Aliexpress - chińskie allegro - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 20:19   #3751
Rozmarynkaa
Raczkowanie

Dot.: Aliexpress - chińskie allegro

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość
szukała któraś z Was converse'ów? białe na lato
mi się marzą, ale tak do 50 zł. znalałam jednie ok 18$ najtaniej

do mnie idzie:
http://www.aliexpress.com/snapshot/6025525968.html

http://www.aliexpress.com/snapshot/6025554175.html

http://www.aliexpress.com/snapshot/6021167382.html
Zamówiłam siostrze białe i krótkie. Jak dojdą dam znać
Rozmarynkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:31   #3752
fablous
Zakorzenienie

oo ja też conversów szukam

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:42   #3753
lipstick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tenebris Pokaż wiadomość
Ja zawsze staram się dopasować przede wszystkim górę od bikini. Bo dół łatwo sobie dobrać potem nawet w jakimś H&M itp. Też mam biust mniejszy niż biodra i tak przeważnie robię.
już raz tak zrobiłam, będąc w Krakowie przejazdem kupiłam samą górę bo nie było mojego rozmiaru majteczek i nigdzie już więcej nie widziałam tego stroju oraz nie mogłam niczego dobrać i chodziłam jak pajac w zielono-niebieskiej górze i czarnych majtkach

A pomysł z napisaniem do sprzedawcy jest bardzo prosty i dziwie się jak mogłam na to nie wpaść
lipstick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:56   #3754
Rozmarynkaa
Raczkowanie

Kolejny strój doszedł, tym razem za 10 dolców. Zamówiłam M ze względu na swój niewielki biust... stanik rewelacyjnie pasuje, majtki lekko małe jakościowo - niczym nie odstaje od tych produkowanych np przez Triumph siostra ma odwrotne proporcje - większy biust i mniejszą pupę, więc zamówię drugi strój identyczny w rozmiarze L i się wymienimy majtkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stroj.jpg (101,8 KB, 141 załadowań)
Stary 2014-03-04, 21:02   #3755
kwiatuszek160
Zakorzenienie

hej dziewczyny znalazłam na allegro real foto tej oto koszuli:
http://www.aliexpress.com/item/New-F...060587363.html

tu real foto:
http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/Galeria/3100263/1

i UWAGA cena 55zł + wysyłka a na Ali wychodzi okolo 30zł także chyba ja zamowie sobie

Pani mgr fizjoterapii

kwiatuszek160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:03   #3756
Sweet :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rozmarynkaa Pokaż wiadomość
Kolejny strój doszedł, tym razem za 10 dolców. Zamówiłam M ze względu na swój niewielki biust... stanik rewelacyjnie pasuje, majtki lekko małe jakościowo - niczym nie odstaje od tych produkowanych np przez Triumph siostra ma odwrotne proporcje - większy biust i mniejszą pupę, więc zamówię drugi strój identyczny w rozmiarze L i się wymienimy majtkami
Mogę prosić o wymiary majtek? Bo nie wiem, czy zamówić M czy L I jeśli mogę zapytać- ile masz w biuście? Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Sweet :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:15   #3757
musszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
zamawiała któraś coś dla dzieciaków?
znalazłam taki komplet http://www.aliexpress.com/item/2013-...11143562.html?
idealny dla chrześnicy i nie wiem czy brać czy nie - macie sprawdzonego sprzedawcę?
Ja od tego użytkownika zamawiałam spodnie dla córki są świetne i na pewno będę cos jeszcze od niego zamawiać, Ten komplet co Ci się spodobal tez ma
http://www.aliexpress.com/store/prod...962989025.html
musszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:37   #3758
Rozmarynkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sweet :) Pokaż wiadomość
Mogę prosić o wymiary majtek? Bo nie wiem, czy zamówić M czy L I jeśli mogę zapytać- ile masz w biuście? Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Jutro popołudniu wszystko pomierzę (tutaj nie mam miary) i podam
Stary 2014-03-04, 21:40   #3759
Sweet :)
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro popołudniu wszystko pomierzę (tutaj nie mam miary) i podam
Super, w takim razie czekam
Sweet :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:51   #3760
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
o ten jeszcze lepszy - widziałam aukcję z nim ale na zdjęciu real super!
linka i wymiary tez poproszę
nie mam siostry więc nie wymienię się z nią częściami - brat na taki układ się nie zgodzi
Cytat:
Napisane przez musszka Pokaż wiadomość
Ja od tego użytkownika zamawiałam spodnie dla córki są świetne i na pewno będę cos jeszcze od niego zamawiać, Ten komplet co Ci się spodobal tez ma
http://www.aliexpress.com/store/prod...962989025.html
super - dzięki!
A ile lat ma córa? i jak z rozmiarówką dziecięcych też większe brać?

truje - ale czy ktoś płacił kartą credit agriciole za zakupy?

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 22:43   #3761
migea
Zadomowienie

Dziele sie opinia:
dzis otrzymałam
http://www.aliexpress.com/snapshot/6027530412.html

tylko zamiast 8 przysłał mi 6
ale juz pieniążki zwrócił sprzedawca i kupiłam nową
Jak dla mnie rewelacja!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140304_223626.jpg (79,0 KB, 109 załadowań)
Stary 2014-03-04, 22:58   #3762
wikaa24
Rozeznanie

Cytat:
Zamówiłam siostrze białe i krótkie. Jak dojdą dam znać
a ile płaciłaś? podasz link?
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 23:28   #3763
rzepeczka
Raczkowanie

Widziałam pytania o AirMax'y
Zamawiałam siostrze tutaj http://www.aliexpress.com/snapshot/304665904.html za 37$ ( wyszło ok. 115zł), ale widzę że już nie ma ich dostępnych w tym sklepie. Za tą cenę myślę, że się opłacało. Przyszły w pudełku z Nike. Jakość całkiem ok. Myślę, że dzięki temu że są całe białe ewentualne różnice miedzy nimi a oryginałem nie są tak widoczne jak w przypadku innych kolorów. Wykonane są całkiem nieźle, posiadają znaczek i metki raczej wszędzie tam gdzie oryginały. Na pewno różnią się podeszwą, a dokładniej materiałem z którego jest zrobiona. Tutaj jest dosyć lekki, piankowy. Swój komentarz opieram głównie na opinii siostry, gdyż ja za bardzo na tych butach się nie znam i nie przyglądałam im się dokładnie w sklepach. Niestety nie mam możliwości zrobić zdjęć, gdyż nie mam siostry(a w związku tym i butów) przy sobie

Również chętnie dowiem się coś o Conversach
rzepeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 23:43   #3764
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rzepeczka Pokaż wiadomość
Widziałam pytania o AirMax'y
Zamawiałam siostrze tutaj http://www.aliexpress.com/snapshot/304665904.html za 37$ ( wyszło ok. 115zł), ale widzę że już nie ma ich dostępnych w tym sklepie. Za tą cenę myślę, że się opłacało. Przyszły w pudełku z Nike. Jakość całkiem ok. Myślę, że dzięki temu że są całe białe ewentualne różnice miedzy nimi a oryginałem nie są tak widoczne jak w przypadku innych kolorów. Wykonane są całkiem nieźle, posiadają znaczek i metki raczej wszędzie tam gdzie oryginały. Na pewno różnią się podeszwą, a dokładniej materiałem z którego jest zrobiona. Tutaj jest dosyć lekki, piankowy. Swój komentarz opieram głównie na opinii siostry, gdyż ja za bardzo na tych butach się nie znam i nie przyglądałam im się dokładnie w sklepach. Niestety nie mam możliwości zrobić zdjęć, gdyż nie mam siostry(a w związku tym i butów) przy sobie

Również chętnie dowiem się coś o Conversach
Hej tak przeglądam o sportowych butach. Serio uważacie ze to się opłaca 115zł dać za buty, gdzie jak piszesz podeszwa jest inaczej wykonana niż oryginał. W butach sportowych o to własnie chodzi by był komfort przy bieganiu czy chodzeniu,Ja dużo biegam i do jakości przywiązuję akurat wagę.
Ja buty sportowe kupuje w outlecie w Factory i za nike spokojnie 160-250zł mozna kupić z gwarancją 2 letnią. Dla mnie bynajmniej to korzystniejsze niż zakup za 110zl bez gwarancji wolę dopłacic te 50zl czy nawet 100zł i mieć konkret...ale rozumiem że kazdy wybiera opcje dla siebie jaka mu pasuje.
Stary 2014-03-04, 23:52   #3765
rzepeczka
Raczkowanie

To znaczy tak.. głównie chodziło mi o porównanie cenowe z Air Maxami oryginalnymi które przeważnie kosztują 300-400zł. Siostrze podobają się one wizualnie i chciała je tylko do chodzenia na co dzień. Mówi że wygodne ona się na nie akurat uparla. Ja sama też niedawno chodziłam za butami sportowymi i tak jak piszesz-w outletach można trafić na super ceny, przymierzyć i mieć pewność że jak coś się stanie możesz zwrocic/zareklamować.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-05, 00:04   #3766
*Catherrine*
Zakorzenienie

Mi tez sie podobaja wizualnie air maxy i chcialabym je normalnie do chodzenia,nie zalezy mi na jakichkolwiek sportowych butach byle oryginalne,tylko akurat na tym modelu,a nie sadze abym akurat je znalazla w outlecie za 160zl

Rzepeczka,dzieki za opinie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez *Catherrine*
Czas edycji: 2014-03-05 o 00:05
*Catherrine* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 00:11   #3767
rzepeczka
Raczkowanie

Trzeba też poszukać gdzie są w miare w dobrej cenie. Mi się udało za te 37$, ale są też za 60 albo 80$ co już uważam że jest ceną za wysoką i wtedy lepiej trochę dołożyć i kupić oryginał.

Te z ali są podobno troche lzejsze od oryginalnych.
Stary 2014-03-05, 00:21   #3768
inkaxx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość
Hej tak przeglądam o sportowych butach. Serio uważacie ze to się opłaca 115zł dać za buty, gdzie jak piszesz podeszwa jest inaczej wykonana niż oryginał. W butach sportowych o to własnie chodzi by był komfort przy bieganiu czy chodzeniu,Ja dużo biegam i do jakości przywiązuję akurat wagę.
Ja buty sportowe kupuje w outlecie w Factory i za nike spokojnie 160-250zł mozna kupić z gwarancją 2 letnią. Dla mnie bynajmniej to korzystniejsze niż zakup za 110zl bez gwarancji wolę dopłacic te 50zl czy nawet 100zł i mieć konkret...ale rozumiem że kazdy wybiera opcje dla siebie jaka mu pasuje.

Slowo "bynajmniej" znaczy "nie". To nie jest synonim "przynajmniej". Jakas plaga ostatnio z tym "bynajmniej" :/

Bloguję

marcowy wątek wymiankowy
inkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 01:18   #3769
w_o_m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Podaj nicka tego sprzedawcy bo myślę o zakupie tej koszuli i chcę się go wystrzegać.

Pewnie, nie ma sprawy .

http://www.aliexpress.com/item/XS-XX...938728834.html

Ja kupiłam ją u niego za 4,20 bo była akurat promocja...

A wyjdzie na to, że żadna z 3 koszul u niego zamówionych do mnie nie dojdzie. Jestem cierpliwa, ale nie będę czekać 70 dni ;p.

---------------------------

Chciałam powiedzieć jeżeli komuś to pomoże , albo pochwalić się, że coś zrobiłam źle jak kto woli ;p.

Otóż postanowiłam "spróbować" szczęścia. Przyszła mi sukienka, jest dobrze wykonana, ale pas pozostawia trochę do życzenia. Miałam go przerabiać (moje plany od początku) ale pomyślałam, że spróbuję go zareklamować (2 spośród 4 guzików, przyszły na "jednej nitce") a w sukience pod osłoną gorsetu w jednym miejscu poszewka jest źle zszyta (nie przeszkadza to w użytkowaniu, i jest 100 %nie widoczne bo jest pod spodem 3 warstw sukienki). Tak poza tym, pas ma kolor jak z czasów świetności różowych strojów lalki Barbie.

A więc... Opisałam sytuację . I poprosiłam o 12$ zwrotu (całość sukienki kosztowała 56).
Musiałam dodać załącznik (wcześniej o tym nie pomyślałam a więc nie miałam własnych zdjęć) dodałam tylko zdjęcie z aukcji (pobrane od nich) i napisałam, że ten kolor zakupiłam.

Spodziewałam się rano, że dostanę mejl z prośbą o zdjęcia (wiadomo, należą się skoro czegoś żądam).

A co zastałam rano? (w stosunku do odpowiedzi użytkowników allegro nie dostałam odpowiedzi: a czego się spodziewałaś za taką cenę ;p)

Duże, długie przeprosiny . Informację, że akceptuje moją reklamację... I że wysyła zwrot.
Co ciekawe to raczej nie przyklejona formuła, bo pisałam mu o tym, że mniej więcej tyle będzie mnie kosztować naprawa pasa u krawca. A on też się odniósł do kosztów naprawy, ale użył przy tym innego słownictwa niż ja. I zasugerował, żebym może wymieniła pas zamiast go przerabiać...
Cóż za pomoc ;p.

Moja konkluzja?
Może za mało zażądałam (ale sukienka jest na prawdę porządnie wykonana, ma bardzo dobry a wygodny gorset (chodzi mi o wszyte do niej usztywnienia i "druty") i jestem z niej bardzo zadowolona . Więc, uznałam,że nie będę prosić o więcej ( i tak od samego początku wiedziałam, że będę likwidować pas bo przestrzegł mnie, że tren jest długi - a chciałam go dopasować do szpilek). Co ciekawe wykończenia i obszycia są świetnie wykonane, nie będą się zaciągać i nie mają "niedoróbek".

http://www.aliexpress.com/snapshot/6008614949.html

Tak więc jeżeli kogoś interesują takie suknie (sprzedaje raczej balowe suknie tylko) to polecam tego sprzedawcę. Jest wart uwagi. Mógłby trochę szybciej wysyłać, ale mieści się w wyznaczonym przez siebie czasie. I odpowiadał cały czas - nawet przed zakupem- na wszystkie moje pytania.
Kolor sukni: miał być jasną morelą i jest .

P.S. Wiem, że u innych sprzedawców, którzy naśladują Sherri Hill był problem z jakością "trenu", że był bardzo cienki, składał się z jednej warstwy itd. Tu nie ma tego problemu. Jest na prawdę bardzo okazały. I nie ma brzydkich prześwitów.

---------------------------------------------
Będę wymieniać broszę w sukni, bo ta jest brzydka... Przynajmniej dla mnie.

Moje pytanie, czy znacie na ali kogoś kto ma w dziale z biżuterią brosze? I ma zamówienie np. od 10$ a nie wyżej (wiadomo, będę musiała zapewne coś domówić). Na allegro są brosze, ale bardzo drogie (przynajmniej jak na jeden raz). A te tańsze są raczej brzydkie.

Edytowane przez w_o_m
Czas edycji: 2014-03-05 o 01:39
w_o_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 07:08   #3770
hailie21
Zakorzenienie

Zamówienie wysłane 20 lutego nadal nie wyświetla mi się w trackingu
Nie wiem czy soboty, niedziele i święta też się wliczają w te 10 dni, do kiedy ma się pojawić nr w systemie, czy wyłącznie dni robocze?

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 07:14   #3771
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inkaxx Pokaż wiadomość
Slowo "bynajmniej" znaczy "nie". To nie jest synonim "przynajmniej". Jakas plaga ostatnio z tym "bynajmniej" :/
Dziękuję za zwrócenie uwagi
Fakt słowo użyte w błędnym kontekście- już się zlinczowałam haha
Stary 2014-03-05, 07:38   #3772
bzyczka1
Zakorzenienie

Guziki wysłane 22 były przedwczoraj, a wczoraj dotarła kolejna paczka wysłana 18 lutego W drodze kolejna paczka

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 08:55   #3773
musszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
o ten jeszcze lepszy - widziałam aukcję z nim ale na zdjęciu real super!
linka i wymiary tez poproszę
nie mam siostry więc nie wymienię się z nią częściami - brat na taki układ się nie zgodzi

super - dzięki!
A ile lat ma córa? i jak z rozmiarówką dziecięcych też większe brać?

truje - ale czy ktoś płacił kartą credit agriciole za zakupy?
Córka ma 3 latka biore 4t i zawsze przychodzą z metką 110
Stary 2014-03-05, 09:30   #3774
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Cytat:
Córka ma 3 latka biore 4t i zawsze przychodzą z metką 110
No, to rozmiar dobry wzięłam, bo mój też ma 3 lata, ale jest drobny i na pewno 4t by był na niego za duży. Te 3t też może być ciut za duże, ale do jesieni mam nadzieję że urośnie i nabierze ciałka.

bzyczka1, to ekspress Fajnie, ja już nie mogę się doczekać moich tkanin, już wysłane. Jeden sprzedawca miał na wysłanie aż 3 dni, wysłał następnego dnia po weryfikacji płatności, więc nie jest źle.
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 11:03   #3775
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
94 od szwu do szwu.
Kupowałam u : http://www.aliexpress.com/store/408526
dziękuję

Cytat:
Napisane przez w_o_m Pokaż wiadomość
Pewnie, nie ma sprawy .

http://www.aliexpress.com/item/XS-XX...938728834.html

Ja kupiłam ją u niego za 4,20 bo była akurat promocja...

A wyjdzie na to, że żadna z 3 koszul u niego zamówionych do mnie nie dojdzie. Jestem cierpliwa, ale nie będę czekać 70 dni ;p.
Dzięki za namiary na niego. Niby feedback za tę koszulę ma 100% a tu takie kwiatki Mam coraz większe wrażenie, że oceny często są fałszywe/kupione.
A co do sukienki to dobrze potraktował Cię sprzedawca Ciekawa jestem jak ona się będzie prezentowała na żywo już po tych przeróbkach

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 11:11   #3776
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hailie21 Pokaż wiadomość
Zamówienie wysłane 20 lutego nadal nie wyświetla mi się w trackingu
Nie wiem czy soboty, niedziele i święta też się wliczają w te 10 dni, do kiedy ma się pojawić nr w systemie, czy wyłącznie dni robocze?
napisz wiadomość do sprzedawcy, niech sprawdzi czy dobry numer Ci podał. ja czekałam niecały tydzień, numeru nadal nie było, wiadomość wysłałam i następnego dnia dostałam linka do strony z trackingiem i faktycznie przesyłkę znalazło. z tym, że data nadania była datą mojego wysłania wiadomości...
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:53   #3777
musszka
Raczkowanie

[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;4544449 5]No, to rozmiar dobry wzięłam, bo mój też ma 3 lata, ale jest drobny i na pewno 4t by był na niego za duży. Te 3t też może być ciut za duże, ale do jesieni mam nadzieję że urośnie i nabierze ciałka.

bzyczka1, to ekspress Fajnie, ja już nie mogę się doczekać moich tkanin, już wysłane. Jeden sprzedawca miał na wysłanie aż 3 dni, wysłał następnego dnia po weryfikacji płatności, więc nie jest źle.[/QUOTE]

Pokaż potem co kupilas i co przyjdzie bo jestem ciekawa ciuszków dziecięcych
Stary 2014-03-05, 15:14   #3778
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Cytat:
Pokaż potem co kupilas i co przyjdzie bo jestem ciekawa ciuszków dziecięcych
Kupiłam jedną bluzeczkę "na wypróbowanie" czy w ogóle jest sens się w to bawić, ale w międzyczasie nie mogłam się oprzeć i zakupiłam kilka innych rzeczy

Co do bluzeczki, to oczywiście pokażę, mam nadzieję że gdzieś tydzień góra dwa będzie u mnie.
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 16:00   #3779
migea
Zadomowienie

Dzis mi przytargal listonosz

http://www.aliexpress.com/snapshot/6011306802.html

jak na foto polecam jak ktos lubi taki fason
Stary 2014-03-05, 17:10   #3780
Mona_Smith
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość
Dzis mi przytargal listonosz

http://www.aliexpress.com/snapshot/6011306802.html

jak na foto polecam jak ktos lubi taki fason

A jak z rozmiarówką??? Standard czy brać większą?

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Polecam porównywarkę cenową aliexpress : www.chnprice.com

Wklejacie link i wyszukuje inne oferty , czasem można coś znaleźć taniej, czasem nie działa to do końca.
Ale można zawsze poszukać lepszej ceny, lepszego sprzedawcę czy więcej opinii o produkcie
Mona_Smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości