|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
duże? czytałam że pow 10 stwierdza sie infekcję a ludzie mieli u dzieci 25-60 wiec 8 chyba nie dużo biorąc pod uwage że ma nop
|
|
|
#3422 |
|
Gang Iren
|
Witam się z bananem na twarzy,bo wczoraj wieczorem teściowa w końcu poleciała do domu
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3425 |
|
Wtajemniczenie
|
sadlaczyca: a chwalę sobie otulacz, jest b.dobry. Marcel śpi spokojnie, nie bije się rączkami, nie wybudza i nie odkopuje
|
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
W dzień tak śpi ale na noc boję się go zostawić tak w drugim pokoju.
|
|
#3427 |
|
Raczkowanie
|
Dawno śię nie odzywałam, więc na początek:
Roane, Muminku, Celin- gratulacje! U nas wszystko dobrze oprócz drobnego faktu, że moja Emi ryczy z głodu co godzinę, max półtorej od początku poprzedniego karmienia. Ech- karmienie na żądanie.. Byłam wczoraj w Poradni laktacyjnej na żelaznej i wg pani doktor jest ok, a ja mam wyrzucić zegarki.. Gdyby któraś Warszawianka potrzebowała- bardzo polecam dr Pakułę, jest jednocześnie doradcą i pediatrą, dobrze mi się z nią rozmawiało, wiele porad mi powiedziała, dokładnie zbadała Małą i rzetelnie ta wizyta przebiegła. Podczytuję Was, przepraszam, że tak rzadko piszę, ale czasu troszkę brak, bo od dwóch tygodni rozpoczęły się pielgrzymki odwiedzinowe (wcześniej nie chciałam i nikogo nie wpuszczałam i nie odbierałam telefonów Miłego dnia Kochane!
|
|
#3428 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Emil miał ze dwa dni takie, ze chciał spać na brzuchu (nie wiem co mu odbiło, normalnie nie cierpi brzucha
), wiec tak spał. Pilnowałam tylko, zeby nic nie było w łóżeczku i przecieradlo było gladziutkie. Podobno jak ja byłam mała to kazali wlasnie kłaść na brzuchu
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u nas noc też w miarę spokojna, były dwie pobudki, z czego po 1 zapomniałam Zosię odstawić do kołyski i spała z nami do 2 głodu Podczytuję Was regularnie z tel, ale jak mam coś z niego napisać to mnie trafia, dlatego widać mnie tylko na fb![]() Bylismy wczoraj na usg bioderek, na szczęście kolejnych wizyt nie potrzeba. Zosia była baaardzo spokojna, jak ją doktor ułożył między wałeczkami i przytrzymał jedną ręką to go złapała za rękę i zaczęła głaskać po włosach byłam dumna z tej mojej podrywaczki ![]() W przyszłym tyg przypada termin szczepień i ja dalej jestem zielona i nie wiem na co się decydować w naszym mieście nie ma darmowych szczepień na rota, pneumo i meningokoki, i teraz się zastanawiam na co z tych 3 się zdecydować, co jest najgroźniejsze. Przyznaję, że na chwilę obecną nie uśmiecha mi się płacić za 3 szczepienia dodatkowe
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pneumokoki i meningokoki zaszczepie, ale jeszcze nie teraz. Mój syn słabo zareagował na pierwsze szczepienia, wiec jak pomyśle, ze miałabym mu jeszcze dokładać kolejna szczepionkę to
|
|
#3432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Złamałam pierwsza zasadę poczekalni i odlozylam śpiące dziecko, zeby powiesić pranie. Po czym w te pędy wracałam na kanapę
dzisiaj ewidentnie piers jest najlepsza poduszka ![]() A jutro jadę sama z Emilem do mojej babci - 300 km. Ciekawe jak będzie W zasadzie stresuje mnie tylko kwestia pakowania
|
#3434 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas noc super...mąż był w pracy, a my spałyśmy sobie w łóżku i była pobudka tylko 2 razy na szamanko.
Kurcze...nie wiem czy mnie nie zaczyna boleć gardło...już świruję, że mogę być chora My będziemy szczepić raczej na wszystko. Na rota to na pewno...przecież to może być bardzo groźne dla takich maluszków. A po szczepionce przynajmniej jak dziecko już to złapie, to przechodzi łagodnie. Koleżnaki córa tak miała, że u nich cała rodzina chorowała, a mała tylko jeden dzień wymiotowała i nic jej więcej nie było.
|
|
#3435 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarka w opisie badań napisała: Wynik badania skomentowany 05-03-2014 09:26:35 przez lek. med. ANNA WIECZOREK - Wynik badania poza normą laboratoryjną - wymagana konsultacja lekarska w zwykłym trybie
|
|
|
#3437 |
|
Raczkowanie
|
Hej
u nas noc słaba, Smerf budził.się o 1, 3, 4 a od 5 prezyl się i stękał. Ostatecznie wstalismy przed 7. Teraz młody z moją mamą został a ja czekam w kolejce do.gin <boję sie>Perfuzja, podziwiam Twoją odwagę, ja.ze.swoim smykiem nawet do sklepu nie jeżdżę sama. A spacery odbywamy blisko domu bo Smerf lubi się rozwyc w trakcie i trzeba biegiem na syrenie do domu lecieć :p Odwazna jesteś! Magnusia, oby z Adasiem było wszystko w porządku! A te badania to robiliscie że względu na powiększone węzły ? Jutro przyjeżdża do nas na parę godzin moja przyjaciółka muszę chalupke ogarnąć dziś a czeka nas też po południu wizyta u księdza w sprawie chrztu. Jedziemy z małym, mam nadzieję ze będzie grzeczny.Dzizes, u gin kolejka jak zawsze.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
U nas w nocy 3 pobudki i stękanie na bączki ![]() Już naprawdę nie wiem o co chodzi jem naprawdę dietetycznie, ciągle to samo, ciągle szynka z drobiu i biały sos z kurczakiem, herbata koperkowa 3x dziennie, czysta woda i jeszcze takie brzuszkowe problemy ![]() Może jak zacznę jeść normalnie to problem zniknie ![]() Dziewczyny ile dałyście kasy księdzu za chrzest??
|
#3439 | ||
|
Zadomowienie
|
Doris zrobiła się samolubem-nie daje mi poczytać co u was jak ją karmię. Mam się na nia patrzeć, ona na mnie i wtedy jest ok
chce zagarnąć matkę tylko dla siebieCytat:
![]() ![]() Cytat:
A nie masz za suchego powietrza w domu? Wietrzysz często? Mnie zawsze boli gardło jak nie wywietrzę sypialni przed spaniem.
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
tak, lekarka zleciła morfologię, rozmaz i crp no i usg węzła i brzuszka
|
|
#3441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na chrzest my daliśmy 100 zł. Ale u nas nie ma z tym problemu-jakbyśmy dali 50 zł też byłoby ok. Jakbyśmy nie dali w ogóle ksiądz by się nie upomniał i bez problemu ochrzcił malucha.
|
|
#3442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś z Was pisała o placzu przy piersi, kiedy tez smoczek nie działa.
Rozszyfrowałam to zachowanie u Kacpra - jest wtedy śpiący. Wzięłam pierś, wzięłam smoczek, ułożyłam na moim brzuchu i w momencie odpłynął
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś Dzień Teściowej
![]() Z racji tego że nie ma Dnia Synowej, nie mam zamiaru składać życzeń ![]() Kto w ogóle coś takiego głupiego wymyślił
|
#3445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój mały ma 3 miesiące a już pół Polski zjeździł, za pierwszym razem zapakowałam za dużo rzeczy i mały miał większa walizke ode mnie ostatnio na wyjeżdzie ok 350 km całą droge przekimał
|
|
|
|
|
#3446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Dzisiaj baki zaczely sie o 3 i do rana mala spala po 10 min, po czym wybudzał ją bak. Oczywiscie ja juz spac nie mogłam i tak siedze jak trup od 3 w nocy ![]() Powoli trace cierpliwosc , zaczynam podnosic głos na mala po czym rycze, bo jest mi z tym źle. Biore ją dzisiaj do pediatry, nie mam juz siły. Mam wrażenie, ze z dnia na dzien jest coraz gorzej.
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3448 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny,
u mnie noc jedna z najgorszych - Mała słabo jadła po południu i w nocy obudziła się tak głodna, że nie szło jej uspokoić. Wkurzała się na pierś i koniec końców odciągnęłam mleko i dałam jej butlę dwa razy. Rano od 6 marudziła w łóżku, a kiedy w końcu dałam za wygraną - poszłam do łazienki ogarnąć się, by zacząć dzień, ona usnęła w między czasie... Cóż, przynajmniej zjadłam w spokoju śniadanie za to po przebudzeniu bardzo ładnie zjadła z piersi pobijając swój rekord - 25 minut. Więc upada moja teoria o tym, że ciągnie z cycka gorzej jeśli wcześniej dostała butelkę.Mój brat przyciągnął do domu jakąś zarazę i dziś w nocy dostałam kataru i bólu gardła
|
#3449 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Chyba tylko tym mogę cię pocieszyć,że naprawdę wszystko kiedyś mija...
|
|
#3450 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam takie pytanie czy lekarz prywatny może wpisac w książeczce zdrowia ze wizyta została odbyta ?
mam na myśli ortopedę bo bylam z synkiem pierwszy raz na nfz majac skierowanie od pediatry - wizyta taka profilaktyczna i teraz wypada druga wizyta profilaktyczna wiec chciałabym pojsc do lepszego ortopedy mimo ze na pierwszej wizycie wszystko było ok tylko ze lekarz przyjmuje jedynie prywatnie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

16.06.2012 

byłam dumna z tej mojej podrywaczki

i to CRP ma podwyższone, co prawda nie tak jak wyczytałam w necie no ale ponad normę jest- ma 8,3 a norma jest do 5.
lekarka w opisie badań napisała: Wynik badania skomentowany 05-03-2014 09:26:35 przez lek. med. ANNA WIECZOREK - Wynik badania poza normą laboratoryjną - wymagana konsultacja lekarska w zwykłym trybie