Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie?
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! 2 8,00%
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! 3 12,00%
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! 2 8,00%
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! 0 0%
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! 0 0%
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! 4 16,00%
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. 2 8,00%
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! 7 28,00%
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci 3 12,00%
listopadowo-grudniowe mamusie2013 2 8,00%
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 16:24   #1411
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

nemosek, super że chrciny udane. Czekamy na foty! koniecznie też ten motor

ryba, dobrze, że Twój mąż szuka nowej pracy bo oni tam go nieźle w bambuko robią. Najpierw ten awans, dzięki któremu zarabia mniej a teraz jeszcze pensje obcinają. No wspaniale po prostu! Ja na razie się nie martwię, no bo do grudnia mam macierzyński. Gorzej jak wtedy pracy nie znajdę i będzie bida.... Musimy już teraz odkładać, żeby w razie "wu" mieć wtedy jakąś kasę.
Sprytnie z tymi wieczornymi spacerami... Ja też jak tylko zrobi się cieplej to chcę się zmobilizować i wychodzić dwa razy dziennie. Może te popołudnia wtedy lepsze będą

Czasami jak patrzę na te Wasze zdjęcia, to te Wasze dzieciaczki już taaaakie duże :P i umieją takie rzeczy o których ja jeszcze nawet nie myślę
Stary 2014-03-04, 16:24   #1412
dizi
Zadomowienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Hej!

Melduję Wam z wielka radością, że bilirubina Adasia jest już w normie W czwartek czeka nas pierwsze szczepienie

dla świętujących miesięcznice

za szczepienia i wizyty

Niuniu dziewczynka gratuluję czy imię już wybrane?

Nemosku, Lusesita za bezproblemowe chrzciny. Jakie grzeczne mamy maluchy

Lineczka Nelka jest boska rozbroiła mnie ta królicza czapeczka

i coś tam jeszcze miałam napisać, ale już zapomniałam
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 16:35   #1413
nemosek
Zakorzenienie

Rybko Ale jaja z ta praca.Rozboj w bialy dzien.Ja na miejscu Twojego meza probowalabym znalezc cos innego.Zwlaszcza ze ma doswiadczenie i jak widac obrotny.Moze akurat sie poszczesci.
MISS lapanie zabawek takie pewne u nas okolo 3 miesiaca.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

MISS Pogoda do bani.Maly juz dzisiaj 3 drzemke ma.Normalnie o tej porze dokazuje.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 16:37   #1414
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
I spiaca i brzydka u mnie tak wieje ze szok :P

U mnie na obiad lagodne chili con carne a wczoraj byly ziemniaczki w mundurkach z piersia z kurczaka pieczona z warzywami w piekarniku

We czwartek TZ ma rozmowe o prace
U mnie dziś rybka na obiad

dla małża

Cytat:
Mojej sie spodobaa szafka z herbatami i jej herbatkai mlekiem i kaszkami i sloiczkami wpatrzona jak w obrazek jest szczegolnie ze tak sporo rzeczy jest niebieskiech a jej sie chyba niebieski podoba bo jak tylko zobaczy to od razu pieje

O dostalam pieniadze ze skarbowego z odliczenia vatu idealnie! Bedzie akurat na fotelik, mialam je odlozyc ale coz tron dla Malej trzeba kupic

Majka też uwielbia oglądanie zawartości szafek kuchennych

Super, że akurat teraz przyszło

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Nie ma innego wyjścia, bo nawet jakby go szukał to i tak go nie znajdzie. Protesty były, proszenie i błaganie także, ale jestem nieugięta i chwilowo tablet siedzi w szafce w kuchni za mąką, cukrem i kaszami. Tylko ciiiiii nie mówcie mu, że tam jest.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Miałam Was pytać kiedy Wasze dzieciaczki zaczęły tak pewnie trzymać i łapać zabawki/grzechotki?
Zosia jeszcze nie łapie, a jak jej wtyknę w rączkę to chwilkę trzyma i zaraz wypuszcza. A chciałabym żeby sobie już grzechotała.
dobra jesteś, jeszcze postaw go do kąta

Z miesiac temu jakoś czyli w okolicach 4 miesiąca

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Probuje Was nadrobic ale Jas jest tak marudny ze nie jestem w stanie
Przy okazji mnie cos rozbiera. Zimno mi, boli mnie gardlo, mam okropny kaszel i bola mnie gnaty :/

Zapomnialam sie pochwalic... Przyszlo nam krzeselko do karmienia <3

Zdróweczka Domi

Super krzesełko, Jaś już testował??

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no włąsnie nie chce ani soku, ani herbatki ani wody ani nawet z glukozą no nic dosłownie

Domii- mnie tez rozbiera, chyba mnie jakies zapalenie bierze bo tak napierdzielają mnie płuca no wiecie, jak oddycham to az mi łzy do oczu pnapływają z bólu. zdrówka
Majka czasem też ma takie dni, że pić nie chce...

Kuruj się, żeby nic poważniejszego nie przypałętało

Mam nadzieję, że mąż znajdzie jakąś porządną pracę z normalnym szefem bo ten to jakiś porąbany

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Dizi - świetnie, że wreszcie się pozbyliście tej bilirubiny
Stary 2014-03-04, 16:38   #1415
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wstajemy ok 6 [róznie ale przeważnie] jemy 150ml, potem koło 10tej 150ml z kleikiem kukurydzianym. Koło 13-14 [ zazwyczaj 13;30] jemy warzywka- ok 130g. potem koło 17;30 jemy 150ml z kleikiem i po kąpieli ok 21;30 180ml .
No ale są wyjątki tak jak dzisiaj
6;30- 150ml, 10;30- 150 ml z kleikiem i do tej pory nie jadł jeszcze, ale nie chce.

mój po całym słoiczku je po 3,5-4 h . po pół dałabym po 2h, chyba ze by wołał wczesniej

U nas, najpierw warzywka potem kleik a teraz szukam kaszki odpowiedniej dla nas

Wiesz, chodziłlo mi o to ze obiad to pelny słoiczek a na próbowanie to tylko 3 łyeczki ;p no ale nie podałam tego szpinaku

Kaszek nie znalazłam ani w tesco ani w kauflandzie ani w intermarche ;// przez neta chyba zamówie, musze poszukać gdzie w sklepach jak cos moze byc, moze Carrefour, ale nie miałam juz dzisiaj czasu ;p
Tak, boje sie ze z Kacpra zrobi sie wielki maly czlowiek, sama zmagam sie z nadwagą i nie chciałabym zeby i on "był za duży" A wiem jaki to problem . bo zrobił sie taki pulchniutki ;p

za prace

Mialam jeszcze cos pisać i zupełnie nie pamietam.
Kupiłam ten szpinak i jest tam 9,5%ryżu. no dzisiaj mu nie bede podawać, podam mu za jakiś tydzień, jak skończy te 5 miesiecy i sprawdze. Dzisiajmarchew+ziemniak ale czekam aż łaskawy Pan zechce jeść bo od 10 nic. Nawet kropli wody nie wziął do ust..
W ogóle on zaczął baaardzo mało pić. Cokolwiek bym mu nie dała to jest bee.. powiem Wam szczerze ze od tygodnia ok pije moze po 30ml i nie wiem jak mogę go zachęcić do picia

Nie wiedziałam ze jak sie razem rozliczymy to moze byc wiecej kasy. musze to dzisiaj obliczyc ..

Taszanta- NIE DOSALAJ. nawet jak bedziesz chciała, zaszkodzisz tylko Helence. Sól zatrzymuje wode w organiźmie- dla małego dziecka to bardzo źle zeesztą doskonale zdajesz sobie z teo sprawe pewnie no ale zeby Ci do głowy to nie przyszło.
za znalezienie pracy dla męża, chamstwo i tyle
W sumie ja tez nie widziałam tych akszek Holle nigdzie
Cytat:
Dzien dobry
Przy okazji mnie cos rozbiera. Zimno mi, boli mnie gardlo, mam okropny kaszel i bola mnie gnaty :/

nie daj sie chorobie, ąłdne krzesełko bedzie zadowolony jak bedzie szaleć

Liwka ajdła wczoraj i dziś przygotowaną marchewkę z ziemniakim przezemnie, a jak pięknie jadła, se słoika raczej jej nie smakowało. Albo wie o co chodzi już w jedzeniu łyżeczką, w połykaniu. zobaczymy później czy tak dalje bedzie
Stary 2014-03-04, 16:39   #1416
lineczka1989
Zakorzenienie

Dolaczam do rych chorujacych.. mam katar gardlo mnie strasznie boli ciagle mi zimno :/ dlategonodpuszczam dzisiejsze zajecia

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 16:58   #1417
nemosek
Zakorzenienie

Zdrowka dziewczyny nie chorowac!
Krzeselka nie widze niestety a jaki to model?
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
nemosek, super że chrciny udane. Czekamy na foty! koniecznie też ten motor

ryba, dobrze, że Twój mąż szuka nowej pracy bo oni tam go nieźle w bambuko robią. Najpierw ten awans, dzięki któremu zarabia mniej a teraz jeszcze pensje obcinają. No wspaniale po prostu! Ja na razie się nie martwię, no bo do grudnia mam macierzyński. Gorzej jak wtedy pracy nie znajdę i będzie bida.... Musimy już teraz odkładać, żeby w razie "wu" mieć wtedy jakąś kasę.
Sprytnie z tymi wieczornymi spacerami... Ja też jak tylko zrobi się cieplej to chcę się zmobilizować i wychodzić dwa razy dziennie. Może te popołudnia wtedy lepsze będą

Czasami jak patrzę na te Wasze zdjęcia, to te Wasze dzieciaczki już taaaakie duże :P i umieją takie rzeczy o których ja jeszcze nawet nie myślę
A ja jak mysle nad karmieniem to sie tak zastanawiam ze u nas jeszcze tyyyyyyyyyle czasu do rozszerzania.
Jak maly zacznie jesc warzywka to dzieciaki juz beda wcinac kotleta :P

Kto wymyslil powiedzenie ze pieniadze szczescia nie daja ma nierowno pod sufitem

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Hej!

Melduję Wam z wielka radością, że bilirubina Adasia jest już w normie W czwartek czeka nas pierwsze szczepienie

dla świętujących miesięcznice

za szczepienia i wizyty

Niuniu dziewczynka gratuluję czy imię już wybrane?

Nemosku, Lusesita za bezproblemowe chrzciny. Jakie grzeczne mamy maluchy

Lineczka Nelka jest boska rozbroiła mnie ta królicza czapeczka

i coś tam jeszcze miałam napisać, ale już zapomniałam
No w koncu poziom sie ustabilizowal.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

BEATKO Bo najlepiej smakuje jedzonko przez mame przygotowane

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

MISS Teraz dopiero spostrzeglam.Najlepszego dla Zosi Cmok.I tutaj brokul

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 17:05   #1418
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
No przecież nie mam zamiaru dostalac , tylko tak dumam ze musze podac dziecku taka pape bez smaku

Ryba wspolczuje problemów finansowych, ale z tymi restauracjami to nie wiem czy tak dużo stracilas, bo dla mnie to teraz żadna przyjemność, jak ostatnio jadlam jedna reka a druga bujałam fotelik, żeby Helenka nie plakala . Wczesniej tez często wychodziliśmy, ale teraz to wole w domu na kanapie posiedzieć
ja tak jem od 5 miesiecy prawie

Liwia wie c dobre Kacper 30 minut temu zjadł marchew i ziemniaczka od mamusi :P W ogóle, 3 pary spodni mu dzisiaj odłożyłam i nie to ze za krótkie, w tyłku sie nie zmiescił..
A kaszki to moze w aptekach? u mnie nie ma na pewno bo pytałam,ale moze w innych poszukam

Dziewczyny, no przerąbane z tą robotą, ale mam nadzieje ze cos znajdzie za fajną kasę,

Dizi- ale super!!
Stary 2014-03-04, 17:10   #1419
nemosek
Zakorzenienie

Kurcze to tak ciezko dostac te kaszki z Holle?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-03-04, 17:26   #1420
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

no u mnie niestety:/

od 10tego pampersy mega box 88 zł w lidlu- 3/4/5 3 wychodzi 47gr.
Stary 2014-03-04, 17:32   #1421
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejo!

My już po wizycie u pediatry i szczepionce. Mała rotawirusy wypiła ze smakiem oblizując się, a przy 5w1 lekko zakwiliła, a zaraz potem zasnęła na leżance, bo akurat był czas jej drzemki. Dzielnie się spisała Niunia moja.
Teraz też troszkę przysypia, a ja mam czas poczytać co u Was.
zuch dziewczynka
Cytat:
Prosze bardzo foty mojego potworka!
Nauka picia z niekapka- pieknie pila a jak jej zabralam to zaczynala plakac
No i sobotnie jedzenie marchewki

jest PRZE-CU-DO-WNA!!!
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
nie mam dzisiejszego zdjęcia, moze jutro zrobie to dodam mąż juz wrócił ale mnie na wstępie zdenerwował bo ja pisze prace mgr a on teraz zaraz ma miec laptopa( mój zepsuty). O laptopa to zcesto spięcia mamy.
Fajnie żeście sobei wyjasnili z mężem sprawy.

jaka ona duża

Misstrissdzielną masz córeczkę
Jutro się upomnę
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
no to jutro bedziemy razem przezywac...my mamy 3 wklucia

.
Też mamy 3 wkłucia
Cytat:
Dzień dobry!
Ale fajnie pospałyśmy dzisiaj, tylko jedna pobudka na szamanko i wstałyśmy o 8.30. Wyspana jestem niesamowicie.
Mała teraz kima, a ja mam czas na śniadanko. Już drugi dzień jest u mnie taka brzydka pogoda, że szok, wieje i zimno i chyba ze spaceru będą nici. A tak lubię te nasze spacerki.
Poczytam co u Was.
Dziś też była u mnie brzydka pogoda, sama nie wiem jak mam się ubierać zmieniam te kurtki jak głupia, raz plaszcz a raz zimówka
Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
Aaa takie buty właśnie zastanawiałam się na jakiej zasadzie to jest...

My po szczepieniu żyjemy. Najgorzej 3, pierwsze bez płaczu, drugie troszke a 3 koniec świata. Ale w samochodzie spokój. Ale lekarz mnie wkurzył, nie chciał zapisać witaminy d, bo po co... Tak jej główkę badał tam gdzie ciemiaczko, że aż zaczęła płakać... I jeszcze idiotyczne pytanie: co ona ma na głowie? No co? Ciemienuche... Nawet nie chciało mi się pytać o rozszerzanie diety kolo 4 msc, bo po co mam go pytać. Oczywiście jak spytałam co na te bączki to mnie olał ... Zmieniamy przychodnir w piątek. Wole dojeżdżać 20 km niż dawać moje dziecko debilom. Juz nie mowie ze pielęgniarka była tak delikatna ze prawie Ulka rzucała...
zmień przychodnię, zmień
Cytat:
U nas je po 150ml i zazwyczaj jest to 5 karmien bo ja jeszcze kp

Ale to moze Wam sie oplacac jak Ty nie pracujesz ja wyliczalam sama sobie ile bede miala zwrotu to wyszlo mi 360zl a z TZ jakbym sie rozliczala i on by nie pracowal bylo ponad 900zl wiec ssciagnij so ie program do pitow i sprobuj bo moi rodzice tez sie tak rozliczaja tata ma emeryture mama nie pracuje i tez troche kasy maja

To takie rozliczanie jest proste?Ja zawsze dawałam do księgowej.
MAM PYTANKO:
Jak to jest gdy jedno z małżonków prowadzi własną firmę?Lepiej razem się rozliczać czy osobno?
Cytat:
Soo..
Muszę pochwalić Tymka bo był bardzo grzeczny.Wstaliśmy sobie w ndz około 8.00 na spokojnie najpierw się mamuśka wyszykowła a potem dopiero zabrałam sie za synka Ostatecznie chrzciliśmy w śpiworku z h&M(koleżanka pożyczyła) i dobrze bo był akurat na styk więc mały nie tonął
Ksiądz po nas wyszedł,zadowolony że takie imiona zostały wybrane bo kiwnął głową i się uśmiechnąl jak wypowiadalismy imiona.Szturchnął drugiego księdza
Były 2 chrzty.
Mały usnął dopiero po chrzcie a tak to rozglądał sie z zaciekawieniem dokoła.Przy polaniu głowy nie wzruszył się za bardzo
Na sali wszyscy go wytarmosili i wyprzytulali z czego był ewidentnie zadowolony.Impreza skończyła się około 19 więc mielismy jeszcze czas żeby odsapnąć.Wczoraj mężul miał wolne więc rozwoziliśmy ciasto po rodzince bo zostało sporo.I pomroziliśmy trochę jedzonka które dostaliśmy.
Mały obłowił się kasowo i dostał w prezencie nebulizator i motor zrobiony z pamperów.
Także impreza udana,objadlam się jak dzika.no i garów nie trzeba było myć
Fotki wkleję jak przegram

za udane chrzciny. Aż bije od Ciebie zadowolenie
Cytat:
Pomecze was jeszcze fotkami bo TZ mi wyslal co swoim telefonem robil

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 17:32   #1422
Miss Triss
Zadomowienie

Hejo!
Jednak Mala obudziła się 10 minut po tym jak wyłączyłam komputer i od razu musiałam ja nakarmić więc nie usmazylam placuszkow a taką miałam ochotę na nie. Teraz znowu robi sobie drzemkę a ja pije drugą kawę bo coś zamulona dzisiaj jestem.
Mąż dzisiaj przyniósł mi wspaniałą wiadomość z pracy, otóż od 15 do 31 marca musi wyjechać służbowo i to w takie miejsce gdzie nie ma zasięgu telefonicznego. :banghead:
Teraz mam humor do bani.

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 17:33   #1423
iga9
Raczkowanie

Cytat:
Jestem już. no u pediatry to sie niczego ciekawego nie dowiedziałam, troche sie wkurzyłam, ale dobra. Jedyne co powiedziałą ze narazie mam kaszek nie dawać, no chyba ze od 5 miesiaca znajdę taką bez ryzu i tu powiedziała ze mam szukac w kaszkach HOLLE, ona dokłądnie nie zna każdego produktu na pamięć. No i powiedziała ze z jabłkiem i ryżem do 6 miesiaca czekała. podobno moze sie to zmienic własnie wtedy bo najgorsze jest początek rozszerzania diety. nie każdy maluszek wszystko toleruje i mam małęgo nie męczyć. Mogę wprowadzać już dania po 5 miesiacu, ale mam bardzo dokładnie czytać składy, uważać na niektóre produkty i dokładnie obserwować reakcje zeby nie bylo nieporozumień. Oprócz tego powiedziała ze po 6 miesiacu będziemy zamiennie dawać mleka pepti z comfortem, zeby przejść na zwykłe chyba ze nie zda to egzaminu.
Kaszki Holle są super - wg mnie najlepsze na rynku. Z pełnych ziaren, duży wybór takich bez glutenu (Kubie do 8 miesiąca nie dawałam), bez cukru (słodzone wyłącznie owocami). Ja porównać do składu kaszek np. bobovity to dzień a noc. Tylko cena niestety jest wysoka i do kupienia na All, albo w dobrze zaoparzonych sklepach ze zdrową żywnością. Mogę polecić z Holle kaszkę jaglaną (jest to chyba najzdrowsza z kasz) - jedyna na rynku dla niemowlaków, która dobrze się łączyła z mlekiem. Na pewno dla Poli będę też te kaszki kupować, bo wolę podać zdrowe czyste pełne ziarno niż te dosładzane papki. Jestem trochę oszołomka, ale uważam, że dosładzane białym cukrem produkty dla dzieci powinny być zakazane do sprzedaży. A jak się patrzy na składy tych kaszek czy deserków to czasem włos się jeży na głowie.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Moja 5-miesięcznica z dzisiejszego spacerku

Śliczna jest

Cytat:

Wow jak pięknie niekapek załapała - zuch dziewczyna

Cytat:
hmm.. tą dynie dałąm w sumie 3 razy po kilka łyżeczek malutkich, i faktycznie nic nie widzialam złego, no ale to mąka ryżowa, a w tym wczorajszym daniu był ryż.. wiec moze sam ryż szkodzi.. No nie wiem, chyba kupie jutro taką kaszkę i sprawdzę.
Maka ryżowa to po prostu zmielony na mąkę surowy ryż. Więc tu ew. może chodzić o różnicę ilości, bo do zagęszczenia się mało tej mąki daje.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Hania od soboty leży na plechach i zmienia swoją pozycję. poprzez podciąganie nóg, obracanie się na bok, i wraca już w inne miejsce. i tak aż o 180 st.
Pola dokładnie tak samo robi. Chciałaby na brzuch się przewrócić, ale nie umie na razie.
Umiała z brzucha na plecy, ale też już zapomniała, bo nie robi

Cytat:
Mam nadzieje ze ten wynalazek sie nam nie przyda przynajmniej w najblizszym czasie.Smiesznie wyglada taka skrzyneczka.No coz szwagierka sie uparla:/ no ale darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby.
Motor jest extra zwlaszcza ze wlasnorecznie wymyslona koncepcja
Inhalator z nebulizatorem to super sprawa. Teraz przy katarze inhalowałam dwójkę samą solą fizjologiczną. Na sobie też próbowałam - przynosi dużą ulgę w katarze, bólu gardła lub kaszlu.

Cytat:
Hej!

Super wieści
My czekamy na koniec kataru u Poli i jak się uda to też w czwartek może w końcu pierwsze szczepienie.

Cytat:

No ciężko niestety. Najtaniej na All - od razu się opłaca kupić większą ilość.

Dziewczyny jakie herbatki dajecie dzieciom? Chodzi mi jakie można dać - ale nie te granulowane sklepowe. Jakaś alternatywa dla wody. Czytałam, że rumianek, ale ja mem mega alergię na rumianek i dzieciakom nie chcę dawać. Jakieś inne zioła?
I jeszcze mam pytanie - do przygotowywanie mm używacie przegotowanej kranówki, czy gotowanej mineralnej?
Sterylizujecie butelki?
Pytam, bo Kubie dawałam od 5-8 miesiąca w sterylizowanych butelkach na gotowanej mineralce właśnie. Pola ma mniej delikatny brzuszek. I tak myślę, czy nie odpuścić trochę. Może teraz jest trend, żeby tak nie izolować wszystkiego
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 17:47   #1424
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdrowka dziewczyny nie chorowac!
Krzeselka nie widze niestety a jaki to model?

A ja jak mysle nad karmieniem to sie tak zastanawiam ze u nas jeszcze tyyyyyyyyyle czasu do rozszerzania.

Kto wymyslil powiedzenie ze pieniadze szczescia nie daja ma nierowno pod sufitem

No w koncu poziom sie ustabilizowal.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

BEATKO Bo najlepiej smakuje jedzonko przez mame przygotowane

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

hehehe no u mnie tak samo

Ale się choróbska przyplątały..A KYSZ

DIZI wspaniała wiadomość!!

rybko trzymam kciuki za nową pracę oby jak najszybciej ją znalazł!

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Hejo!
Jednak Mala obudziła się 10 minut po tym jak wyłączyłam komputer i od razu musiałam ja nakarmić więc nie usmazylam placuszkow a taką miałam ochotę na nie. Teraz znowu robi sobie drzemkę a ja pije drugą kawę bo coś zamulona dzisiaj jestem.
Mąż dzisiaj przyniósł mi wspaniałą wiadomość z pracy, otóż od 15 do 31 marca musi wyjechać służbowo i to w takie miejsce gdzie nie ma zasięgu telefonicznego. :banghead:
Teraz mam humor do bani.

Iga nawet nie pomyślałam o gotowanej mineralceAle ja się nie znam nigdy nie karmiłam jeszcze mm
Stary 2014-03-04, 17:59   #1425
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
Kaszki Holle są super - wg mnie najlepsze na rynku. Z pełnych ziaren, duży wybór takich bez glutenu (Kubie do 8 miesiąca nie dawałam), bez cukru (słodzone wyłącznie owocami). Ja porównać do składu kaszek np. bobovity to dzień a noc. Tylko cena niestety jest wysoka i do kupienia na All, albo w dobrze zaoparzonych sklepach ze zdrową żywnością. Mogę polecić z Holle kaszkę jaglaną (jest to chyba najzdrowsza z kasz) - jedyna na rynku dla niemowlaków, która dobrze się łączyła z mlekiem. Na pewno dla Poli będę też te kaszki kupować, bo wolę podać zdrowe czyste pełne ziarno niż te dosładzane papki. Jestem trochę oszołomka, ale uważam, że dosładzane białym cukrem produkty dla dzieci powinny być zakazane do sprzedaży. A jak się patrzy na składy tych kaszek czy deserków to czasem włos się jeży na głowie.

Śliczna jest

Maka ryżowa to po prostu zmielony na mąkę surowy ryż. Więc tu ew. może chodzić o różnicę ilości, bo do zagęszczenia się mało tej mąki daje.

Pola dokładnie tak samo robi. Chciałaby na brzuch się przewrócić, ale nie umie na razie.

Inhalator z nebulizatorem to super sprawa. Teraz przy katarze inhalowałam dwójkę samą solą fizjologiczną. Na sobie też próbowałam - przynosi dużą ulgę w katarze, bólu gardła lub kaszlu.

Super wieści
My czekamy na koniec kataru u Poli i jak się uda to też w czwartek może w końcu pierwsze szczepienie.

Dziewczyny jakie herbatki dajecie dzieciom? Chodzi mi jakie można dać - ale nie te granulowane sklepowe. Jakaś alternatywa dla wody. Czytałam, że rumianek, ale ja mem mega alergię na rumianek i dzieciakom nie chcę dawać. Jakieś inne zioła?
I jeszcze mam pytanie - do przygotowywanie mm używacie przegotowanej kranówki, czy gotowanej mineralnej?
Sterylizujecie butelki?
Pytam, bo Kubie dawałam od 5-8 miesiąca w sterylizowanych butelkach na gotowanej mineralce właśnie. Pola ma mniej delikatny brzuszek. I tak myślę, czy nie odpuścić trochę. Może teraz jest trend, żeby tak nie izolować wszystkiego
herbatki- koperek .
przegotowana kranówka ale mam filtr, czasem u kogos jak robie to zwykla kranówa, butelki myje i wieczorem wyparzam.

Chwalilam sie, ze kupiłam opaskę małemu? nie? to sie chwale. niebieska, bawełniana. Wygląda w niej jak dziewczynka , ale bedzie tylko po domu w niej chodził ;p

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 17:59   #1426
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

u nas nigrze ich nie widziałam
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
zuch dziewczynka

jest PRZE-CU-DO-WNA!!!

Jutro się upomnę

Też mamy 3 wkłucia

Dziś też była u mnie brzydka pogoda, sama nie wiem jak mam się ubierać zmieniam te kurtki jak głupia, raz plaszcz a raz zimówka

zmień przychodnię, zmień

za udane chrzciny. Aż bije od Ciebie zadowolenie

przyznaję nie zrobiłam zdjęcia
Cytat:

Sterylizujecie butelki?
jwoda przegotowana, butelki raz dziennie wyparzane i myte po jedzeniu

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Hejo!
Teraz mam humor do bani.
to tylko 2 tygodnie, moze taka rozłaąka dobrze wam zrobi zatesknicie za soba
Stary 2014-03-04, 18:02   #1427
ryba91
Zakorzenienie

Miss- współczuje rozłąki
Stary 2014-03-04, 18:09   #1428
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Mój maż też szuka nowej pracy bo dzisiaj sie dowiedzial ze od nowego miesiaca ucinają mu pensje, -3 zł za godzine.:/ Jezeli tak sie stanie to jestem pewna że pójdziemy z torbami. Wiecie co jest najgorsze? ze w momencie jak zaszłam wciąże to mieliśmy oboje prace, dobre zarobki, mogliśmy sobie bez problemu pozwolić na wypad weekendowy, nie patrząc czy jest kasa. Często w restauracjach jadaliśmy- nie w najdroższych, ale tu jakiś obiad za 30 zł dla dwóch tu kolacja romatyczna za 50, wiadomo, nie codziennie ale te 3 razy w miesiacu spokojnie. a teraz? nie pamiętam kiedy byliśmy na obiedzie w knajpce. No ale cóż- życie nam takie atrakcje zapewnił.

Nie wiedziałam ze jak sie razem rozliczymy to moze byc wiecej kasy. musze to dzisiaj obliczyc
.
Kurczę to na prawdę nie wesołą macie teraz sytuację, a ten szef Twojego męża to musi być jakiś palant bez wyobraźni. Najpierw ten świetny awans, później te głupie teksty z puzzlami piankowymi i tym że się nie wyrabia to teraz jeszcze mu obniży zarobki. Niech ucieka stamtąd jak najszybciej.
Wierzę mocno, że uda mu się znaleźć jakąs dobrą pracę z normalnym szefem.

U nas też nie jest kolorowo, bo tylko mąż zarabia na nasze utrzymanie i jeszcze musi spłacać kredyt, który zaciągnął dla brata, ale musimy jakoś wiązać koniec z końcem.
Cytat:
Dzien dobry

Trzymaj się mocno i nie daj się chorobie. Teraz taki okres przeziębien i wirusy latają w powietrzu.Wygrzewajej się jak najwięcej w łóżeczku, jedz czosnek i pij herbatę z miodem i cytryna to może Cie ominie to przeziębienie. Żeby tylko Jasiek nic nie załapał od Ciebie. Zdroweczka życzę!
Fotkę zobaczę jutro na kompie.
Cytat:
no włąsnie nie chce ani soku, ani herbatki ani wody ani nawet z glukozą no nic dosłownie
Domii- mnie tez rozbiera, chyba mnie jakies zapalenie bierze bo tak napierdzielają mnie płuca no wiecie, jak oddycham to az mi łzy do oczu pnapływają z bólu. zdrówka
Dziwne że nie chce nic pić, może po prostu nie ma takiej potrzeby. A może taki ma dzisiaj dzień, a jutro wszystko wróci do normy.
Rybko dbaj o siebie.
Jak już sie dorobisz zapalenia płuc to będzie ciężko to wyleczyć, a i umeczysz sie straszliwie. Tulę Cie mocno!

Stary 2014-03-04, 18:30   #1429
iga9
Raczkowanie

Dałam Poli pierwszy raz wodę z butelki - jak na pierwszy raz myślę, że jest nieźle, bo wypiła prawie 20 ml

Co do krzesełka to po Kubie mam to w czerwone jabuszka i jestem zadowolona:
http://allegro.pl/a-krzeselko-do-kar...007328295.html
Kupowałam krzesełko, żeby mi do wystroju salonu pasowało

Pola właśnie zasnęła na macie - na 10 minut przed braniem ją na kąpiel i karmienie później.
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 18:33   #1430
ryba91
Zakorzenienie

Miss, ale on już tak kilka dni ma..

No składa papiery gdzie sie da. Ja obecnie robie syrop z cebuli ;p nie wiem czy pomoże ale pewnie nie zaszkodzi
Stary 2014-03-04, 18:38   #1431
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Jak też mam takie wrażenie, że moja Niunka to taka najmniejsza jest i jeszcze połowy tych rzeczy co inne dzieci nie umie i nie mogę sie doczekać tego smiania w głos, piszczenia, łapania zabawek, przewrotów itd.
Cytat:
Hej!

Świetna wiadomość! Trzymamy kciuki za dzielnego pacjenta na szczepieniu.
Cytat:
MISS lapanie zabawek takie pewne u nas okolo 3 miesiaca.

MISS Pogoda do bani.Maly juz dzisiaj 3 drzemke ma.Normalnie o tej porze dokazuje.
Czyli już na dniach Zosia powinna mi już grzechotki łapać, super nie mogę sie już tego doczekać.
U nas drzemki 3 jak zwykle, ale trwają dłużej niż zwykle. Zawsze śpi tylko pół godzinki a dzisiaj to prawie dwie godziny spała.
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
dobra jesteś, jeszcze postaw go do kąta
Chętnie bym go postawiła czasem albo usadzila na karnym jezyku ale ona szybko biega i go nie złapie. A takie chowanie sprzętu zawsze na niego działa.
A teraz lata z odkurzaczem po pokoju, bo od soboty zarzekał sie, że poodkurza. Wreszcie znalazł na to czas. Jak sie chce to można.

Stary 2014-03-04, 18:45   #1432
ryba91
Zakorzenienie

Zosieńka ma dziś miesięcznice!!
Stary 2014-03-04, 18:58   #1433
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Liwka ajdła wczoraj i dziś przygotowaną marchewkę z ziemniakim przezemnie, a jak pięknie jadła, se słoika raczej jej nie smakowało. Albo wie o co chodzi już w jedzeniu łyżeczką, w połykaniu. zobaczymy później czy tak dalje bedzie
Liwcia wie że najlepsze obiadki to tylko mamusia potrafi przygotować. Powiedz mi czy warzywka gotowalas razem czy każde osobno i czy dodalas jakiś tłuszcz w postaci masła czy oliwy. Tak pytam żeby na przyszłość wiedzieć.
Cytat:
Dolaczam do rych chorujacych.. mam katar gardlo mnie strasznie boli ciagle mi zimno :/ dlategonodpuszczam dzisiejsze zajecia
Tobie również zdrówka życzę i szybkiego wykurowania sie!
Niech te chorobska wreszcie pójdą sobie precz!
Cytat:

Z tym rozszerzaniem diety to js akurat sie cieszę, bo pewnie będę mieć mnóstwo pytan i wątpliwości i będę sie miała kogo poradzić, bo większość dzieciaczków już dawno będzie to miało za sobą.
Nemosku serdecznie dziękujemy i wraz z Zosią przesyłamy buziaki!
Cytat:
Kacper 30 minut temu zjadł marchew i ziemniaczka od mamusi :P W ogóle, 3 pary spodni mu dzisiaj odłożyłam i nie to ze za krótkie, w tyłku sie nie zmiescił..

Dziewczyny, no przerąbane z tą robotą, ale mam nadzieje ze cos znajdzie za fajną kasę,
I co smakował mu ten obiadek gotowany?
Kacperek rośnie to i spodnie musisz wybierać większe. A w tyleczku to przez pampera sie nie mieszczą.
Na pewno coś znajdzie porządnego. Na śląsku troszkę łatwiej z pracą więc może akurat szybko nzs coś trafi.

Stary 2014-03-04, 19:07   #1434
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
i w ogóle moja mama działa mi na nerwy dzisiaj...
Moja wczoraj też mi działała

Cytat:
Jaka ona fajna!

Cytat:
no tak, własnie chodzi o to ze mamy za małe dochody itd i nie mogą nam zwrócić wyskakuje- suma do odliczenia- 278,01 [za Kacpra] a potem- możliwość odliczenia- O,OO/ no ogólnie to jesteśmy za biedni zebyśmy mogli se małego albo internet odliczyć. ale dobra, już ochłonęłam.
A to nie jest w drugą stronę, że nie możesz odliczyć jak przekraczasz jakieś tam dochody?
Ja nas wczoraj rozliczałam i też wyskakiwało mi 0,00 i mówię co jest - a tu się okazało, że program z automatu wpisywał kwotę zwrotu w rubryce męża a ja chciałam z ręki w swojej No a w dwóch nie można. I dopiero jak u męża zmazałam to mogłam u siebie wpisać. 280zł piechotą nie chodzi (zwłaszcze, że ciężkie m-ce się zapowiadają, a Nina nie ma w czym chodzić )

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
A to nie jest
tak, że z zeszłego roku wpisuje się dochód na potwierdzenie? Tak jest w przypadku pojedynczej osoby, a dwóch to nie wiem...
W przypadku dwóch też

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
co do ulgi za internet to w tym roku to nie wszyscy moga z niej skorzystać
My też nie - i bardzo nad tym ubolewam

Cytat:
Nemosku ja tez mam witamine D na recepte moglam miec bez recepty ale ta mam z dozownikoem i w kropelkach
My mamy z dozownikiem i w kropelkach, ale bez recepty

Cytat:
AABY Nadrabia Nina taka cycowa dziewczyna.?
Nadrabiam, a co!
Cyckowa i niebutelkowa

Cytat:
aaby

Cytat:
Super! To teraz czekamy na pierwsze karmienie w krzesełku
Nasze stoi w kartonie w piwnicy

Cytat:
Chwalilam sie, ze kupiłam opaskę małemu? nie? to sie chwale. niebieska, bawełniana. Wygląda w niej jak dziewczynka , ale bedzie tylko po domu w niej chodził ;p
Ja małej zakładam na noc już od jakichś 3 tygodni

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 19:14   #1435
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
u nas nigrze ich nie widziałam

przyznaję nie zrobiłam zdjęcia

jwoda przegotowana, butelki raz dziennie wyparzane i myte po jedzeniu

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

to tylko 2 tygodnie, moze taka rozłaąka dobrze wam zrobi zatesknicie za soba
A w sklepie ze zdrowa zywnoscia pytalas moze?

Cytat:
Liwcia wie że najlepsze obiadki to tylko mamusia potrafi przygotować. Powiedz mi czy warzywka gotowalas razem czy każde osobno i czy dodalas jakiś tłuszcz w postaci masła czy oliwy. Tak pytam żeby na przyszłość wiedzieć.

Tobie również zdrówka życzę i szybkiego wykurowania sie!
Niech te chorobska wreszcie pójdą sobie precz!

Z tym rozszerzaniem diety to js akurat sie cieszę, bo pewnie będę mieć mnóstwo pytan i wątpliwości i będę sie miała kogo poradzić, bo większość dzieciaczków już dawno będzie to miało za sobą.
Nemosku serdecznie dziękujemy i wraz z Zosią przesyłamy buziaki!

I co smakował mu ten obiadek gotowany?
Kacperek rośnie to i spodnie musisz wybierać większe. A w tyleczku to przez pampera sie nie mieszczą.
Na pewno coś znajdzie porządnego. Na śląsku troszkę łatwiej z pracą więc może akurat szybko nzs coś trafi.
To jest wielki plus ze w razie wu bedzie kogo zapytac.

Nie lubie cytowania na telefonie bo mi polowa postow ginie.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-03-04, 19:19   #1436
ryba91
Zakorzenienie

miss- ja duzo rzeczy malemu sa,ma robie;p tylko dynie i w sumie teraz ten szpinak kupiłam o i ta nieszczesna zupke ;/

aaby- i tak i tak. mi tez wyskakuje 0,00 ale maz osobno rozlicza sie. od niego chcialam odliczyc...
Stary 2014-03-04, 19:24   #1437
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
no u mnie niestety:/

Super cena.Dzieki za info

Cytat:
Hejo!
Teraz mam humor do bani.
O kurcze moze jednak gdzies zlapie zasieg w okolicy.

Cytat:

Śliczna jest

Super wieści

Sterylizujecie butelki?
Dobrze prawisz o cukrzeTo samo zlo zwlaszcza dla dzieci.Zreszta dla doroslych tez-rak karmi sie cukrem:/

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

AABY Jak zalatwilas bez recepty?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-03-04, 19:35   #1438
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Super cena.Dzieki za info

O kurcze moze jednak gdzies zlapie zasieg w okolicy.

Dobrze prawisz o cukrzeTo samo zlo zwlaszcza dla dzieci.Zreszta dla doroslych tez-rak karmi sie cukrem:/

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

AABY Jak zalatwilas bez recepty?

a to sa jakies specjalne? bo ja mam infavit tezw kropelkach i bez receptty..??
Stary 2014-03-04, 19:37   #1439
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:

ooooo, dzięki za cynk bo nam się właśnie kończą i czaiłam się na jakąś promocję. A do tych wielorazówek jeszcze nie dorosła :/ z jej gabarytami to my zaczniemy tych wielo używać jak będzie miała pół roku, bo tak to się utopi jej mała dupcia

Cytat:
Hejo!
Teraz mam humor do bani.
Zazdroszczę tych drzemek, ale współczuję wyjazdu męża. Ja bym chyba wyemigrowała do rodziców, jak miałabym na 2 tyg sama zostać z Igulą.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

Iga nawet nie pomyślałam o gotowanej mineralceAle ja się nie znam nigdy nie karmiłam jeszcze mm
hehe, ja tak samo zielona się czuję. Jakbym miała podać mm to bym chyba spanikowana szukała instrukcji obsługi

ryba, abby - a po co opaski zakładacie?

Dobrze, że moja teściowa pracuje w urzędzie skarbowym to nas co roku rozlicza nie muszę się o to martwić...

Igula coś z brzuszkiem ma najwidoczniej. Bardzo mało dzisiaj spała - widać było że jej coś zasnąć nie pozwala, bo zmęczona i marudna. No i wybadałam - twardy brzuchol. Robiliśmy masaże, pierdzioszki idą, ale kupy niet. Jutro od rana będę jej masaże robić, może zrobi kupę to jej się lepiej zrobi. Tylko już widzę naszą wizytę u neurologa jutro - jak ona przez ten brzuch się pręży i wygina tak, że zaraz lekarz stwierdzi mega duże napięcie
Stary 2014-03-04, 19:38   #1440
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

.
gotowałam razem, ale ziemniaka wyciągnęłam wcześniej, marchewka się dłużej gotuje, potem zblenderowałąm oba składniki, dodałam wody przegotowanej, bo w tamtej papce łyżka stała( tak żeby buzi nie zakleiło jak mała będzie jadła) i dodałam dosłownie z 3 krople oliwy z oliwek.
Zosalo mi na następny dzień, wiec przełożyłąm do małego słoika, zakreciłam i zapasteryzowałąm, i dziś jadła, ( dolałam też odrobinkę wody) zjadłą pięknie i wiecej niz myślałam że zje

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości