o Bogu... Straszna mi filozofia...