|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
Cytat:
![]() ![]() ja wróciłam z uczelni, zaraz rozmrożę sobie chyba kurczaka i zrobie jakiegoś kotleta:P ogólnie spanie mnie bierze ![]() ![]()
![]() |
#3872 |
Zakorzenienie
|
oszzzzzz Ty
![]() ![]() ja też chcę weekend od środy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
przez 3 lata miałam taki beznadziejny plan, że nie za dobrze
![]() ![]() ![]() tydzień temu zapisałam się do promotorki na pisanie pracy inżynierskiej, i kazała sobie wybrać temat pracy, a jak ktoś nie ma pomysłu to ona coś doradzi (piszę z koleżankami w katedrze o żywieniu i żywności ![]() no i dziś poszłam z nimi (łącznie 7 dziewczyn) i okazało się, że jako jedyna wiem o czym chce pisać ![]() ![]() nie wiem jeszcze jak mój temat będzie się nazywał tak dokładnie ![]() ![]() zaproponowałam temat "Żywność niskokaloryczna w opinii lubelskich studentów' ![]() napiszę trochę takich definicji tej żywności light :P potem podzielę na podrozdziały o serach/mlekach/jogurtach/płatkach itp jest tego trochę ![]() a potem zrobię ankietę czy Ci ludzie zwracają uwagę na to co jedzą, dlaczego wybierają to a nie to itp ![]() wydaje mi się, że temat spoko do pisania ![]() ![]()
#3874 |
Zakorzenienie
|
szkoda , że będziesz pisać o lubelskich studentach bo mogłabyś na nas zrobić ankietę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3876 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
UP w Lulinie? ![]() Dziwne, że macie sami tematy wymyślać, u nas dostaliśmy listę z przypisanym promotorem i trzeba było sobie tylko wybrać. Ale pewnie co uczelnia to zwyczaj. ![]()
![]() |
#3877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas w zależności od katedry, w niektórych trzeba sobie temat wybrać z listy, w niektórych niby też ale jak się poprosi, to moooożna trochę zmodyfikować, a w mojej powiedzieli, że możemy sobie coś wymyślić a jak nie mamy pomysłu, to na za tydzień nam przygotują trochę do wyboru ![]()
![]() |
#3878 |
Konto usunięte
|
Ja też sama wymyślałam temat mojej mgr. Jakoś nie wyobrażam sobie pisania pracy na narzucony temat...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45436011]Ja też sama wymyślałam temat mojej mgr. Jakoś nie wyobrażam sobie pisania pracy na narzucony temat...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] U mnie zarówno inżynierskie jak i magisterskie prace większość osób pisze na ten temat, który wybrali sobie z otrzymanej listy. Mi to odpowiada, może jestem mało kreatywna czy ambitna. ![]() Nie wybierasz się przypadkiem potem na mgr do stolicy czy coś? ![]()
#3880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe, nie a czego? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3881 |
Zakorzenienie
|
babeczki fajny temat sobie wymyśliłaś. Ja kiedyś marzyłam sobie żeby iśc na studia na dietetyke, ale była za daleko, a poza tym to licho z pracą po tym. Więc zrobiłam technika farmaceutę, a teraz studiuję ekonomię i uczę się języka bo planuję życie za granicą
![]() Co do odchudzającej czekolady to musiałaby być zrobiona chyba z niskotłuszczowego kakao, mleka 0%, z dużą dawką chili (ostre pobudza metabolizm i spalanie), do tego jakiś emulgator, żeby to wszystko ze sobą zlepić, no i oczywiście słooodzik.... Dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]() Przyszło mi dziś moje białko o smaku kruchych ciastek... Spróbuję na kolację jak poćwiczę ![]()
#3882 |
Zakorzenienie
|
Kocie super pomysł-receptura niezła
![]() robisz mi ochotę na białko ![]() ![]() kurde dziewczyny łeb mi puchnie, czy Wy też tak macie, że musicie mieć wszystko zaplanowane? jest wtorek a ja dziś nie usiadłam dopóki nie zaplanowałam wszytskiego do pravy na ten tydzień do końca i cały przyszły, w piątek jadę do TŻa, wieczorem idziemy na pierwsze spotkanie z kursu tańca, w sobotę po obrączki a wieczorem mam imprezę z dziewczynami na dzień kobiet i ja się chyba dziś spakuję na weekend bo nie wytrzymam-to jest psychoza jakaś ![]() ![]() właśnie się umawiamy z dziewczynami co która robi na nasze babskie święto i będzie zapiekank brokułowa, sałatka kebabowa i pewnie pełno przegryzek-ciacha, paluszki i tego typu rzeczy no i o alkoholu zpaomniećnie moge- boję się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() daj znać jak koktajle ![]()
![]() |
#3884 |
Zakorzenienie
|
ojjj ale miałam boską kolację- grillowany bakłażan+ dwa palsterki szynki i dwa malutkie kawałeczki sera pleśniowego
![]() i melduję: mel b buns+brzuch orbitrek 10km 100x leg magic 100x agrafka wyzwanie deska i przysiady zaraz się biorę za hula hopa |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak masz bananowe to czemu nie pijesz ? Przecież to samo dobro ![]() ![]() Ja aż tak planować nie muszę ale lubię tą świadomość, że wiem co kiedy się stanie ![]() U mnie dziś tylko: mel b brzuch i buns i 10 minut innych ćwiczeń. W tym 100 przysiadów. Ja dziś w wyzwaniach mam dzień przerwy ![]() A teraz czas na koktail ! ![]()
![]() |
#3886 |
Zakorzenienie
|
kiedyś piłam, ale wtedy sobie jeszcze nie zdawałam sprawy z proporcji pomiędzy białkiem, tłuszczem a węglami, potem zaczełam liczyć i się przeraziłam ilością białka jaką pochłaniałam razem z tym do picia
![]() kurde a ja chciałam skończyć wyzwania 1 kwietnia a zaczełam 3 marca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogólnie to wyszło mi dziś jakieś 1600 kcal w tym: B; ok 100 W. 172 T:55 Niby wszystkiego dość sporo, ale nie będę się bez konca redukować ![]() a Menu było: ś: dwie kanapki z grahama: z szynką i pomidorem, serem i jajkiem 2ś: jabłko ob: fasolka po bretońsku podw. jogurt naturalny z truskawkami, kabanos drobiowy kol. koktail białkowy ![]()
Minimalizm. Rozsądek. Konsekwencja. 64,9 ... 64,0 ...58,0 Edytowane przez BuryKotZPiwnicy Czas edycji: 2014-03-04 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Konto usunięte
|
Melduję: 5 min. skakanki, boczki Tiffany, jakaś 7-minutówka (ale nie dałam rady do końca) i 40 x agrafka. Muszę powoli jednak zaczynać, bo się zajadę
![]() Jutro robię wyzwania - 180 przysiadów, 120 brzuszków, 100 agrafki, 30 sek. deski. Pojutrze powtórka z dzisiaj. I taki plan naprzemienny, dopóki kondycja nie wróci do normy. W niedzielę przerwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Zakorzenienie
|
Gryzleda
![]() ![]() Kocie a Ty tą odżywkę pijesz zamiast kolacji? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 |
Konto usunięte
|
Karolinek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45440312]Karolinek
![]() ![]() ![]() należą się ![]() najgorzej zacząć od nowa-teraz bedzie tylko do przodu ![]() Kocie tak mnie skusiłaś, że też wypiłam odżywkę, miałąm jednak czekoladową, mniam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny a jak kalorycznie i B W T wychodzą takie odżywki? I to są takie normalne odżywki dla sportowców? Proszek do rozrobienia z wodą albo mlekiem i taki shake się robi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
Opis jednej porcji produktu [25 g]:2 miarki - 25 g
Wartość energetyczna w 1 porcji [25 g]:96,25 kcal Białko w 1 porcji [25 g]:21,50 g Węglowodany w 1 porcji [25 g]:0,62 g Tłuszcz w 1 porcji [25 g]:0,75 g |
![]() ![]() |
![]() |
#3894 |
Konto usunięte
|
A z czym to robisz? Z mlekiem? To są już proporcje gotowego shake czy tylko proszku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Zakorzenienie
|
tak, to jest proszek, ja rozpuszczam w wodzie bo dla mnie na mleku jest za słodka
![]() teraz czytam o piciu tego białka i piszą dietetycy, że jak się w normalnej diecie je tyle białka na ile się ma zapotzrebowanie to nie powinno się pić tego białka, bo tak samo można przytyć, dlatego nie chcę żeby mi to weszło w nawyk.. póki co mam rozepchany żołądek i czuję głód po moich oięciu posiłkach a narazie muszę się przestawić a taka odżywka jest chyba lepsza niż druga kolacja ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45440809]A z czym to robisz? Z mlekiem? To są już proporcje gotowego shake czy tylko proszku?[/QUOTE] proporcje proszku, jak zrobisz z wodą to raczej zostają takie same, a jak z mlekiem to musisz dodać wartości mleka. ale z mlekiem słodkie tooooo |
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Konto usunięte
|
Dzięki
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Zakorzenienie
|
No ja podwieczorek zjadłam o 19... więc wystarczy mi koktail na kolację.
GRyzelda ![]() ![]() ![]() Tak to są takie same odzywki, jak jedzą kulturyści, ALE nie nalezy się ich bać. Kulturyści mają po prostu dużo większe zapotrzebowanie na białko ze względu na ćwiczenia siłowe, więc się tym wspomagają i są kojarzeni z takim białym proszkiem ![]() ![]() Ja kupiłam sobie białko serwatkowe ŁOWICKIE - chyba najpopularniejsze w PL. Jeśli chodzi o kalorie to taki koktail można moim zdaniem nawet pominąć. tzn. policzyć tylko jako mleko. Jest w nim 80 % aminokwasów, a białko nie odkłada się w formie zapasów tłuszczowych tak jak cukry. Zbyt duża porcja białka może np. skutkować wzdęciem brzucha czy czy podobną niestrawnością, ale jeśli ćwiczyć i pijesz koktail z rozsądkiem to nic się nie dzieje. Podobne koktaile proponuje marka Allevo, która reklamuje swoje posiłki dietetyczne w kosmicznych cenach. Tylko dlatego, że kieruje je do odchudzających kobiet, które są w stanie zapłacić większą cenę z racji że chcą zrzucić parę kg. U nich jeden koktail wychodzi chyba po 5-6 zł, a takie Łowickie - 1,5 zł. Ja mam założenie, że będę je pić tylko w te dni, w które więcej poćwiczę i będę czuła ból mięśni. ![]()
Minimalizm. Rozsądek. Konsekwencja. 64,9 ... 64,0 ...58,0 Edytowane przez BuryKotZPiwnicy Czas edycji: 2014-03-04 o 21:07 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3898 |
Konto usunięte
|
Kocie myślałam raczej o takich koktajlach co są sprzedawane w sklepach sportowych w takich dużych paczkach po 1 kg czy 1,5 kg...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
ja też myślałam o tych ze sklepów sportowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45441170]Kocie myślałam raczej o takich koktajlach co są sprzedawane w sklepach sportowych w takich dużych paczkach po 1 kg czy 1,5 kg...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ale ja mam dokłądnie takie. Wazy 1800 g. O to dokładnie: http://www.fbb.pl/lowickie_wpc_80_1800g_ids_1370_1 Po prostu popularna mleczarnia działa też w innych branżach ![]() ![]() Ja akurat kupiłam na allegro. Tylko widzę, że już chcą żeby rozpuszczać w wodzie. Kiedyś jeszcze trzeba było w mleku ![]()
Minimalizm. Rozsądek. Konsekwencja. 64,9 ... 64,0 ...58,0 Edytowane przez BuryKotZPiwnicy Czas edycji: 2014-03-04 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.