|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() No, ale w szpitalu miałam dwa razy i przyznam, że nawet mnie nie zainteresowało czy dobre ![]() ![]()
![]() |
#4562 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- teQiba ślicznie to wygląda, i ten baldachim ![]() ![]() magduś2 jak różowo ![]() ![]() ag9 też śliczny kącik ![]() ![]() nivka co do imienia, my jak powiedzieliśmy, że będzie Aleksander, to nikt się nic nie odezwał, jedna koleżanka się skrzywiła, ale jakoś miałam to gdzieś ![]() ![]() ![]() Byliśmy na tym ktg ![]() ![]() ![]() no więc podłączyła mnie do tego całego ktg i poszła, serduszko ładnie biło, Olo się ruszał, skurczy też kilka miałam. Ale podczas tego badania przy ruchu Olka coś pierdło w tym urządzeniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Moderator
|
![]() ![]() Mnie też się strasznie baldachimy podobają - nie potrafiłam sobie go odmówić ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() KTG MMSem? Dobre ![]() ![]() A pomyślałam sobie właśnie, czy Cię upomnieć od razu czy nie - ale widzę że pamiętasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
Młody śpi, więc będzie opis porodu:
24.02.2014 - pojechałam na KTG do szpitala. Moja gin zrobiła mi USG, stwierdziła, że jest za mało wód płodowych i mnie położy na obserwację. Oczywiście zapytałam czy mogę przyjechać po południu, bo nie mam czasu teraz ![]() I zapytałam czy brać do torby rzeczy Małego, powiedziała, że nie koniecznie. Ok 16 byliśmy z powrotem na IP. Położna uzupełniła co trzeba, pyta czy jestem ogolona i mam lewatywę. A ja "A po co?? Ja tu nie przyjechałam rodzić" A ona do mnie w jakim celu, to jej mówię, że na obserwację ![]() Powiedziała,że bez dziecka raczej już nie wyjdę. Ja ![]() 25.02.2014 - od rana robili mi KTG, USG, badanie ginekologiczne - swoją drogą ten fotel wyglądał jak do tortur w średniowieczu i miał takie skórzane pasy do przypinania nóg ![]() Potem podali mi kroplówkę z oxy, ale nie wiele podobno to dało. Nagle ok godz 15 wchodzi do sali położna i mówi, że mnie prosi do zabiegowego. Okazało się, że będą mi zakładać cewnik na szyjkę, tzw.balonik. A ja w dresach (a dzień wcześniej widziałam jak laska po korytarzu pomykała z tym wiszącym cewnikiem między nogami i myślałam że to tak musi wisieć i trzeba być w koszuli). Mówię do lekarza, że muszę zdjąć spodnie, on że raczej, a ja "A jak wrócę do sali" ![]() ![]() Po południu przyjechał mąż, posiedzieliśmy do ok 20.30, już miałam dość mocne skurcze. Koleżanka z sali miała zakładany cewnik godzinę wczesniej i nic jej się nie działo, więc myślałam że ja jestem mięczak, bo mi same łzy leciały. Mąż pojechał, nie mogłam uleżeć na łóżku, bo mnie bolało, poszłam na korytarz spacerować. Wyczaiła mnie położna jak się zwijałam z bólu, zapytała co i jak i zaprosiła do lekarza na badanie, chociaż nie chciałam, bo wolałam rozchodzić jeszcze. Ten ogląda i mówi :urodził się! Rozwarcie 3 cm! Na porodówkę! To było ok. 22:30. Nagle wszystko przyspieszyło. Kazali mi przynieść lewatywę (nawet nie czułam, więc się nie bójcie jej) przebrać się w koszulę, wziąć dowód i jechać z położną piętro niżej na blok porodowy. W tym czasie dostałam sms od męża jak bóle.Powiedziałam, że jadę na porodówkę. On, że zaraz będzie. potem KTG, w między czasie uzupełnianie dokumentacji. Kazali mi czekać, bo kończył się jakiś poród i mi przygotowywali łóżko ![]() Gaz fajna sprawa, trochę jak po małym spożyciu, między skurczami przysypiałam. Jak już było pełne rozwarcie i zaczęliśmy przeć było lepiej ![]() wiedziałam, że jak przychodził skurcz musiałam dać z siebie wszystko, żeby szybciej skończyć i zobaczyć Mikiego. A jak były skurcze bez parcia to mnie wkurzało, że darmo się męczę ![]() Co chwilę pytałam położnej czy długo jeszcze, kobieta cierpliwa jak Anioł, jak tylko krzyczałam, że idzie (skurcz) od razu do mnie podbiegała i pomagała w parciu. Nadszedł moment, gdzie czułam jakbym miała coś między nogami, to było przodogłowie. I wtedy chyba zaczął się problem, bo nie mogłam wypchać reszty. Czułam jak mnie nacięła, ale to pikuś. Byłam na to gotowa przy takim klocku dużym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Potem położna wygrzebała łożysko - poczułam na koniec, i gin mnie zszył. Trochę bolało, ale to już było nie ważne ![]() Jak miałam wstać już na łóżko do przewiezienia na salę, zasłabłam. Podobno straciłam dużo krwi. Dalej średnio pamiętam. Nogi mi się trzęsły okropnie z zimna i wiem że mąż stał nade mną i się gapił ![]() Na sali położyli mi Mikołajka obok na łóżku i pokazywali jak karmić. Bałam się usnąć, żeby go nie zgnieść, ale byłam tak zmęczona, że obudziłam się o 6 rano. Aha, jak już byłam na korytarzu z mężem kazałam mu szukać skarpet w torbie, bo dziewczyny na wizażu mówiły, że stopy marzna ![]()
#4565 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Moja mama wierzy, że jeżeli zacznę rodzić w dzień kobiet to będzie to dziewczynka ![]() Co do KTG to się uśmiałam strasznie ![]() ![]() Wiem o jakim pierdnięciu mówisz i jestem pewna że gdybym z TŻ siedziała też byśmy się z tego śmiali - więc na KTG jednak lepiej chodzić samemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |||
Zakorzenienie
|
Castia, wielkie gratulacja! Co za tempo i Filipek jaki konkretny chłop!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Rozeznanie
|
elunka88 piękne to co piszesz, a tż jak zwykle musiał opr dostać za nic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() A końcówka ze skarpetkami wymiata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No... Ona do mnie mówi: "to proszę wysłać mi to KTG MMSem", a ja: ... ee, spróbuję?" Zaskoczyła mnie ![]() Elunka, jak zawsze się uśmiałam - ale bardzo się cieszę, że w sumie całkiem nieźle chyba to poszło, prawda? ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2014-03-04 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, sliczne pokoiki
![]() Elunka - fajny opis, dzieki ![]() Brokuly dla wszystkich potrzebujacych ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() agayka111 to przyzwoicie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() super opis, podziwiam że dałaś radę bez znieczulaczy mocniejszych i w sumie to szybko urodziłaś ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | ||||
Zakorzenienie
|
jesteś bardzo dzielna
![]() oczywiscie się wzruszyłam ![]() Cytat:
![]() ![]() a tak na serio chyba bym czuła że to nie moje dziecko jakby się nagle dziewczynka urodziła ![]() wewillrockyou nie mogę ci czytać chyba bo się posikam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale zamieszanie z tym ktg ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
Elunka piekny, pozytywny opis
![]() ![]() skarpety wymiataja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4575 |
Wtajemniczenie
|
Elunka jeszcze raz gratuluję! super dzielna jesteś
![]()
#4576 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Tak w ogóle to zaczęły mi się podobać białe mebelki do pokoju dziecięcego, a kiedyś bym na nie nie spojrzała. Aż teraz żałuje, że kupiliśmy wenge. Chociaż z drugiej strony na razie pokoiku nie planujemy całego, tylko kącik z łóżeczkiem a później jak już będzie chodzić i potrzebować więcej miejsca odstąpimy jej jeden cały pokój. Teraz na to szkoda funduszy, skoro i tak będzie spać w sypialni. Wczoraj udało mi się odkupić nieużywany bujaczek z bright stars za 70zł ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Co się dzieje z Marą86? Pojechała w końcu na IP? wczoraj rano miała te plamienia a dziś cały dzień jej nie widać? ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Raczkowanie
|
Byłam dopiero dziś u gina w szpitalu na dyżurze. Okazało się mogło to być spowodowane obkurczaniem szyjki. W czwartek mam u niego w gabinecie stawić. Póki co nie ma potrzeby hospitalizacji. Zobaczymy jak dokładniej mnie zbada w czwartek.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Wtajemniczenie
|
No to dobrze, że byłaś na konsultacji. Lepiej chuchać na zimne.
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Myśmy wrócili z urodzin teściowej znów z 2 reklamówami ciuchów dla małej. Nie chcę być niewdzięczna ale już mnie to zaczyna wkurzać, nie mam gdzie ich trzymać, a poza tym niektóre w ogóle mi się nie podobają ;/ Znajdą się też prawdziwe perełki. Ale chciałabym ja też decydować co ubiera moja mała, a skoro tyle ciuchów ma już to szkoda mi kupować kolejnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |||||||
Zadomowienie
|
Castia gratuluję! brawo brawo
![]() teQiba magduś2 ag9 śliczne kąciki dla maluszków, każdy inny a i tak każdy mi się podoba ![]() Elunka dla Ciebie statuetka brokuła za piękny opis porodu ![]() Cytat:
![]() Dlatego zdecydowanie radzę farbuj PRZED! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
o tutaj tekst Sroki: http://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-s...ormentiol.html Cytat:
![]() ![]() Ciekawe jak się miewają Justine i jej Mikołajek ![]() Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-03-04 o 17:12 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie Justine juz po, a my nic nie wiemy.
Ja chce informacji o porodach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4583 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do skurczy to ja ich wgl nie czuję, aż się zdziwiłam, że wgl jakieś były więc pewnie też nie ma sensu martwić się na zapas. Zresztą z tego, co piszecie to chyba wyjątkowo ja miałam najbardziej 'lajtowe' KTG ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja z kolei odniosłam bdb wrażenia jeśli chodzi o położne, które były tam dziś. Ta, która robiła mi ktg była b.uprzejma, pytała czy wyleżę na wznak tyle czasu itp., inna z uśmiechem od ucha do ucha nosiła maleństwa (widziałam jak czekałam na ktg) - było widać, że lubi to, co robi itd., za to lekarza tam żadnego nie widziałam. Dochodzę do wniosku że na położniczych rządzą położne a lekarze to tam chyba tylko dla formalności są ![]() Cytat:
![]() Lecę coś zjeść a potem jadę po wózek. ![]()
![]() |
#4584 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() utwierdzam się w przekonaniu że dobrze że się na lateks zdecydowałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super opis ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Jak sie maluch kreci to wtedy takie pierdniecia maszyna wydaje ![]() Cytat:
![]() No ja tez bym sie z tym dziwnie czula - ja juz widze przyszlosc z synkiem, jakos dziwnie mi go na dziewczynke nawet w wyobraźni zamienic ![]() ![]() ![]() Tez jestem ciekawa jak tam Justine - pewnie sie z maluszkiem oswajaja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zadomowienie
|
magdus i tequiba - o jak ładnie i przytulnie
![]() A mój junior chyba wyczuwa coś, tak się dzisiaj wierci że szok. To chyba prawda że dzieci przejmują stres od matki. Wiem, że głupia jestem że tak się boję, bo przecież nie uniknę tego, ale niestety nie tak łatwo o rozsądek... Przepraszam że tak smęcę dzisiaj, czuję się jak mazgaj ![]()
#4587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W poprzedniej ciąży chodziliśmy z mężem kiedy mnie odwiedzal w szpitalu na wuzetki do cukierenki przyszpitalnej, teraz już niestety jej nie ma - a może na szczęście skoro mi nie wolno. Urodziny Twojej mamy przypomniały mi moje sprzed dziesięciu lat: kumpele z akademika wcisnęły mi 24 świeczki w... pączka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ag9 jutro wszystkie będziemy trzymać kciuki, nie martw się ![]() Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-03-04 o 18:17 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie miałam i tak tych skarpetek bo w końcu nie znaleźliśmy ![]() Nie widzę waszych pokoikow na telefonie, ale jutro może znowu mi sie uda wlaczyc laptopa i oblukam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.