|
|
#3751 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aliexpress - chińskie allegro
Cytat:
|
|
|
|
|
#3753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A pomysł z napisaniem do sprzedawcy jest bardzo prosty i dziwie się jak mogłam na to nie wpaść |
|
|
|
|
#3754 |
|
Raczkowanie
|
Kolejny strój doszedł, tym razem za 10 dolców. Zamówiłam M ze względu na swój niewielki biust... stanik rewelacyjnie pasuje, majtki lekko małe
jakościowo - niczym nie odstaje od tych produkowanych np przez Triumph siostra ma odwrotne proporcje - większy biust i mniejszą pupę, więc zamówię drugi strój identyczny w rozmiarze L i się wymienimy majtkami
|
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny znalazłam na allegro real foto tej oto koszuli:
http://www.aliexpress.com/item/New-F...060587363.html tu real foto: http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/Galeria/3100263/1 i UWAGA cena 55zł + wysyłka a na Ali wychodzi okolo 30zł także chyba ja zamowie sobie
|
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeśli mogę zapytać- ile masz w biuście? Będę bardzo wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
|
#3757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.aliexpress.com/store/prod...962989025.html |
|
|
|
|
#3758 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() linka i wymiary tez poproszę nie mam siostry więc nie wymienię się z nią częściami - brat na taki układ się nie zgodzi ![]() Cytat:
![]() A ile lat ma córa? i jak z rozmiarówką dziecięcych też większe brać? ![]() truje - ale czy ktoś płacił kartą credit agriciole za zakupy?
|
|
#3761 |
|
Zadomowienie
|
Dziele sie opinia:
dzis otrzymałam http://www.aliexpress.com/snapshot/6027530412.html tylko zamiast 8 przysłał mi 6 ![]() ale juz pieniążki zwrócił sprzedawca i kupiłam nową ![]() Jak dla mnie rewelacja!
|
#3762 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3763 |
|
Raczkowanie
|
Widziałam pytania o AirMax'y
Zamawiałam siostrze tutaj http://www.aliexpress.com/snapshot/304665904.html za 37$ ( wyszło ok. 115zł), ale widzę że już nie ma ich dostępnych w tym sklepie. Za tą cenę myślę, że się opłacało. Przyszły w pudełku z Nike. Jakość całkiem ok. Myślę, że dzięki temu że są całe białe ewentualne różnice miedzy nimi a oryginałem nie są tak widoczne jak w przypadku innych kolorów. Wykonane są całkiem nieźle, posiadają znaczek i metki raczej wszędzie tam gdzie oryginały. Na pewno różnią się podeszwą, a dokładniej materiałem z którego jest zrobiona. Tutaj jest dosyć lekki, piankowy. Swój komentarz opieram głównie na opinii siostry, gdyż ja za bardzo na tych butach się nie znam i nie przyglądałam im się dokładnie w sklepach. Niestety nie mam możliwości zrobić zdjęć, gdyż nie mam siostry(a w związku tym i butów) przy sobie ![]() Również chętnie dowiem się coś o Conversach
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja buty sportowe kupuje w outlecie w Factory i za nike spokojnie 160-250zł mozna kupić z gwarancją 2 letnią. Dla mnie bynajmniej to korzystniejsze niż zakup za 110zl bez gwarancji wolę dopłacic te 50zl czy nawet 100zł i mieć konkret...ale rozumiem że kazdy wybiera opcje dla siebie jaka mu pasuje.
|
|
#3765 |
|
Raczkowanie
|
To znaczy tak.. głównie chodziło mi o porównanie cenowe z Air Maxami oryginalnymi które przeważnie kosztują 300-400zł. Siostrze podobają się one wizualnie i chciała je tylko do chodzenia na co dzień. Mówi że wygodne
ona się na nie akurat uparla. Ja sama też niedawno chodziłam za butami sportowymi i tak jak piszesz-w outletach można trafić na super ceny, przymierzyć i mieć pewność że jak coś się stanie możesz zwrocic/zareklamować. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez sie podobaja wizualnie air maxy i chcialabym je normalnie do chodzenia,nie zalezy mi na jakichkolwiek sportowych butach byle oryginalne,tylko akurat na tym modelu,a nie sadze abym akurat je znalazla w outlecie za 160zl
![]() Rzepeczka,dzieki za opinie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez *Catherrine* Czas edycji: 2014-03-05 o 00:05 |
|
|
|
#3767 |
|
Raczkowanie
|
Trzeba też poszukać gdzie są w miare w dobrej cenie. Mi się udało za te 37$, ale są też za 60 albo 80$ co już uważam że jest ceną za wysoką i wtedy lepiej trochę dołożyć i kupić oryginał.
Te z ali są podobno troche lzejsze od oryginalnych. |
|
|
|
#3768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Slowo "bynajmniej" znaczy "nie". To nie jest synonim "przynajmniej". Jakas plaga ostatnio z tym "bynajmniej" :/
|
|
#3769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie, nie ma sprawy .http://www.aliexpress.com/item/XS-XX...938728834.html Ja kupiłam ją u niego za 4,20 bo była akurat promocja... A wyjdzie na to, że żadna z 3 koszul u niego zamówionych do mnie nie dojdzie. Jestem cierpliwa, ale nie będę czekać 70 dni ;p. --------------------------- Chciałam powiedzieć jeżeli komuś to pomoże , albo pochwalić się, że coś zrobiłam źle jak kto woli ;p. Otóż postanowiłam "spróbować" szczęścia. Przyszła mi sukienka, jest dobrze wykonana, ale pas pozostawia trochę do życzenia. Miałam go przerabiać (moje plany od początku) ale pomyślałam, że spróbuję go zareklamować (2 spośród 4 guzików, przyszły na "jednej nitce") a w sukience pod osłoną gorsetu w jednym miejscu poszewka jest źle zszyta (nie przeszkadza to w użytkowaniu, i jest 100 %nie widoczne bo jest pod spodem 3 warstw sukienki). Tak poza tym, pas ma kolor jak z czasów świetności różowych strojów lalki Barbie. ![]() A więc... Opisałam sytuację . I poprosiłam o 12$ zwrotu (całość sukienki kosztowała 56). Musiałam dodać załącznik (wcześniej o tym nie pomyślałam a więc nie miałam własnych zdjęć) dodałam tylko zdjęcie z aukcji (pobrane od nich) i napisałam, że ten kolor zakupiłam. Spodziewałam się rano, że dostanę mejl z prośbą o zdjęcia (wiadomo, należą się skoro czegoś żądam). A co zastałam rano? (w stosunku do odpowiedzi użytkowników allegro nie dostałam odpowiedzi: a czego się spodziewałaś za taką cenę ;p) Duże, długie przeprosiny . Informację, że akceptuje moją reklamację... I że wysyła zwrot. Co ciekawe to raczej nie przyklejona formuła, bo pisałam mu o tym, że mniej więcej tyle będzie mnie kosztować naprawa pasa u krawca. A on też się odniósł do kosztów naprawy, ale użył przy tym innego słownictwa niż ja. I zasugerował, żebym może wymieniła pas zamiast go przerabiać... Cóż za pomoc ;p. Moja konkluzja? Może za mało zażądałam (ale sukienka jest na prawdę porządnie wykonana, ma bardzo dobry a wygodny gorset (chodzi mi o wszyte do niej usztywnienia i "druty") i jestem z niej bardzo zadowolona . Więc, uznałam,że nie będę prosić o więcej ( i tak od samego początku wiedziałam, że będę likwidować pas bo przestrzegł mnie, że tren jest długi - a chciałam go dopasować do szpilek). Co ciekawe wykończenia i obszycia są świetnie wykonane, nie będą się zaciągać i nie mają "niedoróbek". http://www.aliexpress.com/snapshot/6008614949.html Tak więc jeżeli kogoś interesują takie suknie (sprzedaje raczej balowe suknie tylko) to polecam tego sprzedawcę. Jest wart uwagi. Mógłby trochę szybciej wysyłać, ale mieści się w wyznaczonym przez siebie czasie. I odpowiadał cały czas - nawet przed zakupem- na wszystkie moje pytania. Kolor sukni: miał być jasną morelą i jest . P.S. Wiem, że u innych sprzedawców, którzy naśladują Sherri Hill był problem z jakością "trenu", że był bardzo cienki, składał się z jednej warstwy itd. Tu nie ma tego problemu. Jest na prawdę bardzo okazały. I nie ma brzydkich prześwitów. --------------------------------------------- Będę wymieniać broszę w sukni, bo ta jest brzydka... Przynajmniej dla mnie. Moje pytanie, czy znacie na ali kogoś kto ma w dziale z biżuterią brosze? I ma zamówienie np. od 10$ a nie wyżej (wiadomo, będę musiała zapewne coś domówić). Na allegro są brosze, ale bardzo drogie (przynajmniej jak na jeden raz). A te tańsze są raczej brzydkie. Edytowane przez w_o_m Czas edycji: 2014-03-05 o 01:39 |
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówienie wysłane 20 lutego nadal nie wyświetla mi się w trackingu
![]() Nie wiem czy soboty, niedziele i święta też się wliczają w te 10 dni, do kiedy ma się pojawić nr w systemie, czy wyłącznie dni robocze?
|
|
#3771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fakt słowo użyte w błędnym kontekście- już się zlinczowałam haha
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Guziki wysłane 22 były przedwczoraj, a wczoraj dotarła kolejna paczka wysłana 18 lutego
W drodze kolejna paczka
|
|
#3773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3774 |
|
Konto usunięte
|
No, to rozmiar dobry wzięłam, bo mój też ma 3 lata, ale jest drobny i na pewno 4t by był na niego za duży. Te 3t też może być ciut za duże, ale do jesieni mam nadzieję że urośnie i nabierze ciałka.
bzyczka1, to ekspress Fajnie, ja już nie mogę się doczekać moich tkanin, już wysłane. Jeden sprzedawca miał na wysłanie aż 3 dni, wysłał następnego dnia po weryfikacji płatności, więc nie jest źle.
|
|
|
|
#3775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam coraz większe wrażenie, że oceny często są fałszywe/kupione.![]() A co do sukienki to dobrze potraktował Cię sprzedawca
|
||
|
|
|
#3776 |
|
Konto usunięte
|
napisz wiadomość do sprzedawcy, niech sprawdzi czy dobry numer Ci podał. ja czekałam niecały tydzień, numeru nadal nie było, wiadomość wysłałam i następnego dnia dostałam linka do strony z trackingiem i faktycznie przesyłkę znalazło. z tym, że data nadania była datą mojego wysłania wiadomości...
|
|
|
|
#3777 |
|
Raczkowanie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;4544449 5]No, to rozmiar dobry wzięłam, bo mój też ma 3 lata, ale jest drobny i na pewno 4t by był na niego za duży. Te 3t też może być ciut za duże, ale do jesieni mam nadzieję że urośnie i nabierze ciałka.
bzyczka1, to ekspress Fajnie, ja już nie mogę się doczekać moich tkanin, już wysłane. Jeden sprzedawca miał na wysłanie aż 3 dni, wysłał następnego dnia po weryfikacji płatności, więc nie jest źle.[/QUOTE]Pokaż potem co kupilas i co przyjdzie bo jestem ciekawa ciuszków dziecięcych
|
|
|
|
#3778 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do bluzeczki, to oczywiście pokażę, mam nadzieję że gdzieś tydzień góra dwa będzie u mnie. |
|
|
|
|
#3779 |
|
Zadomowienie
|
Dzis mi przytargal listonosz
http://www.aliexpress.com/snapshot/6011306802.html jak na foto polecam jak ktos lubi taki fason
|
#3780 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A jak z rozmiarówką??? Standard czy brać większą? ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Polecam porównywarkę cenową aliexpress : www.chnprice.com Wklejacie link i wyszukuje inne oferty , czasem można coś znaleźć taniej, czasem nie działa to do końca. Ale można zawsze poszukać lepszej ceny, lepszego sprzedawcę czy więcej opinii o produkcie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

Mam coraz większe wrażenie, że oceny często są fałszywe/kupione.