![]() |
#811 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Miłośniczki H&M - cz. XV
Cytat:
![]() tyle zachodu o glupi tshirt za 20zł... Wydaje mi sie, ze to kwestia obslugi w hm. W moim hm ekspedientki sa okropne. Jakis czas temu kupowalam cos z kuponem z newslettera to ekspedientka wolala kierowniczke zeby zapytac sie czy ten kupon jest autentyczny. Kierowniczka powiedziala, ze pierwszy raz w ogole widzi taki kupon. Powiedzialam im, ze jak maja problem ze znajomoscia swoich promocji to niech zadzwonia do centrali i sie dowiedza. Z wielka laska uwzglednily kupon. Zalosne zachowanie.... Moze dlatego odrzucaja mi prawie wszystkie reklamacje, bo czesto cos reklamuje? Wiekszosc ich produktow nadaje sie do reklamacji, wiec to robie (mechacenie, rozciaganie, prucie sie, odklejanie podeszw butow itp) A swoim zachowaniem tylko odstraszaja klientow. Oczywiscie nigdy nie dostalam zwrotu gotowki za reklamacje. Zawsze karty podarunkowe. Chociaz uswiadamialam im, ze robia zle, ze nie moga tak robic. Nic to. Upra sie jak osly i nie przetlumaczysz, a ja nie bede z nimi walczyc o marne kilka groszy. Teraz wole isc np. do zary, przeplacic te kilka zlotych, ale przynajmniej mam kompetentna obsluge i reklamacje ze sklepu internetowego rozpatrywane od reki. Wszystkie pozytywnie. Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2014-03-04 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Wtajemniczenie
|
mechacenie też reklamujecie? mam komin z H&Mu, ale nie noszę go, bo nieźle się zmechacił, jak to bywa z wełną
![]()
#813 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
kojarzę jedna klientkę, która robi reklamacje notorycznie. przynosi na raz po kilka rzeczy, wszystkie z taka samą wadą (odbarwienie materiału). zwracamy jej kasę na kartę. w tym samym dniu robi kolejne zakupy płacąc po kolei 6 kartami (wszystkie ze zwrotu) ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
Co do jakości obsługi w H&M to owszem, czasami bywa niedoinformowana, ale z reguły jest miła. W przeciwieństwie do niektórych sfochowanych pańci z Zary. Powtarzam niektórych, bo generalizowanie mogłoby być krzywdzące dla pracujących tam miłych osób, których ostatnio jest coraz więcej, nie ich wina, że muszą zadawać irytujące pytania: a czy mogę poznać powód zwrotu ? (odpowiadam na to z uśmiechem i udanym zdziwieniem: ja tylko korzystam z przysługującego mi prawa do zwrotu, co przerywa dalsza bezsensowną rozmowę np. a może wymieni sobie pani na coś innego - gdybym chciała to sama bym na to wpadła), to jeszcze ostatnia praktyka proponowania zwrotu środków z regularnej sprzedaży na kartę podarunkową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Wiem, że przeceny się skończyły, wiem, że jest zniżka przychodząca na maila, ale czy szykują się jakieś między sezonowe wyprzedaże? |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Rozeznanie
|
Kazdy kij ma dwa końce. Ja ze swojej strony ( jako sprzedawca) moge powiedziec, ze caly personel jest szkolony tak, aby byl uprzejmy i mily dla klinetow. Wiadomo, jestesmy te ludzmi i kazdy moze miec gorszy dzien ale nie powinnien okazywac tego w pracy( i u mnie w H&M tak sie nie zdarza). A zazwyczaj klineci okazuja sie piekelni. Najgorzej jest z reklamacjami. Przyjmowane sa wszystkie, ale proponowana jest wymiana na inny towar lub zwrot na karte( taka polityka sklepu). Uwazam, ze jest to fair szczegolnie ze przyjmowane sa WSZYSTKIE reklamacje i zalatwiane od reki w 5 minut.
Klika przykladow reklamacji ode mnie: -klientka, ktora kupuje rzeczy i po 2-3miesiacach WSZYTSKIE reklamuje. Zawsze ten sam powod - dziura po klipsie. Zawsze jest arogancja, rzuca rzeczy na lade ani dzien dobry ani do widzenia nie odpowie... - ostatnio Pani reklamowala spodnie, nie miala paragonu, nie pamietala kiedy kupila i miala wyciete wewnetrzne metki... - Pani reklamowala kosmetyczke przeceniona na 10 zl z wycietymi wewnetrznymi metkami( ktore sa potrzebne do reklamacji) Na reklamacje jest 2 lata a Pani reklamowalo po roku i 11 miesiacach, robiac awanture i wydzierajac sie, keidy jej powiedzialam ze do reklamacji potrzebne sa wewnetrzne metki... Ogolnie klienci sa straszni, oczywisci nie wszyscy bo zdarzaja sie bardzo mili. Nie mozna generalizowac. Ale trafia sie wiele osob, ktore potrafia wyzywac, wysmiewac i traktoac Cie jak najgorszego robola bo pracujesz w sklepie... Tez problem jest z kuponami z newsletrera, bo ktos wydrukuje 10 i chce znich skorzystac a kiedy odmowie to wielka afera. Na kuponie jest napisane jeden kupon dla jednej osoby, ale nie... Rozumiem, ze ktos kupuje rzeczy z tymi kuponami ale nie na raz. Ja nie przyjmuje jesli ktos chce przy jednym podejsciu do kasy wykorzystac kilka kuponow, bo sa kamery i potem ja bede miec problemy... ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- w drugiej polowie marca
#817 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wiadomo może kiedy linia reklamowana przez Miradnę Kerr wchodzi do sprzedaży?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupuje sweter, a pani na to "a spodni nie udało się wybrać" ![]()
![]() |
#819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie wiem o co z tym chodzi ale często wyczuwam w klientach postawę bojowa jaką przyjmują kiedy przychodzą z reklamacją. jakby szli na wojnę. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- napisze jak będę wiedziała |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz mi troche przeszło, ale kiedyś wstyd mi było coś reklamować i zawsze przychodziłam we wczesnych godzinach, żeby broń boże nie ustawiła się za mną kolejka ![]()
![]() |
#821 |
Zadomowienie
|
na męskim dziale promocja na swetry. wszystkie za 40zł
(na oczy nie widziałam, przekazuje to co od kolegi usłyszałam) |
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy tak jest wszędzie, ale u mnie wczoraj ogłaszano promocję na dziale dziecięcym:przy zakupie 2 par jeansów druga 50% taniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Wtajemniczenie
|
Czy ta torebka pojawiła się już w sklepach?
![]() http://www.hm.com/pl/product/25418?article=25418-A najbardziej interesuje mnie Rzeszów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Raczkowanie
|
Ta promocja na męskie swetry 40 PLN jest rzeczywiście?
Czy wiadomo kiedy rusza mid season sale? |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Konto usunięte
|
mam pytanie dotyczące zwrotów
![]() kupiłam coś korzystając ze zniżki z newslettera, czy jeżeli chciałabym to zwrócić to normalnie dostanę zwrot gotówki czy będą jakieś kombinacje ze zwrotem na kartę podarunkową? |
![]() ![]() |
![]() |
#828 | ||
Zadomowienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4545021 7]mam pytanie dotyczące zwrotów
![]() kupiłam coś korzystając ze zniżki z newslettera, czy jeżeli chciałabym to zwrócić to normalnie dostanę zwrot gotówki czy będą jakieś kombinacje ze zwrotem na kartę podarunkową?[/QUOTE] Na kuponie jest informacja, ekspedientka przy zakupie tez o tym mówiła. Ja juz ci na to pytanie odpowiedzialam. Dostaniesz normalnie zwrot na kartę wydawana przy zwrocie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
Wiadomo kiedy ale napisze o tym dopiero jak ruszy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja mam inne pytanie. Widziala ktoras te spodniczke w rozmiarze xs? Mialabym taka prosbe, czy mozna byloby mi ja kupic, pieniadze itd bym zwrocila oczywiscie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez omleecik Czas edycji: 2014-03-05 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Wtajemniczenie
|
przeleciałam dzisiaj 3 h&my za ta marynaką w paski http://www.hm.com/pl/product/24721?article=24721-B i nigdzie nie było ;(
za to kupiłam ta koniakową http://www.hm.com/de/product/21514?a...rticle=21514-D była jedna jedyna w r36 ![]() ale pierwszej i tak nie odpuszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#835 |
batonik
|
![]() Widziałyście u siebie te kobaltowe spódnice? Byłam dzisiaj w h&m i mierzyłam czarną i jestem w niej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- w moim sklepie było tego sporo. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
batonik
|
No ta miała jakąś tam fakturę, ale mam wrażenie że to jest materiał do kilku prań i zacznie szybko się mechacić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Zakorzenienie
|
Z góry przepraszam za offa, ale nurtuje mnie jedna rzecz. Otóż czy Wasze ramoneski też są takie opięte w okolicy brzucha jak je zapniecie? Oczywiście wiem, że lepiej wygląda rozpięta, ale ostatnio tak przymierzałam i jak była ładna to opięta
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.