Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 22:34   #1441
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kochana, nie mam z nim szans - wymyslil sobie, ze Zapp jest UWAGA "brzydki". To mowi facet, ktory oglada namietnie mjm
Trace czasem wiare w niego

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Nie wiem, osocho... Ale rozwaliło mnie
http://kwejk.pl/obrazek/2019518/jak-pic.html

Cytat:
dziekuje za sprawdzenie

A Lili jaka mala krolewna

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
neti, pisałaś, że macie teraz antybiotyk Klacid; jak długo macie go podawać?

co do kurteczki na wiosnę, to Filip zmieści się na szczęście w tą, co na jesień mu kupiłam, używkę z nexta, taka fajna brązowa pikowana

ja też kiedyś napaliłam się na dukana i to był wieeeelki błąd; schudłam niby 10 kg, ale włosy i paznokcie mi się posypały, a w ostateczności kg i tak wróciły; no i taka ilość białka to chyba za dużo dla organizmu

ja byłam kp tylko tydzień, a Filip teraz ma zajawkę na cycki naciąga mi bluzkę, wpycha łapy, za sutki łapie i mówi "cycy" z taaaaaakim usmiechem; a ostatnio przyniósł mój biustonosz z łazienki i też "cycy, cycy"; zgadnijcie, kto go tego nauczył

jaka?

h&m jest większe od innych firm

średnio strasznie kaszle i dławi się flegmą, okropny katar ma i ciągłe pobudki w nocy, bo oddychać nie może; na szczęście przeprosił się z katarkiem, tylko najpierw wszystkie misie muszą być odkatarzone, a na końcu on

jaki cukieras

Ja tam nigdy w zadne diety nie wierzylam Dla mnie 4-5 (czasem 6 ) posilkow dziennie to podstawa, przy czym rano wiecej wegli a na kolacje wiecej bialka. Do tego jak najwiecej warzyw, ze 2 owoce dziennie i gicior

Sylwia, moja teraz z h&m nosi 86cm i na wiosne tez jej taki rozmiar kupilam a na lato juz robie zapasy 92

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-03-04 o 22:39
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 22:46   #1442
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, nie powiem nic madrego, bo musisz po prostu przeczekac, bedzie lepiej

Pamietasz, ze moj Kuba tez taki byl? No wlasnie, byl.
W domu nie moglam ruszyc sie na krok, nawet do kibelka za mna chodzil i to w tempie ekspres. Łaził mi pomiedzy nogami jak cos gotowalam. Po prostu caly czas nie odkejal sie ode mnie.

I ostatnio, gdzies z 2tyg temu mniej wiecej nagle cos sie ruszylo (wtedy kiedy zaczal pieknie cwiczyc bez placzu). Usmiecha sie do obcych osob (wczesniej nigdy), zagaduje ich swoim "tetete", "baabababa" i inne takie albo smieje sie w glos. W domu nadal najbardziej lubi szwedac mi sie pod nogami, ale przynajmniej nie wrzeszczy, kiedy wstaje od niego z podlogi. Sa tez chwile, kiedy bawi sie sam (max 10min, ale chociaz COS da sie zrobic ).
Takze wytrzymaj jeszcze troszke taki etap niestety, jestes centrum jego swiata...
ciężko jest być centrum świata...
ale wierzę, że kiedyś minie...
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuję za zaproszenia na FB! Bardzo mi miło.
Idę na fejsa rozpocząć proces identyfikacji nicków i nazwisk. Z góry przepraszam za żenujące pytania w stylu "czy Ty to TY"
to i ja Cię zaraz zaproszę
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
osz cholera jasna, znowu mi go na spaniu siepnęło.... i to tak, ze prawie pamek nie ogarnął......
Dziekujemy za wszystkie kciukasy i zyczenia zdrowia, bo jak tak dalej bedzie to sie przydadza.....

mam identyczne odczucia......

Szaja, jak ty czyms dołożysz

Wspólczuje z całego serca..... Moze faktycznie zastrzyki w takiej sytuacji bedą najlepszym wysjciem?
Kochana, wyniki na pewno beda dobre a ty sie lecz biedulinko najwyzej wysle Ci ponownie ok

jest tylko jedno wysjcie- przeczekac i nie sluchaj pieprzenia tzta bo w tym momencie wyjatkowo głupio gada... U nas było identyko- darcie i wyjec jak odchodziłam centymentr od niego, nawet siku było z jego asystą przy moich kolanach, mineło, teraz nawet sam bawi sie na dywanie a ja moge w spokoju (wzglednym) kawe wypic czy sniadanie zjesc

przywracasz mi wiarę...
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
pod nazwą - nie mające konta fb

a moze strzeliłabys dokładnym przepisem w k. na jakies w miare proste danie/sałatke/przekaske?

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Jeej dziewczyny, co to sie dzieje z tymi chorobami?
Zycze zdrowia wszystkim chorowitkom, tym malym i tym duzym

Ale mnie Tz ostatnio wkurza Zawsze chodzil na silke, dbal o siebie, itp. Wszystko spoko. Po porodzie powiedzialam mu, ze narazie nie bedzie mogl na ta silke jezdzic bo ja sama cale zycie z dziewczynkami siedziala nie bede. Oczywiscie nastapila wielka obraza majestatu co jeszcze moglam zrozumiec ale teraz on sie totalnie zapuscil Na noc je zupki chinskie, pizze, itp. I jeszcze twierdzi, ze to wszystko moja wina Wiem, ze wyda Wam sie to zalosny powod do dolowania sie ale mnie to naprawde juz przygnebia, nie wiem jak z nim rozmawiac

Wyzalilam sie, przepraszam, ze w obliczu wojny i chorob pisze o tak glupiej sprawie

Dla dziewczyn bez fejsa fotka z dzisiaj
a może idźcie razem np na basen, wszyscy razem... tż zobaczy, że daleko mu do ratowników i może zacznie coś ze sobą robić...
Cytat:
Kochana, nie mam z nim szans - wymyslil sobie, ze Zapp jest UWAGA "brzydki". To mowi facet, ktory oglada namietnie mjm
Trace czasem wiare w niego

Jezdzilismy nim jedynie w sklepie.
Twój tż mnie rozwala

jestem wieczorowo, Kuba śpi ale Bidulek się męczy, strasznie dziąsełka rozpulchnione, na pewno go boli
ja nadal bez @ tż się śmieje, że mnie załatwił :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 22:53   #1443
ania13.03
Zadomowienie

Dziewczyny patrzcie jaki joke http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news...ign=FacebookHN

nancy on by w takim stanie na basen nie poszedl Sam wie, ze zle wyglada, ale wszystko co robi to zwala cala wine na mnie

Odbilo mu. Msci sie na mnie za to, ze mu nie pozwolilam chodzic na silownie, swoim kosztem

Kochana, kiedy testujesz???

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-03-04 o 22:55
Stary 2014-03-04, 23:00   #1444
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny patrzcie jaki joke http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news...ign=FacebookHN

nancy on by w takim stanie na basen nie poszedl Sam wie, ze zle wyglada, ale wszystko co robi to zwala cala wine na mnie

Odbilo mu. Msci sie na mnie za to, ze mu nie pozwolilam chodzic na silownie, swoim kosztem

Kochana, kiedy testujesz???
to powiedz, ze sama pójdziesz
nie wiem kiedy... na razie jeszcze wierzę, że na dniach dostanę
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 23:12   #1445
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
to powiedz, ze sama pójdziesz
nie wiem kiedy... na razie jeszcze wierzę, że na dniach dostanę
Wiesz co, to jest jakis pomysl

Zrob jutro

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-03-04, 23:40   #1446
Kija80
Zadomowienie

Putin jest najprawdopodobniej na liście kandydatów do tegorocznej pokojowej nagrody Nobla
http://m.onet.pl/wiadomosci/swiat,ncwkb
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 02:19   #1447
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
neti, pisałaś, że macie teraz antybiotyk Klacid; jak długo macie go podawać?
Kochana-7dni, czyli ostatnia dawka wypada nam czwartek rano-dzis idziemy na kontrole.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 03:19 ---------- Poprzedni post napisano o 03:04 ----------

Ale mnie brzuch napitala....nie mogę spać.czy to możliwe żeby jeszcze od antybiotyku?(ostatni raz brałam w niedziele)...:banghead::b anghead::banghead:

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-05, 05:59   #1448
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Jak wiecie,moje dziecko wstaje "dość" wcześnie,więc i mój zegar biologiczny ustawiony jest w ten sposób aby o 5 być gotowym do zabawy. I co? Dzisiaj obudziłam się o 5.30 a Blanka nadal śpi

Ale miałam czas w łóżku żeby Was przeczytać. Dobrze że tu nic mówić nie trzeba bo nie dałabym rady.

Nawijko a TZ jeszcze ogląda mjm? Przecież zarzekał się że przestanie

Hje okropnie Ci współczuję atmosfery Mam nadzieję że po wizycie u t. nabierzesz sił i dystansu

Szaja w mafię wchodzę A tak poważnie to boję się okrutnie co dalej będzie. Jeszcze Nobel dla tego (...) to są jakieś żarty.

Neti mam nadzieję że Usnęłas i ból przeszedł

Bokeh,Lady do lekarza z bólami! Nie ma żartów.

Ania piękna Lilka! A co do TZ,to Najłatwiej zwalić na kogoś winę za własne lenistwo.

Sylwietta jak Mały? Jak się czuje? Straszne że on nie chce pić. A próbowałas podać wodę butelka?
Biedactwo małe

Debrah jak Amelka? Udało się coś podać? I jak Ty się czujesz?

Aska hej Opowiadaj co u Was? Jak Blanka?

Więcej nie pamiętam. Cała noc miałam gorączkę TZ mówi że byłam mokra cała noc A on i tak mnie przykrywał żebym się "wypociła".

Gdzie się podziała Ezzo? I Charliz z wieściami o Oli?

Właśnie Blanka się obudziła. Ja byłam nieprzytomna,ale mąż mówi że nie wstawał do Niej ani razu! Czyli mamy przespana noc!

Lecę szykować się do pracy. Buziaki!

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Jeszcze chciałam Wam napisać że wczoraj w aptece czekała na mnie przykra niespodzianka. Otóż kupowałam Nutramigen i pani do mnie 112zł. Zdziwiłam się bo zawsze było niecałe 30 (za 8op). Otóż okazało się że od marca mleko refundowane jest na 30%. Mówiłam już co myślę o naszym prorodzinnym państwie?

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 06:26   #1449
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

FEWCIU kochana...zdroweczka! No ja usnelam w koncu ale zaraz jak usnelam....mlody sie obudzil..no i teraz już też.nie spi...kurde kiedyś spał znacznie lepiej.
A z tymi mlekami...wcześniej kupowalismy ten bebilon na zaparcia, nie dosc ze mala puszka to prawie 30zl(kupowalam na all po 12szt:banghead: ale wychodziło po 23zl) a teraz pepti..po 10zl jeju jaka to ulga dla nas na razie... tragedia z tymi mlekami.

Co do nominancji do Nobla.... to zenujacy zart..

Wlasnie charlizzzz jak Ola?

A wlasnie...WITAM WAS

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Mam zaczne od tego, ze spacerowki idealnej nie uswiadczylam

A najwiekszy problem mam z... TZ :/
Oczywiscie najwiecej do powiedzenia ma, a na spacer chodzi raz w tygodniu. Ale juz mi zapowiedzial, ze jak kupie bez konsultacji z nim to bedzie w Tuli pomykal. Aha, akurat Kuba da sie tam wpakowac na pol dnia w lecie

Ale do rzeczy.

Nie chcemy takiej typowej parasolki na malych kolkach.
Zakochana jestem w wozkach mamas&papas (Sola, Armadillo, Ora, Luna), ale ze one po 10kg maja, wiec wlasciwie odpadaja... ()

Wizualnie mi i TZ podoba sie Baby Jogger Citi Mini 4, ale niestety ma kilka wad, ktore go raczej dyskwalifikuja (m.in. nieregulowana raczka, nieregulowany podnozek).
Bardzo podobny do niego jest Britax B-agile. Nie wiem jak z jego jakoscia wykonania, dlatego jutro jedziemy go ogladac. Jak bedzie ok to raczej go wezmiemy.

Ja bylabym sklonna kupic Quinny Zap, ale TZ sie upiera przy 4-kołowcu.

Podoba nam sie tez Xlander Xcite, ale znow waga - 10,5kg...

I takie o mam rozterki
Nawijko..a czemu kupujecie spacerowke?zmieniacie na nowszą?lzejsza? Daj znać jak ten co dzis będziecie oglądać..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-03-05 o 06:20
Stary 2014-03-05, 06:31   #1450
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dzewczyny które już nie kp czy Wasze maluchy dotykają Wam UU? Leoś robi to bez przerwy, kiedyś próbowałam go przystawić to zrobił pfuuu w cycka i się zaśmiał ,ale łapka w dekolcie non stop słodziutkie
Moja ogólnie ma jakąś fazę na oglądnie ciała, cały czas mi każe koszulkę podnosić i brzuch mi oglada, palec w pempek wsadza, (wczoraj tak maca i mac i nagle przytuliła się do brzucha ) to samo z kolanami i stopami, no a ostatnio ciągnie mi bluzki i w dekolt zagląda i maca przez bluzkę.

Kurczę mnie Ultra napewno nie znalała na fb z pracy nie moge wejść na fb, może wieczorem Cię poszukam na fb.

Sylwietta trzymam kciuki że by sie poprawiło z tymi kupami i żeby to nie był rota.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 06:32   #1451
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
Kupuje Yae karnet na scianke wspinaczkowa.
W lazience mami zlew z wystajaca polokragla misa w stosunku do szafki ponizej, z boku jak kieliszek do wina to wyglada. Yae stajac na palcach siega do krawedzi zlewu. Wczoraj po kapieli stanela na palcach, schwycila sie krawedzi zlewu, nogami po szafce i na rekach sie podciagala jednoczesnie. Efekt? Siegnela broda ponad krawedz zlewu Dzis doskonali te umiejetnosc...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 06:32   #1452
LadyWhisper
Zakorzenienie

moje dziecię miało dzisiaj tylko jedną pobudkę!!!!!!!!!! i wypił mleczka z połowy porcji!!! może jednak prześpimy kiedyś całą noc

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 06:43   #1453
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, tablica teoretycznie mniej bezpieczna, bo nie ma komentarzy, itp. Preferowany jest odbior osobisty, a wysylka na wlasna odpowiedzialnosc.
Choc np ja klientow nie oszukuje A juz ladna sumke zarobilam.

A moze wyhacz cos na szafka.pl? Ja tam kilka razy kupowalam/sprzedawalam.
Ja często kupuję na tablicy, ale np w lecie moja bratowa nacięła się na oszusta, chciała trampoline kupić i nc z tego, najlepsze że nie miałą jak zapłacić i ja zrobiłam przelew i w niedzielę była u mnie policja i dostałam wezwanie w celu zlożenia zeznań bo go złapali i może nawet kase się da odzyskać
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-03-05, 06:43   #1454
LadyWhisper
Zakorzenienie

poza tym tak mi się wrył w łeb ten konflikt że cholera całą noc mi się śniły koszmary z Putinami Janukowyczami Tymoszenkami..... bosz....nawet we śnie nie mogę od nich odpocząć

mnie tyż Ultra poznała, jak to napisała - szybko jej ze mną poszło

Widziałyście wczoraj w studio Svena Hannavalda???
nawet mojemu małżonowi się spodobał

Stary 2014-03-05, 07:05   #1455
Ifwka
Zakorzenienie

Nadrobiłam i witam się już oficjalnie dzisiaj. Tez mam jakieś spotkania ale juz krótsze więc bardziej na bieżąco będę.
Wczoraj Tż znowu usypiła Olwike i znowu posżło mu sprawnie. Niestety trzeci wieczór z rzędu nie zjadła mleka, dzisiaj spróbuję jej dac kromkę jakąś. Obudziął się o 2 zjadła i spała na pewno do 6, jeszcze sie nie dodzwoiniłam do domu to nie wiem.
Niestety film był beznadziejny, strata czasu poprostu.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-03-05, 07:05   #1456
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Neti, Lady - cudne chłopaki!

Ujawniam się: https://www.facebook.com/weronika.czarkowska
Jeeezu, pierwszy raz tak otwarcie

Spotkanie zaraz mam, będę później
zapka wyslana

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45430298]Może ma małego... [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez fifania Pokaż wiadomość
Mały ... , duże ego
to chcialam napisac duzego ego= maly ekhm, male ego= duzy ekhm potwierdzone info

Cytat:
Bokeh byłaś w lidlu? widzialaś jakie pyszności?
lecę po prosciutto i owoce morza
wzielas te wielka szyne? ja sie na nia czailam dla Tza w poprzednim tygodniu wloskim, ale bolalo mnie naraz wydac ponad 40 zl na szynke :P

Cytat:
Ultra szal robisz weszła na wizaż i poległa

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

sama szałwia może nic nie dać potrzebny jest system
a czemu chcesz już odstawić?

dzewczyny które już nie kp czy Wasze maluchy dotykają Wam UU? Leoś robi to bez przerwy, kiedyś próbowałam go przystawić to zrobił pfuuu w cycka i się zaśmiał ,ale łapka w dekolcie non stop słodziutkie

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Krowa odezwij się co u Was
Lapie mnie za cycki, rozciaga bluzke przy dekolcie(ku uciesze tza :P) iiii szczypie strasznie

Cytat:
ja też
zaloz fejsa, z checia pogapie sie na Twoje zdjecia

Dziewczyny to co sie dzieje w tej firmie to jakis koszmar tyle ludzi zwolnili, maja jeszcze zwalniac.. Ja chodze zestresowana, tylko o tym mysle, wczoraj lapek mi spadl ;/ kawe cala wylalam na stolowce...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 07:09   #1457
marsi11
Zakorzenienie

hello
u nas jedna pobudka, o 5

Lady- to skoro masz schiza co miesiąc to czemu nie stosujesz antykoncepcj?

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
c

jestem wieczorowo, Kuba śpi ale Bidulek się męczy, strasznie dziąsełka rozpulchnione, na pewno go boli
ja nadal bez @ tż się śmieje, że mnie załatwił :/
trzymam kciuki za II kreseczki

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Moja ogólnie ma jakąś fazę na oglądnie ciała, cały czas mi każe koszulkę podnosić i brzuch mi oglada, palec w pempek wsadza, (wczoraj tak maca i mac i nagle przytuliła się do brzucha ) to samo z kolanami i stopami, no a ostatnio ciągnie mi bluzki i w dekolt zagląda i maca przez bluzkę.
przypomniało mi się
jak szłam ostatnio do gina to na szybko nałożyłam krem do depilacji na bozenkę no i musiałam chwilkę poczekać zanim zacznie działać, w tym czase Leo chodził i zaglądał co tam mama ma
A Leoś jak idzie do kąpieli i jest bez pampka to w różnych akrobacjach bada swoje dzondera- ostatnio ułożył się głową w dół i od tyłu macal se jajuńcia, padaliśmy ze śmiechu z TZ

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
moje dziecię miało dzisiaj tylko jedną pobudkę!!!!!!!!!! i wypił mleczka z połowy porcji!!! może jednak prześpimy kiedyś całą noc
wow brawo, oby tak zostało
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
pod nazwą - nie mające konta fb

a moze strzeliłabys dokładnym przepisem w k. na jakies w miare proste danie/sałatke/przekaske?
ok, coś pomyślę a co konkretnie byś chciała? doprecyzuj

Kija jak przyjdę do biura to Ci odpiszę!

Meneq mam ytanko czy makaron soba można jeść jako danie główne?
bo ja jadłam tylko z ramenem a dziś zrana przed pracą musiałam coś na szybko ugotować i zrobiłam kurczaka w teryiaki z jakimiś warzywami (mieszanka chińska ) i zastanawiam się czy to podać z makaronem ryżowym czy mogę wykorzystać właśnie sobę np podsmażoną
kurde kupiłam w zapasie i mi zalega w szafce

a drugie pytanie o pastę miso, kiedyś Ciebiw pytałam, bo mam duże kg opakowanie, otworzyłam chyba w grudniu, trzymam w lodówce, czy mam to wyrzucić czy będzie jeszcze ok?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 07:21   #1458
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

[/COLOR]Jeszcze chciałam Wam napisać że wczoraj w aptece czekała na mnie przykra niespodzianka. Otóż kupowałam Nutramigen i pani do mnie 112zł. Zdziwiłam się bo zawsze było niecałe 30 (za 8op). Otóż okazało się że od marca mleko refundowane jest na 30%. Mówiłam już co myślę o naszym prorodzinnym państwie?

Fewciu, zdrówka
Co do rachunku w aptece. Nasza Julianka ma grype żołądkową/zatrucie/cokolwiek-od naszej lekarki nigdy się niczego nie dowiesz. Dała mi receptę, no to realizuję ją w aptece: 103 zł!! No okej, za leki to nic dziwnego ale ani jeden z 3 specyfików nie był lekiem na receptę tylko komercyjnym produktem o 100% odpłatności ;/ Przegadałam sprawę z aptekarką, powiedziała, że połowa to bzdury jakieś niepotrzebne i w sumie wzięłam tylko jeden preparat i probiotyk. Ta pediatra w ogóle się nie liczy z młodymi rodzicami. Strach myśleć przy poważniejszej chorobie jaką mi "recepte" zaserwuje.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
W lazience mami zlew z wystajaca polokragla misa w stosunku do szafki ponizej, z boku jak kieliszek do wina to wyglada. Yae stajac na palcach siega do krawedzi zlewu. Wczoraj po kapieli stanela na palcach, schwycila sie krawedzi zlewu, nogami po szafce i na rekach sie podciagala jednoczesnie. Efekt? Siegnela broda ponad krawedz zlewu Dzis doskonali te umiejetnosc...
Hihihi mały ninja Ci rośnie

Hej kobiety, ja trochę nie na czasie... Spóźnione ale szczere roczkowe życzenia dla Bartusia i Kubusia
Nie mam jak się wbić na forum, w łikend zaczęłam swoją szkołę zaocznie, dla mnie jest to duża zmiana nie widzieć się z Maluchem przez 12 h więc jestem taka... rozpieprzona trochę. Teraz ta grypa żołądkowa (ciężko nas to wystraszyło) no i zalegamy właściwie w łóżku, nawet nie mam się jak umyć, ubrać. Dziękuje Wam za porady na ten temat

A jakie laski w klubie Strach się wynurzać bo ja mam teraz etap trochę jak zaraz po porodzie
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 07:23   #1459
LadyWhisper
Zakorzenienie

stosujemy gumky
tyle lat brałam tabsy, że jestem tym już zmęczona, dzisiaj pogadam z ginem o jakiejś spiralce czy coś któraś ma???

Dziewczyny!!!!!!! Mój małż dojrzał do decyzji zmiany auta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szokens!!! Co polecacie? Muszę kuć żelazo póki gorące

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-05, 07:29   #1460
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Hania przebudziła się o 1 ze strasznym płaczem, jakby Ją coś bolało, jakby coś się śniło nie wiem ale tak płakała jak nigdy mleka nie, wody nie tylko cały czas się przytulała do mnie. posmarowałam dziąsła, dałam ibum i zasnęła ale do 3 cały czas przez sen popłakiwała. moja biedna.
a obecnie segreguje pranie

Cytat:

Jak wiecie,moje dziecko wstaje "dość" wcześnie,więc i mój zegar biologiczny ustawiony jest w ten sposób aby o 5 być gotowym do zabawy. I co? Dzisiaj obudziłam się o 5.30 a Blanka nadal śpi

Ale miałam czas w łóżku żeby Was przeczytać. Dobrze że tu nic mówić nie trzeba bo nie dałabym rady.

Nawijko a TZ jeszcze ogląda mjm? Przecież zarzekał się że przestanie

Hje okropnie Ci współczuję atmosfery Mam nadzieję że po wizycie u t. nabierzesz sił i dystansu

Szaja w mafię wchodzę A tak poważnie to boję się okrutnie co dalej będzie. Jeszcze Nobel dla tego (...) to są jakieś żarty.

Neti mam nadzieję że Usnęłas i ból przeszedł

Bokeh,Lady do lekarza z bólami! Nie ma żartów.

Ania piękna Lilka! A co do TZ,to Najłatwiej zwalić na kogoś winę za własne lenistwo.

Sylwietta jak Mały? Jak się czuje? Straszne że on nie chce pić. A próbowałas podać wodę butelka?
Biedactwo małe

Debrah jak Amelka? Udało się coś podać? I jak Ty się czujesz?

Aska hej Opowiadaj co u Was? Jak Blanka?

Więcej nie pamiętam. Cała noc miałam gorączkę TZ mówi że byłam mokra cała noc A on i tak mnie przykrywał żebym się "wypociła".

Gdzie się podziała Ezzo? I Charliz z wieściami o Oli?

Właśnie Blanka się obudziła. Ja byłam nieprzytomna,ale mąż mówi że nie wstawał do Niej ani razu! Czyli mamy przespana noc!

Lecę szykować się do pracy. Buziaki!

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Jeszcze chciałam Wam napisać że wczoraj w aptece czekała na mnie przykra niespodzianka. Otóż kupowałam Nutramigen i pani do mnie 112zł. Zdziwiłam się bo zawsze było niecałe 30 (za 8op). Otóż okazało się że od marca mleko refundowane jest na 30%. Mówiłam już co myślę o naszym prorodzinnym państwie?

brawo za przespaną nockę
masakra z tym mlekiem:/
Cytat:
Czesc!

Cytat:
brawo!
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Dziewczyny to co sie dzieje w tej firmie to jakis koszmar tyle ludzi zwolnili, maja jeszcze zwalniac.. Ja chodze zestresowana, tylko o tym mysle, wczoraj lapek mi spadl ;/ kawe cala wylalam na stolowce...
trzymam kciuki oby Cię to ominęło!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 07:40   #1461
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny..MARSI..MISIA. .odpowiecie mi na wczorajsze pytanie odnośnie pesto?
Chyba ze odpowiadalyscie a jam slepa...

Stary 2014-03-05, 07:45   #1462
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Kochana ja nie wiem czy pomogę, pesto robiłam tylko z makaronem zazwyczaj takim grubym co jest w lodówkach w lidlu i bez żadnego mięsa.

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 07:50   #1463
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
stosujemy gumky
tyle lat brałam tabsy, że jestem tym już zmęczona, dzisiaj pogadam z ginem o jakiejś spiralce czy coś któraś ma???

Dziewczyny!!!!!!! Mój małż dojrzał do decyzji zmiany auta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szokens!!! Co polecacie? Muszę kuć żelazo póki gorące
no to jak gumiserwis i nie pękł to czego się boisz?
ja się nie wypowiem odnośnie antykoncepcji bo stosowalam tylko przez krótki okres ale były to krazki nuva ring i jak dla mnie ekstra

Cytat:
pytałaś które lepsze? dla mnie to kwestia gustu, a czy na diecie można? generalnie jest tam oliwa ktora jest bardzo zdrowa ale i ser, który w nadmiarze na pewno tuczy zatem zalecam zdrowy rozsądek
ja wolę jako dodatek do czegoś, z samym makaronem jako sos niekoniecznie

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-03-05 o 07:52
Stary 2014-03-05, 08:00   #1464
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
Cytat:
Czesc!
o matko!

Cytat:
poza tym tak mi się wrył w łeb ten konflikt że cholera całą noc mi się śniły koszmary z Putinami Janukowyczami Tymoszenkami..... bosz....nawet we śnie nie mogę od nich odpocząć
:
tez mi sie kiedys Putin śnil pamietacie?

Cytat:

a czego szukacie? jaka kwota?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 08:05   #1465
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hejka jansie chcialam tylko przywitac i napisac ze bardzo tesknilam. Sciagnelam aplikacje forum bo z przegladarki w tel mi nie dziala, nie przelaczaja sie strony, nie da sie nic napisac. A teraz ide nadrabia zeby wiedziec co u was ... ale chyba tylko ta czesc. Wiecej nie dam rady ... buziole lasencje. Strasznie fajnie tu z wami byc znowu ... mam nadzieje ze tym razem uda mi sie byc na bieżąco ... chociaz wszystkie dotychczasowe próby konczyly sie fiaskiem ...

Hej juz myślałam ze nie wrócisz
Cytat:

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

sama szałwia może nic nie dać potrzebny jest system
a czemu chcesz już odstawić?

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Krowa odezwij się co u Was
Wiesz co, moja karmiona tylko kilka dni, a ostatni ma jakiś szał na wkładanie mi ręki pod bluzkę i jeszcze sobie gada "cycycyccy"
Czemu tak ?

Włosomaniaczka

Stary 2014-03-05, 08:23   #1466
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
no to jak gumiserwis i nie pękł to czego się boisz?
ja się nie wypowiem odnośnie antykoncepcji bo stosowalam tylko przez krótki okres ale były to krazki nuva ring i jak dla mnie ekstra

pytałaś które lepsze? dla mnie to kwestia gustu, a czy na diecie można? generalnie jest tam oliwa ktora jest bardzo zdrowa ale i ser, który w nadmiarze na pewno tuczy zatem zalecam zdrowy rozsądek
ja wolę jako dodatek do czegoś, z samym makaronem jako sos niekoniecznie
wiesz, tak dla zasady
mówisz? Pogadam dzisiaj z ginem o tym. Bo jednak spiralki sié bojé, plastry wydają mi się mało estetyczne..... Tabletek już mam dość po tylu latach, może faktycznie ta nuva.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hejka!

o matko!

tez mi sie kiedys Putin śnil pamietacie?

a czego szukacie? jaka kwota?
oamiętam ale w trochę innych okolicznościach niż u mnie
nie wiem, czegoś niedużego, stabilnego, na pewno 5drzwiowe, 15tys? 20?

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

moje dziecko tak reaguje na każde "nie"

Stary 2014-03-05, 08:30   #1467
aska27adopcje
Zadomowienie

Hejka laseczki. Dziekuje za mile przyjecie ... no i wiedziala. Na co sie porywam. Nadrabilam wczoraj 30 stron a tu juz milion nowych naklepane ...
Witam nowa mamusie super laske Ultre
Jak mloda pojdzie spac to wejde na kompa i napisze co sie u nas dzialo ...
Za nami moja deprecha połączona z napadami lekowymi ... masakryczny blad psychiatry bo.mi leki zamienila i doraznie bralam antydepresanty a leki na napady leku bralam ciagle ... czulam sie fatalnie ... dzieki Debrah juz jest oki bo to zauwazyla. Zmienilam lekarza i terapie skonczylam. Biorr antydepresant i jest o niebo lepiej ....
Za nami zapalenie oskrzeli u malej ...2 tygodniowa walka z nia, która kosztowala mnie 500 zl ... Debrah tez myslalam zeby zamienic antybiotyk na zastrzyki. Mloda dostawala zinat ...
Wysylam co napisalam bo juz mi mloda wyrywa tel ... jak usnie to postam sie cos wiecej napisac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-05, 08:31   #1468
Ultra81
Rozeznanie

Dzień dobry!

Uprzejmie informuję, że mam zapier**ol na fejsie (tak, wiem, tak mówi gimbaza, ale to akurat pasuje ). Także dziękuję WAM
Statystyki rozpoznawalności mam niezłe, w związku z czym samopoczucie też

Cytat:
Nieee, jeszcze walczę!

Cytat:
SZCZELCIE SE wspólne jedno konto...będziecie podglądać nas wszystkie fejsbukowiczki:p

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
jest tylko jedno wysjcie- przeczekac i nie sluchaj pieprzenia tzta bo w tym momencie wyjatkowo głupio gada... U nas było identyko- darcie i wyjec jak odchodziłam centymentr od niego, nawet siku było z jego asystą przy moich kolanach, mineło, teraz nawet sam bawi sie na dywanie a ja moge w spokoju (wzglednym) kawe wypic czy sniadanie zjesc
U nas dokładnie to samo, co więcej - zmiana przyszła praktycznie z dnia na dzień

Cytat:
Mnie teoretycznie stac, ale szkoda mi wywalac np stowke albo i lepiej na nowa kurtke skoro wiem, ze za kilka miesiecy pojdzie w kat... (co ja mowie, znajac moje skapstwo i tak bym ja opchnela )
Dlatego kupuje same uzywki, oczywiscie w bardzo dobrym stanie.
Co do pogrubionego -

Cytat:
Ale mnie Tz ostatnio wkurza Zawsze chodzil na silke, dbal o siebie, itp. Wszystko spoko. Po porodzie powiedzialam mu, ze narazie nie bedzie mogl na ta silke jezdzic bo ja sama cale zycie z dziewczynkami siedziala nie bede. Oczywiscie nastapila wielka obraza majestatu co jeszcze moglam zrozumiec ale teraz on sie totalnie zapuscil Na noc je zupki chinskie, pizze, itp. I jeszcze twierdzi, ze to wszystko moja wina Wiem, ze wyda Wam sie to zalosny powod do dolowania sie ale mnie to naprawde juz przygnebia, nie wiem jak z nim rozmawiac

Wyzalilam sie, przepraszam, ze w obliczu wojny i chorob pisze o tak glupiej sprawie

Dla dziewczyn bez fejsa fotka z dzisiaj
Baty dla tz!
I nie przepraszaj, wiadomo, że inne sprawy są ważne, ale trzeba też "ogarnąć swój ogródek".
A, i piękna Młoda Widziałam na fb, bo już mogę

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
No niestety, taki mamy klimat...
Mam nadzieję, że będzie lepiej!

Cytat:

Brawa za nockę!
A Twój tz jest naprawdę kochany! Nie ma brata przypadkiem?

Cytat:
Czesc!
Aparatka!

Cytat:
Też brawa za nockę!

Cytat:
przypomniało mi się
jak szłam ostatnio do gina to na szybko nałożyłam krem do depilacji na bozenkę no i musiałam chwilkę poczekać zanim zacznie działać, w tym czase Leo chodził i zaglądał co tam mama ma
A Leoś jak idzie do kąpieli i jest bez pampka to w różnych akrobacjach bada swoje dzondera- ostatnio ułożył się głową w dół i od tyłu macal se jajuńcia, padaliśmy ze śmiechu z TZ
Padłam!

Little - mam nadzieję, że z pracą będzie ok. Kciuki!

Dobra, zabieram się do roboty (nie, nie na fb).

Miłego!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 08:39   #1469
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
hello

u nas jedna pobudka, o 5

Lady- to skoro masz schiza co miesiąc to czemu nie stosujesz antykoncepcj?

trzymam kciuki za II kreseczki

przypomniało mi się

wow brawo, oby tak zostało

ok, coś pomyślę a co konkretnie byś chciała? doprecyzuj

Kija jak przyjdę do biura to Ci odpiszę!

Meneq mam ytanko czy makaron soba można jeść jako danie główne?

bo ja jadłam tylko z ramenem a dziś zrana przed pracą musiałam coś na szybko ugotować i zrobiłam kurczaka w teryiaki z jakimiś warzywami (mieszanka chińska ) i zastanawiam się czy to podać z makaronem ryżowym czy mogę wykorzystać właśnie sobę np podsmażoną

kurde kupiłam w zapasie i mi zalega w szafce

a drugie pytanie o pastę miso, kiedyś Ciebiw pytałam, bo mam duże kg opakowanie, otworzyłam chyba w grudniu, trzymam w lodówce, czy mam to wyrzucić czy będzie jeszcze ok?

Mozesz sprobowac, chociaz nigdy podsmazanej soby z prawdziwego zdarzenia nie jadlam.
Pascie miso nic nie powinno sie stac w lodowce

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Yae wlasnie rozprawia sie z zabezpieczeniami gniazdek. Powiedzcie mi, jak to jest miec spokojne dziecko?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 08:41   #1470
marsi11
Zakorzenienie

Lady- Pietraszko to cały TZ tylko Twoje oczy ma

Meneq dziękuje za pomoc, już się bałam ,ze kg miso pójdzie do kubła
to już wiadomo co mam dziś na obiad
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości