|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Dziewczyny jak szukacie coś na prezent - znalazłam fajna stronkę http://czymzajacmalucha.pl/ Są opisy zabawek (głownie firmowych, bo autorka nie poleca podróbek) i książeczek. Bardzo fajna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
któraś pisała o prasowaniu ... ja dziś wszystko poprasowałam bo mi dziecko zrobiło prezent i spało raz w ciągu dnia ale za to ile 3 godziny! luksus normalnie luksus ! ale generalnie jakby się tak przestawiła na jedną dłuższą drzemkę w ciągu dnia to było by ekstra.
dobra teraz idę naprawdę spać pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | ||||
Zakorzenienie
|
albo apteka gemini (przy okazji aptecznych zakupów) albo allegro, jeśli tylko kaszki, z przesyłką do paczkomatu za 5zł. jak bedziesz chciała to wyszukam sprzedającego.
Cytat:
Cytat:
![]() jedynie z Kacprem Klementyny kiedyś próbował nawiązywać kontakt, ale było ich 2 tylko więc czuł się pewniej. Pani, ale ja nie jestem przeciwna zabawkom bo mają taki a nie inny przedział wiekowy, tylko dlatego, że uważam, że nie są odpowiednie (być może jeszcze) dla J. Klocki też ma, ani to typowe lego, ani duplo, na oko jakieś takie pomiędzy, bawi się tylko "samochodzikami" bo mają kółka, ale nie zabraniam mu. ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Nadrobiłam. Coś mi poucinało, ale nie pamiętam już... U nas zęby... Z dnia na dzień jest gorzej. Od rana marudzi i płacze, ja już sama nie wiem czy wychodzić z nim gdziekolwiek czy siedzieć w domu, co będzie lepsze, ale dziś wyszliśmy, daliśmy radę (jakoś). po wielu wrażeniach i dentinoxie tak się ululał w samochodzie, że spał ponad godzinę, zdążyłam na spokojnie zakupy zrobić. na popołudniowym spacerze niby ziewał, ale nie pora na spanie była, ja go nie usypiałam ani nie rozbawiałam. efekt taki, że zasnął tuż pod domem po 2 godzinach spaceru. ostatecznie chodziłam z nim ponad 2,5 godz. zmarzłam. kiepsko idzie mu jedzenie, łyżeczka go podrażnia, popłakuje przy jedzeniu, a mleko to już masakra. na noc pił butlę na 3 raty, po czym zostawił 120ml... na szybko zrobiłam mu na tym kaszkę, jakoś poszło, choć łatwo nie było, znowu popiskiwał jak za mocno złapał łyżeczkę... z butlą już przerabialiśmy to jak wychodziły dolne 1, teraz nie mam pojecia co wychodzi bo w dziąsłach 10 zębów, opuchnięte.. jutro chyba od razu dam mu kasze na noc zamiast mleka (choć to też już przerabialiśmy i nie przeszło bo czekał na mleko). w nocy budzi się z piskiem, płaczem. nie na tyle często, żeby mu coś zapodać, ale rozważam i obserwuję... mi się coś organizm rozregulował i zaczynam się martwić, a tż stresować. na jutro się do lekarza zapisałam.... koniec pamiętniczka. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Zadomowienie
|
hej
dopiero się obudziłam, więc nie dam rady nadrobić tyle stron wczoraj z rana znowu pobudka przez śmiech a dziś nocka okropna, Karol budził się ze 3 razy. 2 razy jadł mleko (pierwszy raz od jakichś przynajmniej 9 miesięcy) a mi śniło się, że zaprosiłam Was na urodziny K. a zapomniałam mamie powiedzieć, że będzie więcej osób i siedzieliśmy w ścisku. Poza tym nie wiedziałam jak wytłumaczyć kim jesteście a nie chciałam żeby ktoś wiedział, że udzielam się na forum. że koleżanki ze studiów nie mogłam powiedzieć, no bo dziwne że z różnych miast w Polsce, w różnym wieku a dzieci takie same ![]() ![]() Byou pampersy będą 3,4,5, bo w lidlu nie ma 4+ Bzinka oby Hani szybko przeszło. biedne maleństwo ![]() Pani no właśnie o to mi chodzi. u nas nie ma takiego czegoś jak u Was na temat zegarków, żyraf itp może kiedyś się doczekam Alliw super, że Janek towarzyszy KArolowi na polu niepokazywaczy ![]() fryzura pierwsza klasa, strój urodzinowy ![]() aha, dziś w moim śnie na urodzinach K. miałaś grzywkę na bok ![]() praca i sprzątanie ![]() oliwka 100 lat! ![]() tż się spisał Moderna ja bym się bała bez gwarancji co do podwójnych prezentów to K. ma od urodzenia takie szczęście, także na urodziny też spodziewam się czegoś co już mamy ![]() na święta np. dostał pianinko ze szczeniaczkiem uczniaczkiem z fp, babcia mu od razu rozpakowała więc jako zupełnie nowe sprzedać nie mogę, ale schowałam do szafki i zbieram się w sobie żeby wystawić na allegro Nestelle ja też holle kupuję w gemini pchacz pierwszy najfajniejszy dobrze że przypomniałaś o torcie, muszę zamówić Tasia Ty wiesz najlepiej jak wygląda sytuacja i skoro uważasz, że wychowanie bez ojca może być właściwsze to może masz rację... czasem lepiej bez ojca niż z ojcem nieodpowiednim. Już to pisałam wielokrotnie, ale napiszę jeszcze raz. mój tż i jego bracia wychowali się bez ojca i muszę przyznać że teściowa zrobiła za☠☠☠istą robotę i napewno są lepsi niż by byli gdyby tamten człowiek maczał palce w ich wychowaniu Anika my też nie mamy stoliczka i mieć już nie będziemy. tak samo z pchaczem. pcha wszystko inne Agateczka dawaj fotę Bartka Kasia ![]() Klementynka ![]() ![]() z serii mój pamiętniczku: ale miałam wczoraj dzień ![]() jak bududu ostatni raz poszłam sama z Karolem do sklepu. płacę za pampersy, patrzę a on wstaje w wózku i się przekręca więc w wielkim rozkroku jedną ręką wygrzebywałam pieniądze z portfela, drugą próbowałam go trzymać. wcześniej oczywiście go rozebrałam bo kolejka była długa więc znowu cyrk z ubraniem. próbowałam wsadzić zakupy do kosza a ten znowu do wstawania, buty pospadaly, czapki nie dał nałożyć po ciągle się odwracał i chciał wstawać, to samo buty... masakra, upociłam się jak świnia a ludzie musieli mieć niezły ubaw z nieporadnej matki wieczorem pojechałam kupić sobie spodnie, nie chciało mi się wcześniej z tą kręciołą zachodzić do bankomatu więc pierwszy raz bez żadnej gotówki, tylko z kartą. i co? i zapomniałam pinu. tzn nie byłam pewna, ale wydawało mi się że wiem... wpisuje raz- zły, wpisuje drugi raz- zly. sprzedawczyni mówi że jak teraz będzie zly to karta się zablokuje, no to mówię: czeka pani, mam w telefonie zapisany. macam się po kieszeniach- zapomniałam telefonu ![]() sorry za wypracowanie ![]() czy można już zrezygnować z zimowych i założyć coś w tym stylu? http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...eciece-polbuty a! czy to w niczym nie przeszkadza że te elefanteny mają zupełnie płaską wkładkę, nieprofilowaną?no i jak w końcu z tą kostką? zakryta ma być czy nie?
#2915 | |
Zakorzenienie
|
Ja tylko dzien dobry
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
Hejo!!!!
Anika- wszystkiego najlepszego z okazji imienin dla Oliwki!!!!! Za kciuki dziekujemy, butla byla o polnocy, o trzeciej zaczela sie krecic ale jesc nie chciala, pobudka 6.20...
#2917 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() na studiach miałam znajomych z całej Polski (i troszku świata), ale fakt - nie mamy dzieci w tym samym wieku ![]() ![]() jasne. nie zapomnę Ci tych pociążowych zdjęć jak kieckę kupowałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
MBZ♥
|
Pani wszystko chyba zależy od charakteru dziecka jeśli chodzi o interakcje z innymi dziećmi. Zoś jak jesteśmy na spacerze to wyrywa się do dzieci na placu zabaw, krzyczy dzidzia, macha ręką na znak:chodź tu. Jako takiej zabawy by jeszcze nie było ale widać fascynację. Ale znam też dzieci, które wolą z boku zajmować się zabawkami i tylko obserwować sytuację.
Jak Torres po szczepieniu ![]() Monika, a Ty jakbyś chciała? Teraz już rodzeństwo dla Jakuba czy za jakiś czas? ![]() Za zęby żeby już nie dokuczały ![]() Zosia też lubi kółka-najbardziej te od pchacza i od własnego wózka ![]() Przykro mi, że masz wokół siebie takich znajomych czy rodzinę, którzy robią CI takie przykrości:/ Kwiatuszku no padłam ![]() ![]() ![]() A gruby to masz mózg ![]() ![]() Despa haj fajf ![]() ![]() To nocka zdecydowanie lepsza? ![]() Moderna co tak na chwilkę? ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-03-05 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() monik_ga ![]() ![]() ![]() kwiatuszku ale miałaś sen ![]() ![]() ja zawsze jak płacę kartą to się zastanawiam jaki pin dlatego najczęsciej korzystam z tej na podpis A otstanio na zakupach już przy kasie pani miała mi kasować produkty a ja do takiego małżeństwa ![]() ![]() Ale prawdą jest że samej na większe zakupy z dzieckiem ciężko/dłużej o wszystko trwa heh |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2922 |
MBZ♥
|
Demeter fajna strona
![]() Kwiatuszku jeszcze o butach zapomniałam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Wtajemniczenie
|
#2924 |
MBZ♥
|
To tylko ja jestem
![]() ![]() Oliwka coś wiem o takich zakupach:/dobrze, że pan pomógł, a żona nie chciałą CIęzabić wzrokiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
No i odniosę się szybko co zabawek, zabaw z dziećmi itp.
Jestem totalnym ignormantem nie pilnuję dziecka w domu (właśnie siedzę w sypialni a mała gdzieś łazi) tz nie chodzę za nią krok w krok. A skim się bawi to mi bez różnicy czy to niemowlę czy starsze dziecko byle by sobie krzywdy nawzajem nie zrobili więc pod opieką. Zabawki wszytskim się bawi a najlepsze są zabawki 4 letnich kuzynów rowerki, rowerki biegowe fajne koła mają, samochody-pchacze, małe autka, kolejki, piloty do tv ostatnio wyciąga skakanki i kable z szuflady jak jej się podoba to niech się bawi ![]() ... chyba na dużo jej pozwalam co by później się to na mnie nie zemściło dobra koniec wywodu i idę sprwdzić co robi bo cicho się zrobiło i trzeba wymyć podłogę miłego dzionka ![]() despa ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 |
Wtajemniczenie
|
a w ogóle to noc u nas koszmarna!
![]() No a ja się jeszcze dziś z siostrą na siłownię umówiłam ![]() ![]()
#2927 | |||||
Wtajemniczenie
|
Czesc!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sumie ze sprzątaniem to rzeczywiscie najgorzej zaczać. Potem już leeeci ![]() Cytat:
![]() Ja w sumie nie planowałam zakupu stoliczka (nie mamy pchacza bo i to i to niepotrzebne). Tylko teraz Kubuś się wszędzie wspina, na bujaczek, ciągnie się do góry przy naszym stole, na którym są często zakazane rzeczy. Kubuś nie siedzi, nie wstaje jeszcze (akurat na to ma czas). Dlatego kupiłam mu stoliczek, żeby poćwiczył sobie przy nim. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2929 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jakoś nie widać po Tobie ![]() Cytat:
w piątek spotakałam się z przyjaciółką. mamą 3,5 latki i 3 miesięczniaka. wszystkie teorie córkowe wzięły w łeb przy syniu... to tylko Nestelle ma klony ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() T. uwielbia mój kalendarz. Panik twierdzi, że sprawdza porę karmienia ![]() Torres w tej chwili "bawi się" łapką zabezpieczająca róg stolika. Odkleił i ma fun z przyklejania palca do lepkiej strony ![]() ![]() a! i przemówił ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki za wszystkie opinie i stoliczkach. Wczoraj udało mi sie wylicytować używany. Wszystkie macie ten z laptopem ale to nie dla nas, bo mamy według mnie za duzo zabawek grająco - spiewających i nie chciałam kolejnej. Wzięłam inny, jak sie nie spodoba najwyzej spróbuje sprzedac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zakorzenienie
|
Kwiatuszku - co za sen hihi. I poznalas nas wszystkie chociaz tam - zazdroszcze hihi.
![]() Despa - ![]() Monika - ![]() Cos mi ktos dal na konto ![]() W ogole obudzil mnie placz Milunia o 8-35 nie wyrobil na zakrecie i przywalil glowa w futryne - ale ![]() Aaaaa zapomnialam wam wczoraj napisac ze jak bylam w Skacie to zadzwonila moja kolezanka gadu gadu ( bo przeciez numerek odlegly ) koncze z nia rozmawiac - jak mi jakis facio z boku ( dodam przystojny ) mow "dzien dobry prosze pania" eeeee ze co jest ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2.przyzwyczai się i będzie ok. a ma kontakt tak co dziennie z dziecmi ,z ludzmi w ogole? 3 kciuki za zabki aby wyszly i już nie meczyly ![]() 4.jest szansa na cos ? ![]() Cytat:
![]() ![]() z butami nie pomoge ..nie znam tej firmy ... Cytat:
czyli co imieniny Oliwki dzisiaj ? Wszystkiego NAJ dla Oliwki Aniki i Oliwki Despy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2933 |
Wtajemniczenie
|
#2934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a moze ona wstala, co? ![]() Cytat:
![]() a bo mlody mi wisi przy nodze ![]()
![]() |
#2935 | ||
MBZ♥
|
Cytat:
![]() Koleżanek córki też ale czasem mam wrażenie, że Zosia to dla Nich większa lalka ![]() Cytat:
![]() ![]() Zosia jak naśladuje zwierzaki to wszystkie normalnym tonem, ale kota to tak głośno udaje, że to chyba jakaś kotka w rui ![]() Oliwka, pewnie się wspięła na momencik ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Kasia ![]() ![]() ![]() ![]() Najlepsze życzenia dla Oliwek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tak u nas podobnie z kontaktem z innymi ... może przez to ze codziennie nie tylko starszaki widzi ale i tlumy w przeczkolu/szkole... choć kuba taki sam był -ale tez często dzieci widział np.na basenie regularnie ... Cytat:
![]() ![]() a w Twojej sytuacji jak chcesz dietke mieć to lepiej często a mniej ..niż potem głodować . Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no ...wiem ze tylko ja ![]() ![]()
![]() |
#2937 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kasia - ![]()
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
oliwka odnośnie zakupów to masakroza właśnie, ja raz na takich większych przed świętami byłam, w sumie w 4 sklepach, i wpinanie i wypinanie fotelika tyle razy i składanie i rozkładanie wózka, plus te wszystkie siaty to była masakra po prostu..... dobrze, że Z była grzeczna jak anioł, bo gdyby jeszcze marudziła to se w ogóle nie wyobrażam..... w sumie jak Nestelle pisała wczoraj, że kupi kilka kartonów pampków to tak sobie pomyślałam jak to technicznie załatwić z dzieckiem.....ja bym nie dała rady - wózek z Z i wózek z zakupami to za dużo radości....
alliw nie wklejam zdjęć i o wielu rzeczach też nie piszę, podejrzewam, że wchodzą tu babki z pracy i tak jest lepiej ![]() BYou jak Nestelle nie mam ulubionego miejsca do sprzątania, powinnam się kopnąć w d i po prostu zacząć cokolwiek jak Z śpi, ale mi się nie chce...... Scenariusz w zasadzie codziennie taki sam - budzę się zmęczona i obolała ok. 6 rano, ubieram i lecę zajmować się Z - karmienie, przewijanie, przebieranie, zabawa - w tym czasie TŻ szykuje się do pracy.... Ostatnio rano musi być 100% uwagi, bo jak się nią nie zajmuję to ryk, około 8.45-9 idzie spać, a ja dopiero mogę sobie zrobić coś do jedzenia - i tak aż się obudzi coś zjem, posiedzę przed kompem/poczytam i odpoczywam po tym poranku - wkurzam się na siebie, bo w tym czasie to bym chciała góry przenieść, a g z tego jest. Czasem zrobię coś drobnego, jakieś pranie/zmywanie/prasowanie, ale na jakieś większe porządki pary mi nie starczy.... Potem Z wstaje, obiadek, pielucha, wiadomo, trochę się pobawi sama, ale od kilku dni głównie raczkuje za mną na 5tym biegu i normalnie skrada się z tyłu, muszę ciągle uważać żeby rączki nie przydeptać.... Robienie czegoś z takim utrudniaczem upierdliwe nieco... W końcu idzie spać, a ja klecę jakiś obiad, coś tam robię, ale tak sobie myślę, że coś tak naprawdę zrobię jak TŻ wróci..... Jak TŻ wraca jemy obiad, on się bawi z Z lub nie, bo chce odpocząć więc gapi się w TV/komp/tel, ja próbuję ogarnąć chlewik po wierzchu, odnoszę rzeczy na swoje miejsce itp., TŻ ogarnia zabawki Z najczęściej, potem ją kąpiemy i kładziemy spać. TŻ o zgrozo idzie spać niedługo po Zośce (ok. 20).... Już mu wczoraj powiedziałam, że mam trochę dosyć, bo Z go uwielbia, on się nią zajmuje fantastycznie, ale syf zostawia po sobie taki, że szkoda gadać - wszędzie tetrówki z ulanym mlekiem, brudny pampers na przewijaku, brudne ciuchy też, ręcznik po kąpieli na podłodze, woda w wannie, a ja chodzę jak skrzyżowanie sprzątaczki/pokojówki i garderobianej i ogarniam ten syf.... A potem już nie mam siły na jakieś generalne porządki typu szafa, szafki w kuchni itp..... A tak chciałam to zrobić przed powrotem do pracy..... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa chyba by się jakiś wątek wiosenno-porządkowo-motywacyjny z małym dzieckiem przydał...........
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.