|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
W ramach przepajania przy karmieniu mm - przez dobę tak karmiłam Małą by żółtaczka szybciej zeszła.
Ale przyznaję, że ten czysty rumianek nie bardzo jej wchodził i musiałam ją trochę pomęczyć żeby wypiła....
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak próba generalna Woombie bedzie jutro.
Chciałam jako matka wyrodna ominąć pranie, zakładając, ze na pewno jest czyste. No i czyste jest, ale pachnie tak intensywnie jakimś płynem do płukania, ze ja bym w tym nie zasnęła.
|
#3393 |
|
Raczkowanie
|
Do kiedy mozna spokojnie otulac dziecko do snu? moj synek ma juz 2 miesiace, nie wiem czy powinnam juz zrezygnowac z otulania, boje sie ze pozniej moge miec problemy z uspieniem go bez otulania. poki co otulamy ( tzn w becik i z zewnatrz zwiazujemy) tylko w ciagu nocy, w dzien jest bez, ale w dzien nie spi, natomiast noce mamy piękne ( np. wczoraj zasnął po 20, a obudzil sie o 3:40- zwykle jest to kolo 2). obawiam sie ze bez otulania nie spalby tak dlugo, w ciagu dnia ma tylko 15 minutowe drzemki i sie budzi.z drugiej strony moze bedzie trzeba sie pzremeczyc, aby nauczyl sie zasypiania bez otulania....juz sama nie wiem- czy ktoras z was zrezygnowala juz z otulania i ma spokojne noce?
|
|
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
Wicie co , ja to jestem jakas niereformowalna... Co wieczor przed snem wypijam 2 wielkie 0,5 litrowe kubki herbaty i potem sama sie na siebie wsciekam, bo nie moge usnac poniewaz biegam sikac co 10 minut
A teraz co robie? Siedze w lozku, czytam ksiazke i koncze pic pierwszy kubek I ide zaraz zrobic sobie wielka dolewke
|
|
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko jest tak wrażliwe na zapachy, że wszystko mu przeszkadza. Nie ma mowy o intensywnych płynach do płukania, perfumach, gotowaniu potraw o intensywnym zapachu. Zaraz jest płacz, wybudza się ze snu i koniec. Ostatnio przyszła do Nas znajoma, która tak sie wysmrodziła perfumami, że w cąłym mieszkaniu czuć było, a Marcel płakał co trochę bo go drażniły. Liczyłam, na to że się domyśli ale cóż...
|
|
|
|
#3396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na początku co chwilę sprawdzałam czy oddycha, a teraz nauczyła się przekręcać głowę to w jedną to w drugą stronę także nie powinna stać się krzywda. W tej pozycji w nocy przesypia do 6 godzin pod rząd więc nie jest źle.. |
|
|
|
|
#3397 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
W sumie dla mnie nie jest to jakis problem szczerze mówiąc. Mam juz troje dzieci,więc chyba nie będzie to głupia decyzja... Antykoncepcja jest za darmo. Cytat:
Oj współczuję! Zdrówka Lidka!
|
|
#3398 |
|
Zadomowienie
|
Perfuzja jaki rozmiar woombie kupiłaś dla Emila?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Messsuah, Justien, Dzięki za informacje- za 3 tyg mam wizytę kontrolną po połogu, zapytam ginekologa o to. Mam nadzieję, że do tego czasu moje dziwne bóle po cc ustaną. Ale na wszelki wypadek zapisałam się do gastrologa w Luxmedzie na kwiecień ( niestety wolne terminy są dopiero za miesiąc).
A w ile tygodni po porodzie Ci przeszły te bóle? Edytowane przez konsternacja Czas edycji: 2014-03-04 o 21:46 |
|
|
|
#3400 |
|
Raczkowanie
|
Mojemu synkowi chyba wykluwaja sie jedynki na dole... ma dwie biale kreseczki bardzo sie slini i ciagle wpcha rece do buzi
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Fajny ten woombie ![]() Moj maly od poczatku nie lubil ciasnego owijania co mnie zaskoczylo teraz spi z rekami nad glowa a nogi prawie w szpagacie
|
|
|
|
#3401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Ja zaczęłam obowiazywac ciasno dopiero tydzien temu, ale to był strzał w dziesiątkę.
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3403 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3405 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ludzie nie mają za grosz wyobraźni.I jak ten otulacz się sprawdza? Lidka, współczuję choroby! Kuruj się szybciutko Co do woombie, dla mojego 6kg Bulwina ten pierwszy rozmiar od 3do 6,5 kg jest już na styk. Liczę na jakąś używkę ale póki co nic nie ma ciekawego Jak w najbliższym czasie nic nie będzie to kupię coś innego bo mój Smerf dobrze śpi otulony Zakupiłam dziś czapkę wiosenną dla Smerfa, o taką żółto-zieloną : http://allegro.pl/czapka-czapeczka-k...027661336.html Jutro idę na wizytę kontrolną do gin Nie cieszy mnie ta wizyta wcale bo po 1 nie lubię tej baby a po 2 stresuje mnie badanie na fotelu. Ostatnio przytulaliśmy się z małżem pierwszy raz po porodzie i szału zdecydowanie nie było. Myślałam, że będzie ok bo miałam cc ale chyba się zblokowałam psychicznie Ech, idę spać. Miałam dziś wcześniej się położyć i znowu mi nie wyszło
|
|
#3406 |
|
Gang Iren
|
Ja też. Wszystkie moje dzieci spały/śpią z rękoma do góry...
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3408 |
|
Zadomowienie
|
Obraz tzw "dziecka szczęśliwego-rosnącego" czyli sen z raczkami wywalinymi do góry powoduje nieprawidłowy rozwoj przednich mięśni tułowia - klatka piersiowa brzuch ( tu następstwem moze byc wlasnie to rozlanie narządów po jamie brzusznej bo nie ma co ich trzymać) dziecko po opuszczeniu macicy rozpoczyna wędrówkę swoich kończyn ku lini środkowej ciała - spuszcza rączki wzdłuż tułowia następnie je krzyżuje a potem następuje naprzemiennosc ruchową - lewa ręka chwyta przedmiot po prawej stronie. W takiej pozycji pracują tylne mięśnie to sprzyja odginaniu sie dziecka do tylu. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3410 |
|
Gang Iren
|
U mnie też się nie sprawdziło,ani u innych znanych mi dzieci.
|
#3411 | ||
|
Zadomowienie
|
Ale Doris mnie dziś wymęczyła-od rana foch i tak jej zostało, ale zasnęła w mgieniu oka.
Cytat:
![]() Cytat:
Nie chce skłamać...nie pamiętam szczerze mówiąc. W pewnym momencie jelita po prostu zaczęły lepiej pracować i nie pojawiały się takie silne boleści.
|
|
#3412 |
|
Raczkowanie
|
Jezeli dziecko jest aktywne w ciagu dnia bardzo ruchliwe macha rekami i nogami czasem zaplacze to tez w pewien sposob cwiczy miesnie brzucha wiec spanie w nocy z rekami w gorze chyba nie jest zbytnim zagrozeniem?
Moj maly tak ma ze w dzien prawie wogole nie spi najwyzej z 20 min za to przesypia prawie cala noc Dziecko najpierw przewraca sie z plecow na brzuch czy odwrotnie? Moj dzisiaj z brzucha na plecy sie odwrocil zaczal dzwigac glowe w lewa strone i kopac odpychac prawa noga i w ten sposob sie odwrocil kilka razy Z plecow odwraca sie tylko na bok |
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Kacper właśnie pobija rekord-jadł 4 godziny temu i nawet nie wiem ile bo z piersi (jednej). Wcześniej czy zjadl 70ml, czy 100ml, czy 140ml budził się dokładnie po 2 godz 20 minutach (zapisywalam dzisiaj)
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko trzecia noc z rzędu budzi sie o 2h50 z dokładnością do 2 minut
![]() Cytat:
Messuah najpierw w brzucha na plecy Mezaga ja bym dała Antkowi spać na brzuchu w takim razie, To pewnie byłoby nawet dobre na jego brzuszkowa problemy.
|
|
#3415 |
|
Zadomowienie
|
Bella synek super. Włoski ma długie jak mój Marcel.
Wczoraj miałam babskie spotkanie z koleżankami z byłej pracy. 5 lat już nie pracujemy razem a mimo to spotykamy się parę razy do roku ale z ciężkim sercem wychodziłam bo mały strasznie płakał. Bałam się, że może coś mu być po szczepieniu , ale mąż dał cynka , że poplakal i usnal. Jednak jak wróciłam to jeszcze miał takie westchnienie po szlochach ...biedny musiał nieźle ryczec ...mąż dał radęPo wyjściu z domu za to wracam z nową energią i zapasem cierpliwości ![]() ---------- Dopisano o 04:07 ---------- Poprzedni post napisano o 04:00 ---------- Mój Perfuzja 3.20 5ez chyba ma zegarek w głowie ![]() Byliśmy dziś na szczepieniu i lekarz kazał nam więcej synka kłaść z główką w lewo i odstawic mm, bo za dużo przybiera. Choć szczerze to mm dostaje raz dziennie , czasem dwa ciągu doby, a najczęściej wcale. Jedna puszkę 400 ml miałam 4 tyg, ale za to bez stresu moglam gdzieś wyskoczyć. Chyba muszę poczytać w czym swoje mleko przechowywać i jak długo ?? Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2014-03-05 o 04:08 |
|
|
|
#3416 |
|
Rozeznanie
|
a jednak to niejednorazowy wybryk małej Co prawda wieczorem cięzko było ją uśpić bo brzuszek bolał, na szczęście mąż się zajął małą a ja mogłam pospac dwie godzinki. Poza tym myślę że trochę ją ze spania wybiliśmy bo miała dobry dzień wczoraj a popołudniu mąż z pracy wrócił dałam małej jeść ona zaczęła usypiac a że w planach mieliśmy wypad z nią do sklepu to zapakowaliśmy się do auta i pojechaliśmy, nie było nas 1,5h ja się obłowiłam w ciuchy, kupiliśmy tez coś małej i ona przez cały ten czas była grzeczna patrzyła co robimy itd a później przysypiała na 5minut i znowu sie wybudzała. Jak wróciliśmy do domu była kąpiel i potem to już armagedon jeśli chodzi o płacz. Także trochę ze swojej winy mieliśmy wieczór taki a nie inny. W nocy dwie pobudki w sumie o 2 na jedzonko i kupke i o 4.40 z tym że dopiero teraz mi usnęła po jedzeniu ale wsuwała 25minut więc daję jej 3h spokojnego snu jak nic;p skorzystam z okazji i pośpię i ja a tak w ogóle dzień dobry!
|
#3417 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Link z Facebooka terapia-ndt.waw.pl stronka średnia bo pisana raczej w stylu " musisz mnie zatrudnić inaczej Twoje dziecko umrze" ale merotoruvznie ok i ze zdjęciami zeby łatwo zobaczyć wszystkie postawy. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
||
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Off top - orientuje sie moze ktoras ile czasu zajmuje u fryzjera zrobienie trwalej ??
i można robić trwałą karmiąć piersią ?? Edit: już nie ważne. Dowiedziałam się i na razie sobie odpuszczę. głównie ze względu na cene
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2014-03-05 o 09:53 |
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() noc w miarę skoko- 3 pobudki na karmienie i nad ranem mała afera z brzuszkiem. Przyszły mi wczoraj wyniki krwi Adasia i nie wszystko jest w normie i to CRP ma podwyższone, co prawda nie tak jak wyczytałam w necie no ale ponad normę jest- ma 8,3 a norma jest do 5.To pewnie przez ten węzeł, kurde USG dopiero 10/03 boję się Wczoraj oglądałam zdjęcia Adasia po porodzie- jaki on był malutki, jak on się zmienił przez ten czas
|
|
#3420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

Dzieki. A na co połozna zalecila ten rumianek?

I ide zaraz zrobic sobie wielka dolewke 

28.02.2011:ksiadz :