Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 14:25   #3331
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
A jak leży na brzuszku to nogi musi mieć wyprostowane? Bo teraz przysypia, ale z podkurczonymi nóżkami i nie chcę jej ich prostować, bo w mig się obudzi
nóżki zgięte, podwiniete, rączki tez

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-03-04 o 14:27
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 14:28   #3332
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Włosy ufarbowalam, paznokcie pomalowalam , makijaż zrobiony i nowy ciuch mam na sobie..trzeba sobie humor poprawić, bo pogoda kiepska, pada i zimno na dworzu
Ja też paznokcie pomalowane, makijaż zrobiony. Odciągam mleko bo dzisiaj wychodzę na spotkanko i zostawiam męża z butlą. Może nawet piwa się napiję Ciuch już wybrany a przed wyjściem przejadę włosy prostownicą.

Normalnie cieszę się jak małolata przed dyskoteką

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
dziewczyny , mam pytanie - czy po karmieniu naturalnym kupy mogą być takie rzadkie? w sensie, że prawie wchłaniają się w pampersa? kolor jest normalny, tj żółty... Martwi mnie to:/
Alicji kupki też są rzadkie To chyba normalne jak dzieć jedzie na mleku cały czas. Położna nic nie mówiła że coś jest nie tak a za każdym razem przed ważeniem Alicja sadzi kupkę

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Udane zakupy

Babyono ma podobne zabawki do Lamaze

ładnie wyedukujesz dziecko na 2 matach

Te smoczki tez kupiłam - tzn w niedziele jeden, już na wyrost 3-6 - narazie Kacper ma za malą mordke i kupiłam 0-3 u tego samego sprzedawcy co mate.
Oprócz tego kupiłam u niego:

Pluszową spiralę do wózka

Grzechotkę na rączkę żyrafe
i dokupiłam 2 przescieradła do łóżeczka i 1 do wózka

Wszystko zostało już wysłane, jutro powinien być kurier

Na karuzele (FP Rainforest) dalej czekam
Matę drugą, tę większą, kupiłam specjalnie, czy to na trawnik w ogrodzie, czy żeby zabrać do dziadków

Karuzelę chyba zaraz też jakąś kliknę

Hosenko ta spirala jest boska!!
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 14:35   #3333
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
nóżki zgięte, podwiniete, rączki tez
Uff.. to dobrze Dzięki!

Ależ mi się chce czekolady
Stary 2014-03-04, 14:45   #3334
Madzik14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Madzik to synek Belli-obiecałam że wstawię przesłane przez nią zdjęcia

Doris została właścicielką zeberkowego wdzianka nie mogłam się oprzeć
ups musicie mi wybaczyć to z niedospania
Maja też ma zeberkowe wdzianko
Madzik14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 14:45   #3335
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za rady
Chustę mam, ale póki co jakoś nie mogę się zebrać żeby nauczyć się ją wiązać. Blanka ma dopiero 2,5 tyg więc na herbatki chyba jeszcze za wcześnie? Zapytam jutro pediatry
A jak leży na brzuszku to nogi musi mieć wyprostowane? Bo teraz przysypia, ale z podkurczonymi nóżkami i nie chcę jej ich prostować, bo w mig się obudzi

Macie może jakiś godny polecenia link do filmiku, dzięki któremu nauczę się wiązać chustę ?
Moja zasada nr 1 nie ruszaj dziecka jeśli śpi NIGDY (chyba, że pozycja zagraża jego życiu lub faktycznie zdrowiu)! Od wczoraj to jest moja zasada nr 1
Stary 2014-03-04, 14:53   #3336
Konto usunięte

Cytat:
Ależ mi się chce czekolady
Mnie też Zaraz spałaszuję dwie małe czekoladki

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Moja zasada nr 1 nie ruszaj dziecka jeśli śpi NIGDY (chyba, że pozycja zagraża jego życiu lub faktycznie zdrowiu)! Od wczoraj to jest moja zasada nr 1
To powinno być motto odchowalni!
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 14:53   #3337
perfuzja
Zakorzenienie

Natalii maz mimo ze jest wojującym ateista ma obiekcje do działania spirali, tzn. ze moze dojść do zapłodnienia.

emma cieszę sie, ze patent z chusta działa Ja wypatruję mojego woombie

migotka ja mam +5 kg w stosunku do wagi tuż sprzed ciąży i +2 do normalnej. Ale wchodzę w spodnie bez efektu mega oponki, wiec nie jest zle.

Dzisiaj widziałam najbardziej nieszczęśliwe dziecko swiata Starsza od Emila tydzien, chudsza ponad 2 kilo (ja wiem, ze Emil jest jak paczek w maśle, ale jednak ) i kiedy tylko nie spała płakała tak strasznie, ze jej łzy leciały jasne, ze mój syn tez ma dni ryku, ale to jest ryk pt. Głupia matko ogarnij sie i zrozum o co mi chodzi. A po tej dziewczynce było widać, ze jest jej masakrycznie zle
Stary 2014-03-04, 15:01   #3338
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość

to podobnie jak u mnie. w ogóle vacuity jak czytam o Twoim karmieniu i córce to widzę wiele podobieństw i jakbym o sobie czytała
Tylko Ty masz starszą córeczkę i większe doświadczenie W ogóle Twoje posty na początku mojej drogi kp (to już dwa tygodnie odkąd jesteśmy z Małą w domu) dały mi sporo wiedzy i nadzieję, że to ma sens

Ale powiedz... serio uważasz, że odciąganie mleka w nocy i dawanie butli jest szybsze? Bo ja mam wrażenie, że u mnie dłużej schodzi. Mam przygotowane mleko - Zuzia się budzi - karmię - odbijam (tu zazwyczaj trochę schodzi, bo specjalistka od odbijania to to nie jest), przewijam, odkładam i ściągam mleko na następny raz - trochę to trwa... A tak to karmię przysypiając jednym okiem, przewijam raz dwa, odbijam półleżąc i też przysypiając i zaraz obie śpimy - dziś w nocy to zdecydowanie szybciej szło niż z laktatorem.
Opcja ze ściąganiem pokarmu ma u mnie sens tylko wtedy, gdy jest mój mąż - czyli weekendy. Wstajemy wtedy razem i on karmi ją z butli, odbija i przewija, a ja w tym czasie odciągam się na następny raz. Wtedy schodzi nam raptem pół godziny na całą akcję.

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
dziewczyny , mam pytanie - czy po karmieniu naturalnym kupy mogą być takie rzadkie? w sensie, że prawie wchłaniają się w pampersa? kolor jest normalny, tj żółty... Martwi mnie to:/

U mnie własnie ostatnio są takie kupy.

Akkma nasze córki są z jednego dnia, a mojej dawałam rumianek przez dobę już w 9 dniu życia - z zalecenia położnej. Tylko kup taki zwykły rumianek do zaparzania.
Stary 2014-03-04, 15:05   #3339
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Ale powiedz... serio uważasz, że odciąganie mleka w nocy i dawanie butli jest szybsze? Bo ja mam wrażenie, że u mnie dłużej schodzi. Mam przygotowane mleko - Zuzia się budzi - karmię - odbijam (tu zazwyczaj trochę schodzi, bo specjalistka od odbijania to to nie jest), przewijam, odkładam i ściągam mleko na następny raz - trochę to trwa... A tak to karmię przysypiając jednym okiem, przewijam raz dwa, odbijam półleżąc i też przysypiając i zaraz obie śpimy - dziś w nocy to zdecydowanie szybciej szło niż z laktatorem.
Opcja ze ściąganiem pokarmu ma u mnie sens tylko wtedy, gdy jest mój mąż - czyli weekendy. Wstajemy wtedy razem i on karmi ją z butli, odbija i przewija, a ja w tym czasie odciągam się na następny raz. Wtedy schodzi nam raptem pół godziny na całą akcję.
Nakarmić może TZ My tak robimy i się super sprawdza.

Ok, doczytałam dalej

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Moja tez i w jej rezultacie dziecko śpi 2,5 godz na moich kolanach, a mi się chce jesc i pić (TZ jeszcze nie wrócił z pracy i nie ma kto mi dac )

Wczesniej odłożyłam i po 5 minutach krzyk, musiałam wziąć znowu ....

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-03-04 o 15:04
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 15:17   #3340
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Dokladnie swieta racja

Cytat:

[/COLOR]
Moja tez i w jej rezultacie dziecko śpi 2,5 godz na moich kolanach, a mi się chce jesc i pić (TZ jeszcze nie wrócił z pracy i nie ma kto mi dac )

Wczesniej odłożyłam i po 5 minutach krzyk, musiałam wziąć znowu ....
Haha Alek tez mi wlasnie spi na kolanach A moj maz na kanapie i mam meeega senna atmosfere w domu
Za niedlugo bede musiala wybudzic towarzystwo, bo idziemy na 17 do tesciow, bo tesc ma dzisiaj 60te urodziny a wczesniej musimy tort odebrac i do Rossmana chcialam wskoczyc na chwile
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 15:22   #3341
iwantyou99
Zadomowienie

Czy dzieci moga miec zle sny? Moj syn obudził sie z takim płaczem - nie na bol czy głód czy nudę takim innym podeszłam przytulilam i spał dalej.

Co do memlania to nie wiem dokładnie ale koleżanka dzwoniła czy mam namiary na neurologopede ( bo ja mam namiary na wszystkich ) bo pediatra stwierdziła ze jej synek memla językiem i to jedt jakiś problem. Idą w przyszłym tygodniu wiec sie dowiem o co chodzi.

Przyszły dzisiaj moje wszystkie zamówienia. Dobrze ze meza nie było bo wydałam majątek albo i dwa ale Domi ma szafę pełna do rozmiaru 74

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 15:33   #3342
krolowa_nilu
Rozeznanie

Oj, dziewczyny zazdroszczę wam dzisiejszych wyjść... Idźcie i bawcie się dobrze! Ja mam moje wychodne dopiero w niedzielę
Dziś Mała ma dzień śpiocha, zasypia wszędzie i w każdej pozycji, nie ruszam, niech śpi. Ogarnęłam chałupę, zrobiłam obiad i dopadł mnie jakiś taki smuteczek. Chyba namówię TŻta na jakieś zakupy
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 15:40   #3343
senira666
Zakorzenienie

ImageUploadedByWizaz Forum1393943933.320066.jpg nasze w koncu w miare udane chustowanie
Pies niemilosiernie skamlal o spacer a nie mialam sily dzwigac wozka wiec zapadla decyzja - chusta. I spacer w kolo bloku udany a teraz mala spi w najlepsze.
Tylko jak ubrac dziecko pod chuste ?? Moja ma pajaca ale wydaje mi sie ze tak jej za cieplo w domu i w chuscie ???

Send from my IPhone
Stary 2014-03-04, 15:49   #3344
forester
Zadomowienie

Cytat:
Mam ochotę reaktywować swojego bloga ale jakoś nie umiem się zabrać....
reaktywuj, kazda z chęcią zajrzy i poogląda fajnie ubraną mamuśkę!
co do zasady, że jak dziecko śpi to rzecz święta to się podpisuje rękami i nogami, cisza to też rzecz święta
Cytat:
Macie może jakiś godny polecenia link do filmiku, dzięki któremu nauczę się wiązać chustę ?
http://www.chustomania.pl/online/chu...iazania_chusty
http://www.youtube.com/watch?v=R92x0CHgAiQ

ja na pierwsze wiązania miałam asyste męża, przydał się, więc jak się boisz weż Tżta za wraki i się wiążcie.

Przez te Wasze linkowanie to ja majątek puszcze, Młoda ma już serie piraci z canpol i grzechotki na nogi. niedobroty z Was

ja za to w niedziele kupiłam sobie samochód i teraz z Małą i psem mamy pełen komfort jazdy (wcześniej pies i wózek się nie mieścili razem)
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 15:54   #3345
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Załącznik 5603225 nasze w
Send from my IPhone
Jaki słodki śpioszek

UWAGA - Składam oficjalne podziękowania dla:

--- pana Karpa który pokazał jak zawijać dziecko
--- em mie za umieszczenie tego w wątku

Moje dziecko śliczne śpi od dwóch godzin, nawet się przewróciło na drugi boczek i słodko westchnęło, a ja spokojnie rozliczyłam PITa, ogarnęłam chociaż trochę kuchnie, odkurzyłam, ogoliłam kopytka i zastanawiam się coby tu robić bo normalnie dziwnie jest

----

Dziewczyny które mają problem z cieknącym mlekiem - jak sobie z tym radzicie? Zwłaszcza w nocy?

Ja powiem szczerze nie mam w ogóle problemu że piersi bolą bo są pełne - po prostu jak są pełne to mleko leeeeciii. No i w ciągu dnia jestem jakoś to w stanie kontrolować, odciągać albo po prostu wymieniać wkładki, chociaż i tak często muszę bluzki zmieniać.
Za to w nocy mam ceratkowy podkład ale kurde to i tak masakra!! Budzę się i cała jestem mokra! Zamówiłam wkładki laktacyjne na noc canpolu, muszle też nie pomagają bo są za małe!!

Ostatnio jak karmiłam Alicję to podłożyłam kubeczek pod drugą pierś i w czasie karmienia prawą piersią z lewej poleciało 40ml!!
Za radą położnej zbieram to mleko i siup do lodówki, ze 4 takie w ciągu dnia i mam zapas mleka w zamrażalniku. Laktator niemal niepotrzebny

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Przez te Wasze linkowanie to ja majątek puszcze, Młoda ma już serie piraci z canpol i grzechotki na nogi. niedobroty z Was
Hahaha no ja za to zaraz kliknę grzechotkę i spiralkę z linków od Hosenki. Kurde a jeszcze karuzelę chcę kupić. Pójdę z torbami
Stary 2014-03-04, 16:03   #3346
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
reaktywuj, kazda z chęcią zajrzy i poogląda fajnie ubraną mamuśkę!
co do zasady, że jak dziecko śpi to rzecz święta to się podpisuje rękami i nogami, cisza to też rzecz święta

http://www.chustomania.pl/online/chu...iazania_chusty
http://www.youtube.com/watch?v=R92x0CHgAiQ

ja na pierwsze wiązania miałam asyste męża, przydał się, więc jak się boisz weż Tżta za wraki i się wiążcie.

ja za to w niedziele kupiłam sobie samochód i teraz z Małą i psem mamy pełen komfort jazdy (wcześniej pies i wózek się nie mieścili razem)
" weź tzta za wraki i sie wiazcie.." Nononono

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 16:05   #3347
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Czy dzieci moga miec zle sny? Moj syn obudził sie z takim płaczem - nie na bol czy głód czy nudę takim innym podeszłam przytulilam i spał dalej.
Jasne że mogą mieć. Z tego co czytałam to dzieci mają sny już w wieku prenatalnym.

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45433951]
Dziewczyny które mają problem z cieknącym mlekiem - jak sobie z tym radzicie? Zwłaszcza w nocy?
[/QUOTE]

Mnie dziś właśnie pierwszy raz spotkał ten problem - obudziłam się w środku nocy zalana z jednej strony. Dopóki w nocy ściągałam mleko miałam laktację pod kontrolą, a teraz już sama nie wiem ile czego mam w cyckach - też zauważyłam, że ze mnie kapie samo. Rozwiązaniem byłoby odciągać trochę mleka, ale nie chcę niepotrzebnie rozbujać laktacji - i tak mam go aż w nadmiarze. Nic sensownego nie wymyśliłam jeszcze
Stary 2014-03-04, 16:20   #3348
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Załącznik 5603225 nasze w koncu w miare udane chustowanie
Pies niemilosiernie skamlal o spacer a nie mialam sily dzwigac wozka wiec zapadla decyzja - chusta. I spacer w kolo bloku udany a teraz mala spi w najlepsze.
Tylko jak ubrac dziecko pod chuste ?? Moja ma pajaca ale wydaje mi sie ze tak jej za cieplo w domu i w chuscie ???

Send from my IPhone
Musisz trochę wyglądzic materiał na pleckach i ogólnie dociągnąć. I rozszerz chuste na ramionach - bedzie Ci lżej. Ale ogólnie bardzo dobrze

Mój po domu ma tylko body z krótkim rękawem i skarpetki.
Na zewnątrz pajacyka/body i polspiochy, skarpetki i czapkę, i tak wchodzi pod moja kurtkę.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Justien ja już przestałam sie zalewac mlekiem i nawet nie potrzebuje wkładek laktacyjnych. Czaasem w nocy mam mała kropkę z mleka na koszuli.
Ale jak zalewajam sie tragicznie to najlepiej sprawdzala sie przylegającą do ciała koszulka i włożona pod nią pielucha flanelowa (albo dwie). A jeszcze lepiej działał włożony tak wkład bambusowy do pieluch wielorazowych (ale tego pewnie nie masz )
Stary 2014-03-04, 16:44   #3349
Konto usunięte

Kurde, nominuję samą siebie do nagrody w kategorii żelek miesiąca.

Zrobiłam wczoraj risotto z kurczakiem i curry. No i zapakowałam do pojemnika plastikowego żebym na dzisiaj też miała. Otwieram przed chwilą lodówkę i nie ma obiadu!! Tak, tak, położyłam go wczoraj do szafki, chyba wedle zasady pojemnik - do pojemników.

I teraz pytanie - czy ja to mogę dzisiaj zjeść? Pachnie i wygląda normalnie. Jestem mega nieogarnięta w sprawach z kategorii kuchnia.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Justien ja już przestałam sie zalewac mlekiem i nawet nie potrzebuje wkładek laktacyjnych. Czaasem w nocy mam mała kropkę z mleka na koszuli.
Ale jak zalewajam sie tragicznie to najlepiej sprawdzala sie przylegającą do ciała koszulka i włożona pod nią pielucha flanelowa (albo dwie). A jeszcze lepiej działał włożony tak wkład bambusowy do pieluch wielorazowych (ale tego pewnie nie masz )
Nie, nie mam wkładu bambusowego. Spróbuję dzisiaj metodę pieluch flanelowych.

Za to mogę z powodzeniem zostać testerem wkładek laktacyjnych. I powiadam Wam - nie kupujcie wkładek Bella - beznadzieja!! U mnie przesiąkły kilka minut po włożeniu
Stary 2014-03-04, 16:48   #3350
perfuzja
Zakorzenienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45434726]Kurde, nominuję samą siebie do nagrody w kategorii żelek miesiąca.

Zrobiłam wczoraj risotto z kurczakiem i curry. No i zapakowałam do pojemnika plastikowego żebym na dzisiaj też miała. Otwieram przed chwilą lodówkę i nie ma obiadu!! Tak, tak, położyłam go wczoraj do szafki, chyba wedle zasady pojemnik - do pojemników.

I teraz pytanie - czy ja to mogę dzisiaj zjeść? Pachnie i wygląda normalnie. Jestem mega nieogarnięta w sprawach z kategorii kuchnia.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Nie, nie mam wkładu bambusowego. Spróbuję dzisiaj metodę pieluch flanelowych.

Za to mogę z powodzeniem zostać testerem wkładek laktacyjnych. I powiadam Wam - nie kupujcie wkładek Bella - beznadzieja!! U mnie przesiąkły kilka minut po włożeniu [/QUOTE]

A próbowałaś wkładek wielorazowych? Dla mnie były o niebo lepsze niz jednorazowe.
Stary 2014-03-04, 16:52   #3351
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Znów mam wrzeszczące dziecko........ co uśpię jest ryk po max 5 minutach.
Stary 2014-03-04, 17:12   #3352
magnusia
Zakorzenienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45433018]

To powinno być motto odchowalni![/QUOTE]

dokładnie możemy pisac kodeks postępowania lub instrukcję obsługi dziecia:

1. nigdy nie ruszać kiedy śpi chyba, że pozycja zagraża życiu lub zdrowiu
Stary 2014-03-04, 17:15   #3353
Madzik14
Zadomowienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45434726]
Za to mogę z powodzeniem zostać testerem wkładek laktacyjnych. I powiadam Wam - nie kupujcie wkładek Bella - beznadzieja!! U mnie przesiąkły kilka minut po włożeniu [/QUOTE]
Mam to samo zdanie o nich, beznadzieja
Madzik14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 17:16   #3354
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Dzisiaj widziałam najbardziej nieszczęśliwe dziecko swiata Starsza od Emila tydzien, chudsza ponad 2 kilo (ja wiem, ze Emil jest jak paczek w maśle, ale jednak ) i kiedy tylko nie spała płakała tak strasznie, ze jej łzy leciały jasne, ze mój syn tez ma dni ryku, ale to jest ryk pt. Głupia matko ogarnij sie i zrozum o co mi chodzi. A po tej dziewczynce było widać, ze jest jej masakrycznie zle
ojej a co to za dziewczynka?
Stary 2014-03-04, 17:18   #3355
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ojej a co to za dziewczynka?
Na tańcach ją dzisiaj spotkaliśmy
Stary 2014-03-04, 17:21   #3356
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
.
mi się wydaje że tak- Adaś kilka razy spał i nagle tak zapłakał przez sen ale nie tak, że wrzask tyko tak ze strachem jakby i taka minka z rywką - pomogło przytulanie
Stary 2014-03-04, 17:21   #3357
lidkaa82
Zadomowienie

W koncu po 10 dniach męki wybralam sie do lekarza i sie okazalo ze mam zapalenie pluc

lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 17:25   #3358
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Co do memlania to nie wiem dokładnie ale koleżanka dzwoniła czy mam namiary na neurologopede ( bo ja mam namiary na wszystkich ) bo pediatra stwierdziła ze jej synek memla językiem i to jedt jakiś problem. Idą w przyszłym tygodniu wiec sie dowiem o co chodzi.
\.
ja jestem ciekawa w jakim stopniu memłanie jest dopuszczalne a w jakim stanowi "zagrożenie''

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:

super

senira-- jaki mały borsuk omotany
Stary 2014-03-04, 17:26   #3359
sweet_vintage
Rozeznanie

witam się po kolejnej długiej przerwie, ale nie nadążam śledzić wątku. Codziennie łatwiej mi podejrzeć FB na szybko.

Pisałyście o lampkach, my korzystamy z naszej nocnej, na której leży pieluszka, a do samego karmienia mamy stworka z Ikei o takiego: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90150976/ i bardzo podobną lampkę Pabobo pingwinka (dostaliśmy w prezencie)

A w temacie kp, to ja też dziś się poddałam i syn właśnie ciągnie mm z butli, bo dziś od godziny 8 był przy cycku dosłownie co godzinę i zero snu... ja padam po tym dniu na twarz i mąż właśnie go karmi.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 17:29   #3360
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
W koncu po 10 dniach męki wybralam sie do lekarza i sie okazalo ze mam zapalenie pluc

o matko i córko dobrze, że poszłaś
kuruj się

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości