|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
|
|
|
|
#1532 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() gratulacje
|
|
|
|
|
#1533 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Taa to sobie poimprezuje z moim dzisiejszym samopoczuciem... Właśnie wypiłam duszkiem i nie wcisnęłam w końcu tej cytryny Fajnie że macie już chrzestną potwierdzoną u nas będzie szwagierka ale na chrzestnego pomysłów brak Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Potwierdzam sposób z piłką Cytat:
za podejścieCytat:
![]() dzieki |
||||||||
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież to moja kopia ![]() chrzestnego też nie mamy jeszcze ![]() goń, goń za te 8 dni masz mnie dogonić ja to tak czuje że będziemy sobie pisać z porodówki a dziewczyny będą nas dopingować |
|
|
|
|
#1535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczynki
Cytat:
Cytat:
tylko ja na chwilę obecną 2kg więcej od Ciebie ![]() Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45431506]o matko, współczuję pająka, ja się strasznie ich boję [/QUOTE]ja też Ale ten czas leci!!! Jeszcze chwilka i 14!!!! lecę kończyć sprzątanie, umalować żeby ludzi nie straszyć i prawie będzie 15 i po Dominikę do przedszkola
|
|||
|
|
|
#1536 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja waga nareszcie stanęła na razie 7,5kg do przodu - nie jest źle ![]() Cytat:
Cytat:
nawet na tą nieszczęsną wagę
|
||||
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-03-04 o 13:53 |
|
|
|
|
#1538 |
|
Raczkowanie
|
A marudzić wolno... do woli
|
#1539 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam twardnienia czeste i skurcze. Biore luteine caly czas, do tego magnezin 6 tabletek i nospe.
Jak ja sie ciesze ze nie ma juz sniegu... Na ogrodku mam ziola i oregano juz rosnie. Wlasnie zrobilam sobie na obiad spaghetti napoli ale nie z torebki zeby nie bylo tylko sama sosik wyczarowalam mniam pyszne...Nie moge sie doczekac kiedy warzywa beda swoje Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Po to jest ten wątek żeby sobie po marudzić
zresztą jak sobie czasem człowiek po marudzi to od razu lepiej się czuję a ja się załamuję to ani to mu w niczym nie pomoże a wręcz przeciwnie takie jest moje zdanie
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak robisz sosik? Pytam z ciekawości bo sama lubię robić swoje sosy dzięki za wyjaśnienie, mnie też właśnie skurcze dopadają, ale to przez to, że Mała główką mi napiera
|
|
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam najwięcej na plusie w wadze? Prowansja, dogon mnie, zeby mi nie było smutno samej
![]() Pradip, tak, biorę euthyrox czy jak to się pisze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do was pytanie...od tygodnia zauważyłam, że jak śpię na lewej stronie i później przekręcę się na plecy to brzuch jest bardzo napięty...czy to normalne ?
|
|
|
|
#1544 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nei pamiętam ile czasu wschodziły...Sos robiłam prosty bardzo: Cebulka, czosnek zeszkliłam, dodałam pomidory z puszki, do tego zrobiłam wcześniej taki szybki wywar z suszonych warzyw ( dosłownie 0,5 szklanki). oregano, bazylia, trochę ostrej papryki, słodkiej też, cukru odrobina do smaku, sól, pieprz i trochę koncentratu pomidorowego dla koloru. Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- a i ja jak byłam w 25 tyg to miałam 9 kg na plusie... także spokojnie
|
||
|
|
|
#1545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny wy się martwicie zbyt dużym przybraniem na wadze, a ja zbyt małym od początku ciązy do teraz (27tc) przybrałam na wadze całe 3,5 kg i boje się, że to będzie mała kruszynka
Ceń się wysoko,a uwierzy,że jesteś jego wygraną na loterii ![]() 22.09.2012r. - nasz wielki dzień http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png Edytowane przez kinia8906 Czas edycji: 2014-03-04 o 14:52 |
|
|
|
|
#1546 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
Od dzisiaj już czytam dokładnie post pod postem mąż rano zadzwonił i ochrzanił babkę, która nas poinformowała, że przesyłka będzie w poniedziałek, specjalnie trzymał kolegę do późna z nadzieją, że ta szafa jeszcze dotrze, a tu nic Cytat:
fajna pralka, ale jakoś nie rzuciła mi się w oczy jak szukałam swojej. Ja po Waszych radach zdecydowałam się na pralkę z 5 letnia gwarancją i bardziej patrzyłam na wygląd + funkcjonalność niż na firmę. Wybraliśmy taką: http://www.mixmedia.pl/amica-pralka-...612d,id-101921 Może już jutro zacznę prać stertę brudów, która nam się przez ten czas nagromadziła ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Najgorsze, że i w nocy mnie głód atakuje i muszę coś szybko zjeść, bo nie zasnę...Cytat:
Widzisz, jak Cię pocieszyłam ![]() |
||||
|
|
|
#1547 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ubranka cudo !!! Cytat:
)Cytat:
ja mam arachnofobię, także wiem co przeżywasz Gratuluję III Trymestru ![]() Ja na warsztaty idę z mężem. |
|||
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S.Już się dowiedziałam co to jest "jednorazowe twardnienia to skurcze Braxtona- Hicksa"
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-03-04 o 15:01 |
|
|
|
|
#1550 |
|
Raczkowanie
|
Powiedz o tym lekarzowi na wizycie. Mi twardniał jak pochodziłam troche i wspomniałam o tym ostatnio, przepisał mi magnez i luteinę. Magnez jest bez recepty więc spokojnie już teraz możesz go kupić a na najbliższej wizycie powiedzieć o tym lekarzowi i jeśli będzie potrzeba przepisze Ci coś więcej.
|
#1551 | ||
|
Zadomowienie
|
I ja jeszcze pracująca, ale już powoli przekazuję "pałeczkę" mężowi, bo w 3 trymestrze nie wiem jak będzie z moją aktywnością
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To co opisujesz miałam na początku II trym po miesiącu przeszło. A teraz mam twardnienie przez które ciężko mi się oddycha i czy stoję czy leże czy chodzę nic nie daje dopiero jak robi się miękki to przechodzi. A jak mała się wypina to jest całkiem inne uczucie i wtedy nie mam problemu z oddychaniem. Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-03-04 o 15:22 |
||
|
|
|
#1553 |
|
Zadomowienie
|
Ahaa, to nie, ja czegoś takiego nie mam, może faktycznie to te jednorazowe skurcze przygotowujące do porodu
|
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomka, no to jaja z tą szafą. I powiedziała Wam ta babka kiedy będzie?
Tu dziewczyny Amici nie polecały, ale oby Wam służyła jak najdłużej I z wagą mnie pocieszyłaś My się zdecydowaliśmy na pralkę Bosha i na dniach też będziemy kupować |
|
|
|
#1555 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Wpadłam na chwilkę, resztę pewnie wieczorem nadrobię, bo zaraz po młodego lecę do przedszkola.... Cytat:
![]() Aczkolwiek dziękuję temu co wymyślił pampersy Mi wystarczyły opowieści mojej mamy jak to prała po mnie pieluchy, a jaki komfort miała z młodszą siostrą, bo były pampersy. Więc więcej w ten temat nie wnikałam![]() Cytat:
Miłego imprezowania i czekamy na Ciebie ![]() Mniam maniam ja choć teraz to chyba deser![]() Na drugie śniadanko zjadłam precelka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co na to tż????Zauważył ? ??Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana, szybkie pytanie co myślisz o tym wózeczku???Help ![]() http://www.x-lander.pl/product,xcite.html |
||||||
|
|
|
#1556 |
|
Zadomowienie
|
bluesky wiem, że nie polecały Amici, niby to teraz jest pół Samsung, pół Amica
Zdecydowałam się na nią właśnie dlatego, że - czytałam opinie i były ok, no i przedłużyłam gwarancję do 5 lat, także Amica mi nie straszna ![]() Babka od szafy dała nam numer do kierowcy, do którego nie możemy się dodzwonić no i powiedziała, że kierowca ma 2 dni na dane województwo ( a to, że nie powiedziała nam tego jak dzwoniła wcześniej to już inna sprawa). Jak ja już chcę tą szafę Póki co potykam się o pudła A Bosh jest ponoć bardzo polecany, także dobrze wybraliście
Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2014-03-04 o 15:44 |
|
|
|
#1558 |
|
Zadomowienie
|
A taką : http://allegro.pl/dostawa-gratis-gar...888345968.html
Korpus wenge, fronty jesion i szare szkło mam nadzieję, że będzie jak na zdjęciu, bo za taką cenę to trochę się obawiałam zamawiać
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby była taka jak na zdjęciu ![]() Idę sobie zjeść krokiecika
|
|
|
|
|
#1560 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wózek, hmm... wizualnie kompletnie nie moja bajka, kolory bardzo smutne i jakoś boję się tych "wiszących" konstrukcji, mam wrażenie, że ta gondola zaraz się urwie jak tak wisi na dwóch rurkach Ale poza tym chyba fajny, leciutki! i długa gwarancja. Cytat:
Amici faktycznie nam odradzali we wszystkich sklepach, a Polara unikaliśmy na bazie własnych doświadczeń. Cytat:
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-03-04 o 16:04 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

tak się boję, że od rana jeszcze do łazienki nie weszłam 

jestem w 27 tygodniu i przytyłam już 11kg 
przestaje jesc slodycze od dzis haha

za wyniki glukozy
tylko ja na chwilę obecną 2kg więcej od Ciebie
Jak został z bratankiem, to mały z kupą siedział dwie godziny bo ten się bał go przebrać 

choć teraz to chyba deser