|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
![]() witam po 2 dniowej nieobecnosci Castia ogromne gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() to ja chce 14.04.14 , jak od dzisiaj zacze sobie tak wmawiac to moze sie uda ![]() ag powodzenia jutro, wszystko bedzie dobrze i ![]() teqiba ![]() magdus ale rozowo ![]() Wczoraj zameldowalam sie do szpitala, polozna mnie pyta kiedy mam termin porodu, mowie, ze 18 kwietnia a ta wpisuje w rubryke 19 lipca 2013 ![]() ![]() dzis bylam u diabetologa, cukry mam super i to bez zadnej diety, wiec moge kluc sie juz tylko 1 raz dziennie a nie 4 ![]() nadrobilam po lebkach, a juz na jutro zostawilam sobie lekture w postaci porodu elunki Dzis mi juz litery skacza Dobranoc ![]()
![]() |
#4622 |
Raczkowanie
|
Tak na szybko -
Mikołaj urodził się dzisiaj o godzinie 10.55 waży 3500g i ma 53cm ![]() Dostał 10 pkt.- wszystko jest w jak najlepszym porządku, obwód główki-34cm ![]() Jest prześliczny ![]() I pięknie ssie cycka ![]() Jutro napiszę coś więcej ![]() I oczywiście.... ![]() ![]() Sent from my HTC Wildfire using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie czujesz? Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4625 | ||
Moderator
|
Cytat:
Ale moze trafilas ta dobra partie ![]() Moja firma na szczescie ze Szczytna. ![]() Gratuluje cukrow ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluje!!! ![]() Widzisz - niepotrzebnie sie stresowalas ta glowka ![]() A Ty jak sie czujesz? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zakorzenienie
|
maggie moZe Twoje materace nie maja robali, bo chyba nie wszystkie je maja.
TeQiba to ja spamuje :-P Justine gratulacje ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- asienka gratulacje Za cukry ![]() pielegniarka musiala byc bardzo zmeczona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- zobaczylam zdjecie Mikiego, alez on ma dlugie wloskiiiiii Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4627 |
Zadomowienie
|
justine_87 super
![]() Cieszę się, że Synek zdrowy ![]() elunka przeczytałam Twój opis porodu i od razu lepiej-pewniej się czuję, dziękuję ![]() ![]()
#4628 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2014-03-04 o 22:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Zakorzenienie
|
Justine - wielkie gratulacje!!!
pochwalę się - zredukowaliśmy listę imion zostawiając do rozważenia 3. to ogromny postęp. zdradzę, jak już podejmiemy ostateczną decyzję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
Justine gratulacje!
Mój maz wlasnie pojechał do apteki całodobowej po mm.. nakarmilam Malego ale obudził sie po 15 min jeszcze głodny. Myślę "sciagne z drugiego cyca" - tego wczoraj opuchnietego. A mnie leci do butelki mleko z krwią ;( Sciagnelam ile moglam z prawego, na razie mikolaj spi, ale boję się co mu dam jak wstanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4632 | |
Zakorzenienie
|
![]() Castia, serdecznie gratuluje Filipka ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Najserdeczniejsze gratulacje
![]() Duzo zdrowia dla Mikolaja ![]()
![]() |
#4633 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Zakorzenienie
|
Elunka :-( ta krew to z poworu poranionego sutka czy skad? mam nadzieje, ze bedzie ok
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4635 |
Zadomowienie
|
Tez mi raz krwawil sutek- ale zauwazylam to dopiero jak mala ulala na rozowo. Na szczescie nic jej brzuszkowo nie bylo.
Justine- ogromne gratulacje. Jestes najlepszym przykladem, jak pomiary usg moga odbiegac od rzeczywistych ![]() Maggie- pewnie nie wszystkie materace mialy robale. Bafz dobrej mysli ![]()
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
Ela chyba tak, bo sutek cały we krwi.
Trisdom i jak wyleczylas? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4637 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wyobrazilam sobie tego paczka ![]() ![]() W ogole stwierdzam ze takie male gesty robia wiecej niz największe torty. Prawda? Ja kiedys wparowalam z torcikiem do bratowej do pracy. Ale byla w szoku. W ogole lubie robic niespodzianki. Cytat:
Gratulacje ogromne. Super synusia masz:thumbup: Cytat:
No i wlasnie dla takich sytuacji jednak warto miec mm pod reka w razie czego. Na pewno kupie jedna puszke. U mnie wczoraj znowu bole brzucha. Wrzody nie dawaly mi spokoju. Pilam miete pokrzywę i siemie lniane na zmiane. Moja kuzynka ktora akurat u mnie byla myslala ze rodze i bala sie ze odejda mi wody. I ze bedzie musiala wiezc mnie do szpitala. Zoladek bolał i do tego twardnial brzuch wiec sama juz nie wiedzialam. Wlazlam do wanny ale nic to nie dalo. W koncu przyszla moja mama i stwierdziła ze to od lekow ktore teraz biore na to serce. I przeczytała w ulotce ze moga wystapic bole brzucha i dyskomfort w jamie brzusznej. No byl dyskomfort jak nic. No i na noc nie wzięłam leku niestety. Rano tez nie wezme. Jak bole sie powtórzą to znak ze to nie żołądek a porod. Nogi mam znowu spuchniete jak balony. W ogole odebralam wypis i wg usg termin wychodzi mi na 12.03 a mam wg OM na 23.03. Ale wszystko mozliwe ze rozpakuje sie około 12tego. Jestem ciekawa co powie mi gin jak pojde w piatek. Kiedy kaze mi sie zglosic do szpitala. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietaj, aby biustonos znie byl za ciasny i aby dziecko lapala gleboko piers lub 2. krew w mleku pojawia sie z powodu uszkodzonych brodawek. musisz podawac dziecku brodawke gleboko, razem z otoczka. Smaruj gruba warstwa kremu sutkowego. Jesli dalej krwawi, to nie podawalabym mleka z tej piersi przez kilka karmien, troche odciagnela, az sie brodawka zaleczy
![]() |
#4639 |
Zadomowienie
|
Nie zmruzylam oka w nocy. Zaraz wychodzimy, mam nadzieję ze strach ma tylko wielkie oczy... Dam znać po.
Justine - gratulacje! Jak się czujesz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz wiadomość od naszej Baji: Wczoraj krótko przed północą powitała na świecie swojego ukochanego synusia Jasia! waga 3550gm, 56cm ![]() ![]() ![]() ![]() Aga9- do usłyszenia po rozpakowaniu ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-03-05 o 05:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
BAJA - GRATULACJE
![]() ag - trzymamy kciuki! Side - jak Cię tu tak wcześnie zobaczyłam, to pomyślałam, że przychodzisz się pochwalić Piotrusiem po szybkim porodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Baja, gratulacje!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W jednym miejscu piszą zeby dawać z oslonka, w innym nie, bo to utrudnia. Martwilam sie, ze daje moje mleko z butli, to teraz będzie trzeba dawać mm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz juz codzienie rano można sie spodziewac takich dobrych wiadomości ![]() Udało mi sie troche odespac wczorajszy stres. Jak maz Wroc po 2 wczoraj i usnelismy tak Mikolaj spi :O juz sie wierci, ale 5 godz to chyba jakiś cud. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
Baja gratulacje
![]() ![]() Ola przyjdzie czas na Ciebie. ![]() Elunka nie przejmuj sie, wrocisz do kp jak sie wszystko wygoi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4646 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
![]() Piotruś wie co robi, zaufaj mu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4647 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Myśmy przy córce używali tych w buteleczkach (już gotowe, tylko się otwiera i podaje). Teraz chcemy od razu mleko dla alergików, ale nie wiem czy uda się skombinować, bo jest na receptę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale przez te porody mi teraz czas szybko leci ![]() ![]() Wczoraj tż odebrał sterylizator do butelek Avent, który kupiłam na tablicy.pl za całe 30zł ![]() ![]() Poza tym wczoraj nakupowałam miliony rzeczy z wyprawki i praktycznie wszystko już mamy (przynajmniej te najważniejsze rzeczy). Jeszcze tylko kurteczka na wyjście ze szpitala i chcę uszyć kilka czapeczek i niedrapek. |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4649 |
Wtajemniczenie
|
Kiedyś któraś z Was prosiła, abym się pochwaliła tym, co szyję. Tak więc chciałam Wam pokazać kilka rzeczy dla starszej córki (mam nadzieję, że nie dostanę bana za znak wodny na fotach, ale nie mam już oryginałów tych zdjęć
![]() Na fotkach z Dominisią wszystko uszyte przeze mnie (łącznie z kapelusikiem). Napis już stworzyłam kilka tyg temu, jak już lekarka kazała mi leżeć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry :-*
Justine ![]() ![]() ![]() ![]() Margo no nareszcie się lista skróciła ![]() Elunka ![]() Nadzwyczajna ![]() ![]() Ag ![]() ![]() ![]() ![]() Baja ![]() ![]() ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.