|
|
#751 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Dot.: Scent Bar LII
mam tak samo, nie wiem czy potrafiłabym stworzyć jakąkolwiek sensowną listę
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#752 |
|
Wtajemniczenie
|
Spoo no to tak falami idzie zauważyłam..., w zerówce był Winx ,potem w szkole Monster High no a teraz Violetta..,może szajs ale pamiętam jak sama siedziałam z wypiekami i oglądałam ''Zbuntowanego Anioła'' i uczyłam się piosenek na pamięć
A ile się hiszpańskiego nauczyłam, serio do dziś pamiętam naprawdę sporo słów i żeby nie było, wiem co znaczą ;pDzięki za szyczonka książki które najbardziej mnie wciągnęły; GEORGE ORWELL ROK 1984 P.K.DICK VALIS A.PILIPIUK -CAŁA SAGA ''OKO JELENIA'' GEORGE R.R. MARTIN CAŁA SAGA- ''PIEŚŃ LODU I OGNIA'' BETTY MAHMOODY- TYLKO RAZEM Z CÓRKĄ KHALED HOSSEINI- CHŁOPIEC Z LATAWCEM ZARA MUHNSEN -SPRZEDANE JEAN P.SEASSON - KSIĘŻNICZKA ORAZ W KRĘGU KSIĘŻNICZKI SUŁTANY AMY TAN- RATUJĄC RYBY OD UTONIĘCIA HAWKS TWELVE JOHN -TRAVELLER WARIS DIRIE- KWIAT PUSTYNI NOAH GORDON- MEDICUS, SZAMAN ,MEDICUSS Z SARAGOSSY I SPADKOBIERCZYNI MEDICUSA GOLDEN ARTHUR WYZNANIA GEJSZY LARSSON TRYLOGIA -MILLENIUM S.MEYER-INTRUZ -film do bani a książka świetna To takie moje najulubieńsze
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-03 o 21:57 |
|
|
|
#753 |
|
Wpisz tu zomzing
|
Waldemar Łysiak, Flet z mandragory, Szachista
Paweł Huelle, Weiser Dawidek, Mercedes Benz Stefan Chwin, Hannemann, Esther, Złoty pelikan Olga Tokarczuk, Prawiek i inne czasy Julio Cortazar, Gra w klasy Kurt Vonnegut, Śniadanie mistrzów, Rzeźnia numer 5 Vladimir Nabokov, Lolita, Pnin Knut Hamsun, Głód Thomas Mann, Czarodziejska góra Marguerite Duras, Kochanek Graham Greene, Podróże z moją ciotką Guenter Grass, Kot i mysz, Blaszany bębenek Truman Capote, Śniadanie u Tiffany'ego William Golding, Władca much, Widzialna ciemność John Steinbeck, Myszy i ludzie Herman Hesse, Demian Virginia Woolf, Orlando Jerzy Kosiński, Malowany ptak Jarosław Iwaszkiewicz, Czerwone tarcze Jeffrey Eugenides, Samobójczynie Pascal Quignard, Wszystkie poranki świata ciąg dalszy nastąpi Edytowane przez Miciel Czas edycji: 2014-03-03 o 22:06 |
|
|
|
#754 | ||
|
Zakorzenienie
|
najlepszego
Cytat:
Cytat:
![]() Pogięło Was z tym pisaniem dzisiaj będę musiała nadrobić bardziej dogłębnie i zrobić listę rzeczy do obejrzenia ![]() ale to nie dziś bo dziś już nie mam siły na siedzenie przy kompie
|
||
|
|
|
#755 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
mam w kolejce do przeczytania
![]() a jedyna powieść spośród rzeczy, które czytam w tej chwili to Perelandra C.S. Lewisa, jestem ciekawa jak się rozwinie edit 2: przypomniało mi się, dla Redzi i innych szukających dołujących pozycji, Shikasta Doris Lessing, nie dałam rady
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2014-03-03 o 22:15 |
|
|
|
#756 |
|
Wtajemniczenie
|
Służę egzemplarzem, stoi na półeczce więc jak coś to daj znać ,mogę wypożyczyć
kameno C.S. Lewis to chyba tak dość mocno w chrześcijańskich klimatach pisze, z tego co się orientuję .To chyba nawet m.in. poprzez znajomość z Tolkienem z ateisty stał się Chrześcijaninem.W Opowieściach z Narnii mocno było to widać , w Perelandrze też tak jest ?
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-03 o 22:39 |
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
To i ja polecę, kolejność przypadkowa:
- Sto lat samotności i Miłość w czasach zarazy, G.G.Marquez - Pokój, Emma Donoghue - Zbrodnia i kara, Dostojewski - Zmierzch i Nocna zamieć, J.Theorin - To oślepiające nieobecne światło, T.B.Jelloun - Shantaram, G.D.Roberts - Stulecie chirurgów, triumf chirurgów, Stulecie detektywów, Godzina detektywów, J.Throwald Mam problem z wypisaniem tytułu z marszu, przy filmach posiłkowałam się swoim kontem na filmwebie, tutaj nie mam czym ![]() A najchętniej sięgam po reportaże, szczególnie te z wyd. Czarne. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Trochę się wyłamię i dla lubiących trochę romansidła polecam Przeminęło z wiatrem, uwielbiam również.
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2014-03-03 o 22:27 |
|
|
|
|
#758 |
|
Wpisz tu zomzing
|
Dorota Masłowska, Wojna polsko-ruska pod flagą biało-czerwoną
John Irving, Hotel New Hampshire Nicholas Evans, Zakliczacz koni, W pętli itd. |
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniałaś mi Mić o moim głodzie na Steinbeka. Już dawno miałam sięgnąć ponownie. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-03 o 22:58 |
|
|
|
|
#760 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np Cała jaskrawość po 20stu latach Bukowski mi się podobał Namalowałam Aliena Likierowego - duftart wkleję
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Pantera - w sztucznym oświetleniu (do Aliena L.)
alien pantera 019.jpg
|
#765 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
I fragment - a nie, to całość jest, tylko jeszcze inne ujęcie. Więc ja na nią, mokrą, rzucałam podkoszulek i odtańcowywałam trepaka, na koszulce wyszła odbitka
alien pantera 008.jpg
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2014-03-03 o 23:55 |
|
|
|
#767 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
Ale będzie czytania ![]() Mój ulubiony. Z Dicka uwielbiam opowiadanie Druga odmiana (Drugi gatunek?). Moje, ja najchętniej czytuję knigi antyutopijne i sf: Orwell Rok 1984 Hamsun Głód Kristoff Duży zeszyt... Stephenson Peanatema, Cryptonomicon Lem Kongres futurologiczny Miller Kantyczka dla Leibowitza Wiśniewski-Snerg Robot Zamiatin My Bułyczow Miasto na górze Card Gra Endera Suworow Akwarium Kosiński Malowany ptak Sołżenicyn Jeden dzień Iwana Denisowicza Grzesiuk Pięć lat kacetu Kesey Lot nad kukułczym... Kafka Proces, Przemiana Huxley Nowy wspaniały świat Watts Ślepowidzenie Aldiss Cieplarnia Zajdel Paradyzja Glukhovsky Metro 2033 Smith Ruiny Adams Wodnikowe wzgórze Eco Wahadło Foucaulta King Wielki marsz Rothfuss Imię wiatru, Strach mędrca Hm, sporo wyszło. |
||
|
|
|
#768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znaczy to też, oczywiście, ale czasem potrafię zaraz po przeczytaniu zaczynać od nowa (przynajmniej pewne fragmenty), jak coś mnie mocno weźmie. A ulubione czytam po raz drugi/trzeci/czwarty od dzieciństwa. Nie, NIGDY nie szkoda mi na to czasu. A czasem biorę do ręki, żeby tylko potrzymać. A czasem idę na spacer i przerabiam ulubione momenty w pamięci, dziesiątki razy. Dlatego muszę mieć własne książki ![]() Listy robić nie mam siły ![]() A, jeszcze co do filmów, przypomniał mi się Z moich ust/Na moich ustach. Nie azjatycki, tylko francuski, ale też dobry, świetnie rozrysowane postacie.
|
|
|
|
|
#769 |
|
|
Dżem dobry...
Wstałam, lecę na jogę. Dziś ciężki dzień w pracy, więc mi tu nie szaleć, bo nadrobić będę mogła dopiero w środę :-D Miłego!
|
#770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Znad kawy miłego dnia
|
|||
|
|
|
#771 | |
|
|
Cytat:
Nie lubię takich dni, kiedy wiem, że mnie noc w pracy zastanie ![]() ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Nie, to rewelacja, nie przyjechał autobus, którym na jogę jeżdżę, następnym już nie zdążę ![]() Czyli super -jadę do pracy na 7... Jeszcze nawet systemy nie będą działały... Ughhh!!!
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
listy filmów nie mam, ostatni raz miałam taką chyba w liceum, kiedy oglądałam wszystko jak leci, angażując się w to. aktualnie mam fazę na francuskie produkcje. ad książek to wracam regularnie do Irvinga. Bułhakova, Krysickiego i Włodarskiego nie wytrzymałam i położyłam alta modę. miało być jasno jak w tej antyrecenzji a jest ciemniej, ale zimnoooo... ma się rozjaśnić i ocieplić ![]() ale jestem w szoku jak gładkie i miękkie mam po niej włosy. przy nakładaniu piekła w skórę, bałam się spalenia. a przy płukaniu włosy jak po najlepszej odżywce i dziś też nie ma szuszy tylko gładkość
|
#773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej snad herbaty zwanej przez Negatywa |"zupną"
Zaraz biorę się za nadrabianie Po po południu mam wizytę w administracji zagrzewam się Kultem . http://www.youtube.com/watch?v=ALP2ZFypnHY ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Bobra ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-03-04 o 10:39 |
||
|
|
|
#774 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja nie pożyczałam tylko resztkę perfum jej opchnęłam ![]() Cytat:
![]() słabe ![]() Cytat:
to średnio mojo, u mnie króluje fantasy i horror potem s-f i historyczne
|
|
#775 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Ja też nie mam żadnej listy jako takiej. Fajnie mi się czytało o tym jak i gdzie lubicie mieszkać, chciałam poczytać o tym jak i co lubicie oglądać ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Ja też nie mam żadnej listy jako takiej. Fajnie mi się czytało o tym jak i gdzie lubicie mieszkać, chciałam poczytać o tym jak i co lubicie oglądać ![]() Do kina wybieram się na http://www.filmweb.pl/film/Tylko+koc...ją-2013-650619 A z filmów przeszliśmy na książki , fajnie ![]() Książki uwielbiam czytaj jednak ostatnio bardzo zniechęciłam się. Zaczynam czytać iiii a to styl a to fabuła jest tak infantylna że rzucam w diabły. Jednej książki nie mogłam ukończyć chociaż była genialna to ""Americam psycho" Makabra w filmie pokazana została 0,0001 maskary książkowej ... Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-03-04 o 11:05 |
|||||
|
|
|
#776 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#777 | |
|
Nindżopesz
|
Też bym w życiu nie spamiętała co lubię z filmów i książek, po to mam filmweb i biblionetkę
Filmweb jest fajny bo można wyszukiwać osoby o podobnym guście i wynajdywać u niej filmy, na biblionetce jeszcze nie odkryłam takiej opcji ale przynajmniej dzięki niej pamiętam co polecać albo co jeszcze raz wypożyczyć/kupić.Cytat:
Mnie ostatnio nurt fantasy zniechęcił (oprócz Rothfussa, Martina i Hobb).
|
|
|
|
|
#778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przykro miCytat:
choć aliena nie znoszę![]() Cytat:
![]() W kwestii filmów jeszcze to film który mnie najbardziej poruszył - Hostel
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2014-03-04 o 11:56 |
|||
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
muszę zobaczyć
2 koszmarna bo skandynawska? ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
A z dramatów"Szepty i krzyki " |
|
|
|
|
#780 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam snad pościeli , sasmarkania i niewyspania. Jestem kompletnie wyczerpana, w nocy znów miałam PP.Chyba najwyższy czas do neuro się przejść ale zawsze tak gadam a pózniej odkładam do następnego razu
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-04 o 12:01 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

Nic na siłę. Nie wyczekuj.
I tak, znam drugą część tego powiedzenia 
Mnie ostatnio nurt fantasy zniechęcił (oprócz Rothfussa, Martina i Hobb).

choć aliena nie znoszę