Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 18:24   #4591
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
magdus i tequiba - o jak ładnie i przytulnie

A mój junior chyba wyczuwa coś, tak się dzisiaj wierci że szok. To chyba prawda że dzieci przejmują stres od matki. Wiem, że głupia jestem że tak się boję, bo przecież nie uniknę tego, ale niestety nie tak łatwo o rozsądek...
Przepraszam że tak smęcę dzisiaj, czuję się jak mazgaj i zamiast się cieszyć jestem przerażona jak nigdy wcześniej.

Ale boisz sie samego ciecia czy w ogole tego co bedzie pozniej?
Za kilkanascie godzin bedzie po wszystkim

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Jak to za nic? On mi zrobił to dziecko podobno
Faceci to w ogole maja troche za dobrze
Stary 2014-03-04, 18:25   #4592
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Melduje sie

Dnia 26.02 o godz 18,36 na swiat przyszla nasza coreczka Natalka.Wazyla 3794 ma 57cm.Porod po 16 h zakonczyl sie cc bo mala nie mogla wejsc w kanal.Juz jestesmy w domku i sie organizujemy.
Pozdrawiamy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jeszcze raz gratulacje, 16 godz.. masakra..

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
Ja WIEM że będą komentować i o ile mojej mamie wprost powiem, że to nie jej sprawa i nie interesuje mnie, które są ładniejsze wg niej, to teściowa to obraza majestatu-mąż nie może się sprzeciwić inaczej foch tak sobie całą rodzinę wychowała, a tu niestety padło na synową jak ja nie uznaję fochów i udawania, że wszystko jest ok zwłaszcza kiedy nie jest - mówię o tym a nawet (o zgrozo!) kiedy trzeba to ustawię do pionu moją mamę - ostatnio niestety musiałam, mąż to o mało zawału nie dostał, choć wiedział, że miałam rację.

Więc prawdę mówiąc imię Igor jest "nowoczesne" dla ich rocznika, niespotykane u żadnej z rodzin i wiem, że któraś strona będzie miała "ale". Tak jak do sytuacji z chrztem, gdzie teściowa już nam wybrała ojca chrzestnego (a my chrztu na razie nie planujemy).
Znajomym imię się super podoba, mam nadzieję, że nie usłyszę żadnego negatywnego komentarza bo nie ręczę za siebie A co do mówienia do brzuszka ja już tak się przyzwyczaiłam do Igorka (Igusia ) że muszę uważać jak rozmawiam z mamą bo już raz o mało się nie wygadałam

.
Przeciez Igor to normalne imie. W gole na naszym watku nie ma jakichs dziwnych imion, takich super nowoczesnych

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
A to i ja się pochwalę, pokój Agatki skończony
Załącznik 5603199
Ślicznie, mi sie bardzoo podobaja biale mebelki, ale niestety nie mam miejsca na pokoj dla malenstwa, bedzie tylko kacik u nas w duzym pokoju... I zazdroszcze Wam ze juz macie urzadzone kaciki, ja nie mam jeszcze, musze lozeczko sciagnac ze strychu

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
To tak jak ja :hahaha

Sprzedam Ci nasz patent
Jak jeszcze nie znaliśmy płci i wszyscy pytali o imię to mówiliśmy że będzie Helga lub Adolf - od razu pytania się skończyły

ślicznie
Dobry patent

Cytat:
Wow - ale różowiutki
Śliczny, tylko faktycznie oby lekarz się z płcią nie pomylił bo byłoby zabawnie

Ze mną lekarz się pomylił, miałam być chłopakiem i rodzice nakupowali chłopięcych ciuszków itd. i potem mama się wkurzała na spacerach, jak ktoś dochodził i mówił "jaki uroczy chłopiec", a mama "to dziewczynka!!!"

No to mi teraz zmartwienie dałaś - ja mam gryka - kokos

A ponieważ się chwalicie kącikami to i ja się pochwalę, jak już zadałam sobie tyle trudu żeby zrobić zdjęcie
Super ladne stonowane kolory )

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Witam sie po badaniu ktg ktorego nie dalo sie u mnie przeprowadzic nieuchwytne tetno dziecka. Musialam czekac na badanie przez gin i co sie okazalo mam czekac na skurcze albo na odejscie wod szyjka calkowicie skrocona rozwarcie na 3 cm

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
No to za szybka akcje!!!
Cytat:
Młody śpi, więc będzie opis porodu:
ha:
Chyba nie bylo az tak strasznie ?
Cytat:
magdus i tequiba - o jak ładnie i przytulnie

A mój junior chyba wyczuwa coś, tak się dzisiaj wierci że szok. To chyba prawda że dzieci przejmują stres od matki. Wiem, że głupia jestem że tak się boję, bo przecież nie uniknę tego, ale niestety nie tak łatwo o rozsądek...
Przepraszam że tak smęcę dzisiaj, czuję się jak mazgaj i zamiast się cieszyć jestem przerażona jak nigdy wcześniej.
Wasz pokoik tez swietny
Chyba normaklne, ze sie denerwujesz, ale ile radosci bedzie

Bylismy z Krzysiem u dentysty, ale nie dal sobie nic zrobic, musze jeszcze potlumaczyc i isc jeszcze raz. Mi kleila tego kanalowo, jeszcze jedna wizyta przede mna.
Ide sie polozyc, bo mnie kluje cos w szyjce. Mam wrazenie czasem,ze ten moj syn jest taaaki duzy, ze juz sie tam nie miesci -jak sie tak rozpycha w brzuchu
Stary 2014-03-04, 18:42   #4593
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Przeciez Igor to normalne imie. W gole na naszym watku nie ma jakichs dziwnych imion, takich super nowoczesnych
nie licząc Wikinga od cayenne i mojego Ursusa

A serio to rzeczywiście imię Igor wcale nie jest jakieś udziwnione.
Stary 2014-03-04, 18:45   #4594
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

A serio to rzeczywiście imię Igor wcale nie jest jakieś udziwnione.

Dla mnie dziwne sa imiona typy Dzesik czy Rodzerow (jakkowiek sie to pisze)
Stary 2014-03-04, 18:47   #4595
BeautifulLie
Zadomowienie

Melduję się po wizycie, pessar ściągnięty będę miala za tydzień jeżeli posiew wyjdzie ujemny, ogólnie dostałam leukocytozę lekarz podejrzewa infekcję dlatego przepisał mi antybiotyk, który jak się okazało jest mocny i nie powinny go brać kobiety w ciąży jeśli leukocyty po badaniu które mam zrobić w poniedziałek znowu wzrosną to kładzie mnie na oddział i będzie wywoływać poród. Jestem przerażona :'(

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 18:52   #4596
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
.
jeszcze któraś chciała nazywać dziecko Mojżesz na cześć czerwonych rozstępów na brzuchu nie pamiętam która...cambria?
Stary 2014-03-04, 19:24   #4597
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie, pessar ściągnięty będę miala za tydzień jeżeli posiew wyjdzie ujemny, ogólnie dostałam leukocytozę lekarz podejrzewa infekcję dlatego przepisał mi antybiotyk, który jak się okazało jest mocny i nie powinny go brać kobiety w ciąży jeśli leukocyty po badaniu które mam zrobić w poniedziałek znowu wzrosną to kładzie mnie na oddział i będzie wywoływać poród. Jestem przerażona :'(

Wysłane z telefonu...
ojej to nie fajnie z tym antybiotykiem, ale na tym etapie ciazy malo co szkodzi maluszkowi

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 19:37   #4598
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Ale boisz sie samego ciecia czy w ogole tego co bedzie pozniej?
Za kilkanascie godzin bedzie po wszystkim
Ostatni raz w szpitalu byłam z czymś poważniejszym 20 lat temu... przerażają mnie igły - wenflon, cewnik, zakładanie znieczulenia w kręgosłup, sam fakt świadomości że będę przytomna a mimo to z rozciętym brzuchem, bólu "po". Więc takie raczej moje własne strachy. Nawet mi przez myśl przeszło czy nie lepiej może narkoza...

TZowi się humor włączył i mówi że zawsze mogę przecież zaczekać i urodzić sn.
Stary 2014-03-04, 19:42   #4599
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

No... Ona do mnie mówi: "to proszę wysłać mi to KTG MMSem", a ja: ... ee, spróbuję?" Zaskoczyła mnie
yyyyyy, ale jak to mmsem? zbyt dużo chyba nie zobaczy jak będzie miała na telefonie jakoś mało nowoczesna chyba jestem

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Byłam dopiero dziś u gina w szpitalu na dyżurze. Okazało się mogło to być spowodowane obkurczaniem szyjki. W czwartek mam u niego w gabinecie stawić. Póki co nie ma potrzeby hospitalizacji. Zobaczymy jak dokładniej mnie zbada w czwartek.

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość

Wczoraj udało mi się odkupić nieużywany bujaczek z bright stars za 70zł. Jeszcze tylko chcę jakąś karuzelkę upolować tylko nie wiem, bo mamy 2 łóżeczka jedno w sypialni i drugie w pokoju, do którego tą karuzelkę zamontować

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

BeautifulLie mocne nie martw się na zapas!

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:

Jak to za nic? On mi zrobił to dziecko podobno
sory

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Jak sie maluch kreci to wtedy takie pierdniecia maszyna wydaje

No ja tez bym sie z tym dziwnie czula - ja juz widze przyszlosc z synkiem, jakos dziwnie mi go na dziewczynke nawet w wyobraźni zamienic
no, takie strzelanie jeszcze, trudno to wytłumaczyć

i tyle ubranek by się zmarnowało zresztą, tż do niedawna był zawiedziony, że to jednak chłopak (zresztą nie tylko on, bo cała jego rodzina jednak liczyła na dziewuchę), no ale wiadomo, musiał przywyknąć i ostatnio babcia się go pyta, czy chciałby dziewczynkę, no to ja już mina a on tak mnie zaskoczył, bo powiedział, że nie, na dziewczynkę jeszcze przyjdzie czas i po tym koniec z takimi pytaniami chwała mu za to

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

ag9 za jutro! będziesz miała Maluszka

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

piszę do Was na stojąco tak mnie wadżajna i dupsko boli, że nie mogę siedzieć i do tego twardnienia brzucha, cholerne przepowiadacze

Bąbelek

Edytowane przez wewillrockyou
Czas edycji: 2014-03-04 o 19:44
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 19:43   #4600
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

Wysłane z telefonu...
lekarz na pewno wie co robi.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 19:46   #4601
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
no to i dla Ciebie!

z tormentiolem jakieś ograniczenia sa i w pierwdszym roku życia jest niewskazany bodajże ze względu na cynk w składzie.
Lewek, pamiętasz jaki był "zamiennik", którego nasze mamusie zamiast tormentiolu używały? bo wiem, że coś było równie dobrego, ale nazwy za nic sobie nie przypomnę...
Tormentalum , sie zwie ... ale ja jednak stane w obronie tormentiolu którego uzywa sie TYLKO w w przypadkach kiedy wszystko zawodzi ja korzystałam 3 razy wymieszany z kremem , i uratował nas przed naprawde trudna rana i atybiotykiem .....

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Maggie no to kciuki za Was na naszym watku mozna sobie porod zaplanowac, wiec mam nadzieje, ze Wam tez sie uda

Elunka ja dostalam od pediatry masc pieluszkowa taka robiona w aptece. Uzylam jej moze ze dwa razy :-P ale ona fajna bo mozna nawet cialko posmarowac i swoje cialo tez
kochana taka masc na odparzenia tylko deramtolog , nie mówie ze kazdy ale jak nasza pediatra przepisała mi masc na odparzenie a widziała to deermatolog złapała sie za głowe , najlepiej wiedziec jaki ma skład wtedy sie wie co sie stosuje

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 19:46   #4602
wewillrockyou
Rozeznanie

i jeszcze jedno może byście tak zaczęły więcej pisać, bo miałam zamiar urodzić w 7 części, a tu jeszcze tyyyyyyyyle postów do końca nie będę czekać do kwietnia

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 19:48   #4603
teQiba
Moderator

Cytat:
Ostatni raz w szpitalu byłam z czymś poważniejszym 20 lat temu... przerażają mnie igły - wenflon, cewnik, zakładanie znieczulenia w kręgosłup, sam fakt świadomości że będę przytomna a mimo to z rozciętym brzuchem, bólu "po". Więc takie raczej moje własne strachy. Nawet mi przez myśl przeszło czy nie lepiej może narkoza...

No troche racji ten Twoj TZ ma
A tak powaznie to zobaczysz - wszystko sie tak szybko bedzie dzialo ze nawet nie zwrocisz na to wiekszej uwagi
Stary 2014-03-04, 20:02   #4604
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

o cholerka mleczka nie zazdroszczę, u mnie ani kropelki, ostatnio nawet z ciekawości suty męczyłam ale nic mam nadzieję że po porodzie się ładnie rozkręci

kurde ja mam już problem z telefonem, ostatnio do męża mówiłam, ze nie mam kieszonki w szlafroku to będę musiała z telefonem w ręce wszędzie chodzić jak wariatka może to niefajne z mojej strony ale też nie mam zaufania do ludzi

czyli nie tylko ja jestem taka przewrażliwiona jakbyś mi napisała że to ja tak robiłam,to bym uwierzyła

mi tez nie leciała siara no pare dni przed porodem ale to kropelka dosłownie a po porodzie zostałam zalana

ja do samego konca miała telefon przy sobie potem juz na partych saowa mi zabrała ale zaraz potem oddała tak to pare min po porodzie tatus dostał swieża focie ... sama nie wiedziałam co mam z tym telefnem zrobić ale byłam tam sama i wiedziały pielegniarki ze to jedyne zródło kontaktu

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Melduje sie

Dnia 26.02 o godz 18,36 na swiat przyszla nasza coreczka Natalka.Wazyla 3794 ma 57cm.Porod po 16 h zakonczyl sie cc bo mala nie mogla wejsc w kanal.Juz jestesmy w domku i sie organizujemy.
Pozdrawiamy

klask i:Gratulacje

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

przepraszam, zapominam ciągle że masz teraz taki sam termin jak ja Wiesz, że tak samo chciałabym tego porodu dla Ciebie
Przypomnisz mi jaki laktator kupiłaś, boja żadnego a widzę że każda z dziewczyn mocno na nim polega więc zapiszę mężowi żeby miał po co mi pojechać jak polożna powie że mam odciągać Wiem, że miał rozsądną cenę i kierowałaś się opiniami.
jakby co mam medele mini electric fakt ze uzywaną ale dobra , ja zaplaciłam 130 wiec i za tyle bym oddała

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
Cześć

Dawno mnie nie było ale mamy problemy brzuszkowe, przykro patrzeć jak mój maluszek się tak męczy i coś go boli, i tak się wtula oplatając swoimi malutkimi rączkami moją szyję. od wczoraj piję herbatkę koperkową a mały dostaje dicoflor. mam nadzieję że to coś pomoże
z koperkowa tez nie ma co przesadzać , mga być takie same rewolucje jak przed

Stary 2014-03-04, 20:05   #4605
BeautifulLie
Zadomowienie

Ela myślisz? Bo wlaśnie boję się że antybiotyk może mu zaszkodzić :/

Wewill, agunia dzięki :-*

za każde ktg i dla potrzebujących :-*

Wysłane z telefonu...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 20:14   #4606
mara86
Raczkowanie

Cytat:

Wysłane z telefonu...
Będzie dobrze

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-03-04, 20:17   #4607
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno może byście tak zaczęły więcej pisać, bo miałam zamiar urodzić w 7 części, a tu jeszcze tyyyyyyyyle postów do końca nie będę czekać do kwietnia
No wlasnie sprawa wyglada tak ze ja chcialam rodzic w tej czesci, a jeszcze tydzien mi zostal - wiec ja chcialam prosic o przystopowanie :p

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Na pewno lekarz wie co robi
Stary 2014-03-04, 20:21   #4608
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

no co ty kazda z as jest rzerazoa ja mm za prrzeproszeniem nawalone w gacie przed jutrem , strasznie sie boje tak bym chciała zeby było ok , i tez jak ty sobie tłumacze ze i tak bede musiała isc i stawic czoło i nic tego nie zmieni ech.... wiec nie jestes mazgajem

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:

Wysłane z telefonu...
bidulko wszystko bedzie dobrze trzymam kciuki

Stary 2014-03-04, 20:23   #4609
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane z telefonu...
Ja też myślę że nie zaszkodzi. To już duże dzieciątko. Nie denerwuj się.

Ag, spokojnie. Wszystko będzie ok. Ale ja Ci powiem że ja nic się nie bałam dzien przed. Byliśmy w hotelu bo przyjechalismy dzien wcześniej i mieliśmy świetne humory tyle tylko że o 23 już się pakowalismy do samochodu bo zaczął mi się poród

wysłane z fona
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 20:25   #4610
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane z telefonu...
a czy ty nie czekasz czasem na synka? luknełam i wiesz co wyczytałam ze czasem leukozytza ma zwiazek z testosteronem twojego dziecia , ze po porodzie ładnie ci spadnie i bedzie ok

Stary 2014-03-04, 20:40   #4611
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie Justine juz po, a my nic nie wiemy.
Ja chce informacji o porodach

żadna akcji
ja też chcę informacje

Cytat:
Jak sie maluch kreci to wtedy takie pierdniecia maszyna wydaje
chyba u mnie tego nie ma... Zaobserwuje w czwartek

BeautifulLie mam nadzieje że będzie wszystko dobrze a co to jest ta leukocytoza? Oby Cię szybko puściła

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
piszę do Was na stojąco tak mnie wadżajna i dupsko boli, że nie mogę siedzieć i do tego twardnienia brzucha, cholerne przepowiadacze

to ja CI odpiszę na siedząco bo u mnie cisza głucha niesamowite że Ty cierpisz a ja się relaksuje

Dzisiejszej nocy przesyłam brokuły porodowe
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:47   #4612
Ela87
Zakorzenienie

Mona brakiem siary się nie przejmuj. Jej obecność wcale nie świadczy o tym, że będzie dużo pokarmu po porodzie. Mi siara leciała od 18 tygodnia, czasami naprawdę dużo, a po porodzie jakiegoś nawału nie mam i musiałam walczyć laktatorem o to, by pokarm się pojawił.

Cytat:

Ja miałam różne uczucia. W trakcie porodu jak było mi słabo i niedobrze,to żałowałam, że nie wzięłam narkozy, ale jak zobaczyłam małą, to nie żałowałam. Jak na sali pooperacyjnej dziewczyny po narkozie wstawały wcześniej, to zazdrościłam, ale jak je przynosili, to one wyły z bólu a ja jeszcze nie czułam wtedy nic
koniec końców nie żałuję tego, że byłam przytomna
Znieczulenia w kręgosłup w ogóle nie czułam. Tobie chyba cewnik założą na znieczuleniu, więc też nie masz co się bać, a wenflon to pikuś

Jedyne czego żałuję, to tego,że przy pierwszej próbie pionizacji nie dałam z siebie wszystkiego. Może i dałam, ale teraz z biegiem czasu wydaje mi się, że mogłam się bardziej postarać, to samo na drugi dzień rano, więcej się ruszać i szybciej dojść do siebie. Mogłam zacisnąć bardziej zęby i się bardziej postarać.

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
kochana taka masc na odparzenia tylko deramtolog , nie mówie ze kazdy ale jak nasza pediatra przepisała mi masc na odparzenie a widziała to deermatolog złapała sie za głowe , najlepiej wiedziec jaki ma skład wtedy sie wie co sie stosuje
Moja nie ma odparzeń, więc jak mówię użyłam jej tylko dwa razy. Niczego nie używam nawet profilaktycznie a tej użyłam z ciekawości, ale też nic się nie stało. Skład jest na opakowaniu, ale nie umiem tego rozczytać

Cytat:

Powtórzę zdanie innych dziewczyn, lekarz wie co robi

Cytat:
No wlasnie sprawa wyglada tak ze ja chcialam rodzic w tej czesci, a jeszcze tydzien mi zostal - wiec ja chcialam prosic o przystopowanie :p
No to proszę się decydować bo nie wiem czy spamować, czy nie chociaż to w sumie nie ode mnie zależy a od Oli czy mi da posiedzieć na kompie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:51   #4613
BeautifulLie
Zadomowienie

Edzia tak syna będę miała. Ciekawe że testosteron by takie dzialanie mial...

Zastanawiam się czy przypadkiem ta infekcja nie jest z zęba, nieszczęsnej 8 bo pobolewa mnie dalej mimo trucizny :/

Monkaa to jest zbyt wysoka liczba leukocytów we krwi.

Wysłane z telefonu...
Stary 2014-03-04, 21:13   #4614
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
no to za jutrzejszy poród
ależ bym sobie teraz winko strzeliła...
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

Ale doradziłam dobrze że napisałaś bo ja bym pewnie stosowała

Kornelka zbiera siły na jutro
sudocrem na odparzenia jest b. dobry ale właśnie tylko na "płaskie" powierrzchnie np. pośladki, bo w fałdkach skóry za bardzo wysusza i ranki mogą się robić od otarć pieluszki.

Cytat:
JustiLbn kupilas cos na hemoroida? Co? Pomaga?

może glupie pytanie, ale taki hemoroid nie pęknie przy porodzie?
mam takiego mało przyjemnego towarzysza na gapę i irytuje mnie okropnie... i na dodatek boli
Cytat:
już dawno nikt mnie tak nie rozśmieszył
stawka ogólnie 200zł, tyle dała Castia i widzisz jak ładnie poszło. Tyle że stawkę biorę za łatwy poród, a za termin jeszcze nie ustalone
A tak serio uwierz że chciałabym zrobić co w mojej mocy żebyśmy już rodziły i ty i ja i koziemleczko i baja Oczywiście cała reszta również, ale mówię o tych terminowych i przeterminowanych i nie przeznaczonych do cc
no jak mogłaś o mnie zapomnieć
co prawda jeszcze nie termin ale magiczna granica 3 kg ma nie być przekroczona bo MUSI być sn! no!
Cytat:
Melduje sie

Pozdrawiamy

gratulacje raz jeszcze

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:19   #4615
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
nerwowo...

Ale weszłam na wątek, poczytałam i już mi się humor poprawił
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia

Dzwonili niedawno ze szpitala, mam się jutro stawić na 7.30

Nasze imię też się nikomu nie podoba... No ale to wy wybieracie i wam ma się podobać a nie rodzinie czy znajomym. Oni przywykną i przyzwyczają się..

Łóżeczko juniorowe naszykowane - pokazuję.
Nie ogarnęłam tylko ochraniacza na szczebelki, zamocowanie tego ustrojstwa przekracza moje ciążowe możliwości
Mam tyle kocyków, że nie mam ich gdzie pochować i leżą w reklamówce , ten przewijak na łóżeczku już mi przeszkadza, nie wiem po co jest rożek tak właściwie. Raaaany to mnie przerasta. Od koleżanki dostałam nianię elektroniczną z monitorem oddechu, których nie wiem jak używać
ślicznie
Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
A to i ja się pochwalę, pokój Agatki skończony
Załącznik 5603199
różowo mi.... ale bardzo przytulnie
Cytat:
nie kracz, o tym samym pomyślałam

ogląda ktoś teraz tvp1? właśnie jest program o niemowlaku który miał dziwne objawy jakieś wysypki, niepokój itd i wyszło na to że w materacyku na którym spał gryka-lateks jakiejś "znanej firmy ze swarzędza" wylęgały się w gryce robale Dziecko było gryzione przez te robaki od spodu. MASAKRA! Podobno takich przypadków było znacznie więcej a zgłoszonych 10 do producenta. Co więcej producent nie widzi problemu i uważa że owszem robaki były, ale nieszkodliwe
Mówią że w gryce takie rzeczy mogą się dziać więc tak ku przestrodze dla tych które mają takie materace z gryką piszę co oglądam.
o matko... zaraz muszę wygooglować co to za firma bo mamy i dla Zuzi i dla Kornelki teraz kupiliśmy taki sam - gryka, pianka kokos z fiki miki.
Zuzi sprawdza się płtora roku rewelacyjnie...
Cytat:
Wow - ale różowiutki
Śliczny, tylko faktycznie oby lekarz się z płcią nie pomylił bo byłoby zabawnie

Ze mną lekarz się pomylił, miałam być chłopakiem i rodzice nakupowali chłopięcych ciuszków itd. i potem mama się wkurzała na spacerach, jak ktoś dochodził i mówił "jaki uroczy chłopiec", a mama "to dziewczynka!!!"

No to mi teraz zmartwienie dałaś - ja mam gryka - kokos

A ponieważ się chwalicie kącikami to i ja się pochwalę, jak już zadałam sobie tyle trudu żeby zrobić zdjęcie
też uwielbiam baldachimy i mi się bardzo podoba
Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Witam sie po badaniu ktg ktorego nie dalo sie u mnie przeprowadzic nieuchwytne tetno dziecka. Musialam czekac na badanie przez gin i co sie okazalo mam czekac na skurcze albo na odejscie wod szyjka calkowicie skrocona rozwarcie na 3 cm

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
no to zaraz możesz zacząć rodzić. ZAZDROSZCZĘ!!

Zapraszam
Stary 2014-03-04, 21:21   #4616
czbasia
Zakorzenienie

No to ja melduję, że z dzisiejszego wymarzonego terminu nici... Już sie nie nakrecam i nie nastawiam co ma być to będzie..

i dla potrzebujących
Sliczne te Wasze kaciki i pokoiki malenstw..
Spokojnej nocy
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:25   #4617
maggie123
Zakorzenienie

Ag9 powodzenia!

Zapraszam
Stary 2014-03-04, 21:35   #4618
teQiba
Moderator

Cytat:
No to proszę się decydować bo nie wiem czy spamować, czy nie chociaż to w sumie nie ode mnie zależy a od Oli czy mi da posiedzieć na kompie
Nie lubie sie spieszyc wiec odstapie juz ta 6. czesc - mam nadzieje ze 7. okaze sie szczesliwa
Takze spamujcie do woli :p
Stary 2014-03-04, 21:40   #4619
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane z telefonu...
Kochana antybiotyki na tym etapie ciąży już nie są niebezpieczne dla rozwoju dziecka. Ważne teraz żeby Tobie pomogli
Wywoływane porody maja swoje plusy-wiesz kiedy i już. Bedzie dobrze

Nosz kurcze... Ten nasz producent jest że swarzedza! Fuck!! Z zuzi materaca nic nie wyłazi ale jutro go dokładnie obejrze. A teraz sobie pluje w brodę że drugi kupiłam identyczny!! Wrr.. Z tamtego byłam zadowolona więc wzięłam to samo po prostu a tu taką dupa! Niech to szlag. Ciekawe czy mogę oddać jeszcze? Pewnie nie bo już że dwa tygodnie temu kupiłamti już jest rozpakozany w łóżeczkau. Oj bede jutro dokładnie oglądać!! Wściekła jestem!

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

Zapraszam
Stary 2014-03-04, 21:46   #4620
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Ej u mnie tez wyskoczył hemoroid...poki co nie boli ale kurcze ja tego nie chce!:////

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości